To jest bzdura, a nie news. Jak spojrzałem na ten wysprzedawany majątek, to jest tam dosłownie kilka rzeczy, m.in. sprzęt na którym ja pracowałem tam 4 lata temu. Czyli po prostu pozbywają się gruchotów, a nie świeżo zakupionego sprzętu za miliony z akcji.
|
|
Temat:
GPW
Ja trzymam I zamierzam dokupic w rychlej przyszlosci
|
|
Temat:
11BIT
mlis82 napisał(a):Mam z goła inne podejście do kwestii poruszonych przez Ciebie. Jak to się mówi - reklama dźwignią handlu, a nie można zaprzeczyć że obecny projekt 11bit ma dobrą reklamę. Jest robiony na wiele platform, więc potencjalny rynek jest szerszy niż tylko iPhone. Z tego co wiem, jest innowacyjny a grafika jest na wysokim poziomie. Zresztą sama nazwa firmy 11bit studio, wskazuje na to, że firma zamierza realizować nowe pomysły a nie powielać już zrealizowane. Weź pod uwagę to, że ludzie którzy nad tym pracują mają doświadczenie w tej dziedzinie i moim zdaniem wiedzą co robią.
Ja tam jestem optymistą:)
Rozumiem Twoje podejście, ale mam dla Ciebie kilka pytań: 1) Piszesz że reklama dźwignią handlu. Jak sądzisz, ile firm ma równie dobrą reklamę jak nowy tytuł 11BIT? Ilu jest mocniejszych graczy, którzy mają większe budżety, lepszych specjalistół czy po prostu lepszą markę na tym rynku 2) Czy wszyscy inni oprócz 11BIT klepią oklepane pomysły? Czy innowacyjny pomysł jest gwarancją sukcesu? 3) Czy jesteś optymistą, dlatego że chcesz na tej firmie zarobić lub być może nawet już masz ją w prtfelu?
|
|
Temat:
11BIT
Moim zdaniem hurra optimizm i ostatni duży wzrost bo pokazał się filmik są przesadną. Trzeba sobie zdać sprawę, ze na świecie są tysiące firm/developerow robiących gry na iPhone i przebić się nie jest rzeczą prosta. Sama dobra gra może nie wystarczyć, zreszta nie wiemy tak naprawdę czy jest dobra. W Polsce jest kilka firm robiących gry na iphone i jakoś przesadnie nie sraja one złotem. Porównania do facebooka i marzenia o tym, jak ta firma może być warta milardy są według mnie wyssane z palca. Ta firma nie robi niczego nowego, niczego rewolucyjnego - robi produkty na rynek, na którym znajdują się już dziesiątki tysięcy podobnych. Łatwo nie będzie, a nawet jak zakończy sie sukcesem (czego samej spółce jakninudzialowca życzę) to miliardów z tego nie będzie.
|
|
Co kto lubi. Wiesz, moim celem było więcej niż 20 procent, ale za bardzo nie widziałem szans na więcej, więc wziąłem co dają i poszedłem do innej piaskownicy. Inna sprawa, że zdrowe spółki nie zawsze widać na pierwszy rzut oka, a jak coś leci na pysk, to widać to od razu. Ja na przykład lubię codziennie zerknąć na rubrykę największe spadki i zastanowić się, czy czegoś by tu nie złapać. Po za tym, nie wiedzieć czemu, zdrowe spółki też nie zawsze rosną. No a po za tym, emocja...
|
|
Temat:
GOBARTO
Dla mnie firma, dla której szkoda zachodu i nerwów. Tyle wałków i ściem, co walił i wali dalej zarząd z prezesem, to szkoda gadać. Jakby im wierzyć, to pewnie PKM Duda powinna obecnie kolonizować marsa. Sam jakiś czas temu analizowałem czy nie wskoczyć w ten papier, ale trzeba zdać sobie sprawę, że jest naprawdę wiele spółek, które dają prognostyk na wzrosty silniejsze niż DUDA, a ludzie stojący u ich sterów nie lecą tak w ch..a z akcjonariuszami jak wyżej wspomniani.
|
|
Moim zdaniem, podobnie jak na koniec zeszłego tygodnia, tak i na początku nowego, błyszczeć będzie orco. Jeśli rynek zdecyduje się iść do góry, to może być wręcz rewelacyjnie. Kurs na spadkach strasznie zjechał w dół i teraz jest co odrabiać
|
|
Ale cały czas nie określona sytuacja. Widziała by mi się teraz godzina dobrych wzrostów, żeby wszystkie wigi był co najmniej +1 per cent na plusie
|
|
Gdzie można sprawdzić, jak stoi orco na innych parkietach? Ja się zaczynam przyglądać, jeszcze pewnie trochę poleci, ale nie długo chyba będę łapać, tak między 35 a 33. Ale przydałoby się jeszcze zerknąć, jak gdzie indziej stoi.
|
|
Na monnari nie trzya było być specjanie bystrzakiem i kupować w dołku. Ja kupiłem za 1,20, ale się nie sypałem i dziś wyszedłem z prawie 20 procentowym zyskiem. Tak więc można zarobić, ale nie można wejść rzeczywiście za wcześnie i trzeba być gotowym na akceptacje sporych strat.
|
|
Temat:
MONNARI
Ja wszedłem symbolicznie przy 1,20. Zobaczymy co pokaże jutrzejszy dzień, a w trochę dłuższej perspektywie czy sąd zgodzie się przejść z upadłości likwidacyjnej na ugodową
|
|
Co raz więcej wskazuje na to, że rzeczywiście prognozy z II kwartału, że powzrastamy do jesieni, a potem będzie nawrót bessy, mogą się sprawdzić. Myśle że tak pod koniec października trzeba będzie albo pójść do domu albo przejść na platforme, która pozwala grać na krótkich. BTW nasz w20 dobrze i mocno się zapiera, żeby nie pierdolnąć poniżej 2020. Jak jankesi nie zjebią, to za kilka dni moim zdaniem lecimy na północ znowu
|
|
Temat:
06MAGNA
Dzieje się, po poszło info o współpracy podmiotu zależnego z Motorolą. Tak mi się wydaje. Jak się myle, i dzieje się coś głębszego to straciłem większe wzrosty, ale tak właśnie wyszłem za 1,56, a kupowałem po 1,44 i 1,38 więc nie ma co narzekać, zysk jest.
|
|
Ja przed chwilą złapałem trochę sztuk. Ostatnie moje transakcje to o kant dupe potłuc, mam silną potrzebe się odbicia i poprawienia sobie humoru. Więc zaryzykujem
|
|
Temat:
IFIRMA
Cytat:Kiedy odblokują akcje? Jeśli Ci chodzi o te zablokowane pod wezwanie, to one dzisiaj są już odblokowane. I w związku z tym kurs dziś leci w dół. Choć cieszyłbym się ogromnie, gdybym się mylił
|
|
Temat:
IFIRMA
Redukcja 88 procent. Przy dzisiejszym kursie jestem troszkę w plecy. A pewno kursik poleci w dół, bo dużo ludzi zostanie z zbędnym papierem
|
|
Temat:
IFIRMA
koszyk napisał(a):To znaczy, że tego wezwania nie będzie? To wezwanie było. Ja wziąłem udział. Dziś chyba ma być info o tym, na ile papiera się ludzie zapisali i jaka będzie redukcja. Mi się wydaje, że może być ona spora, bo przebicie było ponad dwukrotne, wieć powinno być wielu chętnych. Czynnikiem redukującym redukcję mógł być jednak komunikat KNF, że to wezwanie, to wcale nie wezwanie. Wielu się pewnie przestraszyło, że wał i nie wzieło udziału. Odnośnie ceny. Myśle że jeszcze poleci. Poniżej dwóch może być, zwłaszcza jak będzie duża redukcja z tych zapisów. Coś trzeba będzie przecież zrobić z tym papierem, a nie widać specjalnie powodów, żeby go kisić w portfelu
|
|
nocnygracz napisał(a):Ale za np. 20 lat nie ma takiej siły, która mogłaby sprawić, że metr kwadratowy mieszkania będzie REALNIE więcej wart niż obecnie.
Jest taka siła. Nazywa się erozja. Jak się wielka płyta zacznie sypać i najpierw spadnie standard milionów mieszkań, a potem może i one same "znikną".
|
|
Temat:
ERG
W weekend wynalazłem tę spółke i w poniedziałek wchodzę w papier. Trend wzrostowy jest i powinien być kontynuowany. Chociaż rynek ostatnio na czerwono, to erg zaczął iść do góry.
|
|
Temat:
CCENERGY
W piątek po 16 w końcu było info z walnego, to dziś idziemy do góry
|
|
Tak z ciekawości, jakie masz przesłanki do takiego myślenia? Bo ja coraz poważniej myślę nad pozbyciem się papieru.
|
|
Temat:
AMICA
Przyglądałem się Amice od jakiegoś czasu, bo gołym okiem widać, że kurs jest ostro niedowartościowany. Niestety zabrakło teraz gotówki w portfelu, żeby załapać się na obecne wzrosty, ale jak dla mnie jest jeszcze duży potencjał do wzrostów i jeszcze będzie można na tym zarobić.
|
|