xex napisał(a):no tak ale lap juz chyba nikt nic nie uratuje bo nie maja zadnych kontraktow ludzie sa zwolnieni itd. Wiec kto kupuje takie akcje? Bo chyba nikt normalny
i co w stytuacji jak mam takie akcje i nikt nie chce ich kupic a spolka bankrutuje? Wtedy trace cala kase?
Czy uratuje?Mało prawdopodobne,ale nie niemożliwe.Własnie po kursie możesz zobaczyć,jak inwestorzy to widzą,czy są nadzieje,czy nie.A na razie to marnie to wygląda.
Kto kupuje?Pewnie jednodniowi spekulanci,ludzie którym sie wydaje tanio,łapacze dołków,tudzież inni nieświadomi,a liczący na szczęście.Giełda nie może,taki jest przepis, bez przyczyny zawiesić obrotu,i dlatego zawsze znajdą się amatorzy takich tanich uciech

.Potężne ryzyko.Większość puszczona w skarpetkach.Pisałem na wątku ZNTK.Jak już Ekiert wywalał na potęgę.
Jak masz te akcje to chyba kupujesz w celu zarobku,nie?No jeśli na nieszczęscie ich nie sprzedałeś,dobre wieści nie nadejdą,a za pół roku wycofują spółkę z giełdy,nie zostanie ci nic,prócz złych wspomnień.Ewentualnie można se pokój wytapetować akcjami materialnymi.
edit. BTW jak już mówimy o bankrutach.Nie wiem czy to nonszalancja,próżność a może zwykła głupota

.Za pewną kwotę kupiłem dziś akcji bankrutów i b. wysokiego ryzyka(NC):SKY,PRO i VIV.Mnie tykam tego pakietu przez pół roku,choćby nie wiem co się działo.Wóz albo przewóz.All or nothing.Taki kaprys.
Zobaczymy co przyniesie św.Mikołaj.
edit.niestety Łapy się nie załapały do pakietu.A bankrutów przybywa.
"Fortuna favet fortibus"