PARTNER SERWISU
xkzyjoya
dominikk11

dominikk11

Ostatnie 10 wpisów
Czy ktoś z was posiada dane transakcji z pierwszego dnia na tej spółce? Za chwilkę podejrzewam będziemy testować obszar tej świecy i chciałbym mieć lepszy obraz. Pozdrawiam

Też dostałem odpowiedź że odpowiedzą, bo mojego maila ze spamu wygrzebali:) No i czekam już drugi tydzień. Komunikacja zerowa, wyniki z sufitu, komunikaty na grube miliony, czyli wybuchowa mieszanka- jeśli spółce zacznie spływać gotówka z kontraktów i rozwiną sprzedaż w Polsce to będzie długi trend wzrostowy ( bo otoczenie energii odnawialnej sprzyja) jeśli zaś z braku pieniędzy zobaczymy np emisję w połowie roku to będzie mocna podaż zawiedzionych akcjonariuszy, obserwuję z boku nie mam kompletnie przekonania do spółki, ale powodzenia życzę.

Też się nie pieklę, pytam po prostu, jeśli znasz odpowiedź steampowers to mi ją daj:) EOT
Zobaczymy co będzie z "kontraktem w Indonezji" jeśli Fluid nie podpisze umowy.

No właśnie też nie snuję żadnych teorii spiskowych, to jest myślę bardzo proste pytanie, czy umowa na sprzedaż sadzonek z początku roku jest spisana na straty, czy nie, odpowiedzi brak. Założenia są słuszne, strategia też, natomiast patrząc na cyferki to nie chce się wierzyć, że takie marże można wykręcić na prostej w sumie działalności, kurs nie ma z tym nic wspólnego. Powodzenia życzę i spółce i akcjonariuszom.

Co spowodowało Twoje zainteresowanie BEP tylko technika, czy widzisz tam jakieś fundamenty? Mam wrażenie, że potrafią tylko ładnie pisać pod publikę, a efekty tego pisania widać po wykresie:) Tymczasem biznes finansowany emisjami dla swoich na razie a sprzedaż sadzonek jakoś nie idzie:) Pozdrawiam:)

też wysłałem pytanie i też cichosza:) Zajmują się produkcją komunikatów chyba w Indonezji więc nie mają czasu odpowiedzieć na maile. Co do tych prawie 3 milionów to moim zdaniem spisali na straty pierwszą fakturę wystawioną tego roku dla klienta brytyjskiego ( kwota podobna). Biznes na papierze idzie świetnie, tylko jakoś gotówki z tego nie widać w kasie. To się oczywiście może zmienić, czego spółce życzę, ale jakoś ciężko mi sobie wyobrazić produkcję biomasy na indonezyjskich wyspach-za mało tam roślinności czy jak?

Pieniek wiem czym się spółka zajmuje i jak wygląda jej struktura, odniosłem się tylko do oczekiwania na wyniki GR, moim zdaniem dojdzie z tego kolejny minus do wyników kwartalnych ( nie potrafię oszacować jak wielki) i kilku zawiedzionych wywali akcje, na to liczę w krótkim terminie, płynność tutaj nie powala więc i zjazd procentowo może być spory, tak to widzę:) Oczywiście nie wiadomo kiedy będzie korekta raportu, jeśli przed premierami to cena poniżej 10 jest możliwa:) Pozdrawiam

Topfacet, ale chyba nie spodziewasz się, że GR po kilku miesiącach działalności jest już nad kreską?
po publikacji ich wyników jeszcze zobaczymy spore wywalanie akcji moim zdaniem, przecież taki projekt nie może być rentowny w tak krótkim czasie. Pozdrawiam i czekam na przecenę.

no właśnie tego chciałem uniknąć tzn opłat i kombinowania z przenosinami, tylko teraz moje akcje gdzieś "wiszą" i nie bardzo wiem jak mam to ugryźćblackeye zakładanie konta w PKO to ostateczność ale jeśli będzie trzeba to cóż mi zostaje, jeszcze jakieś sugestie?

Nie wiem czy to odpowiednie miejsce ale lepszego nie znajduję na forum. Czy ktoś orientuje się jak dokonać zapisu akcji pracowniczych JSW na konto inne niż sponsora emisji PKO? Przy załatwianiu formalności nie zakładałem rachunku maklerskiego w PKO bo mam gdzie indziej i teraz próbuję te akcje zapisać u siebie- czy ktoś wie jak to zrobić, bo w DM jakoś sensownie nie potrafią podpowiedzieć. Z góry dziękuję za ewentualne sugestie

Na podstawie jakich przesłanek PAT wpadł do Twojego koszyka? Fundamenty, technika, spekulacja? Obserwuję Twoją kronikę i czasem ni w ząb nie rozumiem ruchów ( no ale to bardziej zapis dla Ciebie na przyszłość), a że jestem akcjonariuszem tej spółki to chciałbym poznać Twoje spostrzeżenia. Pozdrawiam

dzięki Marcholt, no jeśli to ma być konsorcjum to zmienia postać rzeczy- może na plecach Famuru chcą za granicę się dostać? Ze marketing rozbudowują to widziałem w ogłoszeniach skąd info że to zespół ds energetyki? Kierunek bardzo mi się podoba tylko żeby jeszcze mieli co sprzedawać:P A ostatnie dni na akcjach to chyba nie animator wykręcił;) No i skąd Indie w Twoich domysłach?

na chacie nie byłem bo praca nie pozwala, wiec mam lamar pytanie dotyczące tego kontraktu- czy rzeczywiście chodzi o kontrakt za 70M? czy chodzi o kontrakty wygrane na ten rok, bo jak sobie liczyłem to mniej więcej tyle mi wyszło, gdyby zlecenie takie złapali to byłoby szaleństwo. co z fabryką przekładni- kiedy rusza? martwi to uzależnienie od JSW i KW choc z drugiej strony rozumiem prezesa który twierdzi że będą swoje maszyny serwisować a nie nowe sprzedawać w razie ograniczenia inwestycji w górnictwie, czekam na kontrakty zagraniczne ( o które będzie ciężko skoro tak jak piszesz nie pokazują się na targach) no i produkcję przekładni i kół zębatych dla innych gałęzi przemysłu ( mam nadzieję że to "pójdzie" a nie zostało tylko ładnie napisane żeby dotacje z UE wziąć)

buldi a skąd pomysł z ING? przecież nie po to wychodzą żeby wchodzić ponownie moim zdaniem. moim zdaniem Templeton kupuje od PI uśredniając ( jedni wierzą mocno w spółkę no i siedzą zakopani w akcje już długi czas, a drudzy potrzebują kasy). tyle że jeśli mój scenariusz jest prawidłowy to widzę tu dalsze spadki- ING będzie się skracał a szału na mieszkania i poprawę wyników nie widać na rynku

powinni to wykazać w 4q bo inaczej prognozy trzeba będzie odwoływać moim zdaniem, do wykonania przecież brakuje ponad milion zł, a na samym AWE tyle nie uciągną. nie wiem czy takie obawy nie trzymają nas jak magnes przy 9 zł:) pozdrawiam

czyli najlepiej gdyby to OFE odebrało i taką też miałem nadzieję przy pierwszym komunikacie, bo jednak TFI to w porównaniu do funduszy emerytalnych "krótkodystansowcy", nic to zobaczymy. a co do strategii- też się tego kiedyś trzymałem tzn kupione i siedzenie na papierze ale nie byłem zadowolony:) skoro jesteś pewien że będzie niżej to nie warto by było sprzedać trochę akcji teraz i odkupić po korekcie? pozdrawiam

chyba pod tą rekomendację dziś ruch na spółce, ale ja nie o tym. nie obawiasz się podaży akcji z tego tytułu że instytucja która to odebrała będzie od razu chciała zrealizować 20% zysku i znów się tu kisić będziemy?

hormon a gdzie taki wywiad czytałeś? i czy w wywiadzie prezes się odniósł do opóźnienia w budowie szybu na polu bzie? bo wśród lokalnych jastrzębskich znawców już krąży opinia że ten szyb nie powstanie i trzeba bedzie na nowo całą procedurę powtarzać i wybudować go obok:
jasnet.pl/?m=wydarzenia&id...
to z komentarzy poniżej artykułu.

dominikk11 HBP 5 ELS 5

no to już chyba poinformowałem?:))

na IPX 20 groszowe odcięcie dywidendy Frogu miej to na uwadze w obliczeniachblackeye

dominikk11 HBP 5 IPX 5

no rzeczywiście złoty strzał ten fasing bo habeta ostro w dół:)) w realu spółka cały czas obserwowana bo z wejściem to tu problemik jest:)

dominikk11 - FSG 5 HBP 5

dominikk11 - IPX 5 SNS 5

a z ING ktoś ma bo dziś 3.03. a ja nic nie dostałem. chyba czas na telefon:))

paya wytłuściłem pierwszy człon tego postu:) tzn czy DM od razu w picie nie uwzględnia tej opłaty za konto u nich-bo wydawało mi się to oczywiste a tu widzę, że niektórzy mają inne wiadomości w tym temacie. co do abonamentów np za ten serwis zdania podzielone są.

nocnygracz napisał(a):
mathu napisał(a):
Czy opłatę za konto w DM można wliczyć w koszt uzyskania przychodu?

A abonament Stockwatch?

To pierwsze można.
To drugie: zależy od interpretacji, ale można by próbować bronić tezy, że można. Najbezpieczniej zapytać ministra.

To DM nie robi tego "z automatu"?

duży obrót i dobra wiadomość a kurs w dół:)) ale ja trzymam na dłużej tu też muszą przyjść wzrosty zwłaszcza że spółka realizuje swoje projekty w przeciwieństwie do polskich "energetyków odnawialnych"blackeye

No Alpine jest teraz na cenzurowanym więc aż takie pozytywne info to to nie jestAngel A tak poważnie to jak najwięcej takich informacji będzie bo na drogi kasa jest więc pójdziemy do góry tylko jak szybko to zależy od ogólnej sytuacji-coraz więcej wskazuje na spadki wszystkich parkietów

skup skupem też się z niego cieszę (zresztą to mój motyw był wejścia) tylko gdzie byłby kurs gdyby nie ten skup się zastanawiam, pewnie nieco powyżej 2 zł. zainteresowanie spółką jest na razie mizerne ale paradoksalnie to dobrze wróży bo nie będzie ostrego sypania przy większych spadkach całego rynku (który wróżę już trzeci miesiąc:P) Zdecydowanie spółka dla cierpliwych:)

i wolumen ( jak na wilbo) dziś zacny chyba znów skup w toku. Przyznam że ten skup był dla mnie impulsem do wejścia i na razie siedzę i cieszę się że rośnie ale Shhh

chodziło mi o dzień 6 października;P i fakt pozostałe komunikaty są już sformułowane prawidłowo ( tzn można z nich wywnioskować że chodzi o dłuższy przedział czasowy) ale w tym pierwszym jak byk stoi że kupili 6 października 80k akcji a wolumen na ten dzień to 8k:) i dzięki za nazwanie mnie "poważnym akcjonariuszem":P bo będę tu trochę dłużej niż jakiś spakulant:PP

mam pytanie o co chodzi:

Zarząd Wilbo S.A. informuje, iż w dniu 06 października 2009 roku otrzymał z Domu Maklerskiego informację, że w dniu 06 października 2009 roku Dom Maklerski wykonując postanowienia Umowy o świadczenie usług w zakresie nabywania akcji z dnia 26 sierpnia 2009 roku, działając w imieniu własnym i na zlecenie Spółki, nabył na własny rachunek 80 426 akcji Spółki. Akcje zostały nabyte z przeznaczeniem do ich odsprzedaży Spółce w związku z realizowanym programem skupu akcji własnych w celu ich dalszej odsprzedaży, na podstawie uchwały nr 15/2009 Walnego Zgromadzenia Spółki z dnia 16 czerwca 2009 roku.

tymczasem wolumen na ten dzień to 8694 akcji a ceny 2,44/2,49
skąd oni kupowali do diaska?

to zależy od horyzontu czasowego jaki przewidujesz dla tej inwestycji (jak zresztą w każdym przypadku) w krótkim okresie trochę niezbyt inwestycja- kurs się kisi, insiderzy wywalają, ale w dłuższej ( ja liczę że 2011/2012) to będzie mocny lider rynku i spora perła mojego portfela:)

coś kurs szaleje rzeczywiście i ciężko kupić ten papier aż tak dobrych wyników się spodziewają ludziska? no cóż mnie też to cieszy bo mam papiera tylko mało:( a kasy ostatnio brak nie ma za co dokupić no i jakoś cały czas mam poczucie że spadki za rogiemSick

kupują drobni;) na większości forów internetowych widzę mocną i niczym niezachwianą wiare w tą spółkę;) A ona jakoś nie chce wbrew zaklinaniu wystrzelić. rosnąć to chyba zacznie dopiero jak się ludzie zniechęcą:)

ja wczoraj wywaliłem:P dosyć miałem tego ostatniego kiszenia i poszło za 2,45:) ale i tak do przodu czego nie można powiedzieć o innych inwestycjach:)

tak sobie przemyśliwuję to info z uwagi na to że obserwuję MIL z zamiarem obkupienia się w te akcje i dochodzę do wniosku że jak dla mnie "nie-klienta" tego banku to info paradoksalnie dobre. Wzrosną przychody czyli i zyski bo przecież teraz żaden z klientów nie zdecyduje się na zmianę banku z uwagi na zdecydowanie gorsze warunki kredytowe- ludzie bedą zaciskać zęby i psioczyć ale zapłacą;) A po trzech czterech latach gdy znów będziemy na fali rosnącej wszyscy zapomną o takich niecnych praktykach;) ehh gdyby tak środki na to pozwalały bym się już angażował... ale nie odjedzie daleko myślę:)

enforces napisał(a):
drukarnia działa. wypuścili po 40gr dla pracowników nieco papiera.

kurs nie chce zejść trwale poniżej 1,4. to dobrze rokuje.

skąd info o tych akcjach po 40 gr bo jakoś nigdzie znaleźć nie mogę? byłbym wdzięczny za info ile tego dodrukowali

A tu z czego dziś taka ostra jazda pod górkę ktoś wie? wszystko dokoła rosło a ELS stał w miejscu czyżby nadrabiał zaległości?

tak już do tego doszedłem ale to było po wysłaniu;P początki zawsze są trudne:)

Ja nie mam telewizora, o co chodzi z tymi darmowymi reklamami spożywania ryb?
Długo to już trwa?
no sporo sporo:) to tak jakby druga tura bo w zeszłym roku zaczęli a chodzi o to że "Ryba wpływa na wszystko" czyli pamięć, siłę, dobre stawy u dziadka itd, reklamy zachęcają do spożycia rybek żeby być pięknym silnym i bogatym:P Ja traktuję graala długoterminowo i obecne poziomy są dla mnie bardzo zachęcające, a obecność jednego z lepsdzych OFE tylko mnie utwierdza w przekonaniu że dobrze wybrałem:)

witam:) moja pierwsza inwestycja giełdowa na razie mnie podbudowywuje:)) też trzymam i trzymać zamierzam długo:) na razie jeszcze kursu docelowego sobie nie potrafię wyznaczyć ale mam nadzieję że szybko się podszkolę:) na jakich poziomach widzicie tą spółkę w perspektywie dwóch trzech lat?

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 12 lipca 2024 18:27:09
Liczba wpisów: 45
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,253 sek.

abqbwvin
appauxde
wbnvsigx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bjxkossx
xihopnzt
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat