Nie kupuj BRS zaraz po szybkim spadku. Pozwól, niech dołek się "uklepie" - inaczej mówiąc, niech popyt pokaże, że ma siłę do obrony obecnych poziomów. Poziom jest nie byle jaki - strefa konsolidacji 0,61-0,67, gdzie jest silne wsparcie. Doszedł do miejsca, które jakiś czas temu tu przewidywałem (zobacz na wpisy o BRS z października i listopada):
www.stockwatch.pl/blog/Szutnik...Teraz trzeba poczekać, by sprawdzić, czy to rzeczywiście jest dołek - właśnie pozwalając na to, by popyt od dużych inwestorów się wykazał i zobaczyć, czy rzeczywiście podaż już słabnie. Nie kupuj dołka, bo i tak go nie trafisz. Jeśli zobaczysz, że rynek wraca do wzrostów, wtedy możesz popróbować kupna.
A tak w ogóle, to powinieneś więcej czasu poświęcić na naukę AT, bo na AF, jeśli masz 17 lat, to na 90% masz raczej za małą wiedzę ekonomiczną.
Nie wiem, czy to znasz:
bossa.pl/index.jsp?layout=2&am...Od tego możesz zacząć zapoznawać się z AT, potem trzeba szukać dalej.
Jeśli coś niecoś już opanujesz, chętnie Ci pomogę w analizach i trochę Cię podszkolę - załóż sobie takiego bloga na SW jak ten mój i publikuj swoje analizy, pisząc pod spodem komentarze. Tu na forum możemy wspólnie porozważać, czy to, co wymyśliłeś jest OK, czy inaczej można to zinterpretować. Analizuj nie tylko to, co chcesz kupić, ale wszystko, co możesz - tak nauczysz się szybciej.
Większość ludzi na forum SW pisze tylko o tym, ile zarobiła. Ja często mówię, że dużo straciłem, a plecy mam ostro przez rynki poobijane. Jeśli interesuje Cię taka współpraca z facetem, który zrobił już wszystkie możliwe błędy na giełdzie i zarobił i stracił parokrotnie duże pieniądze, to jestem gotów. Jeśli nie, to może któryś z tych, którzy wiecznie wygrywają Ci pomoże...
Nie powiem Ci, co kupić/sprzedać i po ile, ale powiem Ci, czy prawidlowo odczytałeś, że walor ma sygnały kupna/sprzedaży.
To co, wchodzisz?
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)