PARTNER SERWISU
nstjojfs
balbinka29

balbinka29

Ostatnie 10 wpisów
Z reguły wyniki są zbliżone dla pierwszych pięciu-sześciu OFE, ale im dalej w rankingach tym te różnice są większe. Zależy też jakie dane analizujemy.

Transfer, czyli przelanie środków zgromadzonych na dotychczasowym koncie OFE do nowo wybranego funduszu, jest faktycznie w lutym. Ale nie ma potrzeby czekać do lutego, można wniosek wysłać już teraz.

Zobaczymy co pokażą rankingi na koniec roku. Nasze pensje mogłyby tak wzrosnąć o 10%, byłabym bardziej zadowolona.
Fundusze emerytalne to inwestycja długoterminowa, nie ma co liczyć na duże zyski w pierwszych okresach, ale czeka nas kilkadziesiąt lat odkładania.

Tak czy tak to składka na ubezpieczenie emerytalne się nie zmieniła, tylko ta część oddawana do OFE zmalała. Ale lepiej jak te pieniądze pracują niż leżą. Z tego co czytałam, to aktywa OFE od początku roku wzrosły prawie o 10%, co dobrze wróży.

W 2017 wzrosną do 3,5%.
Później ciężko dowiedzieć, bo doniesienia o planowanych zmianach są częste.

To akurat najmniejszy problem, grunt to dobrze wybrać, śledź rankingi, czytaj wiadomości, skoro trzeba wybrać, to lepiej wybrać najlepszą opcję.

Zmiany są bezpłatne, no i nie musisz się spotykać z agentem.

Wyniki faktycznie robią wrażenie, ale szanse myślę, że są, bo śledzę ranking co jakiś czas i pozycja lidera już dwukrotnie uległa zmianie. Z zamieszczonych tam komentarzy można wywnioskować, że dobrze jest trzymać się ustalonej strategii.

GO4X_e-rzecznik napisał(a):
Warto również przed finalnym zdecydowaniem się na daną platformę zainstalować sobie wersję demo i przećwiczyć swoje możliwości.

Zauważyłam, że zdania co do wersji demo są podzielone i cześć graczy woli od razu zaczynać na realnym kapitale, bo więcej się można nauczyć.

Czytałam, że będziecie robić jakiś konkurs i wystarczy wpłacić tylko 500 zł, żeby wejść do gry. Możesz coś więcej na ten temat napisać?

Na forex-nawigator.biz jest sporo ciekawych wątków. Warto się zaopatrzyć w jakasliteraturę, np. "forex dla bystrzaków", albo popatrzeć na stronach brokerów, przeważnie mają zakładki z ogólnymi informacjami o forex.

Też szukałam i faktycznie czytałam, że zarówno na BOŚ jak i GO4X można grać na mikrolotach. Dobra sprawa dla początkujących, choć znalazłam i negatywne opinie. Nie ma takiego dużego ryzyka. Poza tym minimalny wkład na wejście nie jest taki wysoki.

Ale dla początkującego gracza mikroloty to moim zdaniem dobre rozwiązanie, zwłaszcza jak już zaczyna się grać własną gotówką. Przynajmniej można potrenować własne reakcje i zachowania, poczuć mały dreszczyk emocji. Zyski nie są duże ale i ewentualne straty tak szybko nie zniechęcają.

Skoro nawet nie trzeba wychodzić z domu, to tym bardziej warto skorzystać. Wiadomo, że nie każdy ma czas, a na forex trzeba go trochę poświęcić, ale przecież tych szkoleń jest sporo.

Ja bym się chętnie na takie szkolenie przeszła, zawsze jakaś ta wiedza zostanie. Tym bardziej, że jest bezpłatne, przynajmniej nie będzie wyrzutów sumienia, gdy szkolenie nie spełni moich oczekiwań.
Co do poziomu wiedzy uczestników, to niestety tak jest, nie widziałam nigdzie ofert szkoleń na które jest jakąś weryfikacja, kto ma jaką wiedzę.

Zaczynając przygodę z forex staraliście sie jakoś iść etapami? Najpierw literatura, później nauka poprzez praktyką i powrót do literatury, stopniowe powiększanie wiedzy czy może od razu platformy inwestycyjne i gra na demo?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 18 listopada 2012 17:28:18
Liczba wpisów: 13
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,355 sek.

ogkrmnqa
zozekylj
hildnzxh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
utmglwwk
bnipdipz
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat