PARTNER SERWISU
xkzyjoya
OriUL

OriUL

Ostatnie 10 wpisów
Witam,

Nie wiedziałem za bardzo gdzie zamieścić to pytanie.

Czy znacie może jakieś przydatne strony, materiały itp. z których można wyciągnąć chociażby podstawy czytania sprawozdania finansowego funduszu inwestycyjnego?

I nurtujące mnie pytanie: gdzie w sprawozdaniu umieszczone są wpływy gotówki od inwestorów do funduszu?

Z góry dzięki.
Unia Leszno - Drużynowy Mistrz Polski 2010!

[usunięte na prośbę Użytkownika]

Witam,

Najtaniej na allegro. Okazja. Dwie książeczki. Możliwość osobistego odbioru na terenie Wrocławia.

Mogę się również wymienić za inne ciekawe pozycje.

allegro.pl/getting-things-done...

allegro.pl/forex-rynek-walutow...

Najtańsza na allegro ( w tej chwili).

Zapraszam ;)

allegro.pl/show_item.php?item=...

Tak, tylko, że te wskaźniki są nieco "stuningowane".
Jeżeli przychody są niższe niż zysk netto!!! co nie zdarza się często to musiała to być jakaś jednorazowa akcja(vide wpływ na wskaźniki pokazujące niedowartościowanie).

Nie wgłębiałem się w sprawozdania(może ktoś z SW mógłby to wyjaśnić), ale po za tym spółka rzeczywiście wygląda zachęcająco, biorąc pod uwagę wysoką dywidendę "na dniach".

Generalnie liczyłem, że nikt się nie odezwie. Lepiej jak jest cisza...a nie szum :P

Witam!

Ostatnio zrobiłem małe porządki, stąd też trzy książki, które postanowiłem odsprzedać w bardzo atrakcyjnej cenie.

allegro.pl/listing/user.php?us...

Jestem skłonny również wymienić się na jakieś ciekawe propozycje.

Pozdrawiam
Ori

To może, żeby wyrównać rachunek złych i dobrych wieści, przypomnę, że ostatnio (chyba to był członek zarządu) gościł w TVNCNBC i mówił, że koszty w Szwajcarii w związku z umacnianiem CHFu rosną o ok 20%...i będzie to pewnie miało odzwierciedlenie w III kw.

Niestety najtańszą "księgarnią" jest Allegro a i maklerska ma niższe ceny (nie licząc zniżek od SII)

150 zł

65

Coś na czasie: spółka Getin

29 kwiecień IDM
http://stooq.pl/n/?f=453461
"DM IDM obniżył do "trzymaj" rekomendacje dla BPH i Getin Holdingu" Docelowa 13,40

12 maj DIBRE
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...
"Nowa rekomendacja dla Getinu brzmi: "redukuj" (poprzednio "trzymaj"), a cena docelowa wynosi 12,70 zł."

16 maj ING
"ING obniżył rekomendację dla Getin Holding do "sprzedaj" z "trzymaj""

19maj DeutscheBank
"Cena docelowa Getinu została podwyższona do 15,8 zł z 13,6 zł."

Śmiech :)

Nigdy nie sugeruj się rekomendacjami! Mogą one stanowić jedynie pigułkę informacyjną.

Cytat:
Skarb Państwa przygotowuje się do obniżenia minimalnej ceny akcji BGŻ w ofercie publicznej o 10 proc., ze względu na niewystarczające zainteresowanie inwestorów przy dotychczasowej cenie podała agencja Reuters, powołując się na źródła rynkowe.
Po budowie księgi popytu cena minimalna akcji wyniosła 66 zł. Według źródeł agencji cena ta ma być obniżona o 10 proc. do 60 zł za akcję.

forsal.pl/artykuly/514876,debi...

Dla niezdecydowanych, może tutaj znajdą odpowiedź.

Chyba jest ogólnodostępne.

bossa.pl/index.jsp?layout=10&a...

45

kliknij, aby powiększyć

Ja tak to widzę. 1d, 6m

hmm na Barlinku ewidentnie formacja filiżanki z uszkiem. To by zapowiadało wg. AT wzrosty w najbliższych dniach.

@toimek

No właśnie to miałem w podtekście :P

@666

Cytat:
Jeżeli ktoś jest nastawiony pozytywnie do obecnej wyceny to prośba o uzasadnienie

Tak ja ;P

Za: www.inwestoronline.pl/r/res/ar...

Ciekawie zaczyna się na 2 stronie od 3 akapitu "Bieżąca prognoza zakłada wypracowanie..."

Co prawda z grudnia, ale zawsze :P Może już czytałeś to przepraszam.

No i licząc na przykład wskaźnik PEG dla lat 2009, 2010, 2011(zysk 10 mln) i C/Z bez dzisiejszej sesji wynosi on tylko ok. 0,28 tak więc wg tego wskaźnika spółka jest nadal atrakcyjna.

Btw. żeby nie walić sucharów
do 0,5 - spółka atrakcyjna
od 2,0 - spółka mocno przewartościowana

@scoobik

Ciekawe, niestety jestem zbyt mało doświadczonym inwestorem, żeby stworzyć jakąś teorię (aczkolwiek na siłę nie ma sensu). Może znajdzie się jakiś forumowicz, który jest bardziej obeznany w w/w przypadkach.
_________________________________________________________________________________

Odnosząc się do tej wysokiej ceny - 17,50
W Forbsie 02/2011 Pan Konrad Łapiński prowadzi portfel umiarkowanego ryzyka(taki na niby) i posiada w nim akcje naszej spółeczki od bodajże 2,60.

Zaobserwował on ciekawą zależność. Cytuję
"W ostatnich dwóch latach mieliśmy dwie fale wzrostowe na tej spółce i obie kończyły się przemnożeniem kursu akcji przez cztery. Jeżeli tym razem impuls będzie równie silny, to wzrosty mogą wyczerpać się gdzieś powyżej 20 zł. Jest to oczywiście scenariusz życzeniowy i optymistyczny, by nie dodawać, że również subiektywny."

Niestety nie jest napisane kiedy, ale to chyba mniej ważne :)

Btw. Pan Konrad w swoim Totalu również ma Cormay i kto wie czy jak cena rzeczywiście osiągnie over 20 to czy nie będzie sypania ze strony funduszu

I znowu mam obawy czysto techniczne. Mamy aktualnie do czynienia z gwiazdą wieczorną, może nie klasyczną, ale jednak
Wiadomo, że kurs nie może iść cały czas tylko do przodu i fale muszą być, co zresztą obserwujemy. Mam nadzieję, że nie zjedziemy niżej niż wsparcie czyli opór/szczyt na 11,98.

W sumie tą spółką rządzą długoterminowe solidne fundamenty, aczkolwiek ochrona kapitału musi być.

edit: No i te wskaźniki, jak na nie patrze to aż głowa boli :P

Jednym słowem "świetny" partner do współpracy Wam się trafił salute

Jednak o czymś zapomniałem. Jaka była przyczyna tego, że poprzedni inwestor zrobił dziurę, natrafił na ropę i zrezygnował? Bo wychodzi na to, że podzielicie ten los...

Mam pytanie:

Mam konto na XTB i w zasadzie to tyle :P Nie wpłacałem tam nawet złotówki czyli nie zawierałem żadnej transakcji. Czy w takim przypadku też otrzymam 8C czy raczej nie? Bo dostałem z mbanku i w sumie już pit38 wysłałem :P Chyba się trochę pośpieszyłem.

Ps. Strasznie mnie to irytuje "Beleczka"... puke_l Z jakiej okazji mam oddawać do Państwa 1/5 mojej pracy i wysiłku skoro ponoszę niewspółmierne ryzyko do tych 19% a po drugie kapitał którym obracam już raz był do cholery opodatkowany, bo pochodzi z normalnej pracy. Ehh brak słów...

Ja postawiłem na SII, bo obiecałem, ale z pewnością warto przekazać 1% osobie, która przeżywa swój życiowy dramat, ale ma w sobie niespotykane siły do walki. Tą osobą jest Kamil Cieślar, młody żużlowiec.

Cytat:
Na początku czerwca 2010 roku
podczas młodzieżowych zawodów doszło do makabrycznego wypadku.
Na ostatnim łuku najbardziej utytułowany zawodnik Rybek Rybnik, aktualnie zawodnik Włókniarza Częstochowa – Kamil Cieślar – wpadł na Marcina Bubla, kiedy ten wykręcał „bączka”.

Marcin upadł na tor, natomiast Kamil na wyprostowanym motocyklu z całym impetem uderzył o dmuchaną bandę. Po tym zajściu Bubel trafił do parku maszyn o własnych siłach, zaś Kamila odwieziono do szpitala.

Po wstępnych badaniach u Kamila Cieślara wystąpiło podejrzenie urazu kręgosłupa. Przeszedł dwie operacje po drugiej stwierdzono uraz rdzenia kręgowego. Kamil ma kurczowe porażenie kończyn dolnych. Potrzebna mu jest długotrwała i kosztowna rehabilitacja.

Kamil stoczył na torze wiele pojedynków.
Większość wygrał.
Dziś musi stoczyć kolejną walkę, dłuższą i bardziej wykańczającą. Walkę o powrót do normalności.

Chce wrócić do życia i dalej zdobywać kolejne mistrzostwa.

Więcej na: http://walkakamila.pl/

No ja mam tylko nadzieję, że nie zrealizuje się scenariusz, który wyrysowałem, bo za ciekawie to nie wygląda.

kliknij, aby powiększyć

Czeko jest miejsce na czcze gadanie - abonament i masz czat!

Dobra, odkurzę trochę ten wątek, może to pociągnie i kolejne historie, które ujrzą światło dzienne.

Uważam, że miałem dość ciekawy "start" a raczej zabawny, z którego wyniosłem oczywiście sporo wiedzy. Samą giełdę obserwuję od roku 2007 albo od 2008, już dobrze nie pamiętam, ale ostatnie skojarzenie jakie mi przychodzi do głowy to strach - a więc krach :) Miałem już wtedy wolne środki, ale moja wiedza opierała się na dwu miesięcznej obserwacji dlatego też postanowiłem je oddać mojemu stwórcy, który jest "DII". W tym czasie wszystko spadało na łeb na szyję, tak więc ja totalny żółtodziób postanowiłem pozostać poza rynkiem (wówczas nie wiedziałem, że były to idealne momenty pod zakup długoterminowy). Minęło trochę czasu, spadki wyhamowały no więc postanowiłem SAM zaatakować :D Chyba w najlepszy a raczej najmniej ryzykowny sposób. Był to debiut PGE. Zakupiłem akcji za około 2k - 2,5k. Oczywiście pojawiło się pytanie w trakcie a co to redukcja? :D No fakt faktem zostałem z dwiema akcjami w portfelu hello1 haha. W tym wypadku decyzja była tylko jedna - pozbyć się tego odłamka. I tak na 2 dzień przy cenie powyżej 26 zł opchnąłem 2 akcje z zyskiem bagatela trzy złote pięćdziesiąt groszy thumbright.(już uwzględniając prowizje) Paradoks, że biorąc pod uwagę ludzi, którzy pobrali kredyty albo nie sprzedali na debiucie mają nieciekawą sytuację. Idźmy dalej, do końca roku nie zamknąłem żadnej innej pozycji, tak więc przyszło mi odprowadzić w okolicach kwietnia Beleczkę z mojej super zyskownej transakcji. Oczywiście wcześniej policzyłem sobie, że 19% od 3,5zł to będzie tak ok. 60pare groszy - matematyka królową nauk ni jak ma się do systemu podatkowego. Ów system tak cwanie skonstruowany zaokrąglił mi 60pare groszy do równej złotóweczki d'oh!. Mówię sobie o darmozjady oddam chociaż 1% jakiejś fundacji. No, ale nic z tego bo minimalna kwota to ok 10 zł (nie chce mi się teraz sprawdzać). I tak podsumowując całą historię na czysto byłem do przodu o jakieś 2,50 zł Whistle

Generalnie nie ma tego złego...całą historię wspominam z uśmiechem na twarzy.

Ps. Podane liczby są podane w zaokrągleniach.

Zachęcam kolejnych inwestorów do spowiedzi ze swojego pierwszego razu ;)

Przeczytałem chyba z 5 razy i potwierdzam opinię hazarda.

Tak naprawdę minął tydzień i nadal mało wiemy. Coś tam mają, w minimalnych ilościach, może coś więcej jest w Blue zone, ale znowu trzeba czekać.

Oczywiście jutro(dziś) tłum zadziała i będzie mocno bujało.

Tylko jedno pytanie: co to są te C1, C2 i C5?

fidelio77 napisał(a):
ale to było typowe "beginner lucky".

Nie chcę tutaj nikogo urazić, ale zbieg okoliczności sprawił, że postanowiłem opisać moją krótka przygodę.

To był chyba ten dzień kiedy Cebula "wyszedł na wolność" (świeczka z 9-tego kwietnia) Ja, nieopierzony leszcz i tzw. drobnica mając wolny dzień na uczelni otwieram notowania i widzę zasysający wolumen. Było +4% i nagle decyzja: odpalaj! Euforia trwała w najlepsze, w między czasie nie zdając sobie sprawy w co ja się pakuję pojechałem "na miasto". Wracam +17% (wtedy praktycznie miałem zerowe pojęcie o giełdzie, Oil to była może moja 4 transakcja w życiu)i jedyna strategia, którą wtedy miałem: 10% up = wywalaj. Tak więc, głupotą zarobiłem :D

Nie ma co, na takich spółkach SL to podstawa. Zresztą do dziś nie mam pojęcia czemu w tamten dzień poszło aż o 22% i nawet nie chce wiedzieć.

Sytuacja z ostatnią "spłuczką" Chcąc nie chcąc patrzę na OIL-a bo siedzie w KOVie i widzę jak po "byle gównie" spekula wali na ślepo, tym razem mając odpowiedni zasób wiedzy i wiedząc, że kurs zrobi wieże eiffla chciałem się podłączyć na chwilę. Na szczęście zawieszenia kursu mnie odpychały. Dodatkowo całkiem niedawno czytałem Psychologię Inwestowania, pomyślałem o tej książce i zapaliła się lampka - odejdź od kompa, ostudź emocje. ufff udało się

Cebula - kurde, szczerze Ci współczuje. Nie wiem od ilu lat grasz/inwestujesz i jakie masz doświadczenie. Umiesz liczyć licz na siebie!

Trochę się rozpisałem. Pytanko(może nie doczytałem bo już późno)

Jakie masz plany co do OILa?

Bo wiesz są tacy co chcą się odegrać.

No właśnie czas na zmiany...

RDN --> AMB

Jak dla mnie to nic tutaj nie szwankuje

kliknij, aby powiększyć

Patrząc tylko po formacjach to mieliśmy wybicie z trójkąta zwyżkującego, potem lekka korekta i teraz bronimy (i to dzielnie :)) wsparcia na poziomach 1,63-1,64, które wcześniej było oporem. I tyle, ostatnia sesja pokazuje, że kierunek północny jest najbardziej prawdopodobny. No i mamy niecały miesiąc do wyników za IV kw.

Wczoraj widziałem tutaj AT dla PZU i chyba mod wkroczył do akcji :) I teraz nie mam się do czego odnieść. BTW. internauci pisali tutaj o trójkącie zniżkującym i wg mnie skończyło się najlepiej jak mogło. Tzn. to była ostatnia okazja aby przebić górną linię trójkąta i się udało!!! ;) Wolumen też bodajże najwyższy w tym roku.

były nagrody i była główna ;P

No początek udany bo styczeń to był dramat...

Kurde na krótko to już bym robił zmianę na OILa ale przed nami cały miesiąc a tak naprawdę on nic jeszcze nie znalazł i będzie powtórka z rozrywki (40 zł i ....)

anty_teresa napisał(a):

1. Dlaczego segment dystrybucyjny ma być zyskowniejszy?

Wiem tyle co z Forbesa 2/2011

"Tauron podrożał od wiosennego debiutu na warszawskiej GPW o 20%. Lepsze jego wyceny w porównaniu z PGE tłumaczone są przez analityków prosto: zyskowniejsza w energetyce jest dystrybucja niż wytwarzanie energii. Stąd Tauron, który ma aż 27,4 % udziału w rynku sprzedaży energii, jest wyceniany wyżej niż PGE (25% rynku)"

Jeżeli nie skończy się luką to nie będzie źle, ba - powstanie młot ;) Na tą chwile wygląda dobrze.

OriUL - KOV 7 RDN 3

Forbes

hoho najwyższa półka :) powodzonka ode mnie ;)

Dokładnie, potwierdzam!!!

AF - klasyka polska Gabrusewicza i ew. Nowak

OriUL JTZ zmiana KOV

OriUL JTZ 6 ABC 4

Jakiś tam komentarz: generalnie uważam, że konkurs jest dla, (nie licząc miesiąców gdzie można zagrać pod wyniki) ludzi którzy specjalizują się w AT.
I tym tropem wybierałem spółki, chociaż można powiedzieć, że się dopiero uczę, z 2 strony nie wiem jak większość, ale ja mam lenia i generalnie typuje spółki które obserwuje, może jakieś mini nagrody zachęciły by mnie do większego zaangażowania w technicznym wyborze i skanowaniu większej ilości w celu znalezienia "startup-ów" spółek :)
Dobra bo się rozpiszę.

Powodzenia uczestnikom :)

Kurde czegoś tu nie rozumiem albo ja się mylę i już mam przedsylwestrową banię albo Frogu mały błąd.

Skoro OIL dziś wzrósł a koledzy zagrali na spadek to jakim cudem mają więcej na koncie niż 30 grudnia?

Jak na 2 konkursy to bardzo ładnie :)

Dzięki Frog za rozrywkę :)

Jeszcze 15 min sesji Wasko, Duda ataaaaaaaak! hyhyhy liczę na TOP TEN :P

Ale przecież jutro też jest sesja...

Proszę o małą pomoc

Istnieją dwie książki o takiej samej nazwie.

Która jest lepsza? Którą warto kupić a może pomimo takich samych tytułów warto przeczytać obie.

www.maklerska.pl/psychologia-i...

www.maklerska.pl/psychologia-i...

Mam pytanie czy ktoś przeczytał tą pozycję i może wydać jakąś opinię

Nie ukrywam, że ciekawość poprzez cenę.

allegro.pl/listing.php/search?...

OriUL - WAS 4 DUD 6

Obydwie spółki wg mnie stoją rozgrzane i czekają na zielone światło.

Przepraszam, że przez mnie ta edycja była nudna :(

Teraz zagram up ;p

Witam!!!

1.Ostatnio przeczytałem o usunięciu cytowania z ostatniego postu. Parę stron wcześniej zadałem pytanie o "cytowaniu selektywnym", ale odbywało się to w trakcie ostrej wymiany zdań tak więc ponawiam pytanie. (Może, ktoś na nie odpowiedział, ale dokopując się do odpowiedzi nie mam zamiaru czytać tych kłótni).
2. Czy nie uważasz drogi WD, że nadszedł już najwyższy czas na porządki? Dział spółek jest oczywiście ok, ale pozostałe działy to jeden wielki(bez urazy) burdel i będzie coraz gorzej bo użytkowników przybywa. Aby nieco zobrazować mój postulat:

www.stockwatch.pl/forum/defaul... takie wątki jak sesja-xx-xx-xxxx powinny trafić do kosza lub niewidzialnego archiwum.

www.stockwatch.pl/forum/defaul... parę dni temu niejaki alex1975 zakłada trzy tematy w ciągu paru minut (domyślam się, że z powodu lenistwa nie chciało mu się szukać tematów już istniejących gdzie mógłby zadać pytanie albo zajęło mu to zbyt dużo czasu i postanowił otworzyć nowy - czyli mamy tutaj efekt kuli śnieżnej. Bałagan powoduje coraz większy chaos).

Ankiety pomimo swojego miejsca też są nadal porozwalane po całym forum.

Może warto uporządkować forum, stworzyć jakieś FAQ.

W sumie to skończyłem już w środę :) Narazie przewaga olbrzymia no ale do końca zostało jeszcze parę sesji. Na moje szczęście nikt nie wybrał Sobieskiego.

A tak btw. również nikt nie pokusił się o GPW. Byłby ładny atak z pozycji 0 :D

No nic pozostaje życzyć powodzenia. :)

A gdzie cytowanie selektywne? Pray

Dziękuję, dziękuję :) Wszystko w swoim czasie. Narazie przeczytałem pozycję numer 1 i czekam na przesyłkę z pozycją nr 2 :)

Cytat:

ps właśnie świeżo jestem po zakupie Eldera, zobaczymy na ile trafna była recenzja Kamila ;)

Ogólnie fajna książka na "dzieńdobry" Przyjemnie się czyta, trochę łopatologicznie, ale daje rade ;)
A minusy - w sumie książka za każdym razem daje przykład jak grać na długo i krótko co w 2 przypadku póki co na naszej GPW jest w powijakach. Co do AT nie ma wszystkiego, nawet tych bardziej popularnych wskaźników jak FIBO czy Elliott.

www.stockwatch.pl/gpw/duda,ana...

ostatni słupek mi się nie podoba ;p nie wiem skąd takie dane

OriUL: 45,48

Zarząd Giełdy informuje, że:
1) akcje w/w spółki zostały zakwalifikowane do segmentu LISTA ALERTÓW,
2) nazwa akcji w/w spółki zostanie oznaczona w sposób szczególny w serwisach informacyjnych Giełdy i Cedule Giełdy Warszawskiej.

Ponadto, w związku z zakwalifikowaniem akcji spółki TECHMEX S.A. do segmentu LISTA ALERTÓW, Zarząd Giełdy informuje, że na podstawie § 3 ust. 1 Rozdziału VII Szczegółowych Zasad Obrotu Giełdowego, począwszy od sesji giełdowej w dniu 12 listopada 2010 r. akcje w/w spółki notowane będą w systemie kursu jednolitego.

kom zdz/

Czyli co? 12-tego kończę zabawę z wynikiem jaki uzyskam do 11-go?

Ahh no tak...do monitora jest ;p

Dziękować

Witam!

Czego mi brakuje na SW

ShoutBoxa jak już wcześniej wspominałem na PW (szczególnie przy nudnawej sesji)
I odnośnika (takiego przejścia jednym kliknięciem myszy) z danej spółki kiedy siedzę w niej na forum na jej monitor lub AT(może takie coś istnieje to jestem ślepy wybaczcie)

OriUL (DOWN) - TEX

Wiadomo jaki jest stan tej spółki. Ja tu widzę tylko południe.

"Zarząd notowanej na rynku NewConnect spółki Nicolas Games S.A. zawarł z firmą Just a Game GmbH umowę licencyjną określającą warunki światowej dystrybucji Afterfall:Insanity-pierwszej gry z Uniwesum Afterfall w wersji na PC. Tym samym Just a Game GmbH stał się światowym wydawcą gry Afterfall:InSanity, który będzie odpowiadał także za dystrybucję
oraz światową kampanię marketingową produktu. Umowa nie obejmuje terytorium Polski oraz Rosji. W sierpniu 2010 roku obie spółki zawarły także umowę dotyczącą produkcji oraz dytrybucji gry Afterfall:Insanity w wersji na konsole XBox360 oraz Playstation 3. Porozumienie nie obejmuje terytorium Polski. Just a Game GmbH jest odpowiedzialny za produkcję gry, jak również jej dystrybucję oraz światową kampanie marketingową."

Więcej tutaj: Klik!

Ps. Ja tam uważam, że poziom 0,32 gr to jeszcze nie szczyty a dopiero pagórki :)

Witam!

Nie wiedziałem gdzie to dokładnie dać.

Taka sytuacja: (wiem wiem niestety tylko emalker ale to się niedługo zmieni)

kliknij, aby powiększyć

Pytanie do znawców:P Takie zabiegi jak te(zresztą cały czas teraz mają miejsce)

Nie wiem wnioskuje, że ktoś usilnie pcha kurs do góry tak?

www.gazetatrend.pl/artykuly/22... i wg mnie wszystko na temat ;)

Chyba wybiorę Alior

Poczytałem parę wątków nt. literatury i na "dzieńdobry" wybrałem takie pozycje:

1. "Zawód Inwestor giełdowy" Elder
2. "Inteligentny inwestor" Benjamin Graham
3. "Giełda, wolność, pieniądze." Van K. Tharp
4. "Psychologia inwestowania." Martin J. Pring

5. "Sztuka spekulacji" Zenon Komar
6. "Bogaty Ojciec, Biedny Ojciec" Robert Kiyosak
7. "Analiza fundamentalna" Johna C. Ritchie'ego (jako, że jestem zwolennikiem AF)

Kolejność nie jest przypadkowa, pierwszą książkę już posiadam hello1 i zabieram się za czytanie.

I mała prośba jeżeli, ktoś zna lepszą książkę o AF to byłbym wdzięczny.

Ps. Ogólnie nie wiem czy ma znaczenie kolejność czytania w/w książek, ale jeżeli ktoś ma jakieś sugestie to chętnie wysłucham.

Dla zainteresowanych. Dzisiaj ok godziny 15 w TVN CNBC gościł prezes Arterii.

Całość tutaj: Klik

Czy mi się zdaje czy mają gratis trojana na stronie?

Nie radze wchodzić no chyba, że ktoś ma dobry antyvir.

Ps. Jak myślicie to już jest dno czy jeszcze poleci?

Ja wbiłem dwa dni temu przy 0,06 i wczoraj od razu skorzystałem z okazji. Natomiast zastanawiają mnie te akcje za 1 akcje...(np teraz)

Zobaczymy jak będzie jutro :) Może coś się ruszy.

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 3 listopada 2018 14:06:40
Liczba wpisów: 75
[0,02% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,898 sek.

abqbwvin
appauxde
wbnvsigx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bjxkossx
xihopnzt
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat