khcpeogc
Advertisement
PARTNER SERWISU
tromlzyn
8 9 10 11 12

Ewolucja gracza giełdowego

cyzo
3
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 753
Wysłane: 13 maja 2016 09:29:39
No fakt, że nie wygląda to za ciekawie. Podażowy cień z 15/04, podwójny szczyt, przełamanie dołem średniej, wybicie ostatniego dołka z końcówki kwietnia. Zobaczymy jak uda się z tego wykaraskać.

Ogólnie nabieram niedźwiedziego nastroju. Coraz wyraxniej widzę, że to ostatnie wzrosty to jedynie korekta i powrócimy do spadków. swig80 IMHO jedzie już na oparach i poważnie sie zastanawiam, czy nie zamknąć dzisiaj wszystkich pozycji. Zależy jeszcze jakie będą informacje o ratingu ( no i o której) - bo jak ogłoszą przed zamknięciem to możemy się w poniedziałek niemiło zaskoczyć otwarciem.

Całe otoczenie polityczne w kraju wybitnie nie sprzyja wzrostom. Strategia, która stosuję niestety potrzebuje w miarę stabilnej sytuacji rynkowej, zeby trendy mogły się rozwinąć. To co ostatnio widzimy, to ochocze wybijanie się z konsilidacji, drobne wzrosty....i obuchem w łeb.

To przy okazji daje mi pewien pomysł na trochę zmodyfikowaną strategię, która zakładałaby wyszukiwanie społek dopiero co kończących trend spadkowy lub będącymi w początkowej fazie konsolidacji (czyli jak dotychczas) i zejście z interwałem o 1 w dół do D1. Bardzo dużo konsolidacji na wykresie W1 ma zakres ok 20-30% i tutaj widziałbym zastosowanie klasycznej teorii Dowa połączonej ze średnimi. Żadnych czarów- zwykłe zajęcie pozycji w dole konsoli po utworzeniu się nowego HH. Ryzyko stosunkowo małe - bo to dół konsoli - a upside spory. Mentalny Take Profit ustawiony na szczycie konsoli z realizacją po nie wykonanym wybiciu z tygodniowej konsolidacji i wybiciem ostatniego dołka na dziennym. Jeżeli natomiast dojdzie do zdrowego wybicia na W1 to przechodzę z prowadzeniem pozycji na interwał W1 ze stopem jak w przypadku TP, czyli ostatni dołek na D1 przed wybiciem na W1.

Za dużo czasu nie mam, więc przykład pierwszy z brzegu - może nie do końca udany, ale +/- oddaje całą koncepcję.

APATOR na W1

Średnia SMA 30 zaczyna zwalniać i zawijać do góry, RSI mocne i MACD zaczynają zawijac do góry, czyli spełnione wszystkie warunki, żeby wrzucić spółkę do "obserwowanych" w mojej normalnej strategii. Widzimy też zakres ewentualnej konsolidacji - między 25 a 33 plny.

kliknij, aby powiększyć

Przechodzimy na D1

Zajęcie pozycji na wybiciu 29,35 ze stopem pod najniższym dołkiem. Dalej agresywnie prowadzony SL i out na pierwszym "zawachaniu" się popytu, tu przy 31,13. R/R 1:2,3 zysk +/- 6%

kliknij, aby powiększyć

leniuch
2
Wpisów: 875
Wysłane: 13 maja 2016 09:35:11
Niewykluczone, że masz rację. Tak to widzi "zagranica": www.bloomberg.com/news/article...

A propos strategii, zobacz to: akcjometr.wordpress.com/2016/0...

Wg mnie timing tej strategii (i jej rezultaty) są ekstremalnie wręcz fartowne, no ale fart (odczytywania ogólnego nastroju) też trzeba mieć.
Edytowany: 13 maja 2016 09:37

cyzo
3
Wysłane: 13 maja 2016 12:26:38
leniuch napisał(a):
A propos strategii, zobacz to: akcjometr.wordpress.com/2016/0...

No tak, ale podana strategia zakłada po prostu próbę łapania dołków.
Może przykład Apatora nie był najszczęśliwszy. Generalnie do gry wejdą jedynie spółki, które już pokazują jakąś siłę względem swoje sektora. Taki...swing w konsoli. Może to będzie remedium na słaby rynek, bo przyznam szczerze, że chwilowo nie mam nerwów i cierpliwości, żeby czekać tygodniami na jakies wyniki, po czym wystąpi Antonio z nowa teorią spiskową i cały misternie uknuty plan idzie w**zdu.

cyzo
3
Wysłane: 17 maja 2016 15:47:59
Pytanie czysto teoretyczne, mające na celu jedynie zrozumienie mechanizmów zawierania transakcji.
Spółka RELPOL, gdzie kurs uparcie nie chce przebić ceny 9,20. Zakładam, że powyżej 9,20 ustawione są zlecenia kupna z Limitem aktywacji powiedzmy na 9,21; 9,24. Jeżeli teraz jako posiadacz akcji tej spółki dogadam się z moim kolegą i wystawię zlecenie sprzedaży 1 akcji po 9,30 a on zlecenia kupna 1 akcji po 9,30 to wystarczy do ustanowienia nowego kursu i tym samym odpaleniu zleceń oczekujących na Lmt Aktywacji?
Tam oczywiście czekam już ja z wbitym zleceniem sprzedaży posiadanych akcji....tak sie to robi? king

Albo jeszcze lepiej...posiadając rachunki w dwóch różnych biurach mogę sam sobie sprzedać powyższą przykładową 1 akcję za 9,30 :)

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 17 maja 2016 16:14:07
Pytanie jest złożone to i nie będzie prostej odpowiedzi (tak/nie) :D.
Możesz sobie wystawić zlecenie sprzedaży po cenie jakiej chcesz, ale zostanie zrealizowane dopiero wtedy gdy wszystkie zlecenia z niższą ceną zostaną zrealizowane.
Możesz złożyć 2 rodzaje zleceń kupna z ceną:
- z limitem aktywacji po wskazanej cenie (realizacja zlecenia PKC w momencie osiągnięcia tej ceny)
- z maksymalną ceną jaką akceptujesz (czyli w podanym przykładzie nie drożej niż 9,3 ale jeśli jest taka możliwość to taniej - po najlepszej cenie po drugiej stronie arkusza)

Zakładam, że chodzi o drugi rodzaj zlecenia kupna, wtedy cena zostanie ustalona na 9,3 tylko wtedy jeśli nie ma zleceń sprzedaży poniżej tego poziomu, z tego co zajrzałem w arkusz to poniżej wisi niewiele mniej niż 1k akcji i tyle musiałbyś kupić (chociaż zdarzają się też zlecenia ukryte i to bardzo często, więc nie ma gwarancji, że skupisz wszystko i nie wiadomo wtedy czy cena podskoczy do spodziewanych limitów aktywacji).

cyzo
3
Wysłane: 18 maja 2016 11:58:46
No tak, w swoim chytrym i przebiegłym planie, którego niepowstydziłby się sam Machiavelli pominąłem fakt, że 9,30 to cena max i najpierw wyczyści wszystkie zalegające pod spodem zlecenia.

Jak w takim razie fizycznie wykonuje się czyszczenie stopów? Bo wychodzi na to, że przy bardziej płynnych spółkach potrzeba na to grubej gotówki.

cyzo
3
Wysłane: 2 czerwca 2016 08:43:55
Nie ma co...wczorajsza sesja bardzo ciekawa:)
Pozbyłem się wreszcze PMP - więc pewnie zacznie rosnąć :) Troche mi poszarpał portfel, no, ale cóż.

Przedwczorajszy wystrzał KSG wyciągnął portfel z powrotem na +.
W portfelu jeszcze:
AST - prawdopodobnie dzisiaj wyleci na BEP, jeżeli pokryje lukę sprzed dwóch dni

KSG - obserwuję rozwój sytuacji. Nie doszukałem się w wiadomościach przyczyn takiego wystrzału, więc nie do końca wiem jak to interpretować. Wczoraj widać było realizację zysków na papierze, ale finalnie wyciągnięto kurs do góry na zamknięciu. Cholera wie, jak tuteraz stopa ustawiać na takim nerwowym rynku, ale wydaje mi się, że granica 1,60 nie powina już zostać przekroczona.
Podobną sytuację miałem w zeszłym roku na Alcie - kurs teraz znaaaaacznie wyżej niż moja cena sprzedaży.

CTG - kurs uparcie odbija się od LT. Zamkniecie poniżej 5,70 oznacza out.

IMS - strasznie sie kisi po wybiciu, ale przy obecnym stanie rynku odbieram to raczej na plus. Daję mu szansę do 2,40

RLP - stop przesunięty pod 8,5 wiec juz prawie na BEP. Ogólnie pokładam w tym papierze duże nadzieje, bo teoretycznie ma niczym nie ograniczony potencjal do wzortu kursu x 4, więc szkoda by było się z nim tak brutalnie obejść.

cyzo
3
Wysłane: 6 czerwca 2016 16:18:44
Wprawdzie to nienajlepszy moment na zakupy...ale wpadł mi w oko Groclin.

Przemysł Motoryzacyjny ma się świetnie na tle swig80, który jako jedyny trzyman fason - pytanie jak długo.

kliknij, aby powiększyć

Po wybiciu poziomu 15,00 (na obrotach) nastąpiła łagodna korekta na wyraźnie zmniejszonym wolumenie...i wygląda, jak by to był jej koniec. RSI w trendzie wzrostowym, utworzyło nowy HH.
Z uwagi na fakt, że rynek chwilowo przypomina pole minowe - asekuracyjnie 1/2 pozycji.

kliknij, aby powiększyć

cyzo
3
Wysłane: 16 czerwca 2016 14:01:30
Chciałbym popróbować kontraktów, jednak mam zagwostkę, jakimi wykresami sie posługiwać - wykresem kontraktu, czy instrumentu bazowego?

Np. chciałbym zagrac krótko na wybicie wsparcia na mwig40.

Na instrumencie bazowym wybicie było:

kliknij, aby powiększyć

A na kontrakcie jeszcze nie:

kliknij, aby powiększyć

vladinho
45
Wysłane: 16 czerwca 2016 15:12:05
właściwie równie dobrze można zrobić ankietę typu "jak uważacie".
Generalnie powinno analizować się instrument bazowy i na tej podstawie wyciągać wnioski (i tak ja oddałbym głos w ankiecie).
Rozjazd może wynikać z tego, że płynność na kontraktach jest trochę inna i wahania mogą odbywać się z większą amplitudą (Ktoś może pozbywać się kontraktów, w momencie gdy akcje zaczynają rosnąć, ale kupujących kontrakty jeszcze nie ma).
Trend długoterminowy najczęściej ciągnie cenę kontraktów w swoją stronę.
Może to też być wynik spekulacji, np. mwig40 dopiero przebija wsparcie (nie jest potwierdzone), a kupujący kontrakty mogą grać na zwrot.

W takiej sytuacji (przebicie wsparcia) kupowanie kontraktu jest bardzo ryzykowne, jeżeli to wsparcie przy ruchu powrotnym zachowa się jak opór wtedy tak, można liczyć na sensowną kontynuację ruchu w dół i postawić sensownego stopa.

cyzo
3
Wysłane: 16 czerwca 2016 16:00:05
vladinho napisał(a):
jeżeli to wsparcie przy ruchu powrotnym zachowa się jak opór wtedy tak, można liczyć na sensowną kontynuację ruchu w dół i postawić sensownego stopa.

Taki też mam plan. Obecna próba wybicia wsparcia dołem akurat dobrze pomogła zilustrować problem.

To pytanie w takim razie, jak tu stopa ustalać. Może do stopa wyznaczonego na bazie trzeba dodać zmienność z na kontrakcie... ?

vladinho
45
Wysłane: 16 czerwca 2016 20:00:51
tu sprawa jest bardziej skomplikowana.
Teoretycznie można zakładać alert na instrumencie bazowym i na jego podstawie podejmować decyzję o zamknięciu kontraktu, ewentualnie czekaniu na zamknięcie sesji/początek następnej.
Jeżeli nie chcesz/nie możesz codziennie przeglądać rachunku kontraktowego to lepiej ustawić stop-loss albo o odpowiednie przesunięcie punktowe względem waloru bazowego - tu warto pamiętać o większej amplitudzie wahań, albo o Twoją tolerancję na stratę.
W praktyce jeśli trzymasz kilka kontraktów, rynek nie poszedł w stronę, którą zakładałeś i musisz uzupełnić depozyt to możesz nie mieć komfortu poczekania do wyznaczonego stop-losa i coś trzeba zamknąć.

Ważna rzecz - to są moje opinie, kogoś kto jakieś doświadczenie ma i nie do końca traktuje instrument pochodny jako "zakład".

cyzo
3
Wysłane: 16 czerwca 2016 23:49:16
vladinho napisał(a):
lepiej ustawić stop-loss albo o odpowiednie przesunięcie punktowe względem waloru bazowego

Jakie to jest odpowiednie? Jest na to jakaś "dobra praktyka" ? Można jakąś średnią ustalić?

vladinho napisał(a):
W praktyce jeśli trzymasz kilka kontraktów, rynek nie poszedł w stronę, którą zakładałeś i musisz uzupełnić depozyt to możesz nie mieć komfortu poczekania do wyznaczonego stop-losa i coś trzeba zamknąć.

To już zupełnie inna bajka i na razie tego nie ogarniam. Póki co zakładam grę bez dźwigni, ale MM na kontraktach to kolejna porcja wiedzy, którą chce przyswoić. Jeżeli dostępny jest lewar to chciałbym go jednak wykorzystać, ale też w ramach przyzwoitego rozsądku. Niestety jeszcze nie mam pomysłu jak.

Sytuacja, którą wspomniałeś - że trzeba depo uzupełnić, wynika z maksymalnego lewara, czy trzymasz na rachunku minimalna gotówkę potrzebną na depozyt?

Na youtubie widziałem ostanio ciekawy wykład niejakiego Rafała Zaorskiego odnośnie jego tzw. "runów spekulacyjnych"
Runy spekulacyjne
Co prawda używa tego na FXie, ale ciekaw jestem, czy da radę praktycznie to zastosować na futerkach, bo sama koncepcja bardzo mi się podoba.

vladinho
45
Wysłane: 17 czerwca 2016 10:44:57
cyzo napisał(a):
vladinho napisał(a):
lepiej ustawić stop-loss albo o odpowiednie przesunięcie punktowe względem waloru bazowego

Jakie to jest odpowiednie? Jest na to jakaś "dobra praktyka" ? Można jakąś średnią ustalić?

Odpowiednie - miałem na myśli to co pisałeś czyli przesunięcie kontraktu względem instrumentu bazowego. Np jeśli w momencie utrzymania hipotetycznego oporu wig20: 1747 a kontrakt na wig20: 1727 to stop loss wyliczony na wig20 powiedzmy 1765 dla kontraktu to będzie 1745, a przesunięciem jest 20.

Dobra praktyka ? Ja uważam, ze najlepszą jest ta do której masz zaufanie, wyuczona na własnym doświadczeniu :).
Ja kontrakty staram się nie trzymać długo (miesiąc), więc i alerty na stop losy mam dość ciasne, ale decyzję o zamknięciu staram się podejmować wieczorem, albo w weekend - nie jest to pełna automatyka.

cyzo napisał(a):
Póki co zakładam grę bez dźwigni, ale MM na kontraktach to kolejna porcja wiedzy, którą chce przyswoić. Jeżeli dostępny jest lewar to chciałbym go jednak wykorzystać, ale też w ramach przyzwoitego rozsądku. Niestety jeszcze nie mam pomysłu jak.

Warto poszukać strategii zarządzania portfelem, ale nie trzeba też szukać daleko. Wątek @Wojetek jest bardzo dobry i można sporo skorzystać na lekturze, ja go cenię bardziej niż "Dziennik profesjonalnego gracza giełdowego" P.Brandt'a. Z wątku @Leniuch'a też można wyciągnąć kilka fajnych elementów, chociaż ja chcę wierzyć, że człowiek jest lepszy niż maszyna :D.
Wiem, że oba przeglądasz, ale warto czasem spojrzeć pod zasadniczym kontem:
- co definiuje sygnał i dobór waloru do sygnału
- jakie są warunki zaangażowania w pojedynczy walor (tu może być to powiązane z lewarowaniem pozycji lub nie)
- czy są warunki ograniczające ryzyko pojedynczej inwestycji (stop na portfelu a nie na walorze)

cyzo napisał(a):
Sytuacja, którą wspomniałeś - że trzeba depo uzupełnić, wynika z maksymalnego lewara, czy trzymasz na rachunku minimalna gotówkę potrzebną na depozyt?

