0 Dołączył: 2008-07-27 Wpisów: 2 112
Wysłane:
3 października 2008 18:44:09
przy kursie: 10,97 zł
Obroty dziś jak na Biotonie.Gruba ryba przerzuciła się na szprotki.Mój długi nos(:^o ) mi mówi,że w przyszłym tygodniu Tu się będzie działo. ...Mam i jeszcze dokupię. :) Czasami warto płynąć za wielorybem ;) "Fortuna favet fortibus"
|
|
0 Dołączył: 2008-07-30 Wpisów: 1 169
Wysłane:
3 października 2008 19:57:03
szooler napisał(a):Czasami warto płynąć za wielorybem ;) Ja tam wole pływać za rekinami ;)
|
|
Wysłane:
4 października 2008 01:09:45
Artur napisał(a):Moze masz racje, ze bedzie kontynuacja wzrostu. Jednak jest duze prawdopodobienstwo, ze w poniedzialek jednak beda realizowali zyski. Jesli dalej bedzie wzrost, to bede sie intensywniej przygladal i jak po tym wzroscie bedzie korekta to sie zastanowie nad zakupem. Śpiewasz wszystko,jak na spowiedzi,Artus.A tu się toczy bitwa o nasze pieniądze Ale cenię sobie tą prawdomówność Strategia na przyszły tydzień:Im tańszy od poniedziałku,tym lepiej.Dla kupujących ;) "Fortuna favet fortibus"
Edytowany: 4 października 2008 01:16
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-09-04 Wpisów: 418
Wysłane:
4 października 2008 01:18:41
Generalnie zakladam, ze ludzmi z forum nie konkuruje o pieniadze :) Na razie czytalnosc forum jest chyba zbyt mala, zeby miala jakis wplyw na gielde. A nawet gdyby byla duza, to kto sie bedzie przejmowal moimi wypowiedziami. Przeciez jestem nic nie znaczaca plotka :) Staram sie byc szczery w tym co pisze, poniewaz zakladam, ze inni tez sa szczerzy. No chyba, ze sie myle. Jednak odbieram to forum jako miejsce do wymiany mysli, uczenia sie, pomagania sobie nawzajem. Moze jestem idealista, naiwniakiem, ale tak wlasnie mysle. Uwazam, ze wiekszosc ludzi na forum ma wieksza wiedze od mojej i staram sie od Was uczyc. Jednym ze sposobow jest pisanie tego co mysle, wtedy zawsze ktos moze mnie skorygowac i znow czegos sie naucze :)
|
|
Wysłane:
4 października 2008 01:27:29
Jarbas napisał(a):szooler napisał(a):Czasami warto płynąć za wielorybem ;) Ja tam wole pływać za rekinami ;) Panowie,tak na otrzeźwienie rozpalonych głów naszych.To jest bessa,do 35 pln droga daleka i kręta.... Ale 13,50,przy sprzyjających wiatrach, możliwe.:albino: p.s.Jeszcze jedno.Na forum jest taki jeden zielony,co wygląda jak żab(k)a,a tym bardziej teraz,jak mu awatar zmniejszyli,haha.Ma gość niezły strzał,co już udowodnił.w akcje,w akcje.....:) "Fortuna favet fortibus"
Edytowany: 6 października 2008 01:07
|
|
Wysłane:
4 października 2008 01:46:24
Artur napisał(a):Generalnie zakladam, ze ludzmi z forum nie konkuruje o pieniadze :) Na razie czytalnosc forum jest chyba zbyt mala, zeby miala jakis wplyw na gielde. A nawet gdyby byla duza, to kto sie bedzie przejmowal moimi wypowiedziami. Przeciez jestem nic nie znaczaca plotka :) Staram sie byc szczery w tym co pisze, poniewaz zakladam, ze inni tez sa szczerzy. No chyba, ze sie myle. Jednak odbieram to forum jako miejsce do wymiany mysli, uczenia sie, pomagania sobie nawzajem. Moze jestem idealista, naiwniakiem, ale tak wlasnie mysle. Uwazam, ze wiekszosc ludzi na forum ma wieksza wiedze od mojej i staram sie od Was uczyc. Jednym ze sposobow jest pisanie tego co mysle, wtedy zawsze ktos moze mnie skorygowac i znow czegos sie naucze :) Na forum jak na ulicy.Jeden ci wskaże drogę,a inny nie,nawet do lasu pośle,gdzie wilki... Ja z tego forum wyciągam co najlepsze,dane,wskaźniki,opinie.Gdyby to forum było takie ważne,opiniotwórcze,ważyłbym każde słowo.Na szczęscie tak nie jest,i tu jest ten margines swobody. :) co do GRL,13 dla kursu może się okazać pechowa. "Fortuna favet fortibus"
|
|
Wysłane:
4 października 2008 09:34:02
Mysle, ze wlasnie sie nauczylem jednej istotnej rzeczy, ze trzeba wiedziec dlaczego kupuje sie akcje a nie isc z pradem lub opierac sie na opiniach innych osob (nawet slusznych opiniach). Czyli emocje na bok a przedewszystkim wlasne przekonanie, ze to co sie robi, robi sie slusznie, ze ma sie jakis plan. Moze zdziwi Was to porownanie, ale gielda troche przypomina mi szachy, tyle tylko, ze nikt nie widzi calej szachownicy, ale jej fragment. Jesli 100 osob gra obrone sycylijska, to nie znaczy, ze ja tez musze, poniewaz musze znac nie tylko otwarcie, ale musze wiedziec co potem w tej partii bede chcial robic, miec strategie. Oczywiscie sa tacy, ktorzy graja bez strategii, ale to przynosi o wiele gorsze wyniki.
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
4 października 2008 09:36:47
szooler napisał(a):Ja z tego forum wyciągam co najlepsze,dane,wskaźniki,opinie.Gdyby to forum było takie ważne,opiniotwórcze,ważyłbym każde słowo.Na szczęscie tak nie jest,i tu jest ten margines swobody. :) Mam wrażenie, że tutaj ani przez chwilę nikt nie myśli "oszukam kolegów". Bo może raz się uda albo i dwa, ale w końcu rynek pociągnie oszusta w przepaść. Fałsz jest największym problemem w "mediach giełdowych". I dotyczy nie tylko forumowiczów piszących Spółeczka da zarobić, do końca roku xxx zł... Często-gęsto to samo innym językiem wypowiadają analitycy, zarządzający czy prezesi posiadający akcje. Kłamstwo ma zawsze krótkie nogi i to w końcu wychodzi. A kłamstwa, przede wszystkim, niszczą umysł i psychikę kłamącego. (witajcie w YMCA  )
|
|
Wysłane:
4 października 2008 10:00:38
WatchDog napisał(a):szooler napisał(a):Ja z tego forum wyciągam co najlepsze,dane,wskaźniki,opinie.Gdyby to forum było takie ważne,opiniotwórcze,ważyłbym każde słowo.Na szczęscie tak nie jest,i tu jest ten margines swobody. :) Mam wrażenie, że tutaj ani przez chwilę nikt nie myśli "oszukam kolegów". Bo może raz się uda albo i dwa, ale w końcu rynek pociągnie oszusta w przepaść. Fałsz jest największym problemem w "mediach giełdowych". I dotyczy nie tylko forumowiczów piszących Spółeczka da zarobić, do końca roku xxx zł... Często-gęsto to samo innym językiem wypowiadają analitycy, zarządzający czy prezesi posiadający akcje. Kłamstwo ma zawsze krótkie nogi i to w końcu wychodzi. A kłamstwa, przede wszystkim, niszczą umysł i psychikę kłamącego. (witajcie w YMCA  ) Bardzo ciekawa uwaga dotyczaca klamstwa. Moim zdaniem nie czesto spotykana. Odbieram to forum jako forum ludzi piszacych otwarcie, probujacych sobie nawzajem pomoc a nie wpuscic w kanal. Mysle, ze tylko w ten sposob jestesmy w stanie wiecej zarobic. Chociaz o poziomie otwartosci wypowiedzi, kazdy decyduje sam :)
|
|
Wysłane:
6 października 2008 01:20:38
WatchDog napisał(a):Fałsz jest największym problemem w "mediach giełdowych". I dotyczy nie tylko forumowiczów piszących Spółeczka da zarobić, do końca roku xxx zł... Często-gęsto to samo innym językiem wypowiadają analitycy, zarządzający czy prezesi posiadający akcje. Kłamstwo ma zawsze krótkie nogi i to w końcu wychodzi. A kłamstwa, przede wszystkim, niszczą umysł i psychikę kłamącego. (witajcie w YMCA  ) Święte słowa,Wd.Mamona rządzi człekiem,ma nieposkromiony apetyt:cheese: Mówię co robię,nie naganiam.Jak mi się uda zarobić,a przy okazji innym,to super.Jednak każdy podejmuje decyzje we własnym imieniu.p.s.YMCA,a co to takiego? "Fortuna favet fortibus"
Edytowany: 6 października 2008 09:29
|
|
|
|
50 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
6 października 2008 09:19:10
Stowarzyszenie Młodych Chrześcijan Płci Męskiej ( Young Men's Christian Association). Taka obśmiewana organizacja chłopców trzymających się za siurki [bez urazy, panie Rydzyk]
|
|
Wysłane:
6 października 2008 14:42:14
WatchDog napisał(a):Stowarzyszenie Młodych Chrześcijan Płci Męskiej ( Young Men's Christian Association). Taka obśmiewana organizacja chłopców trzymających się za siurki [bez urazy, panie Rydzyk] Tu też siedzi Pan Rydzyk??? A właśnie miałem pochwalić GRAALA że się dzisiaj ładnie trzyma, że już chyba swoje oberwał i że nie wywalam ;) No to nneutralnie dzisiaj ;) Widać jak źle będzie konserwy będą modne ;)
Edytowany: 6 października 2008 16:24
|
|
Wysłane:
6 października 2008 22:55:25
Jarbas napisał(a):WatchDog napisał(a):Stowarzyszenie Młodych Chrześcijan Płci Męskiej ( Young Men's Christian Association). Taka obśmiewana organizacja chłopców trzymających się za siurki [bez urazy, panie Rydzyk] Tu też siedzi Pan Rydzyk??? A właśnie miałem pochwalić GRAALA że się dzisiaj ładnie trzyma, że już chyba swoje oberwał i że nie wywalam ;) No to nneutralnie dzisiaj ;) Widać jak źle będzie konserwy będą modne ;) Graal,dzisiejszy wzrost +6% zjadły wigi:angry1: Cierpliwości,ulubione powiedzenie:co się odwlecze,to nie uciecze "Fortuna favet fortibus"
|
|
Wysłane:
8 października 2008 18:42:05
przy kursie: 12,90 zł
Moje gratulacje dla posiadaczy. Dzisiaj byl niezly wzrost :-" . Czyzby poczatek odwrocenia trendu ? Ja sie na razie nie podlaczam, bede obserwowal i kibicowal. Czekam na korekte wtedy pewnie cos kupie. Czasy ostatnio niepewne. Musze przyznac, ze mieliscie niezle wyczucie. Ja sprzedalem obawiajac sie spadkow.
|
|
Wysłane:
8 października 2008 18:46:43
Rekin vel Szooler wie co dobre ;)
|
|
Wysłane:
9 października 2008 01:05:35
Panowie,jak biorą ryby,to brać!:cat: I uciekać,bo staw w lesie,a las........państwowy :) O zmianie trendu nie ma na razie mowy A na zamknięciu to była czysta kosmetyka "Fortuna favet fortibus"
|
|
Wysłane:
11 października 2008 12:15:18
przy kursie: 11,01 zł
Zarząd Emitenta podaje do wiadomości, iż w dniu 10 października 2008 roku otrzymał zawiadomienie od Millennium Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. z siedzibą w Warszawie działającego w imieniu Millennium FIO, że w wyniku zbycia akcji GRAAL S.A. łączna liczba głosów na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy GRAAL S.A. posiadanych przez fundusze inwestycyjne zarządzane przez Millennium Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. zmniejszył się o co najmniej 2% ogólnej liczby głosów.
Musieli (bo umożenia) albo chcieli bo obawy o przyszłość... W każdym razie info negatywne :/
|
|
6 Dołączył: 2008-09-16 Wpisów: 2 876
Wysłane:
11 października 2008 12:30:09
dlaczego negatywne. ludzie jednostki umazaja to cos sprzedac musieli EEX
|
|
Wysłane:
11 października 2008 18:28:21
1.Rekiny vel Opera i Millennium są negatywnymi bohaterami na Graalu,to nie ulega wątpliwości.  Także zasieją jeszcze trochę strachu wśród ławicy.Ta uciekając przed trzecim,,sama się ciśnie na drapieżcę.Szczęki 2 i pół .Tym trzecim jest Wieloryb,nazwałbym go akumulator,bo mechanicznie podbiera nadwyżki z rynku.Duża paszcza,duży apetyt. ;) 2.z trendem się nie wygra,kolejny argument przeciw A teraz odsuńmy na bok emocje i zastanówmy się.Jeden plus,dwa minusy.Czysta matematyka  .Koniec końców,ten nadmiar negatywów okaże się dla notowań spółki korzystny. Niech no tylko się uspokoi się tajfun co się teraz przetacza po morzu akcji. Ja jestem uparty,dalej płynę za olbrzymem ;) [-o< "Fortuna favet fortibus"
Edytowany: 11 października 2008 18:37
|
|
Wysłane:
13 października 2008 19:58:13
przy kursie: 10,36 zł
A tu co dzisiaj? Jak na moje ofiara TFI... Albo wieloryb zaspał ;)
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.