OK. Preczytałem a w zasadzie porównałem obydwa dokumenty i widzę, że kolega Mlody korzystał ztego samego szablonu co ja

więc nie machyba sensu, żebym wklejał, czy umieszczał mój dokument.
Różnice to jedynie:
a) sekcja dodatkowe zabezpieczenie - ja mam tak:
Dodatkowym zabezpieczeniem Obligacji jest cesja praw z umowy ubezpieczenia budynków znajdujących się na nieruchomości gruntowej, o której mowa powyżej dokonana na rzecz Administratora hipoteki, który wykonuje prawa i obowiązki cesjonariusza we własnym imieniu, lecz na rachunek Obligatariuszy. Zgodnie z warunkami emisji obligacji serii A, której Emitentem był Upadły: w dniu 14 marca 2012 została zawarta pomiędzy Emitentem, Administratorem hipoteki, który wykonuje prawa i obowiązki cesjonariusza we własnym imieniu, lecz na rachunek obligatariuszy oraz spółką Polalmako sp. z o.o. z siedzibą w Rzeszowie, właścicielem nieruchomości, o których mowa powyżej, umowa cesji praw z umowy ubezpieczenia potwierdzonej polisą ubezpieczenia PZU S.A. seria TPP, Nr 14914179 oraz kolejnymi polisami.;
nie wiem czy ma to znaczenie i czy wpisywa te numery polis. Ja wpisałem - są w prospekcie.
b) proces zaspokojenia zwierzytelności - coś czego do dziś nie zgłebiłem do czego to i jak to liczyć i z czym to się je:
wierzytelność nie będzie zaspokojona z przedmiotu zabezpieczenia prawdopodobnie w sumie odpowiadającej 60 % jej wartości – (art. 240 pkt 5 p.u.n.).
...we wzorze, z którego korzystaliśmy było 99% ale to chyba za dużo powiedziane... ja zmieniłem na 60% co by oznaczało, że liczymy, że zabezpieczenie jest warte 60% jego obecnej wyceny (18 mln). Ktoś coś doda więcej w tej kwestii? Albo może rozjaśni jak to liczyć i po co to jest?
c) sekcja uzasadnienie (po info o dowodzie i numerze ŚD):
Rzeczone obligacje są oprocentowane według stopy procentowej równej stawce WIBOR 6M powiększonej o marżę w wysokości 5,75 p.p. w skali roku, przy czym oprocentowanie dla pierwszego okresu odsetkowego wynosi 10,71% w skali roku. Oprocentowanie obligacji jest naliczane od wartości nominalnej obligacji. Odsetki są wypłacane w ostatnim dniu danego okresu odsetkowego.
Odsetki kapitałowe w kwocie 367,14 zł należne za IV okres odsetkowy stały się wymagalne w dniu 04 kwietnia 2014 r. Odsetki kapitałowe w kwocie 370,32 zł należne za V okres odsetkowy staną się wymagalne w dniu 04 października 2014 r, natomiast odsetki kapitałowe w kwocie 370,32 zł należne za IV okres odsetkowy staną się wymagalne w dniu 04 kwietnia 2015 r.
d) odsetki - tu najważniejsze bo kolega Mlody tego nie ma wypisanego:
Wskazuję przy tym, że:
1. ww. wierzytelność należna jest tytułu wyemitowanych przez Upadłego obligacji serii A (JED0415) i obejmuje:
1) wierzytelność główna 8.700 zł stanowiącej wartość nominalną obligacji;
2) odsetki kapitałowe za IV okres odsetkowy w kwocie 367,14 zł;
3) odsetki kapitałowe za V okres odsetkowy w kwocie 370,32 zł;
4) odsetki kapitałowe za VI okres odsetkowy w kwocie 370,32 zł;
oczywiście kwoty nasze się róźnią bo mamy inna ilość obligacji. Odsetki natomiast liczyłem tak:
1) 4,22 *87
2) liczba dni oo/365 * 2,74 + 5,75 gdzie 2,74 wibor 6m sciagniety ze strony reutersa, 5,75 z war emisji JED0415, liczba dni oo = koniec - poczatek okresu V (o ile pamietam 183 dni)
3) liczba dni oo/365 * 2,74 + 5,75 gdzie 2,74 wibor 6m sciagniety ze strony reutersa, 5,75 z war emisji JED0415, liczba dni oo = koniec - poczatek okresu VI
no i tu zasadnicze pytanie - czy to powinno być doliczane - większość mówi, ze nie, natomiast jeśli nawet nie to przysługują odsetki do momentu upadłości czyli za okres IV do dnia 23.03 włącznie, czyli: 3,94* liczba obligacji. w moim przypadku więc: 3,94*87=342,78
Dodatkowo w moim przypadku sprawa się komplikuje, bo część papierów kupiłem w kwietniu i nie wiem czy mogę z kuponów IV dla tych papierów dochodzić odsetek - może ktoś wie? Bo generalnie niby prawa nabywa się wcześniej ale kupon do dziś nie został wypłacony, więc sam już nie wiem...
Jakieś uwagi do ogółu?