zboxnvbm
Advertisement
PARTNER SERWISU
vaphrpsp
15 16 17 18 19

Wybory Parlamentarne 2011

DarthUnreal
0
Wpisów: 228
Wysłane: 5 września 2011 11:14:29
Amol napisał(a):
DarthUnreal napisał(a):
[b]Były kanclerz Niemiec Gerhard Schroeder opowiedział się za utworzeniem Stanów Zjednoczonych Europy ze wspólnym rządem gospodarczym.

Ciekawe kiedy wymyślą wspólny język? Może to będzie niemiecki.

Oj,straszne, mamy szykować się do okupacji?
Dzięki za ostrzeżenie,to kiedy mamy gromadzić zapasy żywności...???Anxious

No jak najbardziej tak. No za wyjątkiem tej żywności.

Wolałbym żebyśmy to my chuchali na naszą gospodarkę niż Niemcy przez zaciśnięte palce. Wspólna polityka fiskalna dla wszystkich? Przecież to bzdura. Wysoka inflacja w Polsce, niski wzrost gospodarczy w Niemczech z rekordowo niskimi stopami - i ma być tak że dla nas też mają być takie same stopy procentowe,podatki i wszystko inne? To trochę jak ekonomiczne więzienie. Nikt się za bardzo nie będzie przejmował graniczną prowincją EU jaką będzie Polska. A okupacja jak najbardziej - tylko, że jej nowy typ. Taki bez wojska, ekonomiczny - będziemy pracowali za psie pieniądze i płacili spore podatki na rzecz Unii (tych silniejszych członków).

Amol
0
Wpisów: 252
Wysłane: 5 września 2011 11:46:00
DarthUnreal napisał(a):
Amol napisał(a):
DarthUnreal napisał(a):
[b]Były kanclerz Niemiec Gerhard Schroeder opowiedział się za utworzeniem Stanów Zjednoczonych Europy ze wspólnym rządem gospodarczym.

No jak najbardziej tak. No za wyjątkiem tej żywności.....
...A okupacja jak najbardziej - tylko, że jej nowy typ.

Hohoho....To już poważna sprawa...Anxious
To jakoś trzeba tworzyć oddziały partyzanckie? Zaraz pójdę do babci na strych,zobaczę czy nie ma tam jakiegoś ukrytego kałasznikowa...
Tylko kto stanie na czele oddziałów: ojciec dyrektor z Korwinem Mikke...? Niestety Lepper już nie może do nich dołączyć,ale czytałem w internecie czyjeś podejrzenie,że: za dużo wiedział,czyżby chodziło o okupację...?Anxious
P.S. A ile dzisiaj piwka wypiłeś? No przyznaj się,nie bądź taki....wave
Edytowany: 5 września 2011 11:48

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 5 września 2011 11:49:20
Sprawa już nie najnowsza, ale wklejam w kontekście dyskusji o Unii Europejskiej. Chodzi mi o limity w emisji CO2, które spowodują wzrost kosztów energii elektrycznej o kilkadziesiąt procent, a w konsekwencji drastyczne pogorszenie konkurencyjności naszej gospodarki i ubytek kilku procent pkb. Sprawa wydaje mi się że nie została należycie nagłośniona a to przecież może być katastrofa dla naszej gospodarki.

Cytat:
Z powodu forsowanej przez Unię polityki w latach 2013 – 2014 z polskiej gospodarki wyparuje od 345 do 525 tys. miejsc pracy, a cena energii elektrycznej w hurcie podskoczy z ok. 200 dzisiaj do ponad 340 zł za MWh – oceniają eksperci Społecznej Rady Narodowego Planu Redukcji Emisji, która doradza ministrowi gospodarki.

źródło

Cytat:
Jeżeli nic się nie zmieni to już w roku 2013 ceny energii elektrycznej będą musiały wzrosnąć minimum o 30% w stosunku do roku 2012, a to będzie dopiero początek procesu podwyżek cen energii.

Będzie to wynikało zarówno z konieczności kupienia na aukcjach 30 % uprawnień do emisji CO2 przez firmy energetyczne, bo właśnie od roku 2013 zaczyna się zmniejszanie puli darmowych uprawnień.

źródło

DarthUnreal
0
Wpisów: 228
Wysłane: 5 września 2011 12:02:50
Amol napisał(a):
DarthUnreal napisał(a):
Amol napisał(a):
DarthUnreal napisał(a):

No jak najbardziej tak. No za wyjątkiem tej żywności.....
...A okupacja jak najbardziej - tylko, że jej nowy typ.

Hohoho....To już poważna sprawa...Anxious
To jakoś trzeba tworzyć oddziały partyzanckie? Zaraz pójdę do babci na strych,zobaczę czy nie ma tam jakiegoś ukrytego kałasznikowa...
Tylko kto stanie na czele oddziałów: ojciec dyrektor z Korwinem Mikke...? Niestety Lepper już nie może do nich dołączyć,ale czytałem w internecie czyjeś podejrzenie,że: za dużo wiedział,czyżby chodziło o okupację...?Anxious
P.S. A ile dzisiaj piwka wypiłeś? No przyznaj się,nie bądź taki....wave

Trzeba po prostu nie wchodzić do strefy euro.

Chyba jesteś jakimś unijnym urzędasem albo pracownikiem budżetówki że tak nerwowo reagujesz. Spokojnie. Przyjdzie czas na redukcje to będziesz musiał naprawdę popracować.

Bardzo ładnie mrk przywołał problem z dziedziny energetyki. Te limity CO2 to durnota i zagrożenie dla naszej gospodarki, a my musimy się podporządkować. Musimy i już.
Edytowany: 5 września 2011 12:16

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 5 września 2011 13:09:40
Szybki quiz:

Kto i kiedy obiecał, że:

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy Liar
2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty Liar
3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic Liar
4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ Liar
5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych Liar
6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012 Liar
7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku thumbright
8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce Liar
9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet Liar
10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją. Liar
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 5 września 2011 13:13:48
A dla równowagi mógłbyś podać też szybki quiz dla pis-u i sld,bo tam wiele się pokrywa,łącznie z tym:Liar
A dochodzą nowe niesamowitości:
-stały kurs franka po 2,70Liar
-benzyna po 2złLiar

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 5 września 2011 13:17:33
No ale to nie opozycja rządzi, więc jak ma się wywiązać z programów. Liar

pop
pop
0
Wysłane: 5 września 2011 13:22:50
Rządziła wcześniej i sporo się pokrywa,więc jak się wywiązali z programów...?Liar
(np.3mln mieszkań,budooooowa dróg-aż 5km),itp.,itd.

Frog
13
Wysłane: 5 września 2011 13:26:15
@pop,

Jak złapiesz złodzieja który ukradł Ci portfel i powiesz mu:
- Jesteś złodziejem.

A on Ci odpowie:
- Ale inni tez wcześniej trochę kradli.

To co sobie pomyślisz? Że w sumie racja i oddasz mu portfel? Czy raczej dasz w ryj tak żeby nie wstał?

Ja dałbym mu w ryj. I to zamierzam w pewnym sensie zrobić podczas wyborów.
Follow me on Twitter
Edytowany: 5 września 2011 13:33

mrk
mrk
26
Wpisów: 1 968
Wysłane: 5 września 2011 13:29:40
A właściwie to o co chodziło z tymi 3 mln mieszkań? Bo już słyszałem kilka razy o tym zarzucie, ale nie rozumiem jak można obiecać 3 mln mieszkań. Przecież budowaniem zajmują się deweloperzy a nie rząd, więc czy to zdanie o 3 mln nie jest wyrwane z kontekstu?

edit. już znalazłem faktycznie obiecywali 3 mln mieszkań, no to jest obietnica 20lecia naszej demokracjiAngel przynajmniej przeprosili za tą głupotę
Edytowany: 5 września 2011 13:38

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 5 września 2011 13:29:59
frog
trafna analogia thumbright
"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "

Marcin Osiecki
PREMIUM
0
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 855
Wysłane: 5 września 2011 13:44:41
"6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012"

Stadiony to już praktycznie są na Euro. Miała być kompromitacja, jak wszyscy typowo polscy "narzekacze" zapowiadali (że nie zdążą itd.), a pewnie wszystko się odbędzie bez problemów. Zresztą niedowiarki zobaczą za rok.

pop
pop
0
Wysłane: 5 września 2011 13:51:39
mrk napisał(a):
A właściwie to o co chodziło z tymi 3 mln mieszkań? Bo już słyszałem kilka razy o tym zarzucie, ale nie rozumiem jak można obiecać 3 mln mieszkań. Przecież budowaniem zajmują się deweloperzy a nie rząd, więc czy to zdanie o 3 mln nie jest wyrwane z kontekstu?

edit. już znalazłem faktycznie obiecywali 3 mln mieszkań, no to jest obietnica 20lecia naszej demokracjiAngel przynajmniej przeprosili za tą głupotę?

Nie , nie przeprosili,jest tego więcej,ale PJN jak łobiecał franka po 2,70-to ma szansę tę głupotę przebić,brakuje mi jeszcze obietnicy,że będzie zwracał inwestorom straty na akcjach...3some
Edytowany: 5 września 2011 13:52

krewa
PREMIUM
1 364
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 971
Wysłane: 5 września 2011 13:52:03
Frog napisał(a):

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy - przecież jest wykorzystywany, w celach propagandowych;
2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty - podwyżki dla nauczycieli rzędu 20-50 zł, nie podyskutujesz;
3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic - trochę nie wyszło, ale samorządy wyręczyły, budując mosty i obwodnice;
4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ - dostęp cały czas masz bezpłatny, utrudnione jest tylko korzystanie;
5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych - .............
6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012 - byłeś na budowach? nie byłeś, więc nie wiesz, czy przypadkiem cała rada ministrów po godzinach ze szpadlem nie zasuwała;
7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku - możesz podać przykład wolnego wypełniania misji? nie możesz, więc buzia w kubeł;
8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce - wracają, inwestują w szlugi i alkohol i jadą z powrotem; nikt nie obiecał powrotu na stale;
9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet - już nie jesteś rolnikiem po akademii rolniczej, lecz absolwentem uniwersytetu przyrodniczego;
10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją - rzeczywiście podjęli. ale czy gdziekolwiek napisali, że obiecują wygraną?

widzisz, Frog, Twoje zarzuty w mig obaliłem. na 10 złożonych obietnic tylko jedna niespełniona, Ty Malkontencie wave

Frog
13
Wysłane: 5 września 2011 13:57:29
Marcin Osiecki napisał(a):
"6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012"

Stadiony to już praktycznie są na Euro. Miała być kompromitacja, jak wszyscy typowo polscy "narzekacze" zapowiadali (że nie zdążą itd.), a pewnie wszystko się odbędzie bez problemów. Zresztą niedowiarki zobaczą za rok.

Litości...

Stadiony miały być gotowe najpóźniej na rok przed Euro. Względem planów już są opóźnione i to sporo. Nie wiem jaką definicję słowa "przyspieszymy" znasz... To, że stadiony będą uważam za pewnik. Jednak moim zdaniem obietnica przyspieszenia budowy nie została dotrzymana.

Tutaj masz raport TVN24 sprzed 3 miesięcy:

www.tvn24.pl/2438760,0,,1,1,op...
Follow me on Twitter
Edytowany: 5 września 2011 13:59

sss56
0
Wpisów: 522
Wysłane: 5 września 2011 14:04:20
jak czytam o tych waszych stadionach to mi się pewien rysunek satyryczny przypomina
"nie mamy pracy ale za to mamy stadion"
(nie mogę go znaleźć bo bym wkleił)
"człowiek jest niewolnikiem swego posiadania..."
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste "
Edytowany: 5 września 2011 14:23

Marcin Osiecki
PREMIUM
0
Wysłane: 5 września 2011 14:12:13
Frog napisał(a):

Litości...

Nawzajem. To jest właśnie to co myślę, jak słucham zwolenników wielce czcigodnego JKM-a.
Edytowany: 5 września 2011 14:14

Frog
13
Wysłane: 5 września 2011 14:31:53
Ale widzisz różnicę między zwolennikami samego JKM a zwolennikami idei liberalizmu gospodarczego?

PS. Dlaczego uważasz JKM za czcigodnego?
Follow me on Twitter
Edytowany: 5 września 2011 14:33

Marcin Osiecki
PREMIUM
0
Wysłane: 5 września 2011 14:44:42
Bo on używał kiedyś takiej ironicznej formy w stosunku do osób, które uważa za socjalistów i agentów. To ja sobie użyłem takiej żartobliwej formy w stosunku do niego.

JKM to nie jest dla mnie liberał. To jest jakieś połączenie radykalnego konserwatyzmu z monarchizmem. Ubolewam nad tym, że prawdziwy liberał nie ma na kogo w Polsce zagłosować.

Frog
13
Wysłane: 5 września 2011 14:52:19
O tym nie wiedziałem (o tym jak JKM używał słowa "czcigodny"). Nie śledziłem jego kariery. Wiem tylko że ze wszystkich znanych mi polityków on ma najbardziej zbliżony do mojego pogląd na gospodarkę.

Znam kilka osób które aktywnie wspierały JKM ale odeszły, gdy zobaczyły jak bardzo jest nieskuteczny jako polityk.

Realne szanse wejścia do parlamentu są raczej znikome. Ale im większe ma poparcie jego partia, tym politycy u władzy będą się bardziej musieli liczyć z elektoratem myślącym podobnymi kategoriami.

W ogóle czuję wielkie rozgoryczenie, że muszę wybierać polityków na zasadzie: "kto jest najgorszym kandydatem - głosuję na jego największego przeciwnika".
Follow me on Twitter

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

15 16 17 18 19

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,371 sek.

asknywne
zizuqzlz
Prezentacja inwestorska Grupy Klepsydra - 11 września 2025 r.
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +78 934,96 zł +394,67% 98 934,96 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
peypyrdy
ijqkpiso
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat