PARTNER SERWISU
djhwajog
rlx

rlx

Ostatnie 10 wpisów
www.isbtech.pl/2020/10/ghostru...

„Media bardzo ciepło przyjęły ten tytuł, o czym świadczą bardzo pozytywne recenzje, a gracze ruszyli do zakupów i już zaczęli przygodę w cyberpunkowym świecie. Jako właściciele marki Ghostrunner, jesteśmy dumni, że wspólnie z twórcami z One More Level, 3D Realms i Slipgate Ironworks, a także naszym partnerem wydawniczym, 505 Games, udało się stworzyć produkt, który ma szansę zyskać światową renomę. Wierzymy, że będzie to największy polski sukces od premiery Wiedźmina” – dodaje CEO All in! Games.

15% torcika to max co OML ma, wg mnie oml jest dalej zbyt drogi kapitalizacja 450 mln to przesada.

anty_teresa napisał(a):
Czy szykuje nam się sukces na miarę Wiedźmina 3?

Sytuację widzę tak:

W czerwcu 2018 r. OML i ALG podpisują umowę wydawniczą. OML ma w kasie niecałe 100 tys. zł, natomiast budżet gry zostaje ustalony na 4,5 mln zł.

Pomyślcie wszyscy, AIG finansuje całość od samego początku. OML z jakimś miernym indykiem w portfolio i kończącymi się finansami, musi zdobyć finansowanie.

Proporcje 30 - AIG - 70 - OML
Proporcje 70 - AIG - 30 - OML

- która proporcja na początku wydaje Wam się logiczna?

Na tą chwilę wg mnie OML ma maks 15%. Czas pokaże kto ma rację.

ult jest wydawcą większości jak nie wszystkich gier GF, to także beneficjent hypu na GF. Jak dla mnie jeszcze niedowartościowana na tle rynku i wszystkich grzanek dookoła.

konsole - raczej miliony:)

1. Na tą chwilę 900-950k sztuk
2. Nie, longseller
3. Tak
4. W raporcie podejrzewam że zostanie coś więcej ujawnione niż survi SF
5. Nie

Czekam na info - 25% prowizji steam.

krewa napisał(a):
Pytanie do znawców tematu - czy w ciągu 4 miesięcy można wyprodukować porządną grę, za którą można wołać 55 zł?

To jest mod do RP za 55 zł, da sie zrobić bez problemu w 4 miechy.

Cena niska zasięg 100k-150k kopii do końca roku myślę że możliwy do osiągnięcia. Powyżej tych ilości pozytywne zaskoczenie.

Czy ktoś się wczytał we wczorajsze uchwały? Mógłby to prosto wytłumaczyć?

Chodzi o zabezpieczenie przed ewentualnym wrogim przejęciem?

Pan Paweł Duda specjalizujący się w fuzjach przejęciach i restrukturyzacjach, kandydat do RN.

Z góry dziękuje za objaśnienie.

Czy ktoś się wczytał we wczorajsze uchwały? Mógłby to prosto wytłumaczyć?

Chodzi o zabezpieczenie przed ewentualnym wrogim przejęciem?

Pan Paweł Duda specjalizujący się w fuzjach przejęciach i restrukturyzacjach, kandydat do RN.

Z góry dziękuje za objaśnienie.

Czy ktoś może zadać dzisiaj w Poznaniu te pytania?

FP

Jak oceniacie premierę na konsole?
Jaki jest podział sprzedaży % na XBOX/PS4?
Czy dodatek: Last Autumn będzie dostępny na konsole w dniu premiery PC?
Czy dodatek będzie jeszcze tej jesieni czy raczej zimą? (boję się zapytać czy przyszły rok:D)

COM

Kiedy pojawi się road map rozwoju? Czy po premierze na switch?
Jak oceniacie premierę na konsole względem PC?

Moonlighter

Czy będą pojawiać się nowe dodatki?
Jaki jest plan na monetyzację/rozwój gry?

Spółka

Jak wygląda sytuacja z przeprowadzką do nowego biura, w Krakowie przekazaliście informację, że do końca roku, czy uda się zrealizować te założenia?

Z góry dzięki.

[** usunięto informację o zamiarach inwestycyjnych użytkownika **]

FP Konsole update

XBOX

US - 22
GB - 14
DE - 4
FR - 16
ES - 12
IT - 13

PS (premiera ostatnie 30 dni)

US - 38
(tylko dla PS4 - 30

COM

XBOX

US - 127
GB - 171
DE - 45
FR - 44
ES - 65
IT - 98

US - 12
(tylko dla PS4 - 10)

Jak dla mnie reko napisane pod zamówienie. Timeline idealny:
10/10 reko
11/10 premiera FP
15/10 premiera COM
17/10 publikacja brak top1 -> panika:)
xx/10 jednak jakoś idzie ta sprzedaż -> euforia:)

Top 1 global, wystartowali z przytupem. Recenzje pozytywne.

Odrobili lekcję po WW3.

Będzie ciekawie.

Dodam jeszcze że jednak pasja Pana Pazdura zrobiła robotę, gierka super, ZONA wygląda obłędnie.

FP Konsole update

XBOX

US - 30
GB - 15
DE - 4
FR - 23
ES - 13
IT - 17

US - 37

COM

US - 18

Na XBOX na razie brak wyników

FP Konsole update

XBOX

US - 42
GB - 21
DE - 5
FR - 27
ES - 22
IT - 20

US - 34

COM

US - 17

Na XBOX na razie brak wyników

FP Konsole update

XBOX

US - 58
GB - 34
DE - 11
FR - 44
ES - 56

US - 35

FP sprzedaż konsole

Xbox
US - 156 miejsce
GB - 111 miejsce
DE - 46 miejsce
FR - 77 miejsce
ES - 105 miejsce

Playstation (premiera ostatnie 30 dni)

US - 35

Niestety nie udało mi się podobnego rankingu odnaleźć dla innych krajów.

Jest dostępny na Xbox pass. Wydaje mi się ze recenzji nie można dodawać o ile się gry nie kupi.

Gra naprawdę niezła pare godzin spędziłem, nie miałem żadnych problemów technicznych.

Szkoda że BLO zawalił z optymalizacja i językami chińskim i japońskim.
Chociaż szybko sobie poradzili to niesmak pozostaje.

Cóż z takim marketingiem sprzedawać produkt niedoszlifowany, uważam ze bardzo słabo.

Ciekawe jak odbiorą premierę inwestorzy w poniedziałek, zapowiada się intensywna sesja.

A dla mnie ten fragment raportu jest bardzo istotny

Celem 11 bit studios S.A. jest rozwój znacznie szybszy niż całego rynku gier komputerowych i systematyczne zwiększanie w nim udziału. Sukces gry „This War of Mine”, która zadebiutowała jesienią 2014 roku, ugruntował pozycję Spółki jako jednego ze wiodących graczy w segmencie gier Indie (niezależnych). Do końca czerwca 2018 roku przychody
ze sprzedaży „TWoM” (od premiery tytułu) przekroczyły już 85 mln PLN. Z kolei sukces „Frostpunka”, mimo że od rozpoczęcia sprzedaży minęło dopiero cztery miesiące, potwierdził pozycję Spółki jako liczącego się gracza w światowej branży gier komputerowych. Wpisuje się to w strategię Spółki na kolejne lata, która zakłada produkcję coraz większych gier (z większym potencjałem komercyjnym), czyli stopniowe wychodzenie z segmentu Indie.

Przeczytajcie od deski do deski potem komentujcie, jutro zjazd na 350-300 potem powrót do trendu wzrostowego.

Na tą chwilę

Steam pos 11 (336 komentarzy - 62% pozytywów)

Gog pos 1 (74 komentarzy - średnia 4/5)

Negatywy skupiają się na 2 rzeczach: lokalizacja oraz LoS (Line of sight, ogólne strzały przez ściany).
Około 60% negatywów dotyczy lokalizacji ok 40% LoS.

Najwięcej negatywów jest od graczy rosyjskojęzycznych oraz chińskich, na początku rosyjskie negatywne komentarzy obniżały rankingi, ponoć nie dało się nic zrozumieć, już poprawione. Co do chińskiej wersji bladego pojęcia nie mam jak sytuacja wygląda.

Co do LoS, jest to system który został źle wytłumaczony dla przeciętnego gracza, mają się tym zająć, a tu jest istrukcja:
www.youtube.com/watch?v=fSfN6j...

Ja kupiłem PD na GoG parę gdzin przegrałem, ogólnie dla fana XCOM jest super, gra nie jest prosta a miodność jest jej na wysokim poziomie ja daję ocenę 8/10. Trafiła w swoją niszę.

Rynek chciał kolejnego FP,a porównał to do Agony więc kurs poleciał na łeb na szyję, ja uśredniam w dół.

Świetny start top 4 po 15 minutach od premiery.

Aktualnie
STEAM
21:36 14/08/18 TOP 2.
GOG
21:36 14/08/18 TOP 1.

Gra pozytywnie odebrana, niestety kuleje tłumaczenie szczególnie w j. rosyjskim, widać że przyoszczędzili na tłumaczu albo używali google translate. Co widać w recenzjach na steam. Niedociągnięcie które łątwo poprawić.

Peak graczy rośnie(2319), na twitchu też się dzieje(3895).

Gra sama w sobie jest bardzo przyjemna, fani XCOM-a nie będą zawiedzeni, naprawdę warto zagrać.

Niestety nie wiem jak wygląda to na PS4

Wszystko zależy od przyjęcia gry.

Na ten moment w przedsprzedaży na GOG na 1 miejscu, od kilku dni TOP 3.

store.steampowered.com//search...

pozycja 19.

steamcommunity.com/search/grou...

14898 członków.

Ban na recenzje obowiązuje jeszcze ok 9h do 00:00 14.08. Premiera gry na steam ok 18 14.08

Dostępna PC/PS4/XBOX360.

Będzie top 25 na steam przez kilka dni kurs wystrzeli.

Gamescom 2018

www.gamescom.global/exhibitors...

Entertainment (Games)
Role-playing games
Strategy

Spekulacje czas zacząć:)

Tymczasem:

www.youtube.com/watch?v=2bLsHL...

3:53

Czyżby TWOM 2?:)

sensortower.com/ios/US/vivid-g...

Ładnie to zaczyna wyglądać.

Bardzo przyjemna gierka, warto przetestować.

Patch 1.1.0

www.youtube.com/watch?v=15X35d...

Ciekawe czy dzisiaj zostanie wprowadzony.

Ciekawie się zapowiada Japonia oraz premiera ML na PS4

www.microsoft.com/ja-jp/store/...

top 1, niestety ilość Xboxów jest mizerna vs PS4

Xbox One
2017 sales:16,212 units
Life to date:92,861 units

PlayStation 4
2017 sales:2,036,011 units
Life to date:6,544,228 units

kotaku.com/here-are-the-bigges...

Rynek graczy Japonii 2017
newzoo.com/insights/infographi...

Ciekawostka: struktura graczy 63% male 37% female. USA, EU to raczej okolice 50/50.
polishgamers.com/polish-gamers...

Coś czuję że ML może bardzo namieszać na rynkach azjatyckich:) Tylko pogratulować

Cytat:
Hi there, Citizens of Rynoka!

We just wanted to let you know that we are listening to all your suggestions, reports and feedback. It's very useful and we are very thankful for all the comments that you're sending our way!

We are working hard to solve the critical things like key binding issues. Of course, we are also tracking and annihilating those pesky bugs!

We want to provide a long-term support to the game because you are awesome and totally deserve it. We can only apologize for the issues and ask for some patience, we are in the trenches trying to improve Moonlighter for all of you.

Love you all,
Digital Sun Games & 11 bit studios

Super reakcja teamu na największy problem moonlightera braku rebindów i mouse supportu.

Czy Pan Krewa jest w stanie zrobić analizę techniczną?

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 12 grudnia 2023 19:51:19
Liczba wpisów: 50
[0,01% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 2

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,534 sek.

ocllakks
qtqcxfdf
chtqpwsr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
quaitwbl
qtqcyarl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat