PARTNER SERWISU
eluagibw
life

life

Ostatnie 10 wpisów
Piękne Dzięki za poświęcony czas i przedstawienie własnego punktu widzenia.
Co do ZUK: Temat faktycznie jest interesujący i zaszczepiony kontrolnie na moim rachunku. Nie realizuję zysku gdyż posiadana ilość akcji nie jest optymalna.
Co do DGA. Zerknij proszę na wykres 5 i 3 lata. Tam w/g mnie widać iż trend spadkowy wytracił impuls i cena wyszła z kanału spadkowego. na tę chwilę uważam iż bez względu na to czy ruch w górę w tym momencie będzie kontynuowany czy nie, bardziej istotne będzie zachowanie ceny przy ewentualnej korekcie i teście górnej linii opuszczonego kanału spadkowego. Moim zdaniem temat w perspektywie czasu równie a może i bardziej interesujący niż ZUK.
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
Rozmowy przy wyrębie lasu:
Rozum: www.youtube.com/watch?v=W3kWRJ...
Dobrobyt i bieda: www.youtube.com/watch?v=qRu_tI...

Witam. Panie Wojtku mam prośbę aby zerknął Pan na 3 spółki jeśli jest to możliwe: Polwax , ZUK i DGA.
Pozdro.

No to sobie pogdybam...
na Oil wizja szalonego wariata z interwału tygodniowego.
Postawimy 2 nogę i być może kurs złapie dołek w postaci małego "W".
Trochę to pewnie irracjonalne ale jeśli firma nie splajtuje to spodziewam sie w tym roku niezłej zabawy.
Szczegółowy scenariusz zamieszczę i owszem ale dopiero po ewentualnym utwardzeniu dna co by mi nie zarzucano że jestem stuknietym naganiaczem

kliknij, aby powiększyć

Szamot tego nie wiedzą nawet najstarsi górale Angel a tak serio...
Ja na Oil gram ( obserwuje na małych interwałach czasowych )i reaguje na bieżąco.
Generalnie na interwale dziennym obowiązuje przynajmniej na obecną chwilę sygnał L.
Cofniecie do linii potraktowałem jako okazje do ponownego wejścia. Czy słusznie czas pokaże.
Tak czy siak zysk skasowany. Nie mam sentymentów.
Tak jak pisałem wyżej trwa walka o wyrwanie sie z trendu spadkowego a to nie jest strzał palcami i już Angel

Na małych interwałach duże emocje .
Za to na interwale tygodniowym
patrząc w ujęciu średnioterminowym tych emocji totalnie nie widać.
Cena walczy na kresce trendowej . Złamanie tak długotrwałego i mocnego trendu to nie jest prosta sprawa.

kliknij, aby powiększyć

jupi Angel
Kurka Admin tego postu miało nie byc bo chciałem sprawdzic czy sie uda wkleic obrazek po Twojemu.
Skoro sie udało to niech zostanie Dancing thumbright Angel

ale jaja ...
powrót do wybitej linii

kliknij, aby powiększyć

No niezły kabaret Angel

Kod:
mod: wstawiaj prawidłowo kody
[IMGzoom]media.stockwatch.pl/data/broke...

Zgodnie z planem nastepiło wybicie z potencjalnego ORGR-a.
Jeśli wybicie będzie kontynuowane to cel z tej formacji to okolice 28,50 ( odmierzanie w górę na żółto )
W tej chwili możemy zakładać że jesteśmy w potencjalnej fali 3 liczonej od dolka.

kliknij, aby powiększyć

Nie będę sie rozpisywał ( brak czasu )na temat możliwych scenariuszy bo każdy widzi co jest obecnie grane.

Kod:
mod: nie każdy widzi - ja nie widzę.
proszę wstawiaj prawidłowo kody IMG. copy/paste z imageshack niestety nie wystarczy

Tak se myśle że technika to pic na wode. To przypadek że odbiło od wsparciaThink Dancing thumbright love4 king Angel
Pozdrawiam odważnych i zarobionych. thumbright

kliknij, aby powiększyć

Uploaded with ImageShack.us
A kto nie wierzy niech pierwszy żuci kamień :)
Spadało bo wywalali. ( do wsparcia ) rośnie bo odbiło od wsparcia . A komunikat to dopieszczenie techniki :)
Ale co ja tam wiem ....

Irfy pewnie masz na mysli Twoim rozumem?
To nie ja zgaduje kto i dlaczego sypie.Angel
Ja nie chwale ani nie krytykuje OIL lecz podaje możliwe scenariusze.
Zamieszczam wykresy gdyż sam zaczynam ponownie pogrywać a ludzie widzą co sie dzieje.
Kolejna sprawa to ochrona kapitału jak coś nie wyjdzie. KONIECZNIE STOSOWAĆ STRATEGIE OBRONNE !!!
Pozdr.

kliknij, aby powiększyć

No i mamy techniczne odbicie od pierwszego wsparcia. Aby ruch był kontynuowany cena powinna przebić sie trwale przez poziom 8,60. Jeśli ten zabieg sie powiedzie to ruch powinien być kontynuowany przynajmniej do poziomu 8,85-8,90.( analiza pod DT ) Tam pewnie zapadnie decyzja co dalej Angel

Poziomy na które cena może reagować.

kliknij, aby powiększyć

no ciekaw jestem....

tulsidas napisał(a):
No w tym przypadku właśnie technika zadziałała... był wyraźny podwójny sygnał cztery świece dwie białe zasłoniete jedna po drugiej w całosci czarnymi korpusami.

Uważam IRFY ze masz rację, niestety sypia scierwo na rynek... stad była moja uwaga o tym że pozostaje jedynie irracjonalna wiara w to że technika nie zadziała w tym przypadku.
RK moim zdaniem to szaleniec zdolny dla kasy do wszystkiego... ciekawe czy kiedykolwiek mu sie do doopy dobiora za te numery z BIOTKIEM i Oilem... ale raczej nie... takie czasy niestety nastały.

ano zadziałała. Jak widac na rys . korekta nastąpiła po podwójnym szczycie. Zarysował sie piękny kanał spadkowy w którym można sie dopatrywać ładnej symetrii . Na te chwile widać że zejście do dolnej kreski ładnie wpisało by się w korekte 1:1 czyli AB=CD.

kliknij, aby powiększyć

Tak czy inaczej cena zatrzymała sie dzisiaj nad bardzo ciekawą strefą.

Niby technika nie działa. zobaczymy....
Na te chwile mamy lokalne podwójne denko ( w kółkach )oraz poziom podparty fibo.
Jesli ta strefa nie zadziała to mamy jeszcze czerwony kanał w który może sie wpisać potencjalny motyl. Generalnie poziomy ciekawe do zakończenia korekty i takie tam pitu...pitu...Angel

kliknij, aby powiększyć

Ładny pakiecik na koniec dnia...

Tak. Na tej spółce jest takie wyczekiwanie na info że nawet informacja że znaleziono rope w rozbitym kolanie wiertacza może skutkować niesamowitym wybiciempirate

Ponownie minima. Może wytrzyma i odbije :)
jeśli nie to mozliwe 66-68

kliknij, aby powiększyć

Ciekawe miejsce. Ponownie minima. Może wytrzyma jak nie to.... 66-68

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

Hmm...rozwijajac tok myslowy co możemy ne ten moment zabserwować .
Patrząc pod kontem analizy Elliottowskiej widzimy od szczytu ładne abc. Dlaczego zakładam że mamy do czynienia z zejściem korekcyjnym a nie impulsem spadkowym?
Ano dlatego że przy oznaczeniu 123 ...fala 4 ( ta która naruszyła linie szyi ) ewidentnie zachodzi na falke 1 i wybija nawet szczyt 2 ( oznaczenie nie naniesione ale patrząc od szczytu bardzo łatwo jest sobie oznaczyc samemu ) W związku z tym takie oznaczenie odrzucam automatycznie. Idac dalej tym tokiem od dołka wykonalismy 1 fale wzrostowaą ( widoczna budowa 5 podfalek ) . Aktualnie jesteśmy w trakcie korekty płaskiej ( budowa na tym etapie potwierdza tą hipotezę/ wszystkie falki da sie ładnie rozpisać trójkami ) Takie spostrzeżenia ładnie komponują sie z teorią ORGR gdyż 3 fala zazwyczaj jest najbardziej dynamiczna. Oczywiście ktos może zarzucać że od szczytu zrobiliśmy dopiero duże A i teraz budujemy fale B lub inny wariant ale obecne zachowanie ceny na obecnym etapie upoważnia do przyjęcia mojego wariantu :)
To tak jako ciekawostka.

hmm....
WatchDog czy przy tej cenie Twój stosunek do tej spółki uległ zmianie???
Strasznie dziwnie toto wyglada jak wykres długi i szeroki wiekszość świec z dolnymi knotami :)

kliknij, aby powiększyć

Kod:
[moderator] prosze o umieszczanie wykresów w znacznikach imgzoom]

Nieco z innej beczki i tak dla obserwacji jako ciekawostka. Najlepiej to widac na korkach czy walutach ale cena podąża w danym momencie zazwyczaj w kierunku w który ma cos do zrobienia. Zazwyczaj ludzie maja manie ustawiania sie przed t/z "batonami" mam na mysli duże zlecenia po czym często sie dziwia że transakcja została zrealizowana a cena poszybowała znacznie dalej :)
Najlepszą edukacja jest obserwacja rynku przez tradera. Ale to kwestia praktyki.
Rynek to żywy organizm który cały czas pracuje i realizuje swój scenariusz. Najistotniejsze jest to aby podążać za rynkiem a nie próbować udowadnić mu swoich racji.
sorry za off topic ...jak cos to do usuniecia :)

BoB_1 napisał(a):
life napisał(a):
Ksiązki nie zarabiaja :)) ale czytałem i mam Geometrie Fibobacciego -Danielewicza. Teorie fal Elliotta czy też Biblie Murphiego . Jak Ktoś chetny odsprzedam:)

life - a przyswoje cos z tego i czy mi sie przyda :-) ? Tylko szczerze bo ambicji na maklera nie mam i gielda to dla mnie tylko rodzaj odskoczni od pracy chociaz bardzio oplacalna to odskocznia :-)

Warto czytać. Warto wiedzieć bo wiekszość graczy opiera sie przynajmnieo o podstawy AT. Więc poznajac podstawy techniki dowiesz sie dlaczego np: w danym miejscu cena przyspiesza wybijajac istotne z pkt. widzenia AT wspoarcie czy opór. Dowiesz sie że wiekszość książkowych stopów syoi na tym czy na innym poziomie powodując daldzy ruch ceny:)
Warto czytać. Nauka to podstawa a wnioski wyciagniesz z czasem własne :)

Ksiązki nie zarabiaja :)) ale czytałem i mam Geometrie Fibobacciego -Danielewicza. Teorie fal Elliotta czy też Biblie Murphiego . Jak Ktoś chetny odsprzedam:)
To jeszcze bo widze że sie wesoło zrobiło. Jak ktos chce formułki dobrego stopa na np: amibrokere to prosze info na priw. Wysle bez problemu :)
Parabolic czy tez świece Heikin czy tym podobne narzędzia przerabiałem lata temu. Stopem ksiązkowym nie gram. Mam własna metodologię . Kazdy musi wypracowac własna technike gdyż każdy ma inny apetyt na ryzyko oraz inną tolerancje psychiki. Jedno jest faktem:
Każdy powinien stosować jakąkolwiek technike obronną

Dapi nie obraź się ale to nie dla mnie. To jakis książkowy bełkot

Dapi napisał(a):
Stop powinien wynikać raczej ze zmienności czy też wielkosci świecy a nie być bezwzględnym procentem...

kliknij, aby powiększyć

Powyżej masz stop oparty na zmienności. Popatrz historycznie...

Procentowa to powinna byc wielkość zaangażowanego portfela, w zaleznosci od tego jak daleko jest stop.

Np. 5% stop przy Biotonie i PGiNG to dwie różne sprawy. Inaczej zachowują sie przecież te dwie spółki, inny mają spread itd.

Co to znaczy stop wynikający ze zmienności??
Serio nie rozumiem tego terminu???
Oczywiście pełna zgoda co do faktu że na poszczególnych spółkach stop powinien byc w innym miejscu. Boi jest dobrym przykładem. Dlatego tez pisałem : Miec przygotowana strategie obronną. Na Bio nie mam stopa własnie ( mam ale t/z zabezpieczajacy w razie kataklizmu )z powodu ceny. Tutaj poprostu zamke z reki w przypadku zaobserwowania złego rozwoju sytuacji :)

Szamot trudne pytanie. Każdy powinien mieć opracowaną własna technike . Na "normalnych spółkach lub klasycznie stosuje sie stopy uznaniowe zazwyczaj 3-5% lub pod minimum danej falki. Tutaj sytuacja jest nieco bardziej skomplikowana. Ja gram na mniejszych interwałach jak D1 więc zazwyczaj gram od sygnału do sygnału to znaczy po wejściu zazwyczaj prowadzę pozycje stopem lub zamykam jak dzisiaj z ręki w przypadku gdy widzę że opór jest nie do sforsowania. Dla mnie dzisiaj jak pisałem istotny był poziom 8-8,40.

ktoś mnie dzisiaj pytał o te spółke.
Tak na szybko. Spóka w mocnym trendzie spadkowym. Kolejny raz wyszła dołem z szybkiego kanału. Dzisiaj powrót pod linię kanału. Mnie osobiście na tym etapie technicznie nie interesuje ale jeśli wróci spowrotem do kanału i bedzie chciała kontynuowac marsz w góre to istotny oporek na poziomie 0,49-0,50. Jeśli test wypadnie pomyslnie to prawdopodobny ruch pod górną linie kanału. To tak na szybko. Sorki za wykres na świeczkach modyfikowanych na heiki ale na szybko wole takie.

kliknij, aby powiększyć

Spadek wyhamował na dolnej lini kanału aby to lepiej z obrazować kolejny rys.
Na tem noment spodziwam sie ruchu w kierunku górnej. Jeśli wyjdą z kanału istotne okolice oporu na wysokości fioletowej. Zalecam grę ze stopem uznaniowym max 5% lub pod minimum.

kliknij, aby powiększyć

mathu napisał(a):
Przepięknie, dolne widły. A jak ktoś patrzy w notowania, to widzi że akcje na lewo lecą w pakietach po 10k i więcej, podczas gdy popyt dalej łapie pakiety po 1000 akcji. Rysiu jak zwykle zrobił w konia wszystkich naiwniaków.

Szkoda że pochowali się gdzieś wszyscy userzy, którzy dwa dni temu pisali tu o 30 zł i szydzili z naszych ostrzeżeń przed kupowaniem.

Oj kolego jestem jestem. Nie czytasz co pisze.
Piszesz przepiekne dolne widły. Były tez przepiekne górne.
Rozumiem że ta spółka irytuje. Problem nie jest w fakcie że jest nadal w trendzie spadkowym. Wiele jest takich spółek. Problem w niekonsekwencji. Teoretycznie każde akcje można zakupić w dowolnym momencie ale jest jedna ważna kwestia. Nie trafiona inwestycja MUSImieć jakiś ustalony próg - tolerancję straty. Jeśli ktos nie stosuje totalnie żadnego mechanizmu obronnego i pozwala kapitałowi obsuwać sie np; o 80-90% to jak to mozna nazwać???
Ja wyznaje zasade że łatwiej wejść ponownie w rynek niż odrabiac straty.
Oczywiście podobnie jak wszystkich strasznie mnie dcenerwuje że ludzie potracili fortuny ale trzeba sobie jasno odpowiedzić na pytanie czy to aby na pewno wina Krauzego???
ad.1 pisałem że zabuja jeszcze nie raz i nie 2
ad.2 oj bedzie i te 30 i 70 kwestia fazy postepu prac itp.
ad.3 Cały czas pisze że trzeba mieć przygotowana strategie obronną
ad.4 zarobiłem w tydzień na tym dziadostwie blisko 90% a Ty???
ad.5.czekam na moment do ponownego wejścia.
Ja lubie tę spółke . Ty nie musisz.
Tak ja pisałem każdy musi kierowac sie własnym rozumem i podejmowac decyzje samodzielnie

Kompletnie nie znam spółki. Wykres skłania do ryzyka ale...
no właśnie ale obroty mizerne i w akcjonariacie skarb państwa.
A jak wiadomo państwo to skarb sam w sobie i jakie państwo taki akcjonariusz...
Hm...może ktos cos skrobnie aktualnego na temat tej spółki???

kliknij, aby powiększyć

wazar napisał(a):
Cisza... Przed burzą?

Można tylko gdybać ...
Nie wiem co sie świeci ale wskaźniki od jakiegoś czasu pomimo konsolki ciekawie zaczynaja sie układać. Generalnie wskazuja na akumulację. Zobaczymy na ile ta tendencja jest trwała ale kontrolnie własnie wczoraj odrobine podebrałem. Miejmy nadzieje że ta spółka wręcz z nierealna ilościa akcji ale całkiem realnym biznesem sprosta naszym oczekiwaniom :)

Co do obecnego cenowego profilu rynku. Poziomy 7-11 nadal istotne ( wcześniej jak to określałem ziemia niczyja )z tym że na poziomie 8-9 pln Zaczyna sie kształtować t/z dzwon . To oznacza że ten właśnie przedział cenowy jest obecnie grany po tym Frogowym paluszku. Właśnie na tych poziomach rynek akceptuje cene. Musi sie pewnie pohuśtać w obie aby stworzyć jakieś wiarygodne podłoże pod ewidenty i bardziej trwały ruch. Bardzo jestem ciekaw prób wybicia w obie strony bo to może pokazać gdzie tak naprawde rynek zamierz budować kolejną półkę konsolidacyjną. Petrol będzie grany nadal i moje nastawienie sie specjalnie po dzisiejszym dniu nie zmieniło.
Aha by zapomniał...
Trzeba mieć zawsze przygotowana strategie obronną !!!
Wszędzie nie tylko na petrolu

Przeliczanie na obecnym etapie potencjalnych zasobów złoża na akcje to science fiction.
Można wróżyć z formacji Froga :0 czy innych mniej lub bardziej wyrafinowanych senników.
Jako nadmierny optymista mam własna wizje. Uważam że skoro po poprzedniej wpadce na tej koncesji z niby to pogietymi rurami zdecydowano sie ponownie wykonać tak ogromną prace i ponieść tak wielki nakłady czasowe i finansowe to cos w trawie piszczy.( i nie jest to zapewne młoda dzierlatka ) Pomijam już kwiestie ewentualnej współpracy z Totalem itp.
Każdy powinien sam decydowac na jakie ryzyko może sobie pozwolić i jaki czas jest w stanie poświęcić na realizację planu własnego jak i firmy.

Są w tej chwili w najtwardszej strukturze skalnej . Zrozumiałem że w jego mniemaniu jest to prawdopodobnie ostatni kilkudziesiecio mętrowy odcinek. Prace w tej strukturze solnej postepują dosyć wolno w ilości 1-1,5 metra dziennie. Mówił że w tym 5 km. odcinku maja odchylenie w granicach 1%. Inaczej mówiac dziura robiona fachowo Angel

nie wiem czy jest sens rozpatrywac w tej chwili jakieś formacje. Na ten czas dryfuje do dołu pod własnym ciężarem oddając 62% zakresu całego ruchu.
Stoi w rozkroku w ciekawym miejscu. Chwilowe wsparcie wybronione . No nic poczekamy i zobaczymy co z tego wyniknie

Z jakiego powodu??
ano z takiego samego z jakiego kupuje sie wszelki inne spółki czy instrumenty finansowe.
Dla pieniedzy oczywiście. Ja jak pisałem chyba kilka m-cy temu mam nieco inne podejście do OIl niż wiekszość Graczy. Ja obserwuje w ciekawych momentach spółke na niższym interwale niż dzienny. Czasem 1H a czasem nawet 15min. Spółka jest bardzo płynna i można na niej grać jak na korkach. Z tym że tutaj tylko odkupujesz L. Oczywiście pomijam juz fakt że w przeciwieństwie do wiekszości licze na to iż w pewnym momencie udana pozycja stanie sie " pozycja emerytalną " ale to szczegół. Będzie dla mnie kolejna okazja na kilka, kilkanaście czy wiecej procent to wejde ponownie bez zbednych ceregieli. Oczywiście nie polecam mojego podejścia. Każdy powinien mieć indywidualne własne!!!

kliknij, aby powiększyć

Tak jak pisałem wczoraj na ten moment poziom 14 był istotny. Okazał sie na tym etapie nie do przejścia. Zgodnie z tym co pisałem mam nadzieje że inwestorzy mieli przygotowane strategie obronne. Obecnie sie przygladam i bedę szukał ponownie miejsca do wejścia.
Co do ewentualnej kary. Naszła mnie taka myśl że byc może to info w PB było na zamówienie. Kto może najbardziej skorzystać na dużej zmienności???
Ano GEM i być może to ewentualna kara bedzie pokryta właśnie przez nich :)
Do marca prawdopodobnie bedzie nas Petrol męczył nadal . Po tym terminie powinno sie cos wykrystalizować myslę.
Jeszcze takie rozwiniecie. Prezes mówił ze sie na obecnym etapie nie martwi o finansowanie i jesli Gem jako firma finansująca wykorzystał grę w odpowiednim zakresie w obie strony to z pewnością środki sie znajdą

owner napisał(a):
ROC7 albo histogram macd no i RSI bo chyba nie ma juz gdzie spadac thumbright

Owner wszystko ładnie pieknie ale dla mnie potwierdzona dywergencja to dołek/ górka potwierdzona ceną. Nie widze nawet jednej świeczki świadczącej o możliwym dołku.
Inaczej nawt dla łapacza dołka nie ma najmniejszych przesłanek. Może jutro to sie zmieni...
ale nie wyprzedzajmy faktówShame on you

kliknij, aby powiększyć

Kilka wskaźników podstawowych

Owner pewnie stosujemy inne narzędzia ale ja nie mam żadnej dywergencji na żadnym wskaźniku.
Mniejsza o to ....
z resztą pełna zgoda trzeba obserwować i czekać
Misza. Poziom zaznaczony przeze mnie jest pierszym na który zracam uwagę. Generalnie zakres wybicia z formacji może być taki jak podajesz .

Żurawie to skomplikowany temat. Tutaj pierwsze skrzypce odgrywają "tanie akcje" z pp.
Wskaźniki sa naprawde nisko masz tam celowo RSI z tygodniowego po lewej .Na dziennym już też w strefie wyprzedania.
Na tym wykresie tego nie widac ale ta podbitka przed luką w dół była na sporym obrocie. Nie chce mi sie sprawdzac kiedy było nabyte prawo do PP ale przypuszczam iz to ma związek. Generalnie trzeba brać poprawke że tanie akcje z pp maja swoich zwolenników. Są instytucje dla których to jest nie lada pożywka a czas / okres inwestycji jest sprawa drugorzędną . Co jak co ale odciecie popytu i ta luka to niezły numer :)

kliknij, aby powiększyć

Witam.
Tak tutaj jakieś cuda odchodzą. Gra w przejęcie za "darmo".
Dobra marka po cenie z Tesco :)
Nie wiem czy celem jest poziom zaznaczony na wykresie ale obecne poziomy wydaja sie już kuszące. Nie ma niestety sygnału zakupu i obroty mizerne ale wskażnikowo i na interwałach dziennych jak i tygodniowych niziutko. Ja sie poważnie zastanawiam nad wejściem ponownym tylko musi mnie cos dodatkowo zachecić. Może już jutro , może za kilka dni ale pewnie dokonam zakupu. Oczywiście trzeba sobie przygotować strategie obronną. Łapanie dołka może być zyskowne ale jest obarczone duzym ryzykiem. Należy o tym bezwzględnie pamietać!!!
Brakuje mi tutaj jakiejś dywergencji podnoszącej wiarygodność decyzji.

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

Szuler trzymasz jeszcze tego skarba?
Podebrałem ale delikatnie bo nie mam sygnału zakupu ale dywergole mnie skusiły .

Giełda jest piękna . Nigdy mnie nie przestanie zadziwiać zwłaszcza skrajnie różnymi emocjami. Jak szybko przechodzimy ze skrajności w skrajność :)
Bez wzgledu na fakt czy info sie potwierdzi czy nie jaka mamy piekną próbkę co potrafi zrobić rynek w jeden dzień.
A teraz wyobraźmy sobie scenariusz. Sprostowanie art. nie potwierdzające informacji. Paniczna wyprzedaż a po kilku dniach / tygodniach oficjalna wypowiedź Krauzego potwierdzajace odkrycie hehe ...
lub szok dla wysprzedanych i jutro info że jest ropa i otwarcie kursu po jakiej cenie??? Think Dancing

Oil nie jest spółką wdzięczna z punktu AT chocby z tego wzgledu że praktycznie od debiutu jest w silnym trendzie spadkowym.
Zamieszczałem ostatnio wykresy miesieczny i tygodniowy ( zostały usuniete ale każdy może sobie sam zobaczyć u siebie )na których wskaźnikowo spółka nie tyle jest na dnie co brodzi w mule :)
Mniejsza o to przejdźmy do interwału godzinowego. Jak sie przyjrzeć to cały ruch od dołka ma strukture korekcyjną wszystkie podfalki maja praktycznie struktury 3 falowe. W związku z tym nie zagłębiając sie w szczegóły możemy przyjąć że jesteśmy obecnie w ramach jakiejś korekty płaskiej lub złożonej. Dzisiaj na wykresie powstało cos na kształt RGR. Czy rynek go zrealizuje nie wiem . Pozytywne jest z pewnościa to że spadek nie przekroczył połowy wczorajszej świecy wybiciowej. Abstrahując od wszystkich stwierdzeń na temat spółki z którymi zresztą sie zgadzam :) to jednak uważam że spadki na PetrodrukarzuOilinveście mają sie ku końcowi.Warto obserwować przynajmniej w podejściu spekulacyjnym. Dla mnie ewidentnie spółka szuka dna przed przynajmniej korekcyjnym ale zakładam solidnym odbiciem :)
Na ten moment zaznaczam prognostyczne zasiegi aktualnej podfalki w przypadku przebicia połowy świecy wzrostowej.Na tej spółce od jakiegos czasu gra chciwość ze strachem więc trudno o wiarygodne prognozy. Aby stwierdzić cos wiecej potrzebuje obserwacji kolejnych zachowań ceny. Na te chwile możliwe zarówno po korekcie kontynuowanie ruchu wzrostowego jak również opad w celu postawienia kolejnej nogi pod bardziej zdecydowany ruch wybiciowy. Zalecana ostrożnośćPray
Jak bedzie rynek sam nam pokaże wave

kliknij, aby powiększyć

Więc dobrze. Jak widac na zamieszczonym wykresie cena oscyluje na dolnej kresce.
Przebicie mozna uznać na ten czas za test kreski ( fałszywe wybicie ) . Powrót nastąpił zdecydowanie. dzisiaj pokazały sie ładne obroty na wzroście. Jednak na interwale dziennym jeszcze za wcześcnie aby uznac to za średnioterminowy sygnał zakupu.

kliknij, aby powiększyć

Na interwale 1H widzimy że cofniecie miało na ten czas znamiona korekty ruchu - odbicia ) wzrostowego. Trzeba uzbroić sie w czujność. Myślę że jest szansa na kontynuację tego ruchu jednak graczom krótkoterminowym ( spekulantom) zalecam zejścia na interwał godzinowy w trakcie sesji. Gra na Oil niczym nie odbiega od gry na kontraktach king

kliknij, aby powiększyć

Czy to bla bla jest merytoryczne i mozna uznać ze dobrze opisane?? :)

Hey Szooler :) Niestety nie mam wpływu na zachowanie kursu. Moge tylko na nie reagować i nic wiecej :)
Kijem Wisły nie zawrócę :)
no to aktualizacja:

tygodniowy
images39.fotosik.pl/427/8b7e0f...

dzienny
images49.fotosik.pl/431/756d81...

Ps. można usunąć bo i tak nadal nie potrafie inaczej wklejać
[od moderatora: próbuj. nauczysz się. jestem z Tobą.]

HBP z szerszej perspektywy.

kliknij, aby powiększyć

Cena pełznie w dół po wybitej linii trendu spadkowego.
Oscylatory na interwale dziennym studzą się w przyzwoity sposób. Jako pierwszy stoch deklaruje nam dolny zakres.
Ciekawa spółka i ciekawe zachowanie kursu.

Cena znajduje sie w bardzo ciekawym miejscu.
Wskażniki sie studzą.
Dolna linia kanału nie przebita w cenach zamknięcia na interwale tygodniowym.

kliknij, aby powiększyć

Interwał dzienny. Cena wyszła z kanału i próbuje wrócić. Jeśli ten manewr sie powiedzie to przy takich wskaźnikach możliwe odreagownie.

kliknij, aby powiększyć

CZP dzienny aktualizacja.
Wybicie kontynuowane ale cel jaki został osiągniety nie do końca wzbudza zadowolenie. Jak widać mamy 2 maszty. Cena musi pokonać ten poziom.
Wskaźnikowo wyglada nadal nieźle.
Oczywiście wybicie może być kontynuowane jednak zalecana ostrożność.

kliknij, aby powiększyć

Tygodniowy + MACD i RSI:

kliknij, aby powiększyć

kliknij, aby powiększyć

Świece Heikinashi pokazują nam konsolidacje. Wskaźnikowo spółka wygląda nieźle. Sygnal zakupu nie został na ten moment zanegowany pomimo wyraźnego cofniecia ceny po wybiciu. Linie ładnie pokazują istotne aktualnie poziomy.

Interwał dzienny.
Spółka na swoich historycznych minimach.
Ostatnie wybicie pokazało jak łatwo na tej spółce podnieść kurs .
Oczywiście jak widać nastapiło natychmiast całkowite oddanie wzrostu ale co ciekawe coraz więcej wskaźników pokazuje akumulacje . Myślę że to kwestia czasu jak zobaczymy zabawy kursem tej spółki.

kliknij, aby powiększyć

Spółka w okolicach swoich historycznych min.
Wskaźniki cały czas pod kreską "O"
Wyczuwalne jest już znaczne zmeczenie inwstorów nieustającym trendem spadkowym.
Jak widać nie ma sygnałów wzrostowych jednak myślę że przesilenie jest możliwe. Trzeba obserwować bo dynamika odbić na tym sponiewieranym papierze potrafi pozytywnie zaskoczyć dając nadzieje :)

kliknij, aby powiększyć

Po 1 wybiciu linii trendu spadkowego nastąpił powrót a w zasadzie swobodne dryfowanie ceny po tej właśnie linii ( szare koła )
Obecnie nastąpiła kolejna próba . Oscylatory dzienne i wolumen wyglądają zachęcająco jednak przy tej próbie zauważamy dużą chęć do realizacji zysków przez graczy krótkoterminowych czy też DT.

kliknij, aby powiększyć

CZP tygodniowy:

kliknij, aby powiększyć

CZP dzienny:

kliknij, aby powiększyć

Widać próby wyhamowania trendu spadkowego. Są pierwsze oznaki.
Jednak aby mówić o wzrostach potrzeba nieco więcej. Potrzeba ewidentnego i potwierdzonego sygnału zakupu.
Jednak obecne poziomy cenowe wydają się interesujące

Żurki łapią denko?

kliknij, aby powiększyć

Kolejna spółka szukająca dna w szerokiej konsoli.
Więc czekamy i szukamy dogodnego miejsca do zakupu.

kliknij, aby powiększyć

Na tygodniowym aż niewiarygodnie płasko zarówno cena jak i wskaźniki :). Nie ma sensu rysować. Spółka zapomniana przez rynek szok :) :)

kliknij, aby powiększyć

Mnie zastanawia taka kwestia.
Podobno jesteśmy państwem prawa?
Jak wobec tego jest możliwe że dochodzi to takich sytuacji że podaje się nieprawdziwe informacje w celu manipulacji kursem i żadna instytucja nie prowadzi w tej sprawie dochodzenia. Gołym okiem widać że to była oczywista mistyfikacja z tym skupem :) ( kolejna zresztą )
Banda oszustów i nic więcej!

Cyt. z innego forum:
znowu hocki klocki na EFH, raz w górę a raz w dół i nikt nie wie o co chodzi.

Ujawniło się 4 nabywców nowej emisji po 2 zł:
1. pan Waksmundzki - objął 16.000.000 sztuk akcji
2. IDM - 3.442.684
3. członek RN - 322.660
4. spółka DE IURE - 5.397.521
Razem 25.162.065 sztuk akcji. Wyemitowano 34 mln nowych akcji.
Czyli nie znamy nabywców ca 9 mln akcji.

Emisję objęło 15 osób - 7 fizoli i 8 prawnych. Nazwiska/nazwy 2 fizoli i 2 prawnych juz znamy.
Podejrzewam, że pozostali fizole to osoby, które sprzedały nieruchomość w Piasecznie.

Wartość nieruchomości zamienianych na akcje nowej emisji mogła być zawyżona o góra 20%. Więcej nie bo EFH jest spółką publiczną i taki numer by nie przeszedł.

Zastanawiające jest po co w emisję wszedł IDM.

i jeszcze taka ciekawostka :
www.parkiet.com/artykul/888880...

Te wszystkie dywagacje to pisarstwo :)
Najlepsze jest to .... :)
skalkulowane ryzyko w najczystszej postaci :)
Kupuje akcje w liczbie 500szt x 20pln= 10 tyś. ( tyle moge postawic w te ruletke )
zakladajac ze zaczna wydobywac rope i kurs wzrosnie do 800pln ( obojetnie kiedy )
to mamy : 500szt x 800pln. = 400.000 (czterysta tysiecy ) i to do mnie przemawia hehe :)
a potem ..... obudziłem sie zlany zimnym potem :)

Tak mniej wiecej wygląda W20 od dołu:
Kreski celowo nie usunięte:
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/p...
Tak wygląda od góry:
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3...
Aktualne pivoty:

A mnie cos ciągnie do tej spółki :)
Zerkam i zerkam.... i czekam na rozwój wydarzeń ...

Ależ piękna dramaturgia . Strasznie jestem ciekaw jak sie sytuacja rozwinie.... ?
Mam pewne przemyślenia ale na razie nie napisze bo rynek sam pokaże co ma na myśli.

Czy czujecie zapach napalmu o poranku? :))

a.... zapomniałem o wykresie najprostrzym z możliwych :)

Co do Krezusa...
Dla mnie sygnalem zakupu jak bym obserwował te spółke powinna byc ta na zółto zaznaczona świeca reversalowa. Zamknięcie tej świecy i nastepnego dnia wyższe otwarcie w wersji agresywnej było bu ciekawym miejscem do zajecia pozycji. Na obecnym poziomoe owszem można zaryzykowac ale stop powinien byc 1 pkt pod zaznaczonym zniesieniem
Generalnie owszem miejsce ciekawe ale zakupu powinien w tej sytuacji nastapic na na wybicie zaznaczonego poziomu , a najlepiej na wybicie i ponowny test wsparcia. W takim układzie eliminujemy do maxa ryzyko fałszywego wybicia.

22 marca raport roczny a kurs zdaje sie w wyczekiwaniu.
Płasko jak deska do prasowania :)

Czy to mozliwe ze tutaj lub zdecydowanie wyzej?
Jak myslą ?
Dax ( sorry za nie usuniete zbedne kreski )

Cytat:
.... spółka gotowa na przejecie dla inwestora

Ano właśnie. Mam dokladnie takie samo odczucie ...

Wyjasnienia do raportu finansowego
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

Rys roboczy wiec zabazgrany i zasmarkany ale nie w tym rzecz.
To jest zoom ale generalnie w dluzszym okresie te wszystkie kreski od dolu to jest zgrupowanie czyli istotne wsparcie. Spolka cenowo wyglada coraz bardziej interesujaco.
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a...

Buldi Fajne to co napisaleś.
Ponowny test min. Nic sie specjalnie nie zmieniło wiec nie ma się co rozpisywać .Może być wybicie dołem lub nie... jednak delikatnie podebrałem po 63.

nie jestem pewien ale kursem odniesienia powinien byc chyba kurs ostatniej transakcji

Na ten poziom czekałem z odkupem. 2,- to na te chwile nie wygórowana cena. W każdym bądź razie ponownie w portfelu.

Nie ma co polemizować... Dawali po 64 to odkupiłem i w zalezności od zachowania kursu prawdopodobnie zwiększę zaangażowanie

Jak przełamie. Jednak oparł sie w piątek tak jak przewidywałem na 1,67 -127,2%. W/g mnie przy sprzyjajaących okolicznościach to może być lokalny dołek. Ja kontrolnie podebrałem po 1,69 - 1,70. Czas pokaże czy mam racje...

Walor po ostrym spadku. Obecnie ponownie testujemy ostatni dołek.
Cena porusza się w okolicach 78,6 zniesienia poprzedniego ruchu wzrostowego.
Od dołu musle że 0,61 to jest poziom którego nie powinnismy przebic w cenach zamkniecia , z kolei od góry ewidentnie trzyma nas 0,74. Mysle ze potrzeba czasu i uspokojenia. Poziom wydaje się ciekawy . Jesli nie wyskocza jakies nowe trupy to mysle że mozna z tym poziomem cenowym zapoznac się bizej :)

discopolo napisał(a):
Jest powyżej kilka wypowiedzi z którymi się kompletnie nie zgadzam.
Jakiekolwiek analogie do Techmexu nie mają tu zastosowania. Techmex był słabiuteńki fundamentalnie. Miał ogromne zadłużenie i zero cashu w kasie. Wszystko na temat.
Natomiast Gant jest w tej chwili debilnie tani i jednocześnie mocny fundamentalnie.
Oczywiście nie nadaje się do zakupu na tydzień, miesiąc itp. bo w tym terminie może wydarzyć się wszystko. Jednak zakup na kilka lat niewątpliwie zakończy się wielokrotnym zyskiem. 60zł murowane!
Każda spółka może całkiem długo być notowana w oderwaniu od fundamentów, ale prędzej lub później kurs musi odzwierciedlić wartość wewnętrzną.

Oczywiście nie nadaje się do zakupu na tydzień, miesiąc itp
a dla czego się nie nadaje??

....nie wyklucza....
hm...ciekawa zabawa

No to piąteczka ładnie zakończona :)

kliknij, aby powiększyć

Buldi taka mała rada choć pewnie nie powinienem....
Na naszym rynku interwały czasowe pon 15min. to szum. Nie ma sensu obserwować ...
Interwał 5 min może ewentualnie być jako potwierdzenie zamknięcia świecy sygnalnej w przypadku metody wybiciowej CTOD.

buldi napisał(a):
life napisał(a):

Buldi jeśli można zapytać. Grasz systemem mechanicznym opartm o jaki interwał czasowy?

System mechaniczny - to może zbyt mocne słowa, ale faktycznie to parę wskaźników które puszczam przodem przed moimi poglądami w grze na kontraktach.
2 wskaźniki na 1 minutowym
1 na 15 min
2 na 60 min
2 na dziennym

Czy te interwały które wymieniłeś dotyczą naszego rynku?

buldi napisał(a):
Vox dane jak dane, ale u Nich dchodzi jeszcze niepewność co do II kadencji Bermanke a przez to utrzymania w dłuższym czasie niskich stóp.
System kazał mi na fixie odwrócić na Ld'oh! Pan każe sługa musi. Nie będę dzisiaj spokojnie spał.

Buldi jeśli można zapytać. Grasz systemem mechanicznym opartm o jaki interwał czasowy?

Jesli ten ruch jest 5 falowy i ukończyliśmy trojke to może 4 pójdzie nieco wyżej?

kliknij, aby powiększyć

Tutaj nawet nie ma co rysować . Jak jest wszyscy widzą. Albo robimy dołek na tym poziomie co jesteśmy i odbicie albo.... nie :))

Złotej recepty nie ma. Dzisiaj cena osiągnęła pierwszy target jak był przeze mnie zakładany więc wziąłem kontrolnie na dzisiejszym dołku. Zobaczymy co się dalej urodzi?
Oczywiście to decyzja ryzykowna ale przemyślana. Generalnie zero sentymentu jak by co :)

nie wiem czemu ale nie dodaje zdjęć w ten sposób
zrobie po staremu

Barszo ładna sesja . Trocge szkoda że nie zamkneli się przynajmniej o grosz wyżej:)
No cóż zawsze musi być cień niepewności :))

kliknij, aby powiększyć

no ...
w końcu się udało :)))
Dzięki Owner i WD :)

Gdzie Ci przecina świecę??
linia jest poprowadzona od dołka poprzez kolejny.Czy masz na myśli pierwszą czarną świecę na rys.?

ogólnie FW20
Takie sobie kreski:
W przypadku wyjścia dołem minimalny zakres ceny aby figura sie zrealizowała:

Faktycznie proste. Dziękuję :)
Więc powiedz co robie nie tak wklajając fotki.
WD prosił abym dodawał nawiasy: [ingzoom].... [/ingzoom] i niestety nie dało rezultatu.
A skarżył sie że ma z moimi postami za dużo roboty

Coś chyba spieprzyłem więc jeszcze raz:

szamot-kb napisał(a):
Trend spadkowy to sytuacja w której
kolejne szczyty i dołki formują się na coraz niższym poziomie

czy tak tu jest?

Trend jest spadkowy. Mamy nowy dołek na wykresie.
Jednak zanim nastanie trend wzrostowy zawsze jakiś dołek jest tym ostatnim.
Pytanie czy ten obecny jest tym ostatnim?
Ps. Kupowałem po 64 i 66 . Jeśli scenariusz który zakładam będzie sie realizował będę systematycznie dobierał na wyższych poziomach. Pozdr.

Wybił sie dołem w cenach zamknięcia. Czy trwale to sie zobaczy w poniedziałek. Jeśli tak to pierwszy przystanek w okolicach 20,12 - 20,16

Dzisiaj ktoś mi napisał że podobno PB szuka nowych spółek do swojego portfela. Między innymi zastanawiają się nad CIA. To akurat specjalnie mnie nie dziwi. Zdziwi mnie jak nie zakupią :)

Jak widać mamy formację roweru górskiego
Niby wszystko pasuje...
koła są ? ...są! Rama jest?...jest! Trasę pod spodem też widać. Pytanie w którą strone jedzie rower??
Pozwoliłem sobie na żarcik bo widzę że korki mało kogo tutaj obchodzą :)
Pozdr.

Informacje
Stopień: Rozgadany
Ostatnia wizyta: 8 września 2017 12:36:37
Liczba wpisów: 155
[0,04% wszystkich postów / 0,03 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,547 sek.

cvyzxmsn
tynbtija
kdlewzeo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 567,19 zł +382,84% 96 567,19 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pkdwejtv
kxsysmpg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat