PARTNER SERWISU
ryheecbj
dombi89

dombi89

Ostatnie 10 wpisów
Chiny obniżają stopy rezerw obowiązkowych...
Cytat:
Ludowy Bank Chin ogłosił w sobotę, że po raz kolejny obniża stopę rezerw obowiązkowych dla małych i dużych banków

więcej na bankierze

Moje wątpliwości zostały w mniejszym lub większym stopniu rozwiane przez wypowiedź pana Prezesa, a inni użytkownicy tego zacnego forum... co o tym myślicie?

W zależności od dyspozycji dnia;)
www.youtube.com/watch?v=WdxRmc...

czasem

www.youtube.com/watch?v=BfOdWS...

Keynes mówił coś o "zwierzęcych instynktach"...

Kov-ołaju nasz, ile studni masz ... heh;)

Ciekawą opcją jest kanadyjski:
http://waggle.ca

fajny temat dyskusji, tylko chyba niepotrzebnie zszedł na tematy związane z militariami... choć nie oszukujmy się potęga gospodarcza w rozumieniu czy to chińskim czy rosyjskim czy też i amerykańskim wiąże się nierozerwalnie z dążeniem do potęgi militarnej... Militaria wiążą się jednak technologią... a z tym mówiąc delikatnie Chińczycy maja na bakier. Póki co mogą tylko imitować. Od Stanów owszem są uzależnieni ale to będzie trwało póty, póki się nie dorobią poważnej konsumpcji u siebie. Co do technologii Rosjanie niedawno pokazali rozbijając się w górach, jakie samoloty potrafią zrobić...
Chiny mają dużo problemów, o których nie chcemy słyszeć. Wszechobecna korupcja, podział na klasy, niski poziom edukacji i wiele, wiele innych problemów dotykających zdecydowaną większość społeczeństwo. Mamy do czynienia z bardzo szybko posuwającą się polaryzacją, to nie doprowadzi do niczego dobrego, a bynajmniej nigdy nie prowadziło.

a tak BTW mamy na przykładzie "bojkotu" ukraińskiej części euro fajnie ukazane jak wiele jest w nim obłudy, gdyby wszystkim tak bardzo zależało na prawach człowieka to ani w Chinach ani w Rosji na Olimpiadzie nikt by się nie pojawił...

Przyłączając się do dyskusji... również nie żałuję, że zajrzałem do ""Reminiscences...", co prawda każda przeczytana pozycja wzbogaca, ale do tej warto zajrzeć

Po prostu kwota emisji w połączenia z wynikami z poprzednich lat wydaje mi się zbyt duża jak na przedstawione cele:
- poszerzenie oferty o urządzenia aktywne
i pasywne do sieci światłowodowych
oraz profesjonalnych radiolinii
- produkcja urządzeń o innowacyjnych cechach
do sieci bezprzewodowych
- zakup lokalu handlowo-magazynowego

Chyba, że drugi wdrożenie produkcji jest takie kapitałochłonne?

Znalazłem info w sieci, że na NC wchodzi kolejna spółka, tym razem zajmująca się dostawą urządzeń i osprzętu do budowy sieci bezprzewodowych. O tyle Ciekawa sprawa, że ostatnie trzy lata kończyli na dość sporym plusie jeśli chodzi o zysk netto... 610 609,52; 388 608,36 i 493 551,13 (co w przypadku NC nie jest zbyt częste) ale i apetyt mają dość spory bo emisja jest przewidziana na 1,875 mln zł. Nie koniecznie jestem jednak przekonany co do ich celów inwestycyjnych... bo wydaje mi się, że są jakoś nie adekwatne względem wyników finansowych i kwoty jaką chcieliby pozyskać

Zapewne m.in. na ten nowy wyciąg potrzebują gotówki. Chociaż więcej pochłonie zapewne inwestycja w Zgorzelcu (dlaczego tam...?)
Co do innych wake parków to raczej nie są konkurencją dla Wake Park SA w tym sensie, że przecież nikt z Wrocławia nie będzie jechał do Krakowa na wakeboard, no i tak jak napisano wcześniej
Cytat:
Sztuką jest sprzedawać coś lepiej od innych i mieć z tego gotówkę.
Wydaje mi się (wniosek po przeglądzie stron internetowych innych miejsc tego typu), że wrocławski Wake Park chce się rozwijać (w sensie hostel, imprezy red bulla i inne towarzyszące), reszta zatrzymała się na samym wakeboardingu(brak motywacji w postaci zysków?)

Teoretycznie są pierwsi w Polsce... więc nie konkurują z nikim jeśli chodzi o sam wakeboarding, a latem w takim Wrocławiu woda jest atrakcją samą w sobie. A czy mają pomysł na rozwój... piszą tak:
Cytat:
Wake Park SA ma w planach budowę sieci WakeParków - początkowo na terenie województwa dolnośląskiego, a w dalszej perspektywie w całej Polsce. Strategia rozwoju na rok 2012 przewiduje również zagospodarowanie terenu w obrębie WakeParku, m.in. budowę hostelu, campingu i restauracji.

tylko tak jak pisałem wcześniej, w moim mniemaniu wszystko może się rozbić o sezonowy charakter biznesu... chyba że w zimie będą jeździć po lodzie... ale wtedy łatwo wpaść w poślizg...

Niedawno(5 kwietnia) w TVN CNBC był wywiad z prezesem Wake Park SA(video z wywiadem), w którym zapowiadany jest jej debiut na NC.
Brzmi ciekawie, trochę mi jednak przeszkadza sezonowość ich działalności, co prawda jest tam mowa o tworzeniu jakiegoś domu mediowego promującego sporty ekstremalne w naszym kraju, ale czy w jeździe na nartach po wodzie i skokach bungee jest jeszcze potencjał?

Witam
Jestem zainteresowany kilkoma kwestiami związanymi z ofertami preIPO ale nie mogę znaleźć takiego wątku na forum.
Może przydałby się jakiś dział na forum typu oferty publiczne/prywatne ewentualnie debiuty?

pzdr

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 9 czerwca 2019 09:53:44
Liczba wpisów: 14
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,347 sek.

vdnwkxjf
vmujihvm
eoooglzm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
prmlwpgl
nijvfosb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat