PARTNER SERWISU
zwwhbvry
14 15 16 17 18
mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 25 września 2010 09:43:20 przy kursie: 2,30 zł
volky napisał(a):

A tu proszę bardzo zaniżanie kursu przez samego prezesa naszym kosztem dla sprzedaży grubym. To niebyła korekta. Kurs był manipulowany.
Rozumiem że facet chciał mieć z tego kasę ale dlaczego nie sprzedał pakietu po za rynkiem ?

Możesz to sprecyzować? Skąd wiesz że prezes sprzedał to jakiemuś konkretnemu inwestorowi a nie po prostu wrzucił to w rynek?

leniwiec
0
Wpisów: 61
Wysłane: 25 września 2010 11:34:54 przy kursie: 2,30 zł
city myslice ze na pol miarda mozna wycenic go?
dlaczego nie sprzedal w pakiecie? moze nikt nie chcial takiego pakietu za taka cene?

ciekawy artykul ktos odswiezyl
www.stockwatch.pl/forum/defaul...
Edytowany: 25 września 2010 12:08

Buziek
0
Wpisów: 100
Wysłane: 25 września 2010 13:04:41 przy kursie: 2,30 zł
volky napisał(a):

Wielu ludzi kupiło w okolicach powyżej 30 zł sprzedało niżej zapewne, a City straciło w oczach wiarygodnej firmy.

Buziek a wracając do zysku ... jeżeli spółka jest dochodowa ... godna zaufania
to mogę trzymać ją cały czas. Póki nie będą mi potrzebne pieniądze np na zakup mieszkania, samochodu , prezent dla żony czy coś tam ... to mogę trzymać jej akcje bardzo długo.
A tutaj pozostaje tylko to że spółka jest dochodowa ale nie godna zaufania i dłuższej inwestycji.

Poziom >30 zł był naprawdę zawyżony, przynajmniej na dzień dzisiejszy. Gdybym miał akcję od 2-4 zł to bym sprzedawał od razu. Nie mówię, że City nigdy nie będzie tyle warte w rzeczywistości, bo uważam że spółka ma świetne perspektywy na najbliższe 2 lata. Jednak w chwili obecnej kurs był mocno napompowany. Jeżeli traktujesz City jako inwestycję długo terminową to wcale nie musiałeś sprzedawać... Ale właśnie o to chodzi, kurs wzrósł na spekulacji i tak należało teraz traktować City.

A prezes komu miał sprzedać poza rynkiem? Kto by to kupił po takiej cenie?
Edytowany: 25 września 2010 13:09

del-07102022
0
Wpisów: 47
Wysłane: 25 września 2010 14:01:50 przy kursie: 2,30 zł
oto i nastąpił KONIEC firmy CITYINTERACTIVE S.A. na GPW !!!!!!!

dziękujemy ci PREZESIE ...

Pański geniusz w sprzedawaniu akcji opisywać będą w książkach o inwestowaniu w papiery wartościowe w rozdziale pt. Jak głupota zarządzających niszczy kurs akcji,

ciekaw jestem co Pan powie o swoim genialnym "wyczynie" swoim akcjonariuszom ?
( dla przypomnienia dodam , że akcjonariuszami są także ci , którzy kupili akcje po 34 zł )

i czy w ogóle Pan pokarze się przed szeroką widownią np w TVNCNBC ?

myślę , że lepiej aby tak nie było , bo co Pan powie akcjonariuszom ?
miłe uśmiechy tu nie starczą , a do prawdy , że sytuacja pana po prostu przerosła to pan się przecież nie przyzna ... no więc radzę aby pan pojechał gdzieś na baaaardzo długie wczasy i baaaaardzo długo z nich nie wracał ...

a co do kursu akcji ...

kto teraz kupi akcje CITYINTERACTIVE SA na GPW ?

chyba tylko ludzie umysłowo chorzy ...

bo mająć świadomośc , że Prezes jak tylko zobaczy dobry kurs to go znowu swoimi "przemyślanymi" działaniami zwali o 30 % , a ma do tego jeszcze ponad 6 mln akcji..., kto jest takkim samobójcą ???????????salute

sebeq67
0
Wpisów: 8
Wysłane: 25 września 2010 15:37:36 przy kursie: 2,30 zł
czytam niektóre wypowiedzi i nie mogę się nadziwić.
Dla mnie ta spółka już po 13-14 zł była przeceniona.
Jak wzrosła do 30 zł to wiedziałem, że jest to typowy balon spekulacyjny.
Każdy kto miał te akcje od kilku zł (jak prezes) powinien je od razu sprzedawać i czekać na korektę.
Prezes po prostu uznał, że należy mu sie premia za dobrą pracę i tyle.
A o kolejnych kupujących CIA bym się nie martwił, mogą się pojawić już w poniedziałek, bo przecież kurs "pikuje" ;-)

zjk
zjk
0
Wpisów: 925
Wysłane: 25 września 2010 16:16:24 przy kursie: 2,30 zł
Postawcie sie w sytulacji prezesa,

pieniadze sa nie poto zeby lezaly tylko poto zeby je inwestowac. Widocznie uznal ze warto zamienic czesc akcji na gotowke, zmienic mieszkanie, samochod kupic sobie kilka obrazow.

Na jego miejscu zrobilbym dokladnie tak samo, tylko sprzedal 2-4x wiecej akcji, w przyszlosci bedzie je mogl odkupic napewno... czy taniej czy drozej to nie jest istotne. Dalej posiada absolutna wladze w spolce.

Nie wydaje mi sie zeby prezes mial jakies watpliwosci co do reszty akcjonariuszy,

Na gieldzie zawsze jesli chodzi o pieniadze kazdy mysli o sobie nie o innych, nikt tu nikomu nieda zarobic grubych pieniedzy samemu nie zyskujac.

A jezeli ktos kupuje firme ze wskaznikami C/WK > 13 i wycena ponad 300 mln zl to albo jest hazardzista albo hazardzista.

magellan
35
Wpisów: 196
Wysłane: 25 września 2010 16:31:32 przy kursie: 2,30 zł
Staram się, ale nie mogę zrozumieć frustracji forumowiczów, wynikającą ze strat będących efektem chciwości! Prawie każdy ma teraz złote rady dla Prezesa i właściciela, ale jak widać On sobie super poradził bez Waszych rad, za to skorzystał z Waszej chciwości, żeby nie powiedzieć mocniej:)

Każdy zdrowo myślący, a za takiego mogę teraz uznać Prezesa, zrobiłby podobnie;) ...dla mnie Prezes to Geniusz do tego w czepku urodzony;)

Każdy właściciel/szef marzy o tym, aby w krótkim czasie akcje jego firmy skoczyły ponad 1000% i zaręczam Wam, najczęściej w "nosie" ma opinie, zazdrosnych krytyków/konkurentów/analityków/inwestorów etc. mówiących, że taki nagły wzrost to niezdrowy objaw, zresztą Wy również jak widać nie lubicie stabilnych spółek, które mają mocne fundamenty, ale kurs od roku stoi. Nie mówicie też, że zaletą ich jest to, że co prawda nie rosną, ale i nie spadają:)

a teraz trochę prostej matematyki (bez emocji)

w lutym-marcu 2010, a więc kilka miesięcy temu kurs akcji oscylował ok 2.5PLN

12650000(akcji) x 2,5pln (cena akcji) = 31 625 000 PLN - kapitalizacja spółki w marcu 2010

57,17% - posiadane udziały Prezesa w marcu 2010
czyli 7232005 (akcji) x 2,5pln = 18 080 012 PLN - wartość udziałów Prezesa w marcu 2010

Prezes kilka dni temu sprzedał 750 658 akcji po cenie 25,53

czyli za ok 10% akcji otrzymał 19 164 298 PLN !!

Wniosek jest prosty, oddając tylko 10% akcji swojego portfela, po pół roku otrzymał więcej niż kilka miesięcy wcześniej wynosiła wartość 100%!!! pokażcie mi takiego idiotę, który ryzykował by dalej i nie skorzystał z takiej okazji...

przecież nadal ma ponad 50% akcji spółki ;)
jeżeli sytuacja związana z firmą i jej produktem nie zmieniła się,to pozostałe akcje zapewnią mu bezpieczeństwo finansowe i pozwolą dalej zaspakajać swoje ambicje w zdobywaniu kolejnych szczytów;)..a jeżeli tak nie jest ..to odpowiedzcie sobie sami ;)

na razie zjadł ciastko i ma ciastko, kto tak potrafi?? ;))

simancoonly
0
Wpisów: 7
Wysłane: 25 września 2010 22:54:40 przy kursie: 2,30 zł
Witam jestem nowy. B. interesujące forum, prawdę powiedziawszy nie wiedziałem, ze takie w ogóle istnieją.
Co do powyższego wydarzenia, cóż mleko się rozlało.
Nie do końca zgadzam się z opiniami usprawiedliwiającymi chciwość Prezesa i wyśmiewającymi chciwość drobnicy. Chciwość jest ta sama. Wcale nie twierdzę, że to wada. To całkiem pozytywna lokomotywa. Mimo wszystko niesmak pozostał, w końcu to Prezio to lider.
Takie moje nieprofesjonalne przemyślenia:
To co się stało to jedna skrajność (która stała się faktem) , wyobraźmy sobie drugą skrajność: co by się stało jakby kurs zanurkował do poziomu groszowych wartości,teoretycznie chyba jest to możliwe?

Arkuos
1
Wpisów: 212
Wysłane: 26 września 2010 00:15:13 przy kursie: 2,30 zł
Do jakich groszowych :D Świetne posunięcie prezesa. Co mu będą spekulanci spółką bujać :] Co, już nie jest dla nich warta ponad 30 zł ? Pozdrawiam

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 26 września 2010 08:05:24 przy kursie: 2,30 zł
Mimo tego że jest sobota (a nawet już niedziela), udało się przyszpilić Prezesa i zadać mu wprost kilka z powyższych trudnych pytań
www.stockwatch.pl/artykuly/pos...

pietro54
0
Wpisów: 31
Wysłane: 26 września 2010 10:55:13 przy kursie: 2,30 zł
Witajcie,
Właściwie dość przewidywalna wypowiedz - bo co innego miał powiedzieć, spokojny, stateczny ton wypowiedzi raczej studzi wszelkie emocje.
Absolutnie nie twierdzę że to nie prawda, wręcz zgadam się z perzem, bo uważam że ma prawo do zysku a inaczej raczej nie mógł osiągnąć tak dobrych wyników.
Powiem więcej, jestem akcjonariuszem City choć należę do segmentu ,,leszczy" i jest mi trochę smutno bo w tej chwili tracę dość sporo to z drugiej strony rozumiem sytuację, która myślę że się znacznie poprawi jeszcze przed 10 września kiedy to zostanie opublikowany kolejny raport a jeszcze później 15 listopada kiedy będzie raport za 3Q - suma sumrum do końca roku nikt nie powinien być stratny na tej spółce, ale teraz jest panika i gdybanie co by było gdyby było...
Pozdrawiam cierpliwych.

Gerda
24
Wpisów: 530
Wysłane: 26 września 2010 11:35:28 przy kursie: 2,30 zł
Przede wszystkim gratuluje Stockowi tego że udało mu się porozmawiać z prezesem :)

A co do samego wywiadu:

Gdyby to był pierwszy wywiad, z pewnością kupiłbym jutro po PKC.Jednak po ostatnich poczynaniach wolę poczekać jeszcze tydzień/dwa.

W ogóle to śmieszy mnie zdanie:

Ja nie żyję stricte polskimi realiami, a na światowe standardy nie jest to aż tak dużo pieniędzy.

Brawo Panie Prezesie ! 19 mln zł to naprawdę mało pieniędzy żeby żyć godnie...

volky
0
Wpisów: 245
Wysłane: 26 września 2010 11:57:39 przy kursie: 2,30 zł
"Niestety, kurs szedł w tym tygodniu w dół, ja szedłem za trendem. Sprzedaż przez członka rady nadzorczej okazała się iskierką do korekty, nie myślałem, że tak dużej. Ze sprzedaży pakietowej nie skorzystałem, choć jest to dość typowe w takich sytuacjach. W mojej ocenie istniało jednak ryzyko, że gdy wysunę taka propozycję, fundusze zamiast kupić - sprzedadzą, by szybko zrealizować zysk z ostatnich wzrostów. Mieliśmy już przecież tego przykład. Co do kursu, statystycznie moja sprzedaż nie ma znaczenia w dłuższej perspektywie. Ostatnio nasza giełda to udowodniła. A przecież my pokazujemy bardzo dobry wynik, nie tylko potencjalnie co może stać się w przyszłości. Stąd jestem spokojny jeśli chodzi o wycenę rynkową spółki."

Ja go rozumiem że sprzedał bo chciał mieć kasę dla Siebie i rodziny.
Ale nie rozumiem jak nie można było sprzedać pakietem po za rynkiem.
Przecież tyle instytucji było zainteresowanych miesiąc temu?
Jak fundusz może sprzedać ? Gdy prezes ma takie perspektywy oraz rysuje taką przyszłość.
W dodatku chce oddać część tortu po atrakcyjnej cenie...

Prezes w trend się wpasował ?!
Przy normalnym rynku wystarczyło że ktoś 3 tys akcji wystawił na sprzedaż żeby spychać kurs w dół. A jak wystawiał zakup 3 tys to się w zleceniach zakupu przebijali przed nim.
Były całe takie dni że stały jakieś pakiety i tylko silne zakupy powodowały ich przebicie.

Więc jak ktoś wywala 750 tys akcji!
To co w trend się wpasował czy właśnie go wykreował ?!
Skoro uważa że sprzedaż 44 tys. akcji przez członka RN miała znaczenie to nie pomyślał że jak sprzeda 750 tys to nie będzie miała?

Na dogrywkach pakiety po 50 tys. przerzucane ale jak kurs był 23,50
a na przerzut zleciał na 23 zł TO jest wpasowanie się w trend ?

Panie Prezesie przebicie poziomów wsparcia z AT 23,50-23,60
dorzucenie do tego faktu sprzedaży przez Pana akcji nie wygląda na dobre ukierunkowanie kursu. 90 % osób na forach i w necie mówi o spadku. Naganiacze podchwytują a jak będą długo wtórować to naprawdę kurs dojedzie do 9 zł. Taki efekt lawiny....

Edytowany: 26 września 2010 12:02

orzech
98
Wpisów: 915
Wysłane: 26 września 2010 11:59:13 przy kursie: 2,30 zł
myślę że prezes miał prawo sprzedać i coś za dobrą robotę sobie sprawić, w wywiadzie-brawo dla SW-powiedział też wyrażnie że nie ma zamiaru pozbywać się już ani jednej akcji,jeśli to prawdziwe i uczciwe to chyba jest to fair..,jestem tutaj drobniusieńkim posiadaczem ale papiera w panice na pewno się nie pozbędę,poczekam cierpliwie bo jeśli realnie wyniki sprzedaży będą takie jak zakłada prezes to krzywda nam się chyba nie stanie...ja też będę tutaj cierpliwy

natermanh
0
Wpisów: 2
Wysłane: 26 września 2010 12:02:30 przy kursie: 2,30 zł
Gerda napisał(a):

15,5mln ;)

volky napisał(a):

Panie Prezesie przebicie poziomów wsparcia z AT 23,50-23,60
dorzucenie do tego faktu sprzedaży przez Pana akcji nie wygląda na dobre ukierunkowanie kursu. 90 % osób na forach i w necie mówi o spadku. Naganiacze podchwytują a jak będą długo wtórować to naprawdę kurs dojedzie do 9 zł. Taki efekt lawiny....

A kazdy kto zna spolke jej perspektywy aktualne fundamenty wie ze to bedzie/jest okazja do zakupow. Gdy wszystko ucichnie bedzie jak dawaniej ;)

danek197
0
Wpisów: 317
Wysłane: 26 września 2010 12:17:12 przy kursie: 2,30 zł
Gerda napisał(a):
Przede wszystkim gratuluje Stockowi tego że udało mu się porozmawiać z prezesem :)

A co do samego wywiadu:

Gdyby to był pierwszy wywiad, z pewnością kupiłbym jutro po PKC.Jednak po ostatnich poczynaniach wolę poczekać jeszcze tydzień/dwa.

W ogóle to śmieszy mnie zdanie:

Ja nie żyję stricte polskimi realiami, a na światowe standardy nie jest to aż tak dużo pieniędzy.

Prezes wierzy ze spółka bedzie dużo droższa a wywalił akcje bandhead bandhead BRAWA tym zadanim zakoncz komentarz do wypowiedzi Prezesa

pietro54
0
Wpisów: 31
Wysłane: 26 września 2010 13:08:37 przy kursie: 2,30 zł
Gerda, można godnie żyć nawet za kilka tysięcy zł, ale zapewniam Cię, choć sam jestem raczej biedny, że 19mln to sam przedsmak bogactwa. Nie chciał byś popływać pięknym jachtem po morzu śródziemny ze swoją wybranką? bądź kup za 19mln dom w Monaco.
Prezes wierzy że spółka będzie dużo droższa, ale do tego czasu on swoimi kanała mi odkupi to co sprzedał, odkupi znacznie taniej od ludzi takich jak Ty danku i od wielu którzy w popłochu sprzedali - takie jest moje zdanie na ten temat, czas to zweryfikuje.

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 26 września 2010 14:03:29 przy kursie: 2,30 zł
pietro54 napisał(a):

Prezes wierzy że spółka będzie dużo droższa, ale do tego czasu on swoimi kanała mi odkupi to co sprzedał, odkupi znacznie taniej od ludzi takich jak Ty danku i od wielu którzy w popłochu sprzedali - takie jest moje zdanie na ten temat, czas to zweryfikuje.

jakby za jakiś czas zaczął odkupować to by się dopiero skompromitował bo to by znaczyło że wykorzystał swoją pozycję do spekulacji i zarabiania kosztem drobnych.
Jeżeli ta sprzedaż zakończy się na tych 700 tys a tak twierdzi prezes to moim zdaniem nie ma problemu. To raptem 10% akcji w jego posiadaniu i dalej ma pełną kontrolę. Człowiek stał się w ciągu kilku miesięcy multimilionerem i chciał to jakoś odczuć a nie tylko przyglądać się na liczbę zer na rachunku maklerskim

Gerda
24
Wpisów: 530
Wysłane: 26 września 2010 14:35:39 przy kursie: 2,30 zł
Ja rozumiem że można być bogatym i BOGATYM ale gadanie że nie żyję się w Polskich warunkach i dlatego potrzeba więcej pieniędzy brzmi trochę jakby za chleb płacił 200 dolarów.

Kamil Gemra
0
Wpisów: 3 001
Wysłane: 26 września 2010 14:35:54 przy kursie: 2,30 zł
mrk napisał(a):
[quote=pietro54]
Człowiek stał się w ciągu kilku miesięcy multimilionerem i chciał to jakoś odczuć a nie tylko przyglądać się na liczbę zer na rachunku maklerskim

Najlepszy komentarz do całej sytuacji salute Dopiero z realnej gotówki można czerpać przyjemność love4

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CIGAMES

14 15 16 17 18

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,649 sek.

upounukp
lcuqgfdg
ufchicri
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 227,49 zł +381,14% 96 227,49 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
elimowkm
aikljqzd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat