Witam, Bardzo dziękuję Wojtku za analizę PCR. Dokupiłem po 90 z groszami niedługo po tym jak kurs ruszył w górę po "zwałce" po wynikach. Obroty na wybiciu faktycznie nie powalają, ale kupując liczyłem po cichu na nowe maksima i przekroczenie magicznej setki-wolumen ładnie rósł przed przebiciem 98 PLN. Jeżeli mógłbyś rzucić okiem na wykres dzienny, mam pytanie, czy nie uformowała się na nim oRGR? (troszkę nieforemna ,ale jednak; chyba ,że ja tylko chcę się tej formacji doszukiwać? ;-)) AT ciągle się uczę. Jak kiedyś Ci pisałem dążę do osiągnięcia 100% zysku r/r, niestety jest to trudne (tylko lub aż 55% bez dyw. z dywidendami nieco ponad 60, ale kilka okazji po prostu przegapiłem - brak płynności i możliwej sprzedaży po odpowiednim kursie i wejście w inną spółkę itp.) Dzięki jeszcze raz za rady i życzę radosnych i pogodnych Świąt. Pozdrawiam
|
|
Witaj Wojtku, Mam pytanie, jak wg Ciebie przedstawia się sytuacja techniczna PCR na ten moment ? Pozdrawiam
|
|
Podobnie u mnie . PCR pokazał dobre wyniki Q1, ale i tak była zwała, oczekiwania niektórych inwestorów co do wyników były kosmiczne.Tutaj jednak nie stresuję się,bo spółka dobrze zarządzana i generuje niezłe zyski, więc bez paniki ;-) Pozdrawiam
|
|
Witaj Wojtek, Dziękuję za analizę DBC. Obroty powalają na kolana... ze śmiechu :-) , ale powolutku sobie skubię. Dziś jak widać przebiła 100 , więc nie powinno być źle (to moje zdanie jak każde bardzo subiektywne  )Jaki prognozowałbyś zasięg wzrostu? Spółka "śpi na kasie", dla GT to dojna krowa, ale może i drobny coś uszczknie dla siebie ? ;-) Co do PCR to obserwowałem ją od dłuższego czasu i czasem robię kółeczka na spółkach na których zarobiłem. Fart i wyczucie chwili, oby więcej takich wstrzeleń się w trend ;-). P.S. Lektury czytam w miarę wolnego czasu - Nisona fajnie się czyta. Dzięki i pozdrawiam. Samych trafnych
|
|
Witaj Wojtek, Mógłbym Cię prosić o analizę DBC w wolnej chwili? Spółka od roku w tr. bocznym, układ świec robi się wg mnie korzystny.Mam do niej sentyment i czuję ,że coś się dzieje na papierze, chociaż to trochę dziwna spółka  . Niemniej obserwuję ją od dłuższego czasu i rozważam zakup. PCR ładnie odpalił - brałem trochę ryzykownie ze średnią 66PLN , ale opłaciło się Trzymam long term , bo spółka przyzwoita do portfela emerytalnego ;-) Pozdrawiam
|
|
Dzięki bardzo za analizę. Miałem średnią cenę zakupu trochę poniżej 46 PLN i w styczniu zrealizowałem zysk (+47% bez dywidendy). Znudziła mnie ta konsolidacja ;-) i teraz zamierzam wejść przed wynikami za '16, muszę wstrzelić się odpowiednio ;-). Sądzę, że EPS będzie powyżej 6 PLN, więc i dywidenda będzie odpowiednio wysoka, co przy założonym horyzoncie inwestycyjnym jest dla mnie także istotne. Prawdopodobnie będę powoli kupował na spadkach, aby ew. zwyżka kursu nie zostawiła mnie z gotówką.(Uważam,że po wybiciu 71 PLN może być już trudno kupić po dobrej cenie, zważywszy na FF tej spółeczki-takie odczucie) P.S. Nie chcę zaśmiecać Twojej kroniki i mam prośbę, którą książkę do AT byś polecił(wiad. na priv)? Muszę odświeżyć wiadomości co nieco ;-) Pozdrawiam
|
|
Witam, Obserwuję Twoją kronikę od dawna i nie ukrywam ,że czasem inspirujesz mnie do działania ;-) Inwestuję długoterminowo w IKE , ostatnio zwróciłem uwagę na spółkę PCC Rokita.Od ponad 3 m-cy jest w tr. bocznym, po ostatnich spadkach zastanawiam się nad inwestycją w jej akcje. Mógłbym prosić Cię o przyjrzenie się w wolnej chwili temu walorowi od strony technicznej? (fundamentalnie wg mnie jest całkiem nieźle). Pozdrawiam
|
|
Temat:
DEBICA
Wyniki całkiem niezłe, ale mogło być lepiej ...
|
|
Temat:
DEBICA
Witam po dłuższej przerwie Zbiera się Dębica od kilku dni do wybicia, ktoś zbiera , gra pod wyniki czy też inne info? Pzdr.
|
|
Temat:
DEBICA
Jak oceniacie wyniki?
|
|
Witam, Znalazłbyś chwilkę na analizę wykresu Hygieniki? Myślę,że to ciekawa spółeczka i warto byłoby jej się bliżej przyjrzeć. Co o tym sądzisz? Pozdrawiam
|
|
Temat:
KERDOS
Marazm z tendencją wzrostową  .Czekamy na skonsolidowane wyniki za I półrocze. Pozdrawiam akcjonariuszy i obserwatorów
|
|
Temat:
DEBICA
Dzięki za info. Pozdrawiam
|
|
Temat:
DEBICA
Nareszcie coś się ruszyło  .Jest już jakieś info?
|
|
Temat:
DEBICA
Witam, Skąd ta zwałka kursu? Żadnego info nie było jeszcze...
|
|
Temat:
DEBICA
W ostatnim kwartale roku Firma Oponiarska Dębica miała 19,07 mln zł zysku. Przychody spadły jednak do 439,31 mln zł
Firma Oponiarska Dębica odnotowała 19,07 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w IV kw. 2012 r. wobec 15,08 mln zł zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie. Zysk operacyjny wyniósł 23,30 mln zł wobec 23,57 mln zł zysku rok wcześniej. Skonsolidowane przychody ze sprzedaży sięgnęły 439,31 mln zł w IV kw. 2012 r. wobec 543,39 mln zł rok wcześniej. W okresie I-IV kw. 2012 r. spółka miała 94,73 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w porównaniu z 90,80 mln zł zysku rok wcześniej, przy przychodach ze sprzedaży w wysokości 2133,26 mln zł w porównaniu z 2321,59 mln zł rok wcześniej.
|
|
Temat:
DEBICA
Witam Wiadomo ,kto był stronami dzisiejszych transakcji na DBC ?(100 tys i 38 tys)
|
|