Temat:
MONNARI
dwóch głównych naganiaczy [wnioskujac po nikach z innych forów] mamy już na stockwatch, kurs zachowuje sie specyficznie..., w eterze brak informacji, napiecie rosnie, melduje sie na pokladzie.
|
|
Temat:
MONNARI
:) sprzedalem dzisiaj 1/3, z reszta jedziemy na > 3 zeta, moje ostatnie okrazenie na monnari przed zasluzonym urlopem... mialem chwile zwatpienia przyznaje, ale prawie 6 miesiecy wysiedzialem i ladowalem do wora, czas odciac kupony...
|
|
Temat:
ZNTKLAPY
jednak Patrowicz... nosek mi podpowiedzial zeby na wszelki wypadek kilka sztuk zostawic na lepsze jutro, by zylo sie lepiej...
|
|
Temat:
MONNARI
ostatni prezes to tylko dzialanie PR'owe, a restrukturyzacja trwa od prawie pol roku...
|
|
Temat:
MONNARI
np tak jak swarzedz? spokojnie, monnari nie zejdzie ze sceny przed pozytywna decyzja sadu, a po juz napewno nie. Pytanie ktore mnie nurtuje do jakiego poziomu uda sie podpompowac kurs po takim pozytywnym info i po ile bedzie emisja akcji dla nowego inwestora, obstawiam emisje kolo 4-5 zeta. Do zobaczenia, zegar tyka...
|
|
Temat:
MONNARI
a ja myślę, że układ już dawno przyklepany, teraz tylko formalność w sądzie i jazda na północ --> sky is the limit ;) siedzę już na tej spółce od 4 miesięcy, bardzo sprawni gracze tu operują, jeszcze miesiąc, półtora wytrzymam...
|
|
Temat:
MONNARI
:)
|
|
Temat:
ZNTKLAPY
zntk powoli ruszaja przynajmniej PRowo teraz czas na monnari ;)
|
|
Temat:
MONNARI
od trzech miesięcy jest tu praktycznie cały czas rozegranie pod ściąganie akcji z rynku, niewiele chyba ich zostało luzem, cały czas mielą między sobą, jakikolwiek scenariusz miałby się rozegrać, ten co to kupował chcąc wyjść będzie musiał podbić kurs
|
|
Temat:
MONNARI
MC napisał(a):osi napisał(a):dzieki za rade a pro pos sprzedazy... A kto Ci radzi sprzedawać??? To, że w ostatnim zdaniu jest wzmianka o możliwej wersji pesymistycznej to chyba oczywiste. sorry mc, widocznie w tym samym momencie pisalismy komentarz, odpowiedz o sprzedawaniu odnosila sie do wypowiedzi slow2006 - dla mnie naganianie; pewnie ta sama ekipa co dziala na "jednym z forum" ja znam ryzyko i swiadomie je podejmuje, a akcji mam na tyle duzo, ze moge sie czuc zaniepokojony, a taka nagonka i zabawy z kursem TKO dziwnie mnie uspokajaja :)
|
|
Temat:
MONNARI
ja tam spokojnie poczekam do lutego, dzieki za rade a pro pos sprzedazy...
|
|
Temat:
ZNTKLAPY
odświeżam wątek, ciekawe rzeczy się dzieją, 17 listopada NWZ akcjonariuszy, do tego czasu zredukuje się o połowę na tej spółeczce, a z resztą poczekam na rozwój wypadków...
|
|
Temat:
MONNARI
a ja dalej spokojnie dobieram, albo to będzie mój gwóźdź do trumny, albo przepustka do wyższej ligi... i wreszcie ZNTK wystartowało więc będą środki żeby dalej uśredniać w dół na moni jak zajdzie taka konieczność :) pozdrawiam już mocno przetrzebiony akcjonariat
|
|
Temat:
MONNARI
no i minely 3 tygodnie i moje prognozy nie sprawdzily sie, kurs kisi sie i czeka na jakies info, ja jednak dalej wierze w pozytywny obrot spraw i w miare mozliwosci podskubuje od czasu do czasu... pozdrawiam akcjonariat, jezeli takowy jeszcze tu zaglada :)
|
|
Temat:
MONNARI
owner napisał(a):wczoraj byłem w sklepie monnari w warszawie w sadyba best mall. nie dziwie się że to upada. spojrzałem na cene pierwszej z brzegu przezroczystej bluzeczki a tam... 399zł  dalej kurteczki do pasa nawet nie na jesień 699zł  kto to kupuje? sry za offtopic. pozdrawiam akcjonariuszy. Panie po 30 tzw milf ;) a moze bardziej ich mężowie...
|
|
Temat:
MONNARI
z tego co sie orientuje to wiele umow ad galerii i centrow handlowych udalo sie jeszcze renegocjowac za czasow prezesa Banasiaka...
|
|
Temat:
MONNARI
trzy tygodnie cena > 2zl trzy miesiace cena > 3 zl - inaczej bede bankrutem ;), zangazowanie w bankruta 92%, srednia 1.09 pozdrawiam i do zobaczenia za trzy tygodnie...
|
|
Temat:
MONNARI
nie zebym chcial kozaczyc albo zapeszac, ale jestem juz na plusie i na monnari i na zntk, a jazda dopiero sie zaczela, wakacje sie zblizaja :)
|
|
Temat:
MONNARI
no nic, ja mam zajeta pozycje, nie jestem zadowolony z momentu wejscia, srednia mam slaba na poziomie 1.15, moze dowaze ja na fixach jak bedzie spadac, ale jestem juz prawie all in, teraz woz albo przewoz zobaczymy za dwa miesiace jak na tym wyjde :) pozdrawiam akcjonariat hehe, jest tu na forum ktokolwiek kto wszedl w tego trupa ?:) ktos w koncu kupil te 5mln akcji... :)
|
|
Temat:
MONNARI
ktos wywala ktos kupuje... spekula wywalala na gorce jak bylo bodajze 4 mln obrotu akcji, ktos dzisiaj kupil te 1,8 mln akcji a przeslanek do kupna nie ma zadnych...
|
|
Temat:
MONNARI
do zmiany z likwidacyjnej na ugodowa daleka droga jeszcze, teraz chodzi o to zeby jak najwiecej i jak najtaniej zebrac przed fixem...
|
|
Temat:
MONNARI
przewidzialem nawet 90 gr, co prawda liczylem, ze na 1.3 sie zatrzyma, zdazylem anulowac zlecenie na 1.4 i obnizyc do 1.21 i 1.22, srednia mam srednia bo kolo 1.4 a akcji juz sporo, na razie wsztrymuje sie z usrednianiem w dol, 2,5 mln akcji sie przemielilo czyli jakies 50% ff, jeszcze musi troche pomielic najwidoczniej, przy czym teraz ceny moga byc kosmiczne w obydwie strony, ale to za jakis czas, o jeden dzien za wczesnie wszedlem...
|
|
Temat:
MONNARI
tez mysle, ze powinno zejsc do 1,3x, ale... na wszelki wypadek wyprzedzam troche pociag do monet, po 1.3 za wiele moze nie udac sie kupic, wedlug mojej teorii jutro powinno zejsc w okolice +/ - 1,4 na wiekszym obrocie jak dzisiaj czyli tak z 1,5 mln akcji, dzisiaj sie ich juz troche przemielilo jakies 1/5 ff,
poniewaz uczestniczylem we wczesniejszych zabawach na tym walorze dosyc dokladnie przyjrzalem sie jak dziala tutaj spekula. To co juz kiedys pisalem na lapach, generalnie juz wszystko jest tutaj jasne i dla mnie ta spolka jest bezpieczna: bankrut, fixy, likwidacja, czarna dziura, finito trudno jest o jakies gorsze informacje i wieksze negatywne zaskoczenie, natomiast kazda dobra i neutralna informacja spowoduje odpalenie lontu i na nowo rozbudzenie nadziei. Problemem w przypadku braku spekulacyjnych newsow - moze byc trudno pozbyc sie wiekszej ilosci na fixie.
mam teraz jakies 40% zaangazowanych srodkow przeznaczonych na monnari przy sredniej na dzisiaj 1.5, po zakonczeniu tej "inwestycji" robie sobie przerwe urlopowa od gieldy :)
|
|
Temat:
MONNARI
zntk lapy troche mnie rozczarowuja jak do tej pory, za to tu robi sie ciekawie, myslalem ze po takim info spadnie mocniej, a ponizej 1.5 dzisiaj jak na razie nie wiele mozna bylo kupic...
|
|
Temat:
ZNTKLAPY
jest git  , chociaz myslalem, ze uda sie troche wiecej wyzbierac...
|
|
Temat:
MONNARI
lekko dziubniete, nie moglem sie powstrzymac, aczkolwiek jestem prawie pewien, ze bede dobieral jeszcze duzo taniej...
|
|
Temat:
MONNARI
nie wiem czy to bedzie czwartek czy piatek, wiem od jakiego poziomu cenowego zacznie mnie korcic na łowy :), teraz jest troche wiecej akcji w obiegu niz ostatnio jakies 5mln z haczykiem, ciekawe jak jutro sie zombie zachowa ...
|
|
Temat:
MONNARI
runda trzecia..., pierwsza byla idealna, druga mnie troche ominela, bo za wczesnie wyskoczylem, czekalem na trzecia i chyba sie doczekam, wejscie albo wyjscie smoka tylko trzeba zlapac wlasciwy moment i to bedzie najtrudniejsze...
|
|
Temat:
ZNTKLAPY
jest git  , chyba lokalne denko mamy uklepane, dzisiaj papier wyzbierany wzorcowo, chyba mamy rozdajacego tzw. animatoropiekuna, a ja chyba mam juz strategie na najblizszy tydzien....
|
|
Temat:
ZNTKLAPY
eee tam, jestem dalej w grze, dzisiaj nawet podbilem lekko stawke, niewiele mnie zdziwi, obracalem juz z 10 bankrutami i najlepsza jazda na nich jest, dla mnie ta spolka jest bezpieczna - tu juz wszystko wiadome bankrut, upadlosc, juz tylko czarna dziura, amen, a jakos od 3 dni spadki wyhamowaly, jeszcze spekula rozegra tu ostatnia partie, albo i nie :)
|
|
skok puscily widly, oddalem na samej gorce i jestem teraz tu od poziomu 3.43 :) za dlugo nie zagrzeje tu miejsca i mysle skocze spowrotem stad na skok jutro :)
|
|
Temat:
IDMSA
czolem Panowie inwestorzy, tez zostawilem sobie mikro pakiecik wiec bede tu zagladal, nie wiem czy zdecyduje sie na dokup powyzej zeta - mnie ta korekta smierdzi dlugoterminowa kupa [kilka miesiecy, moze nawet > rok nie liczac dynamicznych odbic] wiec mamy czas zeby budowac portfel :)
|
|
Temat:
MONNARI
easy jeszcze kilka dni niepewnosci i okaze sie jaki obierzemy kierunek, na razie czeski film i dreptanie w miejscu...
|
|
Temat:
MONNARI
:) no i spoko puszcza widly i moge sie juz na luzie przygladac, pakiet podstawowy wypuszczony - reszta juz tylko zysk, czekam teraz na 3 z przodu
|
|
Temat:
MONNARI
dzieki, z perspektywy czasu wyglada, ze nie bylo to najgorsze zagranie - nie sadzilem tylko, ze tak krotki okres wystarczy zeby sie o tym przekonac :), a jeszcze wczoraj plulem sobie w brode, ze za wczesnie o dwie godziny sprzedalem Synthos i Hawe zeby przeniesc srodki na Monnari. Spekulowanie na gieldzie jest forma hazardu, jedni sa bardziej inni mniej sklonni do podejmowania ryzyka, ja ten wskaznik mam bardzo wysoko. Trzymam sie strategii, bedzie tu jeszcze mocno bujac, ale nie mam w planie oddac ponizej 2PLN z zalozeniem, ze 2/3 akcji ma pokryc koszt nabycia 1/3 ktore potrzymam troche dluzej...
|
|
Temat:
MONNARI
zaangazowanie portfela 82%, srednia nie powala 1.43, czas zweryfikuje czy decyzja byla sluszna...
|
|
Temat:
MONNARI
bede sie troche martwil jak zejdzie ponizej 1.34, 74.9% zaangazowania kapitalu, chyba jutro rozstrzygniecie w ktora strone rakieta :)
|
|
Temat:
MONNARI
jeszcze jeden sygnal - forum bankiera nagle zamilko na temat monnari - to dobry znak :) na parkiecie toczy sie zazarta dyskusja, ale jej intensywnosc z czasem sie zmniejszyla, emocje opadaja, papier sie odleszcza
|
|
Temat:
MONNARI
taki wariant traktuje bardziej jako poduszke bezpieczenstwa chroniaca czesc kapitalu przynajmniej przed calkowita destrukcja - nie sadze zeby po likwidacji zostalo 2,9 zl na akcje - niech to jest 1 zl na akcje to i tak uratuje 70% kapitalu wlozonego...
ale zakladam, ze monnari znajdzie inwestora - baaa zakladam ze juz go znalazlo, a cala ta farsa z upadloscia to tylko sciema zeby wynegocjowac lepsze warunki i z inwestorem i z bankami; teraz to banki i centra handlowe sa na pozycji srednio komfortowej ---> stad zakladam, ze dojdzie do zawarcia kompromisu, wejscie inwestora to dobra karta przetargowa...
jesli monnari sie podniesie to dluga przed nim droga zanim wyjdzie na prosta, restrukturyzacja, zamykanie nierentownych lokalizacji, etc itp. ale jesli monnari wstanie z popiolow to polowe zakupionych akcji potraktuje jako inwestycje srednioterminowa, ale zeby nie bylo tak kolorowo - cala branza odziezowa slabo przedzie teraz wiec proces wychodzenia na prosta bedzie dlugi, bolesny i moze zakonczyc sie niepowodzeniem [ale wtedy mnie juz tu nie bedzie]
nie zmienia to faktu, ze po dobrym info powinna tu byc rakieta
stosunek ryzyka do mozliwosci zysku [wysokiej stopy zwrotu] przy tym poziomie wychodzi mi jakies 4:1
free float na tym walorze wynosi 2 890 000 akcji, po piatku i poniedzialku free float wynosi jakies 50% tej liczby, sporo akcji zostalo przejetych od leszczy przy cenie 1.6-1.5 i nizej, cala akcja piatkowa smierdzi jak cholera, zreszta KNF chyba sie nia zainteresowal, poniedzialek juz standardowo, ale spadek nie powalil przy bankrucie powinno tu zleciec ze 30% jeszcze a walor trzymal fason - ktos zbieral do worka
w tym momencie wyglada, ze kto juz mial sprzedac sprzedal, kto juz mial kupic kupil - nic tylko czekac na info czy i jak Monnari dogadalo sie z bankiem
zostalo mi jeszcze troche innych akcji na ktorych jestem dobrze do przodu, rozwazam jutro ich sprzedaz jesli osiagna satysfakcjonujacy mnie poziom i jezeli monnari bedzie sie dalej osuwac pod swoim ciezarem dowaze jeszcze worek do pelna.
|
|
Temat:
MONNARI
eee tam, czasem mozna pojsc po bandzie va banque, dopiero wtedy jest prawdziwa adrenalina :) zaangazowanie portfela 64%
|
|
Temat:
MONNARI
niestety na razie nie sprawdzily sie jeszcze moje przewidywania co do dynamicznego wybicia w gore, wykres czeka na jakies mocne info zmieniajace diametralnie perspektywe, ostatnie lekkie spadki wykorzystalem do zwiekszenia zaangazowania, pierwszy raz w mojej historii inwestowania jakas spolka przekroczyla 50 % portfela, do tego zamierzam dokupywac jesli kurs bedzie sie dalej kisił...
|
|
Temat:
MONNARI
w przyszlym tygodniu 5 zeta, sky is the limit..;)
|
|
Temat:
MONNARI
spokojnie, a ja tylko dobieram, koszyk ustawiony po 2.1
|
|
Temat:
SYNTHOS
wierze w ta spolke, w moim portfelu przez chwile zajmowala 30%, dosyc dlugi usrednialem ja w dol od 55gr do 37, srednia wyszla mi 43gr, teraz po prostu redukuje portfel bo nie potrafie przewidziec jak zachowa sie rynek, chcialoby sie zeby rosnal w nieskonczonosc ale to chyba nie ten moment, za duze ryzyko jak dla mnie, polowa pakietu czeka na rozwoj wydarzen, staram sie inwestowac srednioterminowo i podlaczac pod glowne ruchy indeksow, teraz bede sie przygladal z boku i redukuje inne walory, jak powiedzialem spolke uwazam za przyszlosciowa jak poleci w dol zaczne powoli dobierac, podobnie traktuje kopex i energopłd. pozdrawiam akcjonariuszy
|
|
Temat:
SYNTHOS
gdzie tu zaprzeczenie, realizacja zalozonych zyskow, doszlo do satysfakcjonujacego mnie poziomu, w ktorym realizuje polowe transakcji sprzedazy i kasuje spore zyski, poza tym krotkoterminowo sytuacja zew wyglada slabo, na sprzedazy stoi duzo walorow, jak przebije to cieszmy sie i oddam reszte na wyzszych poziomach, jak nie przebije to odkupie wiecej na poziomach nizszych, gdzie tu zaprzeczenie, raczej najprymitywniejszy sposob zabezpieczenia i rozlozenia ryzyka
|
|
i ja tam stoje - 11 okopane od piatku
|
|
Temat:
SYNTHOS
ja tam jestem konsekwentny, nawet linie kredytowa otworzylem na wszelki wypadek, co sesje ustawiam sie z koszem nizej i nizej i nizej :) co nie zmienia faktu, ze srednia zrobila sie srednia..
|
|
Temat:
VRG
coś tu się chyba zaczyna dziać...
|
|
Temat:
SYNTHOS
a wujo dzisiaj dokupil po 0.43 z pewna taka niesmialoscia, wiara to moze nie najlepszy prognostyk, ale w cos trzeba wierzyc - najlepiej w siebie, teraz tylko trzeba dobrze sprzedac...
|
|
Temat:
SYNTHOS
np. podatkowym... kupilem wiekszy pakiet po 0.45 i wywalilem po tyle samo - tarcza podatkowa; srednia 0,49; dzisiaj kluczowy dzien dla spolki
|
|
Temat:
SYNTHOS
wlasnie nie jestem pewien, martwia mnie te poufne raporty :(, a dystrybucja akcji tez jest konkretna, chyba, ze ten sam duzy gracz ustawia sie po obydwu stronach...
|
|
Temat:
SYNTHOS
ostatnie dni spedziłem na żonglowaniu tym walorem wykorzystujac zmiennosc i S/K po 1 groszu, średnia zbilem w ten sposob na 51 gr, ale tak teraz sie zastanawiam, b. duże ilości akcji zmieniło właściciela w zeszłym i dwa tygodnie temu, pojawiaja sie dwa utajnione raporty [jest spora szansa na opcyjny prezent swiateczny -T Kossowski relacje inwestorskie wymijajaco odpowiada, ze on nie zna tematu], walne ogłoszone na 23 grudnia, zeby nie siac paniki? albo zbijaj cene pod skup, albo rzeznia..? co on tym panowie sadzicie?
|
|
ok z kopexem sie zgadzam, a synthos tu tez podobnie czy raczej rajdowiec cos kombinuje... jak to widzisz WD?
|
|
Temat:
SYNTHOS
obrotyw gore i znowu mi nie weszlo po 0.49 :alien:
|
|
Temat:
SYNTHOS
zlozylem wieksze zlecenie w piatek na 0,47 chwile po 15, bylem pewny, ze wejdzie, sprawdzam wieczorem a tu kasa dalej na rachunku, hmm... generalnie moja strategia na przyszly tydzien jesli w pon nie bedzie odbicia rzucam na rynek w celach podatkowych czesc akcji ze spora strata i odkupuje po poludniu
|
|
Temat:
SYNTHOS
wsiadać, drzwi zamykać...
|
|
Temat:
LARK
dzisiaj sie oszukalem, rano patrze ppwk odpala to ustawilem 0.87 na 1/4 pakietu, wracam po poludniu i weszlo jak totalny amator, no ale nic 20% jest ok, z reszta czekam na 100% :) jeszcze gorzej na energopłd ustawilem sie na 2.5 po to zeby odkupic po poludniu po 2.4 i za chwile rekomendacja IDMSA trzymaj z cena 3.4  , reszte portfela zapchnalem synthosem, kopexem i dzisiaj nie udalo sie sprzedac  astarta, mci, petrolinvest, hawe, atlantis ten juz zredukowalem o 2/3 i czekam...
|
|
Temat:
SYNTHOS
|
|
Temat:
LARK
jest jazda...
|
|
Temat:
SYNTHOS
wlasnie to mialem napisac, dolek zaliczony... will see, byloby pieknie bo krotkoterminowo potencjal wzrostowy na reszcie moich spoleczek sie chyba konczy, zostal mi tylko synthos na minusie i chyba tez jutro sie na niego przerzuce
|
|
Temat:
SYNTHOS
:-"
|
|
Temat:
SYNTHOS
synthos znany jest z optymalizowania wszelkiej formy dzialalnosci, sek w tym czy aby nie przesadzili, ale mam nadzieje, ze co jak co, ale akurat w tej firmie dzialaja kumaci kolesie.
|
|
Temat:
SYNTHOS
tez mam takie wrazenie, do 0,49 dojdzie pytanie czy przebije i pojdzie dalej czy odbije od tego miejsca, kwestia trup w szafie czy po prostu dwa razy nie przebilo 0,95 i teraz poglebia dolki...
|
|
Temat:
SYNTHOS
i obroty dosyc spore dzisiaj...
|
|
Temat:
SYNTHOS
:) stety albo niestety :)
|
|
Temat:
SYNTHOS
ustawiłem sie na 0.52, ale na razie nie weszlo... moze ten poziom utrzyma, ale kurcze chcialbym znac odpowiedz co sie dzieje nawet jesliby to mialo byc cos najgorszego
|
|
Temat:
SYNTHOS
to co może juz czas pomóc wzrostom?
|
|
Temat:
SYNTHOS
wsparcie peklo, jak wsparcie peka to technicy biora sie ze sprzedawanie, obroty byly srednie jak na ta spolke, spolka jest solidna i dobra, jednak mocno powiazana z branza samochodowa ergo kryzys tez sie na niej odbije, jak bedzie z opcjami, mam nadzieje, ze nie bylo tu zdanych opcji i ze skonczy sie jak z kopexem...
|
|
Temat:
SYNTHOS
hmm, ciekawe czy trup w szafie, czy zbijanie przed skupem wlasnym... na razie nie mam ochoty zwiekszac zaangazowania, tez mam srednia przy 0,59
|
|
Temat:
SYNTHOS
tez juz mi szajba odbija z ta spolka, pakowalem do worka od 0,66 w koncu tego tyle kupilem ze zaczalem sprzedawac i teraz przyjalem taktyke kupuj ponizej 0,58 sprzedawaj przy 0,6
|
|
Temat:
ADVADIS
wiektos co z tym skupem własnym, wczoraj 01.12 mieli podjąć decyzję na walnym??
|
|
energopld pojawia mi sie jako najpopularniejszy watek na forum [przy czym byc moze blednie interpertuje i tylko na moim ip tak jest] a wpisow pod tym watkiem od dawna nie bylo, niby taka dobra spolka, ma skupowac swoje akcje, a dzisiaj mocniej obrywa przy ultra niskich obrotach. Macie jakas teorie na ten temat?
|
|
Temat:
HAWE
i tu podobne pytanie jak przy ppwk, przegladnalem raport ale nie mam na tyle wiedzy zeby go zinterpretowac i tylko moge snuc przypuszczenia, przegladajac roznorakie fora internetowe w kontekscie tego raportu pojawily sie skrajnie rozne opinie - panowie fachowcy pomozcie ;)
|
|
Temat:
LARK
Panowie fachowcy i co sadzicie o raporcie za III kwartal, dla mnie wyglada lepiej niz w czarnych scenariuszach sie spodziewalem, szalu nie ma - ale mialo byc gorzej
|
|
Temat:
LARK
jest raport skonsolidowany, srednio wyglada, zeby nie powiedziec bardzo kiepsko, generalnie chlopcy ostro kombinuja z ppwk czego najlepszym dowodem jest akcja z DR - plotki glosza, ze specjalnie umoczyli z walutami, zeby nie wykazac zyskow i nie musiec doplacac 15 mln za spolke - ma ktos jakies info czy przemyslenie w zwiazku ze spolka? Zientara nie wchodzilby z kilkoma bankami gdyby nie widzial ineteresu. Moze teraz tez poczarowany raport, zeby skupic jak najwiecej jak najtaniej?
|
|