PARTNER SERWISU
giakedvd
fantom

fantom

Ostatnie 10 wpisów
Oczywiście że nie podał. Mówił coś o zbliżaniu się do pięciu zer. Dla porównania prezes City Interactive parę dni po premierze był wstanie podać ile już kopii zeszło.

store.steampowered.com/app/224...

A jednak jest, pytanie na jak długo.

Dobra robota.

Planujecie jakiś raport sprzedaży publikować? Jeśli tak to kiedy.

Pozdrawiam.

kobieta z lasu napisał(a):
@fantom
Co racja-to racja. Jednak gdyby wszedł nowy inwestor to kasy by trochę przybyło nie ma co mówić:) Co oznacza, że byli pracownicy otrzymają zwrot pieniędzy w końcu. Dlatego dziwię się, że nie cieszą się z decyzji dodruku- przecież to dla nich okazja do odzyskania pieniędzy:)
Co do reszty planów na razie jeszcze myślę co z tą spółką zrobić:) - czekam na tego inwestora i coś tam postanowię.

Dodruki jednych cieszą innych nie, kto typa zna ten wie że nawet jak kase będzie miał to nie odda po dobroci. Taki już z niego prezes. Co dalej czas pokaże :P

No dobrze dobrze wszystko ładnie fajnie. Jak jestem ciekaw kiedy będą pieniądze wreszcie bo byli pracownicy czekają na te 500k które NGS jest im winny, i nieudawajmy jak prezes że ten problem nie istnieje, komornicy solidnie się już za to wzieli i puki co bezskutecznie bo poprostu ściągać należnosci nie ma z czego. Bankrut.

I wypada tu jeszcze o czymś powiedzieć bo pewne dyskusje są niepotrzebne. Są spółki solidne i zarabiające i dzięki temu są wzrosty co jest normalną i zdrową sytuacją. W tych drugich takich jak NGS sztuczka polega jedynie na tworzeniu tak dobrej fikcji że kasa będzie zeby kurs poszedł co przyciagnie inwestorów ( tych duzych ) którzy gotówke do firmy włożą po to zeby zapodać papier leszczom na nc kupującym marzenia. Gotówka zostanie spalona przez zarząd no a potem nic tylko powtórke robić, siać propagande kurs w góre leszcze biorą. Ile tak można niewiadomo ;) Więc w drugim przypadku chyba dyskusja o produkcie i o jakiś przychodach jest marginalna gdyż nie o to tu chodzi.

binky binky binky binky

Nie no w totka ludzie czasem też wygrywają ( podobno ) więc nic tylko pogratulować jak się udało. Bo tu niestety działa tylko głupiutkie szczęście, fart i nic więcej. Myśląc logicznie zysków ze Steama będzie naprawdę niewiele, zważywszy na to że spółka nie ma pracowników, nowego produktu w produkcji, kupę długów to upadłość jest nieunikniona. Ale jak się komuś udała ta spekulacja no to cóż, gratki dla nich :) Szkoda tylko znów tych co od nich ten papier kupią i zostaną z niczym. wave

Cytat:
megaleszczy i dawców kapitału

mathu ma racje. Mało kto ogarnia jak jest źle. Rada chyba jednak coś tam wie i chcą poprostu posprzątać trochę bałagan żeby się wiecej leszczy nie znalazło takich jak oni ;]

Cytat:
btw: Nicolasgames coraz ciekawsze rzeczy opycha na allegro... allegro.pl/show_item.php?item=...

A to dobre aż sobie do nich zadzwonie , moze sam pan prezes odbierze i cos tam zdradzi co zamierza ;]

A tak generalnie to oni chyba juz wszystko sprzedali. Ciekawe czy chociaż ci studenci tam jeszcze są o których mowa w poprzednich postach. Bo juz nawet w to wątpie. Tak jak mówiłem, spółka widmo.

Nie zdązyłem sie jeszcze zagłebic w dokumenty ale tak czy inaczej moje źródła donoszą ze końcem roku jest kolejna emisja. Pozdrawiam.

kfahoo napisał(a):

wrzuciles linka i nie sprawdziles czy dziala? nie mogles od razu poprawic?

No nie sprawdził tak samo jak NGS nie sprawdza swoich raportów i linków które do nich podaje, bo Dr Acula to ich człowiek, co wyraźnie widać.

Co do spółki, to dyskusja wydaje się zbędna, na każdną nawet małą produkcje potrzeba kupe kasy. Skoro spółka nie ma na bierzące drobne wydatki to z czego zaplaci ekipie. Druga sprawa jakiej ekipie? Do tego trzeba specjalistów a tam jest teraz raptem pare studentów którzy nie maja o tym zielonego pojęcia. Spółka pozostanie widmem nierobiącym nic i siejącym propagande, xbox nic nie da bo kto kupi slaba gre i zaplaci za nią zapewne wicej niz kosztowala pcozatkowo na pc ? No bez sensu. Swoją droga jestem ciekaw jak dlugo będą tak ciągnąć bez żadnej przyszłości, bez kasy i pracowników.
I bynajmniej nie jest to nagonka tylko fakty.

Pozdrawiam.

kombinujecie panowie wyżej :P ja może przytoczę ciekawy punkt raportu 8.6

'Podsumowanie i dodatkowe informacje dotyczace badanego sprawozdania

Sprawozdanie finansowe za rok 2011 zostało sporządzone przy domniemaniu kontynuacji.
Niekorzystnie kształtujace sie wskaźniki charakteryzujace działalnosc finansowo-ekonomiczną Spółki mogą spowodować trudności w kontynuowaniu spółki.'

fakt ze to za 2011 a teraz w 2012 juz nie ma kosztów jakim byli pracownicy wiec sie poprawi wszystko ale czy to zmienia perspektywy? Pozdrawiam.

Smiech na sali z tym fx, szczerze w to wątpie ale, Pan Tomasz Tokarski który jest członkiem rady nadzorczej NGS ma taki interesik zajmujący się własnie FX. ;] Aczkolwiek nie jestem pewien czy to ten sam pan.

Cb Global Trading Polska Sp. z o.o.

Pozdrawiam.

Z tego co ja wyczytalem przy nakladzie CDA około 150k to jak dostaną 0,50gr za kazdy to bedzie wsio. Podejzewam ze nawet mniej, bedą mieli conajwyzej na te pare osób co tam siedzą na miesiąc wyplat ;]
i to co napisal kolega, skoro na pc jest za free po co ktos da 100zł za to zeby pograc na xboxie ?:P Nieoszukujmy sie to jest wtopa, i to tylko ratowanie sie sprzedaza do gazet. Pozatym gdzie nowe produkty, jakies produkcje ? Bedą ciułać hajs na takiej sprzedazy do gazet i co to maja byc perspektywy ?:P milion innych ciekawszych spółek jest.

pozdrowienia dla tmng ;]

Wszystko jasne :) ciekaw jestem jak się ustostunkuje to tego newsa pan Dr Acula. Swoją droga ile spółka może zarobić lub ile dostała pieniedzy za wrzucenie tego do CD action ? Ktoś próbuje pospekulować liczbami?

No ale co ty chcesz, przeciez prezes nie umie tego zrobić, bo się po prostu nie zna. A że jest to celowa manipulacja na jego kozysc to tym lepiej wiec po co to zmieniać :P Ten NC to bałagan ze az strach.

bernie napisał(a):
polecam "market wizards" jak jeszcze nie czytaleś

Myślę że nie dostaniesz od nikogo gotowego profilu "tradera" tzn ile zarabia, jak wygląda i w jaki sposób i czym handluje ile ludzi tyle historiiWhistle

rozumiem, chodziło mi wsumie nie o tyle dokladnie co i ile i jak, ale o namacalne dowody ( osoby ) które się tym zajmują profesjonalnie. :) thx za linki.

wiadomo ;] pozatym pewnie mozna ich policzyć na palcach jednej ręki :D

Siema, moze troszke głupawe pytania będe miał ale nie mam zkim porozmawiać i zapytac więc piszę tu.

Generalnie chciałbym sie zapytac czy ktoś zforumowiczów trejdingiem zajmuje się profesjonalnie, tzn handluje akcjami, cfd, walutami, towarami, na wlasny rachunek, tudzież robi to dla jakiejs instytucji. Fajnie by było gdybyscie chcieli coś o tym powiedzieć. Próbuję sie dowiedzieć czy są osoby dla których to poprostu działa. Ile są wstanie zarobić srednio w miesiacu/roku z handlu ( pomijam wydawanie ksiazek ;] i robienie szkoleń ;] itp itd. )

Jeśli działa to fajnie by bylo gdyby ktoś chcial się tym podzielić co dokladnie działa, czym handluje zazwyczaj dlaczego, jakich uzywa narzedzi ( programów, brokerów ) itp itd.

Czy jest to forex, giełda, jakimi kwotami obraca.

Czy trejderzy tworzą grupy, cos w stylu team speaka, badź trejdują razem w jakims wynajetym biurze.

Będe wdzięczny za chęć podzielenia się z forumowiczami waszym doswiadczeniem i wszelkimi informacjami o które tutaj chciałem zapytać, jeśli ktoś nie chce publicznie to fajnie było by na priv. Pozdrawiam i z góry thx.

Cytat:

a tak na marginesie to Majka właśnie ogłosił koniec prac nad wersją na xbox360

www.playmakers.tv/video-afterf...

Dr Acula. Czego on to już nie ogłaszał. Podałeś ile sie sprzedało na PC, i co ci da tyle samo sprzedazy na xboxa ? Drugie tyle straty ? Pozdrawiam.

Cytat:
Powiedz skąd wezmą kilkanaście milionów zł na kolejną produkcję? To jest najlepsze pytanie dla fanatyków NGS.

z emisji. moze obligacje :P teraz sa w modzie ;] jak zarobią mln to spokojnie wykupią :P pozdrawiam.

generalnie nie mialem na myśli CFD, chyba nierozumiem tutaj dokladnie jak to działa.

Weźmy na przykład zagraniczne platformy do handlu na nyse czy nasdaq, jak trade station, nie uzywam tam cfd do akcji , mimo to zeby wejsć na krótko wystarczy sprzedac dana ilosc akcji i juz, mówie tu platformie wlasciwie, kilkam sell i po robocie, na gpw to nie jest zdaje sie dzis mozliwe. U nas na krótko to moge albo duzy pakiecik pozyczyc i zrobic tego shorta albo uzyc CFD , zgadza się ?

Byłbym wdzieczny za sprostowanie jesli cos z tego co mówie odbiega od rzeczywistosci :)
Pozdrawiam.

Witam.

Mam pytanie odnosnie nowego systemu giełdy który ma zastąpić warset. Czy da nam on możliwość krótkiej sprzedaży tak jak to wyglada teraz na rynkach zagranicznych ? kilk sell i już ? :] Jeśli nie to czy giełda przewiduje wprowadzenie wogóle w jakims przewidywalnym terminie takich usprawnień systemowych ?

Pozdrawiam i z góry thx za odpowiedzi.

Genialnie wyliczone panie Dr Acula. Jak pan to obliczył, czyżby insider ?:P

Tak na poważnie to strasznie jestem ciekaw całych wyników finansowych, i co spółka dalej zamierza robić. Jakieś informacje konkretne by sie przydałby. Pozdrawiam i czekam :)

Dołączam się do tematu też jestem zainteresowany obrotem papierami z NYSE , NASDAQ, min interesują mnie ETFy.

Interactive brokers, testowałem demko i generalnie ich platforma jest słaba , jesli ktos tylko długoterminowo próbuje szczęścia to byc moze wystarczy, bo tanio jest, ja bym chciał mino wszystko coś co działa troche lepiej.

Słyszalem też o Trade Station ale to chyba droższa opcja.

Takie pytanie, czy tacy brokerzy przechowuja normalnie papiery u siebie, i można real rachunek założyć z polski i nie bedzie to problem ? Z góry thx za odpowiedź i pozdrawiam. :)

Cytat:
W mojej opini te planszowki czy gry karciane to kiepski pomysl. NGS to maly zespol i powinni zrobic jeden solidny produkt zamiast sypać gniotami na wielu rynkach.

Czy spółki z new connect publikują w swoich raportach ilość zatrudnianych pracowników? Myśle że jakoś pomija się te dane a zapewne mają one wpływ na prowadzone projekty. Pozdrawiam.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 1 listopada 2013 23:25:40
Liczba wpisów: 26
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,295 sek.

yosamlas
ivuclqyb
hnzcrdqt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rbublmqa
dtvujysw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat