Spokojenie, nie beda karać bo oni też nie są bez winy za zaistniała sytuację: "Przyznaje, że na budowie DK1 w Tychach nie wszystko została zrealizowane w pełnym zakresie, ale dodaje, że winę za część opóźnień ponosi też miasto, bo Polimex nie dostał na czas terenu należącego do PKP, gdzie ma stanąć wiadukt kolejowy. Miastu nie udało się skompletować całej dokumentacji. - Opóźnienie zostanie nadrobione, a niektóre kluczowe dla tej budowy zadania będą wykonywane nawet na trzy zmiany. Dołożymy starań, aby kontrakt zrealizować w terminie - zapewnia rzecznik." get rich or die trying...
|
|
dzisiaj za to ładny młotek, sprzyjało jego wytworzeniu info o tym, że: Polimex ma umowę na konstrukcję kotła w elektrowni w Słowenii za 4,7 mln euro ISB - Biznes 11 Maj 2011, 15:52 Warszawa, 11.05.2011 (ISB) – Firma budowlana Polimex-Mostostal podpisała kontrakt z firmą Plauen Stahl Technologie GmbH na montaż 6540 ton głównej konstrukcji stalowej kotła w Elektrowni Sostanj w Słowenii za 4,7 mln euro netto, czyli 5,8 mln euro brutto, poinformowała spółka. „Kontrakt zostanie zrealizowany do lipca 2012 roku" – czytamy w komunikacie. Spółka Polimex-Mostostal miała 109,66 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2010 roku wobec 156,40 mln zł zysku rok wcześniej. Skonsolidowane przychody wyniosły 4160,90 mln zł wobec 4396,78 mln zł rok wcześniej. (ISB)" get rich or die trying...
|
|
Temat:
VOTUM
Akidos, świetna robota! Ostatnie zdanie jest istotne... spółka powinna chodzić po 5 zł chociażby a nie oscylować przy 4 zł. Ale, dyskutować z rynkiem nie będziemy. Ja traktuje posiadanie tych papierów jak lokate...może kiedyś sobie przypomne że mam takie akcje i sie milo rozczaruje ich ceną w co wierze. Aha... dodajmy jeszcze że spółka być może wypłaci dywidende,w zeszłym rok było bodajże 35 gr na akcje. get rich or die trying...
|
|
Temat:
CIECH
czyli reasumujac, bedzie jeszcze jedno wybicie :D pod Twoje ;)) get rich or die trying...
|
|
Temat:
CIECH
@doncarlos wiesz...każdy maluje po swojemu, ja mam inne kredki, ty masz lepszy może ołówek :) moje wygladaja tak  kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć[URL]Uploaded with ImageShack.usi z nich wynika ze pod oporem tzn. linia trendu mielismy pare sesji konsolidacji i dobrze papier sobie poradzil, bez wiekszej korekty sie obeszlo...po czym nastapilo wybicie. Pozdro get rich or die trying...
|
|
Temat:
CIECH
@dadek ... przebicie ważnego oporu w postaci linii trendu spadkowego, silny sygnał dla niektórych do kupna, co wygenerowało spore obroty...patrz stronę wczesniej - rysowane były kanały. get rich or die trying...
|
|
Temat:
CIECH
Ostatnio na ciechu ladne wzrosty, pozytywne informacje docierają na rynek (sprzedaż Fosforów) ze spółki a na wątku cisza. Moze to i dobrze... get rich or die trying...
|
|
Heyahpanama napisał(a):polecam bossa
mam także w Aliorze,( niższa prowizja niż w bosu) ale zniechęcające jest każde potwierdzenie transakcji poprzez kod sms Mozna wylączyć, sam mam też w aliorze i wyłączałem. W ustawieniach i autoryzacji troche musisz pobuszować :) get rich or die trying...
|
|
Kamil Gemra napisał(a):Czy ktoś zapisywał się przez XTB na jakąś ofertę publiczną? Nie chodzi mi o PZU czy Tauron gdzie każdy DM prowadził zapisy. Chciałbym się dowiedzieć, czy XTB zorganizowało komuś możliwość zainwestowania w spółkę, której normalnie nie mieli w ofercie IPO. Ma ktoś jakieś doświadczenia, robią coś takiego dla klienta? mam tam od dwóch lat rachunek i jeszcze nie słyszałem i nie widziałem żadnej propozycji IPO oprócz wyżej wymienionych. Rachunek spoko, prowizje też ale w swojej ofercie brakuje im własnie czegoś takiego. get rich or die trying...
|
|
47,50 Pozdrawiam get rich or die trying...
|
|
Temat:
CIECH
chyba chodzi o to, ze trend is your friend :) Kupujesz jak rosnie, sprzdajesz jak spada. Chyba ze jesteś kontrarianem jak ja i lubisz kupować jak inni sprzedają :) get rich or die trying...
|
|
Temat:
CIECH
o bollingerze wspomnialem jako dodatek do calej ukladanki, choc analizujac zachowanie kursu nie zaprzeczysz, że odbijal sie od tychże wstęg, pomimo trendu. get rich or die trying...
|
|
Temat:
CIECH
analiza zrobiona dwa dni temu. Jest zgodnie ze scenariuszem, nowy dołek dzisiaj, odbicie od bollingera, dywergencje sie rysuja. Oscylatory na wyprzedaniu sporym + duze obroty. Może dojdzie chociazby do korekty spadkow lub powolnym odwróceniu trendu.  kliknij, aby powiększyćget rich or die trying...
|
|
Temat:
CIECH
zakupilem, ale dalej sypia wypłoszeni... wolumen ladny ostatnimi czasy, ktoś to tez odbiera. Coś czuje, że tu na dłużej zakotwicze :) get rich or die trying...
|
|
Temat:
CIECH
ja sie wstrzymam do czwartku, jak bede wiedzial cos wiecej o tej emisji, choć już mnie ręce swędzą :) Myśle, że i tak warto bedzie tutaj "zainwestować" i nie grać tylko pod korekcyjne odbicie. Moze po nowym roku jakis inwestor chętny na pakiet SP sie pojawi co może trochę rozruszać kurs. get rich or die trying...
|
|
Temat:
CIECH
technicznie wygląda zachęcająco, walne w czwartek 28.10. i decyzja o drodze podwyzszenia kapitału. Odnośnie spadku kursu prezes "Kunicki przyznaje jednak, że spadek kursu może być wynikiem obaw dotyczących planowanej przez Ciech nowej emisji akcji.- "Jednak moim zdaniem tę emisję należy rozpatrywać w kategorii szansy dla spółki, a nie zagrożenia" - powiedział prezes Ciechu. Kunicki uważa, że akcjonariusze podczas walnego zgromadzenia, które odbędzie się 28 października, poprą rekomendację zarządu i zagłosują za nową emisją. "Zarząd zarekomendował walnemu zgromadzeniu akcjonariuszy ścieżkę emisji akcji z prawem poboru, ponieważ jest najlepszą zarówno dla spółki, jak i akcjonariuszy. Wierzę, że zaakceptują oni naszą rekomendację, co pozwoli pozyskać dodatkowy kapitał na pełną realizację planów restrukturyzacji grupy chemicznej Ciech" - za: gpwinfostrefa.pl/palio/html.ru...get rich or die trying...
|
|
Temat:
DEVELIA
irfy napisał(a):Ktoś jeszcze tu jedzie? Ten odjazd to pod raport, czy jakaś spekulacja może? Kisiłem się tu już od miesiąca i teraz to. Nienawidzę wideł. Nie wiem, jak się ustawiać i w ogóle koszmar. Marudzę jak na Sanwilu. 1.57 pękło... widzi ktoś techniczny zasięg tego czegoś? 1,73? moze do 1,76 elsiak (zapomniany przeze mnie) dojedzie...w sierpniu odkupiłem pod wybicie i w koncu po dwóch miesiacach kiszenia ruszył z kopyta... get rich or die trying...
|
|
Temat:
KREZUS
owner napisał(a):biednemu krezuskowi pewnie znowu midas zaciąży a i usa tez dzisiaj nie pamaga. mój pakiet poszedł. technicznie patrząc kurs wczoraj zrobił nowy szczyt ale na słabnących obrotach. spodziewałbym się korekty myśle Owner, że jeszcze jakies ostatnie tchnienie na 1,7-1,8 w tym ruchu krejzol wykona. Analizując kreski, mysli ze jakas parodniowa konsola aby troche wskazniki schlodzić i wówczas atak na ww poziomy (może powtorzy sie scenariusz z lutego-kwietnia gdzie na wykupionym juz rynku jeszcze robił nowe szczyty). Z połowa pakietu czekam na taki scenariusz :) Pozdro get rich or die trying...
|
|
Temat:
KREZUS
na razie 42 robi za wsparcie + 45 sesyjna na tym poziomie. Jakby poprowadzic krotkoterminowa linie trendu wzrostowego to wypada, ze poziom 1.42 nie powinien zostać przełamany jeśli myślimy o jakimś marszu w góre. get rich or die trying...
|
|
Temat:
TAURONPE
5,58 get rich or die trying...
|
|
Temat:
TAURONPE
wachar napisał(a):no tak "pop" ma racje to są środki do zwrotu pozostaje tylko nie jasna sprawa zasady 934/935 - losowo? kto pierwszy złożył zlecenie ten ma o jedną akcję więcej. Na jednym rachunku mam własnie 934 a na ostatnią chwilę tam właśnie składałem zlecenie. get rich or die trying...
|
|
Temat:
TAURONPE
paya napisał(a):tycoon napisał(a):paya napisał(a):Skoro popyt przekracza 200 tyś. a akcji w pierwotnej wersji miało starczyć dla 109 tyś. MSP zapowiadał, że jest wstanie zwiększyć ilość akcji do 150 tyś zapisów. To teraz przy tych 200 tyś. mamy dwa wyjścia. Albo KGHM dostanie mniej akcji, albo będzie redukcja. KGHM wg zapowiedzi MSP bedzie traktowany podobnie jak inni instytucjonalni, wiec logicznym wyjsciem z calej sytuacji byłaby opcja przyznania mu mniejszego pakietu aniżeli ten złożony przez nich, spełnienie warunków ku temu aby tauron wszedł do w20 juz 5 lipca i doważanie kghm zbierając z rynku, czyli od nas którzy dostaną bez redukcji :) Ale zycie napisze swój scenariusz... O tym myślę. Ale musieli by te 5% z 10 od instytucjonalnych przesunąć dla detalu. to przesuną :) wyborcom nie dadzą? Bedą tak dzielić aby uniknąć redukcji, a jeśli już się nie da, to na małą skalę zredukują tych co mają pełne pakiety. Lepiej zabrać OFErmiakom (oni i tak nie przejmują się ceną zakupu) i innym instytucjonalnym, aby to oni w te pierwsze dni stały po stronie popytu i dawały możliwość wyjścia Kowalskiemu z pewnym groszem. get rich or die trying...
|
|
Temat:
TAURONPE
paya napisał(a):Skoro popyt przekracza 200 tyś. a akcji w pierwotnej wersji miało starczyć dla 109 tyś. MSP zapowiadał, że jest wstanie zwiększyć ilość akcji do 150 tyś zapisów. To teraz przy tych 200 tyś. mamy dwa wyjścia. Albo KGHM dostanie mniej akcji, albo będzie redukcja. KGHM wg zapowiedzi MSP bedzie traktowany podobnie jak inni instytucjonalni, wiec logicznym wyjsciem z calej sytuacji byłaby opcja przyznania mu mniejszego pakietu aniżeli ten złożony przez nich, spełnienie warunków ku temu aby tauron wszedł do w20 juz 5 lipca i doważanie kghm zbierając z rynku, czyli od nas którzy dostaną bez redukcji :) Ale zycie napisze swój scenariusz... get rich or die trying...
|
|
Temat:
TAURONPE
MOCKBA80 napisał(a):Nasdaq napisał(a):SirHoe napisał(a):- Jesteśmy zaskoczeni, ale chyba przyjmiemy u nas więcej zapisów na Tauron niż na PZU - mówi przedstawiciel jednego z dużych biur maklerskich. Według naszych nieoficjalnych informacji liczba zapisów sięgnęła już ok. 140 tys., a zlecenia można składać do północy link A co w razie nadsubskrypcji?Może być redukcja? Może. ...lub patrz początek strony :) Przy pzu też dorzucili aby dla wszystkich starczylo, wiec tutaj moze byc podobnie. Pozdrawiam i zycze udanego debiutu get rich or die trying...
|
|
Temat:
DEVELIA
Maniek napisał(a):no tak tylko w tej tabelce nie widać zleceń ukrytych, teraz np ktoś się ustawił po 1,57zł. zgadza sie :) tak samo jak nie widać ukrytej sprzedaży :) get rich or die trying...
|
|
Temat:
DEVELIA
Maniek napisał(a):Na moje amatorskie oko to coś się na LCC kroi, mało jest sprzedających a od początku tygodnia ktoś regularnie zbiera po kilkadziesiąt tyś akcji. Jak zbierze z prawej strony to często stawia ukryte kupno po lewej. No ale na GPW często pozory mylą więc różnie morze być. hmmm...wczesniej male pakiety stały, wiec latwo było ruszyć kursem o te pare procent do dzisiejszej sesji. Patrząc w arkusz widać wyraźnie, że rzucając pkc 30k lądujemy na 51 :) Podaż nie napiera, jesli popyt przejdzie ten opór na 58 (200-tka) a pozniej 60 to może coś z tego będzie. 3378 1,57 1,58 84217 2975 1,56 1,59 77432 5000 1,55 1,60 82833 6290 1,54 1,61 14868 8342 1,53 1,62 17633 6900 1,52 1,63 22469 16700 1,51 1,64 24590 18000 1,50 1,65 52395 17200 1,49 1,66 26880 10203 1,48 1,67 10420 6438 1,47 1,68 40122 3446 1,46 1,69 30921 7417 1,45 1,70 57908 1715 1,44 1,71 26598 1200 1,43 1,72 65058 11169 1,42 1,73 2650 4060 1,41 1,74 32860 65420 1,40 1,75 41137 20250 1,38 1,76 64958 get rich or die trying...
|
|
Temat:
DEVELIA
Ja też nie jestem przekonany do tego RGR zaprezentowanego wyżej. Ja myśle, że kurs może sie poruszać w zaprezentowanym kanale. Silna srednia 200-sesyjna na 1.58 robi za najbliższy opór. Pokonanie jej w najblizszych dniach może spowodować zwyżkę kursu do górnego ograniczenia kanału. Na wiecej bym nie liczył, chyba że pojawią sie w tym czasie interesujące informacje, które pozwolą na to.  kliknij, aby powiększyćPozdrawiam get rich or die trying...
|
|
Temat:
BANKBPH
SirHoe napisał(a):wykres coraz bardziej mi się zaczyna podobać i chęć wejścia jest coraz większa. bije się obecnie z myślami czy się nie ustawić na 55zł. 50% fibo to będzie. ktoś zainteresowany papierem z forumowiczów? Hej. Ja też mam podobne myśli :) Obserwuje jak ten papier spada na rosnącym rynku i boje się pomyśleć co by było jakby rynek sie posypał. Wykres malina..poczekam, postoje z boku i jeśli jakieś dno przytupie to na dłużej można zakupić. Myśle że te 50-55 jeszcze może ujrzeć światło dzienne. Dzisiaj jakies odreagowanie by mu sie przydało, tymbardziej że kurs doszedl do kanału dolnego i wskaźniki są na ładnym wyprzedaniu.  kliknij, aby powiększyćget rich or die trying...
|
|
Temat:
ROVESE
|
|
Temat:
PZU
bigptak napisał(a):Te dodatkowe 5% akcji, o ktorych mowi Grad ma byc dla wszystkich, czy tylko dla indywidualnych? dla indywidualnych get rich or die trying...
|
|
Temat:
AMICA
v3nom napisał(a):Videoyogi napisał(a):Sądząc po tych batonach nastotysięcznych na fixingu nie ja jeden tak uważam. Zagląda tu jakiś spec od AT ? Czy dobrze wyliczam wsparcie w okolicach 34,30 ? W tym momencie kurs zatrzymał się praktycznie na wsparciu, które zaproponowałeś. Czy wystarczy, aby zatrzymać tą wielgachną ciężarówkę wypełnioną po brzegi kuchenkami i lodówkami? Bo wolumen był ogromny Fibonacci pokazuje, że minimalny wymiar kary (poziom 38%) to okolice 30 złotych i ku temu bym się skłaniał. fakt, to było wspinanie po scianie strachu i chciwości. Szacunek dla tych co brali pare miesiecy temu, nie wspomne o tych, ktorzy brali kuchenki rok temu i wytrzymali. Myśle, ze dzisiejsza sesja była przełomowa a poważna korekta stała sie faktem. Nie chce typować jej konca, ale podobnie jak v3nom uważam, że okolice 30 zł to minimalny zasięg. get rich or die trying...
|
|
Temat:
BANKBPH
Dzisiaj też na fixie świrowali..tko 55-60 zł - promocja byłaby jak poprzedniego razu. Zlecenie na enter przygotowane, ale zdjeli. Nic, czekam dalej na taka cenę. get rich or die trying...
|
|
Widze, widze. Ale na tygodniowym lepiej wychodzi ta dłuzsza:) Wiadomo, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Wg dołków z 2005 zostało jeszcze miejsce do spadków w okolice 400 zł. Natomiast po dzisiejszym dniu na tygodniówce została przełamana linia średnioterminowe trendu spadkowego, która ładnie powstrzymywała wzrosty i do tego dochodzą jeszcze oscylatory zarówno na tygodniowym jak i dziennym. Ciekawie sie zapowiada. Jak zwykle wszystkie kreski zweryfikuje rynek... get rich or die trying...
|
|
v3nom a może chodzi o linię dłuuuugoterminowego trendu wzrostowego zapoczątkowaną na początku 2003 roku. Poprowadz ja i wychodzi, ze ostatnio papier sie odbił od niej. Dzisiaj co prawda średnia 45-sesyjna zatrzymała dalsze wzrosty. Na jutro celem jest "65" a poźniej "200" i docelowo w tym ruchu 515. Mam misiowe nastawienie do rynku, ale ten papier jakoś mi sie spodobał i myśle, ze bedzie rósł. W koncu nawet korekta spadków należy mu sie jak psu micha :) get rich or die trying...
|
|
Temat:
BANKBPH
Siedzi ktoś na tym papierze? Obserwuje go od momentu tego fixingu i dalej "ktoś" sypie towarem. Analizując wykres od początku roku mamy do czynienia ze średnioterminowym trendem spadkowym, który zniosł 38.2% fali wzrostowej. Dzisiaj też papier na sporym minusie. Mam dziwne wrażenie, ze to chlopcy z bezety wywalają, znając ich sposób działania :) Chyba, ze to sprawka innych fundów, które miały papier ze względu na jego udział w mWigu a z racji opuszczenia redukują go. Macie jakieś spostrzeżenia? get rich or die trying...
|
|
Temat:
GETIN
ironman napisał(a):niech ktos mi wytłumaczy. getin i noble miały sie połączyć. na bankierze w wigu widze getinoble a na wigu 20 sam getin? co to za cholerne popieprzone zaplątanie?czy zatem getinnoble i getin to dwie rozne broszki?o co temu czarneckiemu chodzi bo nie jarze kolesia. chciałem przyinwestowac ale sytuacja jest jakas dwuznaczna. wytłumaczcie to jakos. polecam wejsc na stronę: www.stockwatch.pl/gpw/getin,wy... i przeczytać ze zrozumieniem czym jest Getin Holding i jakie spółki wchodzą w jego skład a następnie na www.stockwatch.pl/gpw/getinobl... Od razu znajdziesz różnicę :) get rich or die trying...
|
|
Temat:
DEVELIA
|
|
Temat:
DEVELIA
krewa napisał(a):żadnej informacji nie odnalazłem, która wytłumaczyłaby taki spadek kursu. jest ktoś bardziej ode mnie poinformowany? asymetria informacji byla, jest i bedzie. Wczesniej zbierali pod umówioną rekomendację, wczoraj sie pojawila abn amro z "kupuj" - 1.84 i zaczeło sie sypanie wiekszymi pakietami. Wczoraj pnd tez dostał -3%. Druga opcja zwiazana z wynikami... get rich or die trying...
|
|
Temat:
DEVELIA
To tak w ramach aktualizacji zakładki akcjonariat: 1. AVIVA OFE - 55.000.000 12,28% 2. ING OFE - 32.671.756 7,30% 3. ALLIANZ OFE - 138.629 0,03% 4. WARTA OFE - 740.000 0,16% 5. AEGON OFE - 841.386 0,18% 6. AXA OFE - 729.300 0,16% 7. NORDEA OFE - 2.425.161 0,54% 8. L.Czarnecki 229.126.674 51,19% Razem akcji: 447.558.311 Łącznie w OFE i LC = 71,86 FF = 28,14% get rich or die trying...
|
|
Temat:
DEVELIA
WatchDog napisał(a):Dane mamy z zewnętrznego źródła (Notoria) i jeszcze tego nie uwzględniła. Jak dorzucę do bazy to przy kolejnym imporcie się zamaże. Wiem, serce boli, ale robienie samemu akcjonariatów to dodatkowe koszty. Może od połowy roku. Teraz inwestujemy masę czasu i wysiłku w uruchomienie analizy NC. Rozumiem. I tak wielki szacun i uznanie dla Twojej pracy i załogi. Pozdrawiam get rich or die trying...
|
|
Temat:
DEVELIA
WatchDog...zauważyłem, że w akcjonariacie nie ma zmiany udziału posiadania ING OFE. Maja teraz 7,3% Źródło: stooq.pl/n/?f=300809&c=1&a...get rich or die trying...
|
|
Temat:
DEVELIA
|
|
Temat:
DEVELIA
Jednej z forumowiczek parkietu potwierdzili w spółce, "że jeśli nie trafi im się okazja do inwestycji w jakiś okazyjny projekt, to pierwsze info będzie dotyczyć uruchomienia biurowca Przyokopowa (ok.30% powierzchni będzie zajmował Getin)". A pytanie pod co grać? Może pod wyniki. Ciekawe też, co zrobią z rozwiązaną rezerwą na Sky Tower. get rich or die trying...
|
|
Temat:
DEVELIA
zdzichu napisał(a):Niedoważeni mogą dokupić. Sam mam już jak dla mnie dużo akcji więc w najbliższych tygodniach na mnie po lewej nie liczcie. Po prawej też się nie pojawię.
Gdybym zarządzał LCC to poczekałbym na więcej zleceń <1,50 a następnie w jednej sesji bym skupił ile się da. Jak wiemy spółka może skupować akcje przy cenie <= 1,50 zł. Następnie bym poczekał na ewentualnie odbudowanie podaży i zrobił to samo. Zdzichu, spółka nie bedzie kupowała, bynajmniej tak wywnioskowałem z ich odpowiedzi w PB. Zadałem im dwa pytania i myśle, ze bedą starali sie wykorzystać środki na jakąś inwestycje. Dwa dni temu dobralem i na razie starczy...poczekam z tym do końca marca :) get rich or die trying...
|
|
Temat:
DEVELIA
Dzisiaj poszły stopy i spadlismy pod wsparcie, które teraz pewnie bedzie robić za opór..zatrzymaliśmy sie na 200-sesyjnej i jak na razie nieśmialo podnosimy sie...choć spanikowani dalej wrzucaja z prawej. get rich or die trying...
|
|
Temat:
DEVELIA
zdzichu napisał(a):Witam LCCorpowcy, melduję się na pokladzie! Gotów do trzymania świeżo nabytych akcji!
Optymalny cel: C/WK>1 Horyzont czasowy - nieznany, ostatecznie do śmierci mojej lub LC Corpa ;) Inne uwagi - zakladane dobre fundamenty spólki, będą wznosily kurs w tym roku co najmniej w okolice maksimum na 2 zl.
Pragnę zauważyć, że LCC interesują się fundy a na początku tygodnia, byl prawdziwy najazd popyty z arkusza, który czail się w liczbie mocno mnogiej na poziomy 1,58-1,60.
Mamy do czynienia z ostrożnymi kupującymi więc może przyjdzie nam z czasem obserwować spokojne wzrosty. Witam Cie Zdzichu na pokładzie. Ciekawe czy spółka bedzie skupowała papier do 1.50. Ja tutaj licze na dobre wyniki, szkoda tylko ze nie publikuja za IV kwartał jedynie 22 marca 2010 r. skonsolidowany i jednostkowy raport roczny. Poza tym tak jak napisales, fundamenty wydaja sie zdrowe. Inni deweloperzy robia emisje (Gant), wypuszczaja obligacje (Polnord), czy prezesi sprzedaja akcje (JWC). Pozdrawiam get rich or die trying...
|
|
Temat:
DEVELIA
krewa napisał(a):tycoon, linię dolnego ograniczenia kanału pociągnąłbym po świecach z 19.08, 14.09, 22.10 i 29.10. wypadliśmy z kanału i poruszamy się w trendzie bocznym. taka to widzę.
Krewa, zobacz dwie strony wstecz, tam ten kanał wyrysowałem, ale po przebiciu na sile ten kanał narysowałem licząc, ze moze teraz ten zadziała. Wczesniejsza konsola z wybiciem w doł, teraz konsola i czekamy...jeśli wybije to luke zasłoni i zatrzyma sie najpierw na 1.74 a poźniej myśle, że po chwilowym postoju pod wyniki tak na 2 zł. get rich or die trying...
|
|
Temat:
DEVELIA
FrancisMaxford napisał(a):Myślę, że dziś już za późno na zakupy ;) Stwierdzenie: "...długoterminowego trednu spadkowego jest tylko kwestią czasu. Pytanie czy dzisiaj jest właściwy moment na zakup akcji LC Corp pozostaje jednak otwarte." po lekkim upiększeniu mogło by być sloganowym hasłem speców z tvn cnbc - ogólne i pozostawiające swobodę fantazji odbiorcy przekazu ;) Otóż technicznie sytuacja w mojej ocenie nie wygląda źle, gdyby jeszcze jutro akcje podtoczyły się do 1,51 to można by było z pewną dozą śmiałości skubnąć coś na kilka dni, jednak długoterminowo myślę, że trzeba czekać na zwiększony wolumen pokroju marca czy kwietnia. Ale jako podstawowe uważam pytanie, gdzie tutaj jest długoterminowy trend spadkowy? Właśnie, gdzie mamy dlugoterminowy trend spadkowy? Ja tu widze dalej trend wzrostowy, zniesiony w niespełna 38,2% Fibo od szczytu z 2,07. Kilka stron wcześniej pisałem, ze od szczytu bedzie kurs zmierzał własnie w okolice 1.50. Osobiscie w przedziale 1.50-1.60 akumuluje licząc na wybicie i grę pod wyniki, które moim zdaniem beda bardzo dobre, z uwagi na zaksiegowanie sprzedaży mieszkań z II etapu Przy Promenadzie. Na dzień dzisiejszy stan sprzedanych mieszkań w II etapie Przy Promenadzie: 42 mieszkania < 45 m kw. 103 mieszk. - 45 - 65 m kw. 99 mieszk. - >65 m kw. cena za m kw. między 7.300 pln a 9.000 pln przy czym mieszkania małe (2-pokojowe) i na niższych pietrach - 9.000 pln, mieszkania średnie (3-pokojowe) ok.8.000 pln mieszkania duże 7.300 - 7.600 pln III etap (ukończenie planowane na I kw. 2011) - mieszkania < 45 m kw. wszystkie zarezerwowane do kupienia mieszk. ok. 50 m kw. za 8.000 pln/ m kw. i większe Od jakiegos czasu odnosze wrażenie, ze kurs jest sterowany w przedziale 1.50-1.60. Myśle jednak, ze niebawem sytuacja powinna sie wyjaśnić w która stronę pójdziemy. Z technicznego punktu ja to widze tak (stan na 14.01.)- w piatek zamkniecie na 57:  kliknij, aby powiększyćPozdrawiam posiadaczy i zycze zieleni. get rich or die trying...
|
|
Temat:
TRION
Maniek napisał(a):Tutaj zaczyna się coś dziać.  Obroty duże, cena rośnie. Zauważyłem że często ktoś "zabawia" się zleceniami. ładnie dzisiaj rosło aż tu nagle przed momentem poleciało pekacetem troche papiera i jest "0" get rich or die trying...
|
|
Temat:
GOBARTO
Jedno ale Skurcz, "pokonuje kolejne wsparcia" :) Tez ta emisja tutaj ciąży. get rich or die trying...
|
|
Temat:
GOBARTO
gromryszard napisał(a):tycoon napisał(a):krewa napisał(a):terran napisał(a): ps. czy z punktu widzenia AT wybilismy w dół?? wg mnie wybiliśmy już 9 listopada a teraz dodatkowo wsparcie 38,2 FIBO nie wytrzymało i 50% znajduje się w okolicach 1,20. dzisiaj ustawiłem się na 1,27 raczej z nudów i ku mojemu zdziwieniu zlecenie zrealizowało się. teraz będę polować na SL poniżej 1,20 odbiło sie od silnego wsparcia 1.26, które było testowane podczas wywalania opoki z 2.09.2009. Jeśli to przełamie widze wowczas test 1.2 - 200-sesyjna i 1.17 Fibo 50%. Moze sie wybroni. czy się obroni czy nie ja już zwątpiłem w tą spółkę której papier jest mniej warty niż rolka papieru toaletowego to jest oczywista oczywistosc, ja tylko tak sentymentalnie popatrzylem na kreski prosiakowe. Dzisiejsza sesja pokazała, ze jeszcze bedzie ciekawie na papierze. Pozdrawiam tych co na tym siedza, bo musza miec niebywała cierpliwość. get rich or die trying...
|
|
Temat:
VRG
Swierszczu napisał(a):Mysle ze to poczatek nowej fali wzrostowej.. z malym przystankiem na 2.50 :) a ja myśle, ze to tylko korekta. Ps. Gramer fajny masz obrazek :D get rich or die trying...
|
|
Temat:
Onesano
mkk...luka zaspawana, ale okazala sie silnym wsparciem, przy pomococy MA100 - na niej sie ciagle kurs broni od tego czasu. Ja tu widze zejscie do lini trendu, 1.7-1.8 w zaleznosci kiedy to nastapi. get rich or die trying...
|
|
Temat:
IMMOEAST
bB86 napisał(a):A dlaczego kupowałaś in the first place? ;> bo liczył na odpał po połaczeniu. Pzdr, bomber get rich or die trying...
|
|
Temat:
VRG
Jesli ta korekta bedzie na w20 to pomysl co bedzie na misiach...Jestem teraz w wiekszosci na gotowce i przygladam sie jak sobie papiery radza i od paru sesji obserwuje spolki (w tym vst) i albo sie bronia na 100-tkach albo 200-tkach przy 50% fibo albo leca niżej. Jest tylko szansa na lapanie i korekty w trendzie spadkowym (patrz skotek) i to też nie jest takie proste, bo zaangazujesz kapital na spadku a wzrosty na mizernym obrocie i nawet nie wyjdziesz tak jak chcesz. Zostaje tylko granie na duzych a na inwestycje czas wiosną. get rich or die trying...
|
|
Temat:
GOBARTO
krewa napisał(a):terran napisał(a): ps. czy z punktu widzenia AT wybilismy w dół?? wg mnie wybiliśmy już 9 listopada a teraz dodatkowo wsparcie 38,2 FIBO nie wytrzymało i 50% znajduje się w okolicach 1,20. dzisiaj ustawiłem się na 1,27 raczej z nudów i ku mojemu zdziwieniu zlecenie zrealizowało się. teraz będę polować na SL poniżej 1,20 odbiło sie od silnego wsparcia 1.26, które było testowane podczas wywalania opoki z 2.09.2009. Jeśli to przełamie widze wowczas test 1.2 - 200-sesyjna i 1.17 Fibo 50%. Moze sie wybroni. get rich or die trying...
|
|
Temat:
VRG
Nie wiem jak Wam, ale mi ta spółka przypomina Dude, uciekła spod gilotyny i powoli sie obsuwa. get rich or die trying...
|
|
Temat:
GRAAL
mathu napisał(a):Generali wywalił tydzień temu.
Jakby ktoś chciał panicznie się ewakuować to przecież nie czekałby na fixing tylko wyrzucił na sesji! Wtedy uśredniłby sobie ładnie na jakieś 12 zł, zamiast puszczać po 10. wywalilo 2.12 ale jeszcze im troche zostało. Wiec robi jakies ustawki i moze na kolejne jest ustawiona na nizszych poziomach. A ten co to odbiera ma plan zebrac nizej, stad wywolanie paniki. Moze byc taki scenariusz, ale nie musi :) Moze rzeczywiscie komuś sie palec "zblokowal" :) get rich or die trying...
|
|
Temat:
GRAAL
GRAAL - Zbycie Akcji Graal S.A. przez Generali Otwarty Fundusz Emerytalny ( 23 / 2009 ) Treść raportu: Zarząd Emitenta informuje, że w dniu 9 grudnia 2009 roku otrzymał zawiadomienie od Generali Otwarty Fundusz Emerytalny z siedzibą w Warszawie, że w wyniku zbycia akcji GRAAL S.A. na dzień 2 grudnia 2009 r. łączna liczba głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy GRAAL S.A. posiadanych przez Generali Otwarty Fundusz Emerytalny spadła poniżej progu 5% ogólnej liczby głosów. Liczba akcji posiadanych przed zmianą udziału 405.401 sztuk Procentowy udział w kapitale zakładowym 5,03 % Liczba głosów z tych akcji 405.401 Procentowy udział w ogólnej liczbie głosów 5,03 % Liczba akcji posiadanych po zmianie udziału 305.401 sztuk Procentowy udział w kapitale zakładowym 3,79 % Liczba głosów z tych akcji 305.401 Procentowy udział w ogólnej liczbie głosów 3,79 % to Wam Generali zaczął wywalać... get rich or die trying...
|
|
Temat:
SYGNITY
mkk napisał(a):A zrezygnuj z górnej części Twojej linii trendu i narysuj go sobie od świecy z 19 lipca aż po górny cień świecy z 6 kwietnia i dalej... Też jest ciekawie. :) rzeczywiście, ciekawie to wyglada. Wg tej krechy kurs dzisiaj podjechał pod nią. get rich or die trying...
|
|
Temat:
SYGNITY
|
|
Temat:
DEVELIA
Dzis w Parkiecie artykuł wyjaśniający decyzje o której wyżej dyskutowano: "LC Corp stawia na Warszawę Błażej Dowgielski 04-12-2009, ostatnia aktualizacja 04-12-2009 07:09 Budowa biurowca na stołecznej Woli powinna ruszyć w drugiej połowie 2010 roku Rezygnując z opcji odkupu od największego akcjonariusza Leszka Czarneckiego udziałów w spółce realizującej budowę kompleksu Sky Tower we Wrocławiu, LC Corp uwolnił środki zamrożone na ten cel. Dariusz Niedośpiał, prezes LC Corp, mówi, że spółka ma do zagospodarowania do 150 mln zł. Zakup gotowych projektów Na co wrocławski deweloper zamierza wydać pieniądze? Między innymi na zakupy. Prezes zapowiada, że LC Corp będzie aktywny na rynku ziemi. – Interesuje nas przejęcie już przygotowanych projektów, możliwie do uruchomienia od zaraz – mówi. Jakie rynki kuszą dewelopera? – Chcielibyśmy skupić się na Warszawie, gdzie rynek zdecydowanie odbił się od dna – ocenia prezes LC Corp. LC Corp realizuje obecnie dwa projekty mieszkaniowe, oba w Warszawie. Na Ochocie powstaje Rezydencja Kaliska z 92 mieszkaniami o podwyższonym standardzie. Na Pradze deweloper od połowy tego roku buduje trzeci etap Osiedla przy Promenadzie. Ma tam powstać 90 mieszkań. LC Corp stawia na Warszawę Budowa biurowca na stołecznej Woli powinna ruszyć w drugiej połowie 2010 roku Zyski z lokali w IV kwartale Budowa drugiego etapu Osiedla przy Promenadzie została ukończona w trzecim kwartale, a w połowie listopada spółka rozpoczęła przekazywanie mieszkań nabywcom. – Spośród 384 mieszkań i 14 lokali usługowych sprzedaliśmy łącznie około 240 lokali – mówi Niedośpiał. Zgodnie ze standardem MSR 18, w wynikach za czwarty kwartał spółka będzie mogła wykazać pierwsze przychody z tej inwestycji, odpowiadające wartości mieszkań już odebranych przez właścicieli. W pierwszych trzech kwartałach deweloper księgował jedynie wpływy z najmu powierzchni w kompleksie Arkady Wrocławskie. – Do tej pory przekazaliśmy około 80 lokali, codziennie podpisujemy 7–8 aktów notarialnych – informuje Niedośpiał. Dodaje, że zarząd LC Corp zastanawia się już nad rozpoczęciem budowy czwartego etapu Osiedla przy Promenadzie. Co z projektami w innych miastach? Spółka zdecydowała się zmienić koncepcję niektórych inwestycji, dostosowując ofertę do warunków rynkowych. Spotkało to m.in. projekt przy ul. Pustynnej w Łodzi. – Zmieniamy układ poszczególnych budynków, mieszkań, zwiększamy liczbę mniejszych lokali, by spełniały kryteria programu „Rodzina na swoim” – mówi Niedośpiał. Biurowiec zamiast loftów Jak zdradza prezes LC Corp, w przyszłym roku spółka zamierza wystartować z projektem biurowca przy ul. Przyokopowej na warszawskiej Woli. Biurowiec o powierzchni około 39 tys. mkw. stanie na terenach dawnych zakładów Róży Luksemburg. Pierwotnie budynki miały zostać przekształcone w lofty, jednak kryzys wymusił zmianę koncepcji zagospodarowania terenów pofabrycznych. Jak zdradza prezes LC Corp, są już pierwsi chętni na powierzchnie w biurowcu. – Już teraz na etapie planów mamy wstępną deklarację wynajęcia około 7 tys. mkw. – mówi Niedośpiał." get rich or die trying...
|
|
Temat:
Onesano
attyla napisał(a):nie pójdzie w tym roku do góry? rajd św. Mikołaja był na skotim pare miechów wczesniej :) Ja mam wątpliwości, ze on dojdzie w te rejony ponownie w najblizszym czasie. get rich or die trying...
|
|
Temat:
ASBIS
sam sie zastanawiam nad powodem. Moze to rykoszet od texa :) coraz bardziej atrakcyjne poziomy cenowe na wejscie sie robia na tej perełce... get rich or die trying...
|
|
Temat:
ASBIS
z fibo mi wychodza wsparcia na 3.81 i 3.46. Wskazniki są na wyprzedaniu ale jeszcze pola do spadków by sie znalazło. 4.14 nie wytrzymało bo boczniak ladny by sie malował choć nie jest powiedziane, ze tak nie bedzie. Dawno temu sprzedawałem, choć sentyment pozostał. Myśle, ze w okolicy "kółka" może bym sie skusił :)  kliknij, aby powiększyćget rich or die trying...
|
|
Temat:
DEVELIA
LC Corp zrezygnował z opcji odkupienia SkyTower PAP - Biznes 30 Lis 2009, 17:01 30.11. Warszawa (PAP) - LC Corp zrezygnował z prawa odkupienia od LC Corp B.V. i Leszka Czarneckiego udziałów w projekcie Sky Tower we Wrocławiu - podała spółka w poniedziałkowym komunikacie. "Zawarcie aneksu i umowy wskazanych w niniejszym raporcie spowodowało, iż spółka (LC Corp Sky Tower - PAP) przestała być jednostką kontrolowaną przez emitenta w rozumieniu MSR i ustawy o rachunkowości i nie będzie podlegała konsolidacji w ramach grupy kapitałowej emitenta" - napisano w komunikacie. W listopadzie 2008 roku LC Corp sprzedał LC Corp B.V. udziały w projekcie Sky Tower, umowa przewidywała możliwość odkupienia udziałów przez LC Corp. (PAP) Sprawa sie wyjaśniła. get rich or die trying...
|
|
Temat:
TECHMEX
Alexey napisał(a):dramaturgia fantastyczna. zwlaszcza dla kogos kto jest poza papierkiem skadinad kazdy kto zdazyl przed widlami sprzedac dzieki info temu z forum powinien od razu kupic abonament STW, jako metode odplacenia za to zlote info. naprawde czasu zeby wysiasc bylo sporo... jak na taka sytuacje - zadziwiajaco sporo. jak dzialo sie cos podobnego na Monice owego czasu, to na widly wskoczyli chyba w minute. PS nie wykluczam scenariusza spadku w okolice zlotowki, odwolania od wyroku i ponownej jazdy na polnoc (przynajmniej chwilowej). wlasciwie to jestem prawie pewien ze tak bedzie. rozumiem, że obstawiasz remake Moniki :) Byloby ciekawie, tylko czy aktorzy Ci sami i rezyser? get rich or die trying...
|
|
Temat:
TECHMEX
ho ho..wątek bije rekordy popularności. Podobna sytuacja jak na Moni, wzrost 20% a pozniej...no wiemy co było później get rich or die trying...
|
|
95147 napisał(a):Co to, wszystkich wywiało? Teraz, kiedy lada dzień NWZA w sprawie emisji? A może właśnie o to chodzi...
Próbuję powoli analizować sprawę nowej emisji i coraz bardziej zaczyna mi się to podobać. Dawno nie miałem żadnego banku w moim portfelu, a tutaj intuicja podpowiada mi że będzie ciekawie. Czy ktoś coś podpowie? Wywialo juz dawno, przed wynikami :) Teraz po nowym roku jak juz sie wszystko jasni i kurs znajdzie dno mozna sie zainteresować z powrotem. Ale pozdrawiam akcjonariat, trochu tutaj było mozna ugrać przed wynikami. get rich or die trying...
|
|
Temat:
POLREST
iktorn napisał(a):Inwestor z tego co widziałem był dzisiaj Cytat:POLREST BEDZIE INFO O PRZEJECIU 10 ZETA PEWNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ~BONZO 3 2009-11-18 10:30 ==== POLREST - OSTATNIA TAKA OKAZJA NA GPW !!!!!!! ==== ~Kris 1 2009-11-18 10:28 ==== POLREST - SYTUACJA JAK NA IMMOEAST !!!!!!! ==== ~Kris 1 2009-11-18 10:26 POLREST!!!!! Realna sytuacja Polrestu!!!! ~mm 49 2009-11-18 10:17 Duzy zlecil zakupy do 2,99 ~katon 1 2009-11-18 09:53 duży kazał skupowac do 3,5 ~katon 1 2009-11 (bankier)  to trzeba brać ! hehehe get rich or die trying...
|
|
Temat:
POLREST
adamos napisał(a):iktorn napisał(a):Stawiam paczkę zapałek, że jeszcze dzis zaliczy nowe minima, więcej nie postawię bo na tej spółce nie warto. Podbitka pod wywalanie jak we wrześniu. Dobrze ze sie nie zakladalem,bo chyba bylbym zapalki w plecy Ladnie zaczeli sypac.. Tu juz chyba nie ma czego szukac-kolejna ofiara kryzysu moze spekulacyjnie przy 1 zł czegos poszukaja :) pod przyszlego inwestora :) get rich or die trying...
|
|
Temat:
DEVELIA
 kliknij, aby powiększyćBardzo ladnie technicznie papier sie zachowal. Podjechał do swoich naturalnych oporów. Wiecej nie mogl juz rosnać bo nie mial paliwa w postaci dobrych danych. Na forum parkietu opisalem zachowanie techniczne z dni poprzednich. Teraz to widze pesymistycznie. Dolne ograniczenie kanału...myśle, ze tam moze w niedalekiej przyszlości papier zawędrować. Dzis wymalowana brzydka czarna swieczka na zwiekszonych obrotach. Oczywiscie moze jutro byc korektyjne odbicie do polowy tej swiecy. Ja wracam do papiera przy 1,6. get rich or die trying...
|
|
Temat:
DEVELIA
Alfredzio napisał(a):Dokupiłem dziś rano po 1,89. Widzę możliwość wzrostów do około 2,30 na obecnej fali, jeśli potrwa przez parę dni. ja czekam chocby na taka korekte do 1,8. Wtedy papier odpocznie i bedzie gotowy na jazde do 2,05 zł (wg moich kresek - gorne ograniczenie kanalu i opor swieczki z 12.08.2008) Dla tych co widzą wyjscie z trójkata to też wychodzi podobny zasięg. Pozdrawiam i czekam niżej...mam nadzieje, ze nasypiecie i nie pomaszerujecie wyzej beze mnie :) get rich or die trying...
|
|
Temat:
DEVELIA
Wyprozniony, teraz bede czekał na okazje troszke niżej. Moze jutro ktoś cos sypnie. get rich or die trying...
|
|
Temat:
GOBARTO
|
|
 kliknij, aby powiększyćJak myślicie, to wsparcie na 3,96 wyznaczyło dołek dla Milki? Czy bedzie szukała dalej? Wg mnie jeszcze ma potencjał do spadków. get rich or die trying...
|
|
TomaszMos napisał(a):okazja właśnie się pokazała takiej przeceny długo nie będzie a bank i tak na swoje wyjdzie Ja mysle, ze bedzie jeszcze okazja brac ponizej 4. Caly czas mnie Milka kusila, ale wytrzymalem do wynikow...teraz tylko zostało poszukiwanie dołka :) get rich or die trying...
|
|
Temat:
IMMOEAST
Miwik napisał(a):No to jutro bede po peronie nogami przebierał zeby dogonić odjerzdzający pociąg. spokojnie Miwik, nie musisz doganiać, jutro sami Ci nasypia jak sie ustawisz niżej. Po takiej sesji w stanach (mizerne korekty spadkow swoja drogą) obawiam sie, ze jutro poleje sie lekko krew na europejskich parkietach. get rich or die trying...
|
|
Temat:
KGHM
owner napisał(a):cyzo napisał(a):Witam,
Panowie - jest jakieś wytłumaczenie - dla czego tak leci w dół? Czy może to mieć coś wspólnego z wypłatą drugiej transzy dywidendy? wigi lecą po 2% ale że kghm spada to też nie moge uwierzyć graja nim pod kontrakty, podobnie jak na peo i pko, w koncu najwiecej waża. get rich or die trying...
|
|
tumpli napisał(a):tycoon napisał(a): a ja wyskakiwalem w piatek i w poniedzialek z rana :) Mam nadzieje, ze odkupie około 5 zetali. Jeśli jankesy sie nie posypia na calego to polecimy dalej na Milce...
No i się zes....o :) średnie zlecenia wiszą po... 4,86-4,83 fuj. tycoon- możesz kupować do woli  . mam zamiar kupować w przedziale 4,7-4,8 jesli jankesy wybronia sie na 1040 na SP500. Na razie jestem poza rynkiem. Ciekawie sie robi na globalnym. get rich or die trying...
|
|
Mardog napisał(a):ja wskoczyłem przy 5,17 : D no to jedziemy : D a ja wyskakiwalem w piatek i w poniedzialek z rana :) Mam nadzieje, ze odkupie około 5 zetali. Jeśli jankesy sie nie posypia na calego to polecimy dalej na Milce... get rich or die trying...
|
|
Temat:
IMPEXMET
dzis impek dojechal do sredniej 15, jesli zamknie sie nad nia to wydaje mi sie, ze mozna wskakiwać. Moze od poniedzialku z Wami. Jesli bedzie cofniecie to tylko korekta w krotkoterminowym trendzie spadkowym i czeka jeszcze spotkanie z linia trendu. get rich or die trying...
|
|
udalo mi sie jeszcze dobrać na 4,9 choć mam od 4,67. Teraz możemy jechać na te 6 zetala :) Ładny dzisiaj pokaz siły...300k pkc i juz plus :) takie korekty mi sie podobają :) get rich or die trying...
|
|
a 14.10 to wymiena byla 1,2 mln pakietem na 4,72 z tego co pamietam. I ustawki w przedziale 4,68-4.72. Dlatego tylko 1% wzrost :) get rich or die trying...
|
|
krewa napisał(a):tycoon napisał(a):Jakies przemyślenia? 14.10 na dwukrotnie większym wolumenie kurs ani drgnął (1%). czyżby umówiona wymiana się skończyła i zaczęło się dobieranie z rynku? do wyników jeszcze dwa tygodnie. biorąc pod uwagę, że wyniki za QIII pierwotnie miały zostać upublicznione w poniedziałek 26.10 a przesunięto na 06.11... sam nie wiem, czas na skup? moje przemyslenia są podobne...termin przesuniety aby zebrać z rynku tyle ile chcą. get rich or die trying...
|
|
pb.pl/2/a/2009/10/21/Wysledzil... tak poza AT to coś sie zaczyna dziać wokół spółki. Może Mobius w przyszlosci bedzie wchodził? A moze PZU te pakiety odbierała? Jakies przemyślenia? get rich or die trying...
|
|
ładne dzisiaj sesja...a to dopiero początek mam nadzieje, zasięg wyjścia z trójkąta jak kolega wyżej pisał. Chyba, ze wyniki beda lepsze od oczekiwań to zmiana kodu na 6 z przodu. Co ciekawe dzisiejsza sesja dla mwigu lepsza niż w20. get rich or die trying...
|
|
no, nie jestem juz sam :) pakiety fruwały ostatnimi czasy, jakies przetasowanie w akcjonariacie przed wynikami. Ktoś zbiera papier i ladnie steruje, dzisiejszy fix byl tego przykladem. Moze być ciekawie.. get rich or die trying...
|
|
Temat:
LESS
owner napisał(a):tycoon napisał(a):wg mnie zasieg wybicia z trójkata sie zrealizował i teraz powolny zjazd do lini trendu. no właśnie ten zasięg wypadł przy poprzednim szczycie i żeby teraz się nie okazało, że będziemy mieli podwójny szczyt nadzieja w tych liniach trendu dlatego sie trzeba wstrzymac z zakupem...ja bynajmniej tak robie. Wstepnie ustawiam sie na lini trendu. Ale obym sie mylil i papier niech rosnie, wtedy sie podlacze :) get rich or die trying...
|
|
Temat:
LESS
mkk napisał(a):owner napisał(a): popatrzcie na dywergencje powstające na wskaźnikach i nawet na samym wolumenie. kolejne szczyty budowane są na coraz niższym. jak ktoś chce kupować to wydaje mi się w tej chwili bardzo ryzykowne.
Zgadzam się absolutnie - tez tak to widzę. wlasnie, do tego dochodzi jeszcze to... get rich or die trying...
|
|
Temat:
LESS
media.stockwatch.pl/data/2009/... kliknij, aby powiększyć[/URL] wg mnie zasieg wybicia z trójkata sie zrealizował i teraz powolny zjazd do lini trendu. Wychlodzenie wskazników i ponowny atak szczytów. Zobaczymy czy wsparcie w postaci polowy marubozu wytrzyma. Jeśli tak i rynek pomoże to odczytam to jako zwykla naturalna korekta. Świeczka mi sie nie podoba z czwartku... get rich or die trying...
|
|
Temat:
GETIN
flat532 napisał(a):No dzis ciekawe dlaczego sie Getin nie odbił , powinien wraz z sektorem poleciec do góry, jest wg wiekszosci wskaźników niedowartosciowany ,i jak widac po dzisiejszej sesji , ma jakies problemy , tylko z czym ?? te same problemy co ma Millennium, zbieranie i wymiana pakietów. Ustawki na okreslonych poziomach. Dzisiaj na obu spolkach bylo to widać. Ja siedze na milce, ale moze cos sie bedzie dzialo na obu w najblizszym czasie. get rich or die trying...
|
|
siedzi ktoś na tym papierze? Czy wszyscy uciekli? Taka cisza na watku... get rich or die trying...
|
|
Temat:
IMPEXMET
v3nom napisał(a):ale czy taką spółkę można oceniać tylko techniką? spekula patrzy na kreski albo gra pod infa. Nie bylo informacji poza tym, ze to stajnia Karka. Emocje opadaja...skotan dzisiaj od bandy do bandy. Zycze posiadaczom wzrostów. Zapomnialem o wolumenie bardzo wysokim. get rich or die trying...
|
|
Temat:
IMPEXMET
ja widze dalej spadki...wiele sie nie zmienilo od mojego postu. Procz tej brzydkiej czarnej dzisiejszej swiecy. get rich or die trying...
|
|
Temat:
JUPITER
Dzisiaj start z luka. Powitam gości na pokładzie. Pozwolcie, ze poplyne z wami troche...z malym zaangazowaniem na razie, ale z czasem moze sie zwiekszy :) get rich or die trying...
|
|
Temat:
JUPITER
paweupl napisał(a):Wie ktos skad takie wzrosty?? wzrosty sie wzięły stąd: www.parkiet.com/artykul/7,8510...art. po 10 sie pojawił i od razu reakcja. Swoja droga ładnie technicznie wygląda. Zachęca do brania :) get rich or die trying...
|
|
Temat:
IMPEXMET
 kliknij, aby powiększyćSpekulacyjne wejście wysoko ryzykowne. Z punktu widzenia AT ja to tak widze. Papier zachowuje się technicznie i spekuła tak nim gra. Wskaźniki przegrzane, odbicie od ważnych oporów wynikających z fibo i maxa z koncowki sierpnia 2008. Chyba, że zachowa się tak jak Boryszew, który wyskoczył z kanału, doleciał do luki i sie cofnął. Myślę jednak, że w przyszłym tygodniu wig-karkoś bedzie kulał. Nadmuchali wszystko z jego stajni...no może prócz Midasa i lekko Hutka – czyżby na nich dalej rajd robili? :) get rich or die trying...
|
|
Temat:
Onesano
tomcio55 napisał(a):tycoon napisał(a):tomcio55 napisał(a):No właśnie pytanie czy będzie poranna podbitka, bo właśnie na to liczyłem zostawiając to drożdżowe cudo na weekend. No ale z drugiej strony warto spojrzeć na obroty za te 2.12 na ipx po 27% rajdzie zobacz co bylo nastepnego dnia. I tez na fixie nie mial kto oddawać pamietam. Na drugi dzien podbita i wyrzuta...za 4 dni mozna bylo ladnie wziac z powrotem i pojechać dalej. A co bedzie jak nie pojedzie bo moda na karkach sie zmieni? Pamiętam bo sam sie wówczas ubrałem, tylko że wtedy była zwałka na całej GPW a teraz w poniedziałek się raczej nie zanosi. trudno cos wyrokować jak bedzie. Jednak po tak silnych wzrostach z reguły bywaja korekty (zdrowe przed mozliwymi dalszymi wzrostami)...gruby kapital spekulacyjny który dzisiaj nie handlował na w20 bo mogby sie tam dziać cuda (te preżenie miesni koszykami swoja droga było ladne) dzisiaj sie bawił na skotku. W poniedzialek moga sie wycofać i wrócic na blue chipy. To takie moje refleksje. Ale myśle jeszcze wskoczyć :) Pozdrawiam get rich or die trying...
|
|
Temat:
Onesano
tomcio55 napisał(a):No właśnie pytanie czy będzie poranna podbitka, bo właśnie na to liczyłem zostawiając to drożdżowe cudo na weekend. No ale z drugiej strony warto spojrzeć na obroty za te 2.12 na ipx po 27% rajdzie zobacz co bylo nastepnego dnia. I tez na fixie nie mial kto oddawać pamietam. Na drugi dzien podbita i wyrzuta...za 4 dni mozna bylo ladnie wziac z powrotem i pojechać dalej. A co bedzie jak nie pojedzie bo moda na karkach sie zmieni? get rich or die trying...
|
|