Minimalnej lepiej nie trzymać, bo otwierając każdą nową pozycję możesz się pomylić. Przy czym straty/zyski księgowane są codziennie, w związku z tym gotówka na rachunku zmienia się codziennie, więc nawet jeśli inwestycję zaczynasz bez lewara, to już następnego dnia może być lewarowana.
Jeżeli dopuszczasz posiadanie pozycji lewarowanych i nie blokujesz otwierania pozycji ryzykiem utraty wartości jakiejś części portfela, to w niekorzystnym przypadku stop losy na pojedynczych pozycjach nie wystarczą i będziesz musiał uzupełnić depozyt, zanim te stop losy zostaną osiągnięte.
Jeśli ograniczysz straty ryzykiem na całym portfelu, to dopuszczasz możliwość zamykania którejś z pozycji, zanim osiągnie SL.
Złotego środka nie ma :/.
Tu drobna uwaga, chyba żaden DM nie umożliwia zamknięcia pozycji z SL na utracie wartości portfela. De facto taką rolę pełni sam depozyt właśnie. Czyli pomimo dobrej decyzji o zamknięciu, to już samo opóźnienie wykonania zamknięcia spowoduje konieczność uzupełnienia depozytu.

(Przypadki można mnożyć uwzględniając w tym czynnik ludzki, ale też i systemowy w DM - polecam zajrzeć do kroniki @Szutnika i afera 100 sekund)

Co do runów - tak, bardzo ciekawa spekulacja, przy czym wg mnie można stosować zarówno przy kontraktach, ale i akcjach - chociaż tu problemem jest koszt prowizji (bo przy cenie kontraktu np. 3zł jest to koszt pomijalny).
Polecam też informacje z wykładu o fazach sesji, bardzo przydatne, nawet jeśli nie chcesz korzystać z daytradingu.
Edytowany: 17 czerwca 2016 11:47

cyzo
3
Wysłane: 17 czerwca 2016 11:38:41
Dzięki.
Tak patrzę sobie, że chyba najprzyjemniejszym instrumentem do nauki jest FUSD. Mało bolesny w przypadku pomyłki na jednym kontrakcie:)a można łatwo potrenować granie na lewarze.

vladinho
45
Wysłane: 17 czerwca 2016 12:13:58
Co do FUSD i generalnie walutowych kontraktów, to sprawa jest ciut prostsza - płynność zapewnia automat, który zarabia na spreadzie - podobnie jak struktury.

ps. post wyżej modyfikowałem, bo musiałem zrobić przerwę w pisaniu :)
Edytowany: 17 czerwca 2016 12:14

cyzo
3
Wysłane: 26 czerwca 2016 12:40:19
W portfelu w dalszym ciągu KSG, IMS i RLP. Jakoś w sumie dzielnie się te spółki trzymają pomimo ostatniej zawieruchy. Nie ma sygnału sprzedaży...więc trzymam.

Wypatrzyłem możliwe krótkoterminowe zagranie na ABA. Kurs jest w ciekawym miejscu. Ogólnie kurs w długoterminowym trendzie spadkowym, ale Marcowe (2015) notowania ustanowiły HL w strefie 1,18 - 1,40.
Wybicie 1,87 oznaczałoby wybicie z ostatniej konsolidacji oraz przebicie długoterminowej LT spadowego. Rosnące obroty i RSI wskazują, że pojawiło się jakieś zainteresowanie papierem. W tym zagraniu celowałbym na TP na poziomie 2,7 , który wydaje się być poziomem dość isototnym ze względu na wielokrotne bycie raz wsparciem raz oporem. R/R 3/1, wię słuszne, chociaż tutaj bym się nie oglądał na oddalonego o 14% Stoplossa. Ostatnio coraz bardziej skłaniam się do ustawiania początkowego SLa zaraz na poziomie BE, ewentualnie pod ostatnim dołkiem z niższej ramy czasowej - albo wybicie jest i jest zdrowe...albo nie. Nie chce mi się znowu oglądać jak kurs się obsuwa w kierunku (sensownego przecież) SLa. Szkoda czasu. W przypadku odwrócenia się sytuacji i jednak wzrostu zawsze można się zaczaić na korektę.

To tyle poBrexitowych przemyśleń. Oprócz tego czaję się na S na fwig40, bo w okresie przynajmniej kilk kolejnych tygodni nie widzę innego kierunku. Szacuję, że teraz może być kilka dni wzrostowego odreagowania i przebicie 3400, ale przy pierwszej oznace zadyszki szukałbym możliwości zajęcia szorta. Cyba, że od razu polecimy w dól i z hukiem przebijemy 3200, wtedy zaczekam na zwyżkę.

kliknij, aby powiększyć

Oprócz tego interesująco wygląda GLC. Co prawda wchodzić należało na wybiciu 4,40, ale tera widać konsolidację, więc też nie głupie miejsce na wejście.

kliknij, aby powiększyć

I kolejna: VOTUM S.A.
Kurs się ładnie, spokojnie skorekcił do poziomu 38,2% zniesienia całej fali wzrostowej od dołków z 2011 r. Obecnie widać lekko wzmożone obroty ( lepiej widać na dziennym), zawijającą SMA30 oraz rosnące RSI, co w takim układzie dobrze wróży. Rzekłbym, setup wręcz książkowy.
Pytanie, czy punktem dobrym do wejścia jest ok. 14,41, czyli wybicie ostatniego szczytu "mniejszej" konsolidacji, czy przeczekanie do wybicia 15,0.

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

No i na koniec ZMT. Setup w zasadzie identyczny jak w przypadku VOT. Kurs utworzył podwójne dno, jedynie może konsolidacja za mała i za krótka, żeby już wytrząsnąć ostatnio nagromadzoną podaż. Na uwagę zasługuje jednak ciekawy sposób testowania wsparcia w okolicach 1,50. 2 pułapki na miśki.

kliknij, aby powiększyć

I teraz już na prawdę na koniec :) mała zagwozdka...jak ma się chęć szorcenia całego indeksu do wzrostowych zakusów kilku spółek.
Edytowany: 26 czerwca 2016 12:42

cyzo
3
Wysłane: 12 lipca 2016 10:36:21
Korzystając z chwilowej zwyżki zakupione wczoraj:
KGH - 70,45
KER - 54,01

Czaiłem się jeszcze na CIG, ale Lmt mi sie nie aktywował i uciekło. Papier blisko ostatnich szczytów z Kwietnia, więc powinien jeszcze się trochę skorekcić przed ewentualnym atakiem.
Inwestycje z nastawieniem bardzo krótkoterminowym, prowadzone na interwale D1.

Poza tym coraz bardziej i z coraz większym zaciekawieniem zagłębiam sie w FX. Trading plan już na ukończeniu - do końca tygodnia uruchamiam Demo.

cyzo
3
Wysłane: 15 lipca 2016 11:15:25
Wczoraj kupione pół pozycji na CIG po 26,01. Zdecydowanie za późno, więc stop bardzo blisko pod wczorajsza świeczką. Ryzyko 0,9%. Dzisiaj na obrotach wybijane są dwa ostatnie istotne szczyty, więc jeżeli tydzień się zamknie na tym poziomie to jest szansa na dalsze zwrosty.W przypadku zanegowania wybicia szybki SL na minimalnym ryzyku i poczekam na korektę ( przypuszczalne z powrotem w okolice 24,0. Jak by się dobrze wpatrzec to jakiś olbrzymii RGR się rysuje zaczynając od Lutego 2012. Nie wiem tylko, czy tak rozległa foracja ma jeszcze jakies znaczenie.

Oprócz tego przygladam się XTB. Technicznie ciężko cokolwiek na razie powiedzieć, ale to tak bardziej z ciekawości i przecucia, że p.Zabłocki zrealizuje swoje plany o globalnym zasięgu XTB. A braku pomysłów,zacięcia i konsekwencji w realizacji planów odmówic mu nie można.

Wojetek
PREMIUM
505
Wpisów: 7 288
Wysłane: 15 lipca 2016 12:43:52
Mimo wszystko ładne wejście z CIG, w sumie ruszył za CDRem. Faktycznie niektórzy grali CIG wcześniej po 24 - tyle że nie było żadnej gwarancji, że nie będzie odbicia od górnej bandy na 26. Dziś wręcz euforia na spółkach growych. XTB jak przejdzie strefę 15-15,5 to też jest to praktycznie nobrainer do gry :).
Edytowany: 15 lipca 2016 12:45

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

8 9 10 11 12

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,343 sek.

xyhfbgmx
rthrlavw
jekurhvt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ukpnnpwz
jzmhnlxu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat