PARTNER SERWISU
zrvjibui

Usunięty post

Verbatino
0
Wpisów: 24
Wysłane: 12 września 2017 22:15:01
Witam,

Pytanko do moderacji:
Dlaczego mój post pod wątkiem spółki STALPROD został usunięty?
Zamieściłem post o treści
Cytat:
Czyżby koniec korekty po wynikach?
.
Który punkt regulaminu złamał ten wpis (www.stockwatch.pl/forum/wpisy-...)
Think

Pozdrawiam

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 13 września 2017 12:49:53
Moderacja 1.d
"zawierające cenę docelową lub przewidywany kierunek kursu, nie poparty argumentacją techniczną bądź fundamentalną"

Verbatino
0
Wysłane: 13 września 2017 18:09:52
Ciekawa interpretacja pytania o koniec korekty...Anxious

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 13 września 2017 18:18:44
Nie moja to wina, że słowo "czyżby" jest partykułą sugerującą.

Verbatino
0
Wysłane: 14 września 2017 12:05:27
Chyba jestem stary Think
Cytat:
czyżby I «partykuła wprowadzająca pytanie retoryczne, zaprzeczająca komunikowanej w nim treści lub podająca w wątpliwość to, co zostało powiedziane, np. Czyżby pani miała zamiar wyjechać?»

Źródło: SJP

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 14 września 2017 12:22:41
Verbatino,

wybacz, nie będę tracić swojego czasu na semantykę.

Jeżeli podajesz coś w wątpliwość, to bądź łaskaw uzasadnić.
Jeżeli chcesz uzyskać odpowiedź, to nie zadawaj pytania retorycznego.

del-09122024v2
6
Wpisów: 259
Wysłane: 9 listopada 2018 00:10:27
Cześć, mogę wiedzieć czemu mój post sprzed kilku minut w wątku o Jujubee został usunięty? Whistle

zjablik66
11
Wpisów: 111
Wysłane: 19 czerwca 2020 10:07:11
Mój post na wątku PLATIGE - m.in. ostatni; został usunięty - który punkt Regulaminu został naruszony - moderator powołuje się na Regulamin - czytałem. Dlatego czekam na Waszą interpretację, bo wg mnie nie naruszył Regulaminu. Zrozumiem nie będę naruszał.

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 19 czerwca 2020 22:08:56
Nie ja Ci post usunąłem, więc nie mam pewności, czy faktycznie było jak sobie wyobrażam, ale patrząc na dotychczasowe wpisy podejrzewam, że chodzi o któryś z tych dwóch punktów:

Cytat:
b. floodowania, tj. wrzucania wielu wpisów jeden po drugim w krótkich odstępach czasu,
c. naganiania, tj. nakłaniania pośrednio lub wprost do kupna bądź sprzedaży akcji,

W zasadzie wszystkie Twoje wpisy dotyczą jednej spółki. I takie dwa cytaty z wątku spółki
Cytat:

......
i teraz pytanie jakie spółka może osiągnąć przychody na koniec 2018 roku
.......
A teraz sumujemy:
Przychody: 60mln plus 45 mln plus 50 mln, czyli przychody na poziomie 155 mln zł
Koszty na poziomie 80 mln zł
Zysk (niech będzie operacyjny :) ) 75 mln zł (czapki z głów przed PLI).
I na końcu można to sobie przemnożyć przez c/z 10x (750 mln) 20x (1,5 mld) – po co dalej brnąć :)

Krytykę obliczeń skwitowałeś takim stwierdzeniem

Cytat:
Jak ktoś nie chce widzieć ostatecznego "obrazu" to nie zobaczy :)

W obliczeniach prawie trafiłeś. Prawie, bo zbliżona kwotę przychodów spółka pokazała w sumie nie w ciągu 12 miesięcy, a 24. W ciągu tych 24 miesięcy miała jednak nie 75 czy 150 mln zysku, tylko łącznie 3 mln (piszę o zysku na sprzedaży aby nam odpisy wypadły). Nie dziw się, że jesteś na cenzurowanym u moderów...

Dodatkowo swój wpis po powrocie zakończyłeś:

Cytat:
Więcej w kolejnych wpisach – wkrótce…

Jak widzisz na wątku tysiące użytkowników nie błagało o Twój powrót... Jeśli masz coś do powiedzenia to zrób to na raz. Jak podbijasz wątek (post pod postem) na niepłynnej spółce (średni obrót z 20 sesji to 30 tys. zł) to masz kolejny punkt - flodowanie.

Forum nie jest po to żeby reklamować papiery ze swojego portfela i wywoływać wzrosty kursu, nie jest miejscem do promocji spółki przez agencje RI, ani miejscem do robienia gruntu pod podaż akcji....

zjablik66
11
Wpisów: 111
Wysłane: 19 czerwca 2020 23:39:03
Szanuje Wasze forum właśnie za trzymanie jakości - może trochę niesprawiedliwa ocena, ale Wy nie znacie intencji piszącego, musicie stosowań metody ilościowe - Jakieś reguły trzeba stosować.
Sprawa jasna wiem o co chodzi - co do owego wpisu który mi wytknąłeś sam się teraz śmieję i czerwienię na przemian, że takie coś publicznie popełniłem, ale nikt inny nie chciał..., a poza tym:
- na końcu chyba napisałem zapraszam do wytykanie błędów.
- pewny byłem tylko pierwszej części - kosztów w wysokości 80 mln zł.
- Fatima zależna była od wejścia do dystrybucji - policzyłem jakby już było domknięte - ale się nie zakończyła (to nie była analiza zakończona rekomendacją, tylko wpis na forum, więc nie było wymienione 100 zastrzeżeń i warunków od czego to zależy
- a Netflix to wtedy chyba nikt nie wiedział jak to liczyć, sama spółka milczała jak grób, a ja nawet we wpisie napisałem, że to wróżenie z fusów, ale jakąś liczbę wygenerowałem :)
A że piszę o jednej spółce - nie ma sensu pisać o spółkach, które są rozgrzane (wątki) lub maja pokrycie analityczne, spodobała mi się spółka o której ani słychu, ani dychu - połowa zarządzających nie wie nawet jak się wymawia ich nazwę - to trochę się nią zainteresowałem - a potem się okazało, że mi się bardzo spodobała - śledzą ją, to się i dzielę spostrzeżeniami - że mało kto inny o niej pisze, to i wygląda jakbym podbijał pozycję, aczkolwiek wrzucanie jednego wpisu na miesiąc to chyba nie manipulacja... ostatnio po półtorarocznej przerwie wrzuciłem kilka wpisów więcej (a dzielę, bo nie wiem które mi wyrzucicie), a mimo że nie było próśb błagalnych o wpisy, to jest to czytane... Jak zacznie ktoś inny pisać, albo pojawią się raporty analityczne to nie będę miał potrzeby pisać na forum
Biorąc pod uwagę wykres tej spółki za ostatnie kilka lat - czyli czas od kiedy tu o niej piszę - to musiałbym być niespełna na umyśle, aby wierzyć w moc sprawczą mych wpisów...
Poza tym tacy co wierzą w swoje wpisy wyżywają się na innym forum...
Pozdrawiam i jeszcze raz szacun za trzymanie jakości na tym forum - mimo, że mi się trochę za to rykoszetem dostało...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,166 sek.

srzivjas
yppzzqil
qfhgvkbd
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
aptzsewu
fdsoeqwg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat