Zastanawiam się nad przeniesieniem papierów z BZWBK do ALIORU, jakby ktoś miał konto w Aliorze to proszę o parę słów i odpowiedź na poniższe pytania.
Moje obserwacje na korzyśc Alioru.
1. W BZWBK prowizja wynosi 0,39 od kazdej transakcji ale nie mniej niż 6 zł a jak sprzedam w stym samym dniu to od sprzedaży mam 0,2 % (rozliczane jako zwrot na konto).
Jak to jest w Aliorze?? W tabeli jest 0,38 % (nie mniej niż 3 złote) od transakcji ale czy w przypadku DT jest jakaś róznica??
2. W BZWBK przy zleceniach sprzedaży mogę uzyskać informację o rentowności transakcji (procent i PLN) wliczając zapłacone prowizje od kupna i sprzedaży.
Czy jest coś takiego w Aliorze??
3. W BZWBK mam podaną wartość portfela po danym kursie. Czy istnieje możliwość otrzymania informacji o rentowności całego portfela. Wiadomo przecież za ile kupiłem, wiadomo ile prowizji zapłaciłem wiec czy jest mozliwość przeliczenia posiadanych papierów po bieżącym kursie i podania informacji że jestem w plecy np. 5 procent

. Czy w Aliorze jest wartośc portfela po bieżącym kursie??
4. W BZWBK 5 notowań mam gratis przy 100 tysiacach obrotu miesięcznego a w Aliorze przy 60 tysiacach.
Pozdrawiam