Temat:
11BIT
"2 neu ab EUR 17,99"
Ta "2" nie znaczy, że to cena za dwie gry, tylko że są dwie oferty (Angeboten) z ceną od 17.99: w amazon.de za 17.99 i w Austriamusik za 19.98.
|
|
Aż 7 cyfr? Do tej pory byłem przekonany, że to cztery cyfry, w tym pierwsza to zero więc bywa czasem pomijana. No ale kto wie... Nigdy nie miałem potrzeby, by się z tego doktoryzować.
Najlepiej więc tak, jak piszecie, upewnić się u źródła dzwoniąc do biura.
|
|
Taka lista jest tutaj. W moim przypadku (ale to nie ING) kod się zgadza. Wiem, bo kiedyś dostałem z biura zaświadczenie i sami wpisali ten sam kod, co z tej tu tabeli wynika. Ale ogólnie dobrze byłoby potwierdzić niezależnie.
|
|
Na wątku ORZLOPONY kurs podany przy ostatnich postach to "2,90 zł". Natomiast aktualny kurs podawany na górze wątku to "3,00 zł (+5,63%) 19-11-2010 13:35". Na oko wygląda, jakby ten ostatni przypiął się do PDA...
|
|
Temat:
11BIT
Frog napisał(a):krishic napisał(a):Podlaczam sie do pytan tzn widze, ze spolka powstala w marcu. W emisji zalozycielskiej zostalo wyemitowane 1 mln szt po 10 gr czyli w kasie spolki znalazlo sie 100 tys pln. Moje pytanie brzmi czy seria B (ok 0,5 mln szt) tez byla oplacona gotowka ? jesli tak to w jakiej cenie ? Jak widac jest to totalny Start-up gdzie na pierwszy rzut oka kapital tej wielkosci moze wystarczy do debiutu. Niewielkie srodki jakie beda w kasie zostana wydane glownie na pensje pracownikow - taka branza. Spolka na tym etapie rozwoju daje szanse na duze zyski w przypadku sukcesu pierwszych gier i jednoczesnie utrate wiekszosci kapitalu w przypadku odmiennego scenariusza. Prosimy wiec o prognoze wynikow na 2010r i 2011r.
Można zapytać skąd uzyskałeś dane o wyemitowanych już akcjach? Ze statutu..? link
|
|
Temat:
TAURONPE
5,93
|
|
WatchDog napisał(a):SZOK!!
Jakie masz Windowsy...? Potem sprawdziłem jeszcze na XP eng, oraz na Viscie pl i eng. Wszędzie te teksty są po angielsku. Gdy dzisiaj sprawdzałem system na tamtym kompie (polskie XP), to już nie było ani śladu cyrylicy. Gdyby nie ten zrzut to bym pomyślał, że mi się przyśniło... Więc chyba trzeba uznać, że to jakaś chwilowa lokalna przypadłość.
|
|
|
|
W nawiązaniu do kwestii uznania abonamentu jako kosztu uzyskania przychodu dyskutowanej tutaj, czy dałoby się by fakturę mogły otrzymać osoby inwestujące nie w ramach działalności gosp.? Obecnie w formularzu "Moje dane" wymagane jest wypełnienie pola "Firma", podanie pozostałych danych łącznie z NIPem nie wystarcza...
|
|
Vox napisał(a):jeszcze dochodzi sprawa interpretacji prawa podatkowego. w takich niepewnych przypadkach zawsze warto zwrócić się do swojego US o wydanie interpretacji jak oni to widzą. Koniecznie na piśmie. Zrozumiałe. W sumie chyba źle, że podpiąłem się pod ten wątek. Bo chodzi mi wyłącznie o kwestię techniczną, by była (jeśli nie ma jakichś obiektywnych przeciwskazań) możliwość otrzymania faktury bez konieczności podawania firmy. To czy w ogóle zdecyduję się wrzucać to w koszty, czy US wyda pomyślną interpretację, etc. to zupełnie inna bajka.
|
|
Zdaję sobie sprawę, że w kwestiach podatkowych nie ma prawdy obiektywnej. Ale zakładając, że inwestuję indywidualnie (nie w ramach działalności gospodarczej), gdybym miał w ogóle próbować włączyć abonament SW w koszty uzyskania przychodu, to tak czy inaczej potrzebuję faktury (bo paragon to za mało). Czy jest to możliwe? Bo w tej chwili, gdy uzupełniam "Moje dane" muszę podać nazwę firmy, sam NIP nie wystarcza.
|
|
Chciałem zgłosić taki drobiazg. Mianowicie w artykułach dość często pojawia się słowo "chodź" zamiast "choć". Ostatnio w artykule o Sygnity. Chciałem to zgłosić przez formularz kontaktu. Niestety po kliknięciu "Wyślij" nie ma żadnej informacji o wysłaniu wiadomości, za to pojawia się strona "Nie znaleziono szukanej strony", co rodzi obawę że wysłanie wiadomości się nie powiodło. W dodatku klikanie na tej stronie w link do kontaktu, prowadzi ponownie do tej samej strony.
|
|
Temat:
GOBARTO
WatchDog napisał(a):Toć przecie o to całą tę wojnę prowadzę. Cytat:Zarząd Polskiego Koncernu Mięsnego DUDA S.A. z siedzibą w Warszawie podaje do publicznej wiadomości, iż (...) Wpisana wartość kapitału zakładowego Spółki wynosi 226 422 590 zł (...) i dzieli się na 226 422 590 (...) akcji zwykłych o wartości nominalnej 1zł (jeden złoty) każda (...) A w sprawozdaniu podali 97 300 000 szt. akcji. Więc jeśli wartość wewnętrzna na podstawie rozmaitych wycen wynosi np. 370 mln zł, to na 1 akcję wychodzi 1,60 zł, a nie 3,81 zł (zgrubnie bo na szybko). Proszę o wyrozumiałość. Istotę akurat pojąłem. To co mi nie grało, to zmiana potencjału wzrostu na 0%. Zrozumiałem opacznie, że to z powodu rozwodnienia. Nie pasowało mi to do tego co jest wciąż tutaj: Cytat:Wartość jednej akcji spółki mieści się w przedziale od 4,16 zł do 6,93 zł. Rozumiem, że wartości te jeszcze się nie zaktualizowały, są sprzed 9.11.2009. Nawet gdyby nie te dodatkowe akcje i tak potencjał spadłby do jakichś 145%. Dobrze tym razem myślę?
|
|
Temat:
GOBARTO
WatchDog napisał(a):Tak, tylko potencjał zmiany nie jest +256% tylko 0%.
Wycena fundamentalna po aktualnej liczbie akcji to 1,56 zł na akcję. Do zera chyba nie spadł. Tak byłoby, gdyby liczba akcji zwiększyła się 3.5 krotnie.
|
|
Temat:
TECHMEX
enforces napisał(a):mógł ale nie musiał, gdyby zszedł poniżej 5% wtedy miałby taki obowiązek A jak się to ma do tego tutaj: Obowiązki informacyjne wymagane prawemCytat:Obowiązki dominujących inwestorów i władz spółek Zgodnie z polskim prawem, obowiązki informacyjne ciążą na inwestorach posiadających znaczące pakiety akcji. Muszą oni przekazywać niektóre informacje o zmianie poziomu swojego zaangażowania w spółce.
•Inwestor musi poinformować m.in. o przekroczeniu progu 5% głosów na WZA (jak również o ograniczeniu zaangażowania poniżej tego progu). •Po przekroczeniu 10% głosów na WZA, inwestor musi informować o każdej zmianie zaangażowania o więcej niż 2% głosów na WZA. •Po przekroczeniu progu 33% głosów na WZA, inwestor nie może swobodnie skupować akcji. Jeśli się na to zdecyduje, musi ogłosić wezwanie do sprzedaży kolejnych 33% po cenie określonej przepisami prawa lub zmniejszyć zaangażowanie poniżej 33%. •Po przekroczeniu 66% głosów na WZA, inwestor musi ogłosić wezwanie na wszystkie pozostające w obrocie akcje lub sprzedać część pakietu. •Członkowie zarządów i rad nadzorczych muszą informować o transakcjach akcjami własnych spółek, jeśli ich wartość przekroczy równowartość 5 tys. euro. •Członkowie zarządów i rad nadzorczych nie mogą handlować akcjami swoich spółek w tzw. okresach zamkniętych (2 tygodnie przed publikacją raportu kwartalnego, miesiąc przed publikacją raportu półrocznego i 2 miesiące przed publikacją raportu rocznego). Oba wyboldowane punkty chyba były spełnione?
|
|
Temat:
TECHMEX
Nie bardzo to wszystko ogarniam z racji braku doświadczenia. Ale zaintrygowała mnie Wasza dyskusja, przejrzałem komunikaty Techmexu i co widzę. W raporcie bieżącym nr 42/2009 (Data sporządzenia: 2009-06-30) stoi co następuje Cytat:1. Jacek Studencki 1.201.709 (jeden milion dwieście jeden tysięcy siedemset dziewięć) akcji zwykłych na okaziciela, co daje 1.201.709 głosów na Walnym Zgromadzeniu i stanowiło 38,14 % głosów na Walnym Zgromadzeniu oraz stanowi 14,36 % ogólnej liczby głosów.
W raporcie bieżącym nr 57/2009 (Data sporządzenia: 2009-09-26) natomiast Cytat:1. Jacek Studencki 980.000 (dziewięćset osiemdziesiąt tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela, co daje 980.000 głosów na Walnym Zgromadzeniu i stanowi 49,55 % głosów na Walnym Zgromadzeniu oraz 11,71 % ogólnej liczby głosów.
W międzyczasie znajduję pięć komunikatów o zmniejszeniu stanu posiadania akcji. Wszystkie z lipca od Templetona. Nic od prezesa Studenckiego. A przecież ponad 200 tys. akcji mu ubyło. Nie powinien informować? Co mi umyka?
|
|
Temat:
TECHMEX
kajet napisał(a):Gdybym pracował w Techmeksie i postanowił pozbyć się pakietu jego akcji, szczególnie (jak na możliwości zwykłego człowieka) tak dużego, na pewno nie chwaliłbym się tym na forum. A już na pewno nie przed faktem. Co przemawia za teorią, że ktoś chce wyjąć jeszcze taniej. Ależ ten ktoś nagania na spadki SGN, a nie TEX.
|
|
Wpadlo mi w oko przy przegladaniu Orcogroup: 1. Free float jakis kolosalny jest. 2. Nie mozna przejsc bezposrednio do forum o spolce - wyswietla sie wylacznie autor, poczatku tresci ostatniego postu brakuje. Prawdopodobnie dlatego, ze uzytkownik bB86 wstawil tekst na niebiesko... A tak poza tym serwis jest rewelacyjny. [URL= media.stockwatch.pl/data/2009/...EDIT: Z free floatem to chyba ogolny problem nie tylko w Orco. Link dziala bo pojawil sie nowy normalny (nie niebieski) post...
|
|