Inwestuje od niedawna, książki zacząłem czytać jak trochę kasy straciłem

wiem że kolejność nie prawidłowa ale to też ma swoje zalety. Łatwiej przyswaja się wiedzę opartą jednocześnie na doświadczeniach.
Przeczytałem kilka pozycji na temat AT , jednak chciałbym się zapoznać z niekiedy podawaną jako inna droga AF.
Pozycje z którymi się zapoznałem ale do których jeszcze wrócę bo nie ukrywam, że dla osoby kształcącej się w innym kierunku jest to wiedzą trudna do całkowitego przyswojenia.
1) J. J. Murphy, Analiza techniczna rynków finansowych,
2) Alexander Elder, Zawód inwestor giełdowy,
3) Nikodem Marszalek - Motywacja bez granic trochę z innej beczki
4) Podstawy inwestowania na GPW Szkoła Giełdowa
5) Jak zbudować finansowe imperium 40 zasad skutecznego inwestowania Mikołaj Rylski ciekawa pozycja na 30min. e-book od księgarni do zamówienia
6) Schwager Analiza Techniczna Rynkow Terminowych, przegrała z pozycją 1 jednak przyda się jeszcze jak ograne jeszcze Forex
7) Forex dla bystrzaków
+ wiadomości z biura maklerskiego, internet , fora i inne darmowe materiały.
Jakie pozycje do nauki AF polecacie??. Moja wiedza w tym zakresie jest mała, a jest wg mnie niezbędna do oceny ryzyka a nawet interpretacji danych płynących od spółki. Czytając nowe informacje na temat kontraktów firm, dynamiki sprzedaży, sezonowości, kursy walut itp chce wiedzieć jakie to ma przełożenie na cenę w przyszłości.