67 Dołączył: 2011-01-02 Wpisów: 1 254
Wysłane:
4 czerwca 2021 00:27:19
Spółka ostatnio dość mocno promowana, niedawno odbył się nawet czat inwestorski. Sporo ogólników, miłości do konopi itp, jednak w cyfrach i ich uzasadnieniu można się pogubić. Kapitalizacja 50 mln jak na spółkę założoną w maju to trochę dużo, niby spółki zależne mają dać produkt i doświadczenie, lecz o nich również za wiele nie można przeczytać.
|
PREMIUM
522 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
24 czerwca 2021 11:52:15
Dla mnie powinien wejść cały holding. Razem z Goldem. I co ważniejsze pokazać wyniki Golda. Na tą chwilę to widzę, że chce się sprzedawać wizerunek Marca. Nie czuję też tego rynku kannabidilów. Zastosowań i popytu.
|
7 Dołączył: 2014-06-21 Wpisów: 225
Wysłane:
8 lipca 2021 17:31:36
Na mnie zrobili złe wrażenie podczas czatu. Cwaniaczkowanie, że trzeba się spieszyć bo w godzinę wyczerpie się pula akcji było po prostu słabe. Minął miesiąc, a na liczniku 40% kwoty.
Zespół jest szczególnie istotny w małych spolkach w pre-ipo, a ten po prostu nie budzi mojego zaufania. Zamiast zrobić porządną emisję z solidnie przygotowanym dokumentem ofertowym, poszli w crowdfunding licząc że narobią szumu, bo Liroy i konopie, że szybko zbiorą 4 bańki od niedoświadczonych inwestorów. A tu lipa, ktoś coś analizuje, o coś pyta, każe się tłumaczyć na co te pieniądze...
|