PARTNER SERWISU
hozeycix
Manat36

Manat36

Ostatnie 10 wpisów
EJEK czyli eur/jpy
Przeszukujac net odnosnie analiz , wpadłem na taki link który odwedzam prawie codziennie theelliottwavesufer.blogspot.d...
Ale teraz trzeba znaleść coś samemu na własnym wykresied'oh! , aby potwierdzić analize i wychodzi mi ze trzeba obsrwować wybicie z trojkata dołem . Dawno nie wstawiałem tu fotek wiec nie bede sie wysilał i zrobie to przez : http://www.bankfotek.pl/view/1503444 , http://www.bankfotek.pl/view/1503462 . Ja juz mam pozycje zabezpieczoną , obecnie czekam na wybicie dołem , moze za wczesnie binky , tu emocje mnie poniosły a ztym mam nadal małe problemybinky Shhh

Witam :), widze ze tu sie nic nie dzieje

To ustalmy może kto jest bykiem a kto niedźwiedziem.Dla mniej doświadczonych,tudzież zdezorientowanych.
Niedźwiedzie chcą kupić akcje,dlatego dziś sprzedają i czekaja na lepsze jutro-czytaj tanie zakupy.Byki to posiadacze,dziś kupili,by drożej jutro sprzedać.Oczywiście słówko dziś,jutro jest umowne,niekoniecznie oznacza następną kartkę w kalendarzu.
Z tej perspektywy,co może się wydać dziwne,sądząc po moich komentarzach na tym i innych wątkach,tak,wychodzi na to,że jestem bykiem.blackeye
Tylko,że ta zabawa może wymagać dużo czasu,cierpliwości i kapitału.Na spokojne uśrednianie.w końcu wypłata jest tylko raz na miesiąc.Angel [/quote]
Szooler ja sobie bardzo cenie Twe wypowiedzi , ale punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia . Mnie jako drobnicy nie stać na usrednianie. A co do wyplaty co miesiac to ona może sie przeciągnąć jesli chodzi o giełde szczagolnie przy usrednianiu;)

Manat36 napisał(a):

Coś mnie dziś tchneło i sprzedałem ostatnią społke z portfela , dzięki Taurusowi80 ktory dał mi do myslenianotworthy ostatnimi postami. Na diełdzie jestem od połwy roku i powiem ze mogło być lepiej gdyby nie brak wprawy i wiedzy.Ale ciesze sie ze jestem na plus ogolnie. Czekam na 1900 Voxathumbright .

Z ciekawsci zerkłem na EUR|PLN . I na wykresie 1/h przeciagłem kreske od 13-05 , przez 24-05 i wygląga to jakby zostala przecieta linia szyi.

Manat36 napisał(a):
W necie jest troszke tego na temat fudow , na przykład www.fundi.pl/10791_male-i-śred...(noble-funds).html

Musze się zacytować , aby okreslić o co mi chodziło , bo link nie wciąga na stone o ktorej mysleThink . Mam na mysli tematy z podanej strony np 1) ING TFI Korekty są okazją do kupna . Prognozy dla rynku akcji i obligacji.
2) Małe i średnie sołki - silnik gospodarki

W necie jest troszke tego na temat fudow , na przykład www.fundi.pl/10791_male-i-śred...(noble-funds).html

platek napisał(a):
Bezrobocie wzrosło o 0,2% a my wystrzeliliśmy?.

Zatrudnienie w sektorze pozarolniczym 290tyś , prognoza 200 tyś

Manat36 napisał(a):
Co do Eliota to chyba 1,2,3,4,5 na S&P500 sie odrysowałoconfused1 patrząc na interwał pięcio minutowy . I mam nadzieje ze na tym koniec bo futy na miedz i rope jakoś się trzymająscratch . Pare zdań nowicjuszabinky

Chyba jeszcze jedzie S&P w doł

Co do Eliota to chyba 1,2,3,4,5 na S&P500 sie odrysowałoconfused1 patrząc na interwał pięcio minutowy . I mam nadzieje ze na tym koniec bo futy na miedz i rope jakoś się trzymająscratch . Pare zdań nowicjuszabinky

Kopex w odpowiedzi na pozew wystosowny przez Famur gielda.wp.pl/a,1,b,1,c,14,wid,...

Cytat:
Zawarte w odpowiedzi na pozew twierdzenia Emitenta i TAGOR S.A. opierają się na trzech zasadniczych zarzutach, a to:1. zaprzeczeniu okoliczności, jakoby Emitent i TAGOR S.A. nie wywiązały się, lub nienależycie wywiązały się z umów zawartych z Fabryką Maszyn FAMUR S.A. i powodem, a dotyczących realizacji kontraktu chińskiego; Emitent i TAGOR S.A. stoją na stanowisku, iż umowa o współpracy z dnia 11.01.2008 r. zawarta pomiędzy Emitentem a Fabryką Maszyn FAMUR S.A?podmiotem dominującym wobec powoda (o której zawarciu Emitent informował w raporcie bieżącym nr 4/2008 z dnia 12 stycznia 2008 roku), nie nakładała na Emitenta obowiązku powierzenia realizacji 50% zakresu wartościowego kontraktu z kontrahentem chińskim ani powodowi, ani Fabryce Maszyn FAMUR S.A.,natomiast Szczegółowa umowa o współpracy z dnia 05.06.2008 r. zawarta pomiędzy Emitentem, TAGOR S.A., powodem i Fabryką Maszyn FAMUR S.A. wygasła wskutek zmiany przez kontrahenta chińskiego zakresu przedmiotowego kontraktu. Tym samym sformułowane przez powoda twierdzenie o niewykonaniu przez Emitenta i TAGOR S.A. powołanych umów poprzez niepowierzenie powodowi realizacji 50% wartości kontraktu z kontrahentem chińskim jako przesłance odpowiedzialności odszkodowawczej Emitenta i TAGOR S.A. z art. 471 Kodeksu cywilnego, jest bezpodstawne;2. braku odpowiedzialności Emitenta i TAGOR S.A. za nieuczestniczenie powoda w realizacji kontraktu chińskiego, który to brak wynikał z jednej strony ze zmiany żądań i oczekiwań kontrahenta chińskiego, a z drugiej strony z wadliwości wykonanych przez powoda elementów, które miały być dostarczane w ramach realizacji kontraktu chińskiego; zawarte miedzy Grupą Famur a Grupą Kopex w 2008 r. umowy o współpracy dotyczyły konkretnego, określonego w nich asortymentu; zmiana treści kontraktu na skutek zawartego ze stroną chińską aneksu w maju 2009 r., zdezaktualizowała istotne przedmiotowo elementy zobowiązań stron w umowach o współpracy, czyniąc je prawnie bezskutecznymi; przejawiona?mimo braku skutecznych prawnie zobowiązań?wola dalszej współpracy z Grupą Famur w realizacji kontraktu na rzecz partnera chińskiego (zamówienie przez TAGOR SA w FAZOS SA części przesuwników sekcji i siłowników w czerwcu 2009 r.) zaowocowała nienależytym jakościowo i nieterminowym wykonaniem zadania przez powoda, co spowodowało skuteczne prawnie odstąpienie przez TAGOR SA od dalszej realizacji zamówienia przez FAZOS SA i było podstawą decyzji o zaniechaniu dalszej współpracy między stronami w realizacji kontraktu;3. braku jakiegokolwiek związku przyczynowego pomiędzy zachowaniem Emitenta i TAGOR S.A. a rzekomymi szkodami w majątku powoda z tytułu rozliczenia transakcji walutowych; transakcje walutowe typu forward dokonywane przez FAZOS SA miały charakter oderwany od ewentualnej realizacji kontraktu na rzecz strony chińskiej.Na poparcie swojego stanowiska Emitent oraz TAGOR S.A. wniosły o przeprowadzenie dowodów z odpowiednich dokumentów oraz przesłuchania świadków i stron procesu.

lajkonik napisał(a):
Manat36 napisał(a):
Cześć z Was napewno już czytała , ale ta wypowiedz posuje do rozmow toczących się tutaj www.parkiet.com/artykul/7,8858...

Niby to prawda, ale chyba jak większość fundamentalistów bardziej mnie interesuje wskażnik C/Z. Co z tego, że stocznie miały całkiem spory majątek, gdy nie umiały wygenerować zysku. C/WK interesuje mnie tylko już w przypadku konkretnej firmy, która spełnia inne, ważniejsze kryteria - C/ZO, zasoby gotówki, a zadłużenie, branża, żródła przychodów - perspektywy, struktura właścicielska itd.
Ale ja nic nie pisałem o stoczniach Think . Na GWP jest jescze troszke firm z zasobem gotowki i z perspektywami przyszłośćAngel

Cześć z Was napewno już czytała , ale ta wypowiedz posuje do rozmow toczących się tutaj www.parkiet.com/artykul/7,8858...

PGE w indeksie blue chips od 19 marca www.parkiet.com/artykul/7,8858...

Zaciekawił mnie poranny wystrzał +5,43 Think , i znalazłem coś takiego www.wnp.pl/wiadomosci/weglowy-...

Zaczynają naganiać www.pb.pl/a/2009/12/04/PGE_idz... , a komentarze niczego sobiebinky

Handel akcjami grupy od połowy grudnia www.parkiet.com/artykul/7,8747...

Pracownicy PGE mają dopiero przyznane jednostki na akcje . Miałek okazje rozmawiać z pracownikiem PGE .

wlodek1 napisał(a):
Vox napisał(a):

to zależy tylko i wyłącznie od porannych futów na S&P. jutro rano przekonamy się
czy będzie luka.

Jaka stronke polecacie do śledzenia futures na Sp500?

Stooq http://stooq.pl/

W negatywnej opcji zakładam że urosną spółki fundamentalnie zdrowe i mające perspektywy na przyszłość , to tak pod trzeci kwartał( i myślę że to już się dzieje). A w opcji optymistycznej zakładam wzrost całego indeksu WIG. Przepraszam za wczesniejsze byczki w tekscie ale sam jestem byczkiemblackeye . Proszę zobaczyć co niedzwiedzie robią od września www.pb.pl/4/a/2009/10/18/Niedz... laughing6 Mogę sie mylić więc każdy odpowiada za siebiethumbright .

Jest to scenrjusz prawdopodobny Think . Są spółki na których jakaś mizerota przekłada z kieszeni do kieszeni , afekt jest taki że obroty rosną a kurs ani drgnieEh? . Przy obrotach trzy krotnie większych kurs powinien wystrzelić w kosmos lub zanurkować. Wniosek nasuwa się taki że trwa oczekiwanie na ubieranie Shhh

Obecna analiza rynku przez Białka http://wojciechbialek.blox.pl/html , oraz analiza Pana Piotra Kuczyńskiego
blog.parkiet.com/kuczynski/200... . Pan Piotr już pare miesięcy wcześniej mówił o pażdziernikowej korekcie , ale po przeczytaniu tego linku widzę że taki pewny nie jestThink . Sledząc S&P nadal jestem na trzech elkach i albo mnie wywali albo bedzie premia za ryzyko;)

JakubS napisał(a):
Spółka zapowiada akwizycję m.in. w Australii, co mi się bardzo podoba.
Zadłużenie KPX niewielkie, kredyt gotowy do wykorzystania, dobry timing na zagraniczne zakupy i rozwój Spółki, który zaprocentuje w przyszłości.
Moim zdaniem:
Kopex=Perła.
Niestety nasza kopalnie nie będą miały dużo pieniędzy na inwestycje, ale może kiedyś w sektorze rozpoczną się prywatyzacje??
Bogdanka dała dobry przykład, a dzięki nowym srodkom z emisjii, kopalnie znalazłyby fundusze na rozwój.
Na czym skorzystałaby nasza Spółka. Ale to tylko hipoteza.

Z konkretów to czekam też na zapowiadane kontrakty zagraniczne....
pozdrawiam akcjonariuszy.
J.

Pozwole sobie dodać link do strony na temat , Kopex gotowy do przejęcia Remagu i niewielkiej firmy w Australii www.parkiet.com/artykul/7,8560...

Dziękuje Owner#o . Może nie bedzie tak zle Nasdaq ciągnie usiaki w górę i do 20 zł nie dojedziemyEh?

Miałem dylemat gdzie podać ten link Think , bo pasuje jak ulał do zmierzeń kopexu. ale przynajmniej nikt nie powie że nagnialem do kupna kopexublackeye '" Bez rozwju energetyki wiatrowej Polska nie wywiąże się z wziętych na siebie zobowiązań"" forsal.pl/artykuly/355576,syst...

Przczytałem prace domową , czyli Przekrój. Ciekawa lektura po przeczytaniu zaraz budzi się pytanie jekie spółki dobrać do następnej dmuchanej ekologicznie banieczki. Napewno KopexAngel

Następny kometrz Białka , który daje do myslenia Think , czy mówi prawde czy naganiad'oh! www.parkiet.com/artykul/7,8506... . Ale mam nadzieje że bedzie jeszcze przez chwile dobrze bo mam trzy L-kiSilenced

www.parkiet.com/artykul/7,8486... . Białek już jedenastego września wypowiadał się na temat korekty , wklepałem link wczesniej na stonie Białka w SW.

Udało mi się coś wyszykać w internecie na temat Plazy www.parkiet.com/artykul/7,8496... Wydaje mi się że L-ki na tej spółce przyniosą owocehello2

Dzisiejszy komentarz Białka www.parkiet.com/artykul/7,8486...

Stany malują się na zielonoThink . Wstrzymuje się Think

mWIG40 dopiero pod koniec sesji sporo nadrobił . Myślę że część osob czeka w krzakach na korekte Think . Ale jesli usiaki bedą na zielono do końca tygodnia to chęc zysków skłoni do wyjscia z krzaków inwestorówhello2

Wstrzymaj się z emocjami i przeczekaj , lukaj na S&P500 jak zakończy tydzień. Emocje trzymaj na wodzy , na giełdzie zawsze są okazje wystarczy że poczytasz fora spółekwave

Mniejsi inwestrzy pozbywają się papierków a dziś widać że jakaś mizerota z brzuchem zbierała kupując 24732 i 21962 sztuk . Wcześniej też było takie zbieranieThink . Pocwicze cierpliwość i zobacze czy na grzbiecie mizeroty do się wybić do przodublackeye

Proszę o rozszyfrowanie " Umowa krajowa jednostki pośrednio zależnej"". I jaki ta umowa ma wpływ na przyszłe rapory KOPEXU?Think . Z góry dziękujehello2 www.parkiet.com/artykul/7,8473...

Wyleciałem na spadkach z trzech spółek , pozostały mi jeszcze dwie . Ale dziś kase z trzech spolek przeznaczyłem na jedną . Więc nie jesteście sami w inwestycjach. Poadrawiamsalute

laughing6 laughing6
guffy napisał(a):
Manat36 napisał(a):
morfeusz napisał(a):
gornictwo.wnp.pl/kopex-rozpocz...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzięki za link , wchodząc na strone można doczytać się więcej na temat kopexu . Zamieszczone są inne informacjeAngel o działaniach i planach spółki.

Ehhhh szkoda gadac. Jak Ty dziekujesz za link do wnp !!!!! To co Ty robisz w tej spolce. Zadam pytanie na ile liczysz 5, 10 , 15 %? Bo z tego co obesrwuje ostatnio bardzo dużo nowych twarzy na Kopex sie pokazalo. Podam Ci jeszcze jeden http://www.gpwinfostrefa.pl. Tam sa informacje ze społki o umowach itp. Co do kopex zasada jest taka jak masz pozytyw ( czyt. umowa na 600 tys, 5 mln, 20 mln, 200 mln) brak reakcji a wrecz spadek (no dzisiejsza sesja wyjatek 0,22% up)!!!!! Brak jakichkolwiek inf 3 %, 6 %, max 7-10 % up. Czy warto ? Decyzja nalezy o Ciebie!
Pozdr.
binky

Pracuje po 10 do 16 godzin na dobę i miałem link podany na tacy , nie wymagało to wertowania internetu co oszczedza moj czas bo na sen zosteje mi mało czasu. Wiec podziękowałem , ale mało osób zna znaczenie tego słowa. Akcje kopexu kupiłem po 17 , 58 i 17,86 razem 950sztuk , przelicz sam na ile liczelaughing6

Ale tu cisza na forumThink . Czy to cisza w oczekiwaniu na wyniki za pierwsze połrocze?. Cena ołowiu (USA/tona)rośnie na rynku. Przeszperałem informacje w necie i nic ciekawego nie znalazłem , może macie jakieś informacje?Think . Coś mi się zdaje że dopiero po wynikach za pierwsze połrocze może kurs ruszyć , jesli bedzie pozytywny.notworthy

morfeusz napisał(a):
gornictwo.wnp.pl/kopex-rozpocz...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzięki za link , wchodząc na strone można doczytać się więcej na temat kopexu . Zamieszczone są inne informacjeAngel o działaniach i planach spółki.

Właśnie po powrocie z pracy sprawdzam co urosło na giełdzie i jestem miło zaskoczonythumbright

Gangi wróć do wcześniejszych zleceń np z 20-08-09. Bardzo bym chciał być takim Kowalskim , ktory się loguje biorąc 9105sztuknotworthy . Patrząc na AT z miesiąca mamy długi dolny cień(zapowiedz zwyżki), a z tygodnia długi biały korpus(sygnał zmiany trendu).

Gangi napisał(a):
Manat36 napisał(a):
Obserwując zlecenia 21-08-09r widać że ładnie się logują sporymi pakietami. Ubierają wczesniejszych posiadaczy , więc będzie gorącoAngel

napisz wprost co masz na mysli

Gangi mialem na mysli wchodzące zlecenia , takie od 10 do 60 tysiakowAngel .gielda.wp.pl/a,1,b,4,c,2,do,,i... . Pozdrawiamwave

Obserwując zlecenia 21-08-09r widać że ładnie się logują sporymi pakietami. Ubierają wczesniejszych posiadaczy , więc będzie gorącoAngel

Komunikaty ze spółek . I jest coś na dany temat;) www.bankier.pl/wiadomosc/KOPEX...

Zawarcie znaczącej umowy www.bankier.pl/wiadomosc/KOPEX... . Bedzie dobrzeblackeye

Zastanawiając się nad ceną docelową warto się zastanowićThink czemu logowali się tu takimi wielkimi pakietami przez parę dni pod rząd. Myslę że dla tego iż widzą perspektywy wzrostu spółki i sporych zysków. A może coś więcej wiedżą niż płotki topiąc w spółkę tyle kasy.

Miło poczytać Wasze pozytywne posty , bo ja nadal tu siedzę . Zobacze co z tego będzie ;)

B3System podpisał umowę z IBM Polska forsal.pl/wiadomosci/338486_b3...

Na obecną chwile nie ma w zleceniach sprzedaży 48550 sztuk , przy kursie 4,41. Dziś tern czysty ;). Pozdrawiam

Patrząc na dane ze zlecenami sprzedaży widać zlecenie 4.41 / 48550sztukThink . Daje to do myslenia , ale jaki ma w tym interes sprzedać skoro wchodził 7-07-09r przy kursie około 4.20Liar . Mysle że chce zastraszyć innych aby więcej przytulić tego papierka po atrakcyjnej cenieEh?

Joker , dzięki za podanie stronythumbright , superowa .

Małym pakietem też tu się zalogowałem ;)

ups , sory , miało być zakamarki

zemsta i bol prowadzą w zkamarmiEh? , co innego myslenie pztytywneblackeye

Czytająć informacje w necie , doczytałem się o wypłacie dywidendy www.bankier.pl/wiadomosc/ZWZ-Z...

Witam . Mimo iż krąży widmo korekty nadal tu siedzę i dokupiłem po 4 zł. Mam cichą nadzieje że małymi kroczkami do przodud'oh! i 3.5 nie zobaczymySilenced

Mysle że nie ma co pdkręcać i mowić żę bedzie jutro lepiej . Jedziemy z gorki Eh? . Analitycy puke_l w mediach widza wszystko na czarno co w jeszcze wiekszym stopniu wzmaga pozbywanie się spółek. Większość portali w necie też widzi wszystko w czarnych barwach . Mysle że to uruchmiona spirala. Mam madzieję że jak w Stanach zapali sie z czasem ma zielono to troszke wyhamujeThink

Witam , też wziąłem pakiecik i też tu siedze . Czas pokaże czy urosnie :)

Witam . Czytając wasze opinie zostałem zaciekawiony tematemThink . Szukając w necie natrafiłem na pare wypowiedzi , na temat węgla. Wiec pozwole sobie zapodać lekture ;) , www.money.pl/gospodarka/wiadom... , gornictwo.wnp.pl/notowania/cen... . salute

Witam. Zapowiadająca sie korekta podnosi mi adrenalined'oh! , a inwestuje na giełdzie jakieś dwa miesiącebinky i jestem na plusie;). Sledząc informacje w necie sądze że pierwsze dni nowego tygodnia będą na zielono www.money.pl/gielda/wiadomosci... Pozdrawiamsalute

Think

Wszystko możliwe iż jutro podskoczy kurs , w Stanach przebiega sesja na zielonothumbright . Wiec można sadzić że na naszym parkiecie bedą bycze nastroje ;).

Witam , jako nowicjuszbinky nabyłem pakiecik. Ale czy dobrze zrobiłem to dopiero czas pokazeThink

Firma posiada oddzialy w Pinczowie i Komornikach . Bywam w tych oddzialach i widać ze wzrosy zamowienia na wody i napoje od roducentow . Podyktowane jest to okresem letnim ktory się zbliża. Ale smialo można powiedzieć że tak sie dzieje wszędzie jesli mowić o spożywce , wszyscy maja na uwadze sezon letni , analogicznie się dzieje w Makro. NIE POSIADAM TEJ FIRMY I NIE KUPIE TEJ SPOLKI .Pozdrawiamsalute

Witam jestem tu nowicjuszembinky . Polecam , http://rolnicy.com/biopaliwa/ ,Whistle

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 1 czerwca 2013 22:30:54
Liczba wpisów: 68
[0,02% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,753 sek.

sgkvbnid
derydpfu
aehljzbc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vimnngmv
iugqnclb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat