PARTNER SERWISU
hwuivydo
Kazimierz 475

Kazimierz 475

Ostatnie 10 wpisów
Nie było mnie w kraju,ale chcę się coś dowiedzieć o banku.Może ktoś zna termin podania
-bilansu za 2018 rok?

Szkoda byłoby gdyby i ten Bank się "wywrócił".Należy go jakoś wspomóc.
Bank przetrwał obie wojny światowe i jako jeden z najstarszych o bogatej historii powinien być pielęgnowany i hołubiony przez Państwo żeby można było pokazywać ,że Polacy działali gdy jeszcze nie było Polski.
Pod rozwagę Narodowcom-może coś zadziałacie?

Z informacji uzyskanych od Pani Małgorzaty Kotabki ,która jest Administratorką Zastawu wiem że Sąd w Rzeszowie wyznaczył rozprawę na 5 stycznia w sprawie przejęcia fizycznego władztwa na wierzytelnościami będącymi przedmiotem zastawu pod wyemitowane Obligacje.
Myślę,że jest to milowy krok w odzyskaniu pieniędzy z Obligacji
pozdrowienia.

Chciałbym się dowiedzieć od światlejszych forumowiczów skąd taka rozbieżność w wycenie poszczególnych serii np:cena odniesienia dla PBS0225 jest 97zł,a serii PBS0325 po55zł.
Czy to rozchwianie ma związek z jakąś katastrofą i lepiej się nie zajmować tą spółką?

Zastanawia mnie skąd taka duża podaż na PBS 0720,pomimo podanej przez Bank informacji za IV kw. 2015 gdzie podano zadziwiająco wysoki zysk brutto.Czy ktoś to potrafi wytłumaczyć?,bo w banku nie chcą i odsyłają do raportu rocznego./będzie opublikowany 17.III/

Proszę napiszcie mi w sprawie zabezpieczenia tych obligacji.Czy to bezpieczne z gwarantem na Cyprze i jak ewentualna egzekucja zabezpieczenia.
DZIĘKUJĘ

Mam obligacje spółki będącej w upadłości,która zabezpieczyła je zastawem na nieruchomościach nie będących jej własnością.Zgłosiłem swoją wierzytelność wyznaczonemu przez sąd syndykowi i nie wiem co dalej robić .Ktoś pisał że obligacje rozlicza administrator zastawu,czy do niego też należy zgłosić swoje obligacje?.Proszę o podpowiedż co robić aby odzyskać zainwestowane pieniądze.

lista wierzytelności będzie dostępna ok.15 grudnia w Sekretariacie d/s upadłości .
tel.17 7152424

kupiłem na początku roku trochę PCZ1015 i trochę się denerwuję że oprocentowanie 11% a ktoś sprzedaje po 100,80.Czy coś grozi obligatariuszom że taka ostrożność w zakupach?

Mam pytanie,czy może ktoś wie gdzie można sprawdzić czy jest się ujętym w grupie wierzycieli i jak powinien postępować Syndyk.

Odbiorcą tego zgłoszenia jest Sędzia komisarz Witold Olech,ale syndykiem jest Adam Pilecki ,
do kogo więc wysyłać pismo żeby nie błądziło lub się zagubiło

Odbiorcą tego zgłoszenia jest Sędzia komisarz Witold Olech,ale syndykiem jest Adam Pilecki ,
do kogo więc wysyłać pismo żeby nie błądziło lub się zagubiło

Wyniki chyba nie mają znaczenia,bo nikt nie chce kupić obligacji nawet za pół ceny,Czy ktoś wie co się stało?

zdzichu napisał(a):
Na jednym z zagranicznych forów widziałem ludzi piszących ile i jakich obligacji korporacyjnych tam notowanych chcą kupić lub sprzedać i transakcje są wstępnie uzgadniane przez PM a później idą przez giełdę. Myślę że byłoby to dobre rozwiązanie na niepłynnych walorach.

Po co blokować kasę na zlecenie kupna danej serii jak nie ma sprzedających? Dzięki forum można by zmniejszyć ten problem.

Co o tym myślicie?

Ja też chętnie bym z tego korzystał.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 4 czerwca 2019 10:48:16
Liczba wpisów: 14
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,860 sek.

aeccezwc
xeuvnbmf
trknlbde
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ignakeoc
mgvylfvg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat