PARTNER SERWISU
atdotyno
20 21 22
genek
PREMIUM
22
Wpisów: 109
Wysłane: 26 stycznia 2023 20:34:52 przy kursie: 92,52 zł
javelin napisał(a):
ludzie, którzy żyją w kredycie to przede wszystkim muszą pilnować roboty, bo bank to nie Caritas i co miesiąc trzeba ratę płacić. Teraz to się łatwo wymądrzać, bo ostatnie lata (przed pandemią) to była dobra koniunktura, dużo ofert pracy i wrost pensji. Ale tak dobrze zawsze nie było i nie będzie.

Ja jestem dość zdziwiony, że w tym roku nie powitałem jeszcze delegacji domagającej się podwyżek. Rok temu dałem 10% podwyżki i wygląda na to, że chwilowo mam z tym spokój.
Normalnie, to co roku w styczniu miałem w biurze wizytę "związkowców" z postulatem płacowym, a w tym roku jakby się zmówili, że jakoś przeboleją i nie przyszli. Może dlatego, że dużo zainwestowałem w 2022.

Z wycenami banków w czasach szalejącej inflacji rynek może mieć problem, bo od lat zmagaliśmy się raczej ze zjawiskami deflacyjnymi i nie bardzo teraz wiadomo, jak się zachować w sytuacji wysokiej inflacji.
Z jednej strony banki muszą konkurować o kapitał z obligacjami SP, a z drugiej strony ich kapitały rosną naturalnie w wyniku inflacji.
W dłuższej perspektywie banki na tym zyskują, ale w krótkiej i średniej, to już niekoniecznie.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 7 czerwca 2023 08:44:40 przy kursie: 106,75 zł
PEKAO - spojrzenie na wykres

Wykres w interwale dziennym. Kurs akcji banku znajduje się w silnym trendzie wzrostowym i na wczorajszej sesji ustalił tegoroczne maksimum. Wybicie poprzedniego szczytu otwiera przed notowaniami drogę na wyższe poziomy cenowe, zwłaszcza, że nie widać oznak zmęczenia trendu lub wytracania impetu jego wzrostów. Kurs akcji wykazuje się posłuszeństwem względem zniesień Fibonacciego, co może posłużyć wskazówką w poszukiwaniu poziomu docelowego bieżącego impulsu. Jeżeli wczorajsze wybicie nie zostanie zanegowane, to zwyżka powinna bez problemu sięgnąć poziomu 116 zł a w wariancie optymistycznym znieść całość spadków z roku 2022 i sięgnąć górnego pułapu rozrysowanego tutaj hipotetycznego kanału.

kliknij, aby powiększyć

Powyższa treść przez 21 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 4 grudnia 2023 10:51:51 przy kursie: 146,00 zł

Wbrew pozorom, nie ma zbytnio o czym rozpisywać się. Kurs akcji znajduje się w silnym trendzie wzrostowym, kreśli ATH. Mieliśmy sentymentalne zatrzymanie się na poziomach oporu, pełniących z racji wieku wyłącznie psychologiczną rolę. Teraz najbliższym poziomem docelowym można uznać górny pułap rozrysowanego tutaj kanału Fibonacciego. Wskaźniki techniczne zachowują się w sposób typowy dla walorów w silnych trendach. Jedynie ADX zapowiada możliwość wystąpienia lokalnego przesilenia. Najbliższe wsparcie to strefa konsolidacji 137-140 zł.

kliknij, aby powiększyć

Powyższa treść przez 21 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 15 kwietnia 2024 08:45:21 przy kursie: 180,45 zł

Wykres w interwale dziennym. Kurs akcji znajduje się w silnym trendzie wzrostowym, ale jego rozbudowie zdaje się przeszkadzać górne ograniczenie rozrysowanego kanału wzrostowego. Może to poskutkować przejściem w fazę głębszej korekty. Najbliższe wsparcia rozrysowałem na wykresie cenowym. Decydującym powinien być ten tydzień, gdyż na wykresie w interwale tygodniowym mamy formację objęcia bessy i jej potwierdzenie mogłoby zaowocować rozbudową korekty.

kliknij, aby powiększyć

janiołek
PREMIUM
20
Wpisów: 62
Wysłane: 4 marca 2025 16:04:37 przy kursie: 161,50 zł
Dlaczego banki tak dziś " spadają " ??

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 24 marca 2025 13:27:30 przy kursie: 177,85 zł

Interwał dzienny. Nad wykresem krąży widmo korekty spadkowej, przy czym bardziej rozbudowanej. Jak na razie przecena znalazła swój kres na wsparciu wynikającym z układu ekstremów, ale patrząc na wytracanie impetu wzrostów, podaż raczej na tym nie poprzestanie. Na oscylatorach mamy negatywną dywergencję, przy czym na RSI kolejny szczyt wypadł poza strefą sygnalną, co stanowi solidne ostrzeżenie przed możliwością rozbudowy korekty spadkowej nawet w kierunku długoterminowej średniej.

kliknij, aby powiększyć

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE PEKAO

20 21 22

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,215 sek.

pkhfxiij
cknrescs
aohgsouj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
wmxmvzhk
jrhxpjdg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat