PARTNER SERWISU
yweacvhe

iWave Group SA

dombi89
0
Wpisów: 14
Wysłane: 16 kwietnia 2012 10:06:59
Znalazłem info w sieci, że na NC wchodzi kolejna spółka, tym razem zajmująca się dostawą urządzeń i osprzętu do budowy sieci bezprzewodowych. O tyle Ciekawa sprawa, że ostatnie trzy lata kończyli na dość sporym plusie jeśli chodzi o zysk netto... 610 609,52; 388 608,36 i 493 551,13 (co w przypadku NC nie jest zbyt częste) ale i apetyt mają dość spory bo emisja jest przewidziana na 1,875 mln zł. Nie koniecznie jestem jednak przekonany co do ich celów inwestycyjnych... bo wydaje mi się, że są jakoś nie adekwatne względem wyników finansowych i kwoty jaką chcieliby pozyskać

iwave
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 2
Wysłane: 19 kwietnia 2012 23:10:15
Witam. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania dotyczące zarówno spółki iWave Group jak i samej subskrypcji akcji, która trwa do dnia 30 kwietnia 2012 roku.
Jeżeli chodzi o odpowiedź na powyższego posta - brak przekonania do celów inwestycyjnych - nie do końca rozumiem z czego wynika wątpliwość, że cele nie są adekwatne względem wyników finansowych i kwoty jaką chcielibyśmy pozyskać ? Bardzo proszę o doprecyzowanie co budzi wątpliwości :) ? Zaznaczył Pan, że mamy od 3 lat dobre wyniki finansowe, jesteśmy przekonani, że realizacja celów emisyjnych pozwoli nam przedstawić znacznie lepsze wyniki w krótkim okresie. Szczególne nadzieje wiążemy z objęciem nowych udziałów, które będą stanowić co najmniej 55% udziałów w spółce produkcyjnej Wireless Instruments, która z pomocą dotacji wprowadza właśnie wspólnie z nami produkty na rynek ( http://www.wireless-instruments.com ). Trudno mi się odnieść do Pana tezy gdyż nie wiem czy uważa Pan, że na realizację celów chcemy według Pana za mało czy za dużo środków :). Myślę, że lektura dokumentu ofertowego, który wciąż jest jeszcze dostępny rozwiałaby wątpliwości.
Chętnym na email mogę podesłać teaser spółki wraz z informacjami jak uzyskać dokument ofertowy (140 stron do poduszki :) )

Michał Gorząd

dombi89
0
Wysłane: 23 kwietnia 2012 12:49:04
Po prostu kwota emisji w połączenia z wynikami z poprzednich lat wydaje mi się zbyt duża jak na przedstawione cele:
- poszerzenie oferty o urządzenia aktywne
i pasywne do sieci światłowodowych
oraz profesjonalnych radiolinii
- produkcja urządzeń o innowacyjnych cechach
do sieci bezprzewodowych
- zakup lokalu handlowo-magazynowego

Chyba, że drugi wdrożenie produkcji jest takie kapitałochłonne?

iwave
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 2
Wysłane: 25 kwietnia 2012 18:24:02
Witam ponownie. Szanuje Pana opinię. Jednak :) spoglądając na inne emisje, choćby naszego klienta, który debiutował na początku kwietnia (Internet Union S.A., +50% na debiucie) porównując wyniki finansowe z roku 2011 obu firm wydaje mi się, że proporcje kwoty emisji do wyników z poprzednich lat mamy zbliżone.

Odpowiadając na 2 część pytania potwierdzam, koszty wprowadzenia do produkcji nowych produktów są bardzo wysokie, głównie z powodu kosztu form wtryskowych. Formy wtryskowe na duże elementy z tworzyw sztucznych stanowią dużą barierę cenową. Jeżeli chodzi o koszty pozostałych celów emisyjnych nie chciałbym zanudzać, ale na pewno nie są wygórowane. Zapraszam do lektury dokumentu ofertowego (tam są np. szczegóły odnośnie zapasów magazynowych jakie mamy obecnie i na ich podstawie można stwierdzić czy kwota o którą się staramy na rozszerzenie asortymentu importowanych produktów jest wysoka), który jest jeszcze w dystrybucji prowadzonej przez IPO SA. Są tam też szczegóły odnośnie lokalu. Sądzę, że po analizie tego dokumentu Pana obawy zostaną rozwiane :). Jeżeli nie polecam pytania do mnie na email, skype, gg etc. :) (dane są w prezentacji spółki na stronie http://www.iwave.pl

Michał Gorząd

dombi89
0
Wysłane: 11 maja 2012 15:06:49
Moje wątpliwości zostały w mniejszym lub większym stopniu rozwiane przez wypowiedź pana Prezesa, a inni użytkownicy tego zacnego forum... co o tym myślicie?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,131 sek.

mclggqlf
cgjhcrzu
seusvqbc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nsvtcmdx
nyjuaijp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat