PARTNER SERWISU
zznqysyl
55piotras

55piotras

Ostatnie 10 wpisów
W portfelu Forbesa p. Łapiński (Total FIZ) twierdzi że wszystko co poniżej 10zł to okazja :)

Nie na Newagu.

Masówa zapisuje się ne Energę.

Zapisałem się na akcje Asseco serii J, do wczoraj miałem pakiet Asseco PDA a dziś mam Softb PDA. Ktoś wie o co chodzi?

k201244 napisał(a):
laickie pytanie,....kiedy pozycja na rachunku ASSECOPL-PNE "scali sie" z normalnymi akcjami?

Podczepię się i również poproszę o odpowiedź...

Masz 40% w plecy i piszesz komuś "wyrazy współczucia" :)

Wielu ma nadzieję, że jescze ten jeden raz OIL podskoczy i wtedy wyjdą na swoje a znając psychikę ludzką jak będzie te 20zł to ci co kupili po 13 czy po 10 będą czekali na 30 a tymczasem szybciej będzie powrót do dychy.

Lepiej ustaw S na 20zł i tu nie zaglądaj.

Dokładnie, wstawią na Mazowszu jakieś pudełko za 2mln i od razu informacja.

Kontrakty za kilkaset baniek nie ruszały kursem więc takie coś nie ma wpływu...

Miał nie sprzedawać ostatniego pakietu za mniej niż 23 a sprzedał za 21,3. Jak będzie zwała a budżet się nie będzie domykał to i za 18zł puszczą...

Znając Grada to wszystkiego się możemy spodziewać. Nawet sprzedaży po 18zł jak będzie trzeba...

No i póki co wygrywa Kulczyk...

Do końca roku ma być wezwanie na 100% akcji spółki.

Kiedy jest zwrot kasy z redukcji?

A jak będzie sprzedaj? :)

W ostatnim dniu przed lock upem (15.10) akcje chodziły prawie po 400zł. Dziś mamy poniżej 370zł...

A może ci co zapisali się na PZU realizowali zyski by przesiąść się na GPW?

A może nie przebijemy 368,50zł z 26.08?

Ktoś wie kiedy Eureko ma sprzedawać swoje papiery?

Echinos napisał(a):
Nie wystarczy. Do zapisu potrzebna jest gotówka na koncie. Nie można zapisywać się z należności. Zobacz sobie po ilu dniach pojawia ci się na koncie gotówka po sprzedaży akcji.

Jest to zresztą wyszczególnione w ofercie publicznej.
Cytat:
Pokrycia zapisu nie mogą stanowić należności ze sprzedanych, ale nierozliczonych akcji.

za www.mbank.pl/indywidualny/inwe...

Faktycznie, znalazłem taką informację.
Ale mogę stwierdzić że Alior wprowadza mnie w błąd. Gotówki mam 0zł, dziś sprzedałem pakiet żeby mieć na GPW a system mnie normalnie wpuszcza (tzn. pozwala mi kupić 100 akcji GPW). Pozostaje mi jedynie wpisać sms w okienko... Chciałem to zrobić w środę...

Dlaczego uważasz że już jest za późno? Przecież wystarczy sprzedać w środę i od razu zapisać się na GPW...

Nie jestem jakoś super doświadczony ale wydaje mi się że jako ktoś sprzedaje 1mln pp za 5gr i ma opcję "wszystko albo nic", a ktoś chce kupić tylko 500tys pp za 5gr to transakcji nie będzie.

BTW: ile trzeba mieć pp żeby dostać jedną akcję?

Edit: ok, znalazałem: 15pp = 1 akcja.

Racja, już poprawiłem. Przy liczeniu ceny akcji ustaliłem ja na 5,31 a nie 5,13zł :)

Spokojnie...

Poza tym w prospekcie emisyjnym Tauronu przewidziano tzw. opcję stabilizacyjną. Polega ona na skupowaniu akcji Tauronu na giełdzie przez wynajęty do tego bank inwestycyjny, gdyby cena miała spaść poniżej ceny sprzedaży. Taka stabilizacja kursu jest standardem na świecie przy dużych ofertach. Opcję stabilizacyjną Tauronu przewidziano na 30 dni.

Typuję ok +6% czyli 5,46zł na zamknięciu.

Czyli żeby zarobić całą dywidendę to kupując akcje po 16zł muszę sprzedać je za 17,50 (17,50 - 1,50 = 16)?

Załóżmy że w poniedziałek na zamknięciu kupię akcje za 16zł. Uzyskuje prawo do dywidendy 1,50zł na 1 akcję. Jeśli we wtorek rano kurs się nie zmieni to będzie wynosił 16zł czy 14,50zł?

Wolę robić niż pisać ale się tym razem odezwę. Wziąłem kilka dni temu trochę za 21,90. Nawet jeśli nadal jesteśmy w trendzie spadkowym to jednak kilka procent na wzrosty mamy miejsca. Jeśli przebijemy linię trendu to może spełni się rekomendacja BRE (a do tego mamy jeszcze ok 25%) :)

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 27 listopada 2015 14:00:51
Liczba wpisów: 27
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,192 sek.

wmfejmxs
scujrnww
nytpskxy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dcxcirwh
jaewvrzh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat