EJEK czyli eur/jpy Przeszukujac net odnosnie analiz , wpadłem na taki link który odwedzam prawie codziennie theelliottwavesufer.blogspot.d... Ale teraz trzeba znaleść coś samemu na własnym wykresie  , aby potwierdzić analize i wychodzi mi ze trzeba obsrwować wybicie z trojkata dołem . Dawno nie wstawiałem tu fotek wiec nie bede sie wysilał i zrobie to przez : http://www.bankfotek.pl/view/1503444 , http://www.bankfotek.pl/view/1503462 . Ja juz mam pozycje zabezpieczoną , obecnie czekam na wybicie dołem , moze za wczesnie  , tu emocje mnie poniosły a ztym mam nadal małe problemy
|
|
Witam :), widze ze tu sie nic nie dzieje
|
|
To ustalmy może kto jest bykiem a kto niedźwiedziem.Dla mniej doświadczonych,tudzież zdezorientowanych. Niedźwiedzie chcą kupić akcje,dlatego dziś sprzedają i czekaja na lepsze jutro-czytaj tanie zakupy.Byki to posiadacze,dziś kupili,by drożej jutro sprzedać.Oczywiście słówko dziś,jutro jest umowne,niekoniecznie oznacza następną kartkę w kalendarzu. Z tej perspektywy,co może się wydać dziwne,sądząc po moich komentarzach na tym i innych wątkach,tak,wychodzi na to,że jestem bykiem. Tylko,że ta zabawa może wymagać dużo czasu,cierpliwości i kapitału.Na spokojne uśrednianie.w końcu wypłata jest tylko raz na miesiąc.  [/quote] Szooler ja sobie bardzo cenie Twe wypowiedzi , ale punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia . Mnie jako drobnicy nie stać na usrednianie. A co do wyplaty co miesiac to ona może sie przeciągnąć jesli chodzi o giełde szczagolnie przy usrednianiu;)
|
|
Coś mnie dziś tchneło i sprzedałem ostatnią społke z portfela , dzięki Taurusowi80 ktory dał mi do myslenia  ostatnimi postami. Na diełdzie jestem od połwy roku i powiem ze mogło być lepiej gdyby nie brak wprawy i wiedzy.Ale ciesze sie ze jestem na plus ogolnie. Czekam na 1900 Voxa  .
|
|
Z ciekawsci zerkłem na EUR|PLN . I na wykresie 1/h przeciagłem kreske od 13-05 , przez 24-05 i wygląga to jakby zostala przecieta linia szyi.
|
|
Musze się zacytować , aby okreslić o co mi chodziło , bo link nie wciąga na stone o ktorej mysle  . Mam na mysli tematy z podanej strony np 1) ING TFI Korekty są okazją do kupna . Prognozy dla rynku akcji i obligacji. 2) Małe i średnie sołki - silnik gospodarki
|
|
|
|
platek napisał(a):Bezrobocie wzrosło o 0,2% a my wystrzeliliśmy?. Zatrudnienie w sektorze pozarolniczym 290tyś , prognoza 200 tyś
|
|
Manat36 napisał(a):Co do Eliota to chyba 1,2,3,4,5 na S&P500 sie odrysowało  patrząc na interwał pięcio minutowy . I mam nadzieje ze na tym koniec bo futy na miedz i rope jakoś się trzymają  . Pare zdań nowicjusza Chyba jeszcze jedzie S&P w doł
|
|
Co do Eliota to chyba 1,2,3,4,5 na S&P500 sie odrysowało  patrząc na interwał pięcio minutowy . I mam nadzieje ze na tym koniec bo futy na miedz i rope jakoś się trzymają  . Pare zdań nowicjusza
|
|
Kopex w odpowiedzi na pozew wystosowny przez Famur gielda.wp.pl/a,1,b,1,c,14,wid,...Cytat:Zawarte w odpowiedzi na pozew twierdzenia Emitenta i TAGOR S.A. opierają się na trzech zasadniczych zarzutach, a to:1. zaprzeczeniu okoliczności, jakoby Emitent i TAGOR S.A. nie wywiązały się, lub nienależycie wywiązały się z umów zawartych z Fabryką Maszyn FAMUR S.A. i powodem, a dotyczących realizacji kontraktu chińskiego; Emitent i TAGOR S.A. stoją na stanowisku, iż umowa o współpracy z dnia 11.01.2008 r. zawarta pomiędzy Emitentem a Fabryką Maszyn FAMUR S.A?podmiotem dominującym wobec powoda (o której zawarciu Emitent informował w raporcie bieżącym nr 4/2008 z dnia 12 stycznia 2008 roku), nie nakładała na Emitenta obowiązku powierzenia realizacji 50% zakresu wartościowego kontraktu z kontrahentem chińskim ani powodowi, ani Fabryce Maszyn FAMUR S.A.,natomiast Szczegółowa umowa o współpracy z dnia 05.06.2008 r. zawarta pomiędzy Emitentem, TAGOR S.A., powodem i Fabryką Maszyn FAMUR S.A. wygasła wskutek zmiany przez kontrahenta chińskiego zakresu przedmiotowego kontraktu. Tym samym sformułowane przez powoda twierdzenie o niewykonaniu przez Emitenta i TAGOR S.A. powołanych umów poprzez niepowierzenie powodowi realizacji 50% wartości kontraktu z kontrahentem chińskim jako przesłance odpowiedzialności odszkodowawczej Emitenta i TAGOR S.A. z art. 471 Kodeksu cywilnego, jest bezpodstawne;2. braku odpowiedzialności Emitenta i TAGOR S.A. za nieuczestniczenie powoda w realizacji kontraktu chińskiego, który to brak wynikał z jednej strony ze zmiany żądań i oczekiwań kontrahenta chińskiego, a z drugiej strony z wadliwości wykonanych przez powoda elementów, które miały być dostarczane w ramach realizacji kontraktu chińskiego; zawarte miedzy Grupą Famur a Grupą Kopex w 2008 r. umowy o współpracy dotyczyły konkretnego, określonego w nich asortymentu; zmiana treści kontraktu na skutek zawartego ze stroną chińską aneksu w maju 2009 r., zdezaktualizowała istotne przedmiotowo elementy zobowiązań stron w umowach o współpracy, czyniąc je prawnie bezskutecznymi; przejawiona?mimo braku skutecznych prawnie zobowiązań?wola dalszej współpracy z Grupą Famur w realizacji kontraktu na rzecz partnera chińskiego (zamówienie przez TAGOR SA w FAZOS SA części przesuwników sekcji i siłowników w czerwcu 2009 r.) zaowocowała nienależytym jakościowo i nieterminowym wykonaniem zadania przez powoda, co spowodowało skuteczne prawnie odstąpienie przez TAGOR SA od dalszej realizacji zamówienia przez FAZOS SA i było podstawą decyzji o zaniechaniu dalszej współpracy między stronami w realizacji kontraktu;3. braku jakiegokolwiek związku przyczynowego pomiędzy zachowaniem Emitenta i TAGOR S.A. a rzekomymi szkodami w majątku powoda z tytułu rozliczenia transakcji walutowych; transakcje walutowe typu forward dokonywane przez FAZOS SA miały charakter oderwany od ewentualnej realizacji kontraktu na rzecz strony chińskiej.Na poparcie swojego stanowiska Emitent oraz TAGOR S.A. wniosły o przeprowadzenie dowodów z odpowiednich dokumentów oraz przesłuchania świadków i stron procesu.
|
|
lajkonik napisał(a):Niby to prawda, ale chyba jak większość fundamentalistów bardziej mnie interesuje wskażnik C/Z. Co z tego, że stocznie miały całkiem spory majątek, gdy nie umiały wygenerować zysku. C/WK interesuje mnie tylko już w przypadku konkretnej firmy, która spełnia inne, ważniejsze kryteria - C/ZO, zasoby gotówki, a zadłużenie, branża, żródła przychodów - perspektywy, struktura właścicielska itd. Ale ja nic nie pisałem o stoczniach  . Na GWP jest jescze troszke firm z zasobem gotowki i z perspektywami przyszłość
|
|
|
|
Temat:
PGE
|
|
|
|
Temat:
PGE
|
|
Temat:
PGE
|
|
Temat:
PGE
Pracownicy PGE mają dopiero przyznane jednostki na akcje . Miałek okazje rozmawiać z pracownikiem PGE .
|
|
wlodek1 napisał(a):Vox napisał(a): to zależy tylko i wyłącznie od porannych futów na S&P. jutro rano przekonamy się czy będzie luka.
Jaka stronke polecacie do śledzenia futures na Sp500? Stooq http://stooq.pl/
|
|
W negatywnej opcji zakładam że urosną spółki fundamentalnie zdrowe i mające perspektywy na przyszłość , to tak pod trzeci kwartał( i myślę że to już się dzieje). A w opcji optymistycznej zakładam wzrost całego indeksu WIG. Przepraszam za wczesniejsze byczki w tekscie ale sam jestem byczkiem  . Proszę zobaczyć co niedzwiedzie robią od września www.pb.pl/4/a/2009/10/18/Niedz...  Mogę sie mylić więc każdy odpowiada za siebie  .
|
|
Jest to scenrjusz prawdopodobny  . Są spółki na których jakaś mizerota przekłada z kieszeni do kieszeni , afekt jest taki że obroty rosną a kurs ani drgnie  . Przy obrotach trzy krotnie większych kurs powinien wystrzelić w kosmos lub zanurkować. Wniosek nasuwa się taki że trwa oczekiwanie na ubieranie
|
|
Obecna analiza rynku przez Białka http://wojciechbialek.blox.pl/html , oraz analiza Pana Piotra Kuczyńskiego blog.parkiet.com/kuczynski/200... . Pan Piotr już pare miesięcy wcześniej mówił o pażdziernikowej korekcie , ale po przeczytaniu tego linku widzę że taki pewny nie jest  . Sledząc S&P nadal jestem na trzech elkach i albo mnie wywali albo bedzie premia za ryzyko;)
|
|
Temat:
PRIMETECH
JakubS napisał(a):Spółka zapowiada akwizycję m.in. w Australii, co mi się bardzo podoba. Zadłużenie KPX niewielkie, kredyt gotowy do wykorzystania, dobry timing na zagraniczne zakupy i rozwój Spółki, który zaprocentuje w przyszłości. Moim zdaniem: Kopex=Perła. Niestety nasza kopalnie nie będą miały dużo pieniędzy na inwestycje, ale może kiedyś w sektorze rozpoczną się prywatyzacje?? Bogdanka dała dobry przykład, a dzięki nowym srodkom z emisjii, kopalnie znalazłyby fundusze na rozwój. Na czym skorzystałaby nasza Spółka. Ale to tylko hipoteza.
Z konkretów to czekam też na zapowiadane kontrakty zagraniczne.... pozdrawiam akcjonariuszy. J. Pozwole sobie dodać link do strony na temat , Kopex gotowy do przejęcia Remagu i niewielkiej firmy w Australii www.parkiet.com/artykul/7,8560...
|
|
Temat:
PRIMETECH
Dziękuje Owner#o . Może nie bedzie tak zle Nasdaq ciągnie usiaki w górę i do 20 zł nie dojedziemy
|
|
Miałem dylemat gdzie podać ten link  , bo pasuje jak ulał do zmierzeń kopexu. ale przynajmniej nikt nie powie że nagnialem do kupna kopexu  '" Bez rozwju energetyki wiatrowej Polska nie wywiąże się z wziętych na siebie zobowiązań"" forsal.pl/artykuly/355576,syst...
|
|
Przczytałem prace domową , czyli Przekrój. Ciekawa lektura po przeczytaniu zaraz budzi się pytanie jekie spółki dobrać do następnej dmuchanej ekologicznie banieczki. Napewno Kopex
|
|
Następny kometrz Białka , który daje do myslenia  , czy mówi prawde czy nagania www.parkiet.com/artykul/7,8506... . Ale mam nadzieje że bedzie jeszcze przez chwile dobrze bo mam trzy L-ki
|
|
|
|
|
|
|
|
Stany malują się na zielono  . Wstrzymuje się
|
|
mWIG40 dopiero pod koniec sesji sporo nadrobił . Myślę że część osob czeka w krzakach na korekte  . Ale jesli usiaki bedą na zielono do końca tygodnia to chęc zysków skłoni do wyjscia z krzaków inwestorów
|
|
Temat:
Pomocy!
Wstrzymaj się z emocjami i przeczekaj , lukaj na S&P500 jak zakończy tydzień. Emocje trzymaj na wodzy , na giełdzie zawsze są okazje wystarczy że poczytasz fora spółek
|
|
Mniejsi inwestrzy pozbywają się papierków a dziś widać że jakaś mizerota z brzuchem zbierała kupując 24732 i 21962 sztuk . Wcześniej też było takie zbieranie  . Pocwicze cierpliwość i zobacze czy na grzbiecie mizeroty do się wybić do przodu
|
|
Proszę o rozszyfrowanie " Umowa krajowa jednostki pośrednio zależnej"". I jaki ta umowa ma wpływ na przyszłe rapory KOPEXU?  . Z góry dziękuje www.parkiet.com/artykul/7,8473...
|
|
Wyleciałem na spadkach z trzech spółek , pozostały mi jeszcze dwie . Ale dziś kase z trzech spolek przeznaczyłem na jedną . Więc nie jesteście sami w inwestycjach. Poadrawiam
|
|
guffy napisał(a):Manat36 napisał(a): Dzięki za link , wchodząc na strone można doczytać się więcej na temat kopexu . Zamieszczone są inne informacje  o działaniach i planach spółki. Ehhhh szkoda gadac. Jak Ty dziekujesz za link do wnp !!!!! To co Ty robisz w tej spolce. Zadam pytanie na ile liczysz 5, 10 , 15 %? Bo z tego co obesrwuje ostatnio bardzo dużo nowych twarzy na Kopex sie pokazalo. Podam Ci jeszcze jeden http://www.gpwinfostrefa.pl. Tam sa informacje ze społki o umowach itp. Co do kopex zasada jest taka jak masz pozytyw ( czyt. umowa na 600 tys, 5 mln, 20 mln, 200 mln) brak reakcji a wrecz spadek (no dzisiejsza sesja wyjatek 0,22% up)!!!!! Brak jakichkolwiek inf 3 %, 6 %, max 7-10 % up. Czy warto ? Decyzja nalezy o Ciebie! Pozdr. Pracuje po 10 do 16 godzin na dobę i miałem link podany na tacy , nie wymagało to wertowania internetu co oszczedza moj czas bo na sen zosteje mi mało czasu. Wiec podziękowałem , ale mało osób zna znaczenie tego słowa. Akcje kopexu kupiłem po 17 , 58 i 17,86 razem 950sztuk , przelicz sam na ile licze
|
|
Temat:
ORZBIALY
Ale tu cisza na forum  . Czy to cisza w oczekiwaniu na wyniki za pierwsze połrocze?. Cena ołowiu (USA/tona)rośnie na rynku. Przeszperałem informacje w necie i nic ciekawego nie znalazłem , może macie jakieś informacje?  . Coś mi się zdaje że dopiero po wynikach za pierwsze połrocze może kurs ruszyć , jesli bedzie pozytywny.
|
|
Dzięki za link , wchodząc na strone można doczytać się więcej na temat kopexu . Zamieszczone są inne informacje  o działaniach i planach spółki.
|
|
Właśnie po powrocie z pracy sprawdzam co urosło na giełdzie i jestem miło zaskoczony
|
|
Gangi wróć do wcześniejszych zleceń np z 20-08-09. Bardzo bym chciał być takim Kowalskim , ktory się loguje biorąc 9105sztuk  . Patrząc na AT z miesiąca mamy długi dolny cień(zapowiedz zwyżki), a z tygodnia długi biały korpus(sygnał zmiany trendu).
|
|
Gangi napisał(a):Manat36 napisał(a):Obserwując zlecenia 21-08-09r widać że ładnie się logują sporymi pakietami. Ubierają wczesniejszych posiadaczy , więc będzie gorąco napisz wprost co masz na mysli Gangi mialem na mysli wchodzące zlecenia , takie od 10 do 60 tysiakow  . gielda.wp.pl/a,1,b,4,c,2,do,,i... . Pozdrawiam
|
|
Obserwując zlecenia 21-08-09r widać że ładnie się logują sporymi pakietami. Ubierają wczesniejszych posiadaczy , więc będzie gorąco
|
|
|
|
|
|
Zastanawiając się nad ceną docelową warto się zastanowić  czemu logowali się tu takimi wielkimi pakietami przez parę dni pod rząd. Myslę że dla tego iż widzą perspektywy wzrostu spółki i sporych zysków. A może coś więcej wiedżą niż płotki topiąc w spółkę tyle kasy.
|
|
Temat:
SYGNITY
Miło poczytać Wasze pozytywne posty , bo ja nadal tu siedzę . Zobacze co z tego będzie ;)
|
|
|
|
Na obecną chwile nie ma w zleceniach sprzedaży 48550 sztuk , przy kursie 4,41. Dziś tern czysty ;). Pozdrawiam
|
|
Patrząc na dane ze zlecenami sprzedaży widać zlecenie 4.41 / 48550sztuk  . Daje to do myslenia , ale jaki ma w tym interes sprzedać skoro wchodził 7-07-09r przy kursie około 4.20  . Mysle że chce zastraszyć innych aby więcej przytulić tego papierka po atrakcyjnej cenie
|
|
Temat:
SYGNITY
Joker , dzięki za podanie strony  , superowa .
|
|
Temat:
SYGNITY
Małym pakietem też tu się zalogowałem ;)
|
|
ups , sory , miało być zakamarki
|
|
zemsta i bol prowadzą w zkamarmi  , co innego myslenie pztytywne
|
|
|
|
Witam . Mimo iż krąży widmo korekty nadal tu siedzę i dokupiłem po 4 zł. Mam cichą nadzieje że małymi kroczkami do przodu  i 3.5 nie zobaczymy
|
|
Mysle że nie ma co pdkręcać i mowić żę bedzie jutro lepiej . Jedziemy z gorki  . Analitycy  w mediach widza wszystko na czarno co w jeszcze wiekszym stopniu wzmaga pozbywanie się spółek. Większość portali w necie też widzi wszystko w czarnych barwach . Mysle że to uruchmiona spirala. Mam madzieję że jak w Stanach zapali sie z czasem ma zielono to troszke wyhamuje
|
|
|
|
Temat:
GRAVITON
Witam , też wziąłem pakiecik i też tu siedze . Czas pokaże czy urosnie :)
|
|
|
|
Witam. Zapowiadająca sie korekta podnosi mi adrenaline  , a inwestuje na giełdzie jakieś dwa miesiące  i jestem na plusie;). Sledząc informacje w necie sądze że pierwsze dni nowego tygodnia będą na zielono www.money.pl/gielda/wiadomosci... Pozdrawiam
|
|
|
|
Wszystko możliwe iż jutro podskoczy kurs , w Stanach przebiega sesja na zielono  . Wiec można sadzić że na naszym parkiecie bedą bycze nastroje ;).
|
|
Witam , jako nowicjusz  nabyłem pakiecik. Ale czy dobrze zrobiłem to dopiero czas pokaze
|
|
Firma posiada oddzialy w Pinczowie i Komornikach . Bywam w tych oddzialach i widać ze wzrosy zamowienia na wody i napoje od roducentow . Podyktowane jest to okresem letnim ktory się zbliża. Ale smialo można powiedzieć że tak sie dzieje wszędzie jesli mowić o spożywce , wszyscy maja na uwadze sezon letni , analogicznie się dzieje w Makro. NIE POSIADAM TEJ FIRMY I NIE KUPIE TEJ SPOLKI .Pozdrawiam
|
|
Temat:
Onesano
|
|