Temat:
EFH
|
|
Temat:
HAWE
Jest pozytywne info: linkcytat: Zarząd HAWE S.A. przekazuje do publicznej wiadomości, że w dniu 19 stycznia 2010 spółka zależna HAWE Telekom Sp. z o.o. z siedzibą w Legnicy zawarła umowę z litewskim operatorem telekomunikacyjnym Data Logistics Center UAB z siedzibą w Wilnie, Litwa. Umowa została zawarta na okres 3 lat z możliwością jej dalszego przedłużenia. Przewidywana wartość umowy w okresie 3 lat od daty uruchomienia wyniesie ok. 1,1 mln zł. Za to kurs tuż po jego ogłoszeniu spadł do 3,55.
|
|
Temat:
AMBRA
MaciasWronki napisał(a):Czy jeśli 19.10 posiadałem akcje Ambry - sprzedałem 20.10 -> to 3.11 nie powinna mi wpłynąć na konto maklerskie dywidenda...
Jak to można sprawdzić... Kto tego pilnuje... U mnie do mbanku dywidenda wpłynęła 3.11.2010 .Właśnie sprawdziłem w historii finansowej.
|
|
Temat:
VRG
Coś się ruszyło dzisiaj.Wskaźniki STS i MACD wygenerowały sygnały i mamy kilku procentowy wzrost kursu.
|
|
Może jednak coś się ruszy.Mam wrażenie, że tak zwani lepiej poinformowani kupowali akcje przed ukazaniem się infa o 13. Poza tym krótkoterminowo mamy trend rosnący a spółka ma zyski.
|
|
Dzis kolejne info : cytat: Warszawa, 30.07.2010 (ISB) - Konsorcjum z udziałem Hydrobudowy Polska oraz dwóch innych spółek z grupy PBG i austriackiej firmy Alpine Bau jako liderem, podpisało w piątek umowę na budowę 27 kilometrów drogi ekspresowej S5 wraz z obwodnicą Bojanowa i Rawicza o wartości ponad 777 mln zł netto, poinformowała spółka w piątek. link. stooq.pl/n/?f=345829&searc...na stockwatch w dziale "w mediach": www.stockwatch.pl/w-mediach/de...też jest link do tej informacji. Zaskoczyło mnie dzis zachowanie kursu, przed południem dotarł do 3,50. dopiero teraz dotarły infa.
|
|
Habeta ruszyła z kopyta tuż po ogłoszeniu informacji że: Cytat: Gdańsk - lotnisko - system bezpieczeństwa IAR - Biznes 21 Lip 2010, 13:55 21.07.2010 (IAR) - Ponad 58 milionów złotych będą kosztowały systemy do kontroli bezpieczeństwa pasażerów i bagażu w Porcie Lotniczym w Gdańsku. [...] Wybrane zostało konsorcjum firm: Hydrobudowa Polska S. A. wraz z partnerami Artem S. A. oraz Dimark sp. z o. o.[...]. źródło: stooq.pl/n/?f=343961&searc...
|
|
Temat:
KREZUS
Na innych spółkach ze stajni P.Karkosika podobne wzrosty.Może główny akcjonariusz doszedł do wniosku ze już koniec korekty.
|
|
Aby nie popaść w euforię:najbliższy opór- 13,90 wg SMA 45. Kolejny to poziom 14,40 z którym kurs nie mógł sobie poradzić prawie cały kwiecień i wyszedł z wąskiej ścieżki Bollingera dołem.W USA ca. -2% też nie pomoże.
|
|
Spółka od trzech sesji dość dobrze zachowuje się na tle szerokiego rynku. Kurs wyszedł górą ,rysując młot, z krótkoterminowego trendu spadkowego. Dodatkowo wskaźniki MACD , STS i średnie EMA sygnalizują kupno.
|
|
Mam pytanie. Co mogłoby, w takim razie , zawrócić rynki na północ? Jakie info? Co mogłoby być paliwem do dluższych niż jedna sesja wzrostów teraz? Obecne spadki są wywołane kryzysem w strefie euro, ale europejskie plany solidarnościowe dostarczyły paliwa tylko na jedną, dwie sesje. A były tu głosy, że kolejny rok hossy Sarkozy załatwił waląc w stół. W Azji dodatkowo straszy widmo konfliktu koreańskiego. Czy zostało nam tylko mieć nadzieje na czysto techniczne odbicie od lutowych dołków?
|
|
@filedil Metafora zgrabna logicznie ale taurus80 nie pisze że wzrośnie sektor motoryzacyjny czy kosmetyczny. Szanse mają branże związane z odbudową infrastruktury po powodzi.
|
|
Temat:
PHOENIX
Dzisiaj kolejne info: link: biznes.interia.pl/gieldy/newco...cytat: Poniedziałek, 24 maja (19:30) The Management Board of Photon Energy announces that on 24 May 2010 its fully-owned subsidiary Photon Engineering s.r.o. signed a contract for the turn-key construction of a 1.5 MWp photovoltaic plant in Drnov (Central Bohemia) with FVE Drnov s.r.o. The total contract value is CZK 95 million (EUR 3.702 million, PLN 15.246 million).
|
|
Temat:
HAWE
Ostatnio wzrosły obroty na społce ale nie widać zwiększonego zainteresowania na forum. Dziś znaleziony w wiadomościach Stockwatch link: gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,...cytat: PBT Hawe ma 20-letnią umowę z PTC wartą ok. 37,5 mln zł.
|
|
Popieram pomysł i deklaruje składkę na ten cel.Na jedną z wymienionych przez WD fundacji poszedł już mój pitowy 1%.
|
|
Temat:
MWTRADE
ja wychodziłem dwa razy i dwa razy wracałem kilka groszy drożej teraz zakopałem na osobnym rachunku i trzymam bo trend to nasz friend.
|
|
Dziś orco niespodziewanym liderem wzrostów. Znalazłem takie info o akceptacji przez sąd planu ratunkowego. www.orcogroup.pl/pl/media/orco...cytat: Paris, 19 May 2010 – Orco Property Group’s Sauvegarde plan is approved by the Commercial Court of Paris (Tribunal de Commerce de Paris).
|
|
Fakt, rewelacja!! Ładnie widać jak automaty w czarny czwartek na spółkach w trendzie rosnącym zadziałały: finviz.com/screener.ashx?v=210...widocznie na innych spółkach (w innej sytuacji techn.) nie było tyle otwartych pozycji nadzorowanych przez automaty.
|
|
Temat:
LARK
Wiem , że wysyp raportów ale zostawienie starej ilości akcji powoduje, że podajecie fantastyczny potencjał wzrostu.Naganiacie? ;-)) edit: dzięki za szybką tym razem reakcje, mój post można już skasować. edit2: ale c/wk zostało 0,2 a powinno być raczej 0,6 prawda?
|
|
Rzeczywiście na tych wykresach z holder.pl na osi y brak jednostek.Uważam, że jeszcze ciekawiej wygląda wykres zaangażowania funduszy w akcje polskie uniwersalne ( okienko wyboru pod wykresem ).Tam fundusze minimalne zaangażowanie miały z końcem kwietnia a teraz ono dynamicznie rośnie.Wygląda na to że tytułowe dno bessy prognozowały na kwiecień ale się prognozy rozminęły z realem. www.holder.com.pl/?grupa=AKP_U...
|
|
@ Buldi
Czy mógłbyś podać link do tego wykresu? Albo przynajmniej wyjaśnij w jakich jednostkach jest wyrażone to zaangażowanie ( kwotowo czy jako procent portfela fund. ). Z rysunku widać tylko wzrost zaangażowania.
|
|
Temat:
KREZUS
@ v3nom Można prosić o kilka słów komentarza do ostatniego wykresu.Jak interpretujesz wskazania ATR ?
|
|
początek tygodnia będzie pod wpływem ostatniej sesji z USA ale potem liczę na MIT, AMB i HWE.Pokazały niezłe wyniki za I kw.
|
|
Temat:
AMBRA
Bardzo mi się spodobało uzupełnianie analiz raportów spółek o analizę techniczną przez kolegę mkk. Takie stockwatch'owe all inclusive. Wg mnie kurs wybił się wczoraj z krótkoterminowego trendu spadkowego mimo niesprzyjającej sytuacji na szerokim rynku... ale oddajmy głos specjalistom.
|
|
Temat:
LARK
Informacja o nabyciu akcji przez jednego z udziałowców.Nie kupił dużo ale trafił w lokalnym dołku. DM BZ WBK - Biznes 13 Maj 2010, 10:45
Pan Andrzej Piechocki nabył 18,6 tys. akcji po 1,48 zł w dniu 7 maja.
(DM BZ WBK SA)
|
|
Temat:
SYMBIO
Niedouczenie ekonomiczne prezesów to jest już szerszy problem i to że wałkujemy go na Symbio nie jest aluzją do kompetencji zarządu. Tym bardziej, że na perturbacjach z kursem , co prawda pewnie troche przypadkowo, firma zarobiła.
|
|
Temat:
SYMBIO
iktorn napisał(a): Samo w sobie zabezpieczanie się ma jak największy sens, szczególnie przy tak rozchwianych rynkach.
Święta prawda  . Z drugiej strony czytałem kiedyś przechwałki agentów bankowych wciskających trefne opcje niedouczonym prezesom i właścicielom firm. Wyglądało to na celowe zastawianie pułapki na naiwnych a nie zabezpieczanie. Banki wolały jednak jednorazowy zysk z opcji niż zysk z długofalowej obsługi klienta.
|
|
Temat:
SYMBIO
Czy masz na myśli słynne opcje walutowe.Wiele firm do dziś nie może po nich stanąć na nogi.
|
|
Temat:
SYMBIO
Te ostatnie wyniki to po prostu powrót do normalności.Wyniki za I kw. 2009 wywindował do fantastycznych rozmiarów kurs euro który wzrósł prawie 50%. Zwracałem na to uwagę kilka postów wcześniej próbując zgasić hurra optymizm na tym walorze. Mechanizm tego wpływu kursu na wynik postaram się wyjaśnić na przykładzie: Załóżmy,że spółka ma zamówienie (kontrakt z dostawą w I kw. 2009) na owoce po 1 EUR.Kurs w momencie zakupu owoców we wrześniu 2008 to 3,30 zł.By zarobić kupuje je taniej powiedzmy po 3 zł. W dużym uproszczeniu zarobi na czysto 50% tej różnicy czyli 15 gr.Sprzedała je jednak w I kw. 2009 przy kursie powiedzmy 4,65zl.Zarobiła zatem 4,65-3,15=1,50zl a nie 15gr czyli 10 razy więcej niż wcześniej planowała.Ale to se ne vrati. Co widać w najnowszym raporcie. Spółka deklaruje wzrost sprzedaży produktów eko na polskim rynku i ten kierunek rozwoju popieram.
|
|
Fakt, efekt widac gołym okiem. Patrząc na kursy przy dwóch poprzednich postach można odnieść wrażenie, że tu jeszcze jeden split tym razem 2:1 miał miejsce. A 30.04.2010 takie info: www.parkiet.com/artykul/26,923...cytat: Pula 50 mln akcji serii F (do tej pory kapitał dzielił się na 46,4 mln walorów) trafiła w ręce 13 inwestorów. Płacili za akcje po 5 groszy.
|
|
Temat:
MCI
@ mkk
Czy Twoim zdaniem byłoby również uprawnione poprowadzenie czarnej linii trendu wzrostowego trochę inaczej.A konkretnie po dolnych knotach z 12.02.2010 i z 25.02.2010. Wówczas przecięcie z Twoją linią czerwoną nastąpiło by w okolicach 6,50 i utworzyłby się trójkąt.
Na koniec można jeszcze dodać że wykres, oprócz linii trendu spadkowego, pokonał rosnącą SMA 45 co jest dodatkowym sygnałem kupna.Wskaźnik macd też wygląda byczo.
|
|
Temat:
MWTRADE
@Irek_2 Pewnie masz rację. Ja się tylko zastanawiam dlaczego  ostatnio się ujawnił i to aż w takim, w skali płynności spółki, rozmiarze. Podaży za wiele nie ma, ale postawienie takiego zlecenia nie ułatwia mu kupienia akcji jak najtaniej.
|
|
Temat:
MWTRADE
A ja mam inną teorie, bardziej spiskową.Ten ktoś od 50000 być może próbuje teraz sprzedać powyżej 5,70. Gdy kupował, to robił to z ukrytego na poziomach miedzy 5,00 a 5,50.
|
|
Temat:
PZU
SirHoe napisał(a):jak od jutra już zleceni można składać, to jutro już zlecę pkc. jak większość idywidulanych wcześniej złoży zlecenia to o popyt bym się nie martwił, minister o to zadba. gorzej jak wszyscy rzucą w ostatnich minutach swoje akcje. Na "bossa" jest informacja, że od jutra można składać zlecenia na PZU z wyjątkiem zleceń PKC,PCR,PCRO.
|
|
Temat:
MCI
Mam na myśli program motywacyjny o którym pisał 10.03.2010 WD w omówieniu raportu. Cytat: Lektura raportu przypomniała mi o sławnym programie motywacyjnym. Ach jak bardzo się starano, żeby jednak akcje trafiły do menedżerów po złotówce z czymś. Ciągłe obniżanie targetu ceny giełdowej jest po prostu niesmaczne, tym bardziej że widać jak na dłoni, że akcje są regularnie obejmowane i zbywane. Płacą za to wszyscy akcjonariusze spadkiem kursu wynikającym z nierynkowej podaży. Wprawdzie wypłacanie pensji z zysku obniżyłoby wynik netto i wartość dochodową (a zatem i kurs), więc pozornie efekt byłby podobny, ale do tego trzeba mieć w kasie gotówkę. Spółka woli wynagradzać menedżerów cudzymi pieniędzmi.
|
|
prawdopodobnie umocni się euro do dolara.A jak waszym zdaniem zachowa się złotówka w stosunku do euro?
BTW te informacje z Izraela bardzo obiecujące.Taki dodatkowy drogowskaz gdy inne rynki świętują.
|
|
Fiszka napisał(a):Właśnie potwierdzili w CNN że najgwałtowniejsza zwała a potem wyrównanie do góry to zlecenia automatyczne fundów.
Niech mnie ktoś oświeci.To że automatycznie ruszyły SL wywołujac efekt lawinowy jest oczywiste ale nie rozumiem skąd się biorą automatyczne zlecenia kupna chwilę po takich spadkach.Są wyzwalane wzrostem indeksu np o ponad 2%? Juz dawno nie widziałem takiej jazdy w stanach.
|
|
usd/pln +5% akcje dla zagranicznych tanieją i cieszą się eksporterzy
|
|
Temat:
FABRITY
SW podaje FF 39% , stooq 37%. Czy aktualnie jest jeszcze mniejszy?Mnie tu bardzo się podoba zawiadowca kursu obracający kilkoma akcjami.
|
|
Temat:
SYMBIO
Mam kilka spostrzeżeń: Winterfresh napisał(a):
Za IV Q 2009 była strata (ale to normalne w spółkach posiadających własne źródła żywności, zimą raczej się nie zbiera żywności a ponosi się koszty przechowywania i amortyzację sprzętu)
Myślę, że strata w samym IV kwartale wynika z tego, że spółka musi zapełnić magazyny owocami i warzywami na cały rok. Część z nich plonuje w IV kw(np.maliny wyjątkowo drogie w tym sezonie a stanowiące spory udział w produkcji spółki).Dochodzą koszty przetwórstwa największe właśnie w tym kwartale.Koszty przechowywania nie są znacząco większe(chyba że spółka kupuje usługi składowania) jak w innych kwartałach ale maleją wraz ze zmniejszaniem się zapasów w chłodniach. Cytat: Natomiast narastająco za 4 kwartały 2009 był bardzo duży zysk o 257% większy niż w 2008 roku. Czyli strata za zimowy IV Q wpływa obecnie na wycenę spółki a zysk narastający za 4 kwartały będzie w raporcie rocznym dużo większy niż w 2008 roku. Przychód narastający za 4 kwartały 19,258mln Zysk narastający za 4 kwartały 2,338mln (wzrost o 257%) (dane z raportu za IV Q)
Spory wpływ na duży wzrost zysku mógł mieć 50% wzrost kursu euro quote(zdarzenie jednorazowe) w okresie miedzy wrześniem 2008 gdy dokonywano zakupów surowca a pierwszym półroczem 2009 - sprzedaż produktów. Cytat: Również obecny rok zapowiada się jeszcze lepiej niż poprzedni: "W okresie sprawozdawczym tj. w miesiącu styczniu 2010 roku Spółka, realizując kontrakty zagraniczne jak i sprzedaż krajową, osiągnęła łączne przychody ze sprzedaży w wysokości 1 929 tys. zł. z czego: • 1 610 tys. zł. (83,5%) stanowiły przychody ze sprzedaży certyfikowanych mrożonych produktów ekologicznych sprzedawanych głównie do krajów Unii Europejskiej, • 319 tys. zł. (16,5%) przychody ze sprzedaży ekologicznych produktów i towarów detalicznych. Przychody osiągnięte przez Spółkę w miesiącu styczniu 2010 roku były o 181% wyższe niż w miesiącu grudniu, 2009 w którym Spółka osiągnęła łącznie przychód w wysokości 687 tys. zł."
tu ciekawsze by było porównanie styczeń 2010 do stycznia 2009.Skoro spółka ma 19,25 mln rocznie przychodów to średnio 1,6 mln/m-c.Oni mieli po prostu wyjątkowo kiepski grudzień a nie super styczeń. Cytat: Spółka z OGROMNYMI perspektywami na przyszłość i już generująca zyski rosnące w postępie geometrycznym.
To ostatnie zdanie skwituję cytatem z Wesela."Chińczycy trzymają się mocno" w truskawkach i malinach też. Za spółka przemawia fakt, że działa już do 11 lat i weszła na rynek po pieniądze na rozwój czym różni się od kilku spółek z NC debiutujących bardzo niedawno tylko "for Money".
|
|
Temat:
BPC
mathu napisał(a):Ale to jest czysty wałek, po prostu cyrk!
Drukują akcje wpłacając po 10 gr, a na debiucie wywalają po 50 i tak co tydzień. Potem te balony spadają do ceny nominalnej. Jaki to ma sens? Kto to kupuje? Może wezmę kredyt na bańkę, zrobię z niego 10 milionów akcji po 10 gr, założę jakąś bzdurną działalność i wystąpię o debiut na NC. Trochę off topic. Dzis twój scenariusz, z tym że za połowę tej kasy wciela w życie przy pomocy WDMSA kolejna spółka o bardzo ładnej nazwie.Kurs otwarcia +60% a na koniec sesji +98%. biznes.interia.pl/gieldy/newco...Cytat: Spółka z prywatnej emisji przeprowadzonej w styczniu pozyskała 0,5 mln złotych. Cena emisyjna wynosiła 0,50 zł za akcję. Do obrotu zostało wprowadzonych łącznie 1 000 000 akcji nowej emisji. Nic tylko warzywniak otwierać nazwać go Bio-Eco-Vegs S.A. i na NC.
|
|
Temat:
HAWE
My tu walczymy z oporem na 3,25 a insider sypie po 3,02.
25.03. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 15/2010
Zarząd HAWE S.A. z siedzibą w Warszawie (Spółka) przekazuje do publicznej wiadomości, że w dniu dzisiejszym (tj. 25 marca br.) od Członka Rady Nadzorczej Spółki wpłynęło zawiadomienie o dokonaniu przez podmiot, w którym pełni on funkcję członka organu zarządzającego transakcji sprzedaży 150.000 sztuk akcji Spółki, po średniej cenie 3,02 zł/sztuka. Transakcja sprzedaży została dokonana w dniu 16 marca 2010 roku na rynku regulowanym, w transakcji sesyjnej zwykłej ma Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.
|
|
Temat:
HAWE
Ukazał się raport.Link do raportu jak zwykle w wiadomościach Stockwatch. Esencja raportu tu: stooq.com/n/?f=315993&sear...cytat: Spółka Hawe działająca w branży telekomunikacyjnej, miała 7,77 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2009 roku wobec 5,08 mln zł zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie. Czekamy na omówienie przez załogę SW.
|
|
Temat:
FASTFIN
|
|
Temat:
FASTFIN
Obserwowałem trochę arkusz wczoraj i dziś bo chciałem odkupić sprzedane kilka dni wcześniej akcje.Wg mnie na 1,19 wczoraj a na 1,18 dziś stało zlecenie ukrytej sprzedaży z ujawnioną wartością 1000szt a po stronie K na 1,17 wczoraj kilka a dziś kilkadziesiąt tysięcy na wabia i trwała od rana dystrybucja. Potem koło 12,25 jednym zleceniem na 30k zaspokojono kolejkę kupujących.Ktoś to zaobserwował?
|
|
Temat:
MWTRADE
mankomaniak napisał(a):antyteresa ja wyczytałem z AT spadki, a nie z intuicji. Co więcej, powiem wam, że to przez intuicję kupiłem, która podpowiedziała mi wzrost, a dzieki AT sprzedałem. Także coś w tym jest. Zresztą czy ktoś udowodnił czy to zależy od płynności? Dalej piszesz też: Wykres to maleńka i moim zdaniem najmniej ważna częśc AT. Mnie intryguje od wczoraj pytanie jaką metodą wyczytałeś spadki z AT nie zwracając uwagi na wykres.Będę wdzięczny jak zdradzisz tę tajemnicę ku pożytkowi wszystkich na forum. Dodam od siebie że zgadzam się z anty_teresą że skuteczność AT nie jest zbyt wielka.Wystarczy INFO i pękają wsparcia i opory pieczołowicie kreślone (aż boję się powiedzieć) na wykresach Pozdrawiam
|
|
Temat:
HAWE
Dziś pozytywne info o współpracy z UPC: 17.03. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 13/2010
Zarząd HAWE S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej Spółka) przekazuje do publicznej wiadomości, że w dniu dzisiejszym (tj. 17 marca br.) spółka zależna PBT Hawe Sp. z o.o. z siedzibą w Legnicy (dalej PBT Hawe) zawarła wieloletnią umowę dzierżawy infrastruktury światłowodowej (dalej Umowa) ze spółką UPC Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (dalej UPC). Umowa dotyczy dzierżawy jednej pary włókien światłowodowych w relacjach Warszawa - Sochaczew - Konin - Gniezno i Szczecin - Koszalin - Słupsk - Gdańsk wraz z usługami kolokacji. Całość na stockwatch w wiadomościach.
|
|
Temat:
AMBRA
Ivo, cieszę się, że sprowokowałem Cię do wypowiedzi na tym wątku a jednocześnie do dołączenia do aktywnych uczestników tego forum.Miło było przeczytać waszą wymianę argumentów z anty_teresą. Na dzisiaj rynek wydaje się podzielać twoją opinie o niedowartościowaniu Ambry, wyznaczając roczne maksima dobrze rokującą na jutro świecą marobuzu przy dawno tu nie widzianych obrotach.
|
|
Temat:
HAWE
Zgadzam się że trwałe pokonanie 3zł będzie teraz kluczowe.Jak pisałem wcześniej mam akcje więc kibicuje wzrostom. Z drugiej strony rząd rzuca fundamentalne kłody pod światłowody rezygnujac z ustawowego obowiazku ich montowania. wyborcza.pl/1,76842,7632977,Rz...
|
|
Temat:
HAWE
|
|
Temat:
HAWE
Ja tu mam problem z interpretacja kresek. Jesli pociagnąc linie trendu po cenach zamkniecia to jestesmy już UP. Ale jesli po knotach to akurat mnie ta kreska na 2,88 wychodzi na dziś. I jak widac na tym poziomie toczy sie przepychanka. Ale zarydzykowałem i trochę odkupiłem.
edit: chyba sie już kierunek wyjasnił bo 2,95 mamy
|
|
Temat:
AMBRA
Co myslicie o ambrze? Juz się od 3,5 miesiąca konsoliduje w dosyć wyraźnie wykształconym lekko spadkowym kanale.Ciekawe czy starczy sił żeby się z niego wyrwać.
|
|
Temat:
HAWE
Wskaźniki STS i ROC wygenerowały właśnie sygnały sprzedaży i nie jest przesądzone że wybicie z trójkąta nastąpi w górę. Ja jestem chwilowo out i czekam z ewentualnym zakupem na potwierdzenie wybicia gdzieś w okolicach 2,90.Równie dobrze możemy tu mieć tylko kontynuacje krótkoterminowego trendu wzrostowego bez spektakularnych wzrostów.
|
|
Temat:
SYGNITY
joint napisał(a):framed napisał(a):Na 14,21 ukryta sprzedaż. Ciekawe ile jeszcze tego ma? A jak to wyhaczyłeś ? kupilem na tym poziomie więcej niż tam stało w arkuszu.Ale generalnie post jest do skasowania. nic to nie wnosi.tym bardziej ze już jestesmy wyżej.
|
|
Temat:
SYGNITY
|
|
Temat:
AMPLI
Zaczyna się dziać coraz ciekawiej technicznie. Kurs zmaga się własnie ze średnimi SMA.Na wykresie krótkoterminowo rysuje się trójkąt a średnioterminowo nadal w trendzie rosnącym.STS i MACD bliskie wygenerowania sygnałow zakupu. Edyta : Już średnie SMA poprzeciane( intraday).
|
|
Temat:
ABPL
Dywidenda była w grudniu 27gr/akcje.Wg mnie doskonały papier na longa dosyć odporny na zawirowania na szerokim.Dodatkowo kurs zbliża się do rocznych maksimów i ich pokonanie byłoby dodatkową nagrodą dla długoterminowych akcjonariuszy.
|
|
Temat:
LOTOS
Jak widać rysowany kilka postów wcześniej pesymistyczny scenariusz( okolice 20zł) na razie się nie sprawdził.Kolega mkk zwrócił wyżej uwagę na dużą korelacje kursu z indeksem wig20. Być może właśnie na fali wzrostów na szerokim powalczymy o pokonanie oporów w okolicach 29zł ,co powinno na jakiś czas oddalić wszelkie negatywne scenariusze techniczne.
|
|
na razie w pogoni za photonem w dwa dni z 2,20 na 2,90 przy obrotach 10 razy większych jak zwykle.Nie powiem, sam się skusiłem na ten scenariusz. Żeby tylko w pogoni za photonem nie zmieniło się na: "w pogoni za rozumem".
|
|
Temat:
LOTOS
Czemu tak pesymistycznie?Ja widzę spore szanse na pokonanie tej czerwonej linii. Większość wskaźników fundamentalnych wskazuje niedowartościowane(patrz monitor spółki).Natomiast MACD, STS , RSI wygenerowały sygnały kupna.
|
|
Temat:
HAWE
|
|
Temat:
TRION
Na razie to ma ochotę się wybić z konsolidacji ale w dół. nie naganiam na spadki bo co zyskam jak mnie SL zaraz wywali.
|
|
Na wykresie świecowym wygląda to bardziej na podwójny szczyt  .Za kilka dni będzie wiadomo.W każdym razie ustawiajcie SL bo warto.
|
|
Temat:
HAWE
Wyciągam z zakamarków forum bo spółka trochę zapomniana.Wg mnie: JEŻELI pokonamy opór na 2,52 i zaspawamy lukę to jest szansa na oRGR.Może ktoś z techników popatrzy.
|
|
mirzag napisał(a):TheBlackHorse napisał(a): No coment: A ja skomentuje.Wzrost obrotów nie dziwi, bo spółka zmieniła profil z transportowej na handlową.Trywializując: teraz kasują i za km i za kg.
|
|
Temat:
TRION
Irek_2 napisał(a):Skąd tyle optymizmu co do zachowania się kursu ??? Owszem wsparcie wydaje się mocne, c/wk bardzo niskie, rating przyzwoity. Gram również, że się obroni. A może tak przy okazji może ktoś mi powie, czy jest coś takiego jak odwrotna flaga/chorągiewka ? Wiem, że w teorii kreski nie są poziome, ale ... Pod koniec było sypanie, ale wygląda na to, że nie robił tego jeden "duży" (sypanie było rozłożone w czasie). tu jest coś o odwróconych formacjach www.wdsoftware.com/pl/encyklop...
|
|
Tu to chyba tylko ja jestem , z małym pakiecikiem "kontrolnym" po zauważeniu podobnej sytuacji pod koniec grudnia.No i tak od czasu do czasu kontroluję ale z coraz mniejszym entuzjazmem.
|
|
Temat:
FABRITY
Zastanawiałem się od kilku dni skąd te wzrosty.Podstawiałem nawet koszyk ,niestety pozostał pusty. Dziś poszło na widły być może za sprawą tego info: forsal.pl/artykuly/393967,noki... o współpracy Nokii z serwisem audioteka.pl należącym do K2I
|
|
Temat:
GANT
krewa napisał(a):framed napisał(a):...Poza tym RSI i STS powinny wkrótce wygenerować sygnał zakupu. ja na początku podniecałem się sygnałami RSI, ale po głębszej analizie i przysłuchaniu się sugestiom kolegów z SW doszedłem do wniosku, że w trendzie spadkowym użyteczność tego wskaźnika jest ciut powyżej mizernej. tzn często można trafić na fałszywe sygnały. Zgadzam się, że nie zawsze generowane sygnały AT się potwierdzają(w tym konkretnym przypadku tych sygnałów nawet jeszcze nie ma), ale czymś trzeba się podpierać, bo przecież nie rekomendacjami DM. Z drugiej strony ciekaw jestem jaka część kolegów z SW kieruje się tymi sygnałami kupna lub sprzedaży.
|
|
Temat:
GANT
Ja też jestem optymistą i zastanawiam się nad powrotem do akcjonariatu na najbliższej sesji.Dyskonto od ostatnich maksimów jest już spore.Poza tym RSI i STS powinny wkrótce wygenerować sygnał zakupu.
|
|
Temat:
LOTOS
Dziś odkupiłem połowę akcji sprzedanych 2 tygodnie wcześniej.Ciekawią mnie prognozy kolegów co do najbliższych perspektyw zachowania kursu.
|
|
Temat:
MCI
Domknięcia formacji rgr i spadku aż do poziomu 4,72 raczej tu nie przewiduje.Musiałoby się to wiązać z przebiciem linii średnioterminowego trendu wzrostowego (jak narysował powyżej kol. Andrzej72).Wg mnie w najbliższych dniach raczej czeka nas boczniak od 5,10 do 5,60.
|
|
Temat:
MCI
Dwa dni wcześniej WóDz przepowiedział słodzenie i lukrowanie.Dziś rano podano cała beczkę miodu, ale to nie wystarczyło do przebicia 6 zł pomimo pięknego otwarcia. Dla mnie jak na razie spore rozczarowanie jeśli chodzi i o dzisiejszą sesję i w średnim terminie.Tak naprawde to tupiemy w okolicach 5 zł od 10 m-cy.
|
|
Ostatnio papier przebił linie trendu spadkowego a dziś dodatkowo średnią 45 dniową przy rosnących obrotach rysując świecę marobuzu.Technicznie nie widzę ważnych oporów do poziomu 2,20.
|
|
W tym tygodniu dwie sesje wzrostowe z rzędu i szansa na trzecią ( patrząc na arkusz ).Zmiana trendu czy tylko odbicie zdechłego kota?
|
|
Temat:
MCI
Zgoda, to nie jest dobry dzień do sprzedawania. Ale czy już do kupowania? Niedawno zwiększyłem zaangażowanie w MCI ( notabene kosztem ABPL które akurat dziś lepiej wygląda)i miałem zamiar dalej je zwiększać.
|
|
Temat:
GANT
Versace napisał(a):Nieładna świeca się wyrysowała...Plus prawdopodobnie negatywne zakończenie sesji w USA dzisiaj. Myślę, że dobrze zrobił ten kto sprzedawał za 26 i więcej. Ja natomiast myślę, że gdyby ten co sprzedawał w okolicach 26 zł pozwolił się bykom rozpędzić to i świeca by była ładniejsza i więcej by za swój pakiet zgarnął.
|
|
Temat:
ABPL
Dziś niecodzienne obroty dzięki jednej transakcji na 180000 akcji.Nie znalazłem informacji - komunikatu , kto z kim tego dokonał. Ma ktoś z forumowiczów wiedzę?Pozdrawiam
|
|
Na petrolinv od kilku miesięcy jest nerwowo. Nagłe wzrosty i za chwile spadki. Polecam przeczytanie historycznych postów z tego wątku. Jeżeli jest ropa to akcje będą wiele warte, ale z drugiej strony potrzebne są środki na uruchomienie wydobycia(np. 1mld $) te pieniądze firma może pozyskać np z giełdy( może kolejna emisja) czyli kurs niekoniecznie poszybuje na północ. Jeżeli ropy nie ma........
Edit: A i jeszcze jedno. Jeżeli jest ropa to czy nasz dzielny Ryszard utrzyma się przy sterach? Czy nie zostanie w jakiś sposób odsunięty? Przykład Jukosu może za gruby, ale tu są potężne gry interesów.
|
|
Temat:
WINVEST
A zatem ja uważam, że Bank nie będzie zainteresowany wykończeniem kredytobiorcy.
|
|
Temat:
WINVEST
plynacyzrynkiem napisał(a):jesli wyjac niematerialne i prawne i aktywa podatkowe to zostaje sto mln ujemnego kapitalu hehe Czyli BRE Bank ma problem. Musi pozwolić działać firmie. Ciekawe jak i czym zabezpieczony był kredyt.
|
|
Temat:
MCI
Ja to info odbieram jako zmiękczenie prawdopodobnie negatywnego raportu. Bo niby po co coś takiego publikować jak zaraz będzie raport.To tylko moje subiektywne odczucie że w raporcie pozytywów nie będzie, ale za to na koniec roku to ho ho- wyniki będą malinowe.
|
|
Temat:
WINVEST
A tu cisza na wątku dzisiejszego lidera wzrostów.
|
|
Temat:
MCI
Mnie dzisiaj mci kompletnie zaskoczyło.Do tego stopnia ,że widząc otwarcie w stanach wysiadłem z tej ,jak mówicie, rakiety. A potem ze zdziwieniem patrzyłem jak padają łupem kupujących coraz większe pakiety na coraz wyższych poziomach.Nie widziałem też żadnego infa uzasadniającego ten szał. Zamknięcie w Usa jeszcze gorsze niż otwarcie.Jeżeli mimo to jutro na mci wzrosty to pewnie będę gonił po peronie.
|
|
Temat:
AMBRA
dynamics napisał(a):rośnie i rosnąć będzie gdyż wyniki rekordowo dobre będą w tym roku ... Może kolega coś więcej napisać skąd ta wiedza .Czy to informacja od insidera? Czy tylko głos wewnętrzny koledze podpowiada? Ja papier mam od kilku m-cy, ale ostatnio cały rynek czarno widzę i od kilku dni wietrzę portfel.Również ambra znalazła się na liście do redukcji, choć technicznie wygląda ok.Zakładam odkupienie waloru po korekcie. Tym bardziej interesuje mnie skąd takie info o rekordowych wynikach?Pozdrawiam
|
|
Temat:
TECHMEX
leonik napisał(a):framed napisał(a):v3nom napisał(a):Moim zdaniem na wykresie rysuje się chorągiewka - wahania ceny i obroty maleją. Wybicie w górę o te 2 złote niewykluczone. Zainwestowałem w walor, więc nie mogę wykluczyć tego, że to moje czcze życzenia, a chorągiewka to tylko fatamorgana  Ja też widzę chorągiewkę , też subiektywnie z tego samego powodu co kolega. W drodze na północ może przeszkodzić zapomniana już nieco groźba korekty na szerokim rynku. Na wig-u i na wig-u20 można dopatrzeć się zarysu formacji RGR zwłaszcza gdyby poniedziałek lub wtorek przyniósł spadki. Na szczęście nasi koledzy za oceanem rosną ca. +2% więc jestem dobrej myśli. Nie wiem gdzie ty widzisz na tych wigach RGR. Moze jakies inne wykresy masz? A jezeli chodzi o techmex, to moim zdaniem dobra okazja zeby dokupic. Nie wykluczone ze jeszcze troche spadnie i bedzie mozna sie dopakowac ;) Wykresy mam takie jak wszyscy więc nie będę ich wklejał.Po prostu pewnie inne spojrzenie.Zaraz wyjaśnię gdzie tego RGR szukam np. na wig 20. Gdyby następne sesje przyniosły spadki w okolice 2000pkt to głowa gotowa  , a lewe ramie od 13.lipca sie rysuje. Ja to tak widzę może zbyt pesymistycznie. Dziecko bessy chyba jestem.Pozdrawiam.
|
|
Temat:
TECHMEX
v3nom napisał(a):Moim zdaniem na wykresie rysuje się chorągiewka - wahania ceny i obroty maleją. Wybicie w górę o te 2 złote niewykluczone. Zainwestowałem w walor, więc nie mogę wykluczyć tego, że to moje czcze życzenia, a chorągiewka to tylko fatamorgana  Ja też widzę chorągiewkę , też subiektywnie z tego samego powodu co kolega. W drodze na północ może przeszkodzić zapomniana już nieco groźba korekty na szerokim rynku. Na wig-u i na wig-u20 można dopatrzeć się zarysu formacji RGR zwłaszcza gdyby poniedziałek lub wtorek przyniósł spadki. Na szczęście nasi koledzy za oceanem rosną ca. +2% więc jestem dobrej myśli.
|
|
Temat:
SYGNITY
LG napisał(a):plynacyzrynkiem napisał(a):to nie strategia tylko brak doswiadczenia no nie wiem, kto ma wiekszy portfel.... Witamy w gronie forumowiczów  .Pan z większym portfelem od doświadczenia potrzebny jest bardzo.
|
|
Temat:
WINVEST
Ja dołączyłem dzisiaj rano do tego skromnego grona posiadaczy.Zanosiło się dziś tu na wzrosty ale sytuacja na szerokim rynku ostudziła te zapędy i teraz wg mnie każdy scenariusz jest możliwy.Wskaźnik c/wk daje ewentualną perspektywę na longa, ale ja nie jestem cierpliwy.Zwłaszcza jak widzę odjeżdżające pociągi z innych peronów.
|
|
Temat:
NETIA
Wyciągam wątek z zakamarków tego forum.Od wczoraj widać wzrost obrotów na tym walorze.Tu tez wystartujemy w kosmos? EDIT:Dziś dalszy wzrost obrotów: stooq.com/q/?s=net&c=5m&am... za to stoi w miejscu.Nawet intraday nie ma czego szukać.
|
|
Temat:
IDMSA
majama napisał(a):Po tym co ostatnimi czasy ujawniono wiemy że IDM to spółka mafijna i utrzymująca się z inwestowania w urzędników przeróżnych organizacji. Daje jej to prawdziwa przewagę, tylko nie wiem jak wykazuja to w raportach Jako że giełda to miejsce dla przeróznych kombinatorów to nie zabraknie takich co sa chętni sfinansowac kapitał organizacji liczac że sami zarobia na ich przekretach. Poza tym mafia ma sporo kasy i może w każdej chwili wyrysowac wszelakie wizje na wykresach AT, albo samemu tu zagrac i wywindowac kurs (w końcu skup jest realizowany aby rozdac akcje "odpowiednim osobom" które je po cichu sprzedadzą aby wycyckac akcjonariuszy, ale zanim sprzedadza to pewnie zabujaja kursem aby przyciągnac narybek w sidła. Zyski mocno prawdopodobne jesli sie tylko akcjonariusz nie zagapi. Pozostaje kwestia moralna, czy wypada inwestować w grupy przestępcze? Pięknie powiedziane.Takie jest to IDM. Może niech bujają kursem za swoje. Zbojkotujmy, nie pomagajmy.Wywalmy papier jak urosnie i niech SAMI SOBIE sprzedają.Niech bujają ,aż im na prowizje braknie.Wiele razy sam się z nimi bujałem ale wysiadam definitywnie.
|
|
Temat:
MCI
|
|
Temat:
DEVELIA
Dziś ukazało sie takie prawie-info.:
LC Corp planuje skup akcji własnych w celu umorzenia (2009-07-08 15:55:00)
LC Corp planuje skup akcji własnych w celu umorzenia
8.7.Warszawa (PAP) - LC Corp planuje przeprowadzić skup akcji własnych w celu ich umorzenia - wynika z projektów uchwał na NWZA spółki.
Walne, które zdecyduje o buy-backu, zwołano na 31 lipca.
Walne zdecyduje także o zmianach w statucie, regulaminie rady nadzorczej oraz regulaminie walnego zgromadzenia.(PAP)
gsu/ ana/
Źródło: PAP
Dopiero "planuje" a tu już na koniec sesji ruch się zrobił, batonik 120k po 1.20 rozebrali w 3 minuty.A może to tylko "plan" bez zamiaru realizacji.Za to jak działa!!!.
|
|
Temat:
IDMSA
CERAMIKA NOWA GALA SA informacja o transakcjach zawartych przez IDM SA (2009-07-08 18:45:00)
CERAMIKA NOWA GALA SA informacja o transakcjach zawartych przez IDM SA
Raport bieżący 157/2009
Zarząd Ceramika Nowa Gala S.A. informuje, o otrzymaniu zawiadomienia w trybie art. 160 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi od Pana Grzegorza Leszczyńskiego Prezesa Domu Maklerskiego IDMSA będącego równocześnie Członkiem Rady Nadzorczej Emitenta o transakcjach zawartych przez Dom Maklerski w ramach pełnienia funkcji animatora dla spółki w dniach 29 czerwca - 02 lipca 2009 roku.
Data transakcji Rodzaj transakcji Wolumen Średnia cena (zł) Wartość zlecenia (zł)
30.06.2009 r. Kupno 14 2,69 37,66 01.07.2009 r. Kupno 1 500 010 2,63 3 945 026,30 02.07.2009 r. Kupno 31 2,67 82,77 29.06.2009 r. Sprzedaż 23 2,55 58,65 02.07.2009 r. Sprzedaż 1 500 000 2,65 3 975 000,00
kom espi mra
Źródło: PAP
Niby dotyczy ceramiki NG, ale moim zdaniem, bardziej fachowców z IDM. Takie delikatne zwiększenie obrotów na Ceramice NG a może się maluczcy skuszą i zbiorą papier.
|
|
Temat:
GRAAL
Postąpiłem podobnie jak kolega.Rybka zrobiła się w moim portfelu lekko nieświeża. Coraz bardziej zaczynam wierzyć w staroindiańskie "sell in May and go away". Nawet już mnie lotos nie kusi.
|
|
Temat:
ROVESE
Witam, jest dziś info (PAP) o nabyciu 18.06.2009 550 000 akcji w cenie 11,7 przez osobę powiązaną z zarządem.Nie martwcie się tak, firma ma dobrego kierowcę ;).
P.S.: Akcji CST nie posiadam.
|
|
Temat:
ABPL
Witam forumowiczów.Czy to co dziś widzimy na walorze to już wybicie górą z konsolidacji? Wyróżnia sie zwłaszcza transakcja z 11.21 na 83 tys. akcji przy sennym rynku.Czy jest ktoś bardziej zorientowany w temacie?
|
|