PARTNER SERWISU
pldwyleh
del-07102022

del-07102022

Ostatnie 10 wpisów
Pytanie do kolegów:

jaki jest konsensus odnośnie wyników CD Projekt za III kw. 2017 r ?
i gdzie można go znaleźć ?salute

No i co panowie inwestorzy ...
Nie ma przecieków przed info o wynikach za 1 półrocze 2017 r. ?
Dalej opowiadacie bajki dla małych dziewczynek ?

To kpina, zwykła kpina, ten kto od wczoraj sprzedawał CD wiedział o wynikach !!!!

Jutro kurs 60 zł !!!

Zobaczycie. Gdzie jest KNF ????????????????????????????????????????????????????

prawda jest taka,że dywidendy nie będzie ...Liar

zarząd zaciął się i nie popuści ... co tam Rada Nadzorcza ...
zarząd wie lepiej...jak w Rosji :)

czy dzisiejszy spadek kursu nie potwierdza tego ?
tak, potwierdza...

myślę , że spadek dojdzie do kwoty 3,80 zł....

polscy inwestorzy są po prostu genialni ...

rekomendacji brak... bo SW tego nie robi salute

ale czy wobec wyjątkowej afery w Warszawie z działkami w centrum...
być może Echo sprzedaje Q22 bo czuje coś, że w papierach jest namieszane i nie są pewni
czy komisja stworzona przez PIS nie dopatrzy się , że wieżowiec powstał nielegalnie ... ?
jest to oczywiście pytanie z półki gdzie leży pytanie Hamleta ... Angel

ale czy w naszym pięknym kraju można taką koncepcję absolutnie odrzucić jako niedorzeczną ?
odpowiedź brzmi: NIE !!!

zapytałem o to Pana Prezesa firmy ECHO ...
odpowiedzi do dziś nie udzielił :)

gratulacje dla panów analityków z BOŚ i innych znamienitych biur ...
teraz widać, jak mierne macie pojęcie o spółkach wystawiając rekomendacje ...

a tak naprawdę zarząd Synthosa pokazał tym raportem pazurki p.Sołowowowi w kwestii dywidendy ...

nie wiecie , że trwa wojna w Synthosie ?

a analitycy o tym nie wiedzieli ?
nie ?
no, to teraz wiedzą !:(((

a co tu komentować ?
jutro kurs wali się na 4,00 zł ....:((

oj, Panowie technicy...
mądrzy z was ludzie , a tacy naiwni...
robicie analizy techniczne , jaracie się młotami i spadającymi gwiazdami...
a czy któryś z was zauważył, że wczoraj ktoś sprzedał komuś ok 12 godziny,
normalnie na parkiecie , 1,5 mln akcji jednym zleceniem w cenie, ok 43,10 zł (lub coś koło tego)
i czy uważacie ,że ten kto wydał ok 66 mln zł za półtora miliona akcji to teraz będzie
bezczynnie czekał na rozwój wypadków ? czy może pomoże aktywnie kursowi rosnąć ?....
i jak się ma analiza do tego ?
inaczej byłoby gdyby 2 tys inwestorów kupiło razem ten 1,5 mln akcji... wtedy analiza techniczna miałaby
rację bytu ...

a le w tym wypadku, nie bezwładni inwestorzy tylko fachowcy zaopiekują się kursem :))))

pozdrawiam serdecznie wszystkich techników, też jestem technikiem, ale w powyższym przypadku ....

Krzysztof

panowie ,
zadaliśmy panu Korczakowi wiele mądrych lub idiotycznych pytań ,
żadne z nich ani na moment nie przybliża nas do odkrycia "prawdy" o spółce KOV ,
a jakakolwiek udzielona przez pana Korczaka odpowiedż niczego nie zmieni jeśli chodzi o kurs KOV ( na czym nam najbardziej zależy )
odpowiedzi pana Korczaka tylko i wyłacznie tenże kurs obniżają ... ( patrz dotychczasowe jego wyczyny )
zadam więc zasadnicze i bardzo proste pytanie ,
nie do pana Korczaka ,
ale do pana Jana Kulczyka ,
w słynnym wywiadzie w TVNCNBC w połowie 2010 roku OBIECYWAŁ pan , że w ciągu kilku mieisięcy panu ludzie , cyt . którzy zamiast krwi mają ropę ( o panu Korczaku pan zapewne nie myślał wtedy ) w ciągu kliku mieisęcy znajdą ROPĘ !!!
wtedy mówił pan o Brunei ,
mija włąśnie rok od tamtego wywiadu ,
i co pan na to panie dr Kulczyk ?
ze słynnej wypowiedzi pana Korczka z wczoraj wynika totalnie coś innego ,
kto więc z panów ma rację ?
Kod:
[mod usunięto zdania niezgodne z regulaminem]

PROSZĘ ABY KTOŚ SPOŚRÓD NAS , MAŁYCH INWESTORÓW ZADAŁ JUTRO TO PYTANIE NA FORUM WALNEGO ZGROMADZENIA ,
może będzie okazja aby na nie odpowiedział sam pan Kulczyk

a panowie co myśleli ?
że Skarb Państwa ot tak , po prostu zgodzi się i wypłąci kasę ...
bzdura totalna świadcząca o braku pojęcia o procedurach ...
muszą odwołąć się bo inaczej wylecą na zbity pysk z roboty ...
to tak w skrócie i po prostu...

a czy może pan , panie prezesie odpowiedzieć nam naiwnym akcjonariuszom , co tak naprawdę oznaczały słowa pana Kulczyka wypowiedziane ok roku temu , że w KOV pracują ludzie ,którzy zamiast krwi mają ropę i że w ciągu kilku miesięcy znajdą ropę ?
mija właśnie kilkanaście miesięcy od tego czasu ,
czy więc pan Kulczyk mówił nieprawdę ?
czy mówił ją specjalnie , z pełną świadomościa , czy może po prostu ON też został przez swoich super fachowców wprowadzony w błąd ? czyli oszukany...

dzisiejszy kurs to "podarunek" dla zgromadzonych dziś akcjonariuszy MW Trade na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy,
niewidzialna polska ręka z typowo polksą zjadliwością i zawiścią pokazała swoją opinię o kursie ,
myślę , że dokonali tego świadomie panowie z KONKURENCJI ....
i tylko szkoda , że dotychczasowi akcjonariusze nie dbają o kurs swoich akcji ,
jutro myślę będzie już totalna zwałka ...i wrócimy do ceny 15 zł ,

no cóż , można się tego spodziewać ,
uderz w stół a nożyce się odezwą...

pytam jeszcze raz :
co z sytuacją firmy KOV w związku z rozruchami w Syrii ?
czy kapitał libijski jest w posiadniu akcji KOV ? ( o współpracy z libiczykami pan Kulczy sam się wypowiadał , a potwierdził to komunikat Skarbu Państwa )

czy ma ktoś link do strony gdzie jest aktualny wykres cen kauczuku ?
na googlach jest po prostu dżungla i tak naprawdę zero konkretu...3some

brawo kolego PANIKARZ hello1
krótko i na temat
w potoku bezmyślności na niniejszym forum zdecydowanie dobry post

pozdrawiam
i czekamy na następnesalute

a czy ktoś z was wie kiedy TVNCNBC będzie znowu emitowany w internecie ?

pytanie do pana Łuczaka :
CZY PREZES KOV A MOŻE SAM PAN DR KULCZYK OPUBLIKUJĄ LIST DO AKCJONARIUSZY KOV NA W ZWIĄZKU Z KOŃCEM 2010 ROKU ?

Do wszystkich acjonariuszy firmy Fortuna ,

W związku z domniemaniem oszustwa dokonanego przez zarząd firmy Fortuna przygotowywany jest pozew zbiorowy .
Wszystkich akcjonariuszy , którzy czują się poszkodowani proszę o przesyłanie swoich zgłoszeń - na mojego mail'a ( wystarczyy numer telefonu - ja oddzwonię ) .
Mój adres to krzysztoj@wp.pl

pozdrawiam
Krzysztof

Odpowiedz jest prosta ,
Redaktorzy z TVNCNBC zaczęli po prostu w sposób prymitywny bawić się w manipulowanie rynkiem.
To co powiedzieli i w jaki sposób porównali wyniki KOV i Petrolinvestu to czysta kpina.
Pytanie jest takie do panów redaktorów: czy pensje wam płacone przez TVNCNBC już wam nie starczają ? dorabiacie biorąc zlecenia od pana Krauze ?
Co na to pan Młodkowski,
przież tyle razy zapewniał o profesjonaliżmie swojej stacji ...

kpina ....

Czy jest ktoś kto wie dlaczego Fortuna od samego początku spada ?
hello1

koszyk napisał(a):
Bo w pakiecie nikt tych akcji nie kupi.
Z prostego powodu - nie są tyle warte.

oto jest sedno sprawy i jedyny powód , że prezesi "olali" akcjonariuszy i wiedząc zapewne , że dokonują "gwałtu" na własnej spółce jednak to zrobili ,

pozdrawiam kolegę , który powyżej określił całą tą sutuację pointująć ją w ten sposób ,

krótko i na temat bez wodolejstwa ...hello1

koledzy ,
wasze odpowiedzi świadczą o tym ,że wy i ja obracamy się w totalnie innym świecie wartości i podejścia do kwestii tak drażliwej jak pieniądze - czytaj giełda ,
widocznie wasze doświadczenia życiowe oparte są na wcześniejszych sytuacjach polagających na prostej zasadzie - tam zarabiaj gdzie tylko można , nie patrz na innych , a etyka czy jakieś zasady ? są dobre ale dla naiwniaków ,
bo pieniądz to pieniądz ,
i aby zakończyć powiem tak , zupełnie mnie wasze racje nie obchodzą , to tylko wasza sprawa i ja tego nie chcę zmieniać ,
natomiast w żaden sposób to co zrobili prezesi spółek DGA i CITYINTER nie jest zgodnee z najbardziej fundamentalnym szacunkiem dla innych podczas procesu zarabiania pieniędzy ,
i myśle panowie obaj , że to ja , a nie wy , mam rację ,
popatrzcie na kursy akcji ww spółek ,
za cenami tych spółek stoi cała rzesza akcjonariuszy ,
ludzie ci swoim postępowaniem potwierzdają fakt , że prezesi ww spółęk nie wiedzą co to dbałość o image swoich spółek , pazera zabija wszystko , pazera zaciemnia umysły , widać , że też prezesów ...
i na koniec , poczytajcie dokładnie co napisałem , odpowiedzcie mi więc dlaczego ci pasnowie dwaj nie skorzystali z możliwości sprzedaży pakietowej ,

dlacego ?

pozdrawiam

posłuchaj wątpliwy znawco etyki giełdowej ,
to o czym piszesz jest jak najbardziej właściwe ale dla spekulanta giełdowego , którym widzę ty także jesteś ,
i aby było jasne, nie mam nic przeciwko spekulantom giełdowym ,
natomiast prezes firmy notowanej na giełdzie to nie jest to samo ,
do prezesa firmy nie przykłada się takiej samej miary jak do ciebie i twoich kolegów spekulantów ,
prezes firmy jest jej reprezentantem w zakresie PR dzisiaj , oraz w przyszłości ,
pozbywanie się akcji więc przez prezesa jakiejkolwiek firmy giełdowej jest niczym innym jak znakiem , że w firmie dzieje się coś złego , coś o czym prezes wie i nie informuje innych ,
po drugie kapitan z tonącego okrętu schodzi ostatni a nie ucieka jak szczur ,
i zgidziłym się z twoim poglądem kolego gdyby taki prezes nie miał innej możliwości sprzedaży większego pakietu akcji niż tylko na giełdzie , w czasie notowań ciągłych ,
ale takie możliwości są - nie będę ich tutaj opisywał ,
i mniemam , że doradcy takiego prezesa poinformowali go o tym ,
dlaczego więc nie zrobił tego zgodnie z sugestiami doradców tylko sam , jak Zosia samosia wykorzystał super cenę za akcje jego firmy jaką to cenę wywindowali akcjonariusze ,
moim ,zdaniem jest to wyraz prostactwa i korzystania z chwilowej okazji przez osbę , która nie może tego robić w taki właśnie sposób ,
tyle ,
a co do posiadanie akcji , nie uwierzysz ale nawet przez moment ich nie posiadałem , oczywiście akcji DGA,
pozdrawiam

dziękuję za szybką reakcję ,

napisałem powyższe spostrzeżenie w sposób maxymalnie kulturalny ,
gdyby natomiast swoje opinie mieli wyrażać posiadacze akcji DGA czy Cityinter ,
kasowałby pan ich wypowiedzi jedna za drugą ,
czy nie miałem racji pisząc powyższe spostrzeżenia ?
proszę spojrzeć na kurs , jest zatrzymany na -7% ,
czy miałem wobec tego rację ?czy jej nie miałem ?
proszę o szczerą odpowiedż,
i na zakończenie ,
moim zdaniem wypowiedzi chamskie , emocjanolne z używaniem przkleństw można kasować i co do tego nie ma dyskusji ,
proszę natomiast o danie szansy na wypowiedzi merytorycznie prawidłowe ,
proszę aby pan ich nie kasował ,
bo tak naprawdę kto ma rację ?
czy fakty nie potwierdzają spadków kursów po takich "zachowaniach" prezesów ?
jeśłi pan będzie wykasowywał wypowiedzi takie jakie ja zamieściłem to co panu pozostanie ?
dywagacje nawiedzonych znawcó analizy fundamentalnej lub technicznej , którzy na pana forum wypowiadają swoje , czasami chore spostrzeżenia , na różne tematy ? przy czym umięjętności korzystania przez nich z języka polskiego są żadne,
bełkot nawiedzonych kolegów na forum nie jest dla pana chyba najlepszym rozwiązaniem ...
proszę aby pan nie stał po stronie pazernych prezesów , którzy nie posiadają wiedzy jak można sprzedać duży pakiet akcji POZA notowaniami ciągłymi , lub ją posiadają ale pazera im podpowiada aby dokonali tego nie patrząc na akcjonariuszy ,

pozdrawiam
krzysztoj

PREZES SPRZEDAŁ !!!
skąd my to znamy ?
tak było m.in. na CITYINTER ...
jak to skutkuje ?
po takim info kurs spada o 30% ...
nie wierzycie ?
pooglądajcie sobie wykresy ,
jutro Prezes DGA wystąpi rano w TVNCNBC i będzie się zaklinał , że to , że tamto ...
dokładnie tak jak prezes CITYINTER ...
lecz jestem pewien , że skutek będzie taki sam , kurs zleci , zobaczycie koledzy
niestety ale , powtarza się po raz drugi to samo..
wnisek jest jeden : PREZESI DGA I CITYINTER to amatorzy , którzy w prymitywny sposób
wykorzystują koniunkturę swoich firm na giełdzie ,
tak jak oni postępują prostacy a nie znawcy tematu ,
dlaczego panowie ci nie wykorzystali możliwości sprzedaży pakietowej , poza rynkiem , tych akcji , które sprzedali ?
wniosek jest niestety jeden : PAZERA W NICH ZWYCIĘŻYŁA , KOSZTEM AKCJONARIUSZY OCZYWIŚCIE A PRYMITYWIZM ICH DZIAŁAŃ ŚWIADCZY O ICH BRAKU WIEDZY NA TEMAT GIEŁDY I BRAKU POSZANOWANIA DLA AKCJONARIUSZY ,
proste...

Panowie akcjonariusze ,

To co zrobił pan Tymiński prezes CITYINTERACTIVE SA sprzedając tak znaczny pakiet akcji świadczy o braku dojrzałości tego pana do bycia odpowiedzialnym prezesem tej spółki giełdowej.

Ten pan nie dorósł do tego aby na swoich barkach nieść tak znaczną wartość posiadanych akcji.
To co opowiada w wywiadzie świadczy , że totalnie nie pojmuje jaka jest rola prezesa spółki giełdowej i co może a czego nie może taki prezes robić.

Panie prezesie Tymiński ,
to , że jest pan na dorobku i nie chce pan przepuścić okazji do zabezpieczenia siebie i rodziny już teraz to już wszyscy wiemy ,

tylko ,że zapomniał pan o jednym : NIE PAN JEST JEDYNYM WŁAŚCICIELEM spółki ,
to pana działania powinny być wzorcem dla dotychczasowych i przyszłych akcjonariuszy ,
to pan powinien pokazywać wszystkim , że wartość spółki jeszcze nie osiągnęła zamierzonych poziomów , że to dopiero początek …

ale pan wolał zachować się jak prosty , nienasycony spekulant , który wychodzi z założenia , że po mnie może być i potop … niech się dzieje co chce…

miarą pana zadufania jest także stwierdzenie , że te 19 mln zł to nie jest znacząca kwota … obraża pan Polaków , którzy są akcjonariuszami pana spółki …

dla przypomnienia panu podam , że prawdziwy szanujący siebie i spółkę a także jej akcjonariuszy uzyskuje dochody z :
• wynagrodzenia miesięcznego ,
• dywidendy wypracowanej przez spółkę
• a także ze sprzedaży pakietowej udziałów w spółce np. znaczącemu akcjonariuszowi – patrz spółka MWTRADE ,

pan niestety , powtórzę , nie ma pojęcia o powyższych zasadach !!!

mam nadzieję , że niebawem przekona się pan , że to co pan zrobił to był gwóżć to trumny dla pana i pana spółki ,

kto panu uwierzy teraz , że jak akcje wzrosną znowu do 34 zł pan nie sprzeda kolejnego pakietu – bo chce pan zabezpieczyć swoją przyszłość …
albo ktoś z pana kolegów z zarządu lub rady nadzorczej …

a czemu oni nie mają skorzystać , czy ci ludzie są gorsi od pana , nie mają rodzin i nie chcą zabezpieczyć swojej przyszłości ?

a może znajdą się tacy , którzy spowodują zwołanie nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Wspólników w związku z totalnym brakiem zaufania do prezesa spółki ?

oto i nastąpił KONIEC firmy CITYINTERACTIVE S.A. na GPW !!!!!!!

dziękujemy ci PREZESIE ...

Pański geniusz w sprzedawaniu akcji opisywać będą w książkach o inwestowaniu w papiery wartościowe w rozdziale pt. Jak głupota zarządzających niszczy kurs akcji,

ciekaw jestem co Pan powie o swoim genialnym "wyczynie" swoim akcjonariuszom ?
( dla przypomnienia dodam , że akcjonariuszami są także ci , którzy kupili akcje po 34 zł )

i czy w ogóle Pan pokarze się przed szeroką widownią np w TVNCNBC ?

myślę , że lepiej aby tak nie było , bo co Pan powie akcjonariuszom ?
miłe uśmiechy tu nie starczą , a do prawdy , że sytuacja pana po prostu przerosła to pan się przecież nie przyzna ... no więc radzę aby pan pojechał gdzieś na baaaardzo długie wczasy i baaaaardzo długo z nich nie wracał ...

a co do kursu akcji ...

kto teraz kupi akcje CITYINTERACTIVE SA na GPW ?

chyba tylko ludzie umysłowo chorzy ...

bo mająć świadomośc , że Prezes jak tylko zobaczy dobry kurs to go znowu swoimi "przemyślanymi" działaniami zwali o 30 % , a ma do tego jeszcze ponad 6 mln akcji..., kto jest takkim samobójcą ???????????salute

a jak wygląda kurs Tap Oil Ltd. pokazuje poniższy link
finance.yahoo.com/echarts?s=TA...

i co panowie , inni potrafia docenić info , a my ?

szanowni panowie ,
od wielu dni obserwuję to forum dot. firmy Petrolinvest ,
jedni piszą co wiedzą , a inni nie wiedzą co piszą ale piszą ,
tak aby coś napisać dla żartów , z kogoś się pośmiać albo komuś dokopać ,
obserwuję ,czytam ,myślę ...ale dziś po prostu nie wytrzymałem ,

panowie inwestorzy - dysponujący kapitałami rzędu 10 tys. zł a może nawet 500 tys. zł - tacy , spekulujący akcjami , udający , że zarabiają , bo do strat nikt z was się jakoś nie przyznaje...

proszę , odpowiedzcie mi po co wy właściwie "bijecie pianę" analizując ostatni komunikat ,
czy jeden z drugim uważacie , że cokolwiek z niego rozumiecie ???
przecież wy nie macie zielonego pojęcia o procesie poszukiwania wydobycia ropy naftowej , bo niby skąd macie wiedzieć , czy kiedykolwiek uczestniczyliście w podejmowaniu decyzji związanych z tą diablo trudną sztuką zarabiania pieniędzy ,
napewno NIE !!!
bo gdybyście w tym uczestniczyli jako inwestorzy to nie mielibyście czasu na wypisywanie tych bzdur na tym forum ,

jak możecie krytykować Ryszarda Krauze , on pokazał wszystkim jak się zarabia pieniądze - jest już miliarderem ,

jakie więc ma prawo jeden z drugim , z was inwestorzy -leszcze , krytykować to w jaki sposób R.Krauze działa ,
czy jeden z drugim zastanowił się , że R.Krauze to nie jest jakiś przygłup , który pakuje miliony dolarów bo wie , że zarobi na tym miliardy dolarów ??
proszę mi pokazać na jakich interesach p.Krauze stracił ?

zastanówcie się panowie inwestorzy - gawędziarze i przestańcie wypisywać te wszystkie brednie , nie kompromitujcie się , że cokolwiek z tego rozumiecie wave

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 2 lutego 2021 19:38:23
Liczba wpisów: 47
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,379 sek.

egayovtl
zgxgzxbj
jviotbmt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cmzjqdft
rdmwjjxa
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat