za: http://stooq.pl"W związku z dużym udziałem projektów drogowych w portfelu Polimex-Mostostal nie spodziewa się istotnej poprawy rentowności w 2012 r. Jeśli rentowność się zwiększy to nieznacznie, do 2,3 - 2,5% na poziomie netto. Tegoroczny budżet grupy zakłada zwiększenie EBITDA. Priorytetem spółki na ten rok będzie redukcja zadłużenia grupy." istotnej poprawy rentowności to chyba nikt się nie spodziewał, cały czas słyszy się o niskich marżach, ale zjazd o prawie 8% to jakaś abstrakcja... dla mnie. Co się wydarzyło w tym kwartale? Umknęła mi jakaś katastrofa?
|
|
Temat:
TAURONPE
No akurat w moim przypadku nie mam powodu do narzekania - zgłoszenie elektronicznie, kontakt mailowy, wymiana papierów, i tadam:
Szanowni Państwo,
Z radością informujemy, że zostali Państwo zakwalifikowani do Promocji: GWARANCJA NIŻSZEJ CENY Tym samym zyskują Państwo gwarancję niższej ceny za prąd przez 12 miesięcy od dnia wejścia w życie Aneksu do Umowy Kompleksowej. Promocyjna cena energii elektrycznej zależy od ilości akcji TAURON PE, które zostały nabyte przez Odbiorcę lub osobę trzecią, szczegóły znajdą Państwo w załączonym regulaminie promocji. Oferta dotyczy zgłoszonego we wniosku punktu poboru energii elektrycznej, tj: <<dane lokalu>> W załączeniu przesyłamy Regulamin Promocji. W przypadku pytań prosimy o kontakt z TAURON Infolinią pod numerem 555 444 555. Uwaga! Oferta cenowa dotyczy tylko sprzedaży energii elektrycznej – nie obejmuje opłat za jej dystrybucję. Wysłany przez Państwa Wniosek stanowi aneks do aktualnie obowiązujących umów, dlatego nie muszą Państwo tracić czasu na inne formalności.
Z poważaniem, TAURON Polska Energia
cała zabawa dla 15% obniżki ceny ale tylko na jeden lokal - więc należy wybrać najbardziej "prądożerny" bardziej dla sportu przeszedłem ta procedurę bo oszczędności nie powalają.
|
|
O rany... deja vu po tylu latach :) jednym z "subtematów" mojej pracy magisterskiej (to czasy kiedy dinozaury radośnie baraszkowały wśród wielkich paproci zasłaniających słońce) był właśnie "goodwill" i metody jego wyceny. Chyba pójdę odkopać to wiekopomne dzieło. Nie przypominam sobie za to (ale to może ułomność wieku) żebym coś pisał o testach na utratę wartości - mogę prosić o przybliżenie tematu (może casus?) Z góry dziękuję Pozdrawiam
|
|
Moim zdaniem wszystko zależy właśnie od horyzontu inwestycyjnego - piszesz stop lossy na liniach wsparcia kilkuletnich wykresów - fajnie, ale te kilka to ile? Dłużej / krócej niż przypuszczalny czas trwania inwestycji? Tu nie ma prostych odpowiedzi :)
|
|
143,2 (a potem zjazd :) PS jeśli to drugie nie nastąpi przyjmę z pokorą dopisek "d.pa nie prorok" przy nicku
|
|
Temat:
TAURONPE
Czekałem i czekałem, bo były obiecanki i w końcu jest - program lojalnościowy :) na stronie http://www.promocja.tauron-pe.pl/ dla mieszkańców Polski południowej :) W skrócie - jeśli nabyliśmy max pakiet, mówię o swoim przypadku to zamiast 0,3299 zł brutto za kWh zapłacimy 0,2804zł czyli 14,85% taniej (i nijak mi nie chce wyjść 15% o których mówi reklama). Czyli jeśli zużywamy ca 175kWh miesięcznie - oszczędzimy 104,13zł rocznie. Taki bonus do dywidendy jeśli weszliśmy długookresowo. Ktoś może mnie sprawdzić czy dobrze liczę? (przyjąłem do obliczeń taryfę G11).
|
|
Błagam... "A jej biznes podstawowy performuje źle." ...litości.
|
|
Temat:
ULMA
Halo... Czy tu jeszcze żyją? :)
|
|
46,13 uzasadnienie: a bo ja wiem?
|
|
Temat:
TECHMEX
"Data sporządzenia: 2010-05-31 TECHMEX Wezwanie do uiszczenia zaliczki przez wierzycieli Spółka Techmex SA w upadłości likwidacyjnej informuje, że Postanowieniem z dnia 28 maja 2010 r. Sąd Rejonowy w Bielsku-Białej Wydział VI Gospodarczy w sprawie postępowania upadłościowego Techmex SA w Bielsku-Białej postanowił zobowiązać wierzycieli:
1.Karen SA w Warszawie, 02-674, ul.Marynarska 21; 2.Tech Data Polska w Warszawie, 03-237, ul.Inowłodzka 3; 3.BRE Bank SA Oddział Bielsko-Biała, 43-300 Pl.Wolności 7; 4.Kredyt Bank S.A. I Oddział KB S.A. w Bielsku-Białej, 43-300, ul. 11 Listopada 102; 5.ING Bank Śląski Centrum Bankowości Korporacyjnej w Gliwicach, 44-100, ul.Zwycięstwa 28; 6.Podkarpacki Bank Spółdzielczy Oddział Krosno, 38-400, ul.Tysiąclecia 6
do uiszczenia zaliczki na koszty postępowania upadłościowego w kwocie po 270.000 zł (dwieście siedemdziesiąt tysięcy złotych) od każdego w termnie 7 dni pod rygorem umorzenia postępowania."
to w odpowiedzi na "rozmowy z inwestorami chcącymi dokapitalizować firmę" oraz "zaawansowane negocjacje" (nie zdradzając żadnych szczegółów jednakowoż) :)
|
|
Temat:
TECHMEX
Witam Szanownych Doświadczonych Koleżanki / Kolegów, na jak długo szacujecie jeszcze agonię? Ten wyrok to jest wyczerpana pierwsza instancja, teraz druga z całym korowodem?
|
|