PARTNER SERWISU
cckzhfvp
Amol

Amol

Ostatnie 10 wpisów
zgłaszam się do konkursu i proszę o zakup Forever, uzasadnienie: premiery dużych remake'ów w 2021

na dole ciekawa ankieta zainteresowania grami, polecam spojrzeć na miejsce Panzer Dragoon...:
www.nintendolife.com/news/2020...

no to Forever od dzisiaj zaczyna zarabianie poważnej kasy...:
www.tuinwestor.pl/komunikaty/r...

gienek_majonez napisał(a):
Spokojnie, bo ja pytam czemu Ty pytasz... ja np. nie rozumiem w ogóle zachwytów nad tą produkcją i w zasadzie jedyne co pozwala mi patrzeć optymistycznie to to, że w projekt w jakimś stopniu jest zaangażowane samo Nintendo.

Spokojnie, bo ja też pytam czemu Ty pytasz...
To napisz teraz merytorycznie: ile może się sprzedać PD w tym roku...?

a naprawdę nie zauważyłeś znaku zapytania o interpretację myśli poprzednika...?

Cytat:
Sprzedaż gier to zawsze jest zagadka, a remake'ów w szczególności. Widzę potencjał sprzedaży tej gry na Switchu i myślę, że będzie to projekt, który powinien dać podobną sprzedaż jak najlepsze do tej pory tytuły.

tylko co masz na myśli: najlepsze do tej pory tytuły.w ogóle na Switchu (czyli powyżej 1mln sztuk), czy najlepsze do tej pory tytuły.spółki, czyli po 200k sztuk...?
p.s. cena ma byc w granicach 25-35 euro

Dzięki za analizę, napisz jeszcze proszę jak oceniasz potencjał sprzedażowy najważniejszej gry Forever, czyli Panzer Dragoon? Ile tysięcy sztuk może się sprzedać w tym roku...?

Wojetek napisał(a):
@Amol

Cytat:
10. Zlecenia kupna/sprzedaży realizowane są pod warunkiem spełnienia wymagania minimalnego wolumenu o wielkości kupowanej/sprzedawanej pozycji w czasie danej sesji giełdowej. Zlecenia zawsze realizowane są po cenie zamknięcia. W przypadku gdy obrót jest niewystarczający na danej sesji, zlecenie jest realizowane w czasie kolejnych aż sumaryczny wolumen wyniesie odpowiednią wartość. Zlecenie wtedy realizowane jest po cenie zamknięcia z ostatniej sesji po której sumaryczny wolumen wyniósł wymagany poziom.

Wszystkie zlecenia są realizowane na zakończenie sesji (na pierwszą spółkę dzisiejszej dokładnie).
ok, ale to nie są dobre kryteria i czas pomyśleć nad zmianą, bo jak widać ceny na otwarcie i zamknięcie mogą być znacząco różne

Oczywiście kupno FOREVER dotyczyło na otwarciu sesji, to ważne, bo teraz kurs szaleje...salute
Panzer Dragoon nadchodzi wielkimi krokami...

poproszę o kupno FOREVER ENRERTAINMENT.
Przyczyna: dużo premier i przede wszystkim premiera dużego remake'u Panzer Dragoon promowanego przez Nintendo i prezentowanego wczesniej na E3 , co pozwoli zapewne na co najmniej na podwojenie/ potrojenie wyników.

zapisuję się, raz udało mi się być na II miejscu na koniec konkursu i... w przyszłym roku zamierzam ponownie zaatakować czołówkę jedną ze spółek z gamingu, o której tu na SW cicho,..
Ale szczegóły później, w zalezności od kiedy można dokonać kupna.

Cytat:
Takie podejście porównawcze w wycenach u szczytu bańki może nie być rozsądne.

ja pamiętam jak kiedyś wszystko negowałeś, a wychwalałeś Zremb i Jago...3some

a po ile te akcje były sprzedawane w ofercie prywatnej?

dzisiejszy czat z Prezesem:
www.tuinwestor.pl/czat-inwesto...

robić

są wyniki, przychody i zysk netto rosną o ok. 150%..
Cytat:
Zarząd Forever Entertainment SA (dalej: "Emitent") przekazuje do publicznej wiadomości szacunkowe wybrane wyniki finansowe Forever Entertainment SA za I kwartał 2019 roku:
Przychody netto ze sprzedaży: 2 517 tys. zł
Zysk z działalności operacyjnej (EBIT): 996 tys zł
Wynik netto: 967 tys zł
.:
www.tuinwestor.pl/komunikaty/r...

no to mamy raport za wrzesień i najwyższe przychody w historii spółki d'oh! , a najlepszy kwartał przed nami...Angel
www.idosell.com/pl/corp/blog/r...

Przychody w IIIQ są wyższe o 56% względem roku poprzedniego Angel

Wklejam znakomite wyniki IAI za sierpień, bo chyba rynek dostrzegł je z małym opóźnieniem... :-)
Cytat:
3,82 miliona złotych netto to szacunkowe przychody IAI S.A. w sierpniu 2018 roku. Oznacza to wzrost wobec sierpnia 2017 o 53% i kolejny raz z rzędu utrzymanie wysokiego tempa wzrostu przychodów. Dodatkowo zmiany w Cenniku dotyczące sposobu rozliczeń prac time and material w przyszłości pozytywnie wpłyną na ten wzrost przychodów.

mojeinwestycje.interia.pl/news...

Spółka podała przychody za czerwiec i za cały II kwartał.
Cytat:
szacunkowe przychody za II kwartał na poziomie 10,53 miliona złotych, czyli aż o 66,3% więcej niż rok temu.

www.idosell.com/pl/corp/blog/r...

Wojetek napisał(a):
Wyniki portfela konkursowego za maj 2018

Klasyfikacja generalna:

1. andy_dufrense (11B) 11502,71 zł +135,53% (+64,99%) [1.]
2. c15d (PLW) 9043,27 zł +82,43% (+20,05%) [2.]
3. Amol (IAI) 8398,51 zł +68,76% (+30%) [6.]
4. contrader (CDRL,B24,MPH) 7515,12 zł +50,30% (+0,13%) [4.]
5, Cwirek82 (VDS) 7411 zł +48,81% (+0,58%) [5.]

6. kamilcia (KZS,KZS,AGT), 7080,33 zł +41,61% (-15,95%) [3.]
7. Wieled (SLV,DNP,DGA) 6395,19 zł +27,90% [new !]

Na uwagę zasługuje też udany skok Amola z szóstej lokaty na podium dzięki wzrostom IAI.

0

Wow, dzięki za sympatyczne docenienie wave
Ze spółkami gamingowymi nie bedę się równał, bo realnie patrząc, to z takim 11B, czy Playway na pewno nie mam szans, ale jeśli IAI będzie przysyłać dalej tak dobre raporty jak do tej pory, to mam nadzieję powalczyć o trzecią pozycję na dłużej, wszystko zależy od samych wyników firmy, zobaczymy...
Wszystkim życzę, by wartość tego portfela rosła i wirtualnie i w realu...wave

No to spółka dzisiaj zaszalała z raportem, 94% wzrostu przychodów rok/roku w kwietniu, jak na SAAS to wynik chyba nienajgorzszy:
Cytat:
94% wzrostu przychodów w kwietniu 2018 w porównaniu z kwietniem 2017 roku, powoduje że w
kwietniu 2018 osiągnęły one, według szacunków Zarządu, poziom 3,97 miliona złotych netto.
Dla zobrazowania tempa wzrostu przychodów IAI porównajmy je jeszcze z dwiema
wartościami: to o 21,5% więcej niż miesiąc wcześniej, w marcu 2018 roku i aż 265% więcej niż
ledwie dwa lata temu, w kwietniu 2016 roku. To rekordowe wzrosty, a kolejne zaprezentowane
w kwietniu nowości pozwolą je kontynuować w przyszłości.

d.iplsc.com/ebi/05/08/112112/I...

Wojetek napisał(a):
Transakcje wklepane :)

Uwaga do Amola - IAG nie miał notowania od czerwca 2017 - prośba więc o zmianę spółki, no chyba że mam czekać aż (i czy?) się odwiesi i czy będzie po cenie ponad 0,50 zł. .

Nie ma takiej potrzeby by czekać na odwieszenie IAG, bo ja takiej spółki nie podawałem... wave
Podałem IAI salute

Zgłaszam się, poproszę o zakup IAI.

Cytat:
Co do opinii byłych pracowników,cóż nie znam pozytywnej opinii jakiej kolwiek firmy wypowiadanej przez pracownika z którym rozwiązano umowę.

Sorry, ale KOMPLETNIE NIE MASZ RACJI...! PGS Soft. przyjął sporo nowych pracowników, ale też wielu odeszło z różnych przyczyn. Znajdź mi choć jedną negatywną opinię o firmie wśród byłych pracowników, bo mnie się nie udało...! A kiedyś nie ukrywam, że specjalnie poświęciłem trochę czasu na wertowanie sieci.

"Masa" PGS Soft już nie jest mała, a i tak wyniki rekordowe na wszystkich poziomach.
Zwłaszcza, że zysk netto wzrósł z 4,45 mln do 7,3 mlnsalute

A nie buduje się właśnie litera "W"...?

A co powiesz o PGS Software, bo tam z hukiem padł silny opór na 13zł...salute

Rekomendacja KUPUJ dla PGS-u:
Cytat:
Trigon DM rozpoczął wydawanie rekomendacji dla PGS Software od zalecenia "kupuj", z ceną docelową 15,7 zł.

www.bankier.pl/wiadomosc/Trigo...

No to jak taki kretyn wygra-to giełdy w dół.

stan111 napisał(a):
Windykacyjna spółka uplasowała dwuletnie papiery dłużne serii BN o wartości 12 mln zł. Bliższe warunki emisji nie są publicznie znane.
To kolejna emisja obligacji GetBacku w tym tygodniu. W poprzednich dniach spółka wypuściła trzy serie, warte łącznie 45 mln zł. Ogółem od początku miesiąca windykator uplasował piętnaście serii, w sumie na ponad 131 mln zł.

Na Catalyst znajduje się osiem emisji obligacji GetBacku z terminami spłaty w II połowie 2019 r. Ich zakup możliwy jest przy 5,1-5,6 proc. rentowności brutto.

Zaskakująca mała jest ta rentownosć obligacji, ale cóż zrobić...

Nie, obligatariusze mają nabyć akcje serii E, a ta emisja jest D i od początku miała być adresowana do inwestora finansowego.

Jak to brak, przecież powszechnie wiadomo już od kilku miesięcy, że debiut planowany jest na wrzesień. No chyba, że będzie sporo poprawek z KNF-u do prospektu, to wtedy może się to przeciągnąć na październik, ale w każdym razie już niedługo.

Nie ma żadnych widocznych prywatnych ofert, cenę ustalają dwie strony-kupujący i sprzedający, a kurs można sobie wyliczyc na podstawie bieżących osiągnięć finansowych Zortraxu, a że są one więcej niż dobre, to siłą rzeczy kurs jest znacznie wyższy, niż podczas pre-IPO.
P/E mozna porównywać co najmniej do MedicalAlgorhytmics, choć trzeba przyznać, że zysku rosną sporo szybciej, niż u tej wymienionej firmy, bo druk 3D jest na bardzo wczesnym etapie rozwoju, a sam segment sprzedazy drukarek rośnie 100% rocznie kolejny rok z rzędu.

Aksu napisał(a):
W sumie może chodzić o to, że trochę osób wzięło udział w pre-IPO, gdzie wyraźnie wskazywano, że będą wchodzić na rynek regulowany w określonym terminie. Gdybym miał te akcje bez realnej możliwości ich sprzedaży to też bym się trochę zirytował gdyby dalej nie było nic wiadomo o terminie debiutu. To tak w skrócie

Ale jest przecież realna możliwość i kupna i sprzedaży, nie ma żadnego problemu w zawieraniu transakcji prywatnie, handel kwitnie. Sam miałem kilka transakcji, więc mówię z praktyki. Ceny też są ZNACZNIE wyższe niż przy pre-IPO, choć to oczywiście kwestia indywidualnych transakcji, ale wobec tak dobrych wyników jak w IQ 2016 to chyba wyższe ceny nie dziwią...salute

Wieled napisał(a):

Czyli może w grudniu, jak będzie fajnie.. trochę mnie zirytowali.

Nie w grudniu, tylko przymierzają się do terminu wrzesień/październik. A tak w ogóle, to przecież im później tym wyższe będą zyski an 1 akcję, więc i cena debiutu też powinna być wyższa, więc w sumie o co Ci chodzi...? wave

A jak oceniasz wykres PGS-u, dokąd zmierza obecna fala wzrostowa...?

bankrucik napisał(a):
IPODS w drukarce 3DWhistle

A konkretnie o co chodzi, bo przecież IPODS od roku ma Zortraxa, więc...?

Brawo dla posiadaczy akcji, bo dzisiaj nowe historyczne maksimum, czyli mamy klasyczny sygnał kupna....!

Gdzie jest dno na WIG20, czy "już" na 1600, czy dopiero na 1200pkt...?

No i wybity historyczny poziom notowań na gigantycznym obrocie jak na tę spółkę, dla techników kolejny sygnał kupna, ale kurs dolara sprzyja spółce, więc te nowe rekordy cenowe pewnie pod kolejny mocny kwartał...

Dzisiaj jest NWZA Zortraxu w sprawie emisji akcji dla funduszu oraz emisji programu motywacyjnego dla Prezesa. Ktoś się wybiera? Co w ogóle powiecie o propozycji uchwał?
zortrax.pl/wp-content/uploads/...

Ta spółka to jakiś matrix, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu, no dosłownie każdy kolejny kwartał lepszy od poprzedniego, cos niesamowitego...! Oni są geniuszami, czy jak...?

No i znowu firma zaszokowała, bo jest 3,56 mon zysku netto, czyli o 104% więcej niż przed rokiem...!
d.iplsc.com/ebi/10/28/86329/Ra...

W zeszłym roku mieli 1,8mln zysku netto, więc nawet jak będzie "tylko" 2,5mln-to i tak będzie naprawdę świetnie, nie ma co przesadzać...

W jakiej spółce masz najwięcej kasy...?

W hurcie drukarka może kosztowac maksymalnie 5tys., więc 180 drukarek może kosztować łącznie 900tys. A materiały do druku i szkolenia z całą pewnością nie kosztują aż 1,1mln, myślę, że najwyżej 100tys.-co i tak trochę kwota na siłę...
W tym artykule niemal na pewno jest przekłamanie z kwotą, ale oczywiście news dobry, każde zamówienie się firmie przyda...

Coś z tymi liczbami raczej nie tak, bo skoro zamówienie za 2mln, a dotyczy 180 drukarek, to pojedyncza drukarka musiałaby kosztować aż 11,1 tys., a przecież w detalu można ją kupić za 8,45tys....

Skoro dziś jest nowy historyczny rekord, no to chyba mamy klasyczny sygnał kupna, czy tak..? Niech wypowiedzą się technicy...

@antyteresa, czy można prosić o analizę wyników kwartalnych PGS-u...?

PGS w I-ym półroczu zarobił już 90% zeszłorocznego zysku, ta spółka jest niesamowita...

A gdzie podziałeś i3D, bo nie pisałeś o sprzedaży...?
Jeśli sprzedałeś, to po ile...?

Z linka wynika,żespotkanie z Prezesem jest nie jutro a za tydzień w czwartek 25-go września.. :-)

Scarry napisał(a):

STOPFAKE.ORG

topowe kłamstwa w prasie i internecie w wykonaniu Rosji.

Rzeczywiście świetne. Ale czemu media sowieckie traktują swych rodaków aż za takich durniów, że wciskają im taką ciemnotę łatwą do sprawdzenia...?

Jak widzę rekordowe poparcie dla putina to zastanawiam się czy to możliwe.Rosjanie co prawda nigdy rozumem nie grzeszyli skoro tyle lat chwalili Lenina, ale czy to kolejna ruska kłamliwa propaganda z tym poparciem, czy jednak ruscy są aż tak głupi,że popierają tego typa,przez którego jest tyle morderstw we współczesnym świecie...

Taaa...Już kiedys Premetiv leciał w otchłań pomimo dobrych wyników, po czasie okazało się,że prowadzili kreatywną księgowość...

Pilkahalowa napisał(a):
manager.money.pl/prosto-z-firm...

Zakup stoczni w Tczewie to okazja, mówi prezes w wywiadzie powyżej ... tylko chyba koszty jej adoptowania do produkcji nieco przekroczyły jego oczekiwania i pogorszyły na tyle wyniki, że dziś mamy 51 gr za akcje.

To okazało się taką okazją, że kurs tonie wraz ze stocznią. Widzę, że spółka zaliczyła historyczne minimum na mocno zwiększonym wolumenie, nie ma więc teraz żadnego wsparcia, a bez wsparcia jest otwarta otchłań...

Salak napisał(a):
i nie musi patrzyc na to co sie stalo z tamta mlodzierze ktora probowal wychowac w pewnym duchu intelektualnym i na kogo Polacy w Polsce jak tez i za granica pracuja...
uzywajac skrutow myslowych - jestesmy krajem postkolonialnym i dostarczycielem taniej i zarazem calkiem niezle wyksztalconej sily roboczej.

Młodzierzą, czy młodzieżą...?! -Haha, najwięcej do politycznego mędrkowania mają ci, co nawet nie znają ortografii- i to tej podstawowej, haha...bandhead
A co do kolonializmu, to kolonializm wiąże się też z niewolnictwem, więc jeśli jesteś jakoś więziony to daj znać gdzie, to może jakoś trzeba ci pomóc, trzymanie w niewoli to nic perzyjemnego, poważna sprawa...reindeer
Dobrze, że chociaż inni mogą swobodnie przemieszczać się z miasta do miasta, a nawet z kraju do kraju, nie czują się niewolnikami, no ale skoro są tacy jak ty, to nie można być obojętnym, oj nie...

Robberto-BRAWO...! Mnie szokuje jeszcze jedna rzecz: ogromne poparcie dla putina.W Rosji ZAWSZE był i jest ciemnogród,ale żeby nawet w obliczu agresji na inne państwo popierać kogoś takiego to można odniesc wrażenie, że Rosjanie to zwykli głupcy (to oczywiscie dotyczy tych, co popierają zbrodnie wodza)...

W sieci trudno znaleźć info kto był AD,ale cadman wchodził w tą emisję,więc może on nam przypomni kto takiego śmiecia sprzedawał,trzeba takie rzeczy wiedziec na przyszłość...

flesz napisał(a):
spoglądam w portfel nasz na myfund.pl i oczom nie wierzę.

tylko 4 spółki na plusie...

spróbuję w wolnym czasie przymierzyć się do podziału portfela naszego na branże/sektory. ciekawe co z tego wyjdzie

Ten tydzień nieco lepszy, bo 9 spółek na plusie, ale ciągle znacząca większość na minusie...d'oh!
Ten podział na branże by się faktycznie przydał, generalnie chyba (na pierwszy rzut oka) dominują spółki technologiczne...Think

bankrucik napisał(a):
@gucio

tak mam jeszcze resztki... i zaczekam z tym do finału albo pod wodę albo nad wodę

wynika z postu, że większość sprzedałeś... Napisz w takim razie jeszcze po jakim kursie, ok...? Ja poniosłem na tym 20% straty, choć dzisiaj widzę, że jest to "szczęście w nieszczęciu" i już nie za bardzo chcę na tą spółkę patrzeć, bo zarząd jest kompletnie niewiarygodny...Speak to the hand

topfacet napisał(a):
Portfela juz od dawna tu nie prowadze, wiec tez nie komentuje tez moich ruchow inwestycyjnych i sytuacji w spolkach

Oj, widzę, że nie potwierdziłeś, iż uciekłeś z Binary Helix, więc jeśli zostałeś z tym bankrutem, to współczuję, ale mam nadzieję, że sobie odbijesz na innych spółkach, trzeba być dobrej myśli...! salute No i mam nadzieję, że nie przestałeś pisać na wątku przez wtopę na Binary, przecież wiele osób na czymś straciło (ja tu nie jestem wyjątkiem), więc napisz coś od czasu do czasu, kiedyś fajnie prowadziłeś kronikę. Ewentualnie napisz co z pozostałymi spółkami, co poza tą śmieciową spółką masz teraz w portfelu, ale to już jak zechcesz oczywiście, siemka...! wave

topfacet napisał(a):
11B, YEL, BHX, I3D, PGS

Jak tam, uciekłeś z Binary Helix, bo coś wygląda na to, że blisko jej do bankructwa...?
No i jak tam w ogóle portfel, bo coś nie piszesz już od roku...?Think
powodzenia w inwestycjach w Nowym Roku...!wave

bankrucik, masz jeszcze Orła? Pytam, bo miałeś go w portfelu, a pamiętam jak kiedyś go mocno promowałeś...Think Co się w ogóle z tym Orłem dzieje, jakiś czas temu odpuściłem spółkę, ale widzę, ze to leci jak kamień w wodę...!Think

Cytat:
proszę o sprzedaż Mediacap (całość) na dzisiejszym zamknięciu i w to miejsce zakup i3D (za całość)

Ooo, a co się stało, że chcesz kupić akurat i3D skoro ciągle ją krytykujesz...?Think
A jak w ogóle w realu, sprzedałeś cały Mediacap, czy jesteś w trakcie wyprzedawania...?Think

Szutnik napisał(a):
Wojny nie będzie. Ten, kto chce ją wywołać, nie zachwouje się tak, jak KRLD. To jest zagrywka na użytek wewnętrzny, i częściowo zewnętrzny (by coś wytargować). Ze względu na ten drugi cel musi być trochę przekonująca.

Dokładnie, w każdym razie myślę podobnie, a poza tym Korea jest od Polski na szczęście daleko...salute

Natomiast co powiesz na na tekst o wojnie, gdzie stroną ma być Polska-czy to skrajny idiotyzm ze strony "gazety polskiej", czy jakieś inne polityczne cele (jesli tak-to jakie?) :
Cytat:
Kiedy Antoni Macierewicz odkrywał, że tuż przed eksplozjami na pokładzie prezydenckiego Tu-154 tajemnicza siła unieruchomiła wszystkie silniki maszyny Krzysztof Zielke opublikował w "Gazecie Polskiej" artykuł, z którego wynika, że niebawem dojdzie do wojny Polski z Rosją. Powołujący się na ekspertyzy Romualda Szeremietiewa i innych znawców tematu Zielke pisze, że bojący się prawdy o Smoleńsku Rosjanie od dawna przygotowują się do wojny z Polską, a zaplanowane na jesień bieżącego roku ćwiczenia wojskowe u granic Polski są tego dowodem. Przyjrzymy się bliżej wojennym scenariuszom opisywanym w "Gazecie Polskiej" przez Krzysztofa Zielke i poznajmy metody, jakimi Polska i jej sojusznicy z NATO mogą pokonać najeźdźców.

wojna rosyjsko-polska

@Gerda, co do idei to zgoda, ja twierdzę tak samo,nie rozumiem ludzi ładujących kasę w upadające badziewia. Jedynie jeszcze pozwolę sobie zapytać o jakich spółkach w trendach wzrostowych myślisz...?

Z tego co pamiętam, to w tym roku miał być bardzo duży wzrost zysków o ponad 100%, co o tym myślicie-realne, czy nie...?Think

Ten Mediacap zachrzania do góry dzień w dzień...!d'oh! Czy oprócz cad_mana ktoś z Was go jeszcze posiada w portfelu...?Think

SARE napisał(a):
A jak Wy oceniacie tą zmianę?

Szczerze? Z niepokojem, bo skoro Pan Robert G. jest tak znany, to zapewne jego wynagrodzenie będzie spore,a Sare nie jest przecież tak dużą firmą jak PKN czy PZU, gdzie doradzał. Jeśli o mnie chodzi, to obawiam się, że to doradzanie może być dla tak malutkiej spółeczki jak SARE po prostu zbyt kosztowne...Think

cad_man napisał(a):
buciek napisał(a):
wynik 2012 jest już zdyskontowany w obecnej moim osobistym zdaniem wysokiej cenie akcji.

Patrząc na wykres można dojść do takiego wniosku - praktycznie brak reakcji na uruchomienie produkcji radiofarmaceutyków. Z drugiej strony jeśli wyrobią te 7,75 mln zł zysku netto to przy obecnej cenie c/z=~12-13.... to chyba nie dużo jak na spółkę "sprzętowo-farmaceutyczną"?

Nie dość,że nie wyrobią,to jeszcze będą pod kreską,dziś ogromna korekta prognozy w dół,zamiast 7,7ml zysku ma być 1,1 straty...Speak to the hand
Cytat:
Korekta prognoz wyników finansowych Grupy Kapitałowej Synektik S.A.

www.newconnect.pl/?page=1045&a...

Niezły raport,tak długo liczyli cyferki,że zwiększyli stratę z 17mln do 25mln....!!!
Ciekawy jestem opinii bernie o wynikach, co tym razem powie...blackeye

mdtrader napisał(a):
Na DSS ktos zarobil setki milionow zlotych-zastanow sie kto?

No to jak wiesz to pisz jasno, a nie bawisz się w ciuciubabkę, jak pewien mały wzrostem polityk, który w mediach razem z brodatym podwładnym co jakiś czas mowi: wiem, ale nie powiem...Angel
Więc kro konkretnie zarobił na DSS setki milionów i gdzie one wg twojej teorii spisku/afery są, co..?
p.s.Tylko znowu się nie wykręcaj, bo będziesz niewiarygodny...!Speak to the hand

polmoney napisał(a):
to jak nie jesteście za pomocą państwa (choć to nie na takie bzdury wydaje miliardy) to dlaczego państwo nie zapłaci za wykonanie Stadionu Narodowego?

Bo oddali stadion pół roku później, po drodze partacze schrzanili słynne schody, więc 300 baniek powinni oni zapłacić z niewykonanie prac w terminie, nic nie słyszałeś, czy jak...?Shame on you Przecież opozycja trąbiła jakiż to skaaandal, że jest opóźnienie, a teraz PBG jest ok., bo walczy z rządem o kasę...? A co z prawem wobec podpisanej umowy, co ze sprawiedliwością wobec innych firm, które również mają problemy finansowe?
Im też w takim razie trzeba "pomagać". A obawiasz się, że może się zwiększyć bezrobocie? To pomóżmy wszystkim dla sprawiedliwości społecznej, dajmy wszystkim pracę, czyli wszystko jak w Komunie wedle niektórych...Angel

p.s. Na SW na wątku wyborczym było mnóstwo radykalnych liberałów głosujących na J.K.M., najbardziej ciekawi mnie ich zdanie, bo teraz jest rzeczywiście okazja by sprawdzić, czy rzeczywiście pokażą poglądy liberalne, czy socjalistyczne, a liberalizm to była zwykła ściema...Think

saves napisał(a):
Ciekawe, że nie miał oporów pędzić z walizkami euro na pomoc greckim nędzarzom, którzy emerytury mają trzy razy wyższe niż przeciętny Polak pensję.

Aha, to niby emerytura w Grecji przekracza w takim razie 2tys. euro...???
Może populizmu lepiej nie uprawiajmy,co...? To jeszcze podaj źródło tej populistycznej tezy i posprawdzaj dane zanim zamieścisz to tutaj na forum...Speak to the hand

Ale nie widzę w Twojej kronice po ile wchodziłeś i wychodziłeś z Calatravy...d'oh!
Jakie miałeś ceny wejście i wyjścia?Think

cad_man napisał(a):
Biorąc pod uwagę doświadczenie nowego prezesa w "transakcjach kapitałowych" być może będziemy mieli dalsze szacowania i przeszacowywania Tro! Już widzę dodruk pustych akcji Tro i wymianę ich za akcje spółek będących już w posiadaniu tego funduszu (też pustych?)... Nowa inżynieria finansowa ala Patrowicz?

Brawo! Otóż to, nikt nie jest aż tak głupi by kupować coś o 200% drożej niż mógł na rynku, więc musi tu być podwójne dno, dlatego ta podnietka niektórych (a gdieniegdzie naganianie) mnie bawi...Dancing
Spółka jest dalej w słabiutkiej kondycji, tu nic nie było ekstra, a spółka słynie z tych przeszacowań typu: kupię konia za 1mln, ale w rozliczeniu dam 2 koty po 0,5 mln...
A niektórzy będą mówić, że jaki to ekstra koń, bo aż 1mln kosztował...Angel

WALDI1988 napisał(a):
Bardziej mnie zaciekawił ten fragment:
Cytat:
Zmiana w akcjonariacie Emitenta związana jest ze zdynamizowaniem rozwoju spółki i realizacją planów przejścia na rynek główny GPW

Obecna kapitalizacja : 10 374 000 zł
Wymóg GPW : 15 mln.... EURO.

Misztal nie oddałby swoje perełki za darmo, dziwne że ją wogóle sprzedał.
Nie ma reakcji w notowaniach, zbyt swieże informacje?

Ewidentnie coś nam się szykuję tylko co.

A nie mówiłeś tak samo w zeszłym roku jak jakiś fundusz kupił dodrukowane akcje po 2zł..? Też niby potem miało być przejsćie na główny, a tymczasem akcje spadły z 2zł na 66grosików...Liar
Spółka z działalności ma dalej bardzo słabe wyniki, wskaźniki nieatrakcyjne, w branży szykuje się spowolnienie, więc nie ma szans na taki wzrost kapitalizacji by przejść na główny, już te bajki były podawane ponad rok temu i NIC z tego nie wyszło.
No chyba, że spółka znowu planuje gigantyczny dodruk akcyjek, to trochę kapitalizacja (może) się zwiększy, ale z przejściem na główny to zwykła bajeczka dla naiwnych, która jest powtarzana od ponad roku...Liar

bernie napisał(a):
perły perłami nawet jak są to obrazu całego rynku nie zmienią

NC to paskudny nowotwór i tutaj nie trzeba nam już doktora tylko lekarza blackeye

A twój uwielbiany photon jest w którym gronie: pereł, czy paskudnych nowotworów...?Think

le rom napisał(a):
Polska kroczy śladem włoskiej mafii?

Aha, czyli kuźmiuk jest w mafii...???
p.s. Czy nawet w dniu meczu musisz jakieś polityczne farmazony, załóż sobie wątek polityczny, a nie na wątkach spółek wylewasz swoją propagandę...Liar

Scarry napisał(a):
ok.... tylko tak sobie myślę że powinieneś zmienić już tytuł kroniki

" investkid - dlugoterminowe inwestycje" - na "investkid - zabawa w spekułę" blackeye

A dajże chłopakowi spokój, to jego sprawa jak inwestuje, po co takie wbijanie szpileczki...?Speak to the hand

W raportach kwartalnych zysk za 2011r. wynosił ok. 1,7mln, a tymczasem okazało się, że był to zwykły pic na wodę. Spółka właśnie przekazała raport roczny, gdzie zysk jest niższy o ponad 65%, bo zamiast 1,7mln pozostało ledwie...0,6 mln. Nie ma co, trzeba przyznać, że niezła jest tutaj "wiarygodność" wyników kwartalnych Angel
mojeinwestycje.interia.pl/news... -raport kwartalny
mojeinwestycje.interia.pl/news... -raport roczny

kokospl napisał(a):
Kolejna spółka na skraju bankructwa...

Po tak tragicznym raporcie (gigantyczne straty) to i tak dziwię się, że kurs jest tak wysoki. Przecież ta spółka już całkiem leży...

sss56 napisał(a):
Cytat:
Może rynek (subiektywnie) przewiduje, że Photon wcześniej zgaśnie niż zabłyśnie?

Otóż to i dlatego mamy atrakcyjną cenę 3,6zł a nie np 23,6 gorzej jak rynek ma rację, ale jak nie ma i ponton zabłyśnie to wszyscy którzy wbrew rynkowi teraz kupują będą mieć grubsze kieszenie.

Taa...Jeśli ktoś został zachęcony tą jawną sugestią kupna, to ma dziś niezłe straty...!Speak to the hand
Tu już jest gra w gorącego ziemniaka-nikt go nie chce i przekazują dalej...salute

bankrucik napisał(a):
ja nie umiem się przeciwstawić przekonaniu, że ta firma w takim kształcie nie przetrwa..,

Scarry napisał(a):
patrze na wykresy i dna nie widać, moim zdaniem Photon, przy tak niekorzystnym otoczeniu makro i słabych wynikach,
zmierza w tej chwili na groszówkę i nic go przed tym nie zatrzyma... d'oh!

No to scenariusz zaczął się realizować...Think

sss56 napisał(a):
jeszcze tylko kapitalizacja odpowiednia i można się przenosić na główny

Nie można.Nic z tej "odpowiedniej kapitalizacji" nie będzie. Kurs własnie wybił historyczny dołek co z pktu AT prędzej może spowodować wodospad, niż wzrost kapitalizacji...
Niestety tak to wygląda...salute
(wiem,wiem,zaraz znajdą się tacy, co będą na siłę przekonywać,że AT na NC nie funkcjonuje,tylko ciekawe kurs konsekwentnie realizuje trend spadkowy...?).

Scarry napisał(a):
@rabbit

lol.. jaka perełka, przecież tej firmie praktycznie nic nie wychodzi z nowych działalności jakie próbuje podjąć. Weźcie się otrząśnijcie.

Wszystko rozumiem ale nazywanie firmy która 2 lata w kółko topi kase akcjonariuszy "perełką" to już MEGA przesada. Perełką to może być firma mająca zaskakująco duże zyski netto, które jeszcze na dodatek mają dużą dynamikę wzrostu. Firma innowacyjna, zaskakująca udanymi w realizacji pomysłami. Czyli nie taka jak tutaj mamy.

Scarry, pamiętam na Twojej kronice, że kiedyś pisałeś, że KOV masz obserwowany, chyba rozważałeś nawet inwestycję w niego.Co w takim razie się zmieniło, że masz aż tak radykalnie negatywne zdanie....?Think

empel napisał(a):
I mamy zawieszenie notowań - spółka już na etapie IPO wyglądała podejrzanie - wystarczy przeczytać euforyczną reklamę -> www.stockwatch.pl/sponsoring/i...
Zawieszenie -> http://stooq.com/n/?f=588493

To nie reklama,tylko naganianie w bankierowym wydaniu,same bzdury o gwarantowanych zyskach i darmowych laptopach, WSTYD...!
A kasa w firmie jak się okazuje nawet nie pusta,tylko pełna długów.
W dodatku pod adresem firmy mieszkają ponoć...starsi ludzie,a dowiedziałem się od znajomych z tego bloku...

No proszę, kiwać inwestorów to się umie, a uderzyć się w pierś to już nie bardzo...puke_l
Cytat:
Zarząd Sevenetu poczuł się dotknięty stwierdzeniami, zawartymi w artykule w portalu forbes.plPod
koniec stycznia w forbes.pl ukazał się tekst pod tytułem "Pechowa alternatywa", przedstawiający m.in. stanowisko 21 graczy, którzy chcą w sądzie udowodnić, że Sevenet wprowadził ich w błąd i powinien oddać pieniądze, zainwestowane w ofercie prywatne.

W marcu gracze ci, będący klientami Capital One Advisers (Autoryzowany Doradca Sevenetu) kupili po 3,55 zł za sztukę akcje spółki, specjalizującej się w dostawie rozwiązań telekomunikacyjnych dla przedsiębiorstw i instytucji.

Tuż przed debiutem czekał na nich zimny prysznic, bo firma ujawniła raport za III kwartał 2011, w którym strata netto przekroczyła 3,4 mln zł
Zarząd Sevenetu w opublikowanym dziś komunikacie stwierdził, że zacytowane wypowiedzi Marcina Duszyńskiego są "nieprawdziwe
.

newconnect.pb.pl/2557914,82993...

ucofb napisał(a):
Wywalone PBG zaraz po informacji o emisji akcji...

Jak ma być 2 razy tyle akcji to kupię po 35 zł albo niżej.

No to wykrakałeś z tym "35"....! Już po tyle chodzi.
Normalnie szok,ale fakty są faktami...d'oh! .

Kupno i3D po 4zł,(wcześniej też po 3,85),z zamiarem na długi termin.Think

Chłopaki(ucofb i Futro), dalej trzymacie PGB...?
Przecież tu jest z kursem jakaś masakra...d'oh!

kokospl napisał(a):
Tego bełkotu niektórych z Was nie da się czytać, wystarczy spojrzeć na nasz rynek pracy żeby zobaczyć jak u nas jest wspaniale,a po "dokręcaniu śruby"(np. podwyżka składki rentowej) przez nasz wspaniały rząd to najgorsze jeszcze przed nami

Sam tworzysz największy bełkot. Narzekasz od miesięcy,jak wielu na Onecie,czy Interii siejąc wiecznie propagandę beznadziei,odnosze wrażenie,że wręcz czekasz aby było źle,by wtedy aby spełnić swe przekonania polityczne...
Jak na razie cały czas dane zaskakują pozytywnie,po co to biadolenie...puke_l

bankrucik napisał(a):

ja nie umiem się przeciwstawić przekonaniu, że ta firma w takim kształcie nie przetrwa...

Mógłbyś rozwinąć,dlaczego tak uważasz?Think

le rom napisał(a):
Czy Państwo (FISKUS) ma prawo rujnować gospodarkę? - moim zdaniem NIE !!!

Słusznie,dlatego dobrze,że wprowadzają podatek od kopalin...salute

le rom napisał(a):
Nie trzeba być profesorem, wystarczy jedynie mieć odrobinę wyobraźni i pomyśleć na zdrowy "chłopski rozum" (i tu zabłysnął vice Premier W. Pawlak),

"Zabłysnął" też łobroną KRUS-u kosztem mieszkańców miast (myślisz,że wszyscy są bogaci?),jak też blokowaniem pełnej prywatyzacji dużych przedsiębiorstw, może woli państwowe (jak w PRL-u...).

bldn napisał(a):
wsparcie ?
przynajmniej tu, gdzie nie ma zadnej plynnosci a 1000 zł potrafi ruszyc kurs moglbys sobie darowac te brednie.

nerwki puszczają...? Brednie to pisali ci, co wychwalali pod niebiosa tę "spółkę"(ty chyba nie raz wychwalałeś co?),a tu raport pokazał ową wspaniałość z blisko 9mln stratą...Eh?

sss506
A na którejś kronice, być może nawet na swojej,sprawdź sobie.wave

Scarry napisał(a):
patrze na wykresy i dna nie widać, moim zdaniem Photon, przy tak niekorzystnym otoczeniu makro i słabych wynikach, zmierza w tej chwili na groszówkę i nic go przed tym nie zatrzyma.. spadki są mocne a popyt na akcje praktycznie nie istnieje. Szkoda. d'oh!

sss56 też kiedyś pisał, że kurs może spaść na 1zł(w czym pomogły tragiczne wyniki) i chyba ten scenariusz się zaczyna realizować...Think .

Futro napisał(a):
I bardzo ładnie;). Raport za 4 dni, liczę na ~5 mln zysku netto.

No ładnie,zamiast 5mln zysku jest niemal 9mln straty...blackeye
Wobec takiej prognozy faktyczny "zysk" może być nie lada szokiem, wynik TRAGICZNY...! I to nie tylko w kwestii "zysków", ale też przychodów...Think To już strach myśleć co będzie w kolejnym kwartale Speak to the hand .
P.S. @sss56: niezła "perła"...Angel

orzech napisał(a):
I wielkie dzięki, Wam wszystkim - aktywnym użytkownikom serwisu - można naprawdę wiele, bardzo wiele się od Was nauczyć Z waszą radą, spokojną oceną, czasem zwadami i przekomarzaniem da się cały ten giełdowy galimatias jakoś ogarniać
DZIĘKI CAŁEMU ZESPOŁOWI ZA PORTAL, A WAM ZA TO ŻE TUTAJ JESTEŚCIE

No ładny tekst, na pewno miły dla wielu.
A jakie w ogóle masz teraz akcje-o ile nie stanowi to oczywiście tajemnicy...?
W każdym razie powodzenia w inwestycjachwave .

Informacje
Stopień: Elokwentny
Ostatnia wizyta: 8 stycznia 2024 12:25:27
Liczba wpisów: 252
[0,06% wszystkich postów / 0,04 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,706 sek.

jgehwths
ncmwwaqg
vageancm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dwwmbuyl
kczxnmpu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat