PARTNER SERWISU
grmnwftq
magnumator

magnumator

Ostatnie 10 wpisów

Cytuję za serwisem Obligacje.pl:
"Kancelaria wyemitowała nowe obligacje"
25 września 2023

"Zbudowana na zgliszczach po poprzedniej E-Kancelarii spółka świadcząca usługi prawno-windykacyjne wypuściła papiery dłużne o wartości 14 mln zł."

Odnośnie serii A (i jeśli dobrze pamiętam z pisma też serii C) szuka kontaktu z obligatariuszami Łukasz Welcer - kurator obligatariuszy tych serii (szukać namiarów w google pod tym nazwiskiem jego kancelarii), jeśli ktoś jeszcze je ma a od niego nie dostał pisma.

Bardzo dziwny komunikat z komentarza tygodniowego Vestor DM "Getin Noble Bank (29.10) – Bank skupił celem umorzenia obligacje o wartości nominalnej 2,6 mln PLN przy średniej cenie 102,2 proc" - nie podali jakiej serii, od kogo i dlaczego po tak wysokiej cenie?

Są i tacy, co starają się zgłębić temat i nadal mają wątpliwości, czy zmiany w spółce są neutralne dla jej przyszłości, czy jednak jest coś na rzeczy: rynekobligacji.blogspot.com/20...

intelekt napisał(a):
robertokot25 napisał(a):

Cytat:
Informacja o niewypełnieniu w terminie zobowiązań wynikających z dłużnych instrumentów finansowych.

www.bankier.pl/wiadomosc/PC-GU...

Streszczając:

"Nie mamy Pana płaszcza i co Pan nam zrobi?"

Aha:

"Proszę się jednak nie martwić. Zdarzenie ma charakter incydentalny i jak znajdziemy Pana płaszcz to może kiedyś Panu oddamy."

Chyba ktoś się zainspirował tym cytatem z Misia, pisząc o sytuacji PC Guarda (i innych problematycznych spółkach): www.saminwestuj.pl/przegld-inf...

Świetnie nawiązuje do sytuacji opis historycznego przekrętu, emitowania obligacji nieistniejącego kraju, czyż nie brzmi znajomo tym, co śledzili losy spółki Veno?: blogi.bossa.pl/2015/04/08/naiw...

No dobrze, a jak skomentujecie taki cytat (pewnie kilka osób spadnie z krzesła, gdy zobaczy wniosek, do jakiego doszedł autor całkiem niezłego opisu rynku obligacji korp.), a wniosek nie jest historyczny, bo dziś tekst opublikowano, przy 4krotnej stopie lombardowej na poziomie 10%! "Bezstresowe lokowanie pieniędzy na 10% rocznie z akceptowalnym ryzykiem – to moje zdanie na temat instrumentu, który opisuję w tym wpisie." Oto link do całości:

niebojsiepieniedzy.pl/jak-kupi...

I jak tu się nie dziwić, że potem ktoś jest zawiedziony, bo wtopa?

bzdkas napisał(a):
Nie zdziwilbym sie jakby zakupy na 0615 poczynilo PCZ, bo kupno po prawie nominale, z naroslymi odsetkami, kwartal przed wykupem, to tak srednio sie oplaca.

Co Wy się tak dziwicie, przecież chyba ostatnio podjęli decyzję o przeznaczeniu aż do 10 mln na skup, jeśli mnie pamięć nie myli.

Jedno widać gołym okiem, że już jakby sami nie skupują tych papierów, które są poniżej 100% (niektóre serie chyba już po 96% i brak chętnych, a w ubiegłym tygodniu wszyscy ich za ten skup wychwalali w sieci) - czyli albo mają gdzieś ten zabieg utrzymania wysokiej "jakości" swoich papierów, albo też skapitulowali już w sprawie skupu z rynku, bo nie mają wystarczającej płynności na takie działania - obie opcje negatywnie świadczą o przyszłości.

Na prawdę są jeszcze tacy naiwni, skąd bankrut weźmie taką kasę? Gra na czas, aż się rozejdzie po kościach.

Odsetki z EKA0616 w mBanku zaksięgowane.

Klikając na wyżej podawany link do kalkulatora rentowności pojawia się oznaczenie ratingu AAA, czy faktycznie tak jest, czy to jakieś nieaktualne dane?

Jakim prawem GPW podejmuje takie działania, skoro spółki same decydują o tym, kiedy opublikują raport roczny, a mają na to czas chyba do 30 czerwca. Czy ja się mylę?

Świeża analiza spółki www.ncbiuletyn.pl/czytaj/1812-...

Ze strony mBanku:
- Inwestor składający zapis na Obligacje musi posiadać rachunek papierów wartościowych w Domu Maklerskim mBanku
- DM mBanku pobiera prowizję od zapisu: w wysokości 0,1% od wartości zapisu

Czy jest szansa, że da się ominąć choć pierwszy zapis? To nie jest zbyt "publiczny" charakter tej emisji takie zmuszanie do mBanku...

A czy ktoś zauważył już jakieś zwiększone ruchy, większe pakiety w przystępnych cenach?

Mnie trochę zdziwiło, że w ofercie kupna/sprzedaży mam w XTB 3 serie INV0615, INV0616, INV0617 a na stronie GPW w zakładce gpwcatalyst.pl/instrumenty_not... są tylko INV0615 i INV1215. Skąd ta rozbieżność?

A czy innych papierów nie mają też zamiaru wcześniej wykupić? Np. BST0516 zaczęło nowy okres odsetkowy i zastanawiam się czy coś kupić?

Na Catalyst w lipcu 2013 zadebiutowały papiery PC Guard PCG0415 i nie widzę takiego wątku, więc zakładam, bo cena zbliżona do nominału, rating AAA i zupełny brak komentarzy, zainteresowania tymi papierami, aż dziwne.

Jak na razie nic, grają na zwłokę, będą się martwić dopiero w sierpniu.

Czy aby na pewno tak jest? Tzn. w przypadku, gdy mam zysk z obligacji i straty na akcjach, to też te straty pomniejszają podatek od zysków z obligacji (który już dawno mi potrącili, bo biorą go od razu przy transakcji sprzedaży)?

Dopisujemy spółkę Digate, której komornik zablokował konto w banku i nie wypłacono odsetek 05.07.2013.

Dzięki zgred, niezła lista, choć trochę papierów się powtarza. Poza tym widzę i takie, które miały jednorazowy poślizg 1-2 dniowy z odsetkami, jak Causa, która póki co jest wypłacalna.

Nie znalazłem takiego wątku, a w tym roku to już plaga, nowi inwestorzy mogą czuć się zagubieni i kupić coś, czego nie chcieli.

Proszę o podawanie w tym wątku jedynie podstawowych informacji, co to za obligacje (czy są/były notowane na Catalyst lub poza rynkiem), od kiedy zalegają, czy są zabezpieczone itp. I niech to będą zaległości minimum tygodniowe, a nie, że spółka spóźni się o 2 dni, bo był weekend, a ktoś od razu sieje panikę/

Zacznę od ubiegłorocznych, nad którymi sporo się tu dyskutowało: Anti, Fojud, Religa Development.

Zapraszam do uzupełniania z większą ilością szczegółów, niż ja sam wynotowałem.

Tak, terminowo.

No właśnie, a jak o jest z wcześniejszymi seriami obligacji, że tamtych właścicieli papierów nie poganiają do płacenia za komornika, w czym tkwi różnica?

MVP0415 chodzi po 58% nominału? Czy to pokazuje, że w 2015 już dawno będą bankrutem?

Tak, takie rzeczy się zdarzają, taki urok rynku pierwotnego.

Mam problem, z XTB mam PIT-8C (jedyne moje konto maklerskie), ale zawiera o sumaryczne operacje dochodu i strat na różnych rynkach. Z tego co mi wiadomo, operacje pobierania podatków na obligacjach wykonywane są automatycznie przy ich sprzedaży, a takich operacji miałem zdecydowaną większość i te są z zyskiem w większości. Nie można jednak łączyć zysków/strat na tych papierach z zyskami/stratami na akcjach.

1) W takim razie jak to jest, że ten wystawiony PIT ma to połączone i stratę na sprzedaży certyfikatu INVPEFIZ pomniejszają moje zyski ze sprzedaży obligacji z zyskiem?

2) Kosztem podobno jest prowizja maklerska i powiększa ona stratę (o ile wystąpiła, a u mnie tak jest) - czy można prowizje od operacji na obligacjach łączyć z prowizjami na akcje/certyfikaty, żeby zwiększyć koszty?

Zapłacili i to nie wina KDPW a powiązania dnia wolnego od pracy z bankami, które wtedy też nie pracują. Szczegółów chyba się nie dowiemy, bo przecież Causa nie będzie szkalować wielu banków na raz.

Podobno zawiniły banki w poniedziałek i transfer ugrzązł, a dziś już pieniądze miały pójść i do wieczora mam nadzieję je zaksięgują, tak wygląda wyjaśnienie przedstawiciela Causy.

Jaki minimalny próg wejścia?

W obligacjach nie ma pojęcia "rozliczanie strat" w odniesieniu do podatków (to nie akcje). A w pierwszej kolejności powinni naliczać zwroty jako część kapitału, czyli bez podatku (ale to tylko moja interpretacja).

To jakaś porażka, do mnie do szczecińskich kiosków wcale nie dowieźli tej gazety do wigilii włącznie!

XTB, jak zwykle problemy, mnie to nawet po 79,06 za sztukę zaksięgowali... Właśnie im zgłosiłem, że nie chcę ich okradać, ale nie potrafili dojść co i jak, może kiedyś dojdą do tego.

Ale zmieścili się co do dnia w 6 miesiącach, chyba że to o kolejne emisje chodzi, to tu już nie wiem.

Czekają na decyzję sądu co do upadłości, ale mają rozpisane wszystkie ewentualności i natychmiast będą działać wg decyzji sądu. Nie obijają się :)

Mi wypłacili 37,97 zł 12.07.2012 oraz 32,99 zł 05.10.2012.

To chyba był poślizg zawiadamiany jako opóźnione wejście na Catalyst o ile dobrze pamiętam. Teraz już powinno być prawidłowo.

Pytanie tylko którego dnia był wypłacony poprzedni kupon, bo ja mam datę 12.07 a nie 05.07? Bo zgadza się, że to tylko 86 dni.

A co z zawieszonym Walnym?

Facet stwierdza w wywiadzie, że zadłużenie spółki to 30 mln zł, a czy ktoś sprawdzał, jak to się ma do rzekomego majątku spółki?

A możesz zdać relację z tego, co mówił w TV?

Ale o emisji decyduje chyba zarząd z prezesem, czyli ludzie, którzy są odpowiedzialni majątkiem własnym, gdy spółka jest niewypłacalna, a udowodni im się działanie na szkodę spółki, nonsensowne działania finansowe itp., które i tak nie mogły już uratować spółki - a takie kroki wg mnie były podejmowane, czyli zwiększanie długu bez perspektyw możliwości jego obsłużenia.

O ile dobrze pamiętam, to upadłość układowa jest skuteczna, jeśli Religa pozyska ułożenie się z ponad połową inwestorów (kwotowo, a nie osobowo), nie liczyłem struktury długów, jakie są proporcje sumy wszystkich emisji obligacji a np. wkładu tego funduszu, któremu zalega i banków. Jak banki i fundusz pójdą na układ, to może być układ. A co z zabezpieczeniami hipotecznymi wtedy?

Ale kto i z czego ten kapitał podniesie? Niby był pomysł, że Religa z innej swojej spółki wniesie kapitał, ale to raczej drobne łatanie dziury. Ten gościu powinien już dawno mieć zarzuty postawione. Nie odbierają już nawet listów od Secus, która ma zajmować się licytacją zabezpieczeń z obligacji (im też nie zapłacili za usługi). Religa zachowuje się tu jak małe dziecko, bowiem i tak wie, że formalnie pismo uznane zostaje za doręczone.

Pan Wieczorek obiecywał jako osoba prywatna a nie przedstawiciel Salwix, sam tu się nawet deklarował, żeby do niego pisać, sam pisał tu odezwę, żebyśmy się wstrzymali z czynnościami kilka tygodni (to samo wysłał mi wcześniej jako inwestorowi, klientowi Salwix). A teraz widzę, że ludzie się rozdrobnili, każdy myśli o czubku własnego nosa, tylko ich seria obligacji jest najważniejsza itd. Co więcej, nikt jeszcze nie napisał, że podjął jakieś konkretne działania.

wapkil napisał(a):
Myślę, że deklaracja przekazania informacji prokuraturze może być cenna dla późniejszego wyjaśnienia przebiegu zdarzeń. Choć nie wiem, czy pomoże to teraz w egzekwowaniu długu. Myślę, że obligatariusze mogą ustalić to z panem Piotrem poza forum (ewentualnie później, gdyby była taka możliwość, informując o wnioskach).

Niestety mimo wcześniejszych obietnic teraz już pan Piotr nie ma ochoty wspierać obligatariuszy, nie dostałem żadnej odpowiedzi na mail wysłany przed kilkoma tygodniami, a to za jego pośrednictwem zakupiłem pakiet obligacji.

Ci co mieli sprzedać, już to zrobili, a po każdej operacji umiejętnie animator schodził w dół z widełkami, dziś już brak transakcji, czyli chyba więcej nie spadnie cena.

Tam raczej chodzi o to, ile akcje są warte, bo może one od początku tyle były warte, a ktoś zrobił dobry interes, jak to na NC. Ale chyba nie wygląda na to, aby sama spółka miała się zwinąć?

Do tego widzę, że transakcje nieco poniżej nominału, ciekawie wygląda.

Niestety pan Wieczorek nadal milczy w tej sprawie, czy to tylko urlop, czy postanowił zamilknąć na stałe w tej sprawie?

KNF nie ma nadzoru nad Amber Gold, a prezes już od dziś ma zasądzony areszt. Natomiast KNF ma coś do powiedzenia w sprawie Religi, a facet spokojnie chodzi na wolności, bez zarzutów - a sprawy jakby zbliżone co do możliwości wypłacalności i (nie)opublikowania raportu rocznego. O co tu chodzi???

"Dwóch członków rady nadzorczej Religa Development zrezygnowało z członkostwa z przyczyn zdrowotnych. Trzeci jako przyczynę rezygnacji wymienił powody osobiste."

I gdzie jest p. Wieczorek, który radził czekać, czyżby na urlopie? Na mojego maila dziś nie odpowiedział.

Może po prostu nieudana emisja to sprawa oferenta, czyli spółki Causa?

Ostatnio założyłem we właściwym wątku temat spółki, która pojawiła się w ofercie Catalyst, czyli Nettle [Catalyst], ale dziś już go nie ma. Czy to wina serwera, czy też coś niezgodnego z regulaminem zrobiłem? Nie wiem, bo dziś założyłem nowy temat o kolejnym debiucie (dawniej chyba opiekun strony takie zakładał, ale teraz tego nie robi).

Od dziś notowane są obligacje spółki Novainvest, stały kupon 14%, oferty nawet poniżej nominału (jak to w okresie 'promocji' Idei bywa).

Z mBanku Idea też znika i to już dawno opublikowali.

Jak rozumiem prezes Religa ma swój inny biznes, gdzie kasa jest i chce tą kasę wtłoczyć do Rel.Dev., a to nie darowizna, lecz przez nabycie nowych akcji Rel.Dev. Czyli właściciel wszystkich papierów zostanie ten sam, ale kasa nowej spółki zasili Developera i na spłatę odsetek i być może całej serii A to by wystarczyło. Czy dobrze rozumuję?

Jeszcze nie próbowałem się pozbyć tyć obligacji z braku czasu, ale w BGŻ wątpię, żebym znalazł kogoś kompetentnego. Przy zakupie musiałem się pofatygować do ich oddziału i kobieta nie miała zielonego pojęcia, co mi daje do podpisu. Była tą ofertą wręcz mocno zdziwiona, że takie coś mają...

Emisja Polskiego Holdingu Rekrutacyjnego była raczej niewypałem, pozyskali tylko 275 000 zł, dlatego trudno o jakieś publikacje w tym temacie. Ale pierwsze odsetki wypłacone, a ja jestem w stałym kontakcie z przedstawicielem emitenta, więc stąd mam te informacje i niestety zamrożone środki prawdopodobnie do czasu terminowego wykupu.

Nie dawali 14%, to była licytacja inwestorów, którzy mogli sami zaproponować oprocentowanie w przedziale 11-14% i wyszło 14%, bo widocznie nie było zbyt wielu inwestorów.

W związku ze sporą liczbą problematycznych spółek, warto, abyśmy wiedzieli, które firmy pośredniczące w sprzedaży obligacji "pechowych" spółek dominują w tej "pechowości":

Przykład 1:
Salwix - oferował obligacje spółki Religa (od lipca 2012 spółka nie wypłaca odsetek, od 5 lipca notowania zawieszone z powodu braku sprawozdania za ubiegły rok), prezez zarządu Salwix tłumaczy się w odpowiednim wątku, że całość dokumentacji przygotowała spółka Causa.

Przykład 2:
Salwix - oferował obligacje spółki EAP (od 5 lipca notowania zawieszone z powodu braku sprawozdania za ubiegły rok), tu sytuacja wydaje się być niegroźna, bo East Pictures tłumaczą się opóźnieniem z winy braku danych na czas, których nie dostarczyła im firma zewnętrzna.

Przykład 3:
Causa S.A. - zaoferowała pod koniec roku 2011 dwuletnie obligacje spółki Polski Holding Rekrutacyjny S.A. Niestety obligacje nie zostaną wprowadzone na Catalyst, bo spółka zmieniła zdanie (za duży koszt przy małej emisji), choć było to zapisane w dokumencie ofertowym. W tym przypadku przydział obligacji prowadził DM BGŻ S.A.

Mam propozycję utworzenia wątku, w którym podawane będą nazwy pośredników emisji obligacji spółek, które mają obecnie problemy z wypłatą odsetek/kapitału. Widzę, że już w niejednym poście padło takie stwierdzenie, że niektórzy pośrednicy mają większego "pecha" do takich spółek. Jeśli ktoś wypuszcza byle co do swoich klientów, to dobrze, aby ci oraz nowi klienci mogli się wcześniej zorientować w temacie. Co o tym sądzicie?

Czy w takim razie ktoś potrafi odpowiedzieć na pytanie, co jeśli dziś udało mi się sprzedać obligacje z tej listy, czy pieniądze dostanę za 2 dni, czy gdzieś zostaną zamrożone?

"Przy zgłaszaniu wymagalności obligacji nie ma znaczenia kiedy i kto ją pierwszy zgłosi. Wszyscy dostana takie same kwoty. Administrator równo wszystkich obdzieli wiec kolejność zgłoszeń nie ma znaczenia." - prezes zarządu Salwix.

W informacji od Salwix jest sugestia, aby zaczekać jeszcze ok. 1,5 miesiąca przez podjęciem decyzji o natychmiastowej wymagalności. Jest szansa, że będzie nowa emisja akcji (nowy inwestor) i wtedy wszystko wróci do normy. W końcu to nie piramida finansowa :) Ja zaczekam.

Potwierdzam niewypłacalność firmy co do kuponów odsetkowych. Informacja telefoniczna dla inwestorów nie udziela odpowiedzi, kiedy wpłyną odsetki, natomiast do każdego inwestora w dniu dzisiejszym wysłany zostanie list z informacją o nieznanej obecnie treści... (dotyczy to na pewno inwestorów obligacji serii A, której nie ma na Catalyst).

Tak się zastanawiam, czy nadal EAP ma rating AAA. Jak porównać z PCZ, to mają ten sam rating, to samo atrakcyjne oprocentowanie aktualnie, ten sam początek okresu odsetkowego (chyba właśnie w niego wchodzimy), a obroty widzę na PCZ po 104%, a na EAP jakoś chętnych na kupno brak, mimo ceny bliskiej 100%. Czyżby rynek kupujących już się nasycił (patrząc np. na Ganta z cenami po ok 99% można tak wnioskować)?

Czy coś złego dzieje się z wypłacalnością Ganta, czy po prostu rynek Catalyst nagle się nasycił lepszymi ofertami? Ceny niektórych obligacji spadły poniżej 100%, mimo dobrego oprocentowania choćby GNT0912 ma w obecnym okresie odsetkowym 11.22%. W przypadku innych spółek nie widać takiego zaniżania cen.

Czy ktoś wie, jaki związek ma z niewypłacalnością Anti powołanie ostatnio spółek Anti2 i Anti3?

Zastanawia mnie cykliczność opłacalności inwestowania w fundusze obligacji. Można na nich zarobić nawet powyżej 10% rocznie w pewnych okresach, a potem przez np. 2 lata potrafią oscylować w okolicy zera. Czy ktoś analizował, w który momencie należy wchodzić, a kiedy wychodzić z tych inwestycji. Jest to w pełni skorelowane ze stopami procentowymi. Pytanie, czy najlepszym momentem kupna jednostek jest okres, gdy już trwają podwyżki stóp procentowych i są przesłanki, że dochodzimy do szczytu podwyżek? A może wcześniej, już np. po drugiej-trzeciej podwyżce?

Nigdzie nie znalazłem wyceny podatku w sytuacji odwrotnej, np. kupuję obligację po cenie wyższej od nominalnej i nie będę już sprzedawał do wykupu (niech to będzie 1000 zł), czyli 101%, narosłe odsetki wynoszą 30 zł, zatem płacę 1010 + 30 = 1040 zł (i do tego prowizję, ale jej nie da się potraktować jako koszt do odzyskania). Załóżmy, że co pół roku jest wypłata odsetek (oprocentowanie roczne niech wynosi 10%), czyli 5% w skali 6 miesięcy to 50 zł odsetek.

I teraz pytanie, od jakiej kwoty liczyć podatek? Od 50 zł, czyli 9,5 zł podatku?
Czy może jednak powinienem najpierw pomniejszyć 50 zł o te 10 zł, które musiałem nadpłacić, bo teoretycznie sprzedającemu potraktowali to jako zysk między ceną kupna i sprzedaży obligacji i od razu potrącili podatek od tych 10 zł?

Ale wg mnie to zupełnie inna sytuacja, tam Marcin napisał "Zależy od tego jakie były narosłe odsetki w momencie kupna", natomiast odsetki w trakcie trwania obligacji tu nie występują, bo z nazwy jest to "zerokuponowa" obligacja, zresztą wartość tych odsetek także na aktualnym wykazie też oznaczona jest jako zerowa: gpwcatalyst.pl/instrumenty_not...
Jednocześnie zysk jest, a konstrukcja obligacji pokazuje, że cena pierwotna jest zawsze niższa od 100%, bo cena wykupu wynosi 100%. Stąd niejasność i moje pytanie.

Nie znalazłem jednak interpretacji odnośnie podatku z obligacji skarbowych zerokuponowych kupionych na rynku wtórnym. Czy kupując OK1012 po cenie 92,63% zapłacę podatek od (100-92,63)% = 7,37% kwoty inwestycji, czy też należny jest podatek różnicy między ceną wykupu i emisyjną (której nie znam)? A może powinno być jednak od wartości (100/92,63 - 1)*100% = 7,9564% inwestowanej kwoty, bo taki byłby realny zysk przed opodatkowaniem?

Próbuję to znaleźć w XTB, ale w zakładce "Dyspozycja zapisu na akcje NE bez PP" jest pusto, czy coś robię nie tak, czy faktycznie jeszcze nie wprowadzili tego do systemu?

Przepraszam z góry za banalne pytanie początkującego, ale gubię się trochę w gąszczu informacji. Chodzi o małą płynność obligacji, chcę zwiększyć szanse szybszego nabycia jakichkolwiek spośród zdefiniowanych obligacji. Powiedzmy, że chcę zainwestować w obligacje, mając na swoim rachunku 5500 zł. Składam zlecenie kupna nieco poniżej najlepszej oferty sprzedaży (żeby nie przepłacać) na 5 sztuk po 1000 zł obligacji korporacyjnych firmy X. Czy system przyjmie drugie a nawet trzecie zlecenie na kupno obligacji firm Y i Z (na te same kwoty 5000 zł), skoro nie mam pokrycia na całe 15000 zł? Jeśli tak, to co się stanie, gdy nastąpi pierwszy zakup? Czy kolejne zlecenia zostaną niezrealizowane/usunięte automatycznie, czy nastąpi operacja zakupu, a ja będę musiał koniecznie dokonać dopłaty na rachunek XTB (czy to ma znaczenie, w jakiej firmie mam rachunek?), aby pokryć powstałe zadłużenie?

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 6 września 2025 12:23:07
Liczba wpisów: 77
[0,02% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,693 sek.

qnlvcfan
cbocagrd
zmqkdckk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
iivianzi
xsfvpapv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat