Artykuł pochodzi z POLITYKI nr 35/ 2006 Cytat:...możliwy jest także scenariusz, który dla Ryszarda Krauzego w ogóle nie jest ryzykowny. Chce wprowadzić na giełdę naftową spółkę, by sprzedać nam marzenia o wielkiej ropie. Zanim okaże się, ile jej jest i czy w ogóle tryśnie z kazachskich szybów, Krauze może ściągnąć z giełdy sporo pieniędzy. Wtedy ryzyko, co dalej z tą ropą, przerzuci na akcjonariuszy Petrolinvestu. Ta wersja świadczyłaby jednak, że Krauzemu bardziej zależy na szybkim i pewnym zysku niż na realizacji wielkich ambicji. od tamtego czasu zmianie uległa tylko cena waloru i moja kieszeń www.polityka.pl/rynek/ludzie/2..."> www.polityka.pl/rynek/ludzie/2...://www.polityka.pl/rynek/ludzie/266005,1,wyprzedaz-ukrauzego.read
|
|
Temat:
BORYSZEW
Witam i przepraszam z góry jeśli pytanie jest głupie: czy jeśli mam teraz akcje to lepiej je sprzedać i kupić za tą kasę tańsze PDA. (chce trzymać długoterminowo. Dziękuje i pozdrawiam.
|
|
Temat:
LESS
|
|
Temat:
BORYSZEW
|
|
Temat:
BPC
czy można tu dostrzec jakąś analogie do LTS Capital ?
|
|
Temat:
INDYGO
 zaczynają dostrzegać
|
|
Temat:
INDYGO
sypnęli infami to normalnie holding sie robi
|
|
Temat:
INDYGO
o co tu biega? macie jakieś wytłumaczenie
|
|
Temat:
INDYGO
cosik się mnie wydaje,że mamy tu ojcowską ręke i na żadne odpały nie pozwoli tylko systematycznie i metodycznie
|
|
Temat:
INDYGO
fju,fju fajereków nie będzie cosik wyczuwam tu funda/menty oby zarząd je wypracował
|
|
Temat:
INDYGO
 mam nadzieję ze nie będziemy się cofać jak FaFi
|
|
Temat:
INDYGO
Julian TUWIM "LOKOMOTYWA"
|
|
Temat:
INDYGO
FJU, FJU
|
|
Temat:
INDYGO
zima się przeciąga ale temperatura powoli się podnosi
|
|
Temat:
INDYGO
 czy pomidory gotowe do zbiorów ?
|
|
Temat:
INDYGO
czyżbym coś wykrakał?
|
|
Temat:
INDYGO
Jutro posiedzenie KNF, ale patrząc na obroty to chyba znowu bez decyzji, a z drugiej strony to czy można gdzieś zobaczyć plan posiedzenia?
|
|
Temat:
INDYGO
|
|
Temat:
ERGIS
|
|
Temat:
KCI
co się dzieje drodzy forumowicze  ?
|
|
Temat:
Onesano
kto tak mieli ten papier
|
|
Temat:
KREZUS
pozbyli się ponad 2 baniek papiera na dniach na moje to koś ze stajni jak zwykle
|
|
Temat:
ATLANTIS
|
|
Temat:
ATLANTIS
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 36 / 2009 Data sporządzenia: 2009-08-14 Skrócona nazwa emitenta ATLANTIS Temat Akceptacja wniosku dofinansowania realizacji projektu w wysokości 50 milionów złotych przez Ministerstwo Rozwoju Regionalnego. Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: Zarząd Atlantis Spółka Akcyjna informuje ,iż w dniu dzisiejszym otrzymał informację o pozytywnej weryfikacji oraz zakwalifikowaniu wniosku do analizy merytorycznej przez Ministerstwo Rozwoju Regionalnego ( Krajowy Fundusz Kapitałowy) wniosku o dofinansowanie realizacji projektu przez podmiot zależny Atlantis Energy Spółka Akcyjna. Atlantis Energy S.A. utworzy Fundusz Kapitałowy w formie spółki komandytowo-akcyjnej z kapitałem zakładowym w wysokości 50 mln. Wkłady pieniężne na kapitał zakładowy pokryte zostaną w 50% przez Mariusza Patrowicza wraz z podmiotami zależnymi i w 50% przez Krajowy Fundusz Kapitałowy. Gwarancje wpłaty kapitału w wysokości 25 milionów złotych zostały złożone i zabezpieczone na rachunkach łącznie z wnioskiem przez Członka Rady Nadzorczej Atlantis S.A Pana Mariusza Patrowicza wraz z podmiotami zależnymi . Obszarami działalności Spółki będą: Odnawialne źródła energii; w tym projekty elektrowni wiatrowych Technologie informacyjno-komunikacyjne (ICT); Ochrona zdrowia i nauki biologiczne ("life science"). Przedsięwzięcie powyższe pozwoli na dynamiczny rozwój spółki . Tu są dopiero ludzie z fantazją
|
|
Temat:
ZREMB
Po transakcjach STORMM S.A. posiada 20.648.496 akcji Spółki ZREMB-CHOJNICE S.A., co stanowi 65,55% udziału w kapitale zakładowym Spółki, 20.648.496 głosów z tych akcji i 65,55% udziału w ogólnej liczbie głosów. W okresie kolejnych 12 miesięcy od dnia złożenia niniejszego zawiadomienia STORMM S.A. rozważa zwiększenie jak i zmniejszenie zaangażowania w ogólnej liczbie głosów w Spółce."
- ale dalej nie wiemy czy to koniec i kto kupił?
|
|
Temat:
ZREMB
jestem zdezorientowany mam po 1,3 nie wiem czy uśredniać. Będę wdzięczny za komentarz
|
|
Temat:
ZREMB
Panie Joker czy dalej pozytywnie widzi pan przyszłość ZREMBA po ostatnich transakcjach Brzydala ?
|
|
Temat:
ZREMB
5.8.Warszawa (PAP) - Zremb Chojnice, po przejęciu Henczke-Budownictwo zamierza budować szeroką grupę kapitałową poprzez dalsze akwizycje na rynku krajowym. Spółka negocjuje duży kontrakt z NATO na dostawę kontenerów. "Chcemy do końca roku zbudować szerszą grupę, która będzie w stanie walczyć o większe kontrakty infrastrukturalne" - powiedział Krzysztof Kosiorek-Sobolewski, prezes Stormmu, głównego udziałowca Zrembu. Pierwszym etapem nowej strategii jest przejęcie spółki Henczke-Budownictwo. "Finalizacja transakcji nastąpi 31 sierpnia 2009 roku, docelowo zaś planujemy wprowadzenie Henczke-Budownictwo na GPW, jednak z pewnością nie w tym roku" - dodał prezes. Henczke-Budownictwo zajmuje się świadczeniem usług projektowych oraz wykonawczych w branży sanitarnej, drogowej, ochrony środowiska, kolejowej oraz mostowej. W 2008 roku przychody ze sprzedaży wyniosły 45 mln zł, spółka wypracowała zysk netto w wysokości 2,1 mln zł. W tym roku prognozy zarządu przewidują uzyskanie wyników na podobnym poziomie. Docelowo spółka planuje uzyskanie przychodów na poziomie 250 mln zł w ciągu 4-5 lat. Kosiorek-Sobolewski poinformował, że Zremb jest bliski podpisania dużego kontraktu z NATO na dostawę kontenerów własnej produkcji. Nie podał żadnych szczegółów. (PAP) ppk/ jtt/  cosik słaba reakcja "nie podał żadnych szczegółów" może te kontenery mają dalej pomagać Brzydalowi. A drugiej strony to ciekawe że Srom sprzedaje wiedząc że taki "zajebisty kontrakt się szykuje?
|
|
Temat:
HERKULES
http://www.efh-zurawie.pl/2009-08-02 Umowa z Firmą ERBUD S.A. 2009-08-02 Umowa z Firmą ERBUD S.A. 2009-07-29 Umowa z Firmą PORR (POLSKA) S.A. 2009-07-29 Umowa z Firmą MOSTOSTAL ZABRZE 2009-07-29 Umowa z Firmą PWD Sp. z o.o. Ruch w interesie jest ale po kursie tego nie widać
|
|
Temat:
BIOTON
|
|
Temat:
ZREMB
|
|
Temat:
RELPOL
W raporcie kwartalnym Repol podał, że w 2008 roku miał 2,85 mln zł jednostkowej i 3,07 mln zł skonsolidowanej straty netto. Zgłoszone przez audytora korekty dotyczą zmiany ujęcia wyceny transakcji zabezpieczających, zmiany podstawy wyceny posiadanych przez spółkę aktywów niefinansowych oraz zmiany kwoty utworzonych odpisów aktualizujących należności. Spółka nie podała żadnych wielkości, informując, że sprawozdania finansowe są jeszcze w trakcie badania przez biegłego rewidenta. PARKIET.COM żenada
|
|
Temat:
RELPOL
nie na darmo nie było podaży przy ostatnim zjeździe
|
|