PARTNER SERWISU
gohghqta
1 2 3 4
Nestor
30
Wpisów: 200
Wysłane: 15 października 2010 10:19:53 przy kursie: 46,00 zł
Ladnie buja dzisiaj, z samego rana bylo 6.31, teraz mamy masakryczny spadek na 5.20; Jak prognozujecie nastepne kilka sesji?

kris78
0
Wpisów: 7
Wysłane: 15 października 2010 13:13:41 przy kursie: 46,00 zł
moim zdaniem społka warta wejscia nawet przy tej cenie. czytalem na temat brastera- potencjalna zyla zlota. prezes DGA w lutym mówił ze jak sprzedaz ruszy a beda mogli od wczoraj sprzedawac w calej unii to przychody rzedu kilkudziesieciu milionów rocznie przy marzy jak to tajemniczo powiedzial kilkadziesiat procent. Z tegu polowa idzie do DGA.
Buja dziasiaj ostro ale kierunek moim zdaniem jest jeden...

Aha i jeszcze to:
dzis c/wk to okolo 1,5 wiec bezpiecznie. Poza tym prezes wwypowiedzial sie na temat przeszacowania wartosci społki- kilkukrotne....

walne 20go...;)

Było CIA bedzie DGA
Edytowany: 15 października 2010 13:19

constant
7
Wpisów: 278
Wysłane: 15 października 2010 15:42:36 przy kursie: 46,00 zł
kris78 napisał(a):
Poza tym prezes wwypowiedzial sie na temat przeszacowania wartosci społki- kilkukrotne....

To znaczy ze juz jest przeszacowana, czy dopiero bedzie? ;->

mir
mir
0
Wpisów: 383
Wysłane: 15 października 2010 17:31:37 przy kursie: 46,00 zł
Nestor napisał(a):
Ladnie buja dzisiaj, z samego rana bylo 6.31, teraz mamy masakryczny spadek na 5.20; Jak prognozujecie nastepne kilka sesji?

to fakt, spoznielem sie ze sprzedaza z ranca ale za to dobralem po 5,18 (nie powiem zeby byla to latwa decyzja. ja tutaj od wczoraj bralem po 4 i 4,99). Super ze zamknelo sie na otwarciu, mega obroty, mozna podsumowc jednym zdaniem - spekula weszla i z tych co byli ponizej 3,5 niewielu zostalo.

Co do prognozy po takim stylu sesji gdzie bylo mega trzepanko i odbieranie akcji idace w miliony wrozy bardzo dobrze na przyszlosc.

Edytowany: 15 października 2010 17:35

JAG
JAG
0
Wpisów: 533
Wysłane: 15 października 2010 19:15:35 przy kursie: 46,00 zł
DGA to kolejna dla mnie miła niespodzianka ostatnio. Trzymam troche tego papiera od ponad roku i teraz doczekałem się ładnego wybicia. Miło tym bardziej że jestem ojcem założycielem tego wątku hello1

Podobnie było na Energoinstalu 2 tyg temu. Trzymałem papier ponad rok, w 2 sesje zrobiłem +35% i wyszedłem.

Kolejny raz mam potwierdzenie zasady że kapitał przepływa od niecierpliwych do cierpliwych.

[***cenzura*** W celu wymiany informacji, kto po ile kupił i do ilu trzyma, prosze założyć Indywidualną Kronikę Giełdową]
Edytowany: 15 października 2010 22:03

dudekius
0
Wpisów: 28
Wysłane: 16 października 2010 14:29:50 przy kursie: 46,00 zł
www.tvncnbc.pl/projekt-braster...

dla przypomnienia wywiad z prezesem z lutego dla zainteresowanych Shhh

SpartaN
1
Wpisów: 183
Wysłane: 18 października 2010 23:58:30 przy kursie: 53,04 zł
Jeżeli ten produkt wypali i będzie mieć dobrą reklamę to inwestycja jest naprawdę dobra. Ciekawi mnie, kiedy będzie w dystrybucji. Też uważam że taka kwota jest realna, ale wiele zależy od tego czy ten produkt się przyjmie i czy nie będzie żadnych problemów.
Edytowany: 19 października 2010 00:31

SpartaN
1
Wpisów: 183
Wysłane: 20 października 2010 00:05:56 przy kursie: 67,20 zł
Nie mogłem edytować posta, więc pisze nowy. Członek zarządu sprzedał wszystkie posiadane akcje czy ta informacja nie wpłynie na załamanie kursu? Czyżby dzisiaj był ostatni dzień wzrostu?

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

Nestor
30
Wpisów: 200
Wysłane: 20 października 2010 00:38:19 przy kursie: 67,20 zł
Z raportu wynika ze środki uzyskane ze sprzedazy beda przeznaczone na zakup akcji spolki zaleznej, wiec wszystko zostaje jakby w rodzinie.

Jesli braster wypali, to bedzie mial monopol na rynku. To jest produkt, ktory mozna latwo sprzedawac, latwo dostarczac tam gdzie trudno o porzadne badania. Kobietom daje komfort przeprowadzenia badania bez udzialu innych osob, nie wymaga chodzenia do lekarza czy 'mammo-busu'.

Jesli wszystko ruszy, to mozemy spotkac sie z tym ze bedzie rekomendowany mlodym kobietom, bo nowotwory potrafia rozwijac sie juz u nastolatek.

Ten produkt to zyla zlota, o ile wszystko pojdzie dobrze.

admiral
0
Wpisów: 112
Wysłane: 20 października 2010 10:15:36 przy kursie: 54,88 zł
Zarząd Spółki DGA S.A. informuję, że na podstawie otrzymanego w dniu 20 października 2010
r. zawiadomienia, podaje do publicznej wiadomości informację o transakcjach dokonanych na
akcjach DGA S.A. przez głównego akcjonariusza - pana Andrzeja Głowackiego, który
jednocześnie pełni funkcję Prezesa Zarządu DGA S.A.

Pan Andrzej Głowacki działając na podstawie art. 69 ust. 2 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r.
o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego
systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, poinformował o zmianie posiadanego udziału
ogólnej liczby głosów w spółce DGA S.A. powyżej 1%.
W dniach 18-19 października 2010 r. dokonał następujących transakcji podczas sesji zwykłej
na GPW w Warszawie:
- sprzedaż w dniu 18 października 2010 r. 300.603 akcji zwykłych spółki DGA S.A. po
średniej cenie 6,54 zł za jedną akcję,
- sprzedaż w dniu 19 października 2010 r. 180.000 akcji zwykłych spółki DGA S.A. po
średniej cenie 7,36 zł za jedną akcję.
W związku z powyższymi transakcjami uległa zmniejszeniu ogólna liczba posiadanych akcji
spółki DGA S.A. przez pana Andrzeja Głowackiego.
Przed zmianą posiadał 3.559.049 akcji DGA S.A., co stanowiło 39,36% udziału w kapitale
zakładowym spółki oraz posiadał 3.559.049 głosów z tych akcji, co stanowiło 39,36% udziału
w ogólnej liczbie głosów. Przy czym 784.000 akcji miało charakter akcji imiennych (akcje
serii E), co stanowiło 8,67% udziału w kapitale zakładowym i dawały 8,67% ogólnej liczby
głosów, natomiast pozostałe 2.775.049 akcji na okaziciela stanowiły 30,69% udziału w
kapitale zakładowym dających 30,69% ogólnej liczby głosów.
Po zmianie posiada 3.078.446 akcji DGA S.A., co stanowi 34,05% udziału w kapitale
zakładowym spółki oraz posiada 3.078.446 głosów z tych akcji, co stanowi 34,05% udziału w
ogólnej liczbie głosów. Przy czym 784.000 akcji ma charakter akcji imiennych (akcje serii
E), co stanowi 8,67% udział w kapitale zakładowym i daje 8,67% ogólnej liczby głosów,
natomiast pozostałe 2.294.446 akcji na okaziciela stanowią 25,37% udział w kapitale
zakładowym i dają 25,37% ogólnej liczby głosów.
Pan Andrzej Głowacki poinformował także, że środki pozyskane ze sprzedaży akcji zamierza
przeznaczyć w części na nowe inwestycje kapitałowe, które realizowane będą wspólnie ze
spółką DGA S.A.

del-07102022
0
Wpisów: 47
Wysłane: 20 października 2010 11:01:20 przy kursie: 54,88 zł
PREZES SPRZEDAŁ !!!
skąd my to znamy ?
tak było m.in. na CITYINTER ...
jak to skutkuje ?
po takim info kurs spada o 30% ...
nie wierzycie ?
pooglądajcie sobie wykresy ,
jutro Prezes DGA wystąpi rano w TVNCNBC i będzie się zaklinał , że to , że tamto ...
dokładnie tak jak prezes CITYINTER ...
lecz jestem pewien , że skutek będzie taki sam , kurs zleci , zobaczycie koledzy
niestety ale , powtarza się po raz drugi to samo..
wnisek jest jeden : PREZESI DGA I CITYINTER to amatorzy , którzy w prymitywny sposób
wykorzystują koniunkturę swoich firm na giełdzie ,
tak jak oni postępują prostacy a nie znawcy tematu ,
dlaczego panowie ci nie wykorzystali możliwości sprzedaży pakietowej , poza rynkiem , tych akcji , które sprzedali ?
wniosek jest niestety jeden : PAZERA W NICH ZWYCIĘŻYŁA , KOSZTEM AKCJONARIUSZY OCZYWIŚCIE A PRYMITYWIZM ICH DZIAŁAŃ ŚWIADCZY O ICH BRAKU WIEDZY NA TEMAT GIEŁDY I BRAKU POSZANOWANIA DLA AKCJONARIUSZY ,
proste...

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 20 października 2010 11:22:15 przy kursie: 54,88 zł
Proszę zachować dystans, zarówno na wzrostach jak i na spadkach niepotrzebne są emocje na forum. Jeszcze wczoraj ktoś gwarantował zyski, te posty zostały wycięte. Inwektywy i krzyki pod dowolnym adresem będą również usuwane, bez względu na powód.
Edytowany: 20 października 2010 11:26

del-07102022
0
Wysłane: 20 października 2010 12:41:34 przy kursie: 54,88 zł
dziękuję za szybką reakcję ,

napisałem powyższe spostrzeżenie w sposób maxymalnie kulturalny ,
gdyby natomiast swoje opinie mieli wyrażać posiadacze akcji DGA czy Cityinter ,
kasowałby pan ich wypowiedzi jedna za drugą ,
czy nie miałem racji pisząc powyższe spostrzeżenia ?
proszę spojrzeć na kurs , jest zatrzymany na -7% ,
czy miałem wobec tego rację ?czy jej nie miałem ?
proszę o szczerą odpowiedż,
i na zakończenie ,
moim zdaniem wypowiedzi chamskie , emocjanolne z używaniem przkleństw można kasować i co do tego nie ma dyskusji ,
proszę natomiast o danie szansy na wypowiedzi merytorycznie prawidłowe ,
proszę aby pan ich nie kasował ,
bo tak naprawdę kto ma rację ?
czy fakty nie potwierdzają spadków kursów po takich "zachowaniach" prezesów ?
jeśłi pan będzie wykasowywał wypowiedzi takie jakie ja zamieściłem to co panu pozostanie ?
dywagacje nawiedzonych znawcó analizy fundamentalnej lub technicznej , którzy na pana forum wypowiadają swoje , czasami chore spostrzeżenia , na różne tematy ? przy czym umięjętności korzystania przez nich z języka polskiego są żadne,
bełkot nawiedzonych kolegów na forum nie jest dla pana chyba najlepszym rozwiązaniem ...
proszę aby pan nie stał po stronie pazernych prezesów , którzy nie posiadają wiedzy jak można sprzedać duży pakiet akcji POZA notowaniami ciągłymi , lub ją posiadają ale pazera im podpowiada aby dokonali tego nie patrząc na akcjonariuszy ,

pozdrawiam
krzysztoj

WatchDog
50
Wysłane: 20 października 2010 12:48:42 przy kursie: 54,88 zł
Proszę zachować formę i przestrzegać zasad panujących na forum. Nic więcej.

andrzej72
0
Wysłane: 20 października 2010 12:58:10 przy kursie: 54,88 zł
krzysztoj
Czyżbyś brał dziś po 10 zł ?
Dziwią mnie Twoje pretensje i żale że "prezes sprzedał". Miał co sprzedawać, chciał sprzedawać to sprzedał. A że cena świetna to i okazja do zarobku była. Obowiązek informacyjny wypełnił i jest OK.
Jak ty kupujesz papier po 1 zł a sprzedajesz po 10 to jest OK prawda? Jak robią to inni to to już nie jest w porządku? Na prawdę dziwna i niezrozumiała postawa...
Nie wiem, nie znam się...
www.stockwatch.pl/blog/andrzej...

del-07102022
0
Wysłane: 20 października 2010 13:29:13 przy kursie: 54,88 zł
posłuchaj wątpliwy znawco etyki giełdowej ,
to o czym piszesz jest jak najbardziej właściwe ale dla spekulanta giełdowego , którym widzę ty także jesteś ,
i aby było jasne, nie mam nic przeciwko spekulantom giełdowym ,
natomiast prezes firmy notowanej na giełdzie to nie jest to samo ,
do prezesa firmy nie przykłada się takiej samej miary jak do ciebie i twoich kolegów spekulantów ,
prezes firmy jest jej reprezentantem w zakresie PR dzisiaj , oraz w przyszłości ,
pozbywanie się akcji więc przez prezesa jakiejkolwiek firmy giełdowej jest niczym innym jak znakiem , że w firmie dzieje się coś złego , coś o czym prezes wie i nie informuje innych ,
po drugie kapitan z tonącego okrętu schodzi ostatni a nie ucieka jak szczur ,
i zgidziłym się z twoim poglądem kolego gdyby taki prezes nie miał innej możliwości sprzedaży większego pakietu akcji niż tylko na giełdzie , w czasie notowań ciągłych ,
ale takie możliwości są - nie będę ich tutaj opisywał ,
i mniemam , że doradcy takiego prezesa poinformowali go o tym ,
dlaczego więc nie zrobił tego zgodnie z sugestiami doradców tylko sam , jak Zosia samosia wykorzystał super cenę za akcje jego firmy jaką to cenę wywindowali akcjonariusze ,
moim ,zdaniem jest to wyraz prostactwa i korzystania z chwilowej okazji przez osbę , która nie może tego robić w taki właśnie sposób ,
tyle ,
a co do posiadanie akcji , nie uwierzysz ale nawet przez moment ich nie posiadałem , oczywiście akcji DGA,
pozdrawiam

WatchDog
50
Wysłane: 20 października 2010 13:39:15 przy kursie: 54,88 zł
Apeluję o powściągnięcie zbędnych emocji - tym bardziej że jak piszesz, nie tracisz na tych akcjach.
Skąd pochodzą informacje o powinnościach prezesa? Nie czytałem umowy spółki DGA, ale kodeks handlowy na pewno przytoczonych obowiązków nie zawiera.

Californian
0
Wpisów: 100
Wysłane: 20 października 2010 13:50:31 przy kursie: 54,88 zł
krzysztoj, zgadzam się z kolegą wyżej, że każdy ma prawo do zarządzanie własnymi udziałami, nawet prezes. Miał udziały, cena mu się podobała, postanowił sprzedać część - to zrobił i już.

To cześć wolnego rynku. Takie sytuacje są wkalkulowane i dzieje się tak na KAŻDYM rynku, na każdej giełdzie itd.

Po drugie to Twoja decyzja czy kupujesz papiery danej firmy czy nie.
Decyzję o wejściu inwestycyjnym w daną spółkę należy oprzeć o własną analizę informacji i (jak ktoś lubi) własną intuicję inwestycyjną (nazwijmy to tak w dużym skrócie).
Analiza informacji to również poznanie zarządu spółki i analiza ich poczynań.

Ludzie są różni i prezesi też. Różne są też motywy sprzedaży udziałów przez takich prezesów. Nie insynuuj od razu, że jedyną przyczyną sprzedaży udziałów przez prezesa to "trupy w szafie firmy" czyli ukrywana, zła sytuacja. Przypuszczam, że byłbyś zaskoczony często prozaiką takich decyzji.

Oczywiście czasami jest i tak jak piszesz. Różne są historie a Twoim zadaniem jako inwestora jest to wszystko rozeznać, zważyć sobie i zdecydować czy kupujesz daną firmę czy nie. Kupowanie firmy (jej akcji) to również "kupowanie" w pewnym sensie ludzi, którzy ją prowadzą. Wielu poważnych inwestorów przykłada wręcz największą wagę do ludzi w danej firmie, większą niż do zastanego stanu finansów firmy. To ludzie rozwijają firmy czyniąc je dochodowymi jeśli rozwijają właściwą strategię. Również ludzie czynią firmy niedochodowymi realizując złe strategie i podejmując złe decyzje. Od ludzi zależy wszystko.

Nie podoba Ci się postawa prezesa takiej czy innej firmy ?
Nie kupuj akcji tych firm i wszystko.

Nikt nie zagwarantuje Ci, że dana inwestycja będzie opłacalna.
Nikt nie zabroni nikomu (w tym prezesowi) zmniejszania czy zwiększania swoich udziałów zgodnie z zasadami wolnego rynku.
Musisz to po męsku zaakceptować.

Jeśli nie akceptujesz zasad, które panują - kupuj tylko te firmy, które doskonale znasz (z naciskiem na ludzi w zarządzie tej firmy) co będzie dla Ciebie bardziej przewidywalne.

Jeśli wciąż to za duża niepewność - inwestuj w obligacje. Tam są gwarancje.
Jednak ryzyko również istnieje. Taki jest biznes i życie Angel

andrzej72
0
Wysłane: 20 października 2010 13:52:41 przy kursie: 54,88 zł
krzysztoj napisał(a):
posłuchaj wątpliwy znawco etyki giełdowej ,

Nigdy nie nazwałem się znawcą etyki (żadnej), tak więc określanie mnie mianem 'wątpliwym znawcą etyki' to nadużycie z Twojej strony, jak dla mnie obraźliwe, choć zrzucę to na karb emocji jakie ci się udzieliły.
Co do spekulacji - to może robić każdy. I nie jest ważne czy spekuluje taki drobny jak ja, czy prezes. Jest okazja do zarobku to się zarabia. Spójrzmy np. na taki OIL. Tam RK robi z drobnymi co chce. A to prezes przecież. W oczach drobnych jest kanalią i w ogóle jakimś najgorszym z możliwych, a mimo to ludzie kupują akcje OIL.
Pozbywanie się akcji przez kierownictwo wcale nie musi oznaczać, że w firmie źle się dzieje. Zobacz ile prezes sprzedał a ile jeszcze mu zostało (zapewniam Cię, że ma czym sypać). Jak dla mnie prezes sprzedał trochę, bo cena była wybitnie kusząca (na jego miejscu zrobiłbym dokładnie to samo). Pewnie za jakiś czas przeczytamy info, że prezes odebrał to co sprzedał po cenie np. 4,50. Normalna gra giełdowa, gdzie w podobny sposób "bawią się" ze sobą setki tysięcy osób. Oczywiście każda transakcja sprzedaży insidera budzi obawy, ale trzeba jeszcze wziąć pod uwagę inne rzeczy (ilość, cena, ile zostało itp.) Poza tym po trzecim dniu wzrostów można było się zorientować, że to co się dzieje to najzwyklejsze pompowane, bo nie jest normalne, że kurs w ciągu trzech dni skacze z 3,20 na ponad 8 zł tylko dlatego, że pojawiło się JEDNO pozytywne info. Jak dla mnie najzwyklejszy w świecie balon, który akurat dzisiaj pękł i tyle.
Tak więc nadal nie rozumiem Twojego oburzenia.
Nie wiem, nie znam się...
www.stockwatch.pl/blog/andrzej...

del-07102022
0
Wysłane: 20 października 2010 14:09:57 przy kursie: 54,88 zł
koledzy ,
wasze odpowiedzi świadczą o tym ,że wy i ja obracamy się w totalnie innym świecie wartości i podejścia do kwestii tak drażliwej jak pieniądze - czytaj giełda ,
widocznie wasze doświadczenia życiowe oparte są na wcześniejszych sytuacjach polagających na prostej zasadzie - tam zarabiaj gdzie tylko można , nie patrz na innych , a etyka czy jakieś zasady ? są dobre ale dla naiwniaków ,
bo pieniądz to pieniądz ,
i aby zakończyć powiem tak , zupełnie mnie wasze racje nie obchodzą , to tylko wasza sprawa i ja tego nie chcę zmieniać ,
natomiast w żaden sposób to co zrobili prezesi spółek DGA i CITYINTER nie jest zgodnee z najbardziej fundamentalnym szacunkiem dla innych podczas procesu zarabiania pieniędzy ,
i myśle panowie obaj , że to ja , a nie wy , mam rację ,
popatrzcie na kursy akcji ww spółek ,
za cenami tych spółek stoi cała rzesza akcjonariuszy ,
ludzie ci swoim postępowaniem potwierzdają fakt , że prezesi ww spółęk nie wiedzą co to dbałość o image swoich spółek , pazera zabija wszystko , pazera zaciemnia umysły , widać , że też prezesów ...
i na koniec , poczytajcie dokładnie co napisałem , odpowiedzcie mi więc dlaczego ci pasnowie dwaj nie skorzystali z możliwości sprzedaży pakietowej ,

dlacego ?

pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3 4

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,271 sek.

mdwbeooh
snchhpxg
iuaqliqb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xugxkmkh
benvwtlp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat