PARTNER SERWISU
nstjojfs
2 3 4 5

Buractwo na forum

soczo81
0
Wpisów: 111
Wysłane: 18 września 2010 22:44:33
v3nom napisał(a):
Ewentualnie jakiś mechanizm ograniczonego zaufania do nowych użytkowników z niewielką ilością postów.

Ja myślę wprowadzić ograniczenie dla początkujących np. do 5 postów dziennie. To powinno rozwiązać problemy.

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 18 września 2010 23:04:19
A ja uważam że burak powinien zapłacić za wyrządzone szkody i to z nawiązką, a jak nie to do psychiatry na terapię. Szkodliwość społeczna może niewielka, ale ku przestrodze - niech go biorą wszystko jedno w kajdankach, czy w kaftanie.

plynacyzrynkiem
0
Wpisów: 1 344
Wysłane: 18 września 2010 23:15:51
WatchDog napisał(a):

Za captcha albo blokadę seryjnego postowania znienawidziłby mnie Płynący... Anxious

racja, czesto 10 postow pod rzad wrzucam z czego WD 4 kasuje blah5 Dancing
powiem tylko, ze to strasznie czas oszczedza (tj najbardziej czas zaoszczedziloby nie zagladanie na forum w ogole blackeye )

nie widzialem tych dziwnych postow...po co to robic w ogole?
Edytowany: 18 września 2010 23:17

v3nom
0
Wpisów: 3 042
Wysłane: 18 września 2010 23:52:46
WatchDog napisał(a):
On to wrzucał przez prawie 40 minut.

HA HA HA, to on to z palca wszystko wklepywał? A to oferma. Zaleta spamowania jest to, że można wysłać miliony wiadomości przy zerowym koszcie, ale nie jak to się robi ręcznie blah5

Płynący, spam to reklama. Skoro wysłanie jednego maila kosztuje ZERO, a możesz ich wysłać miliony, to nawet jak promil odbiorców odpowie i kupi reklamowany produkt, biznes się kręci.
Klika się i sprzedaje ;-)

plynacyzrynkiem
0
Wpisów: 1 344
Wysłane: 19 września 2010 00:47:45
Pieniadze? Za spam? To chyba lepiej puszki po piwie zbierac lol

WD, moze jak to juz ktos zasugerowal, by nowi byli na kwarantannie, tj ich posty nie przechodzily automatycznie zanim ich nie zaakceptujesz? Inna sprawa, ze czytanie codziennie wszystkiego co sie dzieje na forum zakrawa na szalenstwo...dobry menedzer to taki co patrzy jak inni pracuja, pomysl o tym :) trzeba to sprytniej rozwiazac, nie bawilbym sie w takie mikrozarzadzanie (np zamiast kasowac ircowe posty wystarczy poprosic itd)

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 19 września 2010 08:28:19
v3nom napisał(a):
Ewentualnie jakiś mechanizm ograniczonego zaufania do nowych użytkowników z niewielką ilością postów.

soczo81 napisał(a):
Ja myślę wprowadzić ograniczenie dla początkujących np. do 5 postów dziennie. To powinno rozwiązać problemy.

WatchDog napisał(a):
Za captcha albo blokadę seryjnego postowania znienawidziłby mnie Płynący...

Wszystkie automaty można jakoś obejść, a mogą utrudnić życie "normalnym".
Moim zdaniem pozostaje usuwanie ręczne, ale...
Najlepiej z tą plagą a'la Grand poradzić sobie można wprowadzając opcję "usuń wszystkie posty użytkownika". Jeden click moderatora niszczy "wypracowany" przez godzinę spam. Najbardziej zawzięty spamer by się poddał. Dancing
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

discopolo
0
Wpisów: 1 035
Wysłane: 19 września 2010 10:42:13
WatchDog napisał(a):
discopolo napisał(a):
WatchDog napisał(a):
Zgłaszam użytkownika Gradme aka GrandForever do prokuratury.

I co pójdzie za kraty? Angel

Faktycznie gościu przegiął, ale może tak na początek jakieś ostrzeżenie żeby odpuścił?

Wyczerpałem tę drogę, tj. ostrzeżenie było przy pierwszych dwóch razach.
Musiałem ściągnąć z weekendu programistę, żeby pousuwał z bazy wpisy, przestawiając indeksy przy wszystkich "zaśmieconych" wątkach. Trzy godziny pracy w godz. nadliczbowych to wymierny koszt, który muszę pokryć. Może nie są to miliony, ale nie muszą być. Szkoda powyżej 250 zł traktowana jest jako przestępstwo.

W takim razie cała racja po Twojej stronie.

v3nom
0
Wysłane: 19 września 2010 11:42:29
Frog napisał(a):
Najlepiej z tą plagą a'la Grand poradzić sobie można wprowadzając opcję "usuń wszystkie posty użytkownika".

thumbright

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 19 września 2010 11:47:23
Frog napisał(a):
Najlepiej z tą plagą a'la Grand poradzić sobie można wprowadzając opcję "usuń wszystkie posty użytkownika".

jeżeli nie mylę się - kiedyś istniał problem, że usuwając post użytkownika X, zostawał usunięty również post użytkownika Y, który był przez X cytowany. i od tej pory instytucja społecznych moderatorów przestała istnieć.

Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 19 września 2010 12:18:39
krewa napisał(a):
jeżeli nie mylę się - kiedyś istniał problem, że usuwając post użytkownika X, zostawał usunięty również post użytkownika Y, który był przez X cytowany. i od tej pory instytucja społecznych moderatorów przestała istnieć.

Właśnie tak działa usuwanie jak napisałeś. Mógłby się zrobić spory bałagan.

v3nom
0
Wysłane: 19 września 2010 12:34:32
Kamil Gemra napisał(a):

Tylko kto normalny cytuje spamera? Angel

Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 19 września 2010 12:52:01
v3nom napisał(a):
Kamil Gemra napisał(a):

To było bardziej w odniesieniu do postów, które zostały zakwalifikowane (przez moderatorów) jako naganianie.

A po drugie na forach ciężko już czymkolwiek zaskoczyć moderatorów king

Przypomnę też, że na SW jest kilka osób które mają uprawnienia do moderowania. Zatem WD nie zajmuje sie siedzeniem non stop na forum i usuwaniem postów...

Uchyliłem rąbka tajemnicy zarządzania firmą StockWatch.pl Sp. z o.o. wave

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 19 września 2010 13:39:08
v3nom napisał(a):
Kamil Gemra napisał(a):

O to to... Nawet jeżeli ktoś zacytuje, to wątpię aby był to post coś wnoszący do dyskusji na jakimkolwiek wątku.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 19 września 2010 13:54:37
miałem na myśli sytuacje, kiedy to spamer cytuje post normalnego użytkownika, nie odwrotnie ;) odwrotna sytuacja pozbawiałaby użytkownika przymiotnika "normalny" ;)

discopolo
0
Wpisów: 1 035
Wysłane: 19 września 2010 19:05:06
Kamil Gemra napisał(a):

To było bardziej w odniesieniu do postów, które zostały zakwalifikowane (przez moderatorów) jako naganianie.

Wytłumacz mi o co chodzi z tym legendarnym "naganianiem".
Przecież znakomita większość wpisów pośrednio zachęca do kupna lub sprzedaży.
Więc jak to się dzieje że jedne są "naganianiem", a inne nie są?

Przypuszczam że mowa o nakłanianiu innych do zachowań dzięki którym kurs powędruje w pożądanym przez nakłaniającego kierunku. Jednak nie wyobrażam sobie jakiegokolwiek wpływu na spółki o obrocie dziennym 30 milionów. Angel
Ze zdziwienia opada mi szczęka gdy moderator wychrzania rzekomo naganiające wpisy z wątku o spółce gdzie jakiekolwiek naganianie jest z przyczyn obiektywnych całkowicie niemożliwe.

Proponuję następującą definicję zgodną ze stanem rzeczywistym.
Wszystkie wpisy o mało płynnych spółkach są naganianiem. Żaden wpis o spółce płynnej nie jest naganianiem. Logiczne?
Edytowany: 19 września 2010 19:07

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 19 września 2010 19:31:00
Grand zrobił wcześniej podobny burdel na forum Parkietu. Przez tydzień wszystkie tematy kończyły się jego generowanymi z automatu postami i gośnie nic nie potrafili z tym zrobić.

Niestety za takie postowanie nie można być ściganym przez prokuraturę (nie ma żadnego artykułu który by tego dotyczył, nie było tu żadnego przełamania zabezpieczeń).
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 23 marca 2011 01:50:00
majama napisał(a):
Dostęp płatny do forum odetnie rzesze zdegenerowanych ludzików które maja w zwyczaju pisać wulgaryzmy i dyskutować na poziomie rynsztoka, widać to zjawisko w necie więc prędzej czy później i tutaj dotrze. 200-300zł to sporo, przypuszczam że sam fakt opłat odsieje jakieś 50% chętnych, a cena powyżej 100zł rocznie odpędzi 75% obecnych chętnych. Jak dla mnie ta strona jest elitarnym klubem wśród polskich stron o giełdzie i uważam że jakieś opłaty pozwolą utrzymać tą elitarność i odciąć wandalizm.

Minęły 2 lata od tego posta i jest aktualny jak nigdy. Uważam, że powinno się wprowadzić opłatę za forum. Zgadzam się z obawami o jego odcięcie czy wyizolowanie. Dlatego powinna ona być symboliczna i mieć ograniczone pole rażenia. Na przykład 10% abonamentu rocznego i wykup minimum na jeden rok! Bez abonamentu na forum brak możliwości pisania częściej niż raz na 48h i brak widoku postów świeższych niż 48h. Dlatego, że dzisiaj często forum jest miejscem dostępu do darmowej analizy a jednocześnie nastręcza najwięcej problemów załodze, a będzie jeszcze gorzej, wzrost geometryczny zapędzi wszystkich na 24h/7 moderację i zahamuję rozwój całego portalu! Piszę to jako abonent Stockwatch i osoba zainteresowana jego dynamicznym rozwojem.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl

v3nom
0
Wysłane: 23 marca 2011 09:57:56
Póki co to Ty spamujesz. Po co wkleiłeś tego posta na trzech różnych wątkach?

Znam takie jedne forum, do którego dostęp jest płatny i jest kompletnie martwe. Dosłownie kilka postów na tydzień. Ja nie czytam tutaj wszystkich wątków, bo nie mam tyle czasu, ale z tego co widzę nie jest tak źle. Nie wiem jak na pozostałych spółkach.

del-201504191
0
Wpisów: 854
Wysłane: 23 marca 2011 17:41:07
Po to aby nie pozostał niezauważony. Wątków dotyczących rozwoju serwisu i forum jest zbyt wiele. Nie ma jednego miejsca, stąd chcąc dotrzeć z tą propozycją do publiczności postanowiłem celowo postować we wszystkich. Chodzi o podniesienie tematu. Ja wolę przeczytać 10 postów merytorycznych niż 200 pół-zdaniowych.
W moich wypowiedziach staram się zachować zarówno umiar jak i obiektywizm. Jestem otwarty na konstruktywną krytykę każdego postu. | Polecam: http://www.ampfutures.pl

v3nom
0
Wysłane: 17 października 2011 16:35:15
Panowie nie przeklinamy! Zauważyłem, że problem się ostatnio nasilił. Przekleństwo nawet wykropkowane jest dalej przekleństwem, bo każdy sobie resztę dopowie. Na tym forum nie ma na to przyzwolenia. Do tej pory byłem grzeczny i upominałem oraz cenzurowałem posty, ale mi się to znudziło.

Od tej pory za każde: qwa, k..wa, ja pier... -> trzy dni na ławce rezerwowych Angel

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

2 3 4 5

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,315 sek.

ogkrmnqa
zozekylj
hildnzxh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
utmglwwk
bnipdipz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat