PARTNER SERWISU
auzboain
del-201704122

del-201704122

Ostatnie 10 wpisów
Silverr, jakie masz konto inwestycyjne?
Jak zainwestować 10 000 zł?

Poczytam.
Dzięki za wskazówki.

Revshare to po prostu piramida, zakamuflowana w nowoczesny sposób, żeby wzbudzić zaufanie i zainteresowanie, ale jeśli można na tym zarobić, to powiem jak ten koń wyścigowy: nie widzę przeszkód :)
Inwestowanie w nieruchomości jak najbardziej mi odpowiada, ale na to trzeba mieć grubszą kasę. Mnie natomiast chodzi o to jak tej kasy dojść.

Trochę poczytałem przez weekend i widzę, że temat inwestowania jest trudniejszy niż myślałem.
Z tego co widzę inwestowanie można podzielić na dwa sposoby:
1 - wrzucenie pieniędzy w jakiś system powoli doliczający procenty (wystarczy raz wybrać odpowiedni fundusz, czy lokatę i można zapomnieć o sprawie),
2 - aktywne działanie na bieżąco, częste wpłaty i wypłaty, wyższe ryzyko i szansa na wyższe zarobki, czyli akcje, złoto, nieruchomości, jakieś tajemnicze systemy itp. Ten sposób wymaga bardzo obszernej wiedzy, śledzenia rynku, poświęcania dużo czasu na zarabianie.
Chciałbym zarabiać drugim sposobem, ale nie wiem czy będę w stanie zapoznać się z tematem na tyle, żeby samodzielnie podejmować decyzje.
Co myślicie o systemach Revshare?

Z tym garażem całkiem sensowny pomysł, jednak raczej nie w mojej małej mieścinie, gdzie znajomi wolą jechać dalej, płacić drożej, byle tylko nie dać zarobić znajomemu. Zaraz miałbym na głowie skarbówkę, albo innych ważniaków.
Poczytałem trochę forum, ale dla mnie to czarna magia.
Są jakieś filmy instruktażowe, pokazujące w uproszczeniu na czym polega obsługa konta maklerskiego i inwestowanie przez internet?

Witajcie.
To mój pierwszy post na tym forum.
Nie znalazłem takiego tematu (chociaż są podobne), więc pozwalam sobie założyć wątek o dokształcaniu nowicjuszy w sprawach inwestowania.
Jestem kompletnie zielony, inwestowaniem zainteresowałem się 4 dni temu, ale widzę w tym pewne możliwości i mam nadzieję na drobne zyski z odłożonych pieniędzy.
Mam śmiesznie niskie zarobki, bez szans na jakiekolwiek oszczędności, ale mam odłożone na koncie ok. 10000 zł, które wraz z postępującą inflacją tracą na wartości.
Chcę przynajmniej wyrównać wartość moich oszczędności z rosnącymi cenami, a jeśli to możliwe, to jeszcze trochę zarobić.
Nie oczekuję gotowej recepty.
Na początek proszę o wskazanie poradników dotyczących inwestowania dla początkujących, czyli coś bezpiecznego, z niewielkim zyskiem.
A w ogóle to można by utworzyć cały dział poradników dla nowicjuszy, nie znalazłem tu nic takiego.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 11 kwietnia 2017 09:09:36
Liczba wpisów: 6
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,311 sek.

biosysyt
umqcpnkp
wocakrqo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hqeqchgc
hbhsuksq
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat