Temat:
PGSSOFT
|
|
Raport bardzo kiepski, ale chyba akurat Bankrucik się go spodziewał. Ja przynajmniej tak. Teraz to nie ma znaczenia, core business zawsze w 1 kw. był słaby. Albo audioteka i octa pociągną K2 albo... No cóż każdy myśli po swojemu :)
|
|
Przecież wiesz kto i po jakiej cenie odkupił od prezia :)
|
|
Co myślisz o K2? Jak dla mnie uklepane dno. Kupiłem 450 szt. po 12,50-12,78 PLN na ostatniej sesji.
|
|
Temat:
PGSSOFT
Rozmiar tekstu: A A A Goldenberry i PGS Software nawiązują współpracę Umknęło na forum... Cytat:Firma konsultingowa Goldenberry i PGS Software (NewConnect: PSW) zawiązały strategiczną współpracę, dzięki której będą oferować dużym instytucjom kompleksowe prowadzenie projektów: od koncepcji biznesowej, aż po dostarczenie tworzonego na zamówienie oprogramowania. Cytat:Goldenberry została założona w 2010 roku, a ostatni rok zamknęła sumą 1,2 mln zł przychodów, a więc o ponad 70 proc. więcej niż rok wcześniej. Przychody w pierwszym kwartale 2013 r. przekroczą 750 tys. zł, z czego około 20 proc. związanych jest z otwartym pod koniec ubiegłego roku biurem w Wielkiej Brytanii. Firma zatrudnia obecnie 15 konsultantów w Warszawie i w Londynie.
|
|
Dla mnie największą nadzieją na ten rok jest mimo wszystko K2 - jeśli mowa o spółkach z potencjałem do wzrostu. Bacznie śledzę ich ruchy z Octawave i ewidentnie doświadczenie w obszarach PR i komunikacji z klientem z branży reklamowej procentuje przy wejściu na nowy rynek. Oddają chyba ci, którzy upatrują trzonu działalności w reklamie spodziewając się słabych wyników za I kw. Obniżam stopniowo cenę zlecenia na K
|
|
pop napisał(a):O przepraszam @taipan, faktycznie-nawet ostatnio wspominałeś,że masz PGS Soft.,zwracam honor i powodzenia... Mam i ja! Średnia 1,71 i nie mam zamiaru realizować zysków póki co. Myślę wręcz odwrotnie, ale pociąg ciut za bardzo odjechał.
|
|
Bankrucik też kupował po 10 szt. :)
|
|
Price_Bubble napisał(a):Dziś zakupiony symboliczny pakiet 41 szt. Amica. ~ 42,38 PLN
W ostatnich dniach wykres wygląda pozytywnie, kilka dni temu wolumeny były znaczne, mam sentyment do tej spółki. Liczę na kilkanaście procent do końca wakacji.
Czy ktoś z Was ma w portfelu Amicę? Żałuję, że mam raptem 160 szt., a zarazem zastanawiam, jaki może być zasięg tego wybicia...
|
|
A możesz napisać coś więcej?
Czemu Cormay? Jaki horyzont czasowy? Czy przeznaczyłaś całe środki na zakup jednego waloru? Jakie spółki jeszcze obserwujesz?
Ja osobiście uważam, że Cormay jest ciekawą, ale trudną spółką. Zarówno ze względu na niełatwą do wyceny branże, o dużej kapitałochłonności, jak i skomplikowaną strukturę organizacyjną. Ruchy prezesa też nie zawsze są umotywowane (tzn. publicznie).
Mam w portfelu Cormay ze średnią 12,10 PLN, ale jest to poniżej 5% całości.
|
|
K2I odpaliło bardzo ładnie.
Zwróciłeś uwagę na Cormay?
|
|
Jakaś wskazówka co to za niemowlaki?
|
|
PGS pięknie, a co powiesz o K2I? To już nie wygląda, jak ustawianie kursu. Może jakieś przecieki odnośnie komercjalizacji Octawave?
|
|
Ja zebrałem na Święta za skromne 2,5k, wg mnie póki nie pojawia się informacja o nabyciu/zbyciu to wygląda ciekawie. Fundusz? Ipopema?
|
|
Dobierasz i3d?
|
|
Temat:
FABRITY
Zawiadomienie o przekroczeniu 5% ogólnej liczby głosów Zarząd K2 Internet S.A. (Emitent) informuje, że w dniu dzisiejszym Emitent otrzymał od IPOPEMA Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. z siedzibą w Warszawie informację, z dnia 17.12.2012 r. - (...) Na dzień niniejszego zawiadomienia Fundusze posiadają łącznie 125 121 akcji Spółki, co stanowi 5,03% kapitału zakładowego Spółki i daje 125 121 głosów oraz 5,03 % w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu Spółki. Po co się ujawnili??
|
|
Czytając Twoją kronikę myślałem czemu kupiłem Mirbud, a nie JHM. Ale dziś w końcu jestem zadowolony. Ponad 30% na plusie :), dodatkowo dziś info: Cytat:Mirbud (...) informuje o zawarciu w dniu 31.10.2012 r. z Inwestorem – Fabryką Biznesu Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi, Umowy w systemie generalnego wykonawstwa na wykonanie obiektu wraz z infrastrukturą towarzyszącą "Centrum Handlowo – Biurowo – Usługowo – Rekreacyjny SUKCESJA", usytuowanego w Łodzi przy al. Politechniki 3b, 5 (dalej: "Umowa"). Wartość Umowy wynosi: 266.910.000 zł brutto. Strony ustaliły, iż roboty będące przedmiotem Umowy, w tym uzyskanie pozytywnej decyzji o pozwoleniu na użytkowanie, zostaną zakończone w terminie do dnia 15.09.2014r. i to w moim rodzimym mieście
|
|
Mirbud dziś na bardzo ładnych obrotach zrobił niecałe 6%, JHM 13% :) Gratuluję.
|
|
Północ Nieruchomości, znam jedną osobę ze spółki, bardzo rzeczowy specjalista od lokalnego rynku. W łódzkim działają całkiem sprawnie, bo nie mierzą warszawską miarką.
Aczkolwiek ich akcji nigdy nie miałem i mieć nie będę :)
Czemu JHM a nie Mirbud?
Przewidujesz jakiś horyzont czasowy?
Ja wybrałem Mirbud po 0,98, wolumen w ostatnich dniach jest większy, ale szansa wyjścia ponad 1,23 trochę stopniała.
|
|
Nie wiem, czy nie patrzę z opóźnieniem na arkusz, ale teraz widzę, ponad 11 000 po stronie K za 1,85.
Ja zdjąłem swoje 2k z 1,88 PLN.
Jest ciekawie :)
|
|
No sporo pojawiło się teraz po stronie S, ale z drugiej strony... 30 000 PLN i po batonach, a takie obroty na PGS już są dzienne (co rok temu było ciężkie).
Ja sam znów zgarnąłem 555 po 1,77 :)
Jeszcze chciałbym trochę dobrać, ale poczekam teraz co z batonami.
|
|
Temat:
ZYWIEC
Dla branży piwnej Euro nie ma, aż takiego przełożenia. Generalnie znaczący wzrost odczuwalny jest, gdy imprezy tego typu organizowane są w krajach o kulturze picia wina. W Polsce natomiast kluczem do sukcesu może być urozmaicenie oferty, co Żywiec czyni wprowadzając serie piw "limitowanych", regionalnych etc. (Leżajsk - niska cena: Biedronka, Żywiec, Desperados, Tatra, Warka - szczególne zyskała na Euro itd.) Przykład: Cytat:Piątek, 13 lipca 2012 Radler: roczna sprzedaż w jeden miesiąc
Od wprowadzenia na rynek w czerwcu br. piwo Radler z lemoniadą bije rekordy popularności. W ciągu 1 miesiąca Grupa Żywiec sprzedała wolumen początkowo planowany na cały rok. źródło: www.grupazywiec.pl/wiadomosci/...Przewiduję, że w 2 kw. sprzedaż wzrosła r/r, ale o kilka a nie kilkadziesiąt procent. Jesteśmy w trakcie najlepszego okresu w branży, gdzie wyniki za 2 i 3 kw. są najlepsze. O 2013 r. też bym się nie martwił, bo piwo jest takim produktem, którego społeczeństwo sobie nie odmawia, nawet jeśli realny dochód się obniża.
|
|
Temat:
ZYWIEC
Żywiec jest wg mnie dość specyficzną spółką na parkiecie. Sama firma bardzo zdrowa, stabilne zyski, ale i duża konkurencja. Rynek dość nasycony. Uwzględniając FF poniżej 2% i niskie wolumeny pojawi się pytanie: inwestując na co liczysz?
Przy obecnych wskaźnikach to może być alternatywa dla lokat. Kolejny plus to regularne przyzwoite dywidendy. Ten rok może być pod tym względem lepszy od 2011.
|
|
Na trudne czasy dobrałem wczoraj 1111 szt. PGS po 1,83zł.
|
|
1,29 PLN
|
|
Dziś zakupiony symboliczny pakiet 41 szt. Amica. ~ 42,38 PLN
W ostatnich dniach wykres wygląda pozytywnie, kilka dni temu wolumeny były znaczne, mam sentyment do tej spółki. Liczę na kilkanaście procent do końca wakacji.
|
|
Pisałeś o BMP w Niemczech, możesz odnieść się jakoś do ich powrotu do K2? Od 20.06 skupili już akcje za prawie 1 mln zł.
|
|
Trochę ruchów na K2I. To co kupiłem między 10,51, a 11,50 sprzedałem kilka dni temu po 13,17 PLN.
Dziś zaintrygowała mnie 11 transakcja na akcjach spółki (wolumen 26 284 szt. - 12,24 PLN)
Kupiłem 103 szt /12,00-12,24 PLN/
Obserwuję: PGS, Cormay,
|
|
Temat:
FABRITY
Zmiana w składzie Rady Nadzorczej - mamy dwóch nowych członków: Cytat:Panów: Tomasza Józefackiego oraz Pana Andrzeja Kosińskiego
(...) Pan Tomasz Józefacki Lat 39. Absolwent Marketingu i Biznesu Międzynarodowego New York University Stern School of Business (dyplom z wyróżnieniem). Na tej samej uczelni w 2002 roku ukończył studia MBA. Absolwent japonistyki na University of Maryland College Park. Przed rozpoczęciem pracy w Agorze, do końca sierpnia 2004 roku, związany był z The New York Times Company, gdzie był odpowiedzialny za marketing i promocję NYTimes.com – gazety internetowej numer jeden na świecie. W 2002 roku został awansowany na szefa rozwoju i strategii działów tematycznych Biznesu i Technologii portalu NYTimes.com. Karierę zawodową w Agorze rozpoczął we wrześniu 2004 roku jako dyrektor ds. terenowych oddziałów "Gazety Wyborczej". W kwietniu 2006 roku objął stanowisko dyrektora ds. rozwoju odpowiedzialnego za projekty technologiczne i biznesowe w wydawnictwie Gazety Wyborczej. Od listopada 2008 roku pełnił funkcję Członka Zarządu Agory. Dodatkowo od czerwca 2006 roku nadzorował Segment Internet Agory. Zasiadał również w radach nadzorczych AMS S.A., Helios S.A. oraz AdTaily Sp. z o.o. (spółki zależne Agory). Od grudnia 2008 do kwietnia 2012 roku pełnił funkcję prezesa OPA Europe - organizacji reprezentującej interesy największych wydawców internetowych wobec środowiska reklamodawców, prasy, instytucji rządowych i europejskich oraz opinii publicznej. Z dniem 1 lipca 2012 roku Tomasz Józefacki został powołany na stanowisko Wiceprezesa Zarządu w Benefit Systems SA, gdzie nadzoruje: rozwój i wprowadzanie nowych produktów, jak również działy informatyczne i marketingowe.
(...) Pan Andrzej Kosiński Lat 41. Absolwent Wydziału Nauk Ekonomicznych Uniwersytetu Warszawskiego. Od 1995 roku doradca inwestycyjny (nr licencji 25), od 1999 roku posiadacz tytułu Chartered Financial Analyst (CFA). Autor książki "Sekurytyzacja aktywów na świecie i w Polsce" (Finanse i Bankowość, 1997), autor licznych artykułów i publikacji dotyczących rynku kapitałowego. Od 1994 do 2005 roku związany zawodowo z rynkiem kapitałowym jako kolejno makler, analityk i zarządzający portfelami klientów indywidualnych i funduszy inwestycyjnych. Pracował m.in. w AIG Asset Management SA, ABN AMRO Asset Management SA, Domu Maklerskim BIG BG. W przeszłości członek rad nadzorczych, m.in. Zachodniego Funduszu Inwestycyjnego NFI SA, Artman SA, Hydrotor SA, Plast-Box SA. Obecnie inwestor indywidualny. Zmiany w składzie Rady NadzorczejKod:mod: z wątku usunięto linki do ESPI oraz materiałów prasowych / promocyjnych produktów spółki, pozbawione kontekstu inwestorskiego oraz komentarza ze strony osób wrzucających. Forum nie jest słupem ogłoszeniowym, komunikaty oraz wiadomości dostępne są na stronie spółki oraz w rozlicznych miejscach w internecie, powielanie ich w tym miejscu nie wnosi nic do obrazu.
|
|
Sprzedałem dziś mały pakiecik 1400 szt. PGSSoft.
Dobrałem za to K2i, które kupuję od 10,51 i póki co pod "walne" idzie dobrze.
O powodach ciut szerzej napisałem w wątku K2i we właściwym dziale.
Cormay zamknął się powyżej dychy, na nienajgorszym wolumenie, jeśli ruch zostanie utrzymany, myślę, że można liczyć na trend wzrostowy. Poprosiłbym kogoś z większym doświadczeniem o komentarz.
|
|
Temat:
FABRITY
BMP Media Investors zwiększył swoje udziały Nabycie akcji spółki - informacja z art. 160 o transakcji na akcjach K2 Internet S.A.Mowa o wolumenie ponad 21 000 akcji, za kwotę ponad 220 000 PLN. Parę informacji o samym BMP: BMP - zestawienie obecnych inwestycjiI równie ciekawe: Czy to możliwe, że jesteście szybsi od Amozona lub Azure?Cytat:Informacje, które przedstawiamy, są prawdziwe i wcale nie prosimy o wiarę na słowo. Wszystkich serdecznie zapraszamy do testów. Obecnie najszybszy storage klasy Tier-3 jest w stanie dostarczyć do każdego dysku, każdej instancji co najmniej 400 tys. IOPS (zarówno random read, jak i write), niemniej, szybkość przetwarzania danych jest limitowana do 100 tys. IOPS ze względu na konieczność obserwacji i stabilizacji systemów.
Z ciekawych informacji możemy powiedzieć, że warstwą transmisji nie jest żaden z poniższych systemów:
Ethernet/NAS,
iSCSI,
FCoE,
SAN/FC,
dla storage'u klasy Tier-2 oraz Tier-3 nie są to również dyski magnetyczne, ani SSD.
Jest to całkowicie unikatowa technologia, obecnie będąca przedmiotem wniosku patentowego zarówno na terenie USA, jak i Polski. Maksymalna wielkość wolumenu dyskowego OVS udostępnionego instancji w trakcie bety to 100 GB, po becie będzie to 1 TB.
|
|
Powodów zakupu K2 jest kilka... Pierwszy: Zrobiłem jakiś czas temu zakupy bez SL (  ) i uśredniam w dół Drugi: Wydaje mi się, że na 10,50 jest już przetestowane wsparcie, które nie zostanie przebite i ten poziom uznałem za atrakcyjny do dokupienia (zresztą już dobrałem na 11,50 jakiś czas temu) I ostatni główny powód: podoba mi się działalność K2, obsługują bardzo duże, silne marki, projekt OctaWave, Audioteka, i pomniejsze serwisy. Prognozę znam - jest umiarkowana, ale z drugiej strony ok. 10% wcale nie jest złym wynikiem. Po cichu cały czas liczę na wyjście poza polski rynek, gdy komercjalizacja chmury zakończy się sukcesem. Rok 2012 jest trudny, bo zmieniali siedzibę, skupili do 100% ACR (mieli 80%), uważam, że wypracowany w 2011r. zysk jest odpowiednio lokowany (wolę to niż dywidendę obecnie).
|
|
Ja dziś kupowałem PGS od 1,50 i 1,52. Kupiłem także K2I po 10,51.
i3d odpuszczam ;/
|
|
Temat:
MIRBUD
Wiem, o którym forum mówisz i należy uściślić - to nie jest ŻADNA konkurencja dla SW. A co do zaległości to próbowałem zgłębić ten temat i nic nie znalazłem. Więc póki co wątpię. Wysłałem kilka e-maili do Mirbudu, ale interesują mnie inne rzeczy, głównie to jak ma się obecnie Kobylarnia. Myślę, że wyniki za 2 kw będą przyzwoite, portfel na 2012 r i początek 2013 mają zbudowany. Przydałoby się coś dużego jeszcze na dalszą przyszłość...
|
|
Ja sprzedałem wczoraj/dziś cześć PGS po średnio 1,62, zaczynam zbierać i3d.
Ugrałem też już 2 razy na Mirbudzie po 7-8% w ciągu ok. tygodnia. Niby nie dużo, ale zawsze plus.
|
|
Pop bardzo cenię Twoje wskazówki i większymi kwotami mam zakupione obecnie: PGS, K2, Amicę.
Natomiast na Mirbudzie i Cormayu to raczej pod kątem nauki.:)
|
|
Ja Mirbud dokupiłem - typowo spekulacyjnie. Widzę, że zostałem sam :)
|
|
To co oddałem wczoraj po 1,66 na PGSSoft - dziś już odebrane :)
Dobrałem też K2, aby uśrednić w dół.
Obserwuje Cormay.
|
|
Ok masz rację - zlały mi się tygodnie - kupowałem w piątek jeszcze :).
Moje 2 posty i post Pop-a z odpowiedzią Moderator może usunąć - przepraszam za zwątpienie.
|
|
A nie we wtorek?
|
|
Dzisiaj kupowali zapewne Ci, którzy nie znajdą zasad rozliczania dywidendy. Ja troszkę zbyłem po 1,66 - mam nadzieję, że uda mi się taniej odebrać.
|
|
Temat:
FABRITY
A może są, aż tak pewni poprawy wyników, że skup a zarazem emisja są w parze korzystnym rozwiązaniem?
Tzn. skup widełki 10-15 PLN, emisja po unormowaniu się kursu >20PLN? Skup teraz, a po wynikach pod koniec roku przy lepszym otoczeniu (być może?) emisja.
|
|
Temat:
AMICA
5-krotny wzrost zysku netto q/qCytat:Spółka Amica miała 12,27 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w I kw. 2012 roku wobec 2,53 mln zł zysku rok wcześniej (...)
|
|
A co myślisz o K2? Ja dobierałem, gdy Ty sprzedawałeś... :) Pewnie teraz będzie bujanie się z kursem, aż to jesieni.
|
|
 Co myślisz teraz o Amice? Dzisiaj było dość nisko... Grasz pod wyniki?
|
|
Cytat:Olbrzymie oczekiwania mają analitycy wobec Amiki. Trigon DM liczy, że producent AGD osiągnie w I kwartale 11-proc. wzrost przychodów, 121-proc. skok zysku operacyjnego i blisko 300-proc. przyrost zysku netto. Biuro zakłada, że sprzedaż będzie się poprawiać dzięki wzrostowi eksportu. Natomiast zmiana dostawcy pralek i lodówek (wyczerpała się pula zakupów od Samsunga) znajdzie z kolei przełożenie na wyższą niż przed rokiem marżę brutto na sprzedaży. Na czysto spółka może zarobić około 10 mln zł. źródło: 6 spółek czekających z asami w rękawie na rozdanie wyników kwartalnych
|
|
Nie chcę rozwadniać tego tematu, ale myślę, że lepiej w "nowej" rzeczywistości tj. latach 2013-dalej w pierwszej kolejności odnajdą się mniejsze spółki z budowlanki, działające w mniejszej skali, o zdywersyfikowanej działalności. Porównuję je na tle np. GTC. Zapraszam do Łodzi zobaczcie, jak funkcjonuje ich projekt :UBP  kliknij, aby powiększyć Moim zdaniem, jak na to miasto: 1) przeszacowany 2) min. 2 lata za późno. I właśnie w tej elastyczności będę upatrywał sukcesu w trudniejszych czasach.
|
|
Osobiście nie lubię generalizowania i mówienia "budowlanka". Myślę, że czas pokaże, ale to się okaże.
|
|
Po jakim kursie uśredniłeś Mirbud i jeśli można wiedzieć, jaki masz teraz kurs zakupu?
Rozważam też uśrednienie, ale wciąż mam wahania "czy to już?"...
|
|
Temat:
PGSSOFT
Ciągły deficyt pracowników? Praca w PGS SoftPoszukiwani: Programista Java - pełen etat - Rzeszów Programista Java - pełen etat - Wrocław
|
|
Ja myślę, że słusznie przyglądasz się Amice...
|
|
bankrucik napisał(a):dokupione sms kredyt + wziete 2 mikrusy z newconect
wziąlem sobie do obserwacji mci, ekoexport, amica, asbis, duda Jakieś wnioski odnośnie Amiki? pozdrawiam, :)
|
|
Temat:
MIRBUD
|
|
Temat:
I3D
Ja nie liczę na jakieś przełomowy wynik za 1 kw, natomiast mam nadzieję, że raport będzie zawierał inne ciekawe informacje... (nowe kontrakty).
|
|
Temat:
I3D
Czy zostanie wygenerowany sygnał kupna, a i owszem jest kwestią bardzo ciekawą. Z jednej strony, tak jak pisze bankrucik, wydaje się, że kupujący liczyli na lepszą dynamikę, z drugiej strony moim zdaniem obecni akcjonariusze się nie wystraszyli prognozy, bo kurs jest utrzymywany powyżej 4 PLN, nie widzę chętnych do oddawania.
|
|
Temat:
MIRBUD
Mirbud otrzymał Diament Forbesa 2012 kliknij, aby powiększyćCytat:Na tej podstawie powstała baza firm, którym Wywiadownia przyznała pozytywny rating wiarygodności: - są one rentowne (na podstawie wskaźnika EBIT oraz ROA), - mają wysoką płynność bieżącą, nie zalegają z płatnościami, - wykazują się dodatnim wynikiem finansowym oraz wartością kapitałów własnych w latach 2008–2010.
Wyeliminowano przedsiębiorstwa finansowe, ze względu na różnice dotyczące kategorii bilansowych występujące między nimi a firmami produkcyjnymi czy handlowymi, oraz instytucje sektora budżetowego.
Na listę Diamentów trafiły firmy najszybciej zwiększające swoją wartość. Wartość firmy została obliczona na podstawie tzw. metody szwajcarskiej, łączącej metodę majątkową i dochodową.
|
|
Temat:
FABRITY
Dywidenda stanęła pod znakiem zapytania, z drugiej jednak strony uwzględnienie Audioteki w wynikach daje dużą rezerwę manewru. Portfel wypełniony w 70% cieszy, zwrócenie się w stronę mniejszych i średnich przedsiębiorstw też. Rok 2012 rokiem zbrojeń?
|
|
Temat:
I3D
Siła klastrowych kontaktów jest ogromna. Wystarczy popatrzeć na klaster lotniczy w Polsce, w który mało kto wierzył.
Póki co i3d jeszcze nie figuruje na stronie brainville jako "obywatel". Mam nadzieję, że będzie więcej firm.
|
|
Temat:
PGSSOFT
piotrch napisał(a):Nie bardzo rozumiem wpisów o "potencjalnej podazy akcji pracowniczych". Przecież to fakt znany od dłuższego czasu, a tocząca sie rozmowa sprawia wrażenie jakby miał nadejśc jakiś armageddon... Biorąc pod uwage ostatnie obroty nie byłoby w tym nic dzwnego gdyby czesc tych akcji, które otrzymali pracownicy juz była w obrocie. A zakładane chociażby przez bankrucika ilości to tydzień "sypania" na zasadzie blokowania kursu, a nie jego uwalenia 20 czy 30% w dół... 15 luty - pierwszy dzień notowań nowych akcjiTo jest odpowiedź na Twoje pytanie. Aczkolwiek kurs wyważa obecnie obawy przed podażą z bardzo dobrym wynikiem spółki.
|
|
Temat:
I3D
Szczerze powiedziawszy to nie wiem, czemu odpowiedzi budzą u niektórych takie negatywne odczucia. Generalnie komunikacja z akcjonariuszami nie jest na najwyższym poziomie, ale myślę, że da się to przełknąć. Rozstrzygnięcie przyniesie 1 półrocze 2012, jutro nie spodziewałbym się reakcji rynku.
Ciekawe jaki są plany BZ WBK, czy planują zwiększenie udziałów...
|
|
Temat:
FABRITY
Raport Interaktywnie.com: Ranking przychodów agencji interaktywnych Kto zarabia najwięcej?Cytat:Najlepszą agencją, podobnie jak w poprzedniej edycji raportu, okazała się K2 Internet, z zyskiem na poziomie 4,08 miliona złotych. Kod:mod: dodawaj cytaty do linków
|
|
Temat:
I3D
A czy pop będziesz tworzył listę pytań bezpośrednio do i3d? Warto byłoby wyjaśnić kwestię rentowności. Kurs też zachowuje się dziś stabilnie - jak na NC oczywiście, uwzględniając obecny wolumen. i3d - dobra końcówka roku
|
|
Temat:
I3D
Wyniki chyba zgodne z oczekiwaniami wszystkich, którzy obserwują ten wątek. +/- zaskoczenia nie było.
Jestem ciekaw natomiast, czy prowadzone są jakieś rozmowy po VRGeo Consortium Meeting...
W IV kwartale 2011 roku i3D została laureatem XII edycji Rankingu Deloitte Technology Fast 50 Central Europe 2011. Spółka została wyróżniona w kategorii „Rising Stars”, jako jedna z najszybciej rozwijających się firm technologicznie innowacyjnych.
No i komercjalizacja Quazara - jak dla mnie to, że komercjalizacja nastąpi w 1 półroczu to istatna informacja, ale brakuje szczegółów.
|
|
Temat:
I3D
Pytanie przy ostatnich dziennych wolumenach, kto zbiera akcje? Prywatni, czy nie? Jeżeli będzie komunikat, że JCK ma poniżej 5%, to może pojawi się, że ktoś inny ma powyżej 5%?
|
|
Temat:
I3D
Nieco z boku tematu, powiem szczerze, że widziana na własne oczy możliwość wizualizacji rzeczywistości w 3d robi na prawdę wrażenie (uwzględniając oczywiście szerokie spektrum zastosowań). Ostatnio w moim mieście miałem okazję zobaczyć: Wg specjalistów nie był to najlepiej przygotowany festiwal, a i tak wywarł na mnie spore wrażenie. Za rok chętnie zobaczyłbym i3d, jako współorganizatora tego typu przedsięwzięcia - wg mnie świetny rodzaj promocji marki.
|
|
Temat:
I3D
Być może jakieś ważne decyzje mają być podjęte właśnie w październiku. Mogą one rzutować na dane w raporcie?
|
|
Temat:
AMICA
Zobaczymy, jak teraz po ustaleniu terminu dywidendy będzie kształtował się kurs.
|
|
Temat:
BGZ
Poza wszelkimi wskaźnikami jest jeszcze w przypadku prywatyzacji czynnik pozagiełdowy. Nikt z Was nie pamięta, że wybory coraz bliżej, elektorat nie może mieć złych skojarzeń? Jeśli, któraś z prywatyzacji miałaby nie dać zarobić to: a) nie głośna (PZU, GPW) b) nie żadna blisko terminu wyborów (BGŻ?). Gdyby miałyby się przyjąć założenia opisane gdzieś powyżej, że "minister" testuje coraz wyższe ceny, to moim zdaniem np. przy Tauronie.
Owszem zgadzam się, że nie ma co liczyć na duży zysk, natomiast wg mnie cena zostanie obniżona, tak, aby "uszczęśliwiony" i "uspołeczniony" uczestnik-amator giełdy symbolicznie był na plus.
|
|
Temat:
MWTRADE
Pop, jak dotąd miałeś rację w kwestii wszystkich naszych rozmów na privie, sam osobiście myślę, że do końca tygodnia kurs może wrócić na poziomy 18 zł, aby później znów pikować w dół. To wcale nie wyklucza kwestii kolokwialnego "sypania", bo ten co niby sypał, chwilowo poczeka, aż drobni znów lekko podrasują kurs, by upłynnić resztę.
Pytanie - ile jeszcze jest do wysypania?
|
|
Temat:
MWTRADE
Jak oceniacie realne szanse zejścia kursu poniżej 16 zł?
|
|
Temat:
ROTOPINO
Bardzo ciekawe wnioski, niewątpliwie skłaniające do trzymania akcji dłużej. Ciekawi mnie, czy podobne przemyślenia posiadasz w stosunku do Oponeo?
|
|
Jak może to wpłynąć na kurs Oponeo?
|
|
Czyżby dzisiaj miała miejsce ostatnia duża wymiana papieru?
Szkoda tylko, że stagnacja taka na Marketeo.
|
|
Pop jaką dolną granicę przewidujesz na ten moment?
|
|
"Skuś się Janku, jak coś to będzie na mnie". TVN 24.
A wie ktoś kiedy wywiad z Prezesem?
|
|
Mam nadzieję, że wpadnie trochę świeżości. Obróciło się dziś 71k, prawie 1 mln zł.
|
|
Wychodzi ile osób jest zapakowanych? Owszem. Ale ja czytając posty w tym wątku cieszę się, że jest to akcjonariat świadomy. Zobacz ile ciekawych informacji, rozsądne głosy itp.
Ja wolę wiedzieć kto płynie razem ze mną, niż żeby "nie wyszło ile osób jest zapakowanych". Poza tym przy tylu głosach nie zauważam nerwówki, za to na prawdę dużo się dowiedziałem.
Mało takich spółek, gdzie panuje podobna atmosfera. Przeważnie czytając fora się tylko denerwuje, np. poprzednio gdy byłem na Optyku.
Pozdrawiam, I z mojej strony już cisza.
|
|
Kurczę gdyby wczoraj sprzedał, dzisiaj bym dokupił. Taka jest giełda masz rację POP.
|
|
Zyski nie są na pewno uwzględnione w cenie. Myślę, że kurs nadal jest zduszony przez niepewność w związku z Oponeo.
Zobaczymy jutro jak zachowa się kurs.
|
|
Wciąż brakuje szczegółów na linii Marketeo-Oponeo.
A zamknięcia dnia może będzie na 2,32 - ale czemu akurat ten poziom uznajesz za technicznie ważny?
|
|
Teraz proszę POP powiedz jak to się ma do Twoich przewidywań. Ja z wyników jestem zadowolony, ale Ty wcześniej mówiłeś, że masz swoje prognozy, ale wcześniej nie będziesz ich zdradzał. :)
|
|
Życzyłbym sobie i wszystkim, żeby i tym razem tak było. Nie chodzi nawet o 80% wzrosty, ale o zdrowy moim zdaniem przemiał. Mam nadzieje, że będzie tak jak mówisz.
|
|
Nie ma żadnego znaczenia. Największym problem jest brak obrotów.
|
|
"Polski rynek reklamowy może wzrosnąć o 7% w 2011 r., oceniają analitycy Domu Inwestycyjnego BRE Banku. Według nich, w 2010 r. rynek rósł w tempie ponad 4%.
"Najdynamiczniej rozwijającym się segmentem pozostanie wciąż internet (20% r/r), podczas gdy telewizja wzrośnie o 8% r/r, outdoor o 4% r/r, radio o 1% r/r, a kino o 12% r/r" - czytamy w raporcie nt. strategii inwestycyjnej na 2011 r."
Możliwe jest, że od stycznia firmy walczą nowymi kampaniami, aby utrzymać poziomy sprzedaży z IV kw. 2010 (bardzo dobre, z różnych czynników m.in. obawy przed wzrostami cen w 2011r. itd).
|
|
Wczoraj debiutowali. Jak oceniacie? Opis działalności poniżej.
Istotą działalności ABS jest przynoszenie korzyści wszystkim partnerom firmy, którymi są Przedsiębiorcy poszukujący źródła finansowania oraz Inwestorzy szukający możliwości najkorzystniejszego ulokowania swoich aktywów finansowych.
ABS Investment prowadzi działalność w dziedzinach:
Bezpośrednie inwestycje kapitałowe – wyszukiwanie, analiza, doradztwo i realizacja projektów inwestycyjnych podmiotów gospodarczych w oparciu o emisje papierów wartościowych oraz organizowanie private placement.
Bezpośrednie inwestycje kapitałowe w spółkach notowanych na NewConnect i GPW – analiza, wyszukiwanie spółek o niskiej wycenie, ugruntowanej polityce dywidendowej oraz dobrych parametrach finansowych poprzez zakup akcji na rachunek własny.
Doradztwo finansowe - opracowanie i realizacja rozwiązań dla przedsiębiorstw lub ich akcjonariuszy/udziałowców, których celem jest pozyskanie środków finansowych lub sprzedaż/zamiana posiadanych akcji/udziałów.
Doradztwo gospodarcze - usługi w zakresie wsparcia sprzedaży, marketingu, PR, pośrednictwa handlowego, doradztwa technicznego i innego, w zależności od potrzeb.
Dzieła sztuki – bezpośrednie inwestycje w sztukę wizualną, popularyzacja twórczości artystycznej w regionie a także pośrednictwo w obrocie dziełami sztuki.
|
|
Można wyciągnąć z tego jakieś wnioski?
Sugerujesz coś narastającymi cenami?
|
|
Widzę, że POP jesteś bardzo dobrze poinformowany - i to mi się na stockwatch podoba, spokój, potrzebne info itp.
Dzięki za informacje o rynkach zagranicznych.
|
|
Wszystkiego dowiemy się w lutym, jaki kawałek tortu stanowi sprzedaż zagraniczna. Ja sam jestem bardzo ciekaw, a myślę, że z roku na rok będzie coraz lepiej.
Bardzo fajnym tematem jest też wspomniana wcześniej wizja współpracy z Intercarsem, ale warto byłoby dowiedzieć się jak miałaby ona wyglądać.
A czy ktoś z Was dysponuje informacjami, jak wypada oferta (cenowa/asortymentowa) serwisów Oponeo na tle konkurencji w danym kraju? Np. w Niemczech.
|
|
Na razie wszystko zgodnie z przewidywaniami. Wielce prawdopodobne, że komuś wczoraj na tym pakiecie po 12,60 wysoce zależało.
|
|
Ciekawe co będzie jutro, wg mnie albo poniżej 12 zł albo powyżej 13 zł zakończy się dzień.
|
|
Czy jest jeszcze ktoś z dużą ilością akcji, kto mógłby sypać?
Amplico zrealizowało zyski pozbywając się części pakietu, będzie mogło się ładnie wykazać wynikami (nie sądzę, żeby dalej uszczuplali)
Były członek zarządu - wyprzedany.
Ktoś jeszcze Waszym zdaniem zostaje?
|
|
Nadal nie wiadomo co z Marketeo. Warto by było w końcu ten temat wyjaśnić.
|
|
Dzisiaj znów pakietówka? Jakieś nowe wnioski, któregoś z Panów?
|
|
Czy wiadomo o jakiś funduszach, które interesowały/interesują się Oponeo?
|
|
Troszkę BTW, jak oceniacie pozostałe spółki z "11 perełek na rok 2011"? Pytam ponieważ ciekawi mnie ile w tym obiektywnej oceny, a ile... wiadomo czego. Przypominam sobie niedawne wskazania w bodajże radiowej Trójce o 7 czarnych koniach (wśród nich m.in. EFH, Amica, Optimus). Na Amice zarobiłem kupując po 48 wychodząc około 51. W Optimusie od razu wyczułem drugie dno. Co do EFH - owszem, ale może wiosną.
A perełki?
Oponeo wg mnie to w okresie roku spółka stabilna. A inne?
|
|
Witam serdecznie,
Ponieważ na forum jestem nowym użytkownikiem (chociaż śledzę kilka wątków przez parę miesięcy i to skłoniło mnie to zarejestrowania), dopiero wgryzam się w giełdę, a wśród Waszych opinii często widzę warte przemyślenia.
Proszę Was o wypowiedzi dotyczące obecnej sytuacji, jaki kurs Waszym zdaniem może być najniższym pułapem na którym warto powiększyć liczbę posiadanych akcji Oponeo?
z góry dziękuję, pozdrawiam,
|
|