Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum ale postaram się napisać wszystko w sposób zwięzły i zrozumiały ;p
Jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej, mój temat to "Badanie użyteczności wybranych systemów transakcyjnych opartych na analizie technicznej do oceny dynamiki cen akcji".
2 tygodnie temu znajomy użyczył mi swojej wersji Metastocka - poczytałem instrukcje ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu, a mianowicie:
Próbuje przetestować dane z WIG-u od 91 roku do czerwca tego roku prostym systemem opierającym się na przecięciu 2 średnich - krótszej 14 sesyjnej i dłuższej 50 sesyjnej. Gdy nałożę te dwie średnie na wykres WIG-u to widać, że było kilka przecięć:

kliknij, aby powiększyć Jednak gdy przepuszczam dane przez system tester używając systemu Equis - Moving Average Crossovers w/Opt nie zmienione

kliknij, aby powiększyćw wynikach otrzymuje zero przeprowadzonych transakcji

kliknij, aby powiększyćWiecie co może być tego przyczyną? Pewnie jakieś głupie niedopatrzenie z mojej strony, ale jakoś na chwilę obecną nie potrafię go zidentyfikować.
Jeśli coś napisałem niejasno, to wybaczcie ale analizą techniczną i ogólnie giełdą zacząłem się interesować dopiero po zdecydowaniu się na ten temat, wychodząc z założenia że dobrze będzie nauczyć się czegoś nowego w trakcie pisania pracy ;-) Czas pokaże, czy nie porwałem się z motyką na słońce.
Z góry dzięki za każdą pomoc, pozdrawiam.