A 0 transakcji na samym początku wynikało z tego, że cena waloru była wyższa niż założony kapitał
|
|
Ok więc sprawdziłem wyniki zaznaczając opcję Points only test, wyszło mi 97 transakcji ale jak patrzę na daty, to nie do końca mi się to zgadza. Jako przykład 2 ostatnie transakcje:  kliknij, aby powiększyćDługa otwarta 10 marca 2011 i zamknięta 24 maja 2011 Krótka otwarta 24 maja 2011 i zamknięta 1 czerwca 2011 Wykres w tym okresie wyglądał tak:  kliknij, aby powiększyćGdzie 10 marca zaznaczony jest kolorem czerwonym, 24 maja niebieskim a 1 czerwca zielonym
|
|
Jutro będę próbował dalej i zamieszczę tu to, co mi wyjdzie bo dziś już nie mam dostępu do laptopa z MS. Dzięki za pomoc i liczę na dalszą dyskusję jutro :)
|
|
Też właśnie zauważyłem, że po zaznaczeniu Points only test wychodzą jakieś wyniki, ale jak patrze po datach transakcji, to średnio się one zgadzają z przecięciami średnich...
|
|
Już wrzucam warunki, zaraz wyedytuje post Jeśli dobrze rozumiem, chodzi Ci o te okna:  kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć kliknij, aby powiększyć
|
|
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum ale postaram się napisać wszystko w sposób zwięzły i zrozumiały ;p Jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej, mój temat to "Badanie użyteczności wybranych systemów transakcyjnych opartych na analizie technicznej do oceny dynamiki cen akcji". 2 tygodnie temu znajomy użyczył mi swojej wersji Metastocka - poczytałem instrukcje ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu, a mianowicie: Próbuje przetestować dane z WIG-u od 91 roku do czerwca tego roku prostym systemem opierającym się na przecięciu 2 średnich - krótszej 14 sesyjnej i dłuższej 50 sesyjnej. Gdy nałożę te dwie średnie na wykres WIG-u to widać, że było kilka przecięć:  kliknij, aby powiększyć Jednak gdy przepuszczam dane przez system tester używając systemu Equis - Moving Average Crossovers w/Opt nie zmienione  kliknij, aby powiększyćw wynikach otrzymuje zero przeprowadzonych transakcji  kliknij, aby powiększyćWiecie co może być tego przyczyną? Pewnie jakieś głupie niedopatrzenie z mojej strony, ale jakoś na chwilę obecną nie potrafię go zidentyfikować. Jeśli coś napisałem niejasno, to wybaczcie ale analizą techniczną i ogólnie giełdą zacząłem się interesować dopiero po zdecydowaniu się na ten temat, wychodząc z założenia że dobrze będzie nauczyć się czegoś nowego w trakcie pisania pracy ;-) Czas pokaże, czy nie porwałem się z motyką na słońce. Z góry dzięki za każdą pomoc, pozdrawiam.
|
|