PARTNER SERWISU
blbowzyn
1 2 3
voughtex
0
Wpisów: 1
Wysłane: 28 lutego 2015 23:04:35 przy kursie: 0,57 zł
Obserwuję od jakiegoś czasu Leonidas Capital z NewConnect i wydaje mi się, że to prawdziwa perełka. Polecam zapoznanie się z ostatnim raportem kwartalnym: newconnect.pl/index.php?page=1... Wyniki są imponujące. A przyszłość zapowiada się jeszcze lepiej - mają po 22%-34% Mikrokasy, Tap2C, T-Bull.

O T-Bullu w ww. raporcie:

Przychody netto ze sprzedaży T-Bull sp. z o.o. w 2014 r. wyniosły 3,1 mln zł, zysk ze sprzedaży 1,5 mln zł, a zysk netto 1,2 mln zł (dane niezaudytowane i niezatwierdzone przez walne zgromadzenie). Imponujące wysokości marż są konsekwencją skrupulatnej realizacji celów Spółki, która prowadzi działalność na rynku IT (tworzenie aplikacji oraz gier na systemy mobilne: iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry – które są dostępne również na amazon.com). Ponadto w 2014 r. T-Bull Sp. z o.o.:
- wyprodukował ponad 20 aplikacji i osiągnął ściągalność na poziomie 50 mln (średnio 137 tys. pobrań dziennie); dla porównania w 2013 r. było to 9 mln (średnia dzienna: 25 tys. pobrań);
- uruchomił spółkę zależną w Hong Kongu;
- otrzymał ponad 1 miliard zapytań o reklamy w grach.

Brzmi super.

Ciekawy jestem raportu Mikrokasy za 2014 r. Prognozowali 1 mln zł zysku netto, a Leonidas to będzie konsolidował (tak samo jak wyniki T-Bulla).

Co myślicie o Leonidasie?
Edytowany: 24 listopada 2016 11:40

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 28 lutego 2015 23:26:01 przy kursie: 0,57 zł
Dla mnie, jak ktoś napisze rzeczownik 'perełka', i jeszcze nie daj Bóg z przymiotnikiem 'prawdziwa', to mi się chce natychmiast uciekać.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 28 lutego 2015 23:36:31 przy kursie: 0,57 zł
od perełka już tylko malutki kroczek do "promocja" i "już taniej nie będzie" ;p
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD

Bercik40
0
Wpisów: 494
Wysłane: 28 lutego 2015 23:52:17 przy kursie: 0,57 zł
A pamiętacie taka perełkę jak e-kancelaria i kto jest jej prezesem. Teraz pytanie nr 2 kto jest największym udziałowcem leonidasa. Czyżby prezes e-kancelarii ? Raczej odganiałbym akcje tej spółki kijem. Pamiętacie kto naganiał na obligacje e-kancelarii czyżby leonidas ?

Bercik40
0
Wysłane: 28 lutego 2015 23:57:57 przy kursie: 0,57 zł
voughtex napisał(a):
Obserwuję od jakiegoś czasu Leonidas Capital z NewConnect i wydaje mi się, że to prawdziwa perełka. Polecam zapoznanie się z ostatnim raportem kwartalnym: newconnect.pl/index.php?page=1... Wyniki są imponujące. A przyszłość zapowiada się jeszcze lepiej - mają po 22%-34% Mikrokasy, Tap2C, T-Bull.

O T-Bullu w ww. raporcie:

Przychody netto ze sprzedaży T-Bull sp. z o.o. w 2014 r. wyniosły 3,1 mln zł, zysk ze sprzedaży 1,5 mln zł, a zysk netto 1,2 mln zł (dane niezaudytowane i niezatwierdzone przez walne zgromadzenie). Imponujące wysokości marż są konsekwencją skrupulatnej realizacji celów Spółki, która prowadzi działalność na rynku IT (tworzenie aplikacji oraz gier na systemy mobilne: iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry – które są dostępne również na amazon.com). Ponadto w 2014 r. T-Bull Sp. z o.o.:
- wyprodukował ponad 20 aplikacji i osiągnął ściągalność na poziomie 50 mln (średnio 137 tys. pobrań dziennie); dla porównania w 2013 r. było to 9 mln (średnia dzienna: 25 tys. pobrań);
- uruchomił spółkę zależną w Hong Kongu;
- otrzymał ponad 1 miliard zapytań o reklamy w grach.

Brzmi super.

Ciekawy jestem raportu Mikrokasy za 2014 r. Prognozowali 1 mln zł zysku netto, a Leonidas to będzie konsolidował (tak samo jak wyniki T-Bulla).

Co myślicie o Leonidasie?

Pamiętasz kto naganiał na obligacje Leasing Expert spółka Leonidas. Spółka prognozowała zysk na poziomie 1 mln za 2014 r przed szukaniem frajerów na ich obligacje i akcje . W czwartym kwartale prognozę odwołała a zysk za 4 kwartał okazał się wielka stratą. Również e kancelaria prowadziła tzw kreatywną księgowość cały czas generowała straty które przeobrażały się w zyski ponieważ sterowali kursem certyfikatów hahahahahah. To samo robili w gancie. Raczej bym nie ufał tej familii binky Ale każdy może robić z kasą swoją co chce. Zalecam jednak dużą ostrożność king
Edytowany: 1 marca 2015 00:01

jozefsztrop
0
Wpisów: 19
Wysłane: 3 marca 2015 11:11:40 przy kursie: 0,50 zł
Patrząc na aktywa (myślę tutaj o spółkach portfelowych) jakie posiadają widzę przyszłość przed nimi. Taki T-bull z branży technologicznej, Tap2C również z branży technologicznej, Mikrokasa z branży finansowej (pożyczki), Red Pharma Laboratories z branży farmaceutycznej. Z ostatniego raportu kwartalnego wynika, że spółki te generują zyski, co przekłada się na Leonidas Capital. Widzę, że jest konsekwencja w działaniach czyli raz/dwa razy do roku inwestują w dobre spółki. Akcje LEO idą do góry (w dniu publikacji raportu o nabycie firmy farmaceutycznej wzrost o kilkanaście procent - to znak, że trzeba kupować.

Bercik40
0
Wysłane: 3 marca 2015 11:21:51 przy kursie: 0,50 zł

Bercik40
0
Wysłane: 3 marca 2015 11:25:37 przy kursie: 0,50 zł
jozefsztrop napisał(a):
Patrząc na aktywa (myślę tutaj o spółkach portfelowych) jakie posiadają widzę przyszłość przed nimi. Taki T-bull z branży technologicznej, Tap2C również z branży technologicznej, Mikrokasa z branży finansowej (pożyczki), Red Pharma Laboratories z branży farmaceutycznej. Z ostatniego raportu kwartalnego wynika, że spółki te generują zyski, co przekłada się na Leonidas Capital. Widzę, że jest konsekwencja w działaniach czyli raz/dwa razy do roku inwestują w dobre spółki. Akcje LEO idą do góry (w dniu publikacji raportu o nabycie firmy farmaceutycznej wzrost o kilkanaście procent - to znak, że trzeba kupować.

Wręcz zabijają się o te akcje dziś poszło 10 akcji po 0,57 zł. Rynek New Connect i catalist to chory rynek bez płynności. Jak już raz kupisz to nikt już od ciebie nie odkupi chyba ze dyskontem -20% binky kupisz tanio i oddasz jeszcze taniej king
Edytowany: 3 marca 2015 11:26

jozefsztrop
0
Wysłane: 9 marca 2015 10:33:26 przy kursie: 0,60 zł
Jedna ze spółek portfelowych Leonidas Capital tj. Red Pharma Laboratories wprowadziła nowe innowacyjne preparaty dermatologiczne - jest to alternatywa dla preparatów sterydowych. Zaczyna się dziać w ich spółkach. Kurs dzisiaj 0,60 zł, obroty znacznie zaczynają wzrastać od pewnego czasu.

www.newconnect.pl/?page=1045&a...

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 9 marca 2015 10:37:43 przy kursie: 0,60 zł

DRIVER77
0
Wpisów: 641
Wysłane: 10 marca 2015 00:28:02 przy kursie: 0,60 zł
EKA znów sie odezwała.
Pomimo że od ponad roku nie mam nic od nich. Czyli jestem neutralny. Jednak dane w systemie zostały.
Po dwóch tyg spokoju od telefonów,wznowili próbę drogą mailową. Naganiają na akcje.
Chyba zacznę to traktować jak nękanie.

Treść maila z EKA sprzed chwili. Nie śpią Think

Cytat:
Obecnie pojawił się projekt dotyczący emisji akcji. Emitent jest notowany na mniejszym parkiecie giełdy papierów wartościowych. Od dwóch lat jest w wyraźnym trendzie wzrostowym, popartym solidnymi fundamentami. Jeśli byliby Państwo zainteresowani inwestycją w akcje bardzo proszę o odpowiedź zwrotną o treści "tak" wówczas skontaktujemy się z Państwem i przedstawimy szczegóły.

Pani A.M z Leonidas chyba na bezsenność cierpi.
Ale najlepsza jest treść maila. Gdzieś niedawno słyszałem taką formułkę i spółeczka leży na łopatkach.

obs
obs
0
Wpisów: 490
Wysłane: 10 marca 2015 09:47:22 przy kursie: 0,61 zł
anty_teresa napisał(a):
No, najbardziej dzieje się w Ekancelarii ;)

Znałem osoby, które pracowały w e-kancelarii zanim ruszyła na podbój giełdy z WDM.
Była to zwykła firma windykacyjna, która przyzwoicie prosperowała.

Niestety zgubił ją łatwy dostęp do pieniędzy dla firm windykacyjnych i chciwość. W pewnym momencie obligacje EKA schodziły jak ciepłe bułeczki. Była to pokusa, o którą się potknęli. Bo kupowanie potem portfeli do windykacji - nie ważne jakich, byle szybko ulokować kasę skończyło się problemami z płynnością.

Co do Leonidasa.
Działalność usługowa jest "taka se". Jak się patrzy na to, jakie obligacje oferowali to trudno o zachwyt.
Natomiast w portfelu inwestycyjnym jest już dużo lepiej.
Nie lubię firm lichwiarskich (pożyczkowych), reszta jest mało znana.

Ale ja osobiście widzę jedną bardzo dobrą spółkę - T-Bull sp. z o.o. (marka Thunder Bull)
To jest producent gier mobilnych i ma sporo takich, które zostały pobrane ponad milion razy.
Tu można znaleźć: android, windows phone, iphone
Najwięcej pobrań: Real Car Speed (android 6,2M, windows 7,7M)
dla porównania Real Boxing Vivid (android 2,7m, iphone 7,2m) - [podaję tylko, aby pokazać skalę zainteresowania użytkowników, a nie model biznesowy i wycenę spółki]

Przychody T-Bull wzrosły z 0,67m w 2013 r. do 3,1m w 2014, a zysk netto ze 0,1m do 1,3m i są to konkretne przychody z reklam wbudowanych w grach (podobny model stosuje Examobile).

Tak więc, aby poetycko podsumować - "i na gównie może kwiatek wyrosnąć".

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 10 marca 2015 10:27:00 przy kursie: 0,61 zł
DRIVER77 napisał(a):
EKA znów sie odezwała.
Pomimo że od ponad roku nie mam nic od nich. Czyli jestem neutralny. Jednak dane w systemie zostały.
Po dwóch tyg spokoju od telefonów,wznowili próbę drogą mailową. Naganiają na akcje.
Chyba zacznę to traktować jak nękanie.

Do mnie też z EKA i Leonidasa dzwonili i pisali, a ja im numeru prywatnego nie podawałem - zastanawiam się skad go wytrzasneli?? Narazie nie sa nachalni a w wolnej chwili miło pogadać z kimś mniejsza wiedzę odemnie Angel

jozefsztrop
0
Wysłane: 11 marca 2015 10:07:36 przy kursie: 0,65 zł
Faktycznie ten T-bull wygląda bardzo dobrze pod względem oferty produktowej tj. gier co przekłada się na przychody i zyski. Natomiast bardzo interesuje mnie kolejna spółka z portfela Leonidas Capital, myślę tu o Tap2C:

http://www.tap2c.pl/realizacje

Zauważyłem Logo Tpa2C na wielu miesięcznikach np. Playboy, Przyjaciółka, CHIP, Claudia i wiele innych, wygląda to dość poważnie, muszą mieć zatem umowy z tak poczytnymi miesięcznikami, w związku z tym czy ktoś ma jakieś informacje na temat działalności Tap2C? Uważam, że to kolejne zdrowe aktywo w Leonidasie.

jozefsztrop
0
Wysłane: 11 marca 2015 10:20:59 przy kursie: 0,65 zł
Mają również w portfelu spółkę MIKROKASA, wyniki Mikrokasy za rok 2014 wyglądają bardzo dobrze: Suma bilansowa na koniec 2014 to 21.011.506 zł, co stanowi wzrost rok do roku o 119 proc. Aktywa na poziomie 8.873.817, tutaj wzrost rok do roku o 171proc. Aktywa obrotowe wzrosły o 93 proc tj. do 12.137.689 zł. Przychody za 2014 6.936.484 natomiast zysk 1.310.860 zł. Uważam, że to kolejne zdrowe aktywo w Leonidasie.

Poniżej link do raportu Mikrokasy:

www.gpwcatalyst.pl/raporty_ebi...

DRIVER77
0
Wysłane: 11 marca 2015 11:32:29 przy kursie: 0,65 zł
jozefsztrop napisał(a):
Faktycznie ten T-bull wygląda bardzo dobrze pod względem oferty produktowej tj. gier co przekłada się na przychody i zyski. Natomiast bardzo interesuje mnie kolejna spółka z portfela Leonidas Capital, myślę tu o Tap2C:

http://www.tap2c.pl/realizacje

Zauważyłem Logo Tpa2C na wielu miesięcznikach np. Playboy, Przyjaciółka, CHIP, Claudia i wiele innych, wygląda to dość poważnie, muszą mieć zatem umowy z tak poczytnymi miesięcznikami, w związku z tym czy ktoś ma jakieś informacje na temat działalności Tap2C? Uważam, że to kolejne zdrowe aktywo w Leonidasie.

Tap2C oferuje technologię na urządzenia mobilne. Daje ona możliwość łączenia form drukowanych z treściami interaktywnymi.

Leonidas 102 tyś zł tam zainwestował co dalo im prawo do 34% głosów na zgromadzeniu wspólników.
Dodatkowo zobowiązali się do finansowania do kwoty 0,5 mln zł.

Była oferta również dla indywidualnych. Forma pożyczki UCP/Akt notarialny. Na 6 miesięcy. Miałem to w portfelu (Tap2C)
Wywiązali się.

Leonidas sporo w EKA miał wrzuconego szmalu,ale z tego co się orientuję wyskoczyli w porę z tej inwestycji.
W Leasing Expert też siedzą.

ZenonN
0
Wpisów: 6
Wysłane: 16 marca 2015 11:20:46 przy kursie: 0,83 zł
Zauwazyłem, że Red Pharma Laboratries intensywnie będzie zwiększała dystrybucję swoich produktów (było dużo ogłoszeń na Przedstawicieli Medycznych). Z informacji uzyskanych przez komunikaty Leonidas Capital widać, że Red Pharma wprowadza coraz to nowe produkty medyczne (coś na bazie komórek macierzystych).
W związku z tym czy ktoś ma więcej informacji na temat tego podmiotu, by wygląda to dość poważnie.

DRIVER77
0
Wysłane: 16 marca 2015 15:20:56 przy kursie: 0,83 zł

daro567
0
Wpisów: 6
Wysłane: 23 marca 2015 12:15:33 przy kursie: 0,82 zł
rekomenduje ostrożność na tej spółce, ci sami ludzi robili e-kancelarie i puszczali w rynek obligacje, obecnie złożyli wniosek o upadłość i chcą "wykręcić" obligatariuszy na grube miliony. Jeżeli ten mechanizm wyrolowania inwestorów się sprawdzi , dlaczego tego nie zrobić na innej spółce?

Bercik40
0
Wysłane: 31 marca 2015 15:13:22 przy kursie: 0,89 zł
Szanowni Państwo,

najskuteczniejszym sposobem ograniczania ryzyka swojego portfela inwestycyjnego jest dywersyfikacja. Dlatego chcielibyśmy przedstawić i zaprosić Państwa do współpracy przy dwóch projektach inwestycyjnych dotyczących branży nowych technologii oraz branży farmaceutycznej. Bezpieczeństwa dodaje fakt, że gwarantem inwestycji będzie poręczenie wg kodeksu cywilnego przez Leonidas Capital S.A.

Roczny okres zwrotu, minimalna kwota wejścia 10 000 zł oraz oprocentowanie w wysokości 7% dają Państwu bardzo atrakcyjne możliwości inwestycji.

Jeżeli powyższa propozycja spotkała się z zainteresowaniem z Państwa strony, proszę przesłać odpowiedź o treści;" TAK". Doradca skontaktuje się i przedstawi szczegóły.

Pozdrawiam,

Anna Marcinkowska
Dyrektor ds Kluczowych Klientów.

tel: 71 32 72 817
GSM: 500 209 813
e-mail:anna.marcinkowska@leonidascapital.pl

http://www.leonidascapital.pl

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE ERATONRG

1 2 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 3,502 sek.

bgrujzly
asettmqy
roitiizi
Komunikaty ESPI/EBI Erato Energy SA

ZOBACZ TAKŻE:
Wiadomości | Akcjonariat | Wyniki finansowe
Analiza fundamentalna | Analiza techniczna | Wycena akcji

Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hbwpkmbn
fdkghigl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat