dvykmprd
Advertisement
PARTNER SERWISU
xkwbgwtp
7 8 9 10 11
Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 5 sierpnia 2009 10:36:52 przy kursie: 22,55 zł
wziałem na próbę.

Zahary
0
Wpisów: 268
Wysłane: 5 sierpnia 2009 10:39:49 przy kursie: 22,55 zł
dupsia napisał(a):
Czy ta spółka jest warta uwagi? Przez ostatnie miesiące, po spadku z 29zł odbijała się pomiędzy 19-22 teraz lekkie wybicie do 23-23,50, co dalej? Ilość mieszkań na sprzedaż drastycznie się skurczyła, czy na pewno akcje spółki są niedowartościowane? Ilość sprzedanych mieszkań w drugim kwartale nie będzie różniła się od tej z pierwszego, a kurs już jest wyższy o kilkadziesiąt procent.

I dobrze, że sprzedali prawie całą swoją ofertę. Teraz wybudują nowe mieszkania 30% taniej - tyle spadly robocizna + materiały - i dodatkowo na gruntach kupionych kolejne 35% taniej...

A ze sprzedażą ewentualnych "dziur w ziemii" nie mają problemów i mieć nie powinni - ostatnio otrzymali przestiżową nagrodę od Forbes:

Cytat:
Gant - deweloper o najwyższej reputacji
2009-07-31, 15:38
Gant Development został laureatem prestiżowego rankingu PremiumBrand 2009, czyli firm cieszących się najwyższą reputacją, wiarygodnością biznesową i rzetelnością wśród społeczeństwa i środowiska biznesowego. W stworzonym pod patronatem magazynu Forbes rankingu, firma okazała się jedynym wyróżnionym deweloperem.

Gant Development został laureatem prestiżowego rankingu firm budowlanych obok takich potęg jak Skanska, Budimex, Mostostal Warszawa, Strabag czy Warbud.
Giełdowy deweloper znalazł się też w rankingu TOP25 firm o największej reputacji, wyprzedzając takie koncerny jak Grupa Metro Polska, Carrefour Polska czy Areclormittal Steel Poland.

- Obecność w tak prestiżowym rankingu, to dla Ganta duże wyróżnienie - zwłaszcza, że na rynku deweloperskim istniejemy zaledwie od 10 lat. Bardzo nas cieszy, że coraz mocniej zakorzeniamy się w świadomości, już nie tylko mieszkańców Dolnego Śląska, ale również całej Polski. Na wysoką pozycję w rankingu mogły mieć wpływ liczne promocje, rabaty i programy pomocowe, które stosujemy od kilku miesięcy. Wierzę jednak, że na renomę, decydujący wpływ miała przede wszystkim jakość oddawanych przez nas mieszkań.- podsumowuje Karol Antkowiak, Wiceprezes Zarządu Gant Development.

Rankingi PremiumBrand budowane są w oparciu o badania konsumenckie. Reputacja marek i firm oceniana jest na 5 wymiarach: referencji, atmosfery medialnej, firmy jako pracodawcy, społecznego zaangażowania i jako partnera biznesowego. Badania prowadzone są metodą CAPI na próbie na próbie wielkomiejskiej, reprezentatywnej ze względu na płeć, wiek, region oraz aktywność zawodową Polaków, N=1000 (marki) oraz PAPI na próbie największych firm w Polsce, N=300 (firmy). Badania do IV edycji zostały przeprowadzone przez TNS OBOP w kwietniu i maju 2009. W badaniu wzięło udział 67 marek i 30 firm.

źródło: MakMedia Group

rafskr
0
Wpisów: 93
Wysłane: 5 sierpnia 2009 10:48:49 przy kursie: 22,55 zł
rafskr napisał(a):
Joker napisał(a):
Ze względu na Stormm również interesuję się Gantem. Obecnie nie posiadam akcji.
Widzę co raz większy ruch na wątku, większość zawiedziona jednak z optymizmem patrząca.
Może ktoś pokusiłby się o rozrysowanie sytuacji technicznej?

Mi rzuciły się w oczy na dziennym a'la czarne kruki. Sam jestem ciekawy jak to się dalej potoczy.
www.stockwatch.pl/forum/Defaul...

kliknij, aby powiększyć

Jest to jeden ze scenariuszy aczkolwiek można zakładać, że może z tego powstać trójka hossy (może taka nie klasyczna, ale te trzy świece może mają trochę za duże korpusy ale mieszczą się w zakresie cenowym poprzedzającej ja świecy białej, aczkolwiek nie w korpusie) chociaż obroty takie nietypowe. Dzisiejszy dzień wyklarował jak dla mnie zarówno parametry do wyjścia jak i wejścia. Czas pokaże w którą stronę zmierzamy

No i jest szansa,że to będzie jednak trójka (a właściwie czwórka). Jeszcze tylko intradayowy i ostatni dzienny opór i mamy szansę na wzrosty. Tym bardziej, że na fali wiadomosci Immoeastu i Polnordu cała branża w górę.

mroman
1
Wpisów: 195
Wysłane: 5 sierpnia 2009 15:47:10 przy kursie: 22,55 zł
zaczynało sie obiecujaco, ale ktos niemiłosiernie gasi wzrosty na tej spolce Think mam nadzieje ze wreszcie skoncza mu sie akcje.

pop
pop
0
Wpisów: 3 427
Wysłane: 5 sierpnia 2009 17:28:37 przy kursie: 22,55 zł
Spokojnie,technicznie nie jest źle,wzrost jest minimalny,ALE JEST,I TO PRZY ZWIĘKSZONYM OBROCIE .A wszystko wzdłuż trendu wzrostowego.W końcówce cała giełda runęła,ale Gant na tle branży ostatnio nie wzrósł znacząco,więc nie ma dużej chęci realizacji zysków...

mroman
1
Wysłane: 6 sierpnia 2009 11:36:33 przy kursie: 23,19 zł
pop napisał(a):
Spokojnie,technicznie nie jest źle,wzrost jest minimalny,ALE JEST,I TO PRZY ZWIĘKSZONYM OBROCIE .A wszystko wzdłuż trendu wzrostowego.W końcówce cała giełda runęła,ale Gant na tle branży ostatnio nie wzrósł znacząco,więc nie ma dużej chęci realizacji zysków...

Z moich analiz wynika ze dzis jest ostatni dzien na zakupy Ganta przed silna fala wzrostowa. Formacja techniczna jaka powstała przez ostatnie 6 sesji na wykresie dziennym jest prawie identyczna jak formacja z dni 13-20 marca 2009. Brakuje tylko ostatniej białej swiecy, zeby powstala dzisiaj kurs musi sie skonczyc na 2-3% plusie. A od jutra +8% cya

polmoney
9
Wpisów: 365
Wysłane: 6 sierpnia 2009 19:03:31 przy kursie: 23,19 zł
mroman napisał(a):
pop napisał(a):

Z moich analiz wynika ze dzis jest ostatni dzien na zakupy Ganta przed silna fala wzrostowa. Formacja techniczna jaka powstała przez ostatnie 6 sesji na wykresie dziennym jest prawie identyczna jak formacja z dni 13-20 marca 2009. Brakuje tylko ostatniej białej swiecy, zeby powstala dzisiaj kurs musi sie skonczyc na 2-3% plusie. A od jutra +8% cya

No to wzrost 2-3% mamy, oby dalej było jak piszesz

mroman
1
Wysłane: 7 sierpnia 2009 16:38:32 przy kursie: 23,70 zł
polmoney napisał(a):
mroman napisał(a):
pop napisał(a):

No to wzrost 2-3% mamy, oby dalej było jak piszesz

Dzis sie nie udało, ale zawsze 2,2% do przodu. Na poczatku sesji nie wygladało to najlepiej i mysle ze takie zamkniecie mimo wszystko jest satysfakcjonujace. Szkoda ze moj faworyt nie dotrzymał dzis kroku JW ale co sie odwlecze... Spolka wskaznikowo jest najtansza z developerki a jakosc budowanych domow, sprzedaz i marketing bez zarzutu.

pop
pop
0
Wysłane: 7 sierpnia 2009 17:00:30 przy kursie: 23,70 zł
JW- to z pewnością najbardziej złodziejska spółka,ale może też rosnąć,kto wie...Natomiast Gant idzie sobie wzdłuż linii trendu wzrostowego,tylko cierpliwości...
P.S,Mówię cierpliwości,a sam ciągle sprzedaję i odkupuję(nie zawsze taniej...)

krewa
PREMIUM
1 364
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 966
Wysłane: 7 sierpnia 2009 17:14:48 przy kursie: 23,70 zł
zgadzam się z kolegą - GNT ostatnio jest doskonałą okazją do DT - wahania sięgają złotówki. tylko ja często miewam opory przed sprzedaniem (to tylko górka czy już odpał?) i miast dwu-trzykrotnego obrotu akcjami w ciągu dnia ograniczam się do jednorazowego.

afro87
0
Wpisów: 343
Wysłane: 7 sierpnia 2009 17:23:49 przy kursie: 23,70 zł
pop napisał(a):
JW- to z pewnością najbardziej złodziejska spółka,ale może też rosnąć,kto wie...Natomiast Gant idzie sobie wzdłuż linii trendu wzrostowego,tylko cierpliwości...

w jakim sensie złodziejska ?
Pozdrawiam Kuba

pop
pop
0
Wysłane: 7 sierpnia 2009 19:04:18 przy kursie: 23,70 zł
afro87 napisał(a):
pop napisał(a):

Wielokrotnie spółka procesowała się z wykonawcami budów(nawet w dobrych czasach),oszukuje też swoich klientów,sam miałem z nimi megawalkę o odzyskanie swoich wpłaconych pieniędzy na mieszkanie,łamali wszystkie obiecane słowa,nawet te spisane na papierze,ja omijam ich z daleka...

anty_teresa
PREMIUM
523
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 7 sierpnia 2009 20:58:00 przy kursie: 23,70 zł
pop napisał(a):
afro87 napisał(a):
pop napisał(a):

Wielokrotnie spółka procesowała się z wykonawcami budów(nawet w dobrych czasach),oszukuje też swoich klientów,sam miałem z nimi megawalkę o odzyskanie swoich wpłaconych pieniędzy na mieszkanie,łamali wszystkie obiecane słowa,nawet te spisane na papierze,ja omijam ich z daleka...

To, że się procesowała z podwykonawcami to akurat nie świadczy o niej źle... Możliwe iż nie chciała regulować faktur za złe wykonanie, albo nie mogła wyegzekwować zgodnego z projektem. Jedno i drugie jest przynajmniej dobre dla klientów i akcjonariuszy. Własne doświadczenia w relacjach B2C są czasami sprzeczne z interesem inwestorskim. Zachodzi konflikt interesów.

mroman
1
Wysłane: 7 sierpnia 2009 23:21:43 przy kursie: 23,70 zł
anty_teresa napisał(a):
pop napisał(a):
afro87 napisał(a):
pop napisał(a):

To, że się procesowała z podwykonawcami to akurat nie świadczy o niej źle... Możliwe iż nie chciała regulować faktur za złe wykonanie, albo nie mogła wyegzekwować zgodnego z projektem. Jedno i drugie jest przynajmniej dobre dla klientów i akcjonariuszy. Własne doświadczenia w relacjach B2C są czasami sprzeczne z interesem inwestorskim. Zachodzi konflikt interesów.

Rozumiem doskonale Popa bo JWC z jakosci wykonawstwa nie słynie. Moze takie podejscie daje pewne oszczednoci firmie i poprawia ich wyniki, ale na dłuzsza mete sie na nich zemsci. Dlatego wybrałem Ganta - siec kantorów ktora sprzedaje mieszkania blackeye . Ze spolka przyjaznie sie od 2006, mielismy słabsze chwile, kiedy w lipcu 2008 (kurs 19 zł) zadecydowałem ze to koniec bessy, a rynek pokazał mi co moze sie wydarzyc w pazdzierniku 2008 kiedy kurs cofnał sie do poziomu z 2006 (7 zł).

Teraz juz znowu sie przyjaznimy.

Pozdrawiam wszystkich fanów Ganta, od poniedziałku zarabiamy szybciej.
Na poniedziałek proponuje luke hossy cya

gallileo
0
Wpisów: 3
Wysłane: 8 sierpnia 2009 15:08:25 przy kursie: 23,70 zł
podoba mi sie ta propozycja:)

ja na Gancie takze jestem poraz drugi...jakis czas temu kupiłem po 10 i sprzedałem po 12..teraz wszedlem dwa tygodnie temu po 21,99 oraz 21,30...pozdrawiam akcjonarisuz Ganta

TysTom77
0
Wpisów: 4
Wysłane: 10 sierpnia 2009 11:58:26 przy kursie: 24,60 zł
Gant wygląda dzisiaj dobrze, może będzie powtórka z JWC z piątku, czyli ostre kupowanie w ostatnich 2 godzinach sesjiAngel

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 11 sierpnia 2009 17:45:09 przy kursie: 23,50 zł
na dziennych świeczkach objęcie bessy?
EEX

TysTom77
0
Wpisów: 4
Wysłane: 11 sierpnia 2009 19:45:22 przy kursie: 23,50 zł
Moim zdaniem dzisiejsza sesja daje do myślenia, ale jest nadzieja że ta dzisiejsza czarna zostanie zanegowana jutrzejszym odbiciem w górę. Obrót dzisiaj był stosunkowo niski, jesteśmy przy linii trendu która powinna jutro wspierać. No ale zobaczymy..

Versace
0
Wpisów: 268
Wysłane: 11 sierpnia 2009 20:56:01 przy kursie: 23,50 zł
miałem uciekać dziś rano, ale po ostatniej nauczce na PND nie zrobiłem tego....

braki w AT się mszczą, powinienem się trzymać średnioterminowych inwestycjiNot talking

Chrumkacz
0
Wpisów: 5
Wysłane: 11 sierpnia 2009 23:12:53 przy kursie: 23,50 zł
Podobna formacja uformowala sie 24 marca tego roku na gancie ale na szczescie nastapilo jej zanegowanie nastepnego dnia i silne odbicie. Miejmy nadzieje ze historia lubi sie powtarzac :)

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

7 8 9 10 11

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,209 sek.

xmpilbgy
sktlpsfi
euqdivyh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qlanslry
adcjkzrw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat