Temat:
PGE
ja się zapakowałem po 26,04...  myślałem, że nie zejdzie poniżej ceny emisyjnej, a tu...  to nie tak miało być...  ale chyba poniżej 20zł nie spadnie??  chociaż narazie końca spadków nie widać...
|
|
Temat:
IDEON
widzę brak optymizmu w wypowiedziach większości... (sam w to wszedłem i to przy dużo wyższym kursie...) czy jest coś co mogłoby spowodować odwrócenie trendu?? sądzę, że niedługo dowiemy się o bardzo ciekawej niespodziance...
|
|
Temat:
PGE
kupowałem w pt. z myślą, że w tym tygodniu wystrzeli do 30zł przynajmniej... ale bardziej niż na wskażniki, liczyłem na optymizm kupujących... na razie powoli pnie się do góry...
|
|
Temat:
MEWA
W bieliźnie Mewy wystąpiły dzisiaj kandydatki do tytułu Miss Polonia... gdyby perspektywy wzrostu cen akcji tej spółki były takie jak uroda Pań (szczególnie numery 4 i 2), które tę bieliznę założyły to bez wachania kupiłbym spory pakiecik... ale chyba szybciej będzie resplit 50:1 i następnie ponowny zjazd do 0,01zł...
|
|
Temat:
IDEON
mam akcje centrozapu i obawiam się, że ta przecena może być duższa... zresztą teraz droga otwarta nawet do 0,50 niestety... ale myślę, że chcąc sprzedać następne pule akcji GEM mogą zrobić zagrywkę z jedno lub kilkudniowym wystrzałem ponad 1zł... tylko nie wiem kiedy... albo też zaczną(centrozap gemowi) sprzedawać akcje po niższej cenie... chcę wierzyć, że ta spółka nie będzie powtórką Biotonu... bo coś ostatnio tak zaczynam o tym myśleć... ale wierzę, że jeszcze na tym zarobię... ;)
|
|
Temat:
IDEON
nieładne, ale... zaniża , bo zarabia na tym... tylko nie wiadomo jaki m pakietem sie zadowoli lub kiedy mu się znudzi... ale poziom poniżej 0,70 mógłby dać efekt psychologiczny i posypało by się poprostu... jeśli ktoś uważa, że się odbije od 0,69 to idealny moment na kupno, jesli ktoś uważa inaczej, to poczeka na 0,50 lub w ogóle da sobie spokój z tą spółką...
|
|
Temat:
IDEON
to się bardzo nieciekawie robi... nie stawiałem stop lossów i teraz żałuję, ale jeszcze zaryzykuję... ale jeśli przejdzie przez 0,69 to droga otwarta do 0,50 a może i jeszcze niżej... i wtedy będzie lipa totalna... może jednak sąd w Katowicach okaże się łaskawszy dla Centrozapu??
|
|
Temat:
IDEON
ustawiać stop loss na 0,77?? chyba emisje akcji po 1zł się już przejadły... mogli by zrobić jakąś emisję po 2zł?? ;) tylko żeby nie bylo powtórki z Biotonu i emisji po cenie niższej niż rynkowa...
|
|
Temat:
BIOTON
kraul, uwziąłeś się na Bioton... ;) jak pisałeś wielu początkujących inwestorów wchodzi w tę spółkę i czasem trochę traci... Bioton to była pierwsza spółka, której akcje kupiłem... jakoś przezyłem, nawet trochę zarobiłem... tylko uważaj w tych swoich działaniach, aby Cie nikt nie oskarzył o szarganie "dobrego imienia" Biotonu... zresztą jeśli ktoś jest zainteresoway akcjami tej spółki, to choćby po przeczytaniu kilku wypowiedzi na tym forum może zrezygnować...
|
|
Temat:
IDEON
coś za długo trzeba czekać na te wzrosty... chyba lepiej przerzucić środki w inne akcje (przynajmniej jakąś część)... bo tu chyba stagnacja na dłuższy czas... Centozap ominęły ostatnie wzrosty na WIGu no i lipa... kolejna nieudana inwestycja... chociaż mogło być gorzej... mogło spaść...
|
|
Temat:
IDEON
mi sie wydaje, że to ktoś raczej specjalnie trzyma ten kurs tak nisko aby się obłowić po niskich cenach... chociaż z drugiej strony jeśli pęknie linia na 0,78zł to droga otwarta do 0,69zł... a to nie byłoby za fajne... ale ja kupiłem z myślą ceny docelowej powyżej 1zł... może odpali do góry??
|
|
Temat:
IDEON
uczę się dopiero analizy, ale wyszło mi, że w tym tygodniu możliwy jest skok do 0,95zł... ale to może też zależeć od ogólnego krajobrazu na giełdzie... ciekawe czy po wygaśnięciu kontraktów terminowych będzie kontynuowany trend wzrostowy czy zacznie się korekta... ale linia oporu na 0,78zł wydaje się dość silna...
|
|
Temat:
BIOTON
kraul napisał(a):Trzeba założyć stronę internetową nabiciwbioton.pl . Przecież to chucpa co się dzieje w tej spółce. TO JAK SIĘ TAM TRAKTUJR INWESTORÓW TO JAKIŚ PONURY ŻART. Już myśle aby zrobić stronkę internetową w której pokaże prawde. Co się kryje za świetnym marketingiem spółki. Prawda sie obroni zarezerwowałem stronkę http://www.nabiciwbioton.plw ogóle trzeba promować uczciwe podejście do inwestorów. Po prostu tego u nas brakuje. kraul, takie życie..spróbuj się odbić na innej spółce... giełda to też ryzyko spadków... ktoś musi przecież stracić, aby ktoś mógł zarobić... i zawsze lepiej inwestować kwotę, której strata nie wpłynie drastyczne na życie... akcja którą chcesz przeprowadzić chyba mija się z celem... ale rób co chcesz... kiedyś czytałem na innym forum, żę podobną akcję chcieli przeprowadzić inwestorzy Elkopu czy Mewy... a jeśli nie chcesz pogłębiać strat, to podejmij męską decyzję i wyjdź z Biotonu i przeniś swój kapitał np. w którąś ze spółek Karkosika...
|
|
Temat:
MIDAS
tak wszystkie spółki Karkosika idą w górę.... to może czas teraz na Midasa?? tu nie było jeszcze strzału do góry... czy może Alchemia??
|
|
Temat:
MANYDEV
jak wróci do 1zł to kupie...;)
|
|
Temat:
BYTOM
dzisiaj spekulacyjny wzrościk... a na koniec tygodnia cena wróci do 0,80... wchodzenie teraz w akcje firm odzieżowych mija się z celem...
|
|
Temat:
IDEON
nie uparł się, będzie rósł... ale chyba jeszcze nie w tym tygodniu... skupują akcje po 0,81-0,84...
|
|
Temat:
IDEON
nie zgodzę się na porównanie do petrolinvestu... oni mają działkę, na której niby jest ropa, ale jej nikt nie widział... a Centrozap ma las... drzewa tam są... ;) a co do inwestycji w piłkę nożną... nie wiem do końca co o tym myśleć, ale skoro się zdecydowali, to widocznie musi się opłacać...
|
|
Temat:
MONNARI
 na tonącym statku jeszcze gra orkiestra... to spółka to narazie moja najwięwksza porażka... 42% wkładu w to coś straciłem... dlatego mam uraz do Monnari... ale na chłodno też nie widzę perspektyw przed tą spółką... raczej szybciej akcje będą po 0,50zł niż po 1,50zł...
|
|
Temat:
BIOTON
 zawsze chciałem użyć tego emota... i w końcu się doczekałem...  za ostatni wers w tej wypowiedzi oczywiście... obstawiajmy liczbę akcji Biotonu w roku 2010... jak sądzicie drodzy forumowicze: kiedy liczba akcji Biotonu będzie wyższa niż liczba ludności świata?? jestem z Biotonem =  ale pozdrawiam wszsytkich akcjonariuszy Biotka... tych którzy wierzą w jego świetlaną przyszłość... sam na nim nawet kiedyś coś zarobiłem...
|
|
Temat:
POLREST
ogólnie spółka jest tragiczna, ale... może zechce się komuś pospekulować na niej?? to przecież jeden z 17 jesiennych hitów PulsBiznesu...  ;)
|
|
Temat:
IDEON
tak jak pisał przedmówca dziś potężne obroty... tylko się zastanawiam czemu po pięknym porannym wybiciu do 0,93 zł zjechało poniżej poziomu wczorajszego zamknięcia...  tak się chce zblizyć ta cena do 1zł i się nagle tak oddala... skąd ta ambitendencja... normalnie schizofreniczna postawa...
|
|
Temat:
IDEON
nie zgodzę się jeśli chodzi o TVN Biznes... naprawdę dobry kanał... z polskich na pewno najlepszy...
+- kilka procent?? przecież wypuszczają nową serię akcji po 1zł... tak więc cena akcji powinna podążać w tym kierunku... a to byłoby 19% wzrostu...
|
|
pafalek napisał(a):Ja właśnie posiadam kilka sztuk tego papieru ze względu na sentyment, od 10 sezonów regularnie bywam na Cichej:) Czytałem ostatnio na stronie Niebieskich, że dzięki wynikom łatwiej prowadzi im sie negocjacje sponsorskie. Myślicie, że pozsyskanie sponsora strategicznego, którego w Chorzowie oczekuje sie od lat, byłoby powodem do znacznego wzrostu cen akcji? na giełdzie trudno mówić, że coś stanie się na 100%, ale teoretycznie, gyby taki sponsor się pojawił, to cena akcji powinna wzrosnąć... ale to muszą chłopaki utrzymać formę przynajmniej przez jedną rundę... na razie idzie im całkiem nieźle...
|
|
kibice Ruchu Chorzów nie wierzą w klub?? Przecież jest teraz wiceliderem ekstraklasy... i mają młodego zdolnego napastnika... nazywa się Artur Sobiech...
|
|
Temat:
IDEON
czy w TVN CNBC Biznes promują tę spółkę??  przy każdym wejściu z giełdy w dolnym prawym rogu są notowania Centrozapu... może to z powodu obrotów? Na tej spółce są porównywalne z obrotami na spółkach z WIG20... Ale tu warto zainwestować. w tym roku już raz zarobiłem na Centrozapie... teraz kupiłem akcje "na dłużęj"... Dopinguję inwestycję w Komi... coraz więcej pozytywnych wiadomości napływa ze spółki...  (nadużywam słowa "spółka"...)
|
|
Temat:
MEWA
ale nie wiem czy to byłoby z korzyścią dla akcjonariuszy... mimo, że płynność byłaby większa...w raporcie mamy wzrost przychodów...;) ale Ci ludzie z Biłgoraja są sprytni... uczą się od najlepszych i puszczają akcje jak Bioton Krauzego... brawo za tak szybką naukę dla emitentów... też ostatnio tak myślałem, żeby założyć jakąkolwiek spółkę i jej akcje od razu na giełdzie sprzedawać... nawet po 1gr na NewConnect... zawsze ktoś się chętny do zakupu znajdzie... wystarczy spojrzeć na ATLANTIS... ;) ale sam tutaj posłałem 100zł... kto wie może za 10 lat będą liderem rynku odzieżowego, a przynajmniej bieliźniarskiego? ;) pomarzyć dobra rzecz... pzdr dla każdego akcjonariusza tej spóki...
|
|
Temat:
BORYSZEW
mam pytanie: które spółki są z portfela Romana Karkosika??
|
|
Temat:
KGHM
spiritus napisał(a):kyle... zapomnij o 60 dlaczego?? to całkiem możliwa cena... chyba nie piszesz tak tylko dlatego, że się zakupiłeś po 90 zł a może i drożej?
|
|
Temat:
KGHM
czytałem już jakiś czas temu sprzeczne rekomendacje na temt KGHM... DM BZ WBK poleca kupowanie i ustala cenę docelową na 98zł, a Millennium DM poleca sprzedaż i ustala cenę docelową na 60,50zł... czy zdążę jeszcze zarobić 10%? bo wydaje mi się, że lepiej poczekać aż spadnie do 60zł...
|
|
Polimex Mostostal to naprawdę stabilna pewna firma... wiele kontraktów... dotrzymują terminów... i zastanawiam się dlaczego na takich niskich pozimach się cena akcji próbuje ustabilizować... ale to chyba kwestia czasu gdy kurs będzie koło 5 zł... niektórzy zakładali nawet na 7zł...
|
|
a teraz pytanie: czy kurs spadnie do wartości emisyjnej nowych akcji?? jest nerwowo, więc może będzie spektakularny 50% spadek...
|
|
złapać na tym poziomie, na którym będzie spekulacyjny chwilowy wzrost... czy to będzie gdzieś koło 3 zł czy spadnie jak Krosno czy Swarzędz do kilkunastu groszy??
|
|
ciężko przebić się na stałe ponad 9,00 pln... małe obroty... można było zarobić wcześniej gdy spadło poniżej 4 zł... teraz trudno na tym dobrze zarobić... sprzedałem z groszową stratą, ale dzięki dywidendzie zanotowałem mały zysk... ta spółka to czerwona latarnia... dla ludzi o mocnych nerwach i... cierpliwych... chyba...
|
|
Temat:
BIOTON
także zwątpiłem w Bioton... jak pisano wyżej nawet po hiperoptymistycznych wizjach jakie przedstawił p. Krauze w ostatni weekend Bioton ani drgnął... nie wiem co mogłoby sprawić aby ceny akcji powędrowały na północ... wycofałem się i też żałuję że nie zrobiłem tego przy kursie 0,34, ale sądzę, że 0,30 to i tak dobrze... bo niedługo "chyba jednak może"(;)) przebić nawet 0,20... rzeczywiście na tej spółce zarabiają tylko emitenci i czekam aż liczba akcji przekroczy liczbę ludności...
|
|
Temat:
BIOTON
cisza przed burzą... tylko w którą stronę po tym wybije?? na północ!! ;)
|
|
Temat:
BIOTON
a po co resplit? każdemu mieszkańcowi Ziemi należy sie prawo do jedej akcji Biotonu... narazie jeszcze troche brakuje..;)
|
|
Temat:
BIOTON
przy cenie ok 73 wycenili KGHM na 61,5... teraz jest po 87, a w pon po wieściach ostatnich może i do 100 dojść... Polimex wycenili na 4,4 i ciągle stoi... i z Biotonem też sie mylą... wydaje mi się, że jednak poniżej 0,20 zł to nikt nie będzie chciał sprzedać... ale poczekamy... zobaczymy...
|
|
mam pytanie: czy ceny akcji FON rzeczywiście aż tak wzrosły?? bo jesli był resplit 50:1 to chyba maksymalnie wzrosły o 50%?? czy ktos zechciałby mnie oświecić jak to działa?? i czy dobrze myslę czy też może mój sposób myslenia jest bardzo daleki od właściwego?? czy posiadacze tych akcji w dzień stali sie milionerami??
|
|
a piątek wyraźna korekta...
|
|
Temat:
NEUCA
Torfarm na CCC+?? Kto te oceny wystawia i na jakiej podstawie??... ;P
|
|
Temat:
AMICA
myślę, że WatchDog przesadza... już teraz rośnie... a cena akcji - 10zł jest więcej niż prawdopodobne na początku lipca...
|
|
Drakkon napisał(a):Jak pewnie już wiesz dywidenda 1 grosz:) czy to wiadomość o dywidendzie spowodowała wzrost akcji w ostatnich dniach?? cena docelowa 4,4zł...
|
|
Temat:
BIOTON
Kangoo napisał(a):wazar napisał(a):Mam nadzieję ale i wątpliwości. Scigen kolejne 20% w górę. Też obserwuję. teraz Biotek jest "niechciany" po 23 gr, za parę miesięcy będą go brać worami po 1 zeta i będzie ok. Taki jest nasz rynek. Jak patrzę na niektóre spółki to nie moge uwierzyć w głupotę niektórych, np. Paged był wywalany po 2 zł 3 m-ce temu - nikt nie chciał sie tego tknąć. Od tamtej pory nic specjalnie się w spółce nie zmieniło, a teraz biorą az miło po ponad 9 zł. Mam nadzieje, ze będzie tak z BIo - niech tylko poda kilka dobrych newsów - złe juz chyba są zdyskontowane. ja tam liczę nawet na 2zł... ;) długoterminowo do końca roku można poczekać... ryzyko straty jest chyba niewielkie... poniżej 0,20zł raczej nie spadnie... a gdyby zdarzyło się coś ciekawego...
|
|
w mBanku czasem się takie różne rzeczy przytrafiają... a mam pytanie o dostęp do tych raportów... na polskich portalach trudno je znaleźć nawet po angielsku... mogą być i po włosku, tylko gdzie ja je znajdę?? a wg stockwatch powinno wzrosnąć o 123%... więc trzymajmy i sprzedawajmy drogo...;)
|
|
Temat:
AMICA
"Wartość jednej akcji spółki mieści się w przedziale od 26,98 zł do 44,97 zł. Aktualna cena jednej akcji wynosząca 6,70 zł wskazuje na niedowartościowanie."
tak na stockwatch wyceniają akcje Amici... ciekawie... będzie dalej rosło juz teraz?? ja się spodziewałem wzrostów, ale dopiero od lipca... miesiąc wczesniej mnie zaskoczyło...
|
|