Witam, pierwszy dzien za nami z nowa spolka, po duzych wzrostach dzis juz spokojniej, ale pytanie czy ta firma ma szanse oprzec sie ewentualnej korekcie (o ile ona nastapi). I jak bedzie dalej warto wejsc w ta spolke czy nie? Prosba o wasze komentarze.
Pozdrawiam, Trist
|
|
Temat:
TETA
Dziekuje bardzo za szczeglowy opis/analize firmy. Czyli generalnie jest to dobra firma ale jednak bez plynnosci finansowej z duzymi otwartymi inwestycjami. To nie jest w takim razie taka spolka, ktorej szukam na dluzej, a ktora powinna dawac wieksza pewnosc utzymania dobrego kursu, choc jak napisales wiele moze wskazywac na plusy, jak chocby cena produktow i zakres usulug, oraz mozliwosc bycia wchlonietym przez kogos z segmentu duzych firm tej branzy.
No i to rosnace zadluzenie, to mi wyglada na taki dobrze wygladajacy balonik ktory sie swietnie prezentuje z zewnatrzale w srodku jest juz nieco gorzej, choc nie mowie ze nic tam nie ma, ale moze spolka przeszacowala te inwestycje i teraz mam nadzieje ze to sie na niej nie zemsci.
Kiedys loklizowalismy w starej firmie jakis ERP chyba dla Bahna albo innego duzego gracza i byly kolosalne problemy z platnosciami:-(
BTW Obslugiwalem kilka systemow mniejszych, wiekszych, kilka systemow lokalizowalismy na PL i musze powiedziec ze SAP jest "still" numerem jeden.
Pozdrawiam i przechodze do cichej obserwacji tej spolki.
Trist
|
|
Temat:
TETA
Tak ja nie mialem tez na mysli zyskow spekulacyjnych tylko spokojne odlozenie gotowki (w takim sensie pisze o tej spolce), w takim razie na jaki wzrost mozna liczyc w perspektywie np do konca wakacji, a potem do konca roku?
Pozdrawiam, Trist
|
|
Temat:
TETA
Dokladnie mam takie same odczucia jak sobie robilem analze wykresow prawie wszystkich spolek to biorac pod uwage dodatkowe dane typu sprzedaz, zysk, kondycja firmy, odbicie od ostatniego tapniecia, to wrzecz az sie chce w spolke wejsc.
Branza wdrozen systemowych jest raczej ciezka, a w obecnych czasach wogole sie dziwie ze maja klientow. A tu prosze pelen portfel zamowien.
Mam nadzieje ze WatchDog przetrawi ta spolke i moze jakies wnioski sie nasuna:-)
Pozdrawiam, Trist
|
|
WatchDog napisał(a):trist napisał(a):Aha i czy slyszales o tyc pozyczonych akcjach ktore maja specjalnie zbijac ten kurs by pote wystrzelic (czy to jakas plota). Pożyczanie akcji to szlachetna rzecz, nazywa się krótka sprzedaż. Nie da się tego robić u nas na akcjach, ale na kontraktach to już tak. Ale czy kurs wystrzeli to już zupełnie inna para kaloszy, i to na pewno nie dlatego, że ktoś shortował. Nie wierz w bajki. Dużo skuteczniej (i taniej) wpływa się na kurs polityką informacyjną, niż rzucaniem zleceń PKC. Dlatego wlasnie nie wierze , ale swoja droga jest i tak bardzo ciekawe gdzie zakoncza sie spadki i zacznie sie odrabianie. Pojawil sie tez komunikat na Emitencie ze spolki o papierach dluznych jak to mozna w skrocie zinterpretowac? Pozdrawiam, Trist
|
|
Temat:
TETA
Dziekuje bardzo:-) i juz sie poprawiam. Pozdrawiam, Trist
|
|
Temat:
TETA
No wlasnie ja juz jakis czas tem zaczalem obserowac te spolke, sa raczej umiarkowane obroty, ma naprawde dobry wykres jeszcze nie nastapilo wlasciwe dla innych spolek odrabianie strat po spadkach. Jednak cos tam jest nie tak bo kurs zamist isc w gore siedzi w miejscu lub spada. Prosba o analize dla tej spolki (tu zwracam sie do Pana WatchDoga).
Pozdrawiam, Trist
|
|
pawul0n napisał(a):kurs ciągle porusza sie w kanale spadkowym, na dziennym macd sygnał sprzedazy, RSI tez ma gdzie jeszcze spadac, albo odbije sie od dolego ograniczenia kanału i sie skoryguje na + albo przebij ei bedzie ostry zjazd, widać wsparcie na 15zl albo mocniejsze na 14 Dziekuje za odpowiedz, czyli zalecana obserwacja z nastawieniem zjadu (o ile) do 15 PLNow. A czy widzisz mozliwosc wzrostu po takiej korekcie w aspekcie czerwcowej dywidenty, czy raczej stabilizacje kurs? Aha i czy slyszales o tyc pozyczonych akcjach ktore maja specjalnie zbijac ten kurs by pote wystrzelic (czy to jakas plota). Pozdrawiam, Trist
|
|
Pytanie do znawcow gieldy, czy waszym zdaniem mozliwe jest jeszcze glebsze zejscie kursu? (czy kurs jest celowo zanizany tzw pozyczanymi akcjami by zanizyc kurs kontraktow na wigu20?, a przed dywidenda poleci w gore?
Pozdrawiam serdecznie, trist
|
|