Nie ja Ci post usunąłem, więc nie mam pewności, czy faktycznie było jak sobie wyobrażam, ale patrząc na dotychczasowe wpisy podejrzewam, że chodzi o któryś z tych dwóch punktów:
Cytat:b. floodowania, tj. wrzucania wielu wpisów jeden po drugim w krótkich odstępach czasu,
c. naganiania, tj. nakłaniania pośrednio lub wprost do kupna bądź sprzedaży akcji,
W zasadzie wszystkie Twoje wpisy dotyczą jednej spółki. I takie dwa cytaty z wątku spółki
Cytat:
......
i teraz pytanie jakie spółka może osiągnąć przychody na koniec 2018 roku
.......
A teraz sumujemy:
Przychody: 60mln plus 45 mln plus 50 mln, czyli przychody na poziomie 155 mln zł
Koszty na poziomie 80 mln zł
Zysk (niech będzie operacyjny :) ) 75 mln zł (czapki z głów przed PLI).
I na końcu można to sobie przemnożyć przez c/z 10x (750 mln) 20x (1,5 mld) – po co dalej brnąć :)
Krytykę obliczeń skwitowałeś takim stwierdzeniem
Cytat:Jak ktoś nie chce widzieć ostatecznego "obrazu" to nie zobaczy :)
W obliczeniach prawie trafiłeś. Prawie, bo zbliżona kwotę przychodów spółka pokazała w sumie nie w ciągu 12 miesięcy, a 24. W ciągu tych 24 miesięcy miała jednak nie 75 czy 150 mln zysku, tylko łącznie 3 mln (piszę o zysku na sprzedaży aby nam odpisy wypadły). Nie dziw się, że jesteś na cenzurowanym u moderów...
Dodatkowo swój wpis po powrocie zakończyłeś:
Cytat:Więcej w kolejnych wpisach – wkrótce…
Jak widzisz na wątku tysiące użytkowników nie błagało o Twój powrót... Jeśli masz coś do powiedzenia to zrób to na raz. Jak podbijasz wątek (post pod postem) na niepłynnej spółce (średni obrót z 20 sesji to 30 tys. zł) to masz kolejny punkt - flodowanie.
Forum nie jest po to żeby reklamować papiery ze swojego portfela i wywoływać wzrosty kursu, nie jest miejscem do promocji spółki przez agencje RI, ani miejscem do robienia gruntu pod podaż akcji....