Lata temu (już chyba 25 albo 26 lat temu) zaczynałem głębszą znajomość od tej pozycji w wydaniu WIG Press. Dość przystępnie napisane i na początek powinno wystarczyć, choć jest dużo odniesień do kontraktów futures (a przynajmniej było w tej wersji, którą miałem, bo ktoś raczył jej nie oddać), co może wprowadzić trochę zamieszania, ale bystrzak (nie wątpię, że do nich należysz

) powinien sobie z tym poradzić:
maklerska.pl/ksiegarnia/analiz...">
maklerska.pl/ksiegarnia/analiz...Jak dobrze radzisz sobie z angielskim, możesz spróbować tej Biblii AT:
www.amazon.com/Technical-Analy...Kiedyś dobre podstawy darmowo oferował dział Edukacja bossa.pl, ale zmienili dostęp, a nie mam zamiaru ekstra się tam pchać tylko po to, by sprawdzić, co mają w ofercie dla początkujących poza tym akurat teraz gdy to piszę mają jakieś prace konserwacyjne. Ale Ty możesz spróbować zbadać, co oferują:
https://info.bossa.pl/edukacja/Jak sobie coś jeszcze przypomnę, to dorzucę. Na razie tyle
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)