PARTNER SERWISU
zfxxayua
sebaseba9

sebaseba9

Ostatnie 10 wpisów
Tak jak podejrzewałem WDM wpuścił w rynek całe 8 milionów sztuk, które posiadał:

www.newconnect.pl/?page=1045&a...

co mnie niezwykle cieszy, gdyż iż można odtrąbić koniec sypania.
Zobaczymy tylko jaką moc pokażą ci, którzy tę ilość odebrali.thumbright

Jak by ktoś był ciekawy:

"Warszawa, 25 stycznia 2012 roku – Novainvest S.A. – podmiot dominujący grupy inwestycyjno-doradczej - rozpoczyna skup akcji własnych na mocy uchwały NWZA z dnia 25 lipca 2011 r. Skup będzie realizowany po cenie ustalonej w granicach upoważnienia udzielonego przez NWZA Novainvest S.A. tj. za cenę nie niższą niż 0,60 zł i nie wyższą niż 3,00 zł za jedną akcję. Zarząd Novainvest S.A. rozważa również konwersje objętych akcji na obligacje korporacyjne. Przyjmowanie ofert potrwa do 29 lutego 2012 r.

-„Zgodnie z upoważnieniem udzielonym przez NWZA w dniu 25 lipca 2011 r. rozpoczynamy skup akcji własnych. Cena skupu została wyznaczona w przedziale 0,60 zł – 3 zł, dlatego też w pierwszym etapie skupu zwróciliśmy się do akcjonariuszy z prośbą o wypełnienie wstępnej deklaracji ilości oferowanych akcji wraz z podaniem proponowanej ceny. Przy czym z uwagi na dużą rozbieżność pomiędzy ceną rynkową akcji Novainvest S.A. (0,14 zł na dzień 23 stycznia 2012 r.) a minimalną ceną skupu 0,60 zł (sześćdziesiąt groszy za akcję) bierzemy pod uwagę ewentualną konieczność redukcji, dlatego też w pierwszej kolejności wybierzemy najkorzystniejsze oferty z punktu widzenia interesów spółki i akcjonariuszy. Jednocześnie nie wykluczamy także płatności w formie konwersji akcji na obligacje korporacyjne.” – mówi Tomasz Bartel, Prezes Zarządu Novainvest S.A.

Przedmiotem skupu będzie nie więcej niż 1.600.000 akcji o łącznej wartości do 1 mln zł. Szczegółowy harmonogram i parametry skupu zostaną określone po zakończeniu przyjmowania ofert tj. do dnia 29 lutego 2012 r.

-„W przypadku gdyby znaczna ilość ofert została złożona w tej samej cenie oraz liczba oferowanych akcji przekroczyła maksymalną wartość skupu lub ilości akcji, dokonamy proporcjonalnej redukcji ofert sprzedaży w stosunku do ilości oferowanych akcji, a tym samym nabędziemy odpowiednio zmniejszoną ilość od każdego z akcjonariuszy oferującego akcje Spółki.” – dodaje Tomasz Bartel, Prezes Zarządu Novainvest S.A.

cit: novainvest.com.pl/walne-zgromadzenie-akcjonariuszy.html

Ładna podbitka Shhh

No ale dwie najważniejsze z mojego punktu widzenie podjęte:
- skup 1 mln sztuk akcji za max.1 zł
- przejście na główny

"Uchwała nr 13
zwyczajnego walnego zgromadzenia
Black Pearl Capital S.A. w Warszawie
z 5 maja 2011 roku
w sprawie wyrażenia zgody na nabycie akcji własnych w celu umorzenia
Zwyczajne walne zgromadzenie Black Pearl Capital S.A. w Warszawie, działając na podstawie art. 362 § 1 pkt 5 w zw. z art. 359 § 1 Kodeksu spółek handlowych oraz § 9 statutu postanawia:
1. zarząd jest upoważniony do nabywania akcji spółki w celu ich umorzenia po cenie rynkowej nie wyższej niż 1,00 (jeden) złoty za jedną akcję;
2. transakcje kupna mogą być dokonywane w okresie od dnia podjęcia uchwały do 30 września 2011 r.;
3. łączna kwota za jaką zarząd jest upoważniony skupić akcje własne w celu umorzenia nie może przekroczyć 1 000 000,00 (milion) złotych;
4. zarząd jest upoważniony do podjęcia wszelkich czynności faktycznych i prawnych niezbędnych do realizacji niniejszej uchwały."

Liczba akcji z których oddano ważne głosy - 36.171.633, które stanowią 87,16% w kapitale zakładowym Spółki. Za przyjęciem uchwały oddano 36.171.633 głosów, przeciw oddano 0 głosów, wstrzymało się 0 głosów.

"Uchwała nr 14
zwyczajnego walnego zgromadzenia
Black Pearl Capital S.A. w Warszawie
z 5 maja 2011 roku
w sprawie wyrażenia zgody na ubieganie się o dopuszczenie i wprowadzenie akcji spółki do obrotu na rynku regulowanym organizowanym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
Zwyczajne walne zgromadzenie działając na podstawie art. 12 i 27 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. Nr 184, poz. 1539 z późn. zm.) w związku z art. 5 i art. 6 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) uchwala co następuje:
§ 1
Zwyczajne walne zgromadzenie wyraża zgodę na ubieganie się o dopuszczenie i wprowadzenie akcji serii A, B oraz C spółki do obrotu na rynku regulowanym prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. oraz na podjęcie wszelkich niezbędnych działań faktycznych i prawnych związanych z przeniesieniem akcji serii A, B oraz C notowanych dotychczas w Alternatywnym Systemie Obrotu (rynek NewConnect) do obrotu na rynku regulowanym organizowanym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
§ 2
Zwyczajne walne zgromadzenie upoważnia i zobowiązuje zarząd spółki do podjęcia wszelkich niezbędnych czynności faktycznych i prawnych mających na celu dopuszczenie i wprowadzenie akcji spółki serii A, B oraz C do obrotu na rynku regulowanym prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A., w tym w szczególności do:
1. złożenia odpowiednich wniosków i zawiadomień do Komisji Nadzoru Finansowego oraz podjęcia wszelkich niezbędnych czynności faktycznych i prawnych w celu zatwierdzenia przez Komisję Nadzoru Finansowego prospektu emisyjnego;
2. podjęcia wszelkich niezbędnych czynności faktycznych i prawnych w celu dopuszczenia i wprowadzenia akcji serii A, B oraz C do obrotu na rynku regulowanym prowadzonym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.;
3. podjęcia wszelkich niezbędnych czynności faktycznych i prawnych w celu przeniesienia akcji spółki serii A, B oraz C notowanych dotychczas w Alternatywnym Systemie Obrotu (rynek NewConnect) organizowanym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. do obrotu na rynku regulowanym organizowanym przez Giełdę Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. w oparciu o przepisy ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1539 z późn. zm.)."

Liczba akcji z których oddano ważne głosy - 36.171.633, które stanowią 87,16% w kapitale zakładowym Spółki. Za przyjęciem uchwały oddano 36.171.633 głosów, przeciw oddano 0 głosów, wstrzymało się 0 głosów.

newconnect.pl

Szczerze mówiąc myślałem, że dzisiaj więcej będzie się działo a tutaj statycznie.
Nie ma chętnych do zrzucania i to mnie cieszy najbardziej, gdyż daje nadzieję na stały poziom bez zbędnych bujanek.

Czy ktoś, może coś więcej powiedzieć na temat obecnej sytuacji w spółce, bom żywo zainteresowany zakupem.Z góry dziękuję.

Tak sobie myślę, że najlepszą inwestycją dla Goadvsera był by skup akcji własnych thumbright
Mam nadzieję że trend wzrostowy zostanie podtrzymany i będę miał dylemat co zrobić w okolicach majowych szczytów.

Od kilku dni zwiększył się obrót osiągając poziom, nazwałbym go przyzwoitym.
Rozpatrując temat pod kątem AT jest duża nadzieja na odwrócenie trendu.
Moda na NewConnect na pewno będzie wspierała kurs, czas pokaże kto za tym wzrostem stoi.

Na moje oko to ostatnia prosta przed wejściem na Główny, więc muszą zrobić kapitalizację.
Patrząc na arkusz mam wrażenie, że ktoś zbiera powoli ale konsekwentnie.
W myśl tej teorii powinniśmy zmierzać na szczyty z maja i mam nadzieję że się nie mylę.

sebaseba9 napisał(a):
Dokupiłem "kilka" sztuk uznając cenę za promocyjną i poczytawszy zmieniam status zakupu z spekulacyjnego na inwestycyjny.

"Bardzo dobre posunięcie" - odpowiedział sam sobie Dancing

Dokupiłem "kilka" sztuk uznając cenę za promocyjną i poczytawszy zmieniam status zakupu z spekulacyjnego na inwestycyjny.

Ponteus napisał(a):
Pisałeś, ale nie "dobry miesiąc temu" tylko dobrych parę miesięcy temu ;) Nawet podałeś pewne uzasadnienie i wychodzi na Twoje, gratuluję. Zawsze natomiast miło zobaczyć przy poście mówiącym o przyszłości pewien zarys toku rozumowania, który można ocenić, gdyż inaczej wygląda to na wróżenie z fusów.

Pozdrawiam również.

No dziękuje za obiektywizm i żeby było jasne, uznaję Orła za jedną z bardziej perspektywicznych spółek, jednak przed długookresowym trendem wzrostowym musi zaliczyć korektę "na moje oko" wave

Ponteus napisał(a):
Mówisz o tym?:
sebaseba9 napisał(a):
Pytanie do techników: idziemy na 2 złote?

Ciężko to nazwać "pisaniem, że idziemy na 2 zł" ;)
Co do meritum: być może, ale fajnie byłoby rzucić, przy okazji, jakimś argumentem miast okiem. ;)

Mam na myśli Kolego dołek z 02-03.03. Sformułowanie "na moje oko" to w moim wydaniu kwintesencja głębokich przemyśleń, AT i obserwacji kursu.
Pisałem o tym zjeździe na 2 zł przy kursie, jak mnie pamięć nie myli, w okolicach 3,5 wiec wtedy zostałem trochę zwyzywany i w tym czasie to było bluźnierstwo.
Pasjonatów pozdrawiam ale fakty mówią same za siebie.
Pozdro

Jak pisałem dobry miesiąc wstecz, na moje oko idziemy na 2 zł.
Po odcięciu PP wchodzimy na 2 zł bez dwóch zdań, jedyna rada to cierpliwość.

Pytanie do techników: idziemy na 2 złote?

Ale ktoś trzyma ten papier w ryzach, jak puści ( w myśl mojej teorii po połączeniu ) poleci daleko daleko w kosmos =)

Melduję się na pokładzie skusiłem się spekulacyjnie thumbright

Riddick napisał(a):
realia mowia ze poki co -40% i cisza, to samo inne spolki wypuszczone na rynek przez stajnie wrcoclawskiej spolki..Sick

No i właśnie potwierdziłeś to co myślę na temat BPC a mianowicie spadło ile miało spaść i teraz czas na zmianę trendu.
Na 0,28 pojawia się duży popyt a sprzedaje za tyle mało kto, czas na północną stronę mocy he he he.
pozdro

Riddick napisał(a):
faktycznie produkcja spolek corek az powstanie rodzina o liczebnosci przedwojennej rodziny polskiej... co nastepne Panie Gudaszewski? owiniete w sreberko, wizje bajonskich zyskow a realia mowia cos zupelnie innego...Sick

A co mówią realia? Z czystej ciekawości pytam Think

Na moje oko czas na odwrócenie trendu.
Zasięg trudny do określenia.
Pakiety jakie czasami chodzą na tym papierze (np w czwartek jedna transakcja 750k) wskazują jednoznacznie że mamy do czynienia z grubaskiem w akcjonariacie, a grubasek na NC nie kupuje po ty żeby wyciąg 30%. Na NC grubasek jest znacznie bardziej zachłanny a ja mam zamiar z tej zachłanności skorzystać:)

Czekam na 2 zł i się doczekam już wkrótce.
Mały popyt zwiastuje zwałkę.
Firma zacznie zarabiać kiedyś, ale kiedy???
Za 2 lata?
ZA 3,4 bardziej realnie.
Pasjonatów Orła pozdrawiam serdecznie.

framed napisał(a):
mathu napisał(a):
Ale to jest czysty wałek, po prostu cyrk!

Drukują akcje wpłacając po 10 gr, a na debiucie wywalają po 50 i tak co tydzień. Potem te balony spadają do ceny nominalnej. Jaki to ma sens? Kto to kupuje? Może wezmę kredyt na bańkę, zrobię z niego 10 milionów akcji po 10 gr, założę jakąś bzdurną działalność i wystąpię o debiut na NC.

Trochę off topic.
Dzis twój scenariusz, z tym że za połowę tej kasy wciela w życie przy pomocy WDMSA kolejna spółka o bardzo ładnej nazwie.Kurs otwarcia +60% a na koniec sesji +98%.
biznes.interia.pl/gieldy/newco...
Cytat:
Spółka z prywatnej emisji przeprowadzonej w styczniu pozyskała 0,5 mln złotych.
Cena emisyjna wynosiła 0,50 zł za akcję. Do obrotu zostało wprowadzonych łącznie 1 000 000 akcji nowej emisji.

Nic tylko warzywniak otwierać nazwać go Bio-Eco-Vegs S.A. i na NC.

Jak ten twój warzywniak wyciągnie 2,5 miliona zysku w kwartał to ja wchodzę w ten interesthumbright

inwestycje
BPC- Połowa tegorocznej prognozy zrealizowana
08-04-2010

Black Pearl Capital, który w ubiegłym tygodniu zadebiutował na NewConnect, zrealizował w I kwartale blisko połowę prognozy tegorocznego zysku, która opiewała na 2,5 mln złotych. – Za ponad milionem zysku netto stoją jedynie zrealizowane transakcje wyjścia z inwestycji. Przeszacowania wartości walorów trzymanych w portfelu, zazwyczaj w górę, są bardzo konserwatywne – mówi „Parkietowi” Jacek Woźniakowski, prezes Black Pearl Capital.

Spółka na razie nie wyszła definitywnie z żadnej inwestycji. Pozbywała się części pakietów tych firm, które stanowią średnioterminowe lokaty. Podobnie ma działać dalej. Dodatkowo do końca maja ma upublicznić przynajmniej dwie spółki portfelowe. W ciągu roku na rynku NewConnect oraz na rynku głównym GPW mają zadebiutować wszystkie firmy z obecnego portfela funduszu.

Black Pearl Capital jest funduszem typu private equity. Kupuje jednak zazwyczaj małe pakiety akcji, do 5 proc. Często większy udział w akcjonariacie ma Totmes lub WDM, najwięksi akcjonariusze funduszu. Teraz w portfelu jest 11 firm. Spółka ma jeszcze na inwestycje ponad 5 mln zł. Do tego dojdzie dziewięć spółek i ok. 12 mln złotych środków na inwestycje z dwóch innych funduszy z grupy, z którymi łączy się Black Pearl Capital. Jak mówi Woźniakowski, do zapowiadanej na połowę roku transakcji ma dojść w maju.

Prognoza skonsolidowanego zysku na ten rok dla nowego podmiotu szacowana jest na 10 mln zł. – Niewykluczone, że po fuzji zweryfikujemy prognozę w górę – mówi Woźniakowski. Na najbliższe tygodnie fundusz planuje kolejne inwestycje. – Negocjujemy warunki nabycia mniejszościowego pakietu ogólnopolskiej sieci restauracji. Pracujemy też nad inwestycją w firmę z pogranicza branż budowlanej i IT – mówi Jacek Woźniakowski.

źródło
blackpearlcapital.pl

Połączenia, przejście na rynek główny i jeszcze kilka "ciekawych" informacji po drodze muszą korzystnie wpływać kurs cudów nie ma.
Czekam na złoty z "łepkiem" i pomyślę co dalej.

Sytuacja do wybicia dojrzewa od kilku miesięcy, myślę ze zdrowy byłby mocny zjazd i bardzo konkretne wybicie. Ewidentnie ktoś sprzedaje, dosypując stąd ten powolny zjazd.
Bardzo ładne zachowanie sprzedającego, który na mało płynnej spółce wie jak to zrobić.
Wystrzeli w kierunku powyżej 10, to jest pewne, ale kiedy tego nikt nie wie.
Pozdrawiam akcjonariuszy za jakiś czas do was dołączę.

Coś cicho na wątku a papier prawie najtaniej w historii i wnioskując po ilości podpisanych umów z odbiorcami rozwija się jak nigdy wcześniej.
Obroty gdzieś od połowy stycznia na przyzwoitym poziomie i patrząc na wykres wnioskuję że przyszedł czas na wybicie. Czas pokaże ale na ruch w dół miejsca już nie widzę.

Dzisiaj postanowiłem okupić się dużą ilością BPC, a przemówiła do mnie obserwacja arkusza i nieodparte wrażenie mam, że bawią się tutaj duże dzieci i jako pchełka chcę się oficjalnie do tej zabawy załapaćthumbright

summus napisał(a):
sebaseba9 napisał(a):
Nie ma sprawy.
No mam nadzieję że jutro będzie się samo działo, oj będzie wave

os się dziej. z balona zeszło powietrze: c/wk 8 przy braku zysków. kurs podpompowany pod debiut na głównym.Think

Sprawdzenie informacji o wysokości wypracowanego zysku danej spółki zajmuję około 30 sekund, więc zanim przystąpisz do pisania bredni, zadaj sobie trud sprawdzenia tej informacji.
Co by cię oświecić:
"W IV kwartale spółka nabyła pakiety o wartości nominalnej przekraczającej 38 mln zł, natomiast w całym 2009 r. nominalna wartość zakupionych pakietów była bliska 112 mln zł, co oznacza wzrost o 49 proc. w skali roku.

Narastająco w I-IV kwartałach 2009 r. spółka miała 4,46 mln zł zysku netto wobec 3,04 mln zł rok wcześniej, przy przychodach wysokości odpowiednio 17,28 mln zł i 9,36 mln zł.

Zysk z działalności operacyjnej wyniósł 9,14 mln zł po czterech kwartałach 2009 r. wobec 4,81 mln zł rok wcześniej.

Kapitał własny Fast Finance wynosił 13,82 mln zł na koniec 2009 r. w porównaniu z 9,37 mln zł rok wcześniej.

Na NewConnect spółka debiutowała 6 maja 2008 r."
źródło: parkiet.com.pl

A jeśli chodzi o kurs miałem faktycznie inne przewidywania ale na tym papierze korekty są twórcze thumbright

Może się skuszę na ten papier jak firma pokaże, że potrafi coś zarobić.
Drugi rok zysk netto na sporym minusie , czyli handel oponami coś im nie idzie.
Kapitał własny zmniejszył się w stosunku do roku 2008.
No i jeszcze emisja za 1,75 zł w ilości stanowiącej teraz jedną czwartą wszystkich akcji.
Dorzucam do obserwowanych i czekam na poziom w okolicach 2 zł.

Nie ma sprawy.
No mam nadzieję że jutro będzie się samo działo, oj będzie wave

Witam wszystkich masochistówblackeye
Ruch na wątku drukarni jak na porządnej spółce, a mnie tak mocno ciekawi czy warto wam szarpać sobie nerwy na spółce która i tak was wykiwa. Jak będą mieli sensowną informację ( być może gdzieś pod koniec roku) to zwalą kurs gdzieś w okolice 10 zł lub poniżej ( co by się solidnie obkupić) i wtedy warto wejść bo wiadomo że coś się święci. Rysiu zadba o to żeby na samej informacji spieniężyć gruuuube melony no ale będzie trzeba wyczuć moment.
A tak poza tym to wielki szacunek do akcjonariuszy za wiarę.

maciejhalas napisał(a):
Mam pytanie laika: Co z akcjami które posiadamy na NC jezeli bedziemy przechodzic na GPW??

Czy wszystko samo się zadzieje ;] czy trzeba składać zlecenia na owe nowe emisje??

Dzięki za info i sorki za lamerskie zagadnienie (chcialem napisac ze glupie pytanie ale glupich podobno nie ma ;])

To nie są nowe emisje Shame on you tylko dopuszczenie akcji które posiadasz do obrotu na rynku równoległym. Nic się nie zmienia tylko zmienia się rynek handlu akcjami.

Wszystko się samo dzieje.thumbright

No i jest dzisiaj potwierdzenie.

Wprowadzenie i dopuszczenie akcji do obrotu na rynku regulowanym GPW
Zarząd Spółki informuje, że w dniu 24 marca 2010 r. Zarząd GPW podjął uchwałę nr 266/2010 i 267/2010 w sprawie dopuszczenia i wprowadzenia z dniem 30 marca 2010 r. w trybie zwykłym do obrotu giełdowego na rynku równoległym GPW następujących akcji Fast Finance S.A.:
a)40.000.000 (czterdzieści milionów) akcji serii B,
b)15.000.000 (piętnaście milionów) akcji serii C;

Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".

Osoby reprezentujące spółkę:

* Jacek Longin Daroszewski - Prezes Zarządu
* Jacek Zbigniew Krzemiński - Wiceprezes Zarządu

źródło:
Newconnect.pl

No i przetrzepał skórę leszczynie, nie bardzo wiedzącej co mają w portfelu i się bardzo ładnie okupił na poziomach na które nie było szans bez paniki.
Teraz wszystko wraca do normy i fajnie jestthumbright
Byznes zrobił pierwsza klasa. No ale żeby robić takie numery trzeba mieć mocny portfel i stalowe jaaaaaaja.
pozdro

Nie kumam o co?
Potężnie sypał ktoś z poważnym pakietem, ewidentnie nie zależało grubasowi na sprzedaży tylko na zbitce.Gdyby chciał się po prostu wysypać miał na to ostatnio dużo okazji przy dużo wyższych poziomach.
Patrzyłem z niedowierzaniem cały dzień na arkusz, zasypywał każdą próbę ratowania kursu + sprzedaż z ukrytego.
15.10.2009 - bardzo podobny manewr był grany na Faście a 19.10 odrobił z nawiązką. Mam głęboką nadzieję że to podobne zagranie.

framed napisał(a):
Obserwowałem trochę arkusz wczoraj i dziś bo chciałem odkupić sprzedane kilka dni wcześniej akcje.Wg mnie na 1,19 wczoraj a na 1,18 dziś stało zlecenie ukrytej sprzedaży z ujawnioną wartością 1000szt a po stronie K na 1,17 wczoraj kilka a dziś kilkadziesiąt tysięcy na wabia i trwała od rana dystrybucja. Potem koło 12,25 jednym zleceniem na 30k zaspokojono kolejkę kupujących.Ktoś to zaobserwował?

Nie miałem okazji obserwować arkusza w tym tygodniu a to co piszesz ciekawe.
Ktoś jeszcze obserwował?

No dzięki za pozdrowionka Wlodasb.
Mam podobne odczucia że coś się szykuje na tej spółce. Mam nadzieję że kurs podąży w jedynym słusznym kierunkuwave

To już trzeci dzień korekty, to niespotykane na tym papierzed'oh! . Chyba przyszedł czas na wybicie.Najważniejsze że obroty utrzymują się na przyzwoitym poziomie.

Parkiet
"Komisja Nadzoru Finansowego zatwierdziła dziś prospekt spółki Fast Finance. Umożliwi jej to przejście z New Connect na rynek regulowany Giełdy Papierów Wartościowych. Jak zapowiadał prezes firmy Jacek Daroszewski, firma decyduje się na to głownie ze względów prestiżowych i nie planuje na razie nowej emisji akcji."

Dzisiaj jeden z największych obrotów w historii.
Ponad milion obrotu i scenariusz na najbliższe sesje możliwy jest jedenDancing .
A ja nadal czekam na komunikat.....

wlodasb napisał(a):
Ależ pięknie nam sie spółeczka wspina i chyba nie zanosi się na dłuższy przystanek, wydaje się jakby łapała oddech przed następnym skokiem, a przynajmniej mam taką nadziejęThink

Wlodasb gratuluję wyczucia.
pozdro

Ten papier będzie głównym składnikiem mojego planu emerytalnegoAngel
Jak im biznes wypali to się za jakąś wysepką z greckiej wyprzedaży rozejrzę, a jak nie to zostanie pewnie tyle co w ZUS-ie i wtedy tylko abonament na kaszankę ratuje (najlepiej od Dudy)thumbright

caro napisał(a):
jakie jest wasze zdanie nt zachowania kursu po zatwierdzeniu prospektu przez KNF? Teoria rynków giełdowych mówi, że kurs jest zawsze najwyższy przed "skonsumowaniem" danego oczekiwanego wydarzenia, pod które gra rynek (a gra bardzo agresywnie - chyba ponad 150 % wzrost w 3-4 miesiące). Zatem należałoby się spodziewać znaczącego spadku po zatwierdzeniu prospektu.
Z drugiej strony jest też perspektywa samego debiutu na GPW, która może być tym punktem kulminacyjnym, po którym dopiero pojawią się spadki.
Ciekawe jest też, że debiut może być bardzo blisko publikacji raportu kwartalnego - gdybym był prezesem i wiedział, że mam dobre wyniki, to chyba poczekałbym z debiutem na okres po 15 kwietnia.
Ciekaw jestem waszego zdania....

Najważniejsze pytanie (dla późniejszego zachowania kursu) brzmi: czy zarząd będzie chciał upłynnić część swojego stanu posiadania ( do 9 maja 2010 ustalili lock-upa na swoje akcje ).
Chociaż obserwując działania prezesa Doroszewskiego, jestem jakoś dziwnie spokojny i myślę że jeśli nawet będą chcieli coś upłynnić, sprzedadzą pakiet któremuś fundowi w pakiecie.
Myślę że na spółkę z takimi wynikami i perspektywami na przyszłość chętnych nie będzie brakowało.

Po takim raporcie powinno spaść do 1 zł lub w przepaść, a nie spadło więc można wnioskować że posiadaczami są ludzie o mocnych nerwach ( i nie wywalą po zyla jak już wiadomo co jest grane) ALBO AKCJONARIUSZE NABRALI NADZIEI ŻE BILANS ZOSTAŁ WYCZYSZCZONY NA KONIEC ROKU I Z NOWYM ROKIEM NOWE ROZDANIE.
Obstawiam drugą opcję i na moje oko w 2010 Duda da zarobić jak mało która spółka.

No dzisiejszy wolumen zaskoczył nawet mnie ( największego fana Fastfinka na tym forum thumbright ).
Ponad milion obrotu i pakiety zbierane nawet po 1,27 dobrze wróży na kolejne sesje.

Wybicie z konsolidacji potwierdzony dużym obrotem, brak oporów, ładny wolumen - pod względem AT - idealnie, a i jeszcze rynek zmierzający na szczyty.
No ładnie to wygląda, oj ładnie.

Wodzu mocno poszedł z tezą, ale trochę po bandzie, tak na moje oko.
Porównanie do Tritona ??? Oficjalnie nietrafione!!!

No i nie zdążyłem kupić przed wybiciem. Oficjalnie zaspałembinky

rafsty napisał(a):
Trzeba pamiętać, że raport był kwartalny, więc jeszcze audytor może dołożyć coś do pieca. Ale potem będą mieli taki zapas odpisów i rezerw, że rzeczywiście ciężko będzie pokazać stratę. Jak Maćkowi się to mimo wszystko uda, to dostanie Nobla z ekonomii, a nie jakąś tam wielkopolską statuetkę.

No dobry tekstthumbright .Jedyne co jest pocieszające to to że nie tracą rynku i chociaż przychody wyglądają przyzwoicie a jak trochę firemek z branży poupada to będzie łatwiej coś na marży ugrać.

Jakby kogoś interesował ten papier wywiad z prezesem:

www.tvncnbc.pl/szybkie-pieniad...

Czekam kiedy ujawni się któryś z funduszy i mam wrażenie że stanie się to przed przejściem na główny parkiet.

Czy ktoś wie o co dzisiaj z tym spadkiem??

O przegapiłem bardzo ciekawe docinki pod moim adresem a teraz jeszcze raz spróbujcie zrozumieć o czym pisałem odpowiadając na ten wpis:

inwestujea napisał(a):
wytłumaczy mi ktoś sensownie czy warto czy nie warto zaryzykować reszte co sie ma...krótkoterminowo,powiedzmy rok czasu...jest szansa czy nie ma czy lecimy do zera...??

Jedni wchodzą inni wychodzą.
Nikt odpowiedzialny nie odpowie na tak zadanie pytanie.
Masz do dyspozycji dziesiątki postów z przemyśleniami innych wyciągaj wnioski i podejmuj decyzję.
Jakiś czas wstecz nikt nie chciał Imo, wchodząc z Polonezem po roku wyjeżdżałeś Mercedesem
i powiedzmy przykład przeciwstawny, jak byś wszedł w Petrola w czasie gdy już wydawał się maksymalnie przeceniony dzisiaj z Poloneza zostałoby na taksówkę.
pozdro

Restrukturyzacja jest faktem i musi przynieść pozytywne efekty.
Z swojego podwórka wiem że np. zakład uboju w Hucie będzie działał do końca marca a dziennie przerabiali nawet 200 sztuk bydła i prawie wszystko na eksport.
Jeśli ten zakład uznają za nierentowny to ostro zabrali się za porządki.
Podejrzewam że za bardzo się rozrośli, rozdrobnili i wyciągają z tego wnioski.
Znajoma sprzedała zakład kilkukrotnie mniejszy za około 3 miliony więc można wnioskować że z samej sprzedaży majątku zgarną w najbliższych latach ładną sumę.
PROPONUJĘ ZAKOŃCZYĆ OFICJALNIE WPISY NA TEMAT KŁAMSTW I KŁAMCZUSZKA.

Tej treści wpisów było z 20 i kto nawet pobieżnie chciał poczytać o spółce ma na ten temat wiedzę.

Nie no sytuacja jest nieporównywalna.
Drzymała do klubu pompował ogromne sumy między innymi dlatego że wpływy z biletów pokrywały no tak na moje oko koszty oświetlenia. A zluzował jak dotarło do niego że z takim budżetem to można ogrywać kluby drugiej ligi a nie o pucharach myśleć.
Maciej natomiast jako urodzony strategthumbright inwestuję w drużynę zwycięzców na której meczach jest pełen stadion.
Poza tym Unię sponsoruje jeszcze z dziesięć firm (m.in. Tyskie, WBK, Almark).

No to się powoli wspinamy.
Apel kupujcie mp-czwórki thumbright

harleyangel napisał(a):
nominację otrzymał, owszem i na tym się skończy
do tego zaszczytnego tytułu kandydują ludzie naprawdę dużego kalibru, człowiek który publicznie kłamie i wprowadza w błąd akcjonariuszy nie ma najmniejszych szans na miejsce na podium

swoją drogą wydawanie kasy na sponsoring Unii Leszno też mi się niezbyt podoba. spółka ma problemy finansowe a lekką ręką wyrzuca kasę na spełnianie prywatnych zachcianek

PKM DUDA SA to nie jest już prywatna firma Macieja Dudy i cały czas ktoś powinien mu o tym przypominać....

Sponsorowanie Unii to dla mnie ciekawa forma promocji marki a w czasie gdy firma ma problemy musi dbać o to podwójnie. Wycofanie się podważałoby ewidentnie wiarygodność.
Pod postulatem o przypominaniu jak najbardziej się zgadzam chociaż w obecnej sytuacji dbają o to bankiAngel
A "kłamczuszek" nie raz bił się w pierś że żałuje i że już się nie powtórzyLiar no zobaczymy.

No to się zaczyna handel na poważne sumyDancing
ach ta wrodzona intuicjaAngel

No to już wiadomo o co toczyła się gra.
Szkoda że mam tylko mały pakiecik.
"Konwersja Obligacji zamiennych serii B na Akcje serii C po cenie 0,64 zł
Zarząd VEDIA S.A. informuje, że w dniu 18 i 19 lutego 2010 r. spółka otrzymała od sześciu obligatariuszy Obligacji zamiennych serii B oświadczenia i dyspozycje zamiany obligacji serii B na akcje serii C."
Całość na:
www.newconnect.pl/index.php?pa...

Nie no Kroolik ranisz mnie po kostkach mam zdecydować czy wyceniam pod bieżące czy przyszłe czy okichane. Daruj nie wyceniam pod przeszłe (to na pewno mogę stwierdzić) aktualne interesują mnie tak sobie, a przyszłe interesują mnie najbardziej.
Taki jest oficjalny mój punkt widzenia,możesz mieć rzecz jasna kontra dyktoryjny pogląd, nie neguję.
Jeżeli nie zauważasz jednak w tym raporcie dynamiki wzrostu to proponuję zainwestować w EUI blackeye

No na ładny żary mi się zabrało.wave

Na moje oko mają tak poważny zysk do policzenia że wymiękają Maciejowi maszynki do liczenia
kasiorki thumbright

Wodzu po wynikach będziesz pisał "porządne spółki raportują wcześniej" a najlepsze (jak Duda) opóźniają co by podgrzać emocje Dancing Angel

Kroolik napisał(a):
No jak tam Sebaseba? Trochę rozczarowujący ten raport. Najmniejsze przychody i zysk w tym roku. Dobrze chociaż że utrzymują rentowność. Najbardziej mnie dziwi stwierdzenie raportu, że cyt. "w ocenie Zarządu na zysk netto miały wpływ [...] najwyższe w historii spółki inwestycje w opłaty sądowe i skarbowe, z których spółka spodziewa się uzyskać wysokie zwroty w drugiej połowie 2010 roku i latach kolejnych.". Na ile ja się znam na rachunkowości, to tego rodzaju pozycje aktywuje się w bilansie na rozliczeniach międzyokresowych kosztów (RMK). W innym wypadku traci się współmiernosć kosztów z przychodami. Dziwna polityka. No cóż, pozostaje wierzyć w przyszłość i tempo rozwoju, bo na obecnych wynikach nie za bardzo widzę miejsce do wzrostów.

Nie no fakt patrząc na powalające raporty "newconnectowych" spółek to faktycznie licho.
Jakieś śmieszne 4,5 miliona zysku netto to faktycznie kpinaAngel
Tak na szali postawiłbym powiedzmy Euroimplant jakiś złocisz przychodu, no tak ale jak tu policzyć zyskAngel
Jestem śmiertelnie spokojny o Fasta i przyszłość tej spółki.
A propos "opłat skarbowych i sądowych" - to nie są amatorzy, jeśli w ten sposób rozliczają muszą mieć opinię US.

Tak poważnie to u mnie Duda to 20% portfela.
Znam rynek żywca i wiem jedno 2010 to będzie okres najniższych cen skupu i mam nadzieję na wynik w okolicach 30 milionów zysku netto.

Spokojnie.
Jeszcze pojedziemy dzięki Dudzie na Seszele ( mam nadzieję że przed ukończeniem osiemdziesiątki) Angel
Im bardziej ponuro na wątku tym chętniej wchodzę.

Jestem z Wami od piątku.

Kroolik napisał(a):
Moja ocena NC wynika z relatywnie małej przejrzystości. Większość spółek wchodzi po emisjach prywatnych i jest obiektem megaspekulacji na debiucie. Normalne jest ustawianie kursów zamknięcia transakcjami po 1-10 sztuk akcji w zakresie 10% i więcej (i to przez członków zarządów - vide Nicogames!), co wynika z niskiej płynności i olbrzymich widełek. Raport kwartalne mają po 3 strony i zawierają komunały na poziomie studenta I roku ekonomii. Można by dalej pisać, ale to w pewnym sensie off topic. Zauważ, że nie dyskutujemy tu o abstrakcjach. Jak rozumiem obaj inwestujemy na tym rynku, więc widzimy w nim coś interesującego - np. ciekawe i mało popularne jeszcze spółki, szanse ponadnormatywnego zarobku, kosztem dużego ryzyka. Uważam tylko, że za inwestowanie tutaj należy się premia w stosunku do głównego parkietu, której już na FFI nie widzę. No ale za 5 dni raport kwartalny i sytuacja może się zmienić. Inna sprawa, że może masz i rację co do ponadnormatywnego tempa rozwoju FFI w odniesieniu do pozostałych 2. Muszę to jeszcze raz sprawdzić.

Dzięki za obiektywne spojrzenie. Spółka faktycznie najtańsza nie jest ale słowo inwestycja interpretuję w sposób konserwatywny czyli okres kilku lat a nie dni. Wiele spółek z New nie zna terminu księgowego (ekonomicznego) o nazwie ZYSK i rosną w najlepsze. Poruszaliśmy zresztą tylko kwestię jednego wskaźnika. Gro spółek z głównego parkietu zapomniała również co to zysk ale dobry inwestor kupuje pod perspektywę.
Dlatego tak dobrze radząca sobie spółeczka jak FFI z New wzbudziła moje zainteresowanie.
Dynamika rozwoju powalająca i zarząd z górnej pułki. Mam nadzieję że inwestycja pozwoli zrealizować zysk w postaci kilkuset procent. Pożyjemy ocenimy.
Dziękuje pozdrawiam.

erfanus napisał(a):
EKOPOL GÓRNOŚLĄSKI HOLDING SA wyniki finansowe za IV kwartał 2009 roku

10.02. Warszawa (PAP/EBI) - Nr: 6/2010

Zarząd Ekopolu Górnośląskiego Holding SA informuje, że w okresie od 01-01-2009 do 31-12-2009 Spółka osiągnęła przychody ze sprzedaży w wysokości 73.135.771 PLN. Zysk brutto od stycznia do grudnia 2009 wyniósł 1.021.132 PLN , natomiast zysk netto wyniósł 875.552 PLN

Podstawa prawna:
Uchwała nr 363/2009 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie SA z dnia 27-07-2009, w sprawie zmiany Uchwały nr 346/2007 i zgodnie z załącznikiem do Uchwały 363/2009 Zarządu Giełdy - tekst jednolity "Informacje bieżące i okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu".
kom ebi amp/

Zeby tak kazda spolka na NC sie rozwijala i zarabialaSilenced

Pamiętam czasy kilka lat wstecz gdzie firma w której pracuję była poważnym odbiorcą Ekopolu i robiłem niezłe zamieszanie jak coś było nie tak.
Dawno to było i Ekopol chyba trochę mocniej się rozwinął.
Taka sentymentalna dygresja.
pozdro

No nie ukrywa że spółka zainteresowała mnie mocno.
Na moje oko ktoś mocno się natrudził co by kurs tak mocno zdołować albo miał pokaźny pakiet do wypchnięcia (obstawiam drugą opcję). Obserwuję notowania od rana do zamknięcia (każdorazowo około 10 spółek), tak od dwóch tygodni i na moje oko sypacz się skończył.Po zachowaniu strony kupującej obstawiam w najbliższym czasie wybicie chociaż pragnę dodać że to tylko moje odczucia nie mające nic wspólnego z głębszą analizą. Ot taka obserwacja kursu.
Pozdro

Kroolik napisał(a):
No OK, Sebaseba, co byś sobie tak sam ze sobą nie rozmawiał Angel W Fastfin inwestuję od kursu 0,34 w okolicach maja i faktem jest, że rośnie bardzo ładnie. Ostatnio go sprzedałem, bo uważam że jest już trochę za drogi. Zauważ, że przy cenie 1 zł i szacunkach zysku nawet nieco wyzszych od Twoich (5,67M za IVQ09), PE wychodzi 17,6, przy ok. 11,5 za MW i 12,6 za Magellana. Spółka z NC powinna być notowana z dyskontem w stosunku do głównego parkietu, a tutaj tego nie widzę. Co do samego NC, to szczerze mówiąc sprawia bardziej wrażenie szulerni, niż rynku do inwestowania. Na normalnych rynkach, wzrost na debiucie o 2K% (dzisiejszy ATSEn) jest niemożliwy, a co najmniej skrajnie podejrzany. Oczywiście zgadzam się, że jest tu notowanych kilka solidnych spółek, ale jednak jest to miejsce dla ludzi o mocnych nerwach i zacięciu hazardowym, stąd moja opinia o akceptowalnym poziomie wycen.

Dziękuję za wkład w dyskusjęhello1 .
Jeżeli poruszasz temat szulerni to ogólnoświatowy rynek finansowy to na dzień dzisiejszy jedna wielka szulernia i tego nie zmienią żadne regulacje a na New można dużo zarobić i równie dużo stracić, decyzja zawsze należy do Ciebie.

Wracając do sedna.
MwTrade wchodził na główny parkiet(pierwszy dzień notowań 2,80) przy PE na poziomie 15,29 i wypracowanym zysku w okolicach 1,5 M i w rok spółka poprawiła wskaźniki do przytoczonych przez Ciebie a kurs rośnie w najlepsze(na dzień dzisiejszy 4,19) i jakoś dyskonto nie było konieczne. Po za tym ważniejsza dla mnie jest dynamika przychodu i zysku a tutaj Fast jest bezkonkurencyjny.

pozdrawiam

sebaseba9 napisał(a):
Uprawiając dalszą część swojego monologu i żeby pokazać że moja wiara w Fata nie jest ślepa. Można przewidywać jak będzie wyglądał kurs po przejściu na rynek regulowany na podstawie kursu i wyników MW, a wyglądało to tak:

"Na długach szpitali można nieźle zarobić
19.02.2008, OLA

2,58 mln zł netto zarobiła notowana na NewConnect spółka MW Trade. Firma specjalizuje się w restrukturyzacji zadłużenia i finansowaniu inwestycji szpitali. Przychody ze sprzedaży wyniosły 5,98 mln zł."

Fast już na konie 2009 ma mieć (wg.prognoz) 5 milionów zysku nie przychodu.

Pozdro

A zapomniałem cytat z Parkietu.

Uprawiając dalszą część swojego monologu i żeby pokazać że moja wiara w Fata nie jest ślepa. Można przewidywać jak będzie wyglądał kurs po przejściu na rynek regulowany na podstawie kursu i wyników MW, a wyglądało to tak:

"Na długach szpitali można nieźle zarobić
19.02.2008, OLA

2,58 mln zł netto zarobiła notowana na NewConnect spółka MW Trade. Firma specjalizuje się w restrukturyzacji zadłużenia i finansowaniu inwestycji szpitali. Przychody ze sprzedaży wyniosły 5,98 mln zł."

Fast już na konie 2009 ma mieć (wg.prognoz) 5 milionów zysku nie przychodu.

Pozdro

inwestujea napisał(a):
wytłumaczy mi ktoś sensownie czy warto czy nie warto zaryzykować reszte co sie ma...krótkoterminowo,powiedzmy rok czasu...jest szansa czy nie ma czy lecimy do zera...??

Jedni wchodzą inni wychodzą.
Nikt odpowiedzialny nie odpowie na tak zadanie pytanie.
Masz do dyspozycji dziesiątki postów z przemyśleniami innych wyciągaj wnioski i podejmuj decyzję.
Jakiś czas wstecz nikt nie chciał Imo, wchodząc z Polonezem po roku wyjeżdżałeś Mercedesem
i powiedzmy przykład przeciwstawny, jak byś wszedł w Petrola w czasie gdy już wydawał się maksymalnie przeceniony dzisiaj z Poloneza zostałoby na taksówkę.
pozdro

Na moje wyczucie papier ładnie "wystygł" przed dalszą drogą na północ i wydaje się że ktoś z większymi możliwościami pilnuje co by kurs przypadkiem nie obrał innego kierunku.
Niecierpliwi się już powyprzedawali więc jedyne rozwiązanie to bicie nowych poziomówwave

Jeszcze może przykład.
Symbio również NewConnect. Bardzo niski free float a kurs poszedł z 8 zł na 32 w szczytowym momencie w cztery miesiące.

TomKo napisał(a):
Chyba mam już dość tej spółki. kasa z emisji miała iść na set up banku, poszła na skup. Teraz nagle się okazuje, że będą szukać inwestora finansowego (do tej pory myślałem że to oni takim są...).

Jednak spółki zarządzane przez takich cwaniaków w długim terminie nie dają zarobić. Bo tylko "wysiłkiem i pracą ludzie się bogacą" a nie machlojkami. Idm dał fajnie zarobić przez ostatni rok ale teraz już czekam tylko na wzrost o parę(naście) % i żegnam....

Że tez człowiek był taki chciwy przy tych 3.xx zł

Podobnie czekałem na no minimum 5 zł.
Ostatecznie sprzedałem po 2,50 i wszedłem w FastFinansa no i to było trafne rozwiązanie ale jak spadnie w okolice 2 wejdę ponownie.

wujek_staszek napisał(a):
Free Float: 1%.... czym tu handlować?

I to jest największy atut do osiągnięcia ponadprzeciętnych zysków.
Na dzisiaj posiadaczami jest garstka ludzi która nie kwapi się do odsprzedaży a firma planuje przenieść się na rynek główny i po tej informacji będzie się działo przy tak niskim Free.Nie pisałem o tej spółce w kategoriach handlowania tylko INWESTOWANIA, a sto milionów przychodu w 2009 robi wrażenie.

Nie ma jeszcze wątku więc zakładam.
Spółka w mojej ocenie godna uwagi.Kurs jako jeden z nielicznych na NewConnect niewypompowany, wręcz nietknięty. Parafrazując WODZA zdrowiutka jak dzika rzepa. Pierwsze trzy kwartały - 3 miliony zysku netto.
Wie ktoś coś więcej na jej temat.

co tu dużo pisaćDancing

Podziękowania dla Irka że zainteresowałeś mnie tą spółką.
Piękny skup ostatnio a mało kto za grosze chce oddać.
Nie wiem kto skupuje, ale wygląda mi na ssanie jakiegoś fundu.
Wie ktoś coś więcej?

Jako były akcjonariusz (i przyszły) Dudy i gorący zwolennik (pomimo zakłamanego prezia) polecam ten papier. Jeżeli wyniki za 4Q będą optymistyczne to myślę że ładny grosz można zarobić w 2010.
Czekam do wyników.
pozdro

Przewartościowana a i owszem patrząc na historyczne wyniki. Aktualizując najmniejszym nakładem szarych, wychodzi wynik całkiem przyzwoity (przeanalizuj np.Ekoexport...).
Perełek na New będzie kilka z kilkudziesięciu(kilkuset)więc piszcie o swoich spostrzeżeniach bądź znanych sobie branżach żeby dać obraz innym.
Fast w pierwszym półroczu wchodzi na główny parkiet, bez dodatkowej emisji akcji, dla mnie to dodatkowy impuls dla kursu.

harleyangel napisał(a):
siekoo napisał(a):
z innej beczki - poutyskuje sobie na temat obslugi klientaw polskich sklepach.
w poniedzialek mialem okazje zwiedzic wroclawskie Bielany - z ciekawosci zaszedlem do Vistuli, pomacac sobie gajerki i krawaty. byly dwie osoby obslugi (godzina okolo 16-tej), lecz obie na tyle zajete (jedna zabawa telefonem, druga dlubaniem przy monitorze), ze obylo sie bez 'dzien dobry, a o 'w czym moge Panu pomoc?' to juz w ogole lepiej zapomniec. po jakims czasie zaczalem sie zastanawiac, czy ja w ogole jeszcze odbijam fotony Think
ostatecznie, po pomacaniu kilku egzemplarzy z tego i owego wyszedlem, bo glupio mi bylo tak perfidnie przeszkadzac moja obecnoscia w/w osobom w ich ciezkiej pracy angry3

dokładnie tak samo podchodzę do tematu...

ale w Starym Browarze w Vistuli obsługa jest Ok.

Witam.
Wszystkim posiadaczom Vistulki życzę wytrwałościAngel
Nie posiadam akcji ale zazdroszczę akcjonariatu.
Gang kupiłem u konkurencji ( kwestia gustu) ale obsługa w Starym ok.
pozdro

Witam.
Jako stały w uczuciach akcjonariusz ma w pompie przepychanki, wskaźniki mówią za siebie.
pozdrawiam

Witam.
Podzielam twoje zdanie. Na dzisiaj większość spółek zrobiłaby nową emisję mając w pompie dotychczasowych akcjonariuszy i wskaźniki. IDM z mozołem odbudowuje wizerunek i sam postanowiłem nabyć pakiecik za ciężko wyciągnięty z banku kredytblackeye

nocnygracz napisał(a):
Alfredzio napisał(a):

Dzisiaj zaoferowałem tym "kluczowym dla IDM osobom" 20K akcji.

laughing3

Alfredzio napisał(a):

Niech się pocieszą tydzień albo dwa, bo jak w styczniu giełdy tąpną, to IDM nie będzie wart nawet 2 zł.

A jak nie tąpną?

alfredzio nie załapał się wave

miras8 napisał(a):
Seba... też uważam, że to dobry okres (żniwa) dla takich spółek jak fast. Jednak Wrocław to zagłębie call center's i firm windykacyjnych - duża konkurencja. Osobiście nie przepadam za firmami których majątek stanowią głównie ludzie oraz soft.

Dla mnie najważniejsze nie jest to, czym dana spółka się zajmuje, tylko to jak to jej wychodzi.Jeśli branża jest rozwojowa a firma potrafi z tego korzystać zwiększając przychody na bardzo przyzwoitej marży warto się zainteresować.
W Faście mam tylko 5% portfela ale nie ukrywam że oczekuję ładnej stopy zwrotu średnim terminie.

Nie mamy kłopotów z pozyskiwaniem kredytów na naszą działalność, a kapitalizacja spółki stale rośnie. Emisja nie jest nam obecnie potrzebna – mówi Jacek Daroszewski, prezes zarządu Fast Finance. Przejście na rynek główny to da niego przede wszystkim kwestia prestiżu i wiarygodności firmy. Zwiększy płynność walorów spółki, a w dalszej perspektywie ułatwi ewentualne emisje obligacji lub akcji.

Fast Finance przejście na rynek główny GPW zapowiadało już w maju 2008 r., podczas debiutu na NewConnect, parkiecie dla mniejszych spółek. Spółka chciała zmienić rynek w II kwartale tego roku. – Okazało się to jednak z powodów technicznych trudniejsze niż sądziliśmy, ale wreszcie mamy gotowy prospekt – mówi prezes Daroszewski.

Fast Finance skupuje wierzytelności, głównie od banków i firm telekomunikacyjnych. Odzyskuje je na własny rachunek. W ostatnich latach dawało to nawet kilkukrotny wzrost zysków rok do roku.

W tym roku spółka także odnotuje wzrost zysków, choć prawdopodobnie będzie on nieco niższy w związku z restrukturyzacją i powołaniem spółki sekurytyzacyjnej w Luksemburgu, dzięki czemu spółka powinna zwiększyć zyski. Ma to przynieść efekty na początku przyszłego roku.

– Rynek rozwija się bardzo dobrze. Wbrew obawom bezrobocie nie wzrosło aż tak bardzo, a nasi dłużnicy spłacają zobowiązania na czas. Nie mamy problemów z opóźnieniami w spłatach – zapewnia Daroszewski. Jak podkreśla, spółka stale kupuje nowe pakiety wierzytelności (w tym roku o wartości ponad 110 mln zł) i zwiększa skalę działalności. Średnia cena, jaką płaci za wierzytelności ostatnio spadła i wynosi około 20 proc. ich wartości nominalnej.

– Planujemy rozpocząć też obsługę wierzytelności z rynku hipotecznego. Na razie dopiero zaczyna on się rozwijać, ale będzie coraz ważniejszym elementem polskiego sektora wierzytelności – uważa Daroszewski.

Rentowność operacyjna spółki po trzech kwartałach 2009 r. przekraczała 46 proc., a zysk netto 3,5 mln zł i był wyższy o 56 proc. od osiągniętego w trzech kwartałach 2008 r.

Prace nad przejściem Fast Finance na rynek główny koordynują: Dom Maklerski AmerBrokers oraz Equity Market Consulting Group.
parkiet.com

Noto teraz GreGaz będziesz troszeczkę bogatszy w wiedzę.
pozdrawiam

GreGaz napisał(a):
sebaseba9 napisał(a):
Polecam te spółkę uwadze.
Rozwijają się w bardzo mocnym tempie, zwiększają zarówno przychody jak i zyski, przechodzą w 2010 na rynek główny bez dodatkowej emisji(zapewnienie prezesa),branża idealnie na czasie.
pozdro

Chyba kupiles drogo i teraz chcesz sprzedac. A co do rynku glownego to te zapowiedzi juz slyszalem jakis czas temu. Niby mieli sie pojawic w tym roku, a my tu mamy polowe grudnia a FFI dalej na NewConnect.

Fast Finance idzie na GPW po prestiż
Aleksandra Kurowska 03-12-2009, ostatnia aktualizacja 03-12-2009 13:43

Fast Finance, wrocławska spółka specjalizująca się w wierzytelnościach detalicznych, chce trafić na rynek regulowany warszawskiej giełdy. Dziś złożyła prospekt do Komisji Nadzoru Finansowego. Do debiutu ma dojść w pierwszej połowie 2010 roku. Nie będzie mu jednak towarzyszyć emisja nowych akcji

PARKIET 03-12-2009

Polecam te spółkę uwadze.
Rozwijają się w bardzo mocnym tempie, zwiększają zarówno przychody jak i zyski, przechodzą w 2010 na rynek główny bez dodatkowej emisji(zapewnienie prezesa),branża idealnie na czasie.
pozdro

klipperek napisał(a):
Duda SA ma szansę na wzrosty, potencjał jest ogromny, a limit spadków wyczerpany (ostatnie sesje to potwierdzają). Jak zostało ogłoszone przez Spółkę program naprawczy jest realizowany. Główne założenia programu restrukturyzacji operacyjnej PKM Duda były podaneprzez Prezesa, ale może przypomnę, że głównym jego celem jest poprawa efektywności działania i polepszenie osiąganych wyników finansowych. Firma skupi się na poprawie rentowności oraz redukcji kosztów w całej grupie kapitałowej. Dodatkowo zajmie się sprzedażą zbędnego majątku, w następnym roku, gdy będą korzystniejsze warunki do sprzedaży. Ma być też nowa emisja akcji, która posłuży do pozyskania nowych środków, których cele wykorzystania będą uzgadniane z bankami... Przewiduje się również odkupienie od banków akcji. Zobaczcie po ciężkich czasach spółka staje na nogi twardo. A nawet wykres zmian cen akcji jest bardzo wymowny-wyskoczymy w górę z tego trójkąta!

Tylko czy zdąży się wybić przed bessąblackeye ot jest pytanieblah5

Na moje oko dno udeptane.Niżej nie chce spadać.
Kierunek północ.
Takie moje zdanie. Czekam na opinię.

Analizując dostępne dane potencjał ogromny.
Mają nie tylko know-how ale i smykałkę do wyciągania "darmowej" kaski.
Jutro ustawię się w kolejce po pakiecik a za rok sprawdzę czy właściwą kolejkę wybrałem.
Taki mam plan.

Tak już do przemyślenia o wynikach za czwarty kwartał.
Cena żywca spadła od lipca (5,30 kg) do dzisiaj (4,20 kg i spada) daje nam to różnicę około 120 zł na sztuce.Jak dobrze pamiętam przerób DUDY to około 500 tyś sztuk rocznie. Max moce produkcyjne około miliona. Święta to dla tej branży żniwa.W czwartym kwartale nałożą się więc bardzo korzystne okoliczności do wypracowania porządnego zysku.
No dobra na początek zobaczymy co będzie dziewiątego.

Dobry znak.Boo hoo!
Tracę cierpliwość dla tej spółki a zawsze jak traciłem cierpliwość i wywalałem za kilka dni to coś rosło.Dancing

Dzisiaj przeprowadziłem wywiad środowiskowyAngel Cena żywca spada i to kolejny tydzień z rzędu.
Podobno podaż powoli przygniata popyt. Żeby wyjść na prostą lepszego momentu nie będzie. Jeżeli trzeci kwartał pod względem zysku okaże się lepszy od danych za pierwsze półrocze myślę, że można brać w ciemno.
Dodam, że sam jestem posiadaczem małego pakietu więc obiektywny do końca nie jestem.
Jedno jest pewne jeżeli cena skupu wieprzowiny będzie spadać w tym tempie 4Q będzie kosmiczny.

Alfredzio napisał(a):
4 zł w ciągu najbliższych 2 tygodni jest bardzo realne zważywszy na dalszy trend wzrostowy wszystkich giełd, jaki klaruje się na najbliższe tygodnie. Już parę razy wyzbyłem się tego papieru przedwcześnie, tym razem trzymam.
Liar

tomekdz88 napisał(a):
tomcio55 napisał(a):
Cóż, ja większość sprzedałem. Jednak nic się nie poprawili, jak byli krętaczami tak są nadal. Moim zdaniem ewidentnie kłamią co do Banku, wygląda na to że nie mają już zamiaru go kupić (od początku było na to za mało kasy), ale zamiast to przyznać to Leszczyński medialny gwiazdor bredzi coś w wywiadach że "banki się za szybko podnoszą" i ceny coraz wyższe. Ameryke odkrył :) No ale przeważył bardzo niski rating dla Electusa, wychodzą tam chyba jakieś wały (procesy sądowe? O co? Nic nie było w komunikatach). No ale na spółę się nie ma co obrażać, może jeszcze będzie grana :)

Jedni sprzedają, dla innych jest to okazja do dokupienia (co nie znaczy uśredniania :P ). Akurat to że są kombinatorami, wychodzi chyba na dobre dla inwestorów średnio- i długoterminowych. Wg mnie spółka ma lepsze osiągnięcia gdy jest zarządzana przez grupę ludzi którzy mają głowę na karku i którzy umieją wykorzystywać... okazje.

Podzielam pogląd. Taka branża.

qBartek napisał(a):
Przed chwilą pojawiło sie takie info:
Cytat:
EKO-EXPORT S.A.
Temat: Zbycie znacznego pakietu akcji
Podstawa prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
Zarząd EKO EXPORT S.A. zawiadamia, że w dniu 15 września 2009r. otrzymał wiadomość od Privilege Capital Management S.A., zawierającą informację o dokonaniu w dniach 14 i 15 września 2009r. przez Privilege Capital Management S.A. sprzedaży 895 000 akcji spółki Eko Export S.A.
Przed powyższymi transakcjami Privilege Capital Management S.A. kontrolował 895 000 akcji spółki Eko Export S.A., co stanowiło 13,93% udziału w kapitale zakładowym i upoważniało do 895 000 głosów z tych akcji stanowiących 10,01% ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu.
Po przeprowadzeniu powyższych transakcji Privilege Capital Management S.A. nie posiada akcji spółki Eko Export S.A.

Pojawia się więc info, że jeden z głównych akcjonariuszy wycofał się całkowicie, a kurs reaguje wystrzałem +10% (momentami +11%). O co tu chodzi? Bo trochę to nielogiczne.

Wczoraj zakupiłem pakiecik po 1.05 i nie spodziewałem sie tak szybkiego zarobku.

Poczytaj na stronie EKO.
Takie były założenia i oficjalne informacje od Privilege.

Melduję się na pokładzie.
Potencjał jest, mam nadzieję na szybką zmianę trendu.

Biorąc pod uwagę zachowanie rynku wobec Dudy jak się konkretnymi cyferkami nie pochwalą będzie mrożonka.
Obstawiam + 10 do 20 % po info o pierwszych sprzedażach do ruskich.
Spekuła chyba trzyma się z daleka. Jak na razie statycznie.
Maćka mało w mediach co oznacza, że władzę lub powiązani mają ochotę coś skupić w promocji.
Ale to tylko domniemania żuczka.
Z drugiej strony jak Beefsan rośnie po wynikach a Dudziak traci to coś tu jest grubo nie halo.
Nie podejrzewam żadnej teorii spiskowe, ale wydaję mi się, że głębszy interes tkwi w zbijaniu kursu na koniec sesji.

Informacje
Stopień: Rozgadany
Ostatnia wizyta: 12 listopada 2012 20:39:05
Liczba wpisów: 108
[0,02% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,871 sek.

hdehazgk
itdwnwqd
nflktdaq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
loonujan
subcjuin
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat