W związku w tym komunikatem spółki infostrefa.com/infostrefa/pl/w... Mam pytanko do jajogłowych z różnego rodzaju TFI zarządzających różnego rodzajem FIZ o wskazanie w niżej wymienionych raportach spółki infostrefa.com/infostrefa/pl/w... infostrefa.com/infostrefa/pl/w...pozytywnych przesłanego do spełnienia celów określonych w infostrefa.com/infostrefa/pl/w...na stronach od 11-13. A może wiecie w jakiej walucie i wielkościach są wskazane liczby wypisane w tabelce na stronie 10? To do boju zarządzający. Prości obligatariusze oczekują waszych wyjaśnień. I tak na marginesie,aby któremuś z was z TFI nie przyszło do głowy ogarnąć temat stwierdzeniem typu " pozyskają kaskę z windykacji dłużników" to uprzejmie wyjaśniam termin przedawnienia pożyczki to 3 lata a pierwsza wypłata z układu to 31.03.2019 roku. O ile teraz nie mają większości spraw nieuregulowanych pożyczek na drodze sądowej to później nie ma co na to liczyć. Wszak postępowania sądowe tez kosztują. Wszak i tak obligacje macie w książkach na "zero" Swoimi głosami dajecie panu prezesikowi KONOPKA jeszcze możliwość wyruchania spółki na kolejne 348 643 - wynagrodzenie zarządu (strona 39 raportu rocznego 2016). PS. Jestem księgowy (25 lat doświadczenia) na rynku kapitałowym od BSK ale takiego chamstwa za strony "grubasów" jeszcze nie widziałem.
|
|
Jest dokument pod tytułem PLAN RESTRUKTURYZACYJNY MARKA SA umoczeni mogą się tutaj z nim zaznajomić infostrefa.com/infostrefa/pl/w...Cóż widzę godnego następcę Morawieckiego juniora na stanowisku "głównego operatora Excela Polski" w osobie Pani Adamina Partycka-Skrzypek doradca restrukturyzacyjny nr licencji 777 - twórcy tego wstrząsającego dokumentu. I tak na przykład strona 10 tychże wypocin stanowi niechlujnie skopiowana stronę z rzeczonego Excela. Jeżeli prezentowane dane, na tej stronie, są w mln euro to układ ma szanse powodzenia.  W przeciwnym razie klapa Pani doradca restrukturyzacyjny nr licencji 777 Natomiast w totalna ekstazę, granicząca z orgazmem, wprowadziła wprowadziła mnie część tego dokumenty od końca strony 6 opisująca redukcje zatrudnienia. Fragment ten zajmuje 2,5 strony ( około 19 % całości) i daje umoczonym złudzenie oszczędności około 30.000,00 złotych miesięcznie. I nie ma tam mowy o redukcji wynagrodzenia zarządu. No po prostu szacun. Jednym słowem totalna ściema.
|
|
Dla zainteresowanych: mam namiar na osobę od administratora zastawu. Więcej na prv.
|
|
Witam. Proszę o kontakt na prv obligatariuszy serii H1. Więcej szczegółów na prv.
|
|
Prezesowi Skibe udało się,po balu w PTI, nawet butelki opylić w skupie szkła. I nie zostawił syndykowi nawet kości do ogryzienia. Już tylko nadzieja w prokuratorze Marcinie Szuba z Poznania. infostrefa.com/infostrefa/pl/w...
|
|
No cóż należy podjąć niezbyt skomplikowane kroki: 1. Skontaktować się z adminem hipoteki i powiedzieć mu:Czyń pan(i) swoją powinność. 2. Poprosić go o numer jego konta bankowego w celu wpłacenia mu zaliczki na wszelakie koszty jego działań, w szczególności opłat sądowych ( obawiam się ze minimalna opłata będzie wynosiła 100 k PLN-ków) 3. Kontrolować admina hipoteki aby działał w miarę sprawnie (oczywiście po wpłaceniu zaliczki), 4. Czekać na licytację komorniczą zabezpieczenia. Chyba żadnego szczegółu nie pominąłem a jeśli tak to przepraszam.
|
|
Nowe wieści o przekręciarzach od Zalewskich. W dniu 24-05-2016 r Sad Rejonowy dl am. St. Warszawa wydał postanowienia o ogłoszeniu upadłości dłużnika. Sygnatura akt sprawy upadłościowej GUp 312/16. Dla zainteresowanych w poniższym linku www.upadlosci-warszawa.pl/?str...można online sprawdzić bieg sprawy.
|
|
ullevi napisał(a):A czy macie od tej kwoty pobrany podatek? Bo w DB Makler mam zaksięgowaną kwotę z licytacji jako odsetki i normalnie pobrany podatek. Chyba coś nie tak ale chce potwierdzić czy u Was tez tak jest. Mam złe info. Wszystko jest ok. W/g KPC w pierwszej kolejności za zaspokajane koszty egzekucji,..., odsetki i na samym końcu należność główną. Należy sprawdzić czy otrzymana kwota aby nie pokrywała całych odsetek (mało prawdopodobne  ) i jeżeli coś by "zostało" to od tej "górki" podatek nie powinien być potrącony.
|
|
"Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie wyraziło zgodę na zbycie zorganizowanych części przedsiębiorstwa poprzez wniesienie wkładu niepieniężnego (aportu) na pokrycie udziału w spółkach zależnych od Powszechnego Towarzystwa Inwestycyjnego S.A. z siedzibą w Poznaniu, tj. ZCP nr 1 do spółki ROWET sp. z o.o. oraz ZCP nr 2 do spółki SIVER sp. z o.o."
Cytat pochodzi z str. 26 RK III q 2015
Niestety spółka ROWET SPÓŁKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ ma już nowych właścicieli, spółki:
- SYMPTOMIA SPÓŁKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA należąca w 100 % do złodzieja o PESELU 72063010539, KRS 0000591730
- RED TULIP SPÓŁKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA należąca w 100 % do złodziejki o PESELU 87051607929, KRS 0000558257
mam nadzieje, że za min admin usunie ten wpis jakiś człowiek od Ziobry w ramach "dobrej zmiany" zajmie zajmie się tymi skur... od Zalewskich
|
|
Poszukuję obligatariuszy niewykupionych serii obligacji tej paści. Istnieje możliwość zrobienia brzydkiego "kuku" familii Zalewskich i ich słudze Wojciechowi Skibie. Potrzebna jest grupa osób posiadająca około 200.000,00 złotych niewykupionych oblig ( najlepiej ze stwierdzonymi tytułami wykonawczymi). Osobiście mam 10.000,00 nominału obligacji i namiary do dalsze 50-70.000,00 nominału. Chętnych proszę o kontakt na prv. PS. W poniedziałek dam nowy oręż mojemu ulubionemu żołnierzowi.
|
|
Powszechne Towarzystwo Inwestycyjne S.A.czyli obecnie Topmedical S.A. To tak jakby ktoś szukał info na http://www.gwinfostrefa.plOczywiście w komunikacje z dnia 02.12.2015 roku jest mowa wyłącznie o zmianie statutu. gpwinfostrefa.pl/espi/pl/repor...Ot taka giełdowa tradycja : nie skłamać i prawdy nie mówić "
|
|
O ile dobrze pamiętam termin rozprawy jest wyznaczony na listopad.
|
|
orekki napisał(a):Coś się dzieje ? Właśnie pojawił się nowy komunikat espi. Cytat:Zarządca masy upadłości spółki E-kancelaria Grupa Prawno-Finansowa S.A. w upadłości układowej ("Spółka", "EKA", "Wzywający") informuje, iż w dniu 17 sierpnia 2015 r. za pośrednictwem Poczty Polskiej przesłał do Sądu Rejonowego dla Wrocławia-Fabrycznej, Wydział V Gospodarczy wnioski o zawezwanie do próby ugodowej przeciwko: 1. Uni call Service Sp. z o.o. i Mariuszowi Pawłowskiemu o zapłatę kwoty 2.189.103 PLN w związku z bezskutecznymi w stosunku do masy upadłości przekazami pieniężnymi (pożyczkami) i odpowiedzialności z tego tytułu Członka Zarządu; 2. Uni call Service Sp. z o.o. i Mariuszowi Pawłowskiemu o zapłatę kwoty 7.416.347 PLN w związku z bezskutecznymi w stosunku do masy upadłości przekazami pieniężnymi i odpowiedzialności z tego tytułu Członka Zarządu; 3. Mariuszowi Pawłowskiemu i Janowi Miśko o zapłatę kwoty 7.377.765 PLN w związku ze szkodą z tytułu transakcji zbycia przez EKA akcji EX-DEBT S.A. i odpowiedzialności z tego tytułu Członka Zarządu i przewodniczącego Rady Nadzorczej; Jak co się dzieje? Zarządca przebrnął przez dziwne umowy (z ostatnich 6 m-cy) i próbuje odzyskać kaskę. Dziwi mnie fakt, że nie wytacza procesów. Fakt wpisowe do sądu to 100.000,00 od "sztuki" ale chyba może uzyskać zwolnienie od kosztów? "Jeszcze będzie być wspaniale, ..." a już na pewno wesoło Wasz myszowaty po banicji
|
|
Arcio napisał(a):31.10.2014 WIBOR6M = 1,95% (6 dzień roboczy przed rozpoczęciem okresu odsetkowego) Czyli 181/365 * 6,95% * 500 = 17,23 zł za 1 obligację Mam 3 sztuki więc powinienem dostać 51,69 Na wyciągu widnieje: Cytat:30.06.2015 Wypłata odsetek z tytułu obligacji PTI1115 51.69 Czyli za zwłokę nie zapłacili. Na moim rachunku w DM BDM są zaksięgowane odsetki za zwłokę i kupon.
|
|
Jedna jaskółka wiosny nie czyni.Odsetki za zwłokę, o ile faktycznie wypłacili, mogą być księvowane w osobnej pozycjj. Miałem tak przy innych obligach.
|
|
Tak jest... a świstak siedzi i zawija w te sreberka
Panie Skiba czy Pana sekretarka jeszcze odbiera telefony. Jeśli tak to jutro chętnie zadzwonię i trochę popsuję jej humorek
|
|
Dla pokrzepienia serca wyru... obligatariuszy jest takie info www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl... I ucieczka z tym aktywem z PTI się nie powidła Jak myślicie rodzince Zalewskich udało się wyprowadzić kaskę z tej spółki?
|
|
Treść odpowiedzi PTI można skomentować krótko : "Kochani obligatariusze - walcie się." Pan Skiba miał możliwość aby siedzieć cicho ale chyba woli być "celebrytą rynku kapitałowego" Ps. Panie Skiba ustalenie pańskiego adresu nie jest aż tak trudne jak się Panu wydaje. Jest on zapisany w kilku dokumentach w KRS.  Jak powiedział pan p.Duda do posłów ze Śląska: " Uważajcie wiemy gdzie mieszkacie, przyjdziemy po was"
|
|
Ucieczka szczurów z tonącego okrętu uważam za otwartą. "KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 24 / 2015 Data sporządzenia: 2015-05-22 Skrócona nazwa emitenta PTI S.A. Temat Rezygnacja osoby nadzorującej Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: Zarząd POWSZECHNEGO TOWARZYSTWA INWESTYCYJNEGO S.A. z siedzibą w Poznaniu na podstawie § 5 ust. 1 pkt. 21 oraz § 27 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19.02.2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz.U. nr 33 poz. 259) informuje, że w dniu 21.05.2015roku Pan Paweł Sobków złożył rezygnację z pełnienia funkcji Członka Rady Nadzorczej Emitenta. Pan Paweł Sobków nie podał przyczyn złożenia rezygnacji z pełnionej funkcji." Jak myślicie nie zapłacili mu za ostatnie posiedzenia czy ciasteczka były z Biedronki?
|
|
ax1234 napisał(a):2355 tys nie jest z przeszacowania tylko z konwersji obligacji na akcje ,proszę przeczytaj to dokładnie, zresztą w sprawozdaniu przeszacowanie jest tym razem bardzo małe bo tylko na 163 tys , wcześniej bardziej szaleli Skoro tak, to albo tu jest błąd "Kapitał zakładowy 2 670 2 670 2 670" albo w tych pozycjach "Kapitał z emisji akcji powyżej ich wartości nominalnej 3 930 3 930 3 929" musi być błąd.
|
|
Cytacik ze sprawozdania: "Kapitał własny Kapitał zakładowy 2 670 2 670 2 670 Kapitał z emisji akcji powyżej ich wartości nominalnej 3 930 3 930 3 929 Kapitał zapasowy 7 371 7 371 7 727 Pozostałe kapitały zapasowe 2 355 - - Wynik z lat poprzednich -20 762 - -356 Wynik finansowy -920 -20 583 592 Kapitał mniejszości - 1 1 Kapitał własny ogółem -5 356 -6 612 14 563" Ciekawe jakie aktywo przeszacowali i dlaczego nazwali to "Pozostałe kapitały zapasowe"
|
|
Panowie spokojnie "dla świata" czyli też dla sadów siedzibą jest adres wpisany do KRS. Na chwilę obecną jest tam stary adres. Jeżeli ktoś wysłał wezwanko do wykupu na ten adres jest ok. Proszę pobrać z ems.ms.gov.pl/krs/wyszukiwanie...:lb=t wyciąg z KRS tej paści i trzymać go. Osoby, które mają zamiar wysłać wezwanko przed jego wysłaniem niech sprawdza co "siedzi" w KRS paści jak adres. Dla porządku paść została zapisana w KRS pod numerkiem, niestety nieszczęśliwym,319603. I już po temacie.
|
|
Przez weekend będę na tym pracował. W poniedziałek na priv mogę wrzucić wzorek zawiadomienia o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa. SII jakieś pisma posłało do paści. Jak im odpowiedzą, to osoba z SII, która podpisała pismo do paści, powinna zacząć grać w Totka. "Szóstka" murowana co tydzień
|
|
"KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 21 / 2015 Data sporządzenia: 2015-05-07 Skrócona nazwa emitenta PTI S.A. Temat Nabycie i umorzenie obligacji własnych Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: Zarząd Powszechnego Towarzystwa Inwestycyjnego S.A. z siedzibą w Poznaniu (dalej: "Emitent", "Spółka") informuje, że w dniu 06 maja 2015 roku, na podstawie art. 25 ust. 1 Ustawy z dnia 29 czerwca 1995 r. o obligacjach, Spółka nabyła 1920 szt. obligacji własnych serii C o kodzie PTI1115 po średniej cenie jednostkowej 480,00 zł. Przedmiotowe obligacje zostały nabyte przez Emitenta w celu umorzenia oraz w związku z optymalizacją struktury finansowania i zarządzania środkami pieniężnymi. Wartość nominalna jednej obligacji serii C wynosi 500 zł. Emitent nie wyklucza dalszego nabywania obligacji własnych w przypadku notowania ich na rynku Catalyst poniżej wartości nominalnej. Jednocześnie w dniu dzisiejszym tj. 07 maja 2015 roku Zarząd Spółki podjął uchwałę w przedmiocie umorzenia wszystkich dotychczas nabytych obligacji własnych tj.: - 2210 sztuk obligacji własnych serii C, o kodzie ISIN: PLPTIW000048, o wartości nominalnej 500,00 zł (słownie: pięćset złotych) każda, - 2545 sztuk obligacji własnych serii D, o kodzie ISIN: PLPTIW000055, o wartości nominalnej 1.000,00 zł (słownie: tysiąc złotych) każda. Szczegółowa podstawa prawna: § 5 ust. 1 pkt 6 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim." " PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis 2015-05-07 Wojciech Skiba Prezes Zarządu " czyli kupione poza "Catacliksem" i komu tak dobrze zrobiłeś? Towarzyszu Skiba mały cytacik z KK: "Art. 302. § 1. Kto, w razie grożącej mu niewypłacalności lub upadłości, nie mogąc zaspokoić wszystkich wierzycieli, spłaca lub zabezpiecza tylko niektórych, czym działa na szkodę pozostałych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2."a to w związku z tym raportem: "KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 22 / 2015 Data sporządzenia: 2015-05-14 Skrócona nazwa emitenta PTI S.A. Temat Informacja w sprawie wypłaty odsetek od obligacji serii C Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: Zarząd Powszechnego Towarzystwa Inwestycyjnego S.A. (dalej: "Spółka, "Emitent"") informuje, że w dniu 08.05.2015 roku minął termin wypłaty odsetek od wyemitowanych przez Spółkę obligacji serii C.Zarząd Emitenta przeprasza obligatariuszy za zaistniałe opóźnienie i informuje, że prowadzi intensywne działania w celu jak najszybszego zrealizowania świadczenia na rzecz obligatariuszy. W/w opóźnienie wynika z przesunięcia czasowego planowanych przepływów pieniężnych w Spółce. Za okres zwłoki obligatariusze otrzymają dodatkowe odsetki od zaległego świadczenia. O terminie wypłaty zaległych odsetek Zarząd Spółki poinformuje obligatariuszy niezwłocznie po zgromadzeniu środków na ich wypłatę. Jednocześnie Zarząd Emitenta informuje, iż w dniu 05 maja 2015 roku na ZWZA Spółki podjęto uchwały w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego Emitenta. Zarząd Emitenta prowadzi obecnie rozmowy z wybranymi inwestorami w celu uplasowania akcji nowej emisji. Pozyskanie dodatkowych źródeł finansowania wzmocni potencjał finansowy Spółki i przyczyni się do realizacji założonego planu inwestycyjnego. O zawarciu umów objęcia akcji Zarząd Emitenta powiadomi niezwłocznie po ich podpisaniu z inwestorami." "PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis 2015-05-14 Wojciech Skiba Prezes Zarządu " Jutro jak znajdę chwilkę wyślę  wydrukiem tegoż posty do "proroka" w Poznaniu. Pozdrowienia z gór zasyła Myszowaty PS. Towarzyszu Skiba kiedy będzie odpowiedz na moje wezwanko. Wszak masz je Pan na biurku. No chyba, że biurko też już sprzedane. Ps. Do zainteresowanych można próbować odzyskać kasę wypłaconą w dniu 06/05/2015 roku.Ale do tego jest potrzebne ogłoszenie upadłości tej paści.Szczegóły na priv.
|
|
No cóż we weekend zredaguję pismo o uzasadnionym podejrzeniu popełnienia przestępstwa na szkodę obligatariuszy serii C i trzeba będzie zacząć drążyć temat w Poznaniu.
|
|
Jutro ostatni dzień na raport kwartalny o ile się nie mylę. Będzie ciekawa lektura na weekend.
|
|
gpwinfostrefa.pl/espi/pl/repor... "KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 22 / 2015 Data sporządzenia: 2015-05-14 Skrócona nazwa emitenta PTI S.A. Temat Informacja w sprawie wypłaty odsetek od obligacji serii C Podstawa prawna Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Treść raportu: Zarząd Powszechnego Towarzystwa Inwestycyjnego S.A. (dalej: "Spółka, "Emitent"") informuje, że w dniu 08.05.2015 roku minął termin wypłaty odsetek od wyemitowanych przez Spółkę obligacji serii C. Zarząd Emitenta przeprasza obligatariuszy za zaistniałe opóźnienie i informuje, że prowadzi intensywne działania w celu jak najszybszego zrealizowania świadczenia na rzecz obligatariuszy. W/w opóźnienie wynika z przesunięcia czasowego planowanych przepływów pieniężnych w Spółce. Za okres zwłoki obligatariusze otrzymają dodatkowe odsetki od zaległego świadczenia. O terminie wypłaty zaległych odsetek Zarząd Spółki poinformuje obligatariuszy niezwłocznie po zgromadzeniu środków na ich wypłatę. Jednocześnie Zarząd Emitenta informuje, iż w dniu 05 maja 2015 roku na ZWZA Spółki podjęto uchwały w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego Emitenta. Zarząd Emitenta prowadzi obecnie rozmowy z wybranymi inwestorami w celu uplasowania akcji nowej emisji. Pozyskanie dodatkowych źródeł finansowania wzmocni potencjał finansowy Spółki i przyczyni się do realizacji założonego planu inwestycyjnego. O zawarciu umów objęcia akcji Zarząd Emitenta powiadomi niezwłocznie po ich podpisaniu z inwestorami. PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis 2015-05-14 Wojciech Skiba Prezes Zarządu" Qrwa co to jest? Panie Prezesie  wymaszerował w poniedziałek i zameldował się u Pana we wtorek a Pan dzisiaj takie ściemy ładujesz w ESPI. Z kogo Pan chcesz zrobić  ?? Pozdrawiam z gór zasyła Myszowaty
|
|
remix1977 napisał(a):mógłby szanowny zarząd dostarczyć tabele odsetkowe na Catalyst i odblokować UBT0915 do handlu, chociaż stratę podatkową można by wyrobić i nie przejmować się terminami odsetkowymi przy handlu innymi obligacjami...
Dla wygenerowania straty podatkowej możesz użyć umowy cywilno - prawnej. Zawrzyj ja z osobą bliską o innym nazwisku niż twoje a jako ceną zbycia jednego obliga wpis 1,00 złotych to jeszcze oszczędzisz na opłacie PCC.
|
|
W przypadku tych obligacji ma zastosowanie art.24 pkt.2 "starej" ale jeszcze obowiązującej ustawy o obligacjach z 1995 roku na podstawie art. 112 "nowej" ustawy. Zapisy umowne, warunki emisji są umowa, nie mogą stać w sprzeczności z zapisami ustawy.
|
|
A jak mili "umoczeni" w PTI ma ktoś zamiar wysłać  celem odzyskania kapitału i odsetek czy czekacie i będziecie narzekać na GPW,KNF, prokuraturę i wszystkich "świętych" , że znów nas wyry... jak innych wątkach tegoż forum. PS. Zbiórka na prv. Należy powtórzyć sukces z Rodan Systems
|
|
Odsetki za I okres serii H1 już mam na koncie. Seria nie notowana na "Catastrofie"
|
|
Kalashnikov napisał(a):@beavis Przejrzyj sobie wątek Milmexu i połącz pana myszowatego z wyrywaczem chwastów... Będzie się oczywiście zapierał... ...
O ile dobrze pamiętam wyrywacz sugerował "przeczołganie" zarządu Milmexu przez sądem już w okresie wakacji 2013 roku. Może ktoś skorzystał z jego rady? Jak tak to prosiłbym o info to skuteczności tych działa z 2013 roku. Wtedy ta spółka jeszcze płaciła odsetki od oblig z późniejszych serii.
|
|
beavis napisał(a):A które to były firmy bo jesteś chyba pierwsza osobą o której słyszę co odzyskała swoją kasę. Czy firmy upadły czy tylko nie wypłaciły na czas? myszowaty5a napisał(a):Kalashnikov napisał(a):...
Dlatego pojedyńczy inwestorzy są bez szans na tym rynku bo ewentualna konsolidacja i walka o swoje prawa w gąszczu przepisów to finansowa studnia bez dnia a zarazem prawdziwa gehenna. Będę tak miły i nie zgodzę się z opinią kolegi. Dwie niewypłacalności w których miałem przyjemność uczestniczyć jak wierzyciel nie były dla mnie ani gehenna jak również nie obciążyły mojego mojego portfela nadmiernie. W ogólnym rozrachunku kaska wróciła w całości a i odsetki za zwłokę wpadły bez "bólu" W jednej prezesował miły pan z tytułem naukowym doktor i nazwiskiem identycznym jak jedna pani profesor do niedawna( termin względny od 3 może 4 lat mało widoczna ) często występująca w jednej z wiodących stacji tv... i tej spółki już nie na rynkach, nie tylko kapitałowych. Druga działa i nawet spłaciła pozostały obligatariuszy tylko jakieś 3-4 miesiące później.
|
|
Kalashnikov napisał(a):...
Dlatego pojedyńczy inwestorzy są bez szans na tym rynku bo ewentualna konsolidacja i walka o swoje prawa w gąszczu przepisów to finansowa studnia bez dnia a zarazem prawdziwa gehenna. Będę tak miły i nie zgodzę się z opinią kolegi. Dwie niewypłacalności w których miałem przyjemność uczestniczyć jak wierzyciel nie były dla mnie ani gehenna jak również nie obciążyły mojego mojego portfela nadmiernie. W ogólnym rozrachunku kaska wróciła w całości a i odsetki za zwłokę wpadły bez "bólu"
|
|
A czyli, jak mój sąsiad w bloku bije swoją żonę, to i jest w tym także i moja winna. Waszak mieszkamy pod jednym dachem Ciekawa spostrzegania rzeczywistości
|
|
Otrzymałem oświadczenie o odstąpieniu od zapisu, po jego podpisaniu, oferujący kasakę zwrócił na koncie jeszcze przed świętami. Na tym skończyłem przygodę ze spółką. Nie rzucił mi się w oczy ich komunikat co dalej z tą emisją.
|
|
Chyba następne misie, które będą chciały dostać bęcki w sądzie. W poniedziałek, zwyczajem Wyrywacz_chwastów, trzeba będzie posłać  do boju. Ma może ktoś "szczęście" złożyć zapis na ich obliga tak jak ja?? Komunikat spółki gpwinfostrefa.pl/espi/pl/repor...Uchylenie się od zapisu w terminie 2 dni roboczych od daty ogłoszenia aneksu do Memorandum Informacyjnego a zwrot kaski w terminie 7 (słownie: siedmiu) dni roboczych do dnia podjęcia uchwały nr 2/12/2014 z dnia 19 grudnia 2014 r. Czyli termin zwroty kasy do dniu 02.01.2015 roku ( siedem dni robocze po 19.12.2014 roku to : 22,23,24,29,30,31.12.2014, 02.01.2015 roku.) A jak aneks zostanie ogłoszony w dniu 31.12.2014 roku to skutecznie można się uchylić w dniu 02.01, oraz 05.01 ( kolejne dwa dni robocze po 31.12.2014 roku) a kasa ma być zwrócona w dniu 02.01.2015 roku. Qrwa cosik tu nie gra. PS Od 31.12.2014 roku do 05.01.2015 roku baluję zagranicą naszego miłego POlandu.
|
|
A skąd ta pewność?
|
|
Po kolej. 1.Tytuł wykonawczy przeciwko spółce. 2.Egzekucja komornicza i jej bezskuteczne zakończenie. 3.Pozew do sadu przeciwko "członom" jako dowód w uzasadnieniu-postanowienie o bezskuteczniej egzekucji od komornika z punktu dwa. 4.Jak w 1 tylko ma(ją) płacić członek(owie) Zarządu. 5.Egzekucja z majątku "członów"
Na marginesie o ile dobrze pamiętam pisał o tym w 2013 roku kolega wyrywacz chwastów dawno już tu nie widziany.
|
|
Kilka razy ćwiczyłem art.299 KSH i za każdy razem wykazywałem, że w MOJEJ sprawie egzekucja była bezskuteczna wobec spółki. I chyba nie ma innej drogi. Najpierw egzekucja wobec spółki a później pozew przeciwko członkom zarządowi sp.z o.o. Gdy można byłoby "podpiąć się" pod inną sprawę egzekucyjna, mogło by dość do kuriozalne sytuacji, np. spółka ma majątek ( nabyty po zakończeniu egzekucji po którą się "podpinamy") a sąd nakazuje zapłacić członkom zarządu( oczywiście przy bierności członków zarządu).
|
|
zgred napisał: "czy to coś dla nas zmienia?" czy jest to tylko gra na czas?" Na oba pytania odpowiedź brzmi TAK. Można oczywiście dodać niestety. Dla przykładu proponuję prześledzenia dziejów upadłości Gancika-Kancika.
|
|
Nie mają kasy na znaczek pocztowy aby wysłać do sądu wniosek o ogłoszenie upadłości Polecony to "zawrotna" kwota 4,20 PLN
|
|
Nie wiem jak u was.Ale u mnie w DM BDM kaska za wykup i odsetki ju z jest.
|
|
DRIVER77 napisał(a):myszowaty5a napisał(a):mareksy napisał(a):Witam
Czy otrzymaliście zwrot ostatniego kuponu odsetkowego ? ja po wysłaniu świadectwa depozytowego ( kopii) otrzymałem w przelewie widnieję kwota brutto, czy to oznacza że muszę z tego opłacić belkę ??
Pozdrawiam Jeżeli faktycznie dostałeś "brutto" to jest to totalny brak profesjonalizmu ze strony spółki. Spółka wypłacając odsetki staje się płatnikiem ma pobrać i przekazać podatek do US, identycznie jak czyni do dm wypłacając odsetki od oblig na rachunek inwestycyjny. Kolega myszowaty5a odpowiedział na pytanie. To jest kompletny brak profesjonalizmu, albo nikła wiedza POLFY w temacie. W takiej sytuacji ciężko powiedzieć co zrobić. Albo zgłosić gdzie trzeba i nie pozwalać na takie numery Albo iść do US i opłacić samemu Albo potraktować to jako bonus i milczeć Odpowiedzialność za podatki koniec końców spoczywa na podatniku czyli samemu w PIT-38 ( od dochodów kapitałowych) w rubryce inne trzeba wpisać kwotę otrzymanych odsetek. I po temacie
|
|
mareksy napisał(a):Witam
Czy otrzymaliście zwrot ostatniego kuponu odsetkowego ? ja po wysłaniu świadectwa depozytowego ( kopii) otrzymałem w przelewie widnieję kwota brutto, czy to oznacza że muszę z tego opłacić belkę ??
Pozdrawiam Jeżeli faktycznie dostałeś "brutto" to jest to totalny brak profesjonalizmu ze strony spółki. Spółka wypłacając odsetki staje się płatnikiem ma pobrać i przekazać podatek do US, identycznie jak czyni do dm wypłacając odsetki od oblig na rachunek inwestycyjny.
|
|
Wpisz siedem dni i już. Najważniejsze jest aby mieć dowód potwierdzający wezwanie dłużnika do spłaty. W przeciwnym razie sąd nie przyzna kosztów a jak dłużnik uzna roszczenie i wypłaci cash przed pierwsza rozprawa to i koszty adwokackie sąd przyzna dłużnikowi o ile o nie wystąpi.
|
|
W takcie rozmowy z mecenasem z kancelarii Biedecki i Partnerzy pytałem o ten akt notarialny. W/g niego powinien być w spółce, oni nie wiedzą nic o notariuszu przed którym spółka złożyła oświadczenie. W/g mnie to po części GPW w tym przypadku "dało ciała" Po opublikowaniu komunikatu o oświadczeniu o poddaniu się egzekucji, GPW winna była wezwać spółkę do uzupełnienia go o dane notariusza wraz z podaniem numeru repetytorium. A tak to teraz może być z tego kicha.
|
|
Małe pytanko czy ten miły gostek z "obrożą na szyj" to pan prezesik spółki, której " wszyscy obligatariusze powinni być zadowoleni" Jeśli tak to ciekawe z jakiej smyczy się zerwał?
|
|
Cytat:remix1977: Witam, mam pytanie odnośnie wypłaconych pożyczek członkom zarządu w kwocie ponad 2 mln PLN. Proszę o ustosunkowanie się dlaczego pożyczki zostały wypłacone skoro spółka potrzebuje środków na rozwój. Dlaczego odsetki od pożyczek nie są spłacane na bieżąco tylko na koniec okresu?
Janusz Bigus: Sprawa pożyczek sięga 2012 roku i jest dokładnie opisana w memorandum oraz dokumentach złożonych na Catalyst odnośnie emisji obligacji G i I. W tamtym okresie strategia Spółki nie zakładała tak szybkiego wzrostu, aby sięgać po kapitał z rynku publicznego. Przy emisji zadbaliśmy, żeby ta informacja była znana wszystkim inwestorom i rynkowi oraz samej Giełdzie. Środki wrócą do Spółki zgodnie z umową, pod koniec 2016 roku, wraz z należnymi odsetkami. Zarząd to jednocześnie najwięksi akcjonariusze oraz założyciele Spółki od samego początku, a intencją jest działanie w interesie wszystkich. Pożyczki są zabezpieczone na całym majątku osobistym członków zarządu. Mam pytanko jaki jest majątek członków zarządu, czy są w min nieruchomości a jeżeli tak to czy są obciążone hipoteką zabezpieczająca spłatę pożyczek? A może ktoś widział kopię aktu notarialnego ustanawiającego hipoteki na nieruchomościach będących własnością członków zarządu?
|
|
DRIVER77 napisał(a):No to trzeba zadzwonić do tych Biadecki i Biadecki kancelaria,bo z tego artykułu to w sumie nie wiadomo co jest zabezpieczeniem czego. Zadzwoniłem 02.09.2014 do Kancelarii Biadecki i Biadecki miła pani stwierdziła, że nie ma mecenasa, który zajmuje się ta sprawą to zostawiłem im numer mojego telefonu. Po trzech godzina zadzwonił miły Pan, jakiś mecenas, nazwiska nie zapamiętałem, i stwierdził,że zgodnie z umową administratora hipoteki i zastawów przed próbą sprzedaży moją obowiązek zapytania spółeczki czy spłaciła swoje zobowiązania zabezpieczone na hipotece i rejestrach zastawów. Pismo wyszło od nim ponoć 01.09.2014 roku. Spółka ma 7 dni na udzielenie odpowiedzi. Proponuje "zaatakować" ich, mecenasów, tak około 11,12 września.
|
|
DRIVER77 napisał(a):... Ale słowa prezesa są pocieszające cyt. ,,powinien się pan cieszyć że kontaktujemy się z obligatariuszami bo nie każdą spółkę stać na taki gest i równie dobrze mogliśmy postąpić jak inni''
Zabił mnie gość tym tekstem.
Mocne, mocne
|
|
Jedna jaskółka wiosny nie czyni
|
|
amigo napisał(a): Ciekawi mnie więc co na mysli ma poeta pisząc: "No jak biznes nie pójdzie "... - prosze o konkrety.
Służę uprzejmie : - Marka S.A. - o mały włos od bankructwa, - e-kancelaria - coś nie jest ulubieńcem Catalystu, - Cash Floor - działała zanim ktokolwiek pomyślał o stworzeniu Catalystu, no to tyle z branży finansowej. A na koniec sztandarowy przykład wywrotki biznesu opartego na finansowaniu dłużnym Gancik - Kancik
|
|
remix1977 napisał(a):Na co ja zwróciłem uwagę to udzielone pożyczki członkom zarządu do 11.2016 w kwocie 2.161 tys. PLN, więcej niż kapitały spółki... A dokładnie 2,17 raza więcej niż kapitał akcyjny... No ale cóż to znaczy A znaczy to nie mniej i nie więcej niż to,że założyli spółkę ,zdobyli dodatkowe finansowanie i łaskawie wzięli sobie pożyczki. No jak biznes nie pójdzie to zainwestowana kasa mamy w kieszeni, nie koniecznie swojej, i to z "górką" a wierzyciele niechaj się bujają z syndykiem, sędzią komisarzem. Oczywiście jest to czarny scenariusz ale ostatnie przykładu z Catalystu pokazuję, że prawdopodobieństwo tego nie jest zerowe.
|
|
|
|
No jeśli to co pisze Dawid123 o majątku firmy jest prawdą toż to na "waciki" nie starczy a wynagrodzenie syndyka gdzie??
|
|
Pewnie ten co odbierał pomyślał: "z braku laku dobry kit" i zabrał sobie sprzęt jako odsetki od zaległej pensji.
|
|
sasky czy masz jakąś obsesje z tym "wyrywaczem_chwastów" czy jak?? No oczywiście ~ 420 tysi to nie majątek dla DOBREJ spółki giełdowej i "Himalaje" dla paści pokroju GPF Causa, Gank-Kant i jeszcze długo można by wymieniać. No to skoro nowy inwestor taki bogaty; to ja się pytam: dlaczego z wypłatą ~ 43 tysi każe czekać do 12.08?
|
|
jakie pytania do kogo i po co?? Przecież Gancikk Kancik to już jest "wydmuszka"
|
|
sasky nie żartuj!! Jaki przełom. Póki co to obiecali, że do 12 zapłacą ~ 40 tysi za serię B. Qrwa tyle to co drugi z obecnych na forum "nosi" w ROR-ze Czy my jesteśmy jakimiś Rumunami, że ja spółkeczka nazbiera to nam przekaże
|
|
Żadne Jezu ...anty teresa Może ktoś wie kto stoi za PHIMAGE LIMITED z siedzibą w Nikozji? I jeszcze pytanko czy te wszystkie spółeczki SKA nie była aby poupychane w FIZ-ach? No bo jak za PHIMAGE LIMITED z siedzibą w Nikozji stoi ktoś z " znajomych lub rodziny króliczka" a spółeczki SKA były w FIZ-ach to robi się nie złe "bagienko" Można by rzecz w POlsce nie ma tak "gęstego lasu" aby można byłoby się schować po takim numerze. Na marginesie PBG też próbowała w taki sposób :schować" akcje Rafako no ale się wystraszyli.
|
|
No to pierwszy "szczurek" z zatopionego okrętu pobiegł do "proroka". Ciekawe kto będzie drugim "szczurkiem"? A tak na marginesie ciekawi czy KNF zastanawia się nad kontrolą w TFI Forum w zakresie prawidłowości wykonywania obowiązków zarządzającego FIZ-ami?
|
|
Trzeba znać odpowiedź na dwa proste pytania.Ile spółek celowych, włożonych do FIZ-ów, ma dodatnie kapitały własne? Czy w szafach tych spółek nie ma "trupów"? Poszukiwanie odpowiedzi an drugie pytanie będzie miało sens w momencie gdy spółeczka celowa ma dodatnie kapitały własne.
Obawiam się,że większość spółeczek celowych ma kapitały własne pod kreską.
|
|
zjablik66 napisał(a):Gdzieś kiedyś czytałem, że Puls Biznesu dotarł do tego radcy prawnego i była nawet jego wypowiedz, pytanie czy spotkali się z nim osobiście w Radomiu, czy zdobyli jakieś inne dane kontaktowe. Oczywiście można spróbować zagaić redakcje PB i może coś powiedzą - w sumie temat medialny:) Nie wiem gdzie czytałem wypowiedz obligatariusza, który wysłał wezwanie administratorowi zastawu, Pana Miłosza Boreckiego, aby zaczął działać. Potwierdzenie odbioru zwrotki ponoć podpisała mamusia Pana Miłosza. Może jakby ktoś z obligatariuszy zapytał się w Okręgowej Izbie radców Prawnych w Lublinie czy mają kontakt do swojego członka? Wszak jego zachowanie w tej sprawie będzie rzutować na postrzeganie całej palestry skupionej w tej izbie.
|
|
Obawiam się,że "kancelaria prawna Miłosz Borowiecki z Radomia" może być listkiem figowym dla Gancika-Kancika. Taka osoba jest wpisana na listę radców prawnych OIRP w Lublinie ( oirp.lublin.pl/index.php?optio...) ale na stronie http://www.firma.gov.pl w Radomiu osoba o takim samym imieniu i nazwisku prowadzi działalność gospodaraczą w której głównym przedmiotem jest pośrednictwa w obrocie nieruchomościami. Jeżeli Pan Miłosz z listy OIRP i Pan Miłosz z wykazu CEIDG to ta samo osoba można śmiało powiedzieć,że Gancik - Kancik "kupił sobie w Radomiu listek figowy"
|
|
Wyrywacz_chwastów jak i pozostali właściciel emisji oblig Gancika-Kancika z terminem wykupu koniec marca 2013 roku otrzymali swoje zainwestowaną kaskę z poślizgiem paru dni. Natomiast drogi kolego wielkim wyjątkiem jest otrzymanie zainwestowanej kaski w całości od w/w emitenta za obliga z datą wykupu po 1 kwietnia 2013 roku.
|
|
No skoro zależy Ci na moim komentarzy i nie wierz o co chodzi? To o "tramwaj chodzi co nie chodzi" Kilka faktów Kolega anty_teresa jest bodaj jedynym któremu Gancik-Kancik wykupił obliga na podstawie wezwania do wykupu z maja 2013 roku. Jeżeli się mylę to poproszę o kontakt na priv innych uczestników forum z którym Gancik-Kancik także wykupił obliga po wezwaniu ale bez sądu w maju 2013 roku. Jednocześnie przy wizytówce kolego anty_teresa są następujące informacje: "JStopień: Opętany Grupa: Engineer , Flight Crew Dołączył: 2008-10-24 Wpisów: 5 166" i o ile mi wiadomo jest też moderatorem na tym portalu. Czyż nie jest to zadziwiający zbieg okoliczności,że akurat jego rodzinie Gancik-Kancik, jak sam pisze, wykupił obliga dobrowolnie bez stosowania przymusu prawnego. Ja otrzymałem zwrot zainwestowanej kasy w obliga dwóch emitentów po złożeniu sprawy w sądzie i zabezpieczeniu powództwa na hipotece KW. W jednym przypadku zapłaty dokonał nabywca nieruchomości a w drugim przypadku emitent. I ponadto nic nie chcę sugerować. Dalej "jedzmy bułkę przez bibułkę" i starajmy się stworzyć ekskluzywne forum.
|
|
Ciekawy wpis @anty_teresa znalazłem na tym forum www.stockwatch.pl/forum/wpisy-...A tak dla zasady również go wkleję "Wysłane: 28 maja 2013 14:56:05 wyrywacz_chwastow napisał(a): Pewności nie ma, że "ktoś kto ładnie poprosił" ? Może to był "znajomy lub przyjaciel króliczka" Eh? Fakty są następujące: 30.04.2013 wykup 60x100 = 6.000,00 z powodu narusenia warunków emisji, 06.05.2013 brak wykupu GND0513, 27.05.2013 brak wykupu GNT0513. Mam pytanie czy ktoś z obligatariuszy GND0513 złozył już pozew?? Chyba najwyzszy czas. Tak na marginesie Zarząd Gant staje się powoli Liar O ile w jakikolwiek sposób dogadał sie z dużymi, jak sugeruje Leuron, to ze wzgledów prestiżowych podałby to do publicznej wiadomości. Niniejszym informuję, że ten wykup 60 szt dotyczył papierów jednego z członków mojej rodziny nijak nie związanego ze spółką Gant, a realizowany był przez DM BOŚ na wysłane pocztą żądanie do spółki. PS: Myślałem, że jest to jasne po moich sugestiach co do pism kierowanych do spółki." I zostawię to bez komentarza.
|
|
Hej "cenzor" oddaj moje trzy wcześniejsze wpisy  Kod:/mod:Wyrywaczu, doskonale wiesz dlaczego lecą. To nie jest wątek do dyskusji na temat pracy moderatorów tego forum. Trzymaj fason wypowiedzi i wszystko będzie dobrze/
|
|
Robertokot napisał: "...ale na razie jeszcze mi wiszą te obligi, DM to teraz musi chyba załatwić z KDPW i wtedy może znikną... " jak nie dostarczysz do DM gumki myszki to będziesz je miał nadal na rachunku  Na tak na serii. Rachunkowość depozytowa w DM jest prowadzona na podstawie wyciągów z KDPW.KDPW dokona zmian na koncie emitenta oblig na podstawie listu księgowego od tegoż emitenta. Dopóki emitent nie dostarczy listu księgowego odpowiadającego procedurą KDPW obliga będą na koncie w DM.
|
|
robertokot napisał: " Gringoss- musisz je wyksięgować/wyrejestrować z rachunku " no chyba gumką myszka sobie wygumuje z rachunku
|
|
Czyli zostało do wykupu 6.988 sztuk = 698.800 pln.Zakładają,że wszystkie niewykupione obliga są u małych inwestorów posiadających do 50 sztuk, pozostało nie zaspokojonych około 140 osób. Spółeczka ma nadzieję, że jedynie cześć z nich pobiegnie do sądu a reszta popsioczy na forach internetowych i zapomni. Ciekawi mnie jedna rzecz, cóż to za grubasy zgodziły się na rolkę? Czyżby nie czytali ostatnich raportów finansowych spółeczki?
|
|
Pytanko kto ty jesteś ricco1,że masz info przed rynkiem  może trzeba link do tej stronki podesłać do KNF z podpisem "życzliwy"
|
|
A sasky napisał: "Co ciekawe, wygląda na to, że Gant nie ma środków nawet na prowadzenie postępowania upadłościowego!" No chyba jakaś pomyłka wszak Pan Prezes jeszcze przed pierwszym posiedzeniem Sądu Upadłościowego twierdził, że aktywa Gancika-Kancika przewyższają zobowiązania o 250 %. Czyli co po 6 miesiącach nie udało się zbyć tak cennych aktywów w takiej cenie aby była kasaka na prowadzenie upadłości. No jaja pełna parą
|
|
@ Gringoss Nie dokończone zdanie z ostatniego wpisu wszystko mi wyjaśnia. Nie zmienię swoich twierdzeń o mgle warszawskiej i nie tylko
|
|
@Gringoss A możesz coś napisać o warunkach emisji serii B.Np kiedy było walne uchwalające emisję tej serii?
|
|
@Gringoss Ja w przeciwieństwie do yayurek uważam, że faktycznie jesteś zwykłym posiadaczem obligacji rzeczonej spółeczki No ale o treści Twoich wpisów mogę również stwierdzić, że nie masz jeszcze 18 lat a dzisiaj w Warszawie musiała być mgła. No po prostu "naiwny jak dziecko we mgle" PS. jestem w Karpaczu i nie mam czasu na śledzenie pogody we Warszawie to odnośnie mgły
|
|
Spółka wypłaci należność z tytułu wykupu obligacji, gdy ich właściciel dostarczy zgodę swoich dziadków,pradziadków, prapradziadków oraz praprapradziadków (wszystkich) z notarialnie potwierdzonymi podpisami ale muszą one być złożone w 2014 roku. A co kto oszustom zabroni stawiać warunki
|
|
Oj pachnie upadłością likwidacyjną
|
|
A mi się teraz otworzyła
|
|
W skonsolidowanym jest strona z pasywami a w nich są zobowiązania. W jednostkowym zeskanowano dwa razy aktywa i ilość stron się zgadza a jakość raportu przy tym mocno ucierpiała Jak się połapią to wyślą korektę.
|
|
orzeczenia.wroclaw.so.gov.pl/c...$N/155025000001003_II_Ca_000174_2013_Uz_2013-05-20_002 Cytat: " Ewidencję obligacji posiadanych przez powoda prowadzi (...) Banku (...) S.A. z siedzibą w R. . Zgodnie z art.7 ust.1 13 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi prawa ze zdematerializowanych papierów wartościowych powstają z chwilą zapisania ich po raz pierwszy na rachunku papierów wartościowych i przysługują osobie będącej posiadaczem rachunku ." Tak więc orzeczenie zostało wydane w innym stanie faktycznym niż w przypadku Minox-u. Obligacje emitenta, z orzeczenia, nie były zdeponowane w KDPW. Obligacje Minox-u są zdeponowane w KDPW i są ( a może już były? Nie chce mi się sprawdzać) przedmiotem publicznego obrotu. W przypadku w/w orzeczenia wywodził moc dowodu nie wprost z ustawy o obrocie instrumentami ... ale poprzez analogię ( brak uregulowania w warunkach emisji tych konkretnej obligacji kwestii jaki dokument wskazuje właściciela danych obligacji) stwierdza, że wystarczającym dowodem może być " ... odpowiednie zaświadczenia z Biura (...) ," . Może ktoś posiada orzeczenie dotyczące obligacji zdeponowanych w KDPW w którym sąd nie mając świadectwa depozytowego przysądził roszczenie obligatariuszowi?
|
|
orekki napisał(a):...Inna sprawa, że jeśli ktoś niebacznie wysłał oryginał, to może wnieść sprawę do sądu mając zwykłą kopię.... Ocena dowodu należy do sądu, a są orzeczenia sądu pomyślne dla obligatariuszy w takim położeniu. No to życzę szczęścia w wywodzeniu skutków prawnych w oparciu o zwykłą kopię dokumentu. O ile sąd nie zażąda oryginału lub notarialnego odpisu to już na pewno uczyni to dłużnik. orekki napisał(a):... Cytat: Zgodnie z warunkami emisji obligacji strony pozwanej obligacje zapisane w ewidencji uważa się za przedstawione do płatności bez jakichkolwiek dodatkowych dyspozycji i oświadczeń Obligatariusza .Tym samym uprawnienia z obligacji strony pozwanej mogą być realizowane wyłącznie na podstawie zapisów na rachunku papierów wartościowych ,a zatem brak podstaw do przyjęcia by powód mógł wykazać swoje uprawnienia z obligacji tylko przedkładając świadectwo depozytowe .Zatem legitymacja formalna posiadacza obligacji wynika również z zapisu na rachunku papierów wartościowych .
To może jakiś sygnatura akt oznaczenie sądu
|
|
@robertokot25 Obyś miał rację ...ale z drugiej strony ktoś zanosił kaskę do Marcina P
|
|
Ogólna uwaga odnośnie wysyłania świadectwa depozytowego w "oryginale" do dłużnika.Świadectwo depozytowe ma określona datę ważności i następne świadectwo może być wydane po upływie tej daty. Jak nie posiadacie oryginały świadectwa depozytowego, bo wysłaliście go emitentowi, to nie możecie wykazać przed sądem,że emitent jest wam winien jakieś pieniądze. Tak więc gratuluję wszystkim,którzy wysłali oryginał świadectwa Wasz myszowaty.
|
|
@zgred Upadłość jest formą restrukturyzacji... Ale wiąże się z wypyrtkowaniem części wierzycieli
|
|
@yayurek Mam nadzieje,że twój ostatni wpis jest wyłącznie sarkastyczny. W innym przypadku mam taki cytat z Kazika, może nie dosłowny: "... czy kpi czy o drogę pyta..."
|
|
"Dodatkowo Emitent poinformował także o prowadzonych negocjacjach ze spółką Presto S.A. dotyczących sprzedaży znaku towarowego "Minox", w wyniku których w dniu 10 kwietnia 2014 roku doszło do podpisania umowy licencyjnej. Przedmiotem umowy licencyjnej jest udzielenie Emitentowi licencji na korzystanie z prawa ochronnego na znak towarowy „Minox”, w zamian za zobowiązanie do uiszczania na rzecz Presto S.A. opłat licencyjnych." Cytat z www.stockwatch.pl/komunikaty-s...Czy dobrze kumam? Firma nazywa się Minox a 10.04.2014 roku podpisała umowę licencji na wykorzystanie znaku "Minox" od firmy Presto. Znak jest pewnie zgłoszony w Urzędzie Patentowym ciekawe od kiedy? Czy aby to nie jest wyciąganie reszty kaski z "wydmuszki"?
|
|
Pidzej napisał(a):Gdyby to kogoś interesowało to kolejny termin wznowienia usługi Netmaks wg. pana odbierającego telefon w firmie Milmex to koniec maja. No to jest dobry znak jeszcze telefonów im nie odcięli.Jedno jest pewne można się do nich dodzwonić.
|
|
Uwaga chodzi o tymczasowego nadzorcę sądowego wyznaczonego przez Sąd Rejonowy Katowice - Wschód w Katowicach Wydział X Gospodarczy.A nie żadnego komornika. Właściwość rzeczowa tegoż wydziału sądu jest następująca: "właściwość rzeczowa: postępowanie w sprawach upadłościowych, naprawczych, o pozbawienie prawa prowadzenia działalności gospodarczej" Stosownie do co jest tu zapisane: www.katowice-wschod.sr.gov.pl/... Tak jak wcześniej pisałem zarządzik paści ze Sosnowca jest mistrzem świata w mówieniu nieprawdy i jednoczesnym nie kłamaniu. Mówiąc wprost jakiś obligatariusz mający dosyć czytania głupkowatych komunikatów spółki o bogatych wujkach z Izraela postanowił skrócić agonię sosnowieckiej paści.  I tyle w tym temacie.
|
|
@inwt W KPC jest mowa o : "Art. 747. Zabezpieczenie roszczeń pieniężnych następuje przez: 1) zajęcie ruchomości, wynagrodzenia za pracę, wierzytelności z rachunku bankowego albo innej wierzytelności lub innego prawa majątkowego; 2) obciążenie nieruchomości obowiązanego hipoteką przymusową; 3) ustanowienie zakazu zbywania lub obciążania nieruchomości, która nie ma urządzonej księgi wieczystej lub której księga wieczysta zaginęła lub uległa zniszczeniu; 4) obciążenie statku albo statku w budowie hipoteką morską; 5) ustanowienie zakazu zbywania spółdzielczego własnościowego prawa do lokalu; 6) ustanowienie zarządu przymusowego nad przedsiębiorstwem lub gospodarstwem rolnym obowiązanego albo zakładem wchodzącym w skład przedsiębiorstwa lub jego częścią albo częścią gospodarstwa rolnego obowiązanego" natomiast w komunikacie jest mowa " o zabezpieczeniu majątku Emitenta z roszczenia jednego z obligatariuszy, poprzez ustanowienie tymczasowego nadzorcy sądowego." Tymczasowy nadzorca sądowy jest umocowany w przepisach "prawo upadłościowego" Zarządzik miłej paści ze Sosnowca wie "jak prawdy nie powiedzieć i nie skłamać" Ale "nie zemną te numery Bruner"
|
|
Żaden wierzyciel nie będzie zainteresowany taki cudem inżynerii finansowej jak zaproponowany układ. Natomiast bank jako duży wierzyciel, poczuł się w obowiązku oficjalnie poinformować dłużnika, aby ten nie robił sobie jaj z wierzycieli.
|
|
@peterpz Jak żaden wierzyciel nie złożył wniosku o upadłość cudownej spółki? www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl..."MILMEX SYSTEMY KOMPUTEROWE Postanowienie Raport Bieżący nr 9/2014 Zarząd Milmex Systemy Komputerowe Sp. z o.o. informuje, iż powziął informacje o wydanym w dniu 8 kwietnia postanowieniu Sądu Rejonowego Katowice - Wschód w Katowicach Wydział X Gospodarczy, o zabezpieczeniu majątku Emitenta z roszczenia jednego z obligatariuszy, poprzez ustanowienie tymczasowego nadzorcy sądowego. Zarząd Spółki jednocześnie informuje, iż wartość z niezrozumiałych przyczyn czynionego zabezpieczenia stanowi 0,005% aktywów spółki, przy jednocześnie posiadanym przez roszczącego zabezpieczenia w postaci 150% wartości przedmiotowych obligacji z zastawem rejestrowym będącym w gestii Administratora Zastawu. Tym samym Zarząd Spółki wskazuje na celowe działania ww. osoby, prowadzące do sparaliżowania działania Spółki z oczywistą szkodą zarówno dla Spółki jak i dla wszystkich pozostałych wierzycieli. Jednocześnie Zarząd Spółki informuje, iż rozpoczęła się restrukturyzacja kapitałowa i inwestycyjna Spółki, we współpracy z funduszem Cameron Private Investment Ltd. Podstawa prawna: § 4 Załącznika nr 4 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane przez emitentów dłużnych instrumentów finansowych w alternatywnym systemie obrotu na Catalyst"
|
|
@artur251 Wynająć profesjonalnego pełnomocnika
|
|
Polecam lekturę artykułu w dzisiejszej "DGP" "E-afera,..."  Znając polskie organa ścigania to dopiero wierzchołek góry lodowej. www.gazetaprawna.pl/artykuly/7...Cytat:Jak się dowiedzieliśmy, po doniesieniu przez CBA śledztwo w sprawie wyłudzeń dotacji z POIG Działanie 8.4 wszczęła gliwicka prokuratura i już postawiła zarzuty wyłudzenia środków publicznych prezesowi lokalnej firmy telekomunikacyjnej. Jak potwierdziło nam CBA wartość tego skażonego zamówienia to 19,5 mln zł. Do końca 2013 r., zanim postawiono zarzuty, wypłacono około 10,7 mln zł. Wypłata pozostałej kwoty została wstrzymana z uwagi na toczące się śledztwo. Jak zapewnia Jacek Dobrzyński, rzecznik prasowy CBA, sprawa jest wielowątkowa i rozwojowa. Kod:mod: dodawaj linki do źródeł i odpowiednie do kontekstu cytaty
|
|
Najskuteczniej jest zabezpieczyć się zająć na nieruchomości dłużnika. Mam 100 % skuteczność w takim przypadku.
|
|
Po skanach zamieszczonych przez anty_teresa pozostaje wyłącznie art.299 KSH.Może członkowie Zarządu maja coś na siebie. Trzeba pamiętać, że dokumenty zamieszczone w poście anty_teresy dotyczą jednej osoby (jakaś rzutka kobita samo ich tramosiła w Sądzie Pracy). A gdzie inny, niepracowniczy, wierzyciela?
|
|