Temat:
ALTA
Sprzedaz iwestycji ruszyła. Mam nadzieje że wreszcie cos zacznie sie dziac. W najnowszym wywiadzie Moritz zapewnia że zainteresowanie inwestycja jest bardzo duże i na początku wrzesnia maja pojawic sie pierwsi mieszkańcy. Link do reportażu www.youtube.com/watch?v=jXE5hl...
|
|
Temat:
MFO
Debiut MFO w odróznieniu o dwóch ostatnich może byc całkiem udany. Nieudany debiut Energi odstraszył pseudoinwestorów którzy zapisuja sie na akcje, tylko po to aby sprzedać na otwarciu (bez względu na cene) a wg mnie to jest jeden z powodów tak mocnej dzisiejszej przeceny CPGroup. Będe sie przygladał debiutowi.
|
|
Temat:
ALTA
Skoro jest to tak innowacyjne przedsięwzięcie, ciekaw jestem czy spólka stara się lub zamierza starać o jakieś dotacje unijne. Pod koniec przyszłego tygodnia zamierzam wybrać się na miejsce "nowego Siewierza" aby naocznie zobaczyć jak wyglądają prace. Być może uda mi się także spotakć z przedstawicielem spólki i porozmawiać o inwestycji. Po powrocie wrzucę kilka zdjęć i opisze pokrótce czego się dowiedziałem.
|
|
Temat:
ENERGA
Redukcja troche ponad 70%. Też mam 453 akcji, a zapis był na 1500.
|
|
Temat:
NEWAG
No to jutro sie okaże jaki debiut bedzie mial Newag. Fundusze ladnie sie obkupiły, duzi kupowali po 20,50, indywidualni dostali po 19 ale z redukcją ponad 90%.
|
|
Temat:
NEWAG
Czy wiadaomo juz kiedy debiut?
|
|
Elemental spadł do 2,77zł, ciekawe jak w takim wypadnie oferta publiczna?
|
|
Temat:
ALTA
TUP już nie jest TUP tylko ALTA S.A. Zmiana nazwy jest jednym z elementów przyjęcia przez nowej Strategii Rozwoju Spółki na lata 2013-2020. Zgodnie z nią Spółka skupi się w najbliższych latach na budowie pierwszego zrównoważonego miasta w Polsce - Siewierz Jeziorna. Teraz czekam na nastepny krok nowej strategii czyli sprzedaż nieruchomości komercyjnych i skup akcji własnych. Ciekawe jest to że za 1/2 tego co ma wpłynać na czysto do kasy, spółka mogłaby wykupic cały free float przy cenie za akcje 8zł.
|
|
Temat:
QUMAK
"Nie mamy obecnie żadnych toksycznych kontraktów, także spodziewamy się zdrowych wyników. Nasza strategia zakłada osiągnięcie w 2016 r. rentowności netto na poziomie 5,7 proc. Myślę, że w tym roku nasza rentowność netto powinna przekroczyć 3 proc.” - dodał. Na koniec grudnia 2012 r. backlog Qumaka na lata 2013 i 2014 miał wartość ponad 470 mln zł. Był to największy backlog na początek roku w całej historii spółki. Kod:mod: usunięto zdanie niezgodne z regulaminem www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...
|
|
Temat:
ACTION
|
|
Temat:
QUMAK
Allianz OFE i DFE mają ponad 5 proc. głosów na WZ spółki Qumak Allianz Polska Otwarty Fundusz Emerytalny i Allianz Dobrowolny Fundusz Emerytalny zwiększyły zaangażowanie w akcjonariacie spółki Qumak i mają 5,67468 proc. głosów na jej WZ - podał Qumak w komunikacie. www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...
|
|
Temat:
RELPOL
|
|
Temat:
ALTA
Kurs wyrwał się z marazmu, przebił 2 zł i ciągnie w góre. Wg mnie wyniki za IVQ mogą mile zaskoczyc zwłaszcza ze w analogicznym kwartale 2011 spolka miala spora strate. Ponadto nad społką wisi jeszcze skup akcji, z ktorym zarzad sie wstrzymuje.
|
|
Temat:
RELPOL
|
|
Temat:
ACTION
Aiton Caldwell S.A. (Spółka) informuje, że w dniu 19/04/2012r. otrzymała zawiadomienie od pełnomocnika Bridge20 Enterprises Limited (Cypr) o nabyciu w dniu 16/04/2012r. 14.179 akcji Aiton Caldwell SA, z zastrzeżeniem, że skutek przejścia własności akcji nastąpił z dniem 17/04/2012r. www.stockwatch.pl/komunikaty-s...Kod:[mod: forum nie służy do przeklejania informacji bez własnego komentarza i nie jest czytnikiem rss - nie mamy nic do powiedzenia to nie mówimy]
|
|
Temat:
ACTION
Zarząd ACTION S.A. przekazuje niniejszym do publicznej wiadomości prognozę wyników, jakie Grupa Kapitałowa ACTION S.A. planuje uzyskać w roku 2012. Przychody ze sprzedaży: 3 309 626 tys. zł Zysk netto: 47 328 tys. zł www.stockwatch.pl/komunikaty-s...
|
|
Temat:
WASKO
Czy już coś wiadomo na temat negocjacji ktore maialy zakonczyc sie 6 kwietnia?
|
|
Temat:
CORMAY
Dzis spolka silnie wzrosła, myslicie ze to początek trendu wzrostowego czy tylko odbicie po silnych spadkach. Kurs przebił linie trendu spadkowego więc chyba powinno byc dobrze.
|
|
Temat:
ABCDATA
To urywki z artykułu dotyczącego ABCDATA "...Pozytywne ruchy dostrzegli i docenili w piątek dopiero analitycy z DM BZ WBK. Ich zdaniem przełamanie bariery na 2,65 zł oraz przebicie szczytu na 2,75 i 2,98 zł otworzy drogę do dalszych wzrostów do ceny powyżej 3 zł. " "...Spółka mimo silnej konkurencji na rynku oraz słabych prognoz dobrze poradziła sobie w ostatnim roku. Wynik finansowy po odjęciu zdarzeń jednorazowych pozostał na poziomie zbliżonym do prognoz. Firma chce rozszerzać działalność, głównym kierunkiem ekspansji jest rynek węgierski. Tempo założone na najbliższy rok może się okazać mordercze, wzrost obrotu ma wynieść 10-15 proc. i przy 5-6 proc. dla całego rynku IT. Zadłużenie z tytułu z kredytów i pożyczek bankowych spadło na koniec grudnia do 202 mln zł przy 236 mln zł w 2010 r. Patrząc na aktualną wycenę ABC Daty widać jeszcze trochę niedowartościowania. Spółka mimo dobrej rentowności wyceniana jest z niewielką premią majątkową. C/Z pozostaje na poziomie 5, zaś EV/EBITDA jest nieco poniżej średniej sektora. " www.stockwatch.pl/wiadomosci/k...
|
|
Kolejne ciekawe infoe ze spolki, może poruszy kursem. www.stockwatch.pl/komunikaty-s...Cytat:Zarząd Gremi Solution S.A. (Emitent, Sprzedający) informuje, że w dniu 15 marca 2012 roku Spółka zawarła z WS INVESTMENTS LIMITED, spółką prawa maltańskiego z siedzibą w Sliema, Malta (dalej: Kupujący, Cesjonariusz) następujące opisane poniżej umowy, w przedmiocie całkowitego rozliczenia wierzytelności Gremi Solution S.A. wobec Silesia Capital Fund S.A. (dalej: SCF, Dłużnik) z siedzibą w Tarnowskich Górach, tj. wierzytelności w łącznej kwocie 17 849 045,64 zł. Wobec SCF toczy się obecnie postępowanie w przedmiocie ogłoszenia upadłości z możliwością zawarcia układu przed Sądem Rejonowym w Gliwicach XII Wydziałem Gospodarczym do spraw upadłościowych i naprawczych Kod:mod: dodawaj cytaty do linków
|
|
Temat:
ABCDATA
No wreszcie cos się ruszyło na spólce, ładne wzrosty, ktos wie czym spowodowane?
|
|
Chyba korekte mamy za sobą , teraz znowu rajd.
|
|
|
|
Temat:
RELPOL
Czy wiadamo wam coć na temat wezwania na akcje relpol? Na innym forum przeczytalem taki wpis:
"Troche poczytałem, przeanalizowałem podobne wezwania z ostatnich lat, sprawdziłem jak zachowuja sie duże fundusze przy takich wezwaniach tzn za jaką cene są sklonne oddąc akcje. Relpol to dobra spólka, dobrze zarządzana, nie zadłuzona i r/r poprawiajaca wyniki finansowe. Aby IDM oddał akcje Ambroziakowi cena w wezwaniu musi byc conajmniej równa wartości ksiegowej tj, 6,60zł. Jednak aby wezwanie sdoszło do skutku zazwyczaj cena jest z bonusem min. 10%. (+ dodatkowe 0,66zł ) Tylko taka cena daje minimim gwaracji ze wezwanie sie powiedzie. Dalej jednak twierdze ze wezwanie to gorsze wyjscie dla posiadaczy akcji. Osobiscie wolałbym aby wezwania nie było a spóla po roku dała mi zwrot z inwestycji okoo 50-70% (przy założenie ze na GPW wraca koniunktura)"
Co o tym myśleć?
|
|
Temat:
RAEN
20 marca IQ poda wyniki za rok 2011. Macie jakieś podejrzenia jakie będą?
|
|