2939,49 krewa
|
|
Temat:
JSW
JSW - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
2888,88 krewa
|
|
Temat:
CCC
Przypominam, że kurs osiągnął w ekstremum przeceny 131,55 zł. AT w ujęciu dziennym to nie apteka.
|
|
Temat:
JUJUBEE
JUJUBEE - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
2860,70 krewa
|
|
2892,92 krewa
|
|
Temat:
CDPROJEKT
Ma 4 punkty styczne i dłuższy żywot, a więc jest bardziej istotna, zgodnie z zasadą nadrzędności.
|
|
Temat:
TAURONPE
TAURONPE - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
Temat:
CDPROJEKT
CDPROJEKT - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
2863,63 krewa
|
|
2890,80 krewa
|
|
2858,44 krewa
|
|
Temat:
CDPROJEKT
Opatentuję nowy wskaźnik techniczny: SW Silence Indicator, Jumping. W skrócie SSIJ Patrząc na wykres cenowy, działa bez zarzutu ;)  kliknij, aby powiększyć
|
|
2850,60 krewa
|
|
Dla zainteresowanych - ciekawy artykuł, obrazujący nieco inne spojrzenie na wojnę i możliwe konsekwencje Cytat:These upgrades help explain why Ukrainians have encountered more trouble in the last year and a half. LINK
|
|
2880,28 krewa
|
|
Temat:
KGHM
KGHM - spojrzenie na wykres [aktualizacja]
[Treść ukryta]
|
|
Temat:
XTB
XTB - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
Temat:
APATOR
APATOR - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
Temat:
NOOBZ
Czyżby? Cytat:Wśród akcjonariuszy Play of Battle znajdują się Noobz from Poland oraz Alioth Group.
|
|
2836,50 krewa
|
|
Temat:
PKPCARGO
W serwisie SW pojawiło się omówienie SF spółki. Wg mnie lektura obowiązkowa, zwłaszcza dla inwestorów, patrzących na spółkę przez różowe okulary.
|
|
Temat:
Scanway
A tutaj nie ma co zbytnio komentować. Wejście do strefy sygnalnej w silnych trendach to norma. Nawet nie ma dywergencji do rozjechania jak ostatnio. Podkład pod korektę może i jest, ale nic ponadto  kliknij, aby powiększyć
|
|
Temat:
CCC
CCC - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
Temat:
11BIT
11 bit studios - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
Temat:
ASSECOPOL
ASSECOPOL - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
Temat:
PKPCARGO
PKPCARGO - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
2828,28 krewa
|
|
Temat:
PKPCARGO
1ketjoW napisał(a):Poprosiłem o źródło i jak dokonałeś wyliczeń. Widziałem te wyliczenia, zanim zostały usunięte. Zrobione na kolanie. Zestawienie danych z ogłoszonych przetargów i arbitralne kwoty, które spółka mogłaby pozyskać. Arbitralne - czyli takie z sufitu.
|
|
2838,48 krewa
|
|
Pomyłka zaszła, wziąłeś nasze typy na jutro
|
|
2842,28 krewa
|
|
ENERGOINS - spojrzenie na wykres [delay=21] Wykres w interwale dziennym. Dzisiaj popyt sforsował linię spadków, poprowadzoną w cenach zamknięcia. Patrząc na wcześniejsze podchody pod tę linię oraz skokowy wzrost wolumenu, była to istotna z punktu widzenia graczy przeszkoda. Do pełni szczęścia brakuje wybicia linii poprowadzonej po ekstremach i wynikającego z najwyższego tegorocznego zamknięcia. Powyżej poziomu 3,46 zł naturalnych pokładów podaży jest niewiele - wynika to z rozkładu wolumenu na osi wartości. Sytuacja techniczna sprzyja rozbudowie wzrostów. Na wskaźnikach obowiązują sygnały kupna, rozkład wolumenu w bieżącym roku również preferuje popytową stronę. Zarówno SMA50 jaki i SMA200 kierują się na północ. Średnia wartość transakcji na dzisiejszej sesji była o 20% wyższa od średniej z września. To wszystko powoduje, że w górne partie wykresu można spoglądać z optymizmem.  kliknij, aby powiększyć[/dealy]
|
|
2842,28 krewa
|
|
Temat:
DINOPL
DINOPL - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
Temat:
PEPCO
montanes2 napisał(a):Ogólnie to ja mam teorie, że te kreski to wymyśliły biura maklerskie dla kasowania prowizji. Analiza techniczna w nieco bardziej prymitywnej postaci była stosowana w Holandii i Japonii już w XVIII wieku. Ta współczesna pochodzi w końca XIX wieku.
|
|
Temat:
PEPCO
PEPCO - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
2838,48 krewa
|
|
Temat:
KGHM
KGHM - spojrzenie na wykres [aktualizacja]
[Treść ukryta]
|
|
Temat:
PCFGROUP
Sprzed roku: Cytat:Najczęściej, bo w 3 przypadkach z 4, przecena sięgała poziomu100% rozszerzenia Fibonacciego. Aplikując to na ostatnią falę impulsu i głębokość korekty, uzyskamy niepocieszający wynik 3,05 zł.
|
|
2840,28 krewa
|
|
Temat:
ASBIS
W mordorze w pierwszym tygodniu pre-sell złożono zamówienia na 136 tys sztuk, z czego >42% przypada na Pro Max. To 3-krotnie więcej zamówień niż na poprzednika w tym samym okresie. Air nie cieszy się dużym zainteresowaniem, tylko 3,5% zamówień przypada na ten model. Może te dane da się ekstrapolować na KZ, ja nigdy nie porównywałem tych dwóch rynków.
|
|
Temat:
JSW
JSW - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
Temat:
OTLOG
OTLOG - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
2819,20 krewa
|
|
Przywołam tutaj swój wpis sprzed 5 lat
edit: a jednak chronologia była inna
24 października 2016 20:09:02 krewa napisał(a): ... Pan Sławomir Nowak - ten od zegarka - za poparciem miłościwie panujących został szefem ukraińskiego odpowiednika Generalnej dyrekcji dróg i autostrad. Do wiadomości publicznej podano nawet wysokość wynagrodzenia - 500 USD miesięcznie. Elżbieta Bieńkowska użyła kiedyś dosadnych określeń dla ludzi zarabiających 6 tys. zł - złodziej lub idiota. Eksministra będzie to dotyczyć dopiero przy kursie 12 PLN za jednego dolara.
20 lipca 2020 08:48:20 krewa napisał(a): Tak mi się jakoś przypomniało po dzisiejszej porannej prasówce. Jednak wyżyć za $500 nawet na Ukrainie się nie da. Może sąd to potraktuje jako okoliczność łagodzącą?
|
|
Temat:
SELVITA
SELVITA - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
Temat:
DECORA
DECORA - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
Temat:
CREOTECH
CREOTECH - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
Temat:
VOXEL
VOXEL - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
2794,27 krewa
|
|
szarlej81 napisał(a):Co do braku poprawnej komunikacji w tym przypadku - zgoda, zawalili na pełnej linii.
Usunąłbym "w tym przypadku". Dla dobra wszystkich, Tuskowi należałoby ograniczyć dostęp do środków przekazu. D.Tusk napisał(a):Przed chwilą Służba Ochrony Państwa zneutralizowała drona operującego nad budynkami rządowymi (Parkowa) i Belwederem. Zatrzymano dwóch obywateli Białorusi. Policja bada okoliczności incydentu Jaki był finał tej afery dronowej, to chyba wszyscy wiedzą - kowal ukradł, Cygana powiesili a Ukraińca deportowali.
|
|
GRUPA AZOTY - spojrzenie na wykres Na dobrą sprawę, od lipcowej analizy technicznej nie zaszły znaczące zmiany na wykresie cenowym. Obecnie trwa konsolidacja, zmienność zanika wraz ze słupkami wolumenu. Istotnym czynnikiem co do dalszego kierunku poruszania się cen będzie wybicie z zaznaczonej strefy zagęszczenia cen. Przy wybiciu dołem poziom docelowy to dołek z roku 2024, czyli okolice 16 zł. Jeżeli obecną konsolidację potraktujemy jako formację kontynuacji trendu spadkowego, to jej zasięg również wyczerpuje się w okolicy wspomnianego poziomu 16 zł. Najbliższy opór teraz jest nieco powyżej połowy korpusu podażowej świecy, wzmocniony długoterminową średnią.  kliknij, aby powiększyć
|
|
Nie wypada porównywać prawicy z USA z europejską prawicą. Spora część amerykańskich prawicowców uchodziłaby w Europie za liberałów ;)
|
|
2879,28 krewa
|
|
Temat:
ZREMB
ZREMB - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
2815,28 krewa
|
|
@grum, czy pogardliwe określenie osób o odmiennych poglądach jest częścią tej mentalności opartej na zachodnich wartościach?
|
|
Jest to pokłosie duopolu. Skoro jedna siła jest pro, to druga z automatu staje się anty. Kaczyńskiemu przypadła rola anty. I te "poglądy" mają drugorzędne znaczenia - celem jest utrzymania spolaryzowanego społeczeństwa i podsycanie konfliktu. Publicznie będą skakać sobie do gardeł a za kulisami spijać z dzióbków. Taki system może przetrwać dekady, dopóki jedna ze stron nie złamie zasad. Przykładem złamania zasad i konsekwencji tegoż jest chociażby Janukowycz, który wsadził swoją oponentkę do więzienia. Słusznie, w mojej ocenie, ale nie o słuszność tutaj chodziło. Może kiedyś i na polskim podwórku dojdzie do złamania zasad i duopol odejdzie w niepamięć. A może młodzież rozwali ten system głosując na oszołomów.
|
|
POLIMEXMS - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
grum napisał(a):...ale co tam dla zwycięskiej debaty najlepiej jątrzyć, dzielić i antagonizować, a zwłaszcza pielęgnować polskie fobie..... taka wschodnia mentalność.
Wypisz wymaluj Giertych.
|
|
1ketjoW napisał(a):Ten konkretny przypadek znam, a kolega mówił, że ten znajomy policjant twierdził, że taki dostali nieformalne wytyczne. Czy to jednostkowy przypadek? Nie wiem, ale w kontekście tych informacji wątpię. Chodzi o to, by nie eskalować napięcia. Lokalne konflikty na gruncie etnicznym mogą skończyć się tragicznie. Przerabialiśmy to np. z Romami w kilku województwach.
|
|
Temat:
LUBAWA
A konkretnie?
|
|
Wygląda na to, że problem z dronami, naruszającymi przestrzeń powietrzną RP, został rozwiązany raz na zawsze. Strona rosyjska w osłupieniu. Cytat:Sejm przyjął uchwałę, w której sprzeciwia się naruszeniu polskiej przestrzeni powietrznej przez rosyjskie drony.
|
|
Temat:
PKOBP
PKOBP - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
Temat:
KGHM
KGHM - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
Temat:
LUBAWA
LUBAWA - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
Temat:
LUBAWA
Za kilka godzin wrzucę aktualizację ;)
|
|
Jak już wspomniałem, informację o SKYctrl miałem od użytkowników w roku 2024. Możliwe nawet, że użytkowali właśnie w ramach ówczesnego programu testowego. Feedback na poziomie jednostki nie decyduje o wynikach. Sytuacja na tym polu jest dynamiczna i na każde skuteczne narzędzie wcześniej lub później znajdzie się antidotum.
Ja mogę zadawać pytania, ale muszę jak minimum wiedzieć o co się pytam, by nie nadużywać uprzejmości rozmówców. APS nie jest jedynym podmiotem w tej branży, słyszałem również o Hertz NT i konsorcjum WAT z jakąś firmą z podkarpackiego.
Jeżeli chcesz pozyskać nieco więcej informacji, polecam targi branżowe. Co prawda, ceny biletów zniechęcają osoby z ulicy, ale przysłuchując się rozmowom, można posiąść odrobinę wiedzy. Niestety, jak to często na targach branżowych bywa, z Tobą nikt nie będzie chciał rozmawiać, jeżeli jesteś spoza branży.
|
|
Ty sobie żarty robisz. Udzielam się na forum od 17 lat, od 2013 roku dość aktywnie w tematach związanych z sytuacją na wschodzie. Większość informacji otrzymuje ze źródeł znajdujących się po obu stronach konfliktu. Mam bezpośredni kontakt z dziennikarzami, urzędnikami, parlamentarzystami, przedstawicielami resortów siłowych, zwykłymi wojskowymi. Na forum znajdzie się kilka osób, którzy znają mnie osobiście i wiedzą, że to nie są informacje wyssane z palca. Więc wybacz, że nie potwierdzę swoich słów linkiem do interia.pl ani podawaniem danych wrażliwych. Nie wrzucę też zdjęć ani filmików, bo z powodów bezpieczeństwa są to pliki znikające.
|
|
Podać imiona i nazwiska? Czy nazwę jednostki?
|
|
Ja wiem od użytkowników - SKYctrl były bardzo skutecznym narzędziem, ale to są opinie sprzed roku Sytuacja jest dynamiczna, po obu stronach trwa technologiczny wyścig. Np. światłowodowe drony jest trudniej zneutralizować, ale też ich zasięg jest mniejszy
|
|
2876,67 krewa
|
|
1ketjoW napisał(a):System polski do obrony antydronowej granic jest niewydajny. Nie powiedziałbym  kliknij, aby powiększyć
|
|
2828,28 krewa
|
|
grum napisał(a):Putin wielokrotnie w ostatnim czasie podważał legitymację Wołodymyra Zełenskiego do sprawowania władzy i nawoływał do przeprowadzenia wyborów. Była pisowska marszałkini Sejmu Elżbieta Witek wezwała Wołodymyra Zełenskiego do "przeprowadzenia wyborów prezydenckich w Ukrainie".
Sęk w tym, że do przeprowadzenia wyborów wzywają również partnerzy Ukrainy. Na chwilę obecną mówi się o terminie wiosna'26. Zachód domaga się jedynie, by nie przeprowadzać jednocześnie wyborów prezydenckich, parlamentarnych i samorządowych. Cel - uniknąć ewentualnej uzurpacji władzy. Ukraina z kolei postawiła warunek zamknięcia przestrzeni powietrznej. Zełeńskyi w licznych rozmowach wspominał, że wymaga to określonych prac w parlamencie, wszak konstytucja zabrania przeprowadzania wyborów w czasie wojny. Stan wojenny zabrania również zgromadzeń a cała TV jest podporządkowana rządzącym - bez legislacyjnych prac nie obejdzie się. Więc zachowanie Witek co najwyżej można podsumować powiedzeniem "Konia kują a żaba nogę podstawia"
|
|
@grum, Orban wypowiedział się na temat incydentu. Poniżej fragment. "The violation of Poland's territorial integrity is unacceptable"
|
|
Temat:
WIELTON
WIELTON - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
Temat:
BUMECH
BUMECH - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
2866,77 krewa
|
|
Temat:
GRENEVIA
Aktualizacja - tym razem wykres w interwale tygodniowym, uzupełniony i linię łączącą szczyty w nieco szerszej perspektywie.  kliknij, aby powiększyć
|
|
Temat:
GRENEVIA
GRENEVIA - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
2853,35 krewa
|
|
2810,20 krewa
|
|
Temat:
PEPCO
ryhol2 napisał(a):Pan krewa dał sie poznac jako przeciwnik fetyszyzacji strategi krótkiej gry i wyolbrzymianiu jej wpływu na trend. Drobna poprawka - sama gra na krótko nie ma w sobie nic złego. Jest to ryzykowne w trendach wzrostowych, ale z uwagi na gwałtowność ruchów korekcyjnych i krótki termin, może być zyskowne. Natomiast faktycznie, jestem przeciwnikiem wyolbrzymiania jej wpływu na trend. Przemawiają za tym dane, które da się pozyskać z bardziej rozwiniętych rynków. ps. w przypadku śmieciowych walorów można dołączyć i rozbudować trend spadkowy, bazując na pożyczkach. Kiedyś skontaktowała się ze mną dama, proponując podobne rozwiązanie. W trakcie korespondowania zorientowałem się, że widziałem jej firmę wśród obejmujących NE jednej ze spółek Krauzego. Natomiast na normalnych, płynnych walorach to jest awykonalne.
|
|
Nie znudził się Wam fechtunek na argumenty w stylu "a u was Murzynów bija"? Klasa polityczna w III RP skompromitowała się już wielokrotnie a wyborcy nie wyciągają z tego wniosków i głosują często na mniejsze zło, licząc na cud. W sumie czego oczekiwać, mając do wyboru miedzy dżumą a cholerą - między łasymi na kasę a łasymi na władzę. Duopol będzie trwał w najlepsze, tłum być może otrzyma w ofierze romanowskich, nowaków i czarneckich, ale czołowe postacie, niezależnie od opcji, pozostaną nietykalne.
Liczyłem, że Ukraina swoim przykładem oczyszczenia niemal całej sceny politycznej, wskaże drogę dla pozostałych krajów bloku. Niestety, kompletnie zawiodła i pogrzebała nadzieje na zmiany. Tam starych korupcjonistów i złodziei zastąpili nowi.
|
|
2810,00 krewa
|
|
A na niższym szczeblu, na poziomie Romanowskiego, uciekinierzy mieli po prostu status osoby tolerowanej. Woronienkow miał taki status w Kijowie, skończył swój żywot na chodniku przed hotelem Premier Palace, cięższy o 9 gramów. Kiwa miał taki status w Moskwie (a właściwie w obwodzie moskiewskim) i skończył równie kiepsko.
|
|
Nie wypada stawiać w jednym rzędzie Janukowycza i Romanowskiego, to są dwie różne bajki.
Nie jest żadną nowością, że głowa państwa (często aka dyktator), zmuszona do ucieczki, zazwyczaj była przyjmowana w zaprzyjaźniony kraju. I nie zawszę na miarę piastowanego do niedawna stanowiska. Przykładem Mościcki, lekko upodlony przez Rumunów; przykładem też Janukowycz, który, pomimo mocnego wsparcia w organizacji ucieczki, przez długi czas zmuszony był mieszkać w Rostowie. Al-Asad prawdopodobnie miał lepszego skina, gdyż pozwolili mu zatrzymać się w Moskwie. Podobnie ewakuował się Marcos - zaprzyjaźniony kraj zorganizował jemu wojskowy czarter. Inny zaprzyjaźniony kraj wysłał wojskowy samolot po prezydenta Gonzalesa i zapewnił jemu azyl. Bycie prezydentem to jednak ciężki kawałek chleba ;) Nie poszczęściło się jedynie Hussainowi i Kaddafiemu.
|
|
Temat:
PEPCO
KrzysztofK napisał(a):Biorąc pod uwagę dane z Ortexa (porównanie dzienne za kontem twitterowym Informacje Giełodwe - GPW_Trader2022 ) - zaangażowanie na pozycjach krótkich zmniejszyło od wczoraj o około 1,16mln akcji. Co ciekawe wskaźnik utilization rozumiany jako procent akcji pożyczonych z puli dostępnych do pożyczenia przy tym wzrósł z 46,99% 2025.09.02 do 48,43% 2025.09.03. Heh, mało Was ten Eukaliptus aka Trader2022 przeczołgał na akcjach JSW, snując świetlane wizje i posiłkując się danymi z Ortex. Pożyczone nie oznacza wrzucone w rynek, odkupione nie oznacza zwrócone.
|
|
2826,24 krewa
ps to już na jutro
|
|
Temat:
PEPCO
javelin napisał(a): fundy ok 10% i zakładam, że nie oddają jeśli kupowały po 40zł Przykładami, gdzie fundusze oddawały akcje znacznie poniżej ceny zakupu, można sypać jak z rękawa. Mamy na forum użytkownika o nicku @ addison, on w tym zakresie ma obszerną wiedzę - jest, w mojej opinii, cięty na fundusze ;) zasłużenie zresztą.
|
|
CDPROJEKT - spojrzenie na wykres
[Treść ukryta]
|
|
Temat:
PKNORLEN
|
|
2833,28 krewa
|
|
@grum, pomyliłeś adwersarza.
|
|
grum napisał(a): Czy ta proamerykańskość objawia się również tym że prezydent wetuje ustawę finansującą starlinki dla armii ukraińskiej?
Przydałaby się szczypta rzetelności. Prezydent zawetował ustawę regulującą zasady pomocy i wypłaty świadczeń dla obywateli Ukrainy. Należy przypomnieć, że za takim rozwiązaniem optował Trzaskowski a Tusk radośnie podchwycił ten pomysł i zapowiedział prace nad ustawą w trybie pilnym, bo on też jest na tak. Działo się to bodaj w styczniu br. Owszem, weto spowodowało, że pojawił się kłopot z płaceniem za łączność. Tyle, że strona ukraińska od dawna poszukuje alternatywnych rozwiązań i wdraża je. O zapotrzebowaniu na Starlinki najlepiej może świadczyć fakt, że w I kwartale br. strona ukraińska odebrała raptem 1/3 przeznaczonego na ten cel sprzętu. Dodatkowo, Stany wyasygnowały $157 mln dedykowanej pomocy na opłatę Starlinków, więc utrata łączności Ukrainie nie grozi. Niestety, obecnie miłościwie panujący jest jedyną osobą, która ma możność utrzymywania kontaktów ze swoim amerykańskim odpowiednikiem, gdyż zarówno Tusk jak i Sikorski wykazali się brakiem dalekowzroczności.
|
|
Temat:
PEPCO
|
|
Temat:
Scanway
niedźwiedź napisał(a):Krewa, ja ten wykres widzę raczej tak
Fakt, dopóki wsparcie na 127 zł trzyma, jest OK. Tylko patrząc szerzej, dostrzegam pewne zmęczenie kupujących. Negatywna dywergencja, ADX powyżej kierunkowych - są to często występujące sygnały w okolicach lokalnego szczytu. Dla nadrzędnej tendencji zagrożeń nie dostrzegam, natomiast ryzyko krótkoterminowej korekty oceniam jako spore - właśnie na podstawie sygnałów płynących z RSI i ADX  kliknij, aby powiększyć
|
|