PARTNER SERWISU
doimannq
sgalant

sgalant

Ostatnie 10 wpisów
Na portalu Stooq przeczytałem następującą informację "Firma pożyczkowa EasyMoney została przejęta przez e-Kancelarię" link do niej to stooq.pl/n/?f=1324707&c=1&... Mam pytanie czy to przypadkiem nie "e-Kancelaria" Pawłowskiego która powstaje jak Fenix z popiołu.

Romuald Ś. finansował PiS więc na odzyskanie jakichkolwiek pieniędzy nie ma szans. www.money.pl/gospodarka/afera-...

Wyniki za 2018 rok bank opublikował chyba 26 lub 27 maja. Wyniki są złe ogólnie można streścić, że na koniec 2018 r. współczynnik kapitału Tier I Podkarpackiego Banku w Sanoku wynosił tylko 3,97 proc. wobec regulacyjnego minimum na poziomie 6 proc., nie wspominając o znacznie wyższych oczekiwaniach KNF. Tymczasem po dniu bilansowym sytuacja kapitałowa banku tylko się pogorszyła. Pozdrawiam

Pan Mariusz kumpel "obatela" a w zasadzie obu Czarneckich Ryszarda i Przemysława (ojca i syna) jeden europosłem drugi w naszym sejmie i o czym tu na forum dyskutujecie kto mu cokolwiek zrobi. Nie wiem czy ktoś pamięta ale swego czasu młodszy Czarnecki Przemysław kupił 10 % E-Kancelarii tylko po to aby ulica uwierzyła że jest inwestor później szybko się pozbył. Pewnie tylko na papierze była ta transakcja. Nasza giełda to szulernia i w tym kraju sprawiedliwości nikt nie znajdzie. Pozdrawiam naiwnych.

Dzięki tak myślałem że straty nie będzie można odliczyć dziwne mamy prawo.

Cieszę się że ten gniot EKA nie obciąża mi rachunku tylko zastanawiam się czy w rozliczeniu rocznym będzie zaksięgowana strata? Czy ktoś wie jak to jest ???

Na giełdzie są notowane obligacje GBK0619 z terminem wykupu 24 czerwiec 2019 roku innych nie widzę, może one nie są dopuszczone do obrotu na Catalyst. Jeśli są dopuszczone do obrotu to sprzedać można każde jest tylko kwestia ceny za ile.

Zaczynają w obligacje wchodzić instytucje finansowe bo indywidualni nie kupują za ponad 100 tyś zł, jednym słowem sytuacja staję się w miarę normalna i kupno obligacji nie jest obarczone zbyt wysokim ryzykiem. Biorąc pod uwagę że sprawy kredytów frankowych nie będą szybko rozwiązane, a polityka PiS sprawia że złotówka będzie coraz słabsza z hura optymizmem raczej bym poczekał i dlatego akcje są na niskim poziomie.

Pomyliłem nazwiska powinno być zdanie ostatnie tak:
"Nie zdziwiłbym się jeśli by się okazało że Pawłowski prowadzi jakiś tam biznes pod innym nazwiskiem bo kasę ma tyle milionów wyprowadził i ona gdzieś jest."
Przepraszam

O Pawłowskiego byłbym spokojny ma układy z Przemysławem Czarneckim który obecnie jest posłem PiS i synem europosła Ryszarda Czarneckiego. Był okres że Przemysław Czarnecki nabył 10 % akcji E-Kancelarii, coś próbowali się ugrać. Nie zdziwiłbym się jeśli by się okazało że Czarnecki prowadzi jakiś tam biznes pod innym nazwiskiem bo kasę ma tyle milionów wyprowadził i ona gdzieś jest.

Ja też tak spekulacyjnie kupiłem 7 sztuk i nikomu nie polecałem kupna tych obligacji ale widać że firma ok!!!!

Kupilem niewiele bo za 10 obligacji ale jestem mile zaskoczony nie wszystko co z Wroclawia jest beee

Ostatni dzień notowań akcji EKA po 1 gr i brak kupców a rada wierzycieli zaopiniowała sprzedaż firmy za ok 1mln zł czyli poza Urzędem Skarbowym nikt nic nie otrzyma. Taki mamy finał finezji zarządzania Pawłowskiego.

Można kupić obligacje skarbowe i mieć 2% rocznie i zastanawiam się dlaczego uczestnicy forum tak opluwają GNB jeśli im nie pasuje po prostu omijają go szerokim łukiem. Sam uważam że z bankructwem GNB to jeszcze trzeba poczekać nie wiem jeśli popełnią jakieś błędy może być różnie.

Czy ktoś jest w stanie ocenić jaki wpływ na istnienie spółki mają dzisiejsze komunikaty o darowiźnie akcji?

Obligacje FFI0116 wykupione kasa na koncie ufff!!!

Takie spółki należy unikać bo zarząd myśli że ci co kupują akcje i obligacje to ludzie bez rozumu.

Mam pytanie do "Wierzyciele Kancelarii" jak postąpi w związku pismem syndyka czy da swoje pełnomocnictwa i zgodzi się na zamianę obligacji na akcje, a jeśli nie to co robić?

Nagonka na GNB trawa a ja kupiłem GNB1119. Pozdrawiam

Problem jest jeden czy Pawłowski mając akcje uprzywilejowane one zawsze będą sprawiały że będzie miał większość bo wtedy jakikolwiek układ nie ma sensu a jeśli po zamianie obligacji na akcje każdy będzie równe szanse tzn. uprzywilejowane akcje będą proporcjonalne do kapitału czy gra będzie fer a rynek rozstrzygnie kto będzie właścicielem Ekancelari to będzie sytuacja ok i można się zgodzić.

Problem jest jeden jeśli bank upadnie za obligacje notowane na Catalyst nikt nic nie dostanie a jeśli ktoś go przejmie nikt nie straci. Patrząc po kursie obligacji (nikt nie chcę po 55%) to że ktoś przejmie jest mało prawdopodobne bo złych kredytów ma bardzo dużo. Ogólnie to jest ryzyko jest zabawa!!!!!

Obligacje wykupione.
www.bankier.pl/wiadomosc/SAF-W...

Nie wiem czym się podniecacie to że jest to bankrut było wiadomo od dawna a naiwni są zawsze więc szkoda pisać tylko pogodzić się ze startą i myśleć jak w przyszłości nie popełniać błędów.

W przypadku bankrutów raporty wyglądają zawsze świetnie.

Szalony Romuś w akcji mam nadzieje iż jego dokonania podsumuje Sąd i znajdzie się ostatecznie tam gdzie jego miejsce.

Mam ten sam dylemat ale znając życie to szkoda kasy na świadectwo bo cwaniacy wyprowadzili pewnie już wszystko, więc inwestycje w PCZ trzeba potraktować jako nauczkę.

Chyba nie ma sensu interpretować bo są bez sensu no chyba że Pawłowski chcę sobie wykazać stratę podatkową.

Z Wrocławia jest europoseł PiSu Ryszard Czarnecki który ma syna Przemysława sam nie wiem czy to zbieżność nazwisk czy on wchodzi w Ekancelarie tylko po co????????

Może to i dobra firma tylko ten Wrocław który ostro oszukuje na Catalyst ciąży????????

Jedno jest jak widzę oczywiste zebrała się grupa pseudo-biznesmenów z Pawłowskim na czele i okradała ludzi bo patrząc na nasz wymiar sprawiedliwości czują się bezkarni.

Tak będzie najlepiej bo z oszustem nie warto się układać w końcu do sądów wraca sprawiedliwość a Pawłowski myślał że będzie dalej funkcjonował i okradał ludzi po zaakceptowaniu przez sąd układu!!!!!

1 sztuka PCZ0615 odsetki na dzień 30 czerwca 2015r. 19,07 zł na stronie GPW są tabele odsetkowe wszystkich notowanych obligacji można sprawdzić!!!!!!
Strona GPW:
www.gpwcatalyst.pl/tabele_odse...

Nawet Orban na Węgrzech nie posunął się tak daleko jak nasi posłowie i przewalutował kredyty dla tych co chcą po aktualnym kursie ale mają znowu problem bo kto nie spłacał kredytu we frankach nie spłaca i w forintach.

Tak się zastanawiam czy Romuś jest zdrowy na umyśle i czy ktoś nie powinien go przebadać bo to co wyprawia to już trzeci świat a zostaje jedyna nadzieja w Sądzie!!!!!!

Może ktoś mi wytłumaczy dlaczego obligacje EKA są w obrocie jeśli ktoś nie zgłosił do 1 sierpnia do syndyka to już nic nie odzyska i po co ktoś kupiłby coś co jest bezwartościowe. Giełda powinna wycofać z obrotu wszystkie serie obligacji EKA.

W sumie niezłe jaja z tym PCZ spółka cały czas pokazywała zysk a tu nagle upadłość mało brakowało a sprytny Romuś na walnym w czerwcu przegłosowałby dywidendę tylko już lont się palił a upadek był bliski. Ogólnie to wszystko źle świadczy o naszej giełdzie o firmach wykonujących audyt itp. Patrząc na to co piszą na forum można stwierdzić że PCZ opanowali lekarze z organizacji "Lekarze Bez Granic Moralnych" i tak to wyszło, tylko że państwo powinno dbać o obywateli i eliminować takich ludzi z życia gospodarczego.

Romuś stracił kontakt z realem myślę że obecnie nie powinien interesować się szpitalem w Górze a szpitalem z innej specjalizacji bo wydaje mi się że potrzebuje pomocy!!!!

Taka powinna być procedura jeśli spółka nie wykupi długu (obligacje) zlikwidować i co da się odzyskać oddać a nie prowadzić latami układy z których dłużnicy nic nie odzyskają tylko cwaniacy żyją z tego majątku (tak to wygląda np. z Orłem).

W Biurze Maklerskim DB za każdą serię płaci się oddzielnie czyli ile serii tyle razy opłata.

Coś mi się wydaję iż Zarząd PCZ utracił kontakt z rzeczywistością i żyją w wirtualnym świecie. Najwyższy czas przejść do realu i rozwiązywać problemy a nie zrzucać winę na wszystkich wokoło.

Czy ktoś orientuje się dlaczego wszystkie serie obligacji i akcji są zawieszone? W przypadku obligacji nawet jeśli nie ma ustalonej ceny obrót jest zawieszony.

Kolejny kandydat na upadłość układową myślę że do końca roku nie dotrwają!!!

Myślę że wypowiedzenie umowy z animatorem ma na cel wyprowadzenie spółki z publicznego obrotu zarówno akcji jak i obligacji bo zdają sobie sprawę, że u inwestorów na giełdzie już kasy nie znajdą być może mają jakieś inne rozwiązania.

Mam pytanie czy ktoś wie co będzie jeśli nie zgłoszę obligacji do Sądu i nastąpi układ czy obligacje zaksięgowane na koncie też wezmą udział czy dotyczy to tylko zgłoszonych. Uważam że jeśli nastąpi likwidacja to z obligacji nic się nie dostanie bo sama upadłość kosztuje a i wielu jest przed obligacjami a jeśli są jakieś pieniądze w firmie to nastąpi układ i być może coś się odzyska ale co wtedy z obligacjami nie zgłoszonymi czy tylko na zawsze pozostaną wpisem na rachunku. Pozdrawiam

Pewnie znowu będzie upadłość układowa Catalyst ostatnio choruje na tą przypadłość!!!!!

Wydaje się iż powołanie nowego prezesa Zarządu, jest to pierwsza jaskółka która może zwiastować zmiany ale jest tyle niewiadomych że co będzie to wróżenie z fusów.

No cóż dziwna to firma pokazuje zyski ma płacić dywidendę a banki wypowiadają umowy i obligację lecą jak oszalałe na dno. Wszystko to sprawia wrażenie że mamy do czynienia z "Piramidą finansową" lub prowadzona jest jakaś dziwna gra!!!!!!

Nadchodzi okres wykupu obligacji coś mi się wydaję iż będzie bardzo gorąco bo dziwne komunikaty, uchwała o emisji tylko że na giełdzie można kupić obligacje z prawie 20% upustem. To wszystko sprawia że przyszłośc firmy nie wygląda najlepiej.

Można kupić i sprzedać jednocześnie ze swojego konta nie ma żadnych problemów a żeby się nikt nie podłączył należy wrzucić zlecenia kupna i sprzedaży w koszyku zleceń. Najlepiej wcześniej sprawdzić jakie są widełki (można to zrobić na portalu interia notowania). Jak widzę wiele serii obligacji jest w granicach 50 % sprzedaż a widełki są ok 60 % więc będzie równoważenie i ktoś może się podłączyć. Przy tej operacji trzeba pomyśleć jak zawsze. Pozdrawiam

Nic na tym świecie nie ma za free i wysokie odsetki świadczą o dużym ryzyku być może że spółka wypłaci kasę z obligacji ale jest bardzo prawdopodobne, że będziemy przerabiać scenariusz z Ekancelarii wszystko pięknie wygląda i w terminie wykupu obligacji spółka składa do Sądu wniosek o upadłość układową. Mnie wydaje się, iż ten scenariusz z wnioskiem do Sądu jest najbardziej prawdopodobny!!!

Sytuacja jest klarowna i jasna biegły nie widzi możliwości dalszej prowadzenia działalności przez Ekancelarie i Sąd nie ma wyjścia tylko LIKWIDACJA!!!!!!

Wydaje mi się iż obecnie kluczową sprawą jest odsunięcie Pawłowskiego od zarządzania firmą myślę że Sądy powinny przychylić się do wniosku dłużników bo inaczej to układanie się z Pawłowskim nie ma sensu i jeśli nie uda się go odsunąć od zarządzania firmą to powinna być likwidacja. Zostawić Pawłowskiego w Ekancelari to tak jak wpuścić lisa do kurnika aby pilnował kury!!!!!!!

Mnie też wydaje się iż na rolowanie można się zgodzić pod warunkiem iż Pawłowski odejdzie z tego biznesu a jeśli ma dalej trwać i postępować tak jak dotychczas to najlepsza jest upadłość likwidacyjna bo jeśli człowiek straci to teraz a jeśli będzie układ to siedem lat Pawłowski będzie pasożytował na pieniądzach a straci się wszystko oficjalnie za siedem lat. Najważniejsze aby dalej już nie oszukiwał nikogo.

Wszystko mało by sens jest tylko jedno ale NIEWIARYGODNY PAWŁOWSKI!!!!!!!

Szanse na odzyskanie kasy z obligacji Ekancelarii są bardzo małe albo żadne bo M. Pawłowski spisał firmę na straty i obecnie biznes rozkręca w Leonidasie. Minister Sienkiewicz miał rację mówiąc, że państwo polskie praktycznie nie istnieje bo tacy ludzie jak M. Pawłowski powinni skupić się na spłacaniu wierzycieli lub siedzieć w więzieniu a nie rozkręcać kolejne biznesy i dalej oszukiwać ludzi. Coś nie jest tak w tym kraju jak być powinno skoro złodzieje górą!!!!!!

Niestety ale mieliśmy walne bez sensu no i dalsze prowadzenie spółki też jest bez sensu jedyne wyjście to likwidacja. Z tego co piszą na innych forach to do sądu wpłynęły od wierzycieli wnioski o likwidacje. Wydaje mi się iż mamy koniec błyskotliwej kariery Pawłowskiego jako biznesmena który okazał się zwykłym oszustem choć trzeba przyznać ma dar oszukiwania ludzi.

bbbb napisał(a):
o, znalazł się Pawłowski...

E-KANCELARIA GRUPA PRAWNO-FINANSOWA SA Zawiadomienie o udzieleniu pełnomocnictwa do reprezentowania akcjonariusza na Walnym Zgromadzeniu Spółki w dniu 13.04.2015 r.
Raport bieżący 24/2015
Zarząd spółki e-Kancelaria Grupa Prawno-Finansowa S.A. z siedzibą we Wrocławiu ("Spółka", "Emitent"), informuje, iż 10 kwietnia 2015 r. do Spółki wpłynęło zawiadomienie od Pana Mariusza Pawłowskiego sporządzone zgodnie z art. 69 w związku z art. 87 ust. 1 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzenia instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. 2005 Nr 184 poz. 1539 z późn. zm.) ("Ustawa").
Pan Mariusz Pawłowski poinformował, że w dniu 9 kwietnia 2015 r. powziął informację o upoważnieniu go przez spółkę Mehtilda Holdings Limited z siedzibą w Larnace (Republika Cypryjska) wpisaną do cypryjskiego rejestru spółek pod numerem HE 312063 ("Mocodawca") do wykonywania w imieniu i na rzecz Mocodawcy wszelkich praw wynikających z 4.354.808 akcji (4.854.808 głosów) Spółki, na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Spółki, które odbędzie się 13 kwietnia 2015 r. ("WZ").
Mocodawca nie udzielił Panu Mariuszowi Pawłowskiemu żadnych instrukcji w zakresie sposobu głosowania i uprawnił Pana Mariusza Pawłowskiego do działania według własnego swobodnego uznania. Pan Mariusz Pawłowski nie został uprawniony do ustanawiania dalszych pełnomocnictw.
Pełnomocnictwo zostało udzielone wyłącznie do udziału w WZ, jednak w przypadku ogłoszenia przerw lub przełożenia WZ, pełnomocnictwo pozostaje w mocy do 30 czerwca 2015 r.
Pan Mariusz Pawłowski poinformował, że osobiście posiada 10.000.000 akcji imiennych uprzywilejowanych co do głosu, które stanowią 37,45% w kapitale zakładowym Spółki i uprawniają do oddania 20.000.000 głosów na WZ, co stanowi 53,76% w ogólnej liczbie głosów.
Łączna liczba akcji Spółki, które Pan Mariusz Pawłowski będzie reprezentował na WZ w imieniu własnym oraz w imieniu Mocodawcy wynosi:
a) 10.500.000 akcji imiennych uprzywilejowanych co do głosu, które stanowią 39,33% w kapitale zakładowym Spółki i uprawniają do oddania 21.000.000 głosów na WZ, co stanowi 56,45% w ogólnej liczbie głosów,
b) 3.854.808 akcji zwykłych na okaziciela, które stanowią 14,44% w kapitale zakładowym Spółki i uprawniają do oddania 3.854.808 głosów na WZ, co stanowi 10,36% w ogólnej liczbie głosów -
- razem: 14.354.808 akcji, które stanowią 53,76% w kapitale zakładowym Spółki i uprawniają do oddania 24.854.808 głosów na WZ, co stanowi 66,81% w ogólnej liczbie głosów.

Sytuacja jeśli idzie o Ekancelarie jest jasna wszystko jest w rękach Pawłowskiego jeśli idzie o istnienie spółki ale podejrzewam iż jego zmagania aby mieć spółkę windykacyjną dla siebie zakończy Sąd wyznaczając likwidatora. Pewnie dzisiaj na walnym nic nie uchwalą a Pawłowski będzie czekał aż mu obligatariusze podarują kasę lub wiedząc (mając wgląd w finanse) że istnienie spółki jest niemożliwe będzie przedłużał agonie ile się da.

Zniknęło ok 600 tyś zł ( nie 3 miliony) w obligacjach a wyemitowano 3 miliony akcji czyli jeśli idzie o dług to w zasadzie prawie nic się nie zmieniło bo ten dług stanowi ok 2% całości długu Ekancelarii wszystko jest po staremu

Co to za człowiek ten Pawłowski dalej wierzy w naiwność i teraz już głupotę ludzi czy ktoś nie może mu powiedzieć że przekroczył pewną granicę i ludzie nie dadzą się oszukać!!!!

Mamy komunikat o zabezpieczeniu majątku Ekancelarii przez Sąd a Pawłowski jak widzę dalej działa próbując oszukać ludzi w tym Leonidasie mam nadzieje iż ludzie już się nie dadzą oszukać!!!

Jeśli Pawłowski miałby ok 10% akcji KGHM tak jak jest w Mikrokasie to sytuacja byłaby poważna a nawet bardzo!!!!!

Nie można tak demonizować że wszystko jest "bee" i działają emocje ale jeśli w Mikrokasę w jakiś tam sposób zaangażowany jest Pawłowski który oszukał już ludzi na Ekancelari to chyba jest oczywistym że ludziom zapaliła się czerwona lampka na samą myśl o tym guru ekonomii Pawłowskim.

Pewnie jakaś umówiona

Właścicielem Mikrokasy w 60% jest Pawłowski właściciel E-Kancelarii i Leonidasa więc związek jest oczywisty!!!

marek270 napisał(a):
sgalant napisał(a):
Kasa za obligacje FFI 0315 na koncie

Dostales z wykupem czy same odsetki ?

Odsetki plus kapitał czyli z wykupem otrzymałem na konto

Kasa za obligacje FFI 0315 na koncie

Forum jak widzę ktoś z Mikrokasy czyta bo właśnie pojawiły się oferty na kupnie na tych dwóch seriach co prawda niżej ale jednak......

Coś mi się wydaje iż emisja nowej serii emisja obligacji może mieć trudności ze znalezieniem jeleni bo już teraz dwie serie notowane na GPW nie mają w ogóle ofert kupna a w sumie jeśli ktoś wbrew zdrowemu rozsądkowi chcę kupić to lepiej kupić te na giełdzie niż nową emisje bo są zabezpieczone w przeciwieństwie do nowej emisji bez zabezpieczenia (jakie jest to zabezpieczenie nieważne ale w ogóle jest) no i oprocentowanie wyższe niż obecnie oferowane.

Obecnie wszystko zależy od Pawłowskiego akcjonariusza z ponad połową akcji jeśli nie znajdzie sposobu na pieniądze dla firmy powinien się pozbyć akcji (może ktoś się zdecyduje kupić jeśli w finansach firmy nie ma tragedii) lub złożyć wniosek do sądu o upadłość. Jego wizja biznesu polegająca na tym że ulica da mu pieniądze już się całkowicie załamała bo nikt przy zdrowych zmysłach nie kupi od niego obligacji i nie pomogą nawet telefony od Ani Marcikowskiej, choć jego wiara w naiwność ludzi jest ogromna.

Biznes windykacyjny to na obecne czasy dobry interes widać np. po Kruku ale z Pawłowskim to nic nikt nie zrobi i w zasadzie jeśli będzie dalej Pawłowski to żadne układy nie mają sensu w tym przypadku powinna być tylko UPADŁOŚĆ LIKWIDACYJNA!!!!!

Dziwna ta nagonka na obligacje Mikrokasy telefony maile suma niewielka tylko 2 mln zł i tyle szumu w dodatku oprocentowanie 9% w czasie gdy w banku można wynegocjować kredyt o niższym oprocentowaniu (nawet zwykły Kowalski) coś to śmierdzi na odległość bo gdyby przedstawili w każdym banku dokumenty iż są wiarygodni dostali by kredyt (te 2 miliony) od ręki.

Też tak bym pisał gdybym był umoczony w obligacjach Mikrokasy!!!!

Co ten Pawłowski jeszcze kombinuje ogłosił walne???????

zgred napisał(a):
Leonidas już dzwoni po ludziach...

Numery telefonów mają z E-Kancelarii

Piramida zaczyna się sypać bo na giełdzie na obligacje MKR1116 zerowy popyt więc ludzie zaczynają myśleć!!!

Jak widać Pawłowski polubił soją rolę i dalej będzie czarował aby dać mu kasę bo jeśli idzie o wyłudzanie kasy powinien dostać nagrodę Nobla. Jedyny ratunek dla firmy to wyjście Pawłowskiego z akcjonariatu i objęcie akcji przez kogoś kto zechce uratować firmę.

Proponuję nie sprzeczać się o to czy warto walczyć o kasę z obligacji i kto ma to robić. Podejrzewam iż Pawłowski który zna się na windykacji tak się zabezpieczył że nikt tam nic nie odzyska a w ogóle to szansa na odzyskanie kasy byłaby gdyby Pawłowski pozbył się akcji nawet za kilka groszy i znalazłby się właściciel chcący uratować firmę. Kto wierzy w geniusz Pawłowskiego może kupować obligacje Mikrokasy lub akcje Leonidasa bo okazji aby zostać okradzionym jest wiele w sumie i nie tylko w przypadku tych firm. Pozdrawiam

Patrząc na rynek akcji upadłość coraz bardziej prawdopodobna.

Teraz wszystko zależy od emisji akcji jeśli pojawi się ktoś z kasą to będzie ok a jeśli nie to upadłość bo ulica już dla Pana Pawłowskiego powiedziała PAS w kwestii finansowania.

Ja też miałem kiedyś obligacje Orła mieszkam obok rodziny Orłów i powiem tak sprzedałem kiedyś ze stratą ale od tych oszustów nikt nic nie odzyska pomimo tego że jest to rodzina bardzo wierząca z kościołem są bardzo związani(ten związek z kościołem mnie zgubił na kilka tyś zł.). Oni już mają nowe firmy robią kasę a obligatariuszy Orła mają za jeleni i dawców kapitału!!!

Moja rada jest taka że jeśli masz trzymać na lokacie otwórz sobie konto w biurze maklerskim i kup obligacje może wszystkie pieniądze nie inwestuj w Best to sytuacja na rynku nie jest stała i może się zmienić ale jeśli masz większą kasę to polecam obligacje GNB (Getin Noble Banku)w zależności od serii oprocentowanie ok 6% a co najważniejsze są płynne są serie że dziennie właściciela zmienia nawet i 200 sztuk czyli 200 tyś zł. Można kupić i inne ale trzeba uważać bo można mieć problem dlatego w te mniej stabilne można zainwestować ale niewielkie sumy tak do 5 tyś zł. Pozdrawiam

Ci co kupują dobrze wiedzą dlaczego!!!!

Podejrzewam że jakaś rolka będzie może na ok 1 mln zł pewnie fundusz powiązany z prezesem skupi na rynku wtórnym część obligacji i zroluje problem w tym czy w firmie wystarczy kasy na pozostałe obligacje.

Nawet gdyby się dogadali nie ujawnią tego bo trzeba skupić z rynku tanio obligacje ewentualny komunikat co do tego czy się dogadali będzie tak ok 29 października.

Nie wiem ale jeśli będą funkcjonować to kapitału już chyba nie będą mogli w ciągu najbliższych 2-3 lat szukać na giełdzie w postaci emisji obligacji reputacje wystarczająco dobrze sobie popsuli.

Ciekawe kto będzie chciał

Podejrzewam że seria 0916 zostanie wykupiona bo celem emisji jet "Wśród celów emisji nowych papierów dłużnych spółka wymienia zwiększenie do 100 proc. udziału w funduszu BEST II NSFIZ, zakup wierzytelności oraz refinansowanie zadłużenia"

Posiadacze obligacji Bestu 0516 i 0916 muszą się liczyć że zostaną wykupione przed terminem????

Coś śmierdzi na tym forum wczoraj ok. godz. 18.20 dałem komentarz w sumie pozytywny o tym że firmy E-kancelarii nie ma na liście alertów GPW opublikowanej na okres od 1 października i wpis został usunięty czy idzie o to aby były tylko negatywne komentarze. Coś to wszystko zaczyna być dziwne.

Po raz trzeci GPW zakwalifikowała spółkę Fast Finace do listy alertów dobrze to nie wróży ale nie ma na tej liście Ekancelari.
www.bankier.pl/wiadomosc/GPW-z...

Pewnie ktoś kupuje miejmy nadzieje iż jest to EKA ale nie wiem czy mają obowiązek ogłaszać ile skupili bo Catalyst to nie GPW i zasady inne.

Coś zaczyna dziać na obligacjach ktoś powiązany z EKA kupuję 0215 i pewnie emisja następnej serii obligacji to będzie rolowanie EKA0215 nie wiem może to i metoda na wyjście z tej sytuacji i spory zarobek.

Ciekawe w jakiej cenie średnio kupują dług windykatorzy chyba 17-20% więc jeszcze jest miejsce do obniżek zanim zaczną skupować!!!!!!

Przepychanka będzie do 29 października kiedy jest wykup EKA1014.

Dziwne rzeczy dzieją się na obligacjach ktoś kupuje EKK1215 po 92,4% kiedy inne serie można kupić w granicach 40% paranoja czy jakaś to gra???

Mam wrażenie i ktoś na siłę chcę wywołać panikę bo np. przy tych EKA1215 gdyby chciał sprzedać to wystawiłby np 10 sztuk lub limit ceny np. 55%, a przy akcjach też jakoś by tą ilość ukrył bo aż tyle nie jest w ciągu jednej sesji w obrocie.

Tak się zastanawiam kto podejmuje decyzje w EKA i jaki był sens dzwonić po inwestorach i oferować nowe obligacje jeśli na giełdzie można kupić w granicach 70%, chyba tylko po to by wywołać zaniepokojenie inwestorów. W tej chwili EKA jak chcę funkcjonować musi poszukać pieniędzy i odzyskać zaufanie inwestorów choć patrząc po wynikach finansowych nie jest dobrze ale i tragedii nie ma.

Rodzinka dalej chcę mieć firmę, tylko likwidator wyznaczony przez Sąd może ich odpędzić od koryta do którego są bardzo ale to bardzo przywiązani.javascript:insertsmiley('3some ','/forum/images/emoticons/3some.gif')

Przykro mi patrzeć na komentarze odnośnie obligacji tej spółki moje komentarze odnośnie rodziny Orzeł są kasowane, a prawda jest taka że ten rodzinny biznes polegał na oszukiwaniu ludzi w dodatku mieszkam blisko tej rodziny i widzę to oszustwo bardziej niż inni też dałem się nabrać ale to już historia. Pozdrawiam obligatariuszy i im wspólczuję!!!

Kod:
mod: ten post też będzie skasowany, ponieważ bezpodstawie obraża wskazane osoby, naruszając ich dobra osobiste. Takie rzeczy trzeba udowodnić, albo przynajmniej uprawdopodobnić, dlatego proszę o wklejenie linku z cytatem na poparcie powyższych twierdzeń.

Niestety na moim w DB jeszcze nie ma.

Informacje
Stopień: Rozgadany
Ostatnia wizyta: 27 listopada 2019 13:51:34
Liczba wpisów: 104
[0,02% wszystkich postów / 0,03 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,791 sek.

puujctsg
gmzdwowa
nyhclnmk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
unlxjaqq
knmqfjhm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat