Pytanie do kolegów: jaki jest konsensus odnośnie wyników CD Projekt za III kw. 2017 r ? i gdzie można go znaleźć ?
|
|
No i co panowie inwestorzy ... Nie ma przecieków przed info o wynikach za 1 półrocze 2017 r. ? Dalej opowiadacie bajki dla małych dziewczynek ?
To kpina, zwykła kpina, ten kto od wczoraj sprzedawał CD wiedział o wynikach !!!!
Jutro kurs 60 zł !!!
Zobaczycie. Gdzie jest KNF ????????????????????????????????????????????????????
|
|
Temat:
SYNTHOS
prawda jest taka,że dywidendy nie będzie ... zarząd zaciął się i nie popuści ... co tam Rada Nadzorcza ... zarząd wie lepiej...jak w Rosji :) czy dzisiejszy spadek kursu nie potwierdza tego ? tak, potwierdza... myślę , że spadek dojdzie do kwoty 3,80 zł.... polscy inwestorzy są po prostu genialni ...
|
|
Temat:
ECHO
rekomendacji brak... bo SW tego nie robi ale czy wobec wyjątkowej afery w Warszawie z działkami w centrum... być może Echo sprzedaje Q22 bo czuje coś, że w papierach jest namieszane i nie są pewni czy komisja stworzona przez PIS nie dopatrzy się , że wieżowiec powstał nielegalnie ... ? jest to oczywiście pytanie z półki gdzie leży pytanie Hamleta ... ale czy w naszym pięknym kraju można taką koncepcję absolutnie odrzucić jako niedorzeczną ? odpowiedź brzmi: NIE !!! zapytałem o to Pana Prezesa firmy ECHO ... odpowiedzi do dziś nie udzielił :)
|
|
Temat:
SYNTHOS
gratulacje dla panów analityków z BOŚ i innych znamienitych biur ... teraz widać, jak mierne macie pojęcie o spółkach wystawiając rekomendacje ...
a tak naprawdę zarząd Synthosa pokazał tym raportem pazurki p.Sołowowowi w kwestii dywidendy ...
nie wiecie , że trwa wojna w Synthosie ?
a analitycy o tym nie wiedzieli ? nie ? no, to teraz wiedzą !:(((
|
|
Temat:
SYNTHOS
a co tu komentować ? jutro kurs wali się na 4,00 zł ....:((
|
|
oj, Panowie technicy... mądrzy z was ludzie , a tacy naiwni... robicie analizy techniczne , jaracie się młotami i spadającymi gwiazdami... a czy któryś z was zauważył, że wczoraj ktoś sprzedał komuś ok 12 godziny, normalnie na parkiecie , 1,5 mln akcji jednym zleceniem w cenie, ok 43,10 zł (lub coś koło tego) i czy uważacie ,że ten kto wydał ok 66 mln zł za półtora miliona akcji to teraz będzie bezczynnie czekał na rozwój wypadków ? czy może pomoże aktywnie kursowi rosnąć ?.... i jak się ma analiza do tego ? inaczej byłoby gdyby 2 tys inwestorów kupiło razem ten 1,5 mln akcji... wtedy analiza techniczna miałaby rację bytu ...
a le w tym wypadku, nie bezwładni inwestorzy tylko fachowcy zaopiekują się kursem :))))
pozdrawiam serdecznie wszystkich techników, też jestem technikiem, ale w powyższym przypadku ....
Krzysztof
|
|
Temat:
SERINUS
panowie , zadaliśmy panu Korczakowi wiele mądrych lub idiotycznych pytań , żadne z nich ani na moment nie przybliża nas do odkrycia "prawdy" o spółce KOV , a jakakolwiek udzielona przez pana Korczaka odpowiedż niczego nie zmieni jeśli chodzi o kurs KOV ( na czym nam najbardziej zależy ) odpowiedzi pana Korczaka tylko i wyłacznie tenże kurs obniżają ... ( patrz dotychczasowe jego wyczyny ) zadam więc zasadnicze i bardzo proste pytanie , nie do pana Korczaka , ale do pana Jana Kulczyka , w słynnym wywiadzie w TVNCNBC w połowie 2010 roku OBIECYWAŁ pan , że w ciągu kilku mieisięcy panu ludzie , cyt . którzy zamiast krwi mają ropę ( o panu Korczaku pan zapewne nie myślał wtedy ) w ciągu kliku mieisęcy znajdą ROPĘ !!! wtedy mówił pan o Brunei , mija włąśnie rok od tamtego wywiadu , i co pan na to panie dr Kulczyk ? ze słynnej wypowiedzi pana Korczka z wczoraj wynika totalnie coś innego , kto więc z panów ma rację ? Kod:[mod usunięto zdania niezgodne z regulaminem] PROSZĘ ABY KTOŚ SPOŚRÓD NAS , MAŁYCH INWESTORÓW ZADAŁ JUTRO TO PYTANIE NA FORUM WALNEGO ZGROMADZENIA , może będzie okazja aby na nie odpowiedział sam pan Kulczyk
|
|
Temat:
MCI
a panowie co myśleli ? że Skarb Państwa ot tak , po prostu zgodzi się i wypłąci kasę ... bzdura totalna świadcząca o braku pojęcia o procedurach ... muszą odwołąć się bo inaczej wylecą na zbity pysk z roboty ... to tak w skrócie i po prostu...
|
|
Temat:
SERINUS
a czy może pan , panie prezesie odpowiedzieć nam naiwnym akcjonariuszom , co tak naprawdę oznaczały słowa pana Kulczyka wypowiedziane ok roku temu , że w KOV pracują ludzie ,którzy zamiast krwi mają ropę i że w ciągu kilku miesięcy znajdą ropę ? mija właśnie kilkanaście miesięcy od tego czasu , czy więc pan Kulczyk mówił nieprawdę ? czy mówił ją specjalnie , z pełną świadomościa , czy może po prostu ON też został przez swoich super fachowców wprowadzony w błąd ? czyli oszukany...
|
|
Temat:
MWTRADE
dzisiejszy kurs to "podarunek" dla zgromadzonych dziś akcjonariuszy MW Trade na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy, niewidzialna polska ręka z typowo polksą zjadliwością i zawiścią pokazała swoją opinię o kursie , myślę , że dokonali tego świadomie panowie z KONKURENCJI .... i tylko szkoda , że dotychczasowi akcjonariusze nie dbają o kurs swoich akcji , jutro myślę będzie już totalna zwałka ...i wrócimy do ceny 15 zł ,
|
|
Temat:
SERINUS
no cóż , można się tego spodziewać , uderz w stół a nożyce się odezwą...
pytam jeszcze raz : co z sytuacją firmy KOV w związku z rozruchami w Syrii ? czy kapitał libijski jest w posiadniu akcji KOV ? ( o współpracy z libiczykami pan Kulczy sam się wypowiadał , a potwierdził to komunikat Skarbu Państwa )
|
|
Temat:
SYNTHOS
czy ma ktoś link do strony gdzie jest aktualny wykres cen kauczuku ? na googlach jest po prostu dżungla i tak naprawdę zero konkretu...
|
|
Temat:
SERINUS
brawo kolego PANIKARZ krótko i na temat w potoku bezmyślności na niniejszym forum zdecydowanie dobry post pozdrawiam i czekamy na następne
|
|
Temat:
SERINUS
a czy ktoś z was wie kiedy TVNCNBC będzie znowu emitowany w internecie ?
|
|
Temat:
SERINUS
pytanie do pana Łuczaka : CZY PREZES KOV A MOŻE SAM PAN DR KULCZYK OPUBLIKUJĄ LIST DO AKCJONARIUSZY KOV NA W ZWIĄZKU Z KOŃCEM 2010 ROKU ?
|
|
Temat:
FORTUNA
Do wszystkich acjonariuszy firmy Fortuna , W związku z domniemaniem oszustwa dokonanego przez zarząd firmy Fortuna przygotowywany jest pozew zbiorowy . Wszystkich akcjonariuszy , którzy czują się poszkodowani proszę o przesyłanie swoich zgłoszeń - na mojego mail'a ( wystarczyy numer telefonu - ja oddzwonię ) . Mój adres to krzysztoj@wp.plpozdrawiam Krzysztof
|
|
Temat:
SERINUS
Odpowiedz jest prosta , Redaktorzy z TVNCNBC zaczęli po prostu w sposób prymitywny bawić się w manipulowanie rynkiem. To co powiedzieli i w jaki sposób porównali wyniki KOV i Petrolinvestu to czysta kpina. Pytanie jest takie do panów redaktorów: czy pensje wam płacone przez TVNCNBC już wam nie starczają ? dorabiacie biorąc zlecenia od pana Krauze ? Co na to pan Młodkowski, przież tyle razy zapewniał o profesjonaliżmie swojej stacji ...
kpina ....
|
|
Temat:
FORTUNA
Czy jest ktoś kto wie dlaczego Fortuna od samego początku spada ?
|
|
Temat:
DGA
koszyk napisał(a):Bo w pakiecie nikt tych akcji nie kupi. Z prostego powodu - nie są tyle warte. oto jest sedno sprawy i jedyny powód , że prezesi "olali" akcjonariuszy i wiedząc zapewne , że dokonują "gwałtu" na własnej spółce jednak to zrobili , pozdrawiam kolegę , który powyżej określił całą tą sutuację pointująć ją w ten sposób , krótko i na temat bez wodolejstwa ...
|
|
Temat:
DGA
koledzy , wasze odpowiedzi świadczą o tym ,że wy i ja obracamy się w totalnie innym świecie wartości i podejścia do kwestii tak drażliwej jak pieniądze - czytaj giełda , widocznie wasze doświadczenia życiowe oparte są na wcześniejszych sytuacjach polagających na prostej zasadzie - tam zarabiaj gdzie tylko można , nie patrz na innych , a etyka czy jakieś zasady ? są dobre ale dla naiwniaków , bo pieniądz to pieniądz , i aby zakończyć powiem tak , zupełnie mnie wasze racje nie obchodzą , to tylko wasza sprawa i ja tego nie chcę zmieniać , natomiast w żaden sposób to co zrobili prezesi spółek DGA i CITYINTER nie jest zgodnee z najbardziej fundamentalnym szacunkiem dla innych podczas procesu zarabiania pieniędzy , i myśle panowie obaj , że to ja , a nie wy , mam rację , popatrzcie na kursy akcji ww spółek , za cenami tych spółek stoi cała rzesza akcjonariuszy , ludzie ci swoim postępowaniem potwierzdają fakt , że prezesi ww spółęk nie wiedzą co to dbałość o image swoich spółek , pazera zabija wszystko , pazera zaciemnia umysły , widać , że też prezesów ... i na koniec , poczytajcie dokładnie co napisałem , odpowiedzcie mi więc dlaczego ci pasnowie dwaj nie skorzystali z możliwości sprzedaży pakietowej ,
dlacego ?
pozdrawiam
|
|
Temat:
DGA
posłuchaj wątpliwy znawco etyki giełdowej , to o czym piszesz jest jak najbardziej właściwe ale dla spekulanta giełdowego , którym widzę ty także jesteś , i aby było jasne, nie mam nic przeciwko spekulantom giełdowym , natomiast prezes firmy notowanej na giełdzie to nie jest to samo , do prezesa firmy nie przykłada się takiej samej miary jak do ciebie i twoich kolegów spekulantów , prezes firmy jest jej reprezentantem w zakresie PR dzisiaj , oraz w przyszłości , pozbywanie się akcji więc przez prezesa jakiejkolwiek firmy giełdowej jest niczym innym jak znakiem , że w firmie dzieje się coś złego , coś o czym prezes wie i nie informuje innych , po drugie kapitan z tonącego okrętu schodzi ostatni a nie ucieka jak szczur , i zgidziłym się z twoim poglądem kolego gdyby taki prezes nie miał innej możliwości sprzedaży większego pakietu akcji niż tylko na giełdzie , w czasie notowań ciągłych , ale takie możliwości są - nie będę ich tutaj opisywał , i mniemam , że doradcy takiego prezesa poinformowali go o tym , dlaczego więc nie zrobił tego zgodnie z sugestiami doradców tylko sam , jak Zosia samosia wykorzystał super cenę za akcje jego firmy jaką to cenę wywindowali akcjonariusze , moim ,zdaniem jest to wyraz prostactwa i korzystania z chwilowej okazji przez osbę , która nie może tego robić w taki właśnie sposób , tyle , a co do posiadanie akcji , nie uwierzysz ale nawet przez moment ich nie posiadałem , oczywiście akcji DGA, pozdrawiam
|
|
Temat:
DGA
dziękuję za szybką reakcję ,
napisałem powyższe spostrzeżenie w sposób maxymalnie kulturalny , gdyby natomiast swoje opinie mieli wyrażać posiadacze akcji DGA czy Cityinter , kasowałby pan ich wypowiedzi jedna za drugą , czy nie miałem racji pisząc powyższe spostrzeżenia ? proszę spojrzeć na kurs , jest zatrzymany na -7% , czy miałem wobec tego rację ?czy jej nie miałem ? proszę o szczerą odpowiedż, i na zakończenie , moim zdaniem wypowiedzi chamskie , emocjanolne z używaniem przkleństw można kasować i co do tego nie ma dyskusji , proszę natomiast o danie szansy na wypowiedzi merytorycznie prawidłowe , proszę aby pan ich nie kasował , bo tak naprawdę kto ma rację ? czy fakty nie potwierdzają spadków kursów po takich "zachowaniach" prezesów ? jeśłi pan będzie wykasowywał wypowiedzi takie jakie ja zamieściłem to co panu pozostanie ? dywagacje nawiedzonych znawcó analizy fundamentalnej lub technicznej , którzy na pana forum wypowiadają swoje , czasami chore spostrzeżenia , na różne tematy ? przy czym umięjętności korzystania przez nich z języka polskiego są żadne, bełkot nawiedzonych kolegów na forum nie jest dla pana chyba najlepszym rozwiązaniem ... proszę aby pan nie stał po stronie pazernych prezesów , którzy nie posiadają wiedzy jak można sprzedać duży pakiet akcji POZA notowaniami ciągłymi , lub ją posiadają ale pazera im podpowiada aby dokonali tego nie patrząc na akcjonariuszy ,
pozdrawiam krzysztoj
|
|
Temat:
DGA
PREZES SPRZEDAŁ !!! skąd my to znamy ? tak było m.in. na CITYINTER ... jak to skutkuje ? po takim info kurs spada o 30% ... nie wierzycie ? pooglądajcie sobie wykresy , jutro Prezes DGA wystąpi rano w TVNCNBC i będzie się zaklinał , że to , że tamto ... dokładnie tak jak prezes CITYINTER ... lecz jestem pewien , że skutek będzie taki sam , kurs zleci , zobaczycie koledzy niestety ale , powtarza się po raz drugi to samo.. wnisek jest jeden : PREZESI DGA I CITYINTER to amatorzy , którzy w prymitywny sposób wykorzystują koniunkturę swoich firm na giełdzie , tak jak oni postępują prostacy a nie znawcy tematu , dlaczego panowie ci nie wykorzystali możliwości sprzedaży pakietowej , poza rynkiem , tych akcji , które sprzedali ? wniosek jest niestety jeden : PAZERA W NICH ZWYCIĘŻYŁA , KOSZTEM AKCJONARIUSZY OCZYWIŚCIE A PRYMITYWIZM ICH DZIAŁAŃ ŚWIADCZY O ICH BRAKU WIEDZY NA TEMAT GIEŁDY I BRAKU POSZANOWANIA DLA AKCJONARIUSZY , proste...
|
|
Temat:
CIGAMES
Panowie akcjonariusze ,
To co zrobił pan Tymiński prezes CITYINTERACTIVE SA sprzedając tak znaczny pakiet akcji świadczy o braku dojrzałości tego pana do bycia odpowiedzialnym prezesem tej spółki giełdowej.
Ten pan nie dorósł do tego aby na swoich barkach nieść tak znaczną wartość posiadanych akcji. To co opowiada w wywiadzie świadczy , że totalnie nie pojmuje jaka jest rola prezesa spółki giełdowej i co może a czego nie może taki prezes robić.
Panie prezesie Tymiński , to , że jest pan na dorobku i nie chce pan przepuścić okazji do zabezpieczenia siebie i rodziny już teraz to już wszyscy wiemy ,
tylko ,że zapomniał pan o jednym : NIE PAN JEST JEDYNYM WŁAŚCICIELEM spółki , to pana działania powinny być wzorcem dla dotychczasowych i przyszłych akcjonariuszy , to pan powinien pokazywać wszystkim , że wartość spółki jeszcze nie osiągnęła zamierzonych poziomów , że to dopiero początek …
ale pan wolał zachować się jak prosty , nienasycony spekulant , który wychodzi z założenia , że po mnie może być i potop … niech się dzieje co chce…
miarą pana zadufania jest także stwierdzenie , że te 19 mln zł to nie jest znacząca kwota … obraża pan Polaków , którzy są akcjonariuszami pana spółki …
dla przypomnienia panu podam , że prawdziwy szanujący siebie i spółkę a także jej akcjonariuszy uzyskuje dochody z : • wynagrodzenia miesięcznego , • dywidendy wypracowanej przez spółkę • a także ze sprzedaży pakietowej udziałów w spółce np. znaczącemu akcjonariuszowi – patrz spółka MWTRADE ,
pan niestety , powtórzę , nie ma pojęcia o powyższych zasadach !!!
mam nadzieję , że niebawem przekona się pan , że to co pan zrobił to był gwóżć to trumny dla pana i pana spółki ,
kto panu uwierzy teraz , że jak akcje wzrosną znowu do 34 zł pan nie sprzeda kolejnego pakietu – bo chce pan zabezpieczyć swoją przyszłość … albo ktoś z pana kolegów z zarządu lub rady nadzorczej …
a czemu oni nie mają skorzystać , czy ci ludzie są gorsi od pana , nie mają rodzin i nie chcą zabezpieczyć swojej przyszłości ?
a może znajdą się tacy , którzy spowodują zwołanie nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Wspólników w związku z totalnym brakiem zaufania do prezesa spółki ?
|
|
Temat:
CIGAMES
oto i nastąpił KONIEC firmy CITYINTERACTIVE S.A. na GPW !!!!!!! dziękujemy ci PREZESIE ... Pański geniusz w sprzedawaniu akcji opisywać będą w książkach o inwestowaniu w papiery wartościowe w rozdziale pt. Jak głupota zarządzających niszczy kurs akcji, ciekaw jestem co Pan powie o swoim genialnym "wyczynie" swoim akcjonariuszom ? ( dla przypomnienia dodam , że akcjonariuszami są także ci , którzy kupili akcje po 34 zł ) i czy w ogóle Pan pokarze się przed szeroką widownią np w TVNCNBC ? myślę , że lepiej aby tak nie było , bo co Pan powie akcjonariuszom ? miłe uśmiechy tu nie starczą , a do prawdy , że sytuacja pana po prostu przerosła to pan się przecież nie przyzna ... no więc radzę aby pan pojechał gdzieś na baaaardzo długie wczasy i baaaaardzo długo z nich nie wracał ... a co do kursu akcji ... kto teraz kupi akcje CITYINTERACTIVE SA na GPW ? chyba tylko ludzie umysłowo chorzy ... bo mająć świadomośc , że Prezes jak tylko zobaczy dobry kurs to go znowu swoimi "przemyślanymi" działaniami zwali o 30 % , a ma do tego jeszcze ponad 6 mln akcji..., kto jest takkim samobójcą ???????????
|
|
Temat:
SERINUS
|
|
szanowni panowie , od wielu dni obserwuję to forum dot. firmy Petrolinvest , jedni piszą co wiedzą , a inni nie wiedzą co piszą ale piszą , tak aby coś napisać dla żartów , z kogoś się pośmiać albo komuś dokopać , obserwuję ,czytam ,myślę ...ale dziś po prostu nie wytrzymałem , panowie inwestorzy - dysponujący kapitałami rzędu 10 tys. zł a może nawet 500 tys. zł - tacy , spekulujący akcjami , udający , że zarabiają , bo do strat nikt z was się jakoś nie przyznaje... proszę , odpowiedzcie mi po co wy właściwie "bijecie pianę" analizując ostatni komunikat , czy jeden z drugim uważacie , że cokolwiek z niego rozumiecie ??? przecież wy nie macie zielonego pojęcia o procesie poszukiwania wydobycia ropy naftowej , bo niby skąd macie wiedzieć , czy kiedykolwiek uczestniczyliście w podejmowaniu decyzji związanych z tą diablo trudną sztuką zarabiania pieniędzy , napewno NIE !!! bo gdybyście w tym uczestniczyli jako inwestorzy to nie mielibyście czasu na wypisywanie tych bzdur na tym forum , jak możecie krytykować Ryszarda Krauze , on pokazał wszystkim jak się zarabia pieniądze - jest już miliarderem , jakie więc ma prawo jeden z drugim , z was inwestorzy -leszcze , krytykować to w jaki sposób R.Krauze działa , czy jeden z drugim zastanowił się , że R.Krauze to nie jest jakiś przygłup , który pakuje miliony dolarów bo wie , że zarobi na tym miliardy dolarów ?? proszę mi pokazać na jakich interesach p.Krauze stracił ? zastanówcie się panowie inwestorzy - gawędziarze i przestańcie wypisywać te wszystkie brednie , nie kompromitujcie się , że cokolwiek z tego rozumiecie
|
